پنجشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۰

نامه ۶۷ استاد دانشگاه و فعال حقوق بشر خارج از ايران به گزارشگر ويژه حقوق بشر



نامه ۶۷ استاد دانشگاه و فعال حقوق بشر خارج از ايران به گزارشگر ويژه حقوق بشر

احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران
احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران

۶۷ استاد دانشگاه، روزنامه نگار، نويسنده، هنرمند و فعال حقوق بشر در خارج از کشور در نامه ای به گزارشگر ويژه حقوق بشر گفته اند که قصد جمهوری اسلامی از مخالفت با سفر وی به ايران، جلوگيری از بازبينی و بررسی جنايات عليه حقوق بشر در ايران است.

در اين نامه که روز ۲۹ ژوئن برای احمد شهيد، گزارشگر ويژه حقوق بشر در ايران، ارسال شده است ضمن استقبال از تعيين وی به اين سمت گفته شده است: «تجاوزات جمهوری اسلامی ايران به حقوق بشر و فجايعی که نسبت به اعضا مخالفان حکومت صورت می گيرد، به سطح بی سابقه ای رسيده است.»

امضا کنندگان اين نامه تاکيد کرده اند: «دستگيری های خودسرانه فعالان حقوق زن٬ حقوقدانان٬ روزنامه نگاران٬ دانشجويان٬ رهبران کارگران٬ و فعالان حقوق بشر همچنان رو به افزايش است. موارد فزاينده اعتصاب غذای نامحدود اقدام به خودکشی٬ مرگ مشکوک زندانيان در بند٬ و اعدام ها به راستی هراس آور است.»

در اين نامه خطاب به احمد شهيد گفته شده که «قصد جمهوری اسلامی از نپذيرفتن انتصاب جنابعالی به اين سمت و ممانعت از سفر شما به ايران، اين است که از بازبينی و بررسی اين جنايات توسط جامعه جهانی جلوگيری کند.»

شورای حقوق بشر سازمان ملل روز ۲۷ خردادماه، وزير امور خارجه سابق مالديو، را به عنوان گزارشگر ويژه حقوق بشر برای ايران معرفی کرد.

اين اقدام پس از آن صورت گرفت که اين شورا در نشست چهارم فروردين خود در قطعنامه‌ای به تعيين گزارشگر ويژه‌ برای بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران رای داد. آمريکا و سوئد اين قطعنامه را پيشنهاد کرده بودند.

مقام های جمهوری اسلامی در يک هفته اخير واکنش های تندی به تعيين گزارشگر ويژه حقوق بشر برای ايران نشان داده و آن را اقدامی «گزينشی» و «با اهداف سياسی تحت فشار کشورهای غربی» عنوان کرده اند.

در همين رابطه، آيت الله صادق لاريجانی، رييس قوه قضاييه جمهوری اسلامی اعلام کرده که سياست ايران پذيرش گزارشگر ويژه حقوق بشر نيست.

در نامه ۶۷ استاد دانشگاه، نويسنده و فعال حقوق بشری ابراز اميدواری شده است که «فشار روز افزون بين المللی، مقامات جمهوری اسلامی را مجبور به تجديد نظر در اين تصميم کند» و گزارشگر ويژه بتواند مانند دو گزارشگر قبلی ملل متحد، به ايران سفر کرده و «با زندانيان و خانواده های ايشان و نيز خانواده های کشته شدگان، ناپديد شدگان و اعدام شدگان ملاقات کند.»

در ادامه اين نامه آمده است: «مايليم يادآوری کنيم که هم اکنون تعداد زيادی از زندانيان سياسی سابق و اعضای خانواده آنها در خارج از کشور به سر می برند و می توانند اطلاعات و تجربيات خود را در مورد شکنجه، تجاوز جنسی، حبس ها و اعدام ها با شما در ميان بگذارند.»

یرواند آبراهیمیان، رضا افشاری، حمید احمدی، پیام اخوان، کاظم علمداری، عباس امانت، داریوش آشوری، علی بنوعزیزی، رضا براهنی، سهراب بهداد، مهرزاد بروجردی، حمید دباشی، مهرداد درویش پور، منصور فرهنگ، حسین قاضیان، رامین جهانبگلو، مهرانگیز کار، احمد کریمی حکاک، علی کشتگر، نسیم خاکسار، فرهاد خسروخاور، آزاده کیان، هدایت متین دفتری، عباس میلانی و نیره توحیدی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

جمهوری اسلامی ايران به دليل آنچه نقض گسترده و سيستماتيک حقوق بشر توسط نيروهای امنيتی، انتظامی، لباس شخصی ها و قوه قضاييه خوانده شده بارها از سوی نهادهای ايرانی حقوق بشر و سازمان های بين المللی محکوم شده است.

ضرب و شتم مخالفان در جريان اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوری، کشته شدن معترضان بر اثر تيراندازی نيروهای امنيتی و در بازداشتگاه ها، دستگيری گسترده روزنامه نگاران، فعالان سياسی و مدنی، محاکمه های نمايشی، آزار و اذيت اقليت های مذهبی و ميزان بالای اعدام ها از جمله موارد نقض حقوق بشر در ايران اعلام شده است.

آمريکا نيروی انتظامی ايران را به دلیل همکاری در سرکوب معترضان سوریه تحريم کرد

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است


آمريکا نيروی انتظامی ايران را به دلیل همکاری در سرکوب معترضان سوریه تحريم کرد


آمريکا روز چهارشنبه، نيروی انتظامی جمهوری اسلامی،  اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده اين نيرو به همراه  احمد رضا رادان، جانشين فرمانده نيروی انتظامی را به اتهام  همکاری با حکومت بشار اسد در سرکوب معترضان در سوريه تحريم کرده است.

وزارت خزانه داری امريکا اعلام کرده است علاوه بر نيروی انتظامی ايران، ژنرال جميل حسن، رئيس سازمان اطلاعات نيروی هوايی ارتش سوريه، و اداره امنيت سياسی سوريه را نیز به اتهام سرکوب مخالفان تحريم کرده است.

در بيانيه وزارت خزانه داری آمريکا آمده است: احمد رضا رادان در ماه آوريل سال جاری به دمشق سفر کرده است تا در زمينه نحوه سرکوب مخالفان به حکومت بشار کمک کارشناسی ارائه کند.

ديويد کوهن، معاونت وزير خزانه داری در امور تروريسم و اطلاعات مالی، در خصوص تحریم مقامات انتظامی ایران در ارتباط با سرکوب معترضان در سوریه گفته است:«با (تحريم های) امروزما کمک های نظامی و نيروهای امنيتی ايران به حکومت سوريه برای سرکوب مردم سوريه را افشا کرديم.»

وی همچنين گفته است تحريم ها عليه مقامات سوريه در راستای افزايش فشار بر حکومت بشار اسد برای پايان دادن به خشونت و سرکوب در  سوريه و آغاز گذار به سيستمی مبتنی بر رعايت حقوق جهانشمول مردم اين کشور است.

فعالان حقوق بشر می گويند، از زمان آغاز نارامی ها در سوريه دست کم ۱۳۰۰ نفر در تظاهرات ضددولتی کشته  و در حدود ۱۲ هزار نفر نيز بازداشت شده اند.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، نيز در پاسخ پرسشی در خصوص تاثير اين تحريم ها گفت:«اين (تحريم ها) توانايی های آنها در همکاری با  شرکت ها و سرمايه گذاران بين المللی را محدود خواهد کرد، بنابراين دامنه اين تحريم ها گسترده است.»

بنا براين تحريم ها، کليه اموال اين افراد و نهادها مورد تحريم در قلمرو آمريکا توقيف شده و همکاری شهروندان آمريکا با آنها ممنوع است.

مارک تونر همچنين گفته است:«نکته مهم تر اين است که  ما با این اقدامات به اين افراد پیام می دهیم که ما رفتار انها را زير نظر داريم و در اين خصوص نيز اقداماتی انجام می دهيم.»

در همین زمینه، اتحادیه اروپا هفته گذشته  محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه، قاسم سليمانی، فرمانده سپاه قدس، و حسين طائب، فرمانده اطلاعات سپاه ايران، را به اتهام همکاری در سرکوب معترضان سوری تحریم کرد.

اتحاديه اروپا گفته بود این افراد به اتهام «تهيه تجهيزات و کمک به حکومت سوريه برای سرکوب اعتراضات» در فهرست تحريم‌ها قرار گرفته‌اند.

پيشتر ايالات متحده نيز در چارچوب اقدامات خود برای وادار ساختن رهبران سوريه به توقف سرکوب خشونت‌‌آميز اعتراض‌ها در اين کشور، علاوه بر بشار اسد و مقام‌های بلندپايه اين کشور، دو فرمانده عالی‌رتبه سپاه پاسداران را تحريم کرده بود.

وزارت خزانه‌داری آمريکا نام اين دو فرمانده را قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس سپاه، و محسن چيذری، يکی ديگر از فرماندهان عالی‌رتبه سپاه قدس، اعلام کرد.

نيروی قدس بخشی از سپاه پاسداران جمهوری اسلامی است که مسئوليت عمليات برون‌مرزی اين نيرو را برعهده دارد.


این در حالی است که آمريکا در  ۱۹ خرداد ماه سال جاری نيروی انتظامی  جمهوری اسلامی و اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده این نیرو  را به اتهام نقض جدی حقوق بشر  در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران تحريم کرده است.

آمریکا: ایران و سوریه در صدر دولت های حامی تروریسم قرار دارند

آمریکا: ایران و سوریه در صدر دولت های حامی تروریسم قرار دارند

جان برنان، دستیار رئیس جمهور آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم
جان برنان، دستیار رئیس جمهور آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم

جان برنان، دستیار رئیس جمهور آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم، می گوید ایران و سوریه همچنان در صدر «دولت های حامی تروریسم» قرار دارند و واشینگتن از تمام ابزارهای سیاست خارجی خود برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا توسط این «رژیم‌ها و سازمان‌های تروریستی» استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان برنان، دستیار رئیس جمهور آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم، روز چهارشنه هنگام معرفی راهبرد تازه ایالات متحده در مبارزه با تروریسم، از ایران و سوریه به عنوان دو کشور پیشرو حامی تروریسم و نیز از گروه‌های حزب‌الله و حماس هم با عنوان سازمان‌های تروریستی یاد کرده است.

وی در این باره اظهار داشته است: «در تدوین راهبرد ما برای مبارزه با تروریسم به این امر توجه شده است که کشورها و گروه‌هایی وجود دارند که  برای ضربه زدن به منافع آمریکا از تروریسم حمایت می‌کنند.»

دستیار رئیس جمهور آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم همچنین افزوده است: «ایران و سوریه همچنان  در صدر دولت های حامی تروریسم قرار دارند. حزب‌الله و حماس سازمان‌های تروریستی هستند که اسرائیل و نیز منافع ما را در خاورمیانه تهدید می‌کنند.»

آقای برنان همچنین در تشریح راهبرد ضد تروریستی آمریکا گفته است: «از این رو ما همچنان به استفاده از تمام ابزارهای سیاست خارجی برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا توسط این رژیم‌ها و سازمان‌های تروریستی ادامه می‌دهیم.»

ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه نیز در واکنش به برگزای «اجلاس بین‌المللی مبارزه جهانی با تروریسم» در ایران، از جمهوری اسلامی به عنوان فعال‌ترین پشتیبان تروریسم در جهان یاد کرده و برگزاری این کنفرانس در ایران را «نوعی طنز» خوانده بود.

ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفته بود: «حمایت مالی، عملی و  لجستیکی از تروریست‌ها و گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه و  آسیای مرکزی مانع تلاش‌ها برای ارتقای صلح  و تهدیدی برای ثبات اقتصادی و تضعیف‌کننده رشد دموکراسی در  منطقه است.»

از سوی دیگر دستیار رئیس جمهور آمریکا در مبارزه با تروریسم در بخش دیگری از سخنان خود تلاش دولت باراک اوباما به منظور آنچه جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای خوانده می‌شود، را نیز اقدامی در راستا تامین امنیت ملی آمریکا و مبارزه با تروریسم ارزیابی کرده است.

این سخنان در حالی بیان شده است که پیشتر ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز ایران را متهم کرده بود که در جریان تازه‌ترین رزمایش موشکی خود، موشک‌های بالستیک با توانایی حمل کلاهک‌های هسته‌ای را به طور مخفیانه آزمایش کرده است.

آقای هیگ که روز چهارشنبه در مجلس عوام بریتانیا سخن می‌گفت، در این باره اظهار داشته بود: «ایران ضمن آزمایش پنهانی موشک‌های بالیستیک، بر خلاف قطعنامه‌ ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل، دست به آزمایش موشک‌هایی نیز زده است که قابلیت حمل کلاهک اتمی را دارد.»

روز سه‌شنبه نیز ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به برگزاری رزمایش موشکی سپاه گفته بود، ایران به جای عمل به تعهدات بین‌المللی خود در باره قدرت موشکی‌اش لاف می‌زند.

هر چند سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز تاکید کرده بود که قطعنامه شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد ایران را از تولید و توسعه موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای باز می‌دارد، اما از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده بود که آیا از نظر واشینگتن موشک‌های شلیک شده توسط جمهوری اسلامی قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای را دارد یا خیر.

«۱۴ دانشجو در رابطه با حادثه سال ۸۸ کوی دانشگاه محکوم شدند»

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است


«۱۴ دانشجو در رابطه با حادثه سال ۸۸ کوی دانشگاه محکوم شدند»

یکی از تجمع های دانشجویان مقابل کوی  دانشگاه تهران
یکی از تجمع های دانشجویان مقابل کوی دانشگاه تهران

دو سال پس از حادثه حمله به کوی دانشگاه تهران، گزارش‌ها حاکی است که بر اساس جدیدترین احکام قضایی، ۱۴ دانشجوی این دانشگاه محکوم به تحمل حبس، شلاق و پرداخت جریمه نقدی شده‌اند. پیشتر نیز منابع دانشجویی از صدور احکام مشابه برای حدود ۴۰ دانشجو خبر داده‌ بودند.

به گزارش وب سایت خبری «دانشجو نیوز»، بر اساس احکام صادر شده از سوی نهادهای قضایی جمهوری اسلامی، این دانشجویان در مجموع به تحمل بیش از هفت سال و نیم حبس محکوم شده‌اند که به جز دو مورد آن‌‌ها که حبس تعزیری اعلام شده‌اند، ما بقی آن‌ها، حبس‌ تعلیقی، با تعلیق چهار و پنج ساله هستند.

دانشجو نیوز افزوده که ۱۱ تن از این دانشجویان به پرداخت جریمه نقدی، از ۵۰۰ هزار تومان تا سه میلیون تومان، محکوم شده و یک تن نیز به تحمل ۷۴ ضربه شلاق یا پرداخت سه میلیون تومان جریمه نقدی، محکوم شده است.

مصطفی خسروی، عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت و از افرادی که این پرونده را از نزدیک دنبال می‌کند، در گفت‌وگو با رادیو فردا، ضمن تأیید این خبر گفته است که در این پرونده جای شاکی و متهم عوض شده است.

به گفته وی، این احکام در حالی علیه دانشجویان صادر شده‌ است که «این دانشجویان افرادی بودند که خودشان شاکیان این پرونده بودند»، «مورد هجوم قرار گرفته بودند» و به دادگاه رفته بودند «تا حقی را اعاده کنند».

۲۵ خردادماه ۱۳۸۸ و سه روز پس از انتخابات رياست جمهوری که محمود احمدی‌نژاد پيروز آن اعلام شد، تحصن دانشجويان ساکن کوی دانشگاه تهران در خيابان اميرآباد، با حمله و تيراندازی نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی و لباس‌شخصی‌ها به خشونت کشيده شد.

اگرچه هنوز به طور دقیق مشخص نیست که این حمله به فرماندهی چه افرادی صورت گرفته، ویدئوی منتشر شده از آن واقعه به گمانه‌زنی‌ها در مورد دست داشتن نیروهای بسیجی و یگان ویژه، نیروی انتظامی تهران بزرگ، در این سرکوب مطرح شد.

منابع خبری در حالی از محکومیت ۱۴ دانشجوی دانشگاه تهران خبر داده که اوایل خرداد ماه نیز منابع دانشجویی از محکومیت نزدیک به ۴۰ تن از دانشجویان به احکام حبس تعزیری و جریمه نقدی گزارش داده بودند؛ مدتی پس از آنکه دادستان کل کشور از صدور احکام جزایی برای «۴۰ نفر» در رابطه با حوادث کوی دانشگاه و ساختمان سبحان خبر داده بود.

با این‌حال، بر اساس اخبار منتشر شده و اظهارات منابع آگاه، تا کنون به جز دانشجویان، هیچ مسئول دولتی و افراد نزدیک به نیروهای شبه نظامی که از آنها به عنوان «لباس شخصی» نام برده می شود در ارتباط با این پرونده محکوم نشده است.

در پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۸ نیز، که بر اساس گزارش‌های رسمی در آن یک دانشجو کشته، یک نفر زخمی و تعداد زیادی نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شدند، تنها یک سرباز وظیفه به اتهام دزدیدن یک ریش تراش محکوم شد و عاملان اصلی آن حملات هرگز محکوم نشدند.

فعاليت بزرگترين شرکت حمل و نقل جهان در سه بندر ايران متوقف شد



فعاليت بزرگترين شرکت حمل و نقل جهان در سه بندر ايران متوقف شد


بزرگترين شرکت حمل و نقل دريايی جهان فعاليت های خود در چندين بندر ايران را متوقف کرده است که احتمالا در حمل و نقل مواد کالاهای اساسی غذايی به مقصد ايران اختلال های جدی ايجاد می کند. توقف فعاليت های اين شرکت در همراهی با تحريم های يکجانبه آمريکا است.

گزارش خبرگزاری رويترز حاکی است، به دنبال قرار گرفتن نام شرکت حمل و نقل دريايی « تايدواتر ميدل ايست» در فهرست مجازات های دولت آمريکا، شرکت «مرسک لاين» که بزرگترين شرکت حمل و نقل دريايی است، عمليات خود در بنادر ايران را متوقف کرده است.

مورتن انگلستافت، مدير عملياتی مرسک لاين در بيانيه ای اعلام کرده است: «مرسک لاين متعهد است که با تمام کنترل های مربوط به تجارت خارجی و تحريم ها همراهی کند.»

وی افزوده است: «در همين ارتباط، مرسک لاين تصميم گرفته است تا امور تجاری از و به مقصد بندرعباس، بندر خمينی و عسلويه را متوقف کند.»
يکی از نکاتی که موجب نگرانی ما شده اين است که حجم زيادی از محموله های مواد غذايی را به ايران حمل می کنيم. با توجه به اينکه هر جامعه ای به تامين مواد غذايی خود نيازمند است ما بايد در نظر بگيريم که ايران حتی پس از قطع بخشی از نقل و انتقال ها توسط شرکت ما بتواند نيازهای خود را تامين کند.

مدیر اجرایی شرکت مرسک لاین

اين شرکت عمليات کشتی های سردخانه دار را هدايت می کند که کالاهای غذايی اساسی به مقصد ايران را حمل و نقل می کند. ايران به طور ويژه وابسته به واردات گندم، برنج و روغن نخل است.

توقف فعاليت های شرکت مرسک پس از آن اتخاذ شد که هفته گذشته ايالات متحده آمريکا شرکت «تايد واتر خاورميانه» ايران را در فهرست تحريم های خود قرار داد و  موسسات آمريکايی را از انتقال محموله به مقصد بندرعباس بر حذر داشت که ۹۰ درصد عمليات حمل و نقل دريايی ايران در آن انجام می شود.

گزارش ياد شده حاکی است که شرکت مرسک در بنادر مختلف ايران فعاليت می کند و احتمالا کالاهای حمل شده توسط کشتی های اين شرکت به دوبی ارسال و سپس بوسيله شرکت های ديگر دريايی به ايران انتقال پيدا کند.

هو جو تان، يک تحليلگر اقتصادی به رويترز گفته است: «اگرچه مرسک خدمات مستقيم خود به بندرعباس را متوقف کرده است ولی هنوز می تواند محموله های به مقصد ايران را از طريق طرف های سوم ارسال کند.»

«ايويند کولدينگ»، مدیر اجرايی مرسک در جريان يک کنفرانس خبری در سنگاپور گفته است:«يکی از نکاتی که موجب نگرانی ما شده اين است که حجم زيادی از محموله های مواد غذايی را به ايران حمل می کنيم. با توجه به اينکه هر جامعه ای به تامين مواد غذايی خود نيازمند است ما بايد در نظر بگيريم که ايران حتی پس از قطع بخشی از نقل و انتقال ها توسط شرکت ما بتواند نيازهای خود را تامين کند.»

انتظار می رود که تحت تاثير مجازات شرکت « تايدواتر ميدل ايست» اکثر شرکت های حمل و نقل دريايی از اين پس از حمل محموله به بندرعباس و ساير بنادری که توسط اين شرکت مديريت می شوند پرهيز کنند.

يک سخنگوی وزارت خزانه داری آمريکا گفته است که دولت اين کشور احتمال می دهد که اين شرکت در برنامه های تسليحاتی به سپاه پاسداران خدمات می دهد.

وزارت خارجه روسيه روز جمعه اعلام کرد که تحريم های جديد آمريکا عليه دو بخش مهم از شبکه حمل و نقل ايران ممکن است فعاليت شرکت های روسی را تحت تاثير قرار داده و سئوالات مهمی را مطرح کرده است.

رييس شرکت حمل و نقل دريايی «مرسک لاين» در ادامه سخنان خود در کنفرانس خبری سنگاپور گفت:« ما به تحريم های وضع شده از سوی اتحاديه اروپا و دولت آمريکا عليه ايران توجه ويژه ای داريم و سعی می کنيم تا جاييکه امکان دارد آنها را رعايت کنيم. اما اجرای اين مقررات چندان ساده نيست چون برخی از آنها قابل تفسير هستند.»

به عنوان مثال مشخص نيست که آيا شرکت « مرسک لاين » در مورد بنادر ايرانی تحت مديريت شرکت «تايد واتر » می تواند به جای کشتی های اروپايی استفاده کند يا نه چون اتحاديه اروپا هنوز شرکت « تايد واتر» را تحريم نکرده است.

در يک رويداد جداگانه يک شرکت کشتيرانی ديگر به نام « اورينت اورسی »  ( Orient Oversea ) که دفتر مرکزی آن در هنگ کنگ است از هفته پيش حرکت مستقيم کشتی های خود به بندرعباس را متوقف کرده است. يک سخنگوی اين شرکت گفت که اين تصميم به خاطر مسائل اقتصادی اتخاذ شده و به تحريم های آمريکا ارتباطی ندارد.

تاریخچه و عملکرد تایدواتر خاورمیانه

شرکت تايدواتر خاورميانه که سهام آن در بورس تهران خرید و فروش می شود، به گفته مديرعامل آن، در سال ۱۳۸۹ بيش از ۳۵ ميليون تن عمليات تخليه و بارگيری کالاهای غير نفتی را در تمامی بنادر کشور انجام داده که بيش از ۳۶ درصد از فعاليت های بندری ايران بوده است.

بهزاد اتابکی روز ۲۱ خرداد در مجمع عمومی سالانه اين شرکت همچنين گفته است: «شرکت تايدواتر در سال گذشته سهم ۸۹ درصدی از عمليات کانتينری در کل بنادر ايران را در اختيار داشته است.»

اين شرکت در ارديبهشت ماه سال ۱۳۴۷ و با نام «داريوش» تاسيس شد و پس  از چند ماه با مشارکت شرکت تايدواتر آمريکا به صورت ۵۱-۴۹، شرکت سهامی عام «تايدواتر خاورميانه» را تشکيل دادند.

تایدواتر خاورمیانه پس از انقلاب هر چند سال يک بار بين نهادهای جمهوری اسلامی از جمله بنياد مستضعفان، دادستانی انقلاب خارک، شرکت ملی نفت و بنياد شهيد دست به دست شده است.

 پس از حل و فصل مسائل حقوقی با تايدواتر آمريکا، شرکت ياد شده به سازمان بنادر و دريانوردی واگذار شد و در سال ۱۳۸۷ نيمی از سهام آن در بورس عرضه شد که از سوی چند شرکت از جمله «مهر اقتصاد ايرانيان» وابسته به سپاه پاسداران خريداری شد.

سه‌شنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۰

آمریکا: کنفرانس مبارزه با تروریسم ایران به طنز شبیه است

آمریکا: کنفرانس مبارزه با تروریسم ایران به طنز شبیه است

\
\

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود برگزاری کنفرانس مبارزه با تروریسم از سوی ایران را به طنز شبیه دانست و گفت که  ایران خود فعال‌ترین پشتیبان تروریسم در جهان است.

ایران روز‌های شنبه و یکشنبه  «اجلاس بین‌المللی مبارزه جهانی با تروریسم» را برگزار کرد که در آن شماری از رهبران  منطقه‌ای و مقام‌های  شماری از کشورها در آن شرکت کردند.

بان گی‌ مون، دبیر سازمان ملل متحد، نیز برای این اجلاس پیامی فرستاد که از سوی نماینده وی در این کنفرانس قرائت شد.

روز دوشنبه  هنگامی که خبرنگاری نظر  ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا،درباره شرکت ونزوئلا در این کنفرانس را جویا شد، وی گفت که  نمی‌تواند درباره این تصمیم ونزوئلا نظری بدهد اما با این حال این کنفرانس را  به طنز تشبیه کرد.

ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت: «از نظر ما کاملا طنزآمیز است،  که فعال‌ترین پشتیبان تروریسم، نشستی درباره تروریسم برگزار می‌کند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: «حمایت مالی، عملی و  لجستیکی تروریست‌ها و گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه و  آسیای مرکزی مانع تلاش‌ها برای ارتقای صلح  و تهدیدی برای ثبات اقتصادی و تضعیف‌کننده رشد دموکراسی در  منطقه است.»

در کنفرانس«اجلاس بین‌المللی مبارزه جهانی با تروریسم» افزون بر متحدان  آمریکا نظیر حامد کرزی و جلال طالبانی، روسای جمهور افغانستان و عراق،  کسانی چون عمرالبشیر، رئیس جمهور سودان نیز حضور داشتند که تحت تعقیب دادگاه جنایی بین‌المللی  است.

عمرالبشیر که پس از تهران قرار بود به  پکن برود، نتوانست از آسمان  ترکمنستان عبور کند و مجبور شد به ایران بازگردد و در نهایت با یک روز تاخیر به چین رفت.

در این کنفرانس  که با پیام آیت‌الله خامنه‌ای آغاز شد، رهبر جمهوری اسلامی، «آمریکا و انگلیس و برخی دولت‌های غربی» دارای «پرونده سیاه» در زمینه  تروریسم دانست و حمایت آنها از اسرائیل را محکوم کرد.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران هم در این کنفرانس  ضمن اشاره دوباره از هولوکاست و اسرائیل، گفت که کشتن اسامه بن‌لادن  «نه برای مبارزه با تروریسم، بلکه فقط برای تامین یک خوراک تبلیغاتی درون جامعه آمریکا و جلب آرای مردم در انتخابات بود.»

محمود احمدی‌نژاد در آخرین سخنرانی خود  در نیویورک حملات ۱۱ سپتامبر را زیر سئوال برد و خواستار تشکیل یک گروه حقیقت‌یاب در  این باره شده بود.

در «اجلاس بین‌المللی مبارزه جهانی با تروریسم» بان گی مون، نماینده خود  محمد رفیع الدین شاه را فرستاد که پیام دبیرکل سازمان ملل را قرائت کرد.

بان گی مون در این پیام گفته است: «سازمان ملل در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ قطعنامه‌هایی در زمینه مبارزه با تروریسم تصویب کرد و برگزاری کنفرانس‌هایی نظیر اجلاس تهران می‌تواند کمک قابل توجهی به اجرای این قطعنامه‌ها کند. سازمان ملل متحد نقش مهمی در مبارزه با تروریسم دارد و امیدوارم اجلاس پربار تهران بتواند به اهداف عالی خود دست یابد.»

اعزام نماینده و ارسال پیام  واکنش‌هایی را نیز در پی داشته است.

روزنامه جورازلیم پست گزارش داده است، هیلل نوئر،  مدیر یک سازمان غیر دولتی به نام «دیده‌بان سازمان ملل» که مقر آن در ژنو است با انتقاد از این اقدام دبیرکل در نامه‌ای  وی مورد سرزنش قرار داده است.

هیلل نوئر به پیام آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرده که وی در آن  آمریکا و دول غربی را  دارای «پرونده سیاه» در زمینه تروریسم  دانسته  است.

وی همچنین  به حمایت ایران از گروه‌های  ضداسرائیلی حماس، جهاد اسلامی و حزب الله لبنان نیز اشاره کرده است.

دوشنبه، تیر ۰۶، ۱۳۹۰

اعتصاب غذای ۱۲ زندانی سیاسی در زندان اوین پایان یافت



اعتصاب غذای ۱۲ زندانی سیاسی در زندان اوین پایان یافت

۱۲ زندانی سیاسی اوین روز شنبه ۲۸ خرداد اعتصاب غذای خود را آغاز کرده بودند
۱۲ زندانی سیاسی اوین روز شنبه ۲۸ خرداد اعتصاب غذای خود را آغاز کرده بودند

گزارش رسانه‌های نزدیک به معترضان در ایران حاکی است ۱۲ زندانی سیاسی زندان اوین که در روزهای گذشته دست به اعتصاب غذا زده بودند، عصر روز یکشنبه به اعتصاب خود پایان دادند اما تأکید کردند که این اقدام به معنی پایان اعتراض به نقض حقوق شهروندی نیست.

وب سایت کلمه روز دوشنبه گزارش داد: ۱۲ زندانی سیاسی که از روز شنبه ۲۸ خرداد در اعتراض به «رفتار غیر انسانی با هدی صابر و هاله سحابی» به اعتصاب غذای تر دست زده بودند، روز یکشنبه پنجم تیرماه پس از دریافت پیام‌های متعدد از شخصیت‌ها و گروه‌های مختلف به اعتصاب خود پایان دادند.

بهمن احمدی امویی، حسن اسدی زیدآبادی، عمادالدین باقی، عماد بهاور، قربان بهزادیان‌نژاد، محمد داوری، امیرخسرو دلیرثانی، فیض‌الله عرب سرخی، ابوالفضل قدیانی، محمدجواد مظفر، محمدرضا مقیسه، و عبدالله مومنی ۱۲ زندانی سیاسی آغازگر اعتصاب غذا هستند که پس از چند روز با آزادی عمادالدین باقی و نیز مرخصی محمدجواد مظفر، مهدی اقبال و محسن امین‌زاده به این فهرست اضافه شدند.

اعتصاب غذای این زندانیان سیاسی با واکنش‌ها چهره‌ها و گروه‌های مختلف روبه‌رو شد و شخصیت‌هایی چون محمد خاتمی و اسدالله بیات زنجانی و نیز بیش از یکصد روزنامه‌نگار ایرانی با صدور بیانیه‌هایی خواستار پایان دادن به این اعتصاب غذا شدند.

در ۲۵ شهر مختلف در چهار قاره جهان نیز، ایرانیان با گردهمایی در بعداز ظهر روز شنبه چهارم خرداد، ضمن احترام به خواسته‌های اعتصاب‌کنندگان، بر لزوم پایان دادن به این اعتصاب تأکید کردند.

اکنون در بیانیه‌ای که ۱۲ زندانی اعتصاب‌کننده در زندان اوین منتشر کرده‌اند، تأکید شده است: اعتصاب غذا حداقل اقدامی بود که آنان در قبال مرگ ناباورانه همبند خود، هدی صابر، به آن دست زده‌اند.

این بیانیه می‌گوید که این اعتصاب غذا «اعتراضی بود علیه بی‌تدبیری، کبر و دروغگویی نهادینه شده در بخش‌هایی از حاکمیت کشور» و تأکید می‌کند که «پایان اعتصاب غذا به معنی پایان اعتراض به نقض حقوق شهروندی نیست.»

در این بیانیه همچنین آمده است که «رفتار مسئولان طی این مدت و در جریان احضار ما به مراجع قضایی نشانه‌ای روشن از بی‌مسئولیتی و عدم پاسخگویی و البته نا کارآمدی و ضعف دستگاه قضایی کشور است. جریانات اخیر بار دیگر آزمونی بود تا نشان دهد که جان انسان و حیات یک زندانی تا چه حد در نظر مسئولان و مقامات قضایی و امنیتی بی‌ارزش و فاقد اهمیت است.»

اعتصاب‌کنندگان همچنین با قدردانی از اقدام خانواده‌های هدی صابر و هاله سحابی، و نیز گروه‌های مختلف مذهبی، سیاسی، و مدنی، سپاس خود را از «حمایت عملی» شماری از زندانیان زندان رجایی‌شهر و نیز ایرانیان خارج از کشور و خانواده‌های خود اعلام کرده‌اند.

در پی اقدام این ۱۲ زندانی سیاسی در زندان اوین، شش زندانی سیاسی زندان رجایی‌شهر نیز اقدام به اعتصاب غذا کردند اما هنوز از تصمیم این گروه برای توقف یا ادامه اعتصاب غذا گزارشی در دست نیست.

در طول بیش از یک هفته‌ای که اعتصاب غذای این زندانیان سیاسی ادامه داشت، برخی گزارش‌ها حاکی از آن بود که وضعيت جسمی اغلب اعتصاب‌کنندگان رو به وخامت است تا جايی که قربان بهزاديان‌نژاد، مشاور ميرحسين موسوی، و مهدی کريميان اقبال، فعال سياسی و قاری قرآن، به خاطر وخامت حال‌شان به بيمارستان مدرس منتقل شدند.

محسن امین‌زاده نیز که هفته گذشته پس از فراخوانده شدن به زندان به جمع اعتصاب‌کنندگان پیوست، روز شنبه ابتدا به بیمارستان مدرس تهران منتقل شد اما همان روز با موافقت دادستان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان قلب تهران بستری شد.

دادگاه کيفری بين المللی حکم دستگيری معمر قذافی را صادر کرد

دادگاه کيفری بين المللی حکم دستگيری معمر قذافی را صادر کرد

معمر قذافی، رهبر ۶۹ ساله لیبی
معمر قذافی، رهبر ۶۹ ساله لیبی

دادگاه کیفری بین‌المللی روز دوشنبه حکم دستگیری معمر قذافی، رهبر لیبی، یکی از فرزندان وی و یکی از نزدیکانش را به اتهام جنایت علیه بشریت و سرکوب مخالفان حکومتش صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه، روز دوشنبه و در صدمین روز از آغاز عملیات ناتو در لیبی اعلام کرد که حکم بازداشت معمر قذافی، سیف‌الاسلام و عبدالله السنوسی، رئیس اداره اطلاعات و امنیت لیبی، به اتهام سرکوب و کشتار معترضان، از سوی این دادگاه صادر شده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که لوئیس مورِنو اوکامپو، دادستان کل دیوان کیفری لاهه، بیش از یک ماه پیش از این، از این دادگاه خواست تا حکم بازداشت این سه تن را صادر کند.

آقای مورِنو اوکامپو روز یکشنبه در این خصوص در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جنایات امروز همچنان در لیبی ادامه دارد. برای توقف این جنایات و حمایت از شهروندان لیبی، قذافی باید دستگیر شود.»

در خواست دادستان کل دادگاه کیفری لاهه به دنبال آن صورت گرفت که هفتم اسفندماه، شورای امنیت سازمان ملل به موجب قطعنامه‌ای، دارایی‌های رهبر لیبی، اعضای خانواده و نزدیکانش را مسدود و حکم ممنوعیت سفر برای آنان صادر کردند.

پس از آن و در ۲۶ اردیبهشت‌ماه، آقای مورِنو اوکامپو، به طور رسمی از دادگاه کیفری لاهه درخواست کرد که علیه معمر و سیف‌الاسلام قذافی و همچنین عبدالله السنوسی، باجناق معمر قذافی، حکم بازداشت صادر شود.

دادستان کل دادگاه کیفری لاهه در اظهارنامه خود در این خصوص آورده است که آقای قذافی شخصا در برنامه‌ریزی و اجرای «سرکوب گسترده و سیستماتیک شهروندان، تظاهرات کنندگان و به ویژه مخالفان» دست داشته است.

وی افزوده است که برنامه‌های قذافی در این زمینه از طریق حلقه داخلی وی، یعنی سیف الاسلام و عبدالله السنوسی که به گفته آقای مورِنو اوکامپو، «دست راست» آقای قذافی به شمار می‌رود، به اجرا در آمده است.

صدور حکم بازداشت برای رهبر لیبی و دو تن از نزدیکانش به اتهام سرکوب و کشتار شهروندان و مخالفان در حالی صادر شده که اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه اعلام کرد که تا زمانی که معمر قذافی قدرت را در لیبی در دست دارد، راه حلی برای بحران لیبی وجود نخواهد داشت.

به نوشته خبرگزاری فرانسه از زمان آغاز ناآرامی‌ها در لیبی، بهمن‌ماه سال ۸۹، هزاران نفر در این کشور جان باخته‌اند و حدود حدود ۶۵۰ هزار نفر نیز لیبی را ترک کرده‌اند.

یکشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۰

جنگ گرگ هاچهار شکايت ۵۱ نماينده مجلس از احمدی نژاد در انتظار طرح در صحن علنی

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است

جنگ گرگ هاچهار شکايت ۵۱ نماينده مجلس از احمدی نژاد در انتظار طرح در صحن علنی

جنگ گرگ هاچهار شکايت ۵۱ نماينده مجلس از احمدی نژاد در انتظار طرح در صحن علنی


محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران، در نشست مجلس شورای اسلامی برای رای اعتماد به وزیر پیشنهادی ورزش
به‌روز شده در ۰۵ ۰۴ ۱۳۹۰ ۱۵:۵۵
دبير کميسيون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی می گويد که اين کميسيون چهار گزارش درباره شکايت از محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ايران، تهيه کرده و آن را برای طرح در جلسه علنی در اختيار هيئت رييسه مجلس قرار داده است.

به گفته وی، اگر سه مورد از اين گزارش ها به تاييد نمايندگان برسد استيضاح رييس جمهور به طور خودکار در دستور کار قرار می گيرد.

سيد فاضل موسوی در گفت و گو با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی، خانه ملت، در باره جزئيات اين شکايت گفته است: «شکايت ۱۲ نماينده از رئيس جمهور درباره عدم معرفی به موقع وزير ورزش و جوانان به مجلس، شکايت ۸ بندی ۱۲ نماينده از رئيس جمهور راجع به ۴۰ الی ۵۰ مورد تخلف احصا شده دولت، شکايت ۱۲ نماينده از رئيس جمهور در خصوص مقاومت وی در اجرای حکم حکومتی مقام معظم رهبری در قبال وزير اطلاعات و شکايت ۱۵ نماينده از رئيس جمهور درباره نحوه ادغام وزارتخانه‌ها و بی‌توجهی به نظر شورای نگهبان، چهار گزارشی هستند که در جلسه علنی قرائت می‌ شوند.»

در همین حال، گزارش ها حاکی است که تخلف دولت در زمینه عدم تشکیل وزارت ورزش در نشست روز یکشنبه مجلس خوانده شد ولی برای آن رای گیری نشد.

پس از خوانده شدن این گزارش، نادر قاضی پور، نماينده اروميه در تذکری گفت: «قانون مجازات اسلامی برای چنين تخلفی، انفصال يک تا پنج سال از خدمت را تعيين کرده است که بايد مشخص شود شامل حامل رييس جمهور می شود يا رييس سازمان تربيت بدنی؟»

به گزاری سایت خبرآنلاین، وی افزود: اگر اين قانون، «شامل حال رييس جمهور می شود که بايد انتخابات زودرس رياست جمهوری برگزار شود!»

محمدرضا باهنر، نايب رييس مجلس، درپاسخ به وی گفت که «کميسيون اصل ۹۰ تنها می تواند در اين زمينه گزارش دهد و بعد بايد تصميم بگيرد که چه می خواهد بکند. الان که درخواست رای گيری نشده است.»

محمدرضا خباز، نماينده کاشمر، نيز در تذکری گزارش کميسيون اصل ۹۰ را «نوشداروی پس از مرگ سهراب» خواند و از هيئت رييسه مجلس خواست تا در اين باره اقدام عاجل کند و از قوه قضاييه بخواهد تا به تخلف دولت در اين زمينه رسيدگی شود.

به دنبال بالا گرفتن اختلافات محمود احمدی نژاد با آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، و اصولگرايان منتقد بر سر ادامه کار وزير اطلاعات در ارديبهشت ماه سال جاری، مجلس شورای اسلامی بر شدت انتقادهای خود از دولت دهم افزوده و در ماه های اخير بر پيگيری «تخلفات قانونی و اقتصادی دولت» تاکيد کرده است.

روابط مجلس شورای اسلامی و دولت محمود احمدی نژاد طی سال های اخير همواره دچار تنش بوده است ولی به دليل حمايت های آيت الله علی خامنه ای از دولت های نهم و دهم، نمايندگان مجلس اختياری برای برخورد با تخلفات اين دولت ها نداشتند.

روز ۱۱ خردادماه گذشته، مجلس ايران تخلف محمود احمدی نژاد در زمينه معرفی سرپرست وزارت نفت را تاييد و گزارش آن را به قوه قضاييه ارسال کرد.

همزمان ابراهيم نکونام، رييس کميسيون اصل ۹۰ مجلس از تهيه گزارش در مورد «۱۸ مورد تخلف» محمود احمدی ‌نژاد از قانون خبر داد و گفت که هر بند از اين تخلفات دارای چند مورد است که با اين احتساب در مجموع تعداد تخلفات «۳۰ تا ۴۰ مورد» می‌شود.

از سوی ديگر، علی لاريجانی در نامه های جداگانه به رييس جمهور ايران دهها مورد از مصوبه های دولت که مغاير قانون خوانده شده اند را به وی اعلام کرده است.

سه کارت زرد و استيضاح احمدی نژاد

دبير کميسيون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در بخش ديگری از گفت و گوی خود اشاره کرده است: هر گزارش اين کميسيون که آراء اکثريت نمايندگان را کسب کند، به منزله يک کارت زرد به رييس جمهور محسوب می شود.

آقای موسوی افزوده است: «اگر تعداد کارت زردها به سه عدد برسد به طور خودکار استيضاح وی در دستور کار مجلس قرار می گيرد؛ ضمن آنکه رونوشتی از اين گزارش ها برای پيگيری حقوقی به قوه قضاييه ارسال می شود.»

همزمان با اظهارات دبير کميسيون اصل ۹۰، نمايندگان مجلس هشتم روز يکشنبه تخلف ۸۵۵ ميليارد تومانی وزارت صنايع و معادن در هزينه منابع حاصل از فروش طرح فولاد هرمزگان در قالب طرح هدفمند کردن يارانه ها را به قوه قضاييه ارجاع دادند.

در گزارش مشترک کميسيون های صنايع و معادن و کميسيون ويژه اصل ۴۴ قانون اساسی درباره نحوه واگذاری طرح فولاد هرمزگان تاکيد شده است که وزارت صنايع مبلغ ۸۵۵ ميليارد تومان درآمد حاصل از اين فروش را به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنايع معدنی ايران پرداخت نکرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر قرار بود اين مبلغ به تکميل طرح های نيمه تمام پنج ساله فولاد در ايران اختصاص يابد.

گزارش اين تخلف با ۱۵۷ رای موافق، هفت رای مخالف و ۲۱ رای ممتنع به تصويب نمايندگان مجلس رسيد.

دو زندانی اعتصاب کننده به بيمارستان مدرس منتقل شدند

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است


دو زندانی اعتصاب کننده به بيمارستان مدرس منتقل شدند

قربان بهزادیان نژاد، مشاور مير حسين موسوی، روز شنبه به دلیل وخامت حال به بیمارستان منتقل شد.
قربان بهزادیان نژاد، مشاور مير حسين موسوی، روز شنبه به دلیل وخامت حال به بیمارستان منتقل شد.

در حالی که اعتصاب غذای ۱۸ زندانی سياسی در ايران وارد هشتمين روز خود شده گزارش های رسيده حاکی است که قربان بهزاديان نژاد و مهدی کريميان به دليل وخامت حال شان به بيمارستان مدرس منتقل شده اند.

وب سايت کلمه، نزديک به ميرحسين موسوی و مخالفان دولت، گزارش داده است، ۱۲ زندانی سياسی زندان اوين که در ابتدا اعلام کرده بودند اعتصاب غذای تر می کنند تصميم گرفته اند که حداقل مايعات را مصرف کنند و هم اکنون از خوردن آب و ديگر مايعات تا حدود زيادی خودداری می کنند.

بر اساس اين گزارش، همين وضعيت شرايط جسمی اغلب اعتصاب کنندگان را رو به وخامت برده است تا جايی که قربان بهزاديان نژاد، مشاور مير حسين موسوی، و مهدی کريميان اقبال، فعال سياسی و قاری قرآن، به خاطر وخامت حال شان به بيمارستان مدرس منتقل شده اند.

به دنبال مرگ هاله سحابی در مراسم خاکسپاری عزت الله سحابی، فعال ملی- مذهبی، و همچنين سکته قلبی هدی صابر، نويسنده و فعال سياسی در زندان اوين، ۱۲ زندانی سياسی اعلام کردند که در اعتراض به شرايط امنیتی منجر به مرگ آنها دست به اعتصاب غذا می زنند.

به فاصله چند روز از آغاز اين اعتصاب، شش زندانی سياسی زندان رجايی شهر به اعتصابيون زندان اوين پيوستند.

سايت کلمه نوشته است که آقايان بهزاديان نژاد و کريميان در مرحله نخست برای گرفتن کمک های پزشکی به بهداری اوين منتقل شدند و در نهايت غروب روز شنبه – چهارم تيرماه- با همراهی تعداد زيادی از ماموران امنيتی به بيمارستان مدرس منتقل شدند.

پيش از اين محسن امين زاده، معاون وزارت امور خارجه در دولت محمد خاتمی، که پس از بازگشت به زندان دست به اعتصاب غذا زده بود به بيمارستان مدرس انتقال داده شده بود.

بر اساس گزارش سايت کلمه، خانواده آقای امين زاده توانسته اند از دادستان تهران اجازه انتقال اين فعال سياسی را به بيمارستان قلب تهران بگيرند و وی هم اکنون در اين بيمارستان بستری است.

آقای امین زاده که در بخش سی سی یو بستری است اعلام کرده که اعتصاب غذای خود را نمی شکند.

وی گفته است تا زمانی که سایر زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در اعتصاب غذا هستند وی هم در اعتصاب باقی می ماند.

قربان بهزاديان ‌نژاد، بهمن احمدی‌ امويی، حسن اسدی ‌زيدآبادی، عبدالله مومنی، عماد بهاور، اميرخسرو دليرثانی، ابوالفضل قديانی، فيض‌ الله عرب سرخی، محمد جواد مظفر، محمد رضا مقيسه، محسن امين زاده و محمد داوری ۱۲زندانی سياسی زندان اوين هستند که از روز شنبه ۲۸ خرداد در اعتراض به مرگ هاله سحابی و هدی صابر  دست به اعتصاب غذا زده اند.

گزارش ها حاکی است که عبدالله مومنی، ابوالفضل قديانی و بهمن احمدی امويی نيز پيش از اين به دليل اعتصاب غذا با مشکلات شديد جسمی روبرو شده و برای دريافت کمک های پزشکی به بهداری زندان اوين منتقل شدند.

مقام های قضايی جمهوری اسلامی ايران هنوز به اعتصاب غذای زندانيان سياسی واکنشی نشان نداده اند ولی برخی از رسانه های نزديک به جريان تندروی اصولگرايان اعتصاب غذای زندانيان سياسی را «ادعا» دانسته اند.

در همين زمينه روزنامه کيهان روز يکشنبه نوشت که «آنچه در حال رخ دادن است روزه سياسی است چرا که زندانی ها هم افطاری می خورند و هم سحری!»

شرايط جسمانی زندانيان سياسی اعتصاب کننده واکنش فعالان سياسی را در داخل و خارج از ايران برانگيخته است. در همين زمينه، اردشير اميرارجمند، سخنگوی راه سبز اميد در نامه ‌ای به احمد شهيد، گزارشگر ويژه شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار رسيدگی فوری وی به وضع زندانيان سياسی زندان‌های اوين و رجايی ‌شهر و موارد نقض حقوق بشر در ايران شد.

همزمان روز شنبه در بيش از ۲۵ شهر جهان تجمع های اعتراضی در حمايت از زندانيان اعتصاب کننده برگزار شد.

۱۱۸ روزنامه ‌نگار ايرانی نيز با انتشار نامه ‌ای سرگشاده خطاب به اعتصاب‌ کنندگان از آنها خواستند اکنون که «پيام اعتصاب» آنها «در ميان اقشار مختلف جامعه ايران طنين‌انداز شده»، به اعتصاب غذا پايان دهند.

شنبه، تیر ۰۴، ۱۳۹۰

دزدی اشکارا.حذف پرداخت نقدی یارانه‌ها و چندبرابرشدن انرژِی:کارت انرژي جايگزين يارانه نقدي

دزدی اشکارا.حذف پرداخت نقدی یارانه‌ها و چندبرابرشدن انرژِی:کارت انرژي جايگزين يارانه نقدي

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است


دزدی اشکارا.حذف پرداخت نقدی یارانه‌ها و چندبرابرشدن انرژِی.کارت انرژي جايگزين يارانه نقدي:
دزدی اشکارا.حذف پرداخت نقدی یارانه‌ها و چندصدبرابرشدن انرژِی:کارت انرژي جايگزين يارانه نقدي
عدم پرداخت قبض‌های آب، برق و گاز از طرف مردم موجب عدم تحقق درآمدهای پیش‌بینی شده

شرق: «پرداخت نقدی یارانه حذف می‌شود» این جمله‌ای است که بار‌ها شنیده شده اما هنوز محقق نشده است. اما بدون تعارف، گویی دولتی‌ها خیلی از حذف یارانه‌های نقدی ناراحت نمی‌شوند و وصول مطالبات خود از مردم را تنها در این راه می‌بینند. چراکه بر خلاف تصور دولت، یارانه نقدی پرداخت شده نه برای بازپرداخت به سیستم دولتی در قالب هزینه مصرف حامل‌های انرژی بلکه برای مصارف دیگر هزینه می‌شود.

عدم پرداخت بخشی از قبض‌های آب، برق و گاز از طرف مردم موجب عدم تحقق درآمدهای پیش‌بینی شده برای اجرای قانون هدفمندی محقق و بروز برخی مشکلات برای دولت شده است تا جایی که به باور تحلیل‌گران اقتصادی نوسانات بازار ارز، طلا و سکه ریشه در این مساله دارد تا به این وسیله بخشی از اعتبار مورد نیاز برای تداوم اجرای این قانون تامین شود.

این مساله موجب شده است تا حذف پرداخت نقدی یارانه‌ها در دستور کار قرار گیرد و دولت پس از موافقت با پیشنهاد کمیسیون انرژی، کار‌شناسی بیشتر و زمان و چگونگی اجرای آن را به ستاد هدفمندی یارانه‌ها واگذار کرده است. بی‌شک حذف پرداخت یارانه نقدی موافقان و مخالفان بسیاری خواهد داشت و دولت باید خود را برای مواجهه با چالش‌های ناشی از این اقدام آماده کند.

کارت انرژی جایگزین پرداخت نقدی

پرداخت نشدن قبض‌های حامل‌های انرژی از طرف مردم و مشکلات ناشی از آن، کمیسیون انرژی مجلس را بر آن داشته تا با ارایه طرح جدیدی، دولت را در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها همراهی کند. بر همین اساس طرح کارت انرژی روی میز دولت قرار گرفت تا با تایید دولت، حذف پرداخت نقدی یارانه‌ها در عمل کلید بخورد.

این در حالی است که برخلاف نظر کار‌شناسان که اجرای این طرح را بسیار دشوار و مستلزم هزینه‌های زیادی می‌دانند، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس معتقد است با تغییر شیوه پرداخت یارانه‌ها دولت می‌تواند این قانون را به صورت مطلوب‌تری به اجرا گذاشته و به اهداف مورد نظر دست پیدا کند.

سیدعماد حسینی با بیان این مطلب که «عدم وصول مطالبات دولت از محل حامل‌های انرژی مشکلات بسیاری را سبب شده است» به «شرق» گفت: «برخی‌ها بر این باورند دولت قصد دارد به این طریق پرداخت یارانه مستقیم به مردم را متوقف کند ولی در حقیقت این شیوه، دولت را در اجرای بهتر قانون یاری خواهد کرد.»

نماینده قروه در خانه ملت با تاکید بر اینکه «هدفمند‌سازی یارانه‌ها قانون بوده و دولت نمی‌تواند به هیچ بهانه‌ای اجرای آن را متوقف کند» ادامه داد: «در حال حاضر نحوه پرداخت یارانه مورد بحث است و کمیسیون انرژی پس از مدت‌ها بررسی طرح جایگزینی کارت انرژی به جای پرداخت نقدی یارانه‌ها را به دولت پیشن‌ها داد.»

وی افزود: «دولت نیز با استقبال از این طرح، پس از تایید آن را به‌کارگروه طرح تحول اقتصادی ارجاع داده است تا مورد بررسی قرار گرفته و در اولین فرصت به اجرا گذاشته شود.»

به گفته حسینی با صدور کارت انرژی به نام سرپرست خانوار، دولت دیگر نگران وصول قبض‌های آب، برق و گاز نخواهد بود و مطالبات دولت به صورت خودکار از کارت‌های صادر شده کسر می‌شود.

وی با بیان این مطلب که «صدور ماهانه قبض‌ها و پرداخت یارانه نقدی به صورت دوره یک‌ماه از جمله مقدمات اجرای این طرح بوده است»، تصریح کرد: «در واقع با این طرح فقط جابه‌جایی اعتبار صورت می‌گیرد و پولی به جامعه تزریق نمی‌شود.»

وی بخشی از تورم ماه‌های اخیر را ناشی از تزریق پول به جامعه دانست و خاطرنشان کرد: «کارت انرژی ضمن کمک به اجرای بهتر قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها در مهار تورم نیز نقش بسزایی خواهد داشت.»

سخنگوی کمیسیون انرژی با اشاره به غیرقابل برداشت بودن یارانه واریز شده به کارت انرژی ادامه داد: «یارانه پرداخت شده به منظور پرداخت قبض‌های حامل‌های انرژی بوده است تا مردم از طریق دریافت نقدی یارانه، مصرف خود را نیز مدیریت کنند.»

وی در پاسخ به این سوال که تکلیف خانوارهایی که میزان یارانه دریافتی آن‌ها بسیار پایین‌تر از مبلغ قبض‌های حامل‌های انرژی است چه خواهد شد، گفت: «این خانوار‌ها نیز باید هزینه مصرف انرژی را پرداخت کنند و تنها راه مقابله با این موضوع، مدیریت مصرف است.» به گفته این عضو کمیسیون انرژی اجرای این طرح بازپرداخت یارانه پرداخت شده را تضمین خواهد کرد.

موضوع حذف پرداخت یارانه نقدی و جایگزینی کارت انرژی در حالی مطرح می‌شود که به باور کار‌شناسان اجرای آن، چالش‌های بسیاری را در جامعه ایجاد خواهد کرد. چراکه بسیاری از خانواده‌ها برنامه زندگی و هزینه‌های جاری خود را براساس دریافت نقدی یارانه‌ها تنظیم کرده‌اند.

پرداخت نقدی یارانه‌ها از اول اشتباه بود


ا
ز طرفی، برخی دیگر از کار‌شناسان نیز پرداخت نقدی یارانه‌ها را یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات دولت در اجرای قانون هدفمندی می‌دانند و معتقدند حذف پرداخت نقدی یارانه اشتباه بزرگ‌تری است که پیامدهای بسیاری خواهد داشت. نمایندگان مجلس نیز که همواره نسبت به چگونگی اجرای این قانون معترض بوده‌اند، در قبال این موضوع نظرات مختلفی دارند.

به ‌طوری ‌که عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که پرداخت نقدی بد‌ترین شیوه ممکن برای اجرای قانون هدفمندی بود به «شرق» گفت: آزاد‌سازی قیمت حامل‌های انرژی و هدفمند‌سازی یارانه‌ها بهترین تصمیم ممکن در عرصه اقتصاد کشور بود؛ چراکه سرمایه کشور تنها متعلق به نسل امروزی نبوده و آیندگان نیز از این منابع خدادادی سهم دارند.

شکور اکبر‌نژاد با تاکید بر اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه‌ها از طرف دولت ادامه داد: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به خودی خود با مشکلات بسیاری همراه است و دولت به واسطه برخی اقدامات سعی در برطرف کردن آن‌ها دارد.

اکبر‌نژاد، روند صعودی تورم و نابسامانی بازار ارز، طلا و دلار را از اثرات اجرای نادرست این قانون دانست و افزود: حذف پرداخت نقدی یارانه‌ها پیامدهای بسیاری برای دولت در پی خواهد داشت و دولتی‌ها در تصمیم‌گیری‌های خود باید این نکته را مدنظر داشته باشند زیرا مردمی که به دریافت نقدی پول عادت کرده‌اند به این راحتی با این موضوع کنار نیامده و ترک عادت نخواهند کرد.

وی با اشاره به درآمد ۲۷ هزار میلیارد تومانی دولت از محل آزاد‌سازی قیمت حامل‌های انرژی و پرداخت ۵۴ هزار میلیارد تومانی یارانه نقدی به مردم در سال جاری تصریح کرد: این درآمد در صورتی محقق خواهد شد که مردم هزینه مصرف انرژی را به موقع پرداخت کنند اما در حال حاضر این اتفاق رخ نداده و دولت با برداشت غیرقانونی از محل درآمدهای نفتی، ایجاد اخلال در بازار ارز، طلا و سکه سعی در جبران بخش از کسری بودجه برای اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها دارد.

به گفته نماینده تبریز در خانه ملت، هر هزار میلیارد تومان بیش از ۵/۱ درصد تورم در جامعه ایجاد می‌کند و دولت با تزریق نقدی پول به جامعه با تسریع روند صعودی نرخ تورم، تورمی معادل ۲۲ درصد را ایجاد کرده که در آینده‌ای نه‌چندان دور بروز خواهد کرد.

از ابتدای اجرای قانون هدفمندی و اتخاذ شیوه پرداخت نقدی از طرف دولت بسیاری از کار‌شناسان به صف مخالفان شیوه در پیش گرفته شده از طرف دولت پیوستند و بر این باور بودند که دولت از این طریق سعی در تامین منابع نقدی خود دارد و امروز با در دستور کار قرار گفتن جایگزینی کارت انرژی با پرداخت نقدی این اظهار نظر‌ها رنگ واقعیت به خود گرفته است و دولت سعی دارد با در اختیار گرفتن یارانه پرداخت شده و وصول به‌هنگام مطالبات خود به معضلی به نام عدم پرداخت هزینه انرژی مصرفی از طرف مردم پایان دهد.

اجرای این طرح در حقیقت فرار به جلو دولت بوده و نه تنها سودی به حال مردم نخواهد داشت بلکه افزایش هزینه‌های خانوار که بخش عمده آن ناشی از اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها و افزایش قیمت‌ها بوده، به بزرگ‌ترین دغدغه آن‌ها تبدیل خواهد شد.

در هر حال با توجه به تایید این طرح در دولت و اجرای قریب‌الوقوع آن باید منتظر ماند و دید جامعه تا چه زمانی توان پرداخت تاوان تصمیم‌گیری‌های غیر‌کار‌شناسی دولت و آزمون و خطاهای مکرر را خواهد داشت.

جمعه، تیر ۰۳، ۱۳۹۰

روسیه و چین در شورای امنیت مانع انتشار گزارش علیه ایران شدند



روسیه و چین در شورای امنیت مانع انتشار گزارش علیه ایران شدند

جلسه شورای امنیت سازمان ملل
جلسه شورای امنیت سازمان ملل

تلاش نمایندگان سه کشور ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا برای انتشار گزارش نقض تحریم‌های بین‌المللی از سوی جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با مخالفت دو متحد تهران یعنی چین و روسیه روبه‌رو شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز که نسخه‌ای از این گزارش محرمانه را به دست آورده، روسیه و چین با این دلیل که هنوز جای «اطلاعاتی قابل اعتماد» در این زمینه خالی است با انتشار آن مخالفت کرده‌اند.

گرچه خبر مخالفت مسکو و پکن با انتشار گزارشی علیه فعالیت‌های غیرقانونی جمهوری اسلامی تازه در روز پنج‌شنبه، دوم تیرماه، منتشر شد، پیشتر تعدادی از دیپلمات‌های غربی پرده از تلاش‌های روسیه در این زمینه برداشته بودند.

خبرگزاری رویترز در ۲۳ اردیبهشت‌ماه گذشته اعلام کرد که روسيه در تلاش است جلو انتشار رسمی گزارش سازمان ملل از نقض قطعنامه‌های شورای امنيت از سوی ايران و ارسال سلاح و مهمات به سوريه را بگيرد.

به گفته این خبرگزاری، بخش اعظم این گزارش مربوط به نقض صادرات سلاح از سوی ایران و ارسال تجهیزات و مهمات از تهران به دمشق است.

این خبرگزاری از قول دیپلمات‌های غربی می‌گوید که تسلیحات ایرانی پس از رسیدن به سوریه به دست شبه‌نظامیان لبنانی و فلسطینی می‌رسد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل روز پنج‌شنبه با حمایت نمایندگان دو کشور بریتانیا و فرانسه با تاکید بر اهمیت انتشار گزارش مربوطه و در جریان قرار گرفتن تمامی اعضای شورای امنیت خواستار انتشار سریع آن شد.

اما در مقابل آلکساندر پانکین، دستیار نماینده روسیه در سازمان ملل، با حمایت نماینده چین این خواسته را اکیداً رد کرد و متذکر شد که اطلاعات به گفته او «تأییدنشده یا سیاسی» نباید در روند کار شورای امنیت دخالت داده شود.

به گفته خبرگزاری رویترز، دولت چین پیشتر نیز در مورد دو کشور سودان و کره شمالی جلو انتشار گزارش‌های مشابهی از نقض تحریم‌ها را گرفته است.

با این حال نماینده چین در سازمان ملل اعلام کرد که پکن «امیدوار است ایران گام‌هایی مثبت در جهت جلب اعتماد جامعه بین‌الملل بردارد».

به دنبال سر باز زدن ایران از متوقف ساختن غنی‌سازی اورانیوم، شورای امنيت سازمان ملل چهار قطعنامه تحريمی علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساند تا تهران را وادار کند فعاليت‌‌های مرتبط با غنی‌سازی اورانيوم را به حالت تعليق درآورده و صحت صلح‌آميز بودن فعاليت‌های خود را به آژانس بين‌المللی انرژی اتمی ثابت کند.

جمهوری اسلامی ايران اين قطعنامه‌ها را رد کرده و هم‌چنان به فعاليت غنی‌سازی اورانيوم ادامه می‌دهد.

پنجشنبه، تیر ۰۲، ۱۳۹۰

ايران‌ايرمورد تحريم امریکا قرارگرفت

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است


  ايران‌ايرمورد تحريم امریکا قرارگرفت


وزارت خزانه‌داری آمريکا روز پنجشنبه در بيانيه‌ای اعلام کرد، شرکت هواپيمايی جمهوری اسلامی، ايران اير، به همراه دو نهاد و يک شهروند ايرانی را به اتهام نقض تحريم‌های بين‌المللی و همچنين همکاری با سپاه پاسداران و کمک به حزب الله لبنان مورد تحريم قرار داده است.

در بيانيه وزارت خزانه داری آمريکا آمده است: سپاه پاسداران و وزارت دفاع جمهوری اسلامی از خطوط «ايران اير» برای حمل و نقل تسليحات نظامی استفاده می‌کنند و به همين دليل شرکت هواپيمايی ايران در فهرست نهاد‌های مورد تحريم ايالات متحده امريکا قرار گرفته است.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین می گوید یک شرکت متعلق به سپاه پاسداران را نیز مورد تحریم قرار داده است.

 در بیانیه وزارت خزانه داری امریکا آمده است که «شرکت تايدواتر خاورميانه» که در امور خدمات دريای و بندری فعاليت می‌کند، متعلق به سپاه پاسداران است و سپاه از اين شرکت برای حمل و نقل  محموله‌های غيرقانونی خود استفاده می کند.

طبق اين بيانيه، شرکت سرمايه‌گذاری مهر اقتصاد ايرانيان نيز به دليل ارتباط با مهربانک و سپاه پاسداران مورد تحريم قرار گرفته است.

وزارت خزانه‌داری آمريکا همچنين می‌گويد در راستای تحريم ترويست‌ها و کسانی که به آنها کمک می‌کنند، بهنام شهرياری را که به نمايندگی از سوی شرکت کشتيرانی لاينر ترانسپورت کيش و شرکت بازرگانی بهنام شهرياری در  راستای کمک نظامی و تسليحاتی به حزب الله لبنان فعاليت می‌کرده، مورد تحريم قرار داده است.

وزارت خزانه‌داری ايالات متحده می‌گويد سپاه پاسداران  به دليل نقش اصلی اش در برنامه هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی، حمايت از تروريسم و همچنين نقض حقوق بشر در ایران، همچنان هدف اصلی تحريم‌های آمريکا و جامعه بين‌المللی است.

وزارت خزانه‌داری در حالی روز پنجشنبه تعدادی از تحريم ايران اير خبر داده که روز دوشنبه نيز ۱۰ شرکت کشتیرانی و سه فرد مرتبط با شرکت‌ کشتيرانی جمهوری اسلامی را تحريم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمريکا اين اقدامات را «پاسخی به تلاش‌های مستمر ايران به منظور دور زدن تحريم‌ها و استفاده اين کشور از شرکت‌های صوری برای حفاظت از شرکت کشتيرانی خود» و نيز واکنشی به گسترش فعاليت‌های ايران در زمينه تسليحات کشتار جمعی اعلام کرده بود.

وزارت خزانه‌داری آمريکا همچنين شرکت کشتيرانی جمهوری اسلامی را متهم کرده‌ بود، که از طريق ايجاد شرکت‌های صوری در نقاط مختلف جهان برای دور زدن تحريم‌های بين‌المللی عليه ايران تلاش می‌کند.

وزارت خزانه‌داری آمريکا پيشتر نيز با اعلام تحريم ۳۷ شرکت  و پنج شهروند ايرانی مرتبط با شرکت کشتيرانی ايران، تهران را متهم کرده بود، فعاليت‌های خود را در پشت «شبکه‌ای پيچيده از شرکت‌های کشتی‌رانی» پنهان می‌کند.

«می‌خواهند از اصلاح‌طلبان برای گرم کردن تنور انتخابات استفاده کنند»

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است

 

«می‌خواهند از اصلاح‌طلبان برای گرم کردن تنور انتخابات استفاده کنند»

خبراز دیدارمحرمانه رئیس مجلس با اصلاح‌طلبان معتدل برای ترغیب آنها به شرکت درانتخابات مجلس نهم است.اکبر اعلمی نماینده سابق مجلس اما می‌گوید این تلاش‌ها تنها به منظور استفاده از اصلاح‌طلبان همانند یک دستمال یک بارمصرف است.


«موج استعفا برای کاندیداتوری انتخابات مجلس»؛ این عنوانی است که سایت خبرآنلاین برای اخبار مربوط به استعفاهای مقامات دولتی برگزیده است. از مجتبی ذوالنور نماینده ولی فقیه در سپاه گرفته تا معاون پارلمانی و رئیس دفتر ویژه بازرسی رئیس جمهور همه به منظور نامزد شدن در  انتخابات مجلس از پست‌های دولتی خود استعفا داده‌اند.
هم‌زمان خبرگزاری ایلنا خبر از "دیدار محرمانه" علی لاریجانی رئیس مجلس با برخی "چهره‌های معتدل اصلاح‌طلب" داده است. بنا بر این گزارش، لاریجانی در این دیدار از عملکرد مجلس کنونی انتقاد کرده و گفته مجلس بعدی باید از افراد معتدل و باتجربه دو جناح تشکیل شود.
بشنوید: گفت‌وگو با اکبر اعلمی
از سوی دیگر مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون خط امام مجلس خبر از بررسی راهکردهای پنج‌گانه شرکت در انتخابات توسط اصلاح‌طلبان داده است. وی عنوان کرده که ائتلاف بین اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان شکل نخواهد گرفت اما همکاری انتخاباتی بین اصلاح‌طلبان معتدل و اصول‌گرایان منتقد بعید نیست.
اکبر اعلمی نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم و هفتم و کاندید رد صلاحیت‌شده‌ی ریاست جمهوری نهم، معتقد است تلاش‌های بخشی از اصول‌گرایان برای برقراری ائتلاف با گروهی از اصلاح‌طلبان، تنها به منظور داغ کردن تنور انتخابات است. وی در گفت‌وگو با دویچه وله می‌گوید، آن اصلاح‌طلبان معتدلی که مد نظر اصول‌گرایان هستند اگر هم به مجلس راه پیدا کنند هیچ تغییری را برای کشور و مردم به ارمغان نخواهند آورد.
دویچه‌وله: آقای اعلمی؛ خبرگزاری «ایلنا» خبر از دیدار محرمانه‌ی آقای علی لاریحانی رئیس مجلس با برخی از اصلاح‌طلبان درباره‌ی انتخابات داده و نوشته که وی از برخی افراد معتدل و سرشناس جناح اصلاحات دعوت کرده تا  برای انتخابات مجلس نهم کاندیدا شوند. اگر این خبر صحت داشته و چنین دیداری نیز صورت گرفته باشد، فکر می‌کنید پاسخ اصلاح‌طلبان چه خواهد بود؟
اکبر اعلمی: اولاً مادامی که رسانه‌‌ای آزاد در کشور وجود ندارد و اخبار به صورت درست و شفاف در اختیار مخاطبان قرار نمی‌گیرد، طبعاً بازار شایعات هم داغ می‌شود و خبرهای دروغ و راست یکجا به خورد مردم داده می‌شود. بنابراین من از صحت یا عدم صحت این خبر بی‌اطلاع هستم و این خبر را هم امروز از شما شنیدم. از طرفی با توجه به این که انتخابات نهمین دوره‌ی مجلس در پیش روی است، اگر روند به همین منوال پیش رود، مطمئناً مشارکت مردم در نقاط مختلف ایران، خصوصاً در کلان‌شهرها، به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و در این صورت میزان مشروعیت نظام، پایگاه حاکمیت و قدرت بسیج عمومی حاکمیت آشکار می‌شود.
شواهد حاکی‌است که عقلای قوم چندان مایل نیستند که چنین رویدادی رخ دهد و مشارکت پایین مردم در پای صندوق‌های رأی در معرض دید و داوری افراد در داخل و خارج از کشور قرار گیرد. از سوی دیگر گفته می‌شود که در روز قیامت جانورهایی در جهنم وجود دارند که مردم از ترس آن‌ها به مار غاشیه پناه می‌برند. عملکرد دولت و حامیان آن به‌ویژه در این اواخر به گونه‌ای بوده که برخی مقامات را به این باور رسانده که بسیاری از اشخاصی که با برچسب اصلاحات و اصلاح‌طلبی در این کشور به فعالیت سیاسی می‌پرداخته‌اند، چه در عرصه‌ی اجرایی و چه در عرصه‌ی قانونگذاری، در مقایسه با بعضی از اشخاصی که با نان اصولگرایی به قدرت رسیده‌اند و به تعبیری نمک خوردند و نمکدان شکستند، کم خطرتر و کم هزینه‌تر است. از اینرو بعید نیست که در پشت پرده لابی‌هایی برای دعوت از کسانی صورت گیرد که کم و بیش قادر به تأثیرگذاری در روند انتخابات و گرم کردن تنور انتخابات هستند. اگر چنین اتفاقی در شرف وقوع باشد، امیدوارم که مثل گذشته از طیف اصلاح‌طلبان مثل دستمال یکبار مصرف، آن هم برای پرشورکردن انتخابات، استفاده نشود.

اکبر اعلمی  می‌گوید منظور از اصلاح‌طلبان معتدل کسانی هستند که بی‌آزارند و حرفی برای گفتن ندارنداکبر اعلمی می‌گوید منظور از اصلاح‌طلبان معتدل کسانی هستند که بی‌آزارند و حرفی برای گفتن ندارنداین طور که شما اشاره کردید، در حقیقت فقط قرار است از اصلاح‌طلبان برای داغ کردن تنور انتخابات استفاده شود. اگر چنین اتفاقی بیافتد فکر می‌کنید که پاسخ آن‌ها برای این مشارکت منفی خواهد بود؟

من یکمقدار روی این واژه‌ها و تعابیری که استفاده می‌شود حساس هستم. اگر اجازه دهید من ابتدا راجع به بحث اصلاح‌طلبی و اصولگرایی اشاره‌ای اجمالی داشته باشم، بعد به این پرسش شما پاسخ دهم.
یعنی شما معتقدید تعریفی که الان از اصلاح‌طلبی و اصولگرایی وجود دارد، نسبت به گذشته تغییر کرده است؟
تغییر نکرده. ببینید، وقتی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی به صورت کاملاً شفاف تعریف نشده و مصادیق اصلاح‌طلبی و جهت‌گیری‌های فکری آن‌ها در مورد مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ارائه نشده است، اصلاح‌طلبی و اصولگرایی به دو اردوگاه بی‌هویت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان اطلاق می‌‌شود که تنها مشخصه‌ی بارز آن وابستگی و تعلق عاطفی یک مجموعه یا کلکسیونی از افراد به چند نفر انگشت‌شمار از شخصیت‌های سیاسی است و اصلاحات و اصلا‌ح‌طلبی هم محدود و معطوف  به سرسپردگی، ارادت و به تعبیری در خوشبینانه‌ترین وجه‌اش می‌توان گفت، رفاقت افراد این اردوگاه نسبت به کسانی‌‌ست که فعلاً از آن‌ها به عنوان رهبران اصلاح‌طلبان یا اصولگرایان نام می‌برند و همین افراد هم بیش‌تر نقش مراد و مرشد را ایفا می‌کنند. فرق هم نمی‌کند، از دیرباز به همین صورت بوده است.
بنابراین وقتی که گفته می‌شود «افراد معتدل و سرشناس جناح اصلاحات»، احتمالاً مقصود آن دسته از افراد همین اردوگاه هستند که کاملاً بی‌آزارند، حرفی برای گفتن ندارند، در زیرآبی‌رفتن شناگران ماهری هستند و از موضع‌گیری در مورد مسائل مختلف هم معمولاً اجتناب می‌کنند و تنها مشخصه‌و ممیزه‌ی آن‌ها، همان ارادت و سرسپردگی به کسانی‌ست که رهبران اصلاحات خوانده می‌شوند. تجربه نشان داده است که وقتی آقای خاتمی یا هاشمی و طرف‌های مقابل آن‌ها از چنین اصلاح‌طلبانی یاد می‌کنند، مقصودشان همان دنباله‌های آقایان خاتمی  و هاشمی است که پدال گاز و ترمزشان هم در اختیار آنهاست.
اگر این گمانه‌زنی درست باشد و در آستانه‌ی انتخابات برای گرم کردن تنور انتخابات از چنین افرادی برای حضور در رقابت‌هایی که در پیش روی است دعوت شده باشد، یقین بدانید که بود و نبود این‌ها تأثیری در انتخابات ندارد و حتی اگر چنین افرادی اکثریت مجلس نهم را هم در اختیار خودشان بگیرند، مطمئن باشید که کوچکترین تحولی در کشور و سرنوشت مردم رخ نخواهد داد. در واقع این دسته از اصلاح‌طلبان مثل یک کالای نامرغوبی هستند که تنها در بسته‌بندی‌های زیبا به خریداران‌شان عرضه می‌شود و وقتی از بسته‌بندی خارج شدند، تازه خریدار متوجه می‌شود که چه کلاه گشادی بر سرشان رفته است. از این قبیل اصلاح‌طلبان در مجلس فعلی هم دست‌کم ما چهل‌ـ پنجاه نفر داریم. بنابراین ممکن است این گروه به اصطلاح مورد مذاکره قرار گرفته باشند و قطعاً اگر از این‌ها دعوت شود، این‌ها در انتخابات شرکت خواهند کرد.
گروه دیگر اصلاح‌طلبان چه طور؟
اگر منظور آن دسته از اصلاح‌طلبان صاحب فکر و ایده باشد که نسبت به مقولات مختلف نظیر ولایت فقیه، آزادی‌های سیاسی‌و مدنی، جمهوریت، مردم سالاری، جایگاه انتقاد و حق حاکمیت مردم، قانون‌گرایی و امثال‌این‌ها مواضع کاملاً شفاف و روشنی دارند، اما احترام و التزام به قانون اساسی، به‌رغم انتقادی که به آن دارند را نقشه‌ی راه خودشان می‌دانند و در مقام اصلاح امور هستند و نه براندازی نظام، من تصور می‌کنم این گروه اگر هدف باشند و دعوت شده باشند، اولاً چنین رخدادی را می‌توان امر مبارکی تلقی کرد. ولی تصور نمی‌کنم که با آمدن این‌ها هم گشایشی در امور صورت گیرد. مگر این که ترتیبی داده شود که سرنوشت مجلس آینده واقعاً از طریق صندوق‌های رأی تعیین شود. البته نباید از نظر دور داشت که پس از انتخابات، احساسات بخشی از جامعه‌ی ما به شدت جریحه‌دار شده و با آمدن اصلاح‌طلبان به میدان رقابت‌ها این معضل مرتفع نخواهد شد.اصلاح‌طلبان هم به این مسئله کاملاً واقف‌اند. بنابراین اگر حاکمیت واقعاً به این نتیجه رسیده است که مشارکت مردم باید به حداکثر خودش برسد، من تصور می‌کنم که ابتدا لازم است که مجموعه‌ای از موانعی که الان در پیش روی است و باعث جریحه‌دارشدن احساسات مردم شده است، برطرف شود.
از جمله این موانعی را که شما برشمردید، از جمله اطمینان نسبت به نحوه برگزاری و نظارت بر انتخابات است. خب این اشکالی‌ست که الان مدتهاست اصلاح‌طلبان به نظارت استصوابی شورای نگهبان دارند و همچنان هم باقی‌است و برطرف نشده. ظاهرا نشانه‌ای از این دیده نمی‌شود که قرار باشد نوع این نظارت تغییر کند یا برداشته شود. با توجه به این که این مانع اصلی همچنان وجود دارد، پس می‌توانیم نتیجه بگیریم که آن گروه از اصلاح‌طلبان که شما از آنها به عنوان گروه دوم یاد کردید،  در انتخابات شرکت نخواهند کرد، درست است؟
من نماینده‌ی جریان خاصی نیستم. متأسفانه ظاهراً باب شده که هر کسی خودش را نماینده‌ی جریان اصلاح‌طلبی می‌داند و به نمایندگی از اصلاح‌طلبان اظهارنظر می‌کند. خودتان می‌دانید که اصلاح‌طلبی یک حزب نیست که کسی بتواند مدعی رهبری آن باشد و با ضرس قاطع از طرف جریان اصلاح‌طلبی اظهارنظر کند. اصلاح‌طلبی یک جریان فکری است و البته قابل انکار هم نیست که بعضی از اشخاص هم بخش‌هایی از این جریان را نمایندگی می‌کنند. طبعاً من هم نمی‌توانم به نمایندگی از جریان اصلاحات اظهارنظر کنم. اما حداقل تجربه نشان داده است که این آقایان خیلی شرط و شروط برای این مسئله در نظر نمی‌گیرند. اگر یقین پیدا کنند که می‌توانند از حق حاکمیت، از حق انتخاب شدن و از حق انتخاب کردن به نحو مطلوب و به شیوه‌ای که در قانون اساسی پیش‌بینی شده بهره بگیرند، من تصور نمی‌کنم که اکثریت اصلاح‌طلبان از حضور در انتخابات خودداری کنند. باز تأکید می‌کنم، مشروط بر این که ضمانت‌های لازم داده شود و آن اطمینان لازم به دست بیآید که سرنوشت انتخابات آینده و سرنوشت مجلس بعدی را از صندوق‌ها استخراج خواهند کرد.
اگر این شرایطی که شما گفتید و خیلی از اصلاح‌طلبان هم بارها و بارها بر آن تأکید کرده‌اند، فراهم نشود و شرکتی هم در انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان صورت نگیرد و این انتخابات هم مثل انتخابات قبلی ریاست جمهوری پر مسئله و پر سئوال پیش رود، این یعنی که اصلاح‌طلبان یا بخشی از مردم خواست‌هایی دارند که از راه پارلمانی و دیپلماتیک قادر به رسیدن به آنها نیستند. آن وقت راه خروج از این دور بسته به نظر شما چه خواهد بود؟
من تصور می‌کنم با همین تنش‌هایی که در حال حاضر نظام با آن مواجه است، کماکان مواجه خواهد شد و این تنش‌ها به صورت نهادینه درخواهد آمد که به هیچ وجه به نفع نظام و مسئولان فعلی کشورمان نیست. تصور می‌کنم بهترین روش برای خروج از وضعیت بحرانی کنونی و مقابله با نارضایتی‌هایی که فعلاً در کشور ما متأسفانه وجود دارد، تن دادن به قانون است و تن دادن به همین حداقل‌هایی‌ست که در ۱۷۷ اصل قانون اساسی وجود دارد.
مصاحبه‌گر: میترا شجاعی
تحریریه: شهرام احدی

«شش زندانی سیاسی زندان رجایی‌شهر به جمع اعتصاب‌کنندگان پیوستند»

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است

 

«شش زندانی سیاسی زندان رجایی‌شهر به جمع اعتصاب‌کنندگان پیوستند»

از بالا سمت چپ در جهت عقربه‌های ساعت: کیوان صمیمی، حشمت‌الله طبرزدی، عیسی سحرخیز، علی عجمی، جعفر اقدامی و مسعود باستانی
از بالا سمت چپ در جهت عقربه‌های ساعت: کیوان صمیمی، حشمت‌الله طبرزدی، عیسی سحرخیز، علی عجمی، جعفر اقدامی و مسعود باستانی
با گذشت شش روز از اعتصاب غذای ۱۲ زندانی سیاسی اوین، وب سایت خبری «کلمه» از پیوستن شش تن از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج به جمع اعتصاب کنندگان خبر داده است.

به نوشته این وب سایت که اخبار مخالفان دولت را منتشر می کند، کیوان صمیمی، عیسی سحرخیز، مسعود باستانی، علی عجمی، جعفر اقدامی و حشمت‌الله طبرزدی اعلام کرده‌اند تا زمانی که همراهانشان در بند ۳۵۰ اوین در اعتصاب غذا هستند، با آنان همراهی خواهند کرد.

۱۲ زندانی سیاسی زندان اوین روز شنبه، ۲۸ خرداد با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که در اعتراض به مرگ هاله سحابی و هدی صابر و نیز به یاد کشته‌شدگان جنبش سبز دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

قربان بهزادیان‌نژاد، بهمن احمدی امویی، حسن اسدی‌زیدآبادی، عبدالله مومنی، عمادالدین باقی، عماد بهاور، امیرخسرو دلیرثانی، ابوالفضل قدیانی، فیض‌الله عرب سرخی، محمد جواد مظفر، محمد رضا مقیسه و محمد داور از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین هستند که اعتصاب غذا کرده‌اند.

این زندانیان خواستار معرفی و مجازات عاملان «قتل» هدی صابر و هاله سحابی شده و تأکید کرده‌اند که امیدوارند با این اعتصاب از  تکرار «چنان فجایعی» پیشگیری شود.

به نوشته وبسایت خبری جرس، نزدیک به اصلاح‌طلبان، روز چهارشنبه و در پنجمین روز از اعتصاب غذای این افراد، عبدالله مومنی و ابوالفضل قدیانی به دلیل ضعف جسمی با تأخیر به بهدای منتقل شده‌اند و پس از دریافت کمک‌های پزشکی دوباره به بند ۳۵۰ اوین بازگشته‌اند.

جرس همچنین تأکید کرده که وضعیت چند تن از اعتصاب کنندگان نامناسب گزارش شده است.

از میان اعتصاب کنندگان، عمادالدین باقی روز دوشنبه بعد از پایان یافتن دوران محکومیت از اوین آزاد شده و به نوشته کلمه، محمد جواد مظفر نیز روز گذشته برای شرکت در مراسم ترحیم مادر همسرش به مرخصی آمده است.

پس از اعتصاب غذای این ۱۲ تن، وب سایت‌های مخالفان دولت ایران اعلام کردند، محسن امین‌زاده، فعال سیاسی زندانی که برای درمان به مرخصی آمده بود، پس از شرکت در مجلس ترحیم هدی صابر به زندان فراخوانده شد و از روز سه شنبه، پس از بازگشت به زندان، به جمع اعتصاب کنندگان پیوسته است.

همچنین کلمه می‌نویسد که مهدی اقبال عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز از روز یکشنبه به جمع اعتصاب کنندگان پیوسته است.

افزایش تعداد اعتصاب کنندگان در حالی ادامه دارد که در روزهای گذشته آیت‌الله بیات زنجانی، تعدادی از وکلای دادگستری و شورای هماهنگی راه سبز امید از اعتصاب کنندگان خواسته بودند تا به اعتصاب خود پایان دهند و سازمان دانش آموختگان نیز از وضعیت اعتصاب‌کنندگان ابراز نگرانی کرده بود.

افزایش فشارها بر نزدیکان خرمگس سنگپا. احمدی‌نژاد؛ محمدشریف ملک‌زاده بازداشت شد

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است


افزایش فشارها بر نزدیکان خرمگس سنگپا. احمدی‌نژاد؛ محمدشریف ملک‌زاده بازداشت شد

آقای ملک‌زاده متهم شده که «سوابق مسئله‌دار» وی مصالح نظام را به خطر می‌اندازد.
آقای ملک‌زاده متهم شده که «سوابق مسئله‌دار» وی مصالح نظام را به خطر می‌اندازد.

تنها دو روز پس از استعفای محمدشریف ملک‌زاده از معاونت وزارت امور خارجه، و یک روز پس از آنکه نمایندگان از استیضاح علی‌اکبر صالحی به دلیل به کارگیری آقای ملک‌زاده در وزارت خارجه دست کشیدند، چند خبرگزاری داخلی ایران از بازداشت این چهره نزدیک به محمود احمدی‌نژاد خبر داده‌اند.

خبرگزاری فارس روز پنجشنبه به نقل از یک منبع آگاه نوشت که محمدشریف ملک‌زاده، دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، بازداشت شده است.

واحد مرکزی خبر، وابسته به تلویزیون دولتی ایران نیز، به نقل از یک «مقام آگاه قضایی» بازداشت آقای ملک‌زاده را تأیید و وعده داده است که قوه قضائیه به زودی اطلاعیه‌ای در مورد بازداشت وی صادر خواهد کرد.

آقای ملک‌زاده از چهره‌های نزدیک به اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی‌نژاد است و به تازگی انتصاب وی به عنوان معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه، دور تازه‌ای از انتقادهای نمایندگان مجلس از عملکرد دولت را به دنبال داشت.

در این زمینه بیش از ۳۰ نماینده مجلس طرحی را برای استیضاح علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه، به دلیل به کارگیری آقای ملک‌زاده در این وزارتخانه تهیه کردند. گرچه با انصراف آقای ملک‌زاده از این پست، استیضاح‌کنندگان روز گذشته خبر دادند که از این موضوع منصرف شده‌اند.

آقای ملک‌زاده از سوی استیضاح‌کنندگان متهم شده بود که «سوابق مسئله‌دار» وی مصالح نظام را به خطر می‌اندازد. در این زمینه در خبرها منتشر شد که نظر وزارت اطلاعات نیز در مورد انتصاب آقای ملک‌زاده به معاونت وزارت خارجه «منفی» بوده است.

استیضاح‌کنندگان همچنین از عدم توجه وزیر خارجه به تذکر دادستان تهران در مورد انتصاب آقای ملک‌زاده گله کرده بودند.

در این میان دادستان نیز به خبرنگاران گفت که «تماس تلفنی خیرخواهانه‌ای» با وزیر خارجه داشته اما تأکید کرد که مایل نیست وارد «بازی‌های سیاسی» شود.

«اتهامات مالی» دلیل بازداشت ملک‌زاده

در همین حال خبرگزاری مهر در گفت‌وگو با نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با تأیید بازداشت محمدشریف ملک‌زاده در صبح روز پنجشنبه، دلیل بازداشت این چهره نزدیک به محمود احمدی‌نژاد را اتهامات مالی و وجود پرونده‌های فراوان در قوه قضائیه اعلام کرد.

اسماعیل کوثری به خبرگزاری مهر گفته است که کمیسیون امنیت ملی پیش از این نیز به دلیل اتهامات فراوان آقای ملک‌زاده هشدارهای زیادی را به وزیر امور خارجه و دیگر نهادهای دولتی داده بود.

این نماینده اصولگرای مجلس افزوده است که «ملک‌زاده در حالی از شورای عالی ایرانیان به معاونت وزارت خارجه رسیده بود که پرونده‌های زیادی از تخلفات اداری و مالی وی در قوه قضائیه مطرح بود.»

این اظهارات در حالی بیان می شود که روز یکشنبه این هفته نیز احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، در انتقاد از به کارگیری آقای ملک‌زاده در وزارت خارجه، وی را فردی با «ده‌‌ها اتهام و شهرت به کجی و انحراف بين بسياری از سياستمداران» معرفی کرد.

آقای توکلی همچنين مدعی شده بود که آقای ملک‌زاده «پرونده‌های متعدد اداری و مالی در قوه قضاييه جمهوری اسلامی دارد.»

گرچه هنوز مقام‌های دولتی جمهوری اسلامی واکنشی به خبر بازداشت محمدشریف ملک‌زاده نداشته‌اند، اما تأیید خبر بازداشت این چهره نزدیک به رئیس دولت حاکی از دور جدیدی از برخوردها با اطرافیان محمود احمدی‌نژاد است.

از زمان شدت گرفتن اختلافات میان محمود احمدی‌نژاد و آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، فشارها بر نزدیکان آقای احمدی‌نژاد افزایش یافته است و در این بین شماری از کارکنان نهاد ریاست جمهوری که از نزدیکان اسفندیار رحیم مشایی به شمار می‌روند توسط مقام‌های امنیتی بازداشت شده‌اند.

طیف اصولگرای منتقد دولت که همچنان تأکید می کند در صورت تکرار انتخابات بحث‌برانگیز خرداد ۸۸، گزینه غیر از محمود احمدی‌نژاد نخواهند داشت، از هفته‌ها پیش به روش‌های گوناگون به رئیس دولت هشدار داده‌اند از اطرافیان خود که «جریان انحرافی» لقب گرفته‌اند، دوری گزیند.

در این میان طی هفته‌های گذشته، اخبار ضد و نقیضی مبنی بر صدور حکم بازداشت برای چندین چهره نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، از جمله معاون اول وی محمدرضا رحیمی، رئیس دفترش اسفندیار رحیم‌مشایی، و معاون اجرایی‌اش حمید بقایی، منتشر شد اما هیچ یک از این بازداشت‌ها از سوی مراجع مسئول تأیید نشد.

اکنون محمدشریف ملک‌زاده نزدیک‌ترین فرد به محمود احمدی‌نژاد است که پس از روبه‌رو شدن با اتهامات مالی بازداشت شده و باید دید در روزهای آینده، دولت به چه شیوه‌ای با بازداشت این عنصر نزدیک به خود روبه‌رو خواهد شد.

بازداشت محمدشریف ملک‌زاده همچنین در حالی صورت گرفته است که چندی پیش امام جمعه کاشان و عضو مجلس خبرگان رهبری، از موافقت رهبر جمهوری اسلامی با بازداشت همه چهره‌های نزدیک به اسفندیار رحیم‌مشایی خبر داده بود.

عبدالنبی نمازی چندی پیش گفته بود که فرمانده سپاه پاسداران از خامنه‌ای خواسته است که اجازه بازداشت اسفندیار رحیم‌مشایی را صادر کند تا به این ترتیب «کل غائله [جریان انحرافی] حل شود.»

با این همه بر اساس نقل قول آقای نمازی، آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ گفته بود که «همه عوامل را دستگير کنيد؛ کسانی که نيروهای عملياتی اين طرح هستند؛ آقا فرمودند با قوت بازجويی کنيد و بررسی کنيد اما حساب رئيس جمهور را جدا کنيد.»

گرچه پس از انتشار این نقل قول، سپاه پاسداران و نیز دفتر  خامنه‌ای آن را تکذیب کردند، اما آقای نمازی در سخنان دیگری تأکید کرد که سخنانش درست بوده و از سپاه و بیت رهبری، نزد آیت‌الله خامنه‌ای گلایه خواهد کرد.

چهارشنبه، تیر ۰۱، ۱۳۹۰

صالحی: ایران خواستار اعزام گزارشگر موضوعی سازمان ملل شده بود

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است

 

صالحی: ایران خواستار اعزام گزارشگر موضوعی سازمان ملل شده بود


در حالی که دو نماینده مجلس گفته‌اند، جمهوری اسلامی گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل را به ایران راه نخواهد داد، علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران گفته است، تهران از شورای حقوق بشر خواسته بود، «گزارشگر موضوعی» به ایران بفرستد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه گفته است، ایران از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته بود، «گزارشگر موضوعی» به ایران بفرستد.

وی در این باره اظهار داشته است: «وقتی خود ایران ابتدا به ساکن از شورای حقوق بشر درخواست کرده است که گزارشگران موضوعی را به کشور ما بفرستد، دیگر چه ضرورتی داشت که قطعنامه‌ای برعلیه ما صادر و گزارشگر ویژه تعیین کنند. این امر نشان می‌دهد آنها پیشاپیش خواسته‌اند اقدام پیش دستانه‌ای انجام دهند که مبادا مقوله حقوق بشر در ایران به طور صحیحی گزارش بشود.»

روز جمعه گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل، احمد شهید، وزیر امور خارجه پیشین مالدیو، را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران برگزیده بود.

در نخستین واکنش مقام‌های ایرانی به این اقدام، دو نماینده مجلس اعلام کرده بودند، جمهوری اسلامی گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل را نخواهد پذیرفت.

محمدکریم عابدی، معاون کمیته حقوق بشر مجلس، با اعلام این که این کمیته در زمینه معرفی گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل تشکیل جلسه داده، گفته بود، در این جلسه تأکید شد «اجازه ورود این فرد به داخل کشور داده نشود.»

همچنین زهره الهیان، دیگر نماینده اصولگرای مجلس، نیز در سخنانی در جلسه علنی روز یکشنبه گذشته مجلس گفته بود: «به رغم احترامی که مجلس برای گزارشگر ویژه تعیین شده که وزیر خارجه سابق مالی[مالدیو] و فردی مسلمان است، قائل است، پذیرش گزارشگر ویژه حقوق بشر از سوی سازمان ملل برای ما پذیرفتنی نیست.»

این در حالی است که علی‌اکبر صالحی درباره نوع برخورد ایران با گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل گفته است: «به هر حال ایران در چارچوب مقررات بین‌المللی الزامات خود را به انجام می‌رساند و خود نیز اظهار می‌کند، لذا ما از این بابت نگرانی نداریم.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی همچنین شورای حقوق بشر سازمان ملل را به «برخورد دوگانه» متهم کرده و اظهار داشته است: «آنها سیاست‌های دوگانه‌ای را دنبال می‌کنند و آمده‌اند قطعنامه‌ای را در شورای حقوق بشر بر علیه ما صادر کرده‌اند و خواستند که گزارشگر ویژه به ایران بیاید.»

هر چند سازمان ملل پیشتر نیز از سال ۱۹۸۴ تا سال ۲۰۰۲ نمایندگان ویژه‌ای را برای ایران تعیین کرده بود، اما به گفته دیپلمات‌ها و مقام‌های سازمان ملل، ایران از «همکاری معنی‌دار» با این نهاد بین‌المللی خودداری کرده بود.

به گفته مقام‌های سازمان ملل، از سال ۲۰۰۵ تاکنون ایران به نمایندگان این سازمان اجازه نداده برای بررسی اوضاع حقوق بشر به کشور بروند.

پیش از تبدیل کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به شورای حقوق بشر، رینالدو گالیندوپل در سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۳ و موریس کاپیتورن در سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰، به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران فعالیت می‌کردند؛ اما آن گونه که آقای کاپیتورن به رادیو اروپای آزاد گفته است، پس از انتشار اولین گزارش وی در مورد ایران، «رهبران جمهوری اسلامی چنان خشمگین شدند» که دیگر به وی اجازه سفر به ایران را ندادند.

به ویژه از زمان سرکوب خونین اعتراض‌ها به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، موضوع نقض حقوق اساسی شهروندان ایرانی از سوی حکومت جمهوری اسلامی در کانون توجه سازمان‌های بین‌المللی و فعالان حقوق بشر قرار گرفته است و تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل نیز در همین راستا صورت گرفته است.

کشتی‌رانی جمهوری اسلامی: تحریم‌های آمریکا ناعادلانه است

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است

 

کشتی‌رانی جمهوری اسلامی: تحریم‌های آمریکا ناعادلانه است

کانتینرهای کشتی‌رانی جمهوری اسلامی
کانتینرهای کشتی‌رانی جمهوری اسلامی

شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی در واکنش به دور جدید تحریم‌هایی که وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه این شرکت وضع کرده این تحریم‌ها را «مخالف قوانین و مقررات بین‌المللی و ناعادلانه» توصیف کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ۱۰ شرکت کشتی‌رانی و سه فرد مرتبط با شرکت‌ کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را تحریم کرده‌ است.

به گزارش واحد مرکزی خبر ایران، مسئولان شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه در واکنش به این تحریم‌های جدید آمریکا گفتند: «اعمال رویکردهای مذکور در حقیقت به منظور ضربه زدن به یکی از زیرساخت‌های اقتصادی تاثیرگذار و مختل کردن روند واردات و صادرات کشور ارزیابی می‌شود و این در حالی است که تاکنون دولت آمریکا و دیگر کشورهای متحد آن هیچ‌گونه مدرک و مستندی دال بر غیرقانونی بودن فعالیت‌های این شرکت ارائه نکرده‌اند.»

این مسئولان افزودند: «اقدامات محدودکننده برخلاف مجموعه قوانین و مقررات حاکم بر صنعت حمل‌ونقل دریایی جهان است و تنها در جهت اعمال محدودیتی ناعادلانه علیه منافع سهام‌داران شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی که شامل هزاران نفر مردم عادی ایران هستند، قابل ارزیابی است.»

کشتی‌رانی جمهوری اسلامی ایران پیش از این در واکنش به تحریم‌های پیشین علیه خود گفته ‌بود که این تحریم‌ها «نمی‌تواند خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را فلج کند».

بنا بر گزارش‌ها، اقدام تازه وزارت خزانه‌داری آمریکا عملیات شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را در کشورهای بریتانیا، چین، سنگاپور و امارات متحده عربی هدف قرار داده ‌است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی را متهم می‌کند که از طریق ایجاد شرکت‌های سایه در نقاط مختلف جهان برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران تلاش می‌کند.

دادستانی منهتن نیویورک روز دوشنبه علیه ۱۱ شرکت و پنج نفر به اتهام همکاری با شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها علیه ایران اعلام جرم کرده ‌است.

به گفته سایروس ونس، دادستان منهتن، این افراد و شرکت‌ها متهم به تلاش برای دسترسی به سیستم مالی آمریکا با استفاده از اسناد جعلی بانکی هستند.

ایالات متحده آمریکا کشتی‌رانی تجاری جمهوری اسلامی ایران را متهم می‌کند که از ناوگان خود برای «حمل کالاهای نظامی و اقلام مورد نیاز برای توسعه برنامه سلاح‌های کشتار جمعی» استفاده می‌کند. مقام‌های ایرانی این اتهام‌ها را رد می‌کنند.

کشتی‌رانی جمهوری اسلامی ایران به تازگی گفته ‌است که قصد دارد درباره تحریم‌های اعمالی اتحادیه اروپا و آمریکا به بلندپایه‌ترین دادگاه اتحادیه اروپا اقامه دعوی کند.

انتقاد فرمانده نیروی انتظامی از رسانه‌ای شدن پرونده‌های تجاوز

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است

 

انتقاد فرمانده نیروی انتظامی از رسانه‌ای شدن پرونده‌های تجاوز

اسماعیل احمدی‌مقدم
اسماعیل احمدی‌مقدم

فرمانده نیروی انتظامی کشور با انتقاد از انتشار اخبار مربوط به پرونده‌های تجاوز به عنف در رسانه‌های ایران تأکید کرد که انعکاس این اخبار باعث کاهش احساس امنیت در افکار عمومی می‌شود.

به گزارش وب‌سایت خبرآن‌لاین، اسماعیل احمدی‌مقدم روز سه‌شنبه در نشست حمایت از شهود و قربانیان در این خصوص گفت: «جرمی مثل تجاوز به علت اعتقادات دینی در کشور درصد کمی را به خود اختصاص می‌دهد، اما انعکاس آن باعث کاهش احساس امنیت در افکار عمومی و حتی مخاطراتی برای زندگی عادی قربانیان این جرم در بردارد.»

وی همچنین با تأکید بر این که «آبرو و حفظ امنیت» قربانی برای نیروی انتظامی از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود که انتشار اخبار نباید به نوعی باشد که شاهد و قربانیان متحمل هزینه‌ای شوند.

انتقاد فرمانده نیروی انتظامی از انتشار اخبار مربوط به تجاوز به عنف در حالی صورت می‌گیرد که در حدود یک‌ماه گذشته رسانه‌های جمهوری اسلامی از سه پرونده تجاوز گروهی در کاشمر، خمینی‌شهر و شهرستان لیوان استان گلستان پرده برداشته‌اند.

به دنبال انتشار اخبار تجاوز گروهی در خمینی‌شهر، محمدجواد ابطحی، نماینده خمینی‌شهر در مجلس، نیز با اظهار این که امر تجاوز ممکن است از در شهرها و مکان‌های دیگر هم به وقوع بپیوندد، تأکید کرد که رسانه‌ای کردن این مسئله «قبح عمل» را از بین می‌برد و «فرصت را برای اختفا و متواری شدن مجرمان» فراهم می‌کند.

آقای احمدی مقدم روز سه‌شنبه در انتقاد از رسانه‌ای شدن اخبار مربوط به تجاوز گفت: «در جرایمی که به ندرت در ایران وجود دارد، به طور مثال جرم تجاوز به عنف، انعکاس وسیع رسانه‌ای، تولید ناامنی روانی در جامعه می‌کند و با افشای نام و نشان قربانی امکان دارد ادامه زندگی از وی سلب شود. در نتیجه مبارزه قاطعانه با جرم باید با منطقی همراه باشد که قربانی نخواهد هزینه آن را بپردازد.»

فرمانده نیروی انتظامی کشور در حالی از ندرت وقوع تجاوز در ایران سخن به میان آورده است که امام جمعه کاشمر هفته گذشته ضمن انتقاد از کم‌کاری مقامات مسئول در رسیدگی به پرونده تجاوز در این شهرستان گفت: «روزی نیست که گزارش از مسائل و مشکلات اخلاقی به من داده نشود.»

بر اساس قانون مجازات اسلامی، حکم متجاوزان به عنف اعدام است و جمهوری اسلامی در چند‌ماه اخیر چندین تن را به این اتهام به دار آویخته است.

در یک هفته گذشته نیز بر اساس اخبار منتشر شده در خبرگزاری‌های ایران پنج تن در ایران به اتهام تجاوز به عنف اعدام شده‌اند.

دادگستری استان خراسان: «هنوز وقوع تجاوز در حادثه کاشمر ثابت نشده است»

در عین حال رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی نیز به خبرآن‌لاین گفته است که تا این لحظه وقوع تجاوز به عنف در حادثه کاشمر برای قضات مشهد اثبات نشده و تأکید کرده که در صورت عدم اثبات این واقعه، متهمان بازداشت شده از جرم زنا و مجازات اعدام تبرئه می‌شوند.

حسن شریعتی در گفت‌و‌گو با این وب‌سایت خبری توضیح داده است که در ابتدا ۱۳ تن در ارتباط با حادثه کاشمر بازداشت شده بودند که دو تن از آنان بلافاصله تبرئه شدند و اکنون ۱۱ تن همچنان در بازداشت به سر می‌برند. وی همچنین افزود که تعدادی از متهمان که در مراحل بعدی معرفی شده‌اند، اکنون متواری هستند.

پیشتر رسانه‌های جمهوری اسلامی از حادثه تجاوز گروهی به زنی در روستایی در کاشمر که در اردیبهشت‌ماه به وقوع پیوسته خبر دادند.

آن گونه که خبرگزاری ایسنا به نقل از فرمانده انتظامی استان خراسان رضوی گزارش کرده، این حادثه سوم اردیبهشت‌ماه امسال و حدود ساعت ۲۰ در نزدیکی روستای قوژد رخ داده است که در جریان آن، به گفته زن شاکی پرونده «۱۳ تن» وی را ربوده و در باغی مورد تجاوز جنسی قرار داده‌اند.

با این حال به گفته رئیس کل دادگستری استان در پرونده هنوز هیچ دلیل و مدرکی دال بر اثبات وقوع تجاوز وجود ندارد. آقای شریعتی گفته است: «تاکنون ثابت نشده که این افراد تجاوز به خانم شاکی کرده و یا زنا، حتی توسط یک نفر، به وقوع پیوسته.»

وی در خصوص افراد بازداشت شده گفت که تمامی آنها جوان و در رده سنی ۱۸ تا ۲۵ سال هستند و هیچ گونه سابقه شرارت ندارند.

آقای شریعتی با این وجود تأکید کرد که اتهام ایجاد مزاحمت برای شاکی «کاملا محرز است» و متهمان در حد مزاحمت قابل تعقیب و مجازات هستند.

دستگیری چهار «عضو جندالله» با جلیقه انفجاری در بلوچستان

مادامیکه
این حرامزاده های رجاله ی سخیف و اوباش ادمخوار .جانی .در کشور عزیزمان ایران حکومت می کنند.ملت
یک روز خوش بخود نخواهند دید.اتحادبرای برچیدین این نظام فاسدو سخیف و جانی
و.ویرانگرو. ادمخوار یک وظیفه ملی میهنی است


دستگیری چهار «عضو جندالله» با جلیقه انفجاری در بلوچستان

عبدالمالک ریگی، رهبر  پیشین گروه جندالله،
عبدالمالک ریگی، رهبر پیشین گروه جندالله،

مدیرکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان از بازداشت چهار عضو گروه جندالله که «به منظور عملیات تروریستی» و با جلیقه انفجاری قصد ورود به این استان را داشتند خبر داد.

ابراهیم حمیدی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر ایران گفت: «چهار عضو بازداشتی این گروهک به منظور عملیات تروریستی با جلیقه‌های انفجاری، قصد ورود به استان سیستان و بلوچستان را داشتند که به محض ورود به این استان بازداشت شدند.»

مدیرکل دادگستری سیستان و بلوچستان اتهامات برخی از آنان را «جاسوسی و همکاری با عوامل ضد انقلاب» برشمرد.

پیش از این در بیست‌ونهم فروردین‌ماه نیز اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان از دستگیری پنج تن از اعضای گروه جندالله خبر داده ‌بود.

در اطلاعیه اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان گفته شده است که این گروه که «برخی فریب‌خوردگان و مزدوران خارجی» بودند به همراه چهار جلیقه انفجاری و مقادیری مهمات دستگیر شده‌اند.

تاکنون هیچ منبع مستقلی خبر دستگیری و عضویت این عده در گروه جندالله را تائید نکرده است.

گروه جندالله که در جنوب شرقی ایران فعال است از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۲ تاکنون در عملیات‌های مختلف و از جمله بمب‌گذاری‌های انتحاری که به مرگ ده‌ها تن انجامیده دست داشته ‌است.

رسانه‌های ایران از این گروه به نام «گروهک تروریستی عبدالمالک ریگی» یاد می‌کنند. عبدالمالک ریگی، رهبر  پیشین گروه جندالله، سی خردادماه ۸۹ به اتهام «محاربه و افساد فی‌الارض» در زندان اوین به دار آویخته شد.

مقام‌های ایرانی گروه جندالله را متهم می‌کنند که از دولت‌های غربی، اسرائیل و پاکستان کمک دریافت می‌کند.

این در حالی است که واشینگتن هم‌اینک گروه جندالله را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داده ‌است. این اقدام ایالات متحده با استقبال محتاطانه تهران روبه‌رو شده ‌است.