اعتراضات به نامزد طرفدار روسیه در انتخابات ریاستجمهوری رومانی گسترش یافت
اعتراضات علیه کالین جورجسکو، نامزد طرفدار روسیه در انتخابات ریاست جمهوری رومانی، علاوه بر پایتخت به سایر شهرهای این کشور گسترش یافت.
غروب سهشنبه ششم آذر علاوه بر بخارست، پایتخت رومانی، شهرهای تیمیشوارا، یاش، براشوو و سیبیو شاهد راهپیماییهای اعتراضی بودند.
کالین جورجسکو در دور اول رایگیری که روز یکشنبه برگزار شد با کسب ۲۲.۹ درصد آرا در صدر ایستاد.
النا لاسکونی، نامزد حزب راست میانه، نیز با کسب ۱۹.۱۶ درصد آرا در رتبه دوم قرار گرفت.
این دو نامزد روز ۱۸ آذر در یک رقابت رو در رو برای کسب مقام ریاست جمهوری در رومانی، یکی از اعضای اتحادیه اروپا و پیمان نظامی ناتو، شرکت خواهند کرد.
حدود دو هزار نفر برای دومین شب پیاپی در اجتماعی که در میدان دانشگاه در بخارست برگزار شد، شرکت کردند.
اکثر شرکتکنندگان در اجتماعات را جوانان تشکیل میدادند و موضوع اصلی اعتراض آنها نگرانی در مورد سیاستهای کالین جورجسکو و تأثیر آن بر آینده رومانی بود.
یک دانشجوی ساکن بخارست که نخواست نامش در گزارش قید شود به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت: «من در این اجتماع شرکت کردم چون معتقدم دموکراسی در کشور ما ضعیف است و نسل جوان میتواند از وقوع فاجعه در دور دوم رایگیری انتخابات ریاست جمهوری پیشگیری کند.»
دانشجوی دیگری گفت عدم تمایل مردم به آگاه کردن خود از سیاستها و افکار کالین جورجسکو قبل از رایگیری، روحیه او را تضعیف کرده است. او نیز که نخواست نامش در گزارش قید شود افزود: «نمیتوانم بپذیرم که یک فاشیست بر ما و فرزندان ما حکومت کند.»
او خاطرنشان کرد که مردم رومانی باید مسیر تحکیم دموکراسی را در پیش بگیرند و انتخابات پارلمانی در روز ۱۰ آذر و دور دوم رایگیری در انتخابات ریاست جمهوری این امکان را فراهم میکند.
این دانشجو افزود: «باید ۳۵ سال پیش، دوران حکومت نیکلا چائوشسکو (دیکتاتور سابق رومانی) را به خاطر آورد که نسلهای قبلی تحت تأثیر پروپاگاندا و سانسور به او رای میدادند. ما باید قبل از ریختن رای در صندوق از همه چیز مطلع باشیم. باید در ابعاد گسترده رای بدهیم. ما جوانان تأثیرگذار هستیم و باید از صدای اعتراضی خود استفاده کنیم.»
در اجتماعی که در شهر تیمیشوارا برگزار شد جوانان شعار میدادند: «امروز تیمیشوارا، فردا سراسر کشور». این شعار اشارهای به انقلاب دسامبر ۱۹۸۹ علیه حکومت چائوشسکو است که از این شهر آغاز شد.
جوانان در اجتماعات خود پوسترهایی حمل میکردند که روی آن نوشته شده بود: «مرگ بر لژیونرها.» برجسته شدن این شعار واکنشی به یک مصاحبه تلویزیونی کالین جورجسکو است که در آن با لژیونرها، موسوم به جنبش گارد آهنین، یک گروه مسیحی و فاشسیست در رومانی قبل از شروع جنگ جهانی دوم، ابراز همدلی کرد.
در راهپیماییهای مشابهی که روز سهشنبه هفتم آذر در شهرهای یاش و براسوو برگزار شد دهها نفر شرکت داشتند.
شرکتکنندگان در این اجتماعات میگفتند حاضر نیستند «یک دیکتاتور یا فردی را که با یهودستیزان و رهبران فاشیست در تاریخ معاصر رومانی همدلی دارد» به عنوان رئیسجمهور بپذیرند.
کالین جورجسکو، ۶۲ ساله اتهامات در مورد تعلق به راست افراطی یا همدلی با فاشیسم را تکذیب و خود را «یک رومانیایی دلسوز کشورش» توصیف کرده است.
نظرسنجیها نشان میداد که پیش از شروع تبلیغات انتخاباتیِ او در شبکه اجتماعی تیکتاک که یکی از محورهای اصلی آن مخالفت با کمک نظامی به اوکراین بود، میزان حمایت از آقای جورجسکو فقط چند درصد بود.
این نامزد مستقل مدعی است که چیزی به نام «شرق یا غرب وجود ندارد و بیطرفی، مطلقاً ضروری است.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر