شنبه، آذر ۱۰، ۱۴۰۳

واکنش نخست‌وزیر گرجستان به اعتراضات ضد دولتی: اجازه انقلاب نمی‌دهم

 

واکنش نخست‌وزیر گرجستان به اعتراضات ضد دولتی: اجازه انقلاب نمی‌دهم


اعتراضات در گرجستان- آذر ۱۴۰۳
اعتراضات در گرجستان- آذر ۱۴۰۳

نخست‌وزیر گرجستان روز شنبه ۱۰ آذر در واکنش به اعتراضات علیه توقف روند پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا توسط دولت این کشور گفت که اجازه نخواهد داد انقلابی رخ دهد.

حزب «رویای گرجی» به رهبری ایراکلی کوباخیدزه روز پنجشنبه هشتم آذر اعلام کرد که مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اروپا را برای چهار سال آینده، به دلیل آنچه گرجستان «باج‌خواهی» این اتحادیه می‌خواند، متوقف می‌کند.

چند روز پس از حمله روسیه به اوکراین، گرجستان همراه با اوکراین و مولداوی خواستار عضویت به اتحادیه اروپا شد ولی اتحادیه اروپا از تفلیس خواست تا اصلاحات بیشتری انجام دهد.

عضویت در اتحادیه اروپا در گرجستان از محبوبیت و اهمیت عمومی برخوردار است و نظرسنجی‌ها حاکی از حمایت عمومی مردم از این اقدام است. از همین رو، توقف مذاکرات الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا خشم گسترده‌ای را برانگیخت.

با ادامه اعتراضات، وزارت کشور گرجستان اعلام کرد که ۱۰۷ تن را در جریان اعتراضات بازداشت کرده است ولی معترضان تظاهرات جدیدی را برای شنبه شب برنامه‌ریزی کرده‌اند.

همچنین صدها تن از کارکنان وزارت‌خانه‌های خارجه، دفاع، دادگستری و آموزش و پرورش گرجستان همراه با بانک مرکزی این کشور نامه‌های سرگشاده‌ای را در محکومیت تصمیم دولت به توقف مذاکرات امضاء کردند.

خویچا کواراتسخلیا، ستاره تیم ملی فوتبال گرجستان، نیز طرف معترضان را گرفت و گفت که از مشاهده فیلم‌ها در فضای مجازی دل‌شکسته شده است و خواستار توقف خشونت‌ها‌‌ شد.

حزب «رویای گرجی» با اتهام اقتدارگرایی و گرایش به روسیه مواجه است.

این حزب تحت سلطه بیدزینا ایوانیشویلی، نخست وزیر میلیاردر سابق است که مواضع ضد غربی دارد.

حزب «رویای گرجی» در انتخابات ماه اکتبر که احزاب مخالف ادعا می‌کنند در آن تقلب شده است، حدود ۵۴ درصد آرا را به دست آورد.

حزب حاکم و کمیسیون انتخابات گرجستان می گویند انتخابات «آزاد و منصفانه» بوده است اما کشورهای غربی خواستار تحقیق درباره تخلفات احتمالی شده‌اند.

اتحادیه اروپا پیشتر گفته بود که درخواست گرجستان به دلیل وجود قوانین سختگیرانه علیه «عوامل خارجی» و حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی متوقف شده است.

لایحه موسوم به «عوامل خارجی» که تصویب آن منجر به یک بحران سیاسی در گرجستان شد، سازمان‌هایی را که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت می‌کنند، ملزم می‌کند تا به عنوان «عامل نفوذ خارجی» ثبت‌نام کنند.

منتقدان در گرجستان این لایحه را «قانون روسیه» می‌خوانند و می‌گویند از قوانینی الهام گرفته است که برای سرکوب مخالفان در روسیه ولادیمیر پوتین به کار گرفته می‌شود.

حزب «رویای گرجی» تمایل به بهبود روابط با همسایه خود، روسیه دارد.

این دو کشور پس از جنگ کوتاهی که بر سر مناطق جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه در سال ۲۰۰۸ رخ داد، روابط دیپلماتیک ندارند، اما در سال ۲۰۲۳ پروازهای مستقیم را برقرار کردند و مسکو محدودیت‌های ویزایی برای اتباع گرجستان را لغو کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر