شنبه، آذر ۱۰، ۱۴۰۳

اعزام هزاران عضو نیروی قدس سپاه و شبه‌نظامیان عراقی به سوریه برای جنگ با شورشیان

 

اعزام هزاران عضو نیروی قدس سپاه و شبه‌نظامیان عراقی به سوریه برای جنگ با شورشیان


نیروهای شورشی در شهر حلب سوریه
نیروهای شورشی در شهر حلب سوریه

رادیو فردا روز شنبه دهم آذر مطلع شده که هزاران نفر از نیروی قدس سپاه پاسداران و شبه‌نظامیان عراقی عضو گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی برای مقابله با شورشیان مسلح حکومت سوریه، راهی این کشور شده‌اند.

از صبح چهارشنبه، شورشیان مسلح جهادی حملات خود به مناطق تحت کنترل دولت سوریه در شمال غرب این کشور را آغاز کرده و به شکلی سریع پیشروی کردند.

شورشیان مشارکت کننده در این حملات را «هيئت تحریرالشام»، از گروه‌های اسلامگرای جهادی و شماری دیگر از گروه‌های مسلح متحدش تشکیل می‌دهند.

آمریکا در سال ۲۰۱۸ به شکل رسمی گروه تحریرالشام را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کرد. اتحادیه اروپا، بریتانیا، ترکیه و شمار دیگری از کشورها نیز این گروه را در فهرست تروریستی خود قرار داده‌اند.

شورشیان در چهار روز، موفق به کنترل کامل استان ادلب، بیشترین بخش استان حلب به علاوه شهر حلب دومین شهر بزرگ سوریه و همچنین بخش‌هایی از حومه شمالی حماه شدند.

دو منبع آگاه از گروه‌های شبه‌نظامی عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی، به رادیو فردا گفتند که هزاران تن از نیروهای وابسته به نیروی قدس، شامگاه پنجشنبه ۹ آذر با عبور از مرز شملچه وارد بغداد شدند.

به گفته منابع،‌ این نیروها در جاده بصره-بغداد، به هزاران تن از نیروهای دو گروه شبه‌نظامی کتائب حزب‌الله و النجبا پیوستند و سپس حرکت به سوی مرزهای سوریه را آغاز کردند.

منابع آگاه به رادیو فردا گفتند که صبح شنبه ۱۰ آذر،‌ این نیروها از مرز عراق وارد سوریه شدند.

با وجود حملات هوایی روسیه و سوریه به شورشیان، اما روند پیشروی آن‌ها سریع است. تصاویری از تصرف کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حلب و همچنین یک ساختمان وابسته به نیروهای تحت حمایت سپاه پاسداران در این شهر توسط شورشیان مسلح منتشر شده است.

سرتیپ دوم کیومرث پورهاشمی، که سپاه پاسداران او را یکی از مستشاران نظامی ارشد ایرانی در سوریه معرفی می‌کند، یکی از کشته شدگان در درگیری‌های حلب است.

از سال ۲۰۲۰ پس از انعقاد توافق آتش بس در شمال سوریه با میانجی‌گری روسیه و ترکیه، حمله کنونی بی سابقه است.

روسیه متحد نظام حاکم بر سوریه است و ترکیه از مخالفانش حمایت می‌کند.

پس از تبدیل شدن اعتراض‌ها در سوریه به شورشی مسلحانه، مخالفان بسیاری از بخش‌های سوریه را به کنترل خود در آوردند. اعتراض‌ها در سوریه سال ۲۰۱۰ آغاز شد، اما در پی سرکوب خونین معترضان، اعتراض‌ها به شورش مسلحانه تبدیل شد.

پس از آن و با حمایت‌های متحدان از جمله سپاه پاسداران و گروه‌های شبه‌نظامی عراقی تحت حمایتش،‌ حزب‌الله لبنان و پشتیبانی هوایی روسیه، حکومت سوریه موافق شد کنترل اکثر مناطق را باز پس گیرد.

در سال‌‌های اخیر، مخالفان تنها کنترل شهر ادلب در شمال غرب سوریه و چند روستای اطراف آن را در دست داشتند.

در این شرایط مشخص نیست که روند درگیری‌ها در روزهای آینده به کدام سو خواهد رفت. مقام‌های جمهوری اسلامی تهدید به از میان برداشته شدن شورشیان مسلح در سوریه کردند.

از جمله ایرج مسجدی معاون هماهنگ کننده نیروی قدس سپاه که وعده شکست مخالفان حکومت سوریه را داد.

مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان، نیز شامگاه جمعه در برنامه‌ای تلویزیونی اعلام کرد ایران و «جبهه مقاومت» دولت سوریه را حمایت خواهند کرد.

وزیر امور خارجه ایران نیز عصر روز شنبه در گفت‌وگوی تلفنی به به همتای روسی خود گفته‌ است که حملات اخیر «بخشی از طرح اسرائیل و آمریکا برای بی‌ثبات کردن منطقه است».

به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، مرکزی که از لندن تحولات سوریه را پوشش می‌دهد، حمله به حلب تاکنون بیش از ۲۸۰ کشته از طرف‌های مختلف بر جای گذاشته است.

ارتش سوریه نیز کشته شدن تعداد زیادی از سربازانش طی درگیری با شورشیان را تأیید کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر