پنجشنبه، آذر ۰۸، ۱۴۰۳

درخواست اسرائیل از دادگاه لاهه برای تجدیدنظر در حکم جلب نتانیاهو و گالانت

 

درخواست اسرائیل از دادگاه لاهه برای تجدیدنظر در حکم جلب نتانیاهو و گالانت


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل (راست)، در کنار یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل (راست)، در کنار یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرد به تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری لاهه در صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین این کشور اعتراض می‌کند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، این کشور تا نیمه‌شب چهارشنبه هفتم آذر فرصت داشت درخواست تجدید نظر کند.

دیوان بین‌المللی کیفری لاهه اول آذر اعلام کرد علیه نخست‌وزیر و وزیر دفاع وقت اسرائیل به اتهام «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» به‌دلیل جنگ غزه حکم جلب بین‌المللی صادر کرده است.

این نخستین بار در تاریخ این دادگاه وابسته به سازمان ملل متحد است که چنین حکمی علیه یک سران یک حکومت دموکراتیک صادر شد.

فاضل عبدالله، سخنگوی دیوان لاهه، روز سوم آذر گفت این نهاد تنها زمانی وارد عمل می‌شود که دادگاه‍‌‌های ملی در یک کشور به درستی به پرونده‌هایی که مورد بحث دیوان قرار گرفته، رسیدگی نکنند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، دولت نتانیاهو با وجود رد صلاحیت دادگاه، تصمیم گرفت درخواست تجدیدنظر و تعلیق قرار بازداشت را ارائه کند.

اسرائیل از جمله می‌گوید به دلیل جنگ جاری هنوز فرصت کافی برای تشکیل کمیسیون تحقیق و رسیدگی داخلی فراهم نبوده است.

اسرائیل در واکنش اولیه خود به حکم ادعا کرده بود که دیوان لاهه با نیات «یهودستیزانه» رهبران این کشور را تحت تعقیب قرار داده و دادستان ارشد دیوان، کریم اسد احمد خان علیه اسرائیل «مغرضانه» عمل کرده است.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، شکافی که در میان کشورهای اروپایی در مورد حکم، ایجاد شده، دولت نتانیاهو را در ارائه درخواست تجدیدنظر «دلگرم» کرد.

وزارت خارجه فرانسه روز هفتم آذر اعلام کرد نخست‌وزیر اسرائیل در برابر حکم صادره از سوی دیوان لاهه مصونیت دارد به‌ویژه که اسرائیل عضو دیوان نیست.

فرانسه افزود نظر به دوستی این کشور با اسرائیل، به همکاری نزدیک با نخست‌وزیر و سایر مقامات اسرائیل در راستای «دستیابی به صلح و امنیت برای همه در خاورمیانه» ادامه خواهد داد.

این در حالی است که میشل بارنیه، نخست‌وزیر فرانسه، دربارهٔ این حکم بین‌المللی، بدون اشاره به جزئیات، گفته بود که اگر نخست‌وزیر اسرائیل به فرانسه سفر کند این کشور «با دقت وظایفی را که بر عهده دارد» انجام خواهد داد.

بیانیه وزارت خارجه فرانسه البته همزمان با آغاز آتش‌بس در جنگ ارتش اسرائیل با گروه حزب‌الله در لبنان، که از جمله با میانجی‌گری پاریس بدست آمد، منتشر شد.

آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا، نیز روز سه‌شنبه گفته بود کشورش نسبت به قانونی بودن حکم صادره علیه مقامات اسرائیلی «تردید دارد».

نخست‌وزیر مجارستان که کشورش ریاست نوبتی اتحادیه اروپا را در دست دارد، با رد کردن حکم دیوان لاهه، برای بنیامین نتانیاهو جهت دیدار از مجارستان دعوت رسمی ارسال کرده است.

شبکه فاکس نیوز گزارش داده که دیوان لاهه با صدور حکم علیه رهبران اسرائیل خود را در معرض تحریم‌های قدرتمند آمریکا قرار داده است.

پیشتر مایک والتز، شخصیت پیشنهادی دونالد ترامپ برای سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در پیامی در شبکه ایکس نوشت دیوان لاهه در پی این اقدام «یهودستیزانه» باید آماده «پاسخ سخت» آمریکا در ژانویه (در پی آغاز به کار دولت دونالد ترامپ) باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر