جمعه، آذر ۰۹، ۱۴۰۳

آمریکا: «به‌شدت نگران» تشدید تنش هسته‌ای توسط حکومت ایران هستیم

 

آمریکا: «به‌شدت نگران» تشدید تنش هسته‌ای توسط حکومت ایران هستیم


علی خامنه‌ای در بازدید از نمایشگاه «دستاوردهای هسته‌ای» جمهوری اسلامی
علی خامنه‌ای در بازدید از نمایشگاه «دستاوردهای هسته‌ای» جمهوری اسلامی

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه به بخش فارسی صدای آمریکا گفت ایالات متحده ««به‌شدت نگران اعلام [حکومت] ایران مبنی بر انتخاب مسیر ادامه تشدید تنش به جای همکاری با آژانس» است.

این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «ادامه تولید و انباشت اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد ایران هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد.»

او یادآور شد: « شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به صراحت گفته است که ایران باید بدون تأخیر همکاری کاملی را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کند تا مسائل مربوط به تعهدات قانونی‌اش را که بیش از پنج سال است که باقی مانده است، حل و فصل کند.»

اظهارات این سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در حالی است که بریتانیا و فرانسه نیز روز جمعه نسبت به جاه‌طلبی‌های هسته‌ای حکومت ایران ابراز نگرانی کردند.

نیکلاس لرنر، رئیس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه، روز جمعه گفت که تشدید فعالیت‌های هسته‌ای حکومت ایران «مهم‌ترین تهدید» در ماه‌های آتی خواهد بود.

او که در کنار همتای بریتانیایی خود سخن می‌گفت، تصریح کرد: «سازمان‌های ما در کنار یکدیگر برای رسیدگی به آن چه که بدون‌شک یکی از مهم‌ترین تهدیدها در ماه‌های آتی است، همکاری می‌کنند.»

ریچارد مور، رئیس سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا (ام‌آی‌۶)، نیز جاه‌طلبی‌های هسته‌ای حکومت ایران را یک تهدید امنیتی عمده علیه جهان دانست.

ریچارد مور روز جمعه ۹ آذر در پاریس گفت: «شبه نظامیان متحد با [حکومت] ایران در سراسر خاورمیانه ضربات سنگینی را متحمل شده‌اند. اما جاه‌طلبی‌های هسته‌ای رژیم کماکان همه ما را تهدید می‌کند.»

اظهارات رئیس ام‌آی‌۶ در شرایطی مطرح می‌شود که دیپلمات‌های ارشد سه کشور بریتانیا، آلمان، و فرانسه، همراه با هماهنگ‌کننده ارشد اتحادیه اروپا، در این روز در ژنو سوئیس با دیپلمات‌های جمهوری اسلامی در مورد امکان آغاز مذاکرات جدی برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای و بررسی برنامه هسته‌ای حکومت ایران برگزار می‌کنند.

هدف این دیدار، بررسی راه‌های کاهش تنش‌ها پیش از آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.

در همین حال خبرگزاری فرانسه روز جمعه اعلام کرد نسخه‌ای از گزارشی را مشاهده کرده که نشان می‌دهد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرده است جمهوری اسلامی قصد دارد حدود ۶هزار دستگاه سانتریفیوژ جدید را برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا و نیز ایالات متحده بارها از ارسال پهپاد و موشک‌های بالستیک از سوی جمهوری اسلامی ایران به روسیه، نقش حکومت ایران در ایجاد تنش در خاورمیانه و نیز نقض گسترده حقوق بشر در ایران انتقاد کرده‌اند.

آنها از جمله تحریم‌هایی را علیه مقامات و شرکت‌های جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده‌اند.

پیشتر متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه پنجم آذر در کنفرانس خبری گفت که دولت جو بایدن در مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با سه کشور اروپایی باقی مانده در برجام، حتی به صورت غیرمستقیم هم شرکت ندارد.


 

آقای میلر در پاسخ به پرسش خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در مورد این که واشنگتن در این دیدار حضور دارد یا خیر و انتظارش چیست، گفت: «نه، ما به این مذاکرات نخواهیم پیوست. ما از نزدیک با سه شریک اروپایی خود در رابطه با اجرای کامل تعهدات پادمان هسته‌ای ایران و مسئول دانستن ایران به خاطر عدم اجرای این تعهداتش، هماهنگ کرده ایم.»

او اعلام کرد: «ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که (حکومت) ایران باید بدون تأخیر بیشتر، همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد و بنابراین به هماهنگی نزدیک با دولت‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا ادامه خواهد داد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر