سه‌شنبه، آذر ۰۶، ۱۴۰۳

گروه ۷ «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» حکومت ایران در خاورمیانه را محکوم کرد

 

گروه ۷ «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» حکومت ایران در خاورمیانه را محکوم کرد


نشست «گروه ۷» در ایتالیا
نشست «گروه ۷» در ایتالیا

وزیران خارجه کشورهای عضو «گروه ۷» در بیانیه‌ای، حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل و «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» حکومت ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه خاورمیانه را به شدت محکوم کردند.

در این بیانیه که روز سه‌شنبه ۶ آذر صادر شد، آمده است: «ما با تاکید مجدد بر محکومیت شدید حملات موشکی ایران علیه اسرائیل، این اقدام را تهدیدی جدی برای ثبات منطقه می‌دانیم.»

کشورهای عضو گروه ۷ افزودند: «ما اقدامات مستمر بی ثبات کننده گروه های شبه‌نظامی وابسته به ایران – شامل حماس، حزب‌الله و حوثی ها و همچنین شبه‌نظامیان مسلح در عراق و سوریه ـ را نیز محکوم می‌کنیم و به اقدامات خود برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش درگیری و گسترده شدن آن در منطقه ادامه خواهیم داد.»

وزیران خارجه کشورهای عضو این گروه در بیانیه خود ضمن تاکید بر تلاش برای اجتناب از تشدید تنش‌ها، وقوع درگیری گسترده‌تر در منطقه را به نفع هیچ‌کس ندانستند و خواستار خویشتن‌داری تمامی طرفین شدند.

در این بیانیه همچنین بر عزم کشورهای عضو گروه ۷ برای «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای» و ادامه همکاری این کشورها با دیگر شرکای بین‌المللی به منظور «مقابله با تشدید تنش‌های هسته‌ای ایران» تاکید شده است.

در بیانیه آمده است: «راه حل دیپلماتیک بهترین راه برای حل این موضوع است. ایران باید فعالیت‌های هسته‌ای را که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارند، متوقف کند و اقداماتی را که تاکنون انجام داده است، معکوس کند، با آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون تاخیر بیشتر همکاری کامل کند و توافقنامه پادمان که قانونی الزام آور است و نیز تعهدات خود برپایه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را اجرا کند.»

وزیران خارجه کشورهای عضو گروه ۷ همچنین «در مورد نقض حقوق بشر در ایران به ویژه علیه زنان، دختران و گروه های اقلیت» ابراز نگرانی عمیق کردند.

آنها با محکوم کردن «آزار و اذیت غیرقابل قبول شهروندان ایران» از سوی حکومت ایران، از رهبری جمهوری اسلامی خواستند که به «تمامی بازداشت‌های ناعادلانه و خودسرانه از جمله شهروندان دوتابعیتی و خارجی» پایان دهد.

در این بیانیه از جمهوری اسلامی ایران خواسته شد که به اعضای کمیته حقیقت یاب شورای حقوق بشر اجازه دسترسی به زندان‌های ایران داده شود.

کشورهای گروه ۷ در بخش دیگری از بیانیه خود، انتقال تسلیحات ایران به روسیه را نیز به شدت محکوم و اعلام کردند که با توسل به «اقدامات جدید و قابل توجه»ُ به این اقدام جمهوری اسلامی پاسخ داده‌اند.

آنها از جمهوری اسلامی ایران خواستند که تمام حمایت های خود از جنگ تجاوزکارانه روسیه به اوکراین، از جمله ارسال موشک های بالستیک، پهپادها و فناوری های مرتبط به روسیه را فورا متوقف کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر