واکنشهای جنسیتزده و حملات آنلاین به صدمین زن فضانورد جهان
امیلی کالاندرلی، اخترشناس و مروج علم که به خاطر برنامههای تلویزیونیاش با نام «دختر فضایی» شناخته میشود، بهتازگی به عنوان صدمین زن فضانورد خبرساز شده است.
او با پروازی که توسط شرکت هوافضای بلو اوریجین، تحت مالکیت جف بزوس، انجام شد، به مدار زمین سفر کرد. این رویداد نهتنها به دلیل دستاورد علمی آن، بلکه به خاطر واکنشهای گستردهای که در فضای مجازی به همراه داشت، توجه رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی را به خود جلب کرد.
کالاندرلی که در این ماموریت همراه با پنج گردشگر فضایی دیگر بود، تجربیات خود را از دیدن زمین از فضا به اشتراک گذاشت. او در یک ویدئو که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، با شگفتی و احساس عمیق توصیف میکرد که چگونه محیط آبی درخشان زمین را از پنجره راکت مشاهده میکند و این تجربه را با لحظهای همارز میدانست که فرزندانش به دنیا آمدند.
کالاندرلی در آن ویدئو میگوید: «هنگامی که ما به بیوزنی رسیدیم، من فوراً برگشتم و به زمین نگاه کردم و مدام میگفتم این سیارهٔ ماست!» وی سپس اضافه کرد: «احساسم شبیه به زمانی بود که بچههایم به دنیا آمدند و من میگفتم این بچهٔ من است!»
این اظهار نظر صادقانه و بیپرده، با واکنشهای متفاوتی در فضای مجازی روبرو شد. تعدادی از کاربران، پیامهای حمایتآمیزی به اشتراک گذاشتند و کالاندرلی را الهامبخش زنان و دختران جوان نامیدند. این در حالی است که برخی دیگر، به ویژه مردان، با نظراتی جنسیتزده و توهینآمیز به او حمله کردند.
حجم زیاد این اظهارات منفی باعث شد شرکت بلو اوریجین ویدئوی اصلی را از حسابهای خود در شبکههای اجتماعی حذف، و نسخهٔ ویرایششدهای از آن را منتشر کند.
شرکت بلو اوریجین به درخواستهای خبرنگاران برای اظهارنظر در این ارتباط پاسخی نداده است.
امیلی کالاندرلی در پاسخ به این ترولهای اینترنتی، اظهار داشت که به این «مردان کوچک در اینترنت» اهمیتی نخواهد داد و تجربیات خود را با روح خود احساس میکند و به هیچ وجه بابت واکنش احساسیاش عذرخواهی نخواهد کرد.
کالاندرلی صدمین زنی است که به فضا میرود. والنتینا ترشکووا، فضانورد اتحاد شوروی سابق، در سال ۱۹۶۳ به عنوان اولین زن به فضا سفر کرد و پس از آن بیست سال طول کشید تا زن دیگری پای به این عرصه بگذارد.
سالی راید نیز در سال ۱۹۸۳ به عنوان اولین زن آمریکایی به فضا رفت.
مأموریتی که کالاندرلی با آن به فضا رفت نهمین پرواز فضایی انسان در راکتهای شرکت بلو اوریجین بود. این راکت که برای گردشگری فضایی طراحی شده است، در این مأموریت دقایقی بالای خط کارمن، مرزی که جو زمین را از فضای بیرونی جدا میکند، پرواز کرد و سپس به زمین بازگشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر