جمعه، آذر ۰۹، ۱۴۰۳

پایان مذاکره ایران و اروپا؛ هشدار فرانسه درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

 

پایان مذاکره ایران و اروپا؛ هشدار فرانسه درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای


کاظم غریب‌آبادی از دیپلمات‌های ارشد ایرانی حاضر در مذاکرات ژنو
کاظم غریب‌آبادی از دیپلمات‌های ارشد ایرانی حاضر در مذاکرات ژنو

نخستین دور از مذاکرات تازۀ ایران و قدرت‌های اروپایی، یک هفته پس از تصویب قطعنامۀ جدید و تنبیهی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ژنو برگزار شد.

کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجۀ جمهوری اسلامی، که به همراه مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی نهاد دیپلماسی ایران در گفت‌وگوها حضور داشت، عصر جمعه نهم آذر با انتشار مطلبی کوتاه در شبکۀ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) از پایان این دور از مذاکرات بر سر برنامۀ هسته‌ای، تحریم‌ها و مسائل منطقه‌ای خبر داد.

این دیپلمات ارشد ایرانی، با تأکید بر «ترجیح پیگیری مسیر گفت‌وگو و تعامل»،‌ از توافق برای ادامۀ مذاکرات در آیندۀ نزدیک خبر داد.

 

دور دیگری از گفتگوها با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار شد. آخرین تحولات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، بویژه مباحث هسته ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت. ما قاطعانه به پیگیری منافع مردم خود متعهد هستیم، و ترجیح ما مسیر گفتگو و تعامل است. توافق شد که در… نمایش موارد بیشتر
 

پیشتر وزیر خارجۀ ایران با اشاره‌ای تلویحی به غیبت آمریکا در مذاکرات روز جمعه، ضمن ابراز عدم خوش‌بینی به خروجی این گفت‌وگوها، اروپایی‌ها را به درپیش‌گرفتن «رویکرد مقابله‌جویانه» و همزمان، «فقدان اعتماد به نفس و توان تصمیم‌گیری» متهم کرده بود.

خبرگزاری رویترز هم به نقل از سه مقام ایرانی نوشته بود که هدف اصلی تهران، یافتن راه‌هایی برای تضمین «لغو تحریم‌ها» و «خروج از بن‌بست هسته‌ای» است و در نشست ژنو «برای یافتن زمینه مشترک» تلاش خواهد شد.

رویترز به نقل از یکی از این سه مقام ایرانی نوشته بود که در صورت «پیشرفت در مذاکرات ژنو، در مرحله بعد واشینگتن می‌تواند به گفت‌وگوها بپیوندد».

در همین حال و همزمان با برگزاری نشست ژنو، رئیس سازمان اطلاعات خارجی فرانسه در نشستی مشترک با همتای بریتانیایی‌اش در محل سفارت بریتانیا در ژنو، از همکاری نهادهای امنیتی دو کشور برای مقابله با «احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای طی ماه‌های آتی» به عنوان «یکی از حساس‌ترین تهدیدات جاری» سخن گفت.

نیکولا لرنر در این نشست گفت: «همکاری امنیتی دو کشور برای کمک به مقام‌های سیاسی در راستای تصمیم‌گیری درست در قبال ایران و اتخاذ استراتژی‌های دقیق» حیاتی است.

این اظهارات در حالی بیان شده که روز پنجشنبه وزیر خارجه ایران هشدار داد که اگر کشورهای غربی تهدیدات خود دربارۀ بازگرداندن همۀ تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران را ادامه دهند، بعید نیست که تهران هم با تغییر رویکرد، به سمت تولید سلاح هسته‌ای حرکت کند.

این موضع‌گیری عباس عراقچی ساعتی بعد با واکنش نخست‌وزیر اسرائیل مواجه شد که گفت کشورش برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به قدرت هسته‌ای به «هر کاری که لازم باشد» و استفاده از «همۀ امکانات موجود» دست خواهد زد.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر