شنبه، آذر ۱۰، ۱۴۰۳

صدور احکام اعدام برای ۶ زندانی سیاسی در اوین

 

صدور احکام اعدام برای ۶ زندانی سیاسی در اوین


یک منبع آگاه در ایران روز شنبه ۱۰ آذر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی برای ۶ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین احکام اعدام صادر کرده و دو زندانی سیاسی دیگر هم به زندان و تبعید محکوم شده‌اند.

به گفته این منبع آگاه، بر اساس احکام صادر شده از سوی قاضی ایمان افشاری، ۶ زندانی سیاسی؛اکبر دانشور کار، سید محمد تقوی‌سنگ‌دهی، بابک علیپور، پویا قبادی‌بیستونی، وحید بنی‌عامریان و سید ابوالحسن‌ منتظر به اتهام «بغی» از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران به اعدام محکوم شده‌اند.

در این حال، آقایان دانشور کار، تقوی‌سنگ‌دهی، علیپور، بنی‌عامریان و منتظر از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» هر یک به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

علاوه بر این، اکبر دانشور کار و سید محمد تقوی‌سنگ‌دهی از بابت اتهام «تشکیل دستجات غیرقانونی» هر یک به ۱۰ سال حبس تعزیری و بابک علیپور از بابت اتهام «تخریب اموال عمومی» به ۲۰ سال تبعید به شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان محکوم شده‌اند.

این منبع آگاه همچنین گفت که پویا قبادی‌بیستونی به اتهام «خروج غیرقانونی از مرز» به یک سال حبس تعزیری، سید علی تقوی‌سنگ دهی از بابت اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران به دو سال حبس تعزیری و سید مجتبی تقوی‌سنگ دهی از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران به ۳ سال حبس محکوم شده‌اند.

دادگاه این زندانیان سیاسی در مهر سال جاری برگزار شده بود.

پیش از این هم برای شماری از زندانیان سیاسی بازداشت شده در سالیان اخیر، از جمله پخشان عزیزی، وریشه مرادی، احمدرضا جلالی، بهروز احسانی اسلام‌لو، مهدی حسنی، محمدجواد وفایی‌ثانی، عباس دریس، علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم و عدنان غبیشاوی (موسوی) احکام اعدام صادر شده است.

صدور احکام اعدام و اجرای آنها در جمهوری اسلامی ایران، اعتراض گسترده سازمان‌های حقوق بشری و شماری از کشورها در جهان را به همراه داشته است. از جمله کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز ۳۰ آبان قطعنامه‌ای را در محکومیت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد.

این قطعنامه با ۷۷ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۶۶ رأی ممتنع به تصویب رسید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر