یکشنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۴

مناطق آزاد تجاری به لقمۀ چرب "دولت های ایران" بدل شده اند

مناطق آزاد تجاری به لقمۀ چرب "دولت های ایران" بدل شده اند

mediaحسین دهدشتی مسئول کمیتۀ تفحص مجلس شورای اسلامی دربارۀ مناطق آزاد تجاری
حسین دهدشتی، رییس کمیتۀ تفحص از مناطق آزاد، از ارایۀ گزارش تحقیق این کمیته به کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت که مناطق آزاد از جمله منطقۀ آزاد اروند که این کمیته درباره اش تحقیق کرده است به "حیاط خلوت و لقمۀ چرب" دولت های پیاپی جمهوری اسلامی ایران بدل شده اند.
حسین دهدشتی سپس گفته است که منطقۀ آزاد اروند طی سال های گذشته کمترین اثر مثبتی در زمینۀ جذب سرمایه و ایجاد اشتغال نداشته است، به طوری که شمار شهرک های صنعتی و کارگاه ها و کارخانه های فعال منطقه پیش از تشکیل سازمان مناطق آزاد بیش از امروز بوده است.
عضو کمیتۀ تفحص مجلس شورای اسلامی در جای دیگری از سخنانش افزوده است که سازمان مناطق آزاد فاقد هرگونه برنامۀ توسعه برای شهرستان ها است و اعضای هیئت مدیرۀ این مناطق نیز همگی سفارشی و منصوبان مستقیم دولت ها هستند و غالباً نیز از تجربه و تحصیل و کارآیی لازم برای انجام وظایف شان بی بهره اند.
نمایندۀ مجلس شورای اسلامی از مناطق آزاد به عنوان "لقمۀ چرب" مدیران و دولت های جمهوری اسلامی ایران یاد کرده و افزوده است : برای نمونه سازمان آزاد اروند طی ده سال گذشته اجرای ۵۰۰ تا ۶۰۰ طرح را برعهده داشته و گزارش ها حاکی است که در نبود نظارت، هزینه های این طرح ها به طرز سرسام آوری افزایش یافته اند.
عضو کمیتۀ تفحص مجلس شورای اسلامی تصریح کرده است : حتا دستگاه های نظارتی در مناطق آزاد تطمیع می شوند، زیرا هیچ نظارت و شفافیتی در عملکرد مالی آنها وجود ندارد.
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری دولت یازدهم، اخیراً گسترش فساد در مناطق آزاد تجاری کشور را تأئید کرده بود، در حالی که اکبر ترکان، دبیر مناطق آزاد تجاری کشور گفته بود که این مناطق عملاً به دالان رفت و آمد قاچاق کالا در کشور بدل شده اند.
 

عراقچی: اجرای قانون محدودیت سفر بدون ویزا به آمریکا را تحت بررسی داریم

عراقچی: اجرای قانون محدودیت سفر بدون ویزا به آمریکا را تحت بررسی داریم

mediaعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران می‌گوید، تهران قانون جدید آمریکا در مورد محدودیت ورود بدون ویزا به این کشور را تحت بررسی دارد تا ببیند اجرای آن چه تأثیری بر "برجام" دارد.
بگزارش خبرگزاری مهر، آقای عراقچی روز یکشنبه ۳۱ ژانویه گفت: «منتظریم تصمیم مقامات آمریکایی در رابطه با نوع اجرای قانون ویزا تأثیرات خود را بگذارد و ببینیم آیا خللی در "برجام" می‌کند یا خیر، سپس تصمیم مقتضی گرفته خواهد شد.»
 معاون وزیر  خارجه ایران گفته است که  دولت آمریکا و وزیر خارجه این کشور تعهد کرده اند «این قانون به گونه‌ای اجرا شود که به منافع حاصل از برجام خدشه‌ای وارد نشود.»

بگفته آقای عراقچی، مقامات آمریکایی «در قدم اول ترتیباتی را اتخاذ کردند که تجار و بازرگانان در سفر به ایران دچار مشکل نشوند. در مراحل بعدی قرار است تمهیداتی به خرج دهند که برای افراد دیگر مشکلی ایجاد نشود.»
بگفته خبرگزاری مهر، آقای عراقچی تصریح کرده است که در مورد اجرای برجام «در تعهدات طرف مقابل نقضی مشاهده نشده و هیأت نظارت مراقبت‌های لازم را انجام می دهد و به موقع مسائل را رصد می‌کند.»

اسامی نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

اسامی نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعلام شد

mediaمجلس خبرگان
خبرگزاری "فارس" وابسته به سپاه پاسداران ایران اسامی نامزدهای تأئید صلاحیت شدۀ پنجمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری را به تفکیک استان‌ها اعلام و در عین حال تصریح کرد که ممکن است در بررسی نهایی، آمار صلاحیت داوطلبان تغییر بکند و یا برخی نامزدها، حوزه های انتخابیه خود را تغییر بدهند.
در استان تهران علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی تا این لحظه به عنوان نامزدهای تأئید صلاحیت شده معرفی شده‌اند.
از ویژگی‌های اینبار انتخابات مجلس خبرگان این است که در برخی استان‌ها تعداد نامزدها به اندازۀ تعداد کرسی‌های مجلس است و در پاره ای دیگر از استان ها اختلاف تعداد نامزدها و تعداد نمایندگان از یک یا دو کرسی فراتر نمی‌رود.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، شورای نگهبان تاکنون صلاحیت ۲۱۲ نامزد را برای تصاحب ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری تأئید کرده است، هر چند همین خبرگزاری تغییر در ارقام نامزدهای تأئید صلاحیت شده را هنوز امکان‌پذیر دانسته است.
آیت‌الله خامنه‌ای پیش از این بارها هشدار داده است که آمریکا قصد دارد پس از مرگ وی به یاری عوامل داخلی‌اش در نهادهای تصمیم گیری ایران نفوذ کند. یکی از مجادلات جناح‌های سیاسی قدرت در ایران به مناسبت برگزاری انتخابات آیندۀ مجلس خبرگان رهبری مسئلۀ جانشینی آیت‌الله خامنه‌ای است که به گزارش خبرگزاری‌ها از بیماری سرطان رنج می‌برد. 

سفر اشتاین‌مایر به تهران به قصد میانجیگری میان ایران و عربستان

سفر اشتاین‌مایر به تهران به قصد میانجیگری میان ایران و عربستان

وزیر امورخارجه آلمان قصد دارد با هدف میانجیگری میان ایران و عربستان، هفته آینده به این دو کشور سفر کند. از نظر او، به‌رغم نقض شدید حقوق بشر در این دوکشور، تنش‌زدایی در روابط آنها برای ثبات و امنیت منطقه اهمیت بسیار دارد.
فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر امور خارجه آلمان، هفته آینده رهسپار ایران و عربستان سعودی خواهد شد. هدف او از این سفر تنش‌زدایی در مناسبات این دو کشور است.
اشتاین‌مایر در این رابطه به روزنامه آلمانی "ولت ام زونتاگ" گفته است: «حتا برای منافع خودمان هم که شده باید تمام تلاش خود را به کار ببندیم تا این بحران دامنه‌ای افسارگسیخته پیدا نکند و از امکانات خود استفاده کنیم تا مسیرهای گفت‌وگو حفظ شوند و زمینه برای برقراری اعتماد [میان ایران و عربستان] فراهم آید.»
از نظر وزیر امور خارجه آلمان، با هر نوع تشدید مجدد بحران میان تهران و ریاض، آتش طرفین تندتر و یافتن راه حل دشوارتر می‌شود.
اشتاین‌مایر می‌گوید، بحران‌ها و مناقشه‌های خونین در خاورمیانه "در ارتباط مستقیم با شکاف عمیق میان شیعیان و سنی‌‌‌ها، و نیز رقابت میان عربستان سنی‌مذهب و ایران شیعه‌مذهب بر سر تسلط بر منطقه است".
او می‌افزاید، یافتن راه حلی سیاسی برای بحران سوریه نیز "بدون فشار مشترک از بیرون و همکاری قدرت‌های منطقه" امکان‌پذیر نیست. در یمن نیز "از آغاز سال میلادی به این سو تلاش‌های میانجیگرانه‌ی سازمان ملل بی‌نتیجه مانده و درگیری‌ها بار دیگر با شدت تمام از سر گرفته شده‌اند".
در پی حمله تظاهرکنندگان خشمگین به سفارت عربستان سعودی در تهران و به آتش کشیدن آن، مقامات ریاض به روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران پایان دادند. این اعتراضات در پی اعدام روحانی شیعه‌مذهب و مورد حمایت جمهوری اسلامی، نمر النمر، رخ دادند. این روحانی در دوم ژانویه ۲۰۱۶ در عربستان سعودی اعدام شد.
به دنبال اقدام عربستان در قطع رابطه با ایران، شماری از کشورهای مسلمان و هم‌پیمان عربستان سعودی نیز به روابط دیپلماتیک خود با ایران خاتمه دادند.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین اعلام کرد که در سفر خود به ایران و عربستان سعودی، "مسائل را با صراحت تمام" مطرح خواهد کرد. او افزود، طبیعی است که "راحت‌تر است بگوییم: با کشورهایی که تصوری دیگری از حقوق بشر، آزادی بیان و نقش زن دارند، با این کشورها نمی‌خواهیم سر و کار داشته باشیم، و نمی‌خواهیم دستان خود را آلوده کنیم". ولی از نظر او، با چنین رویکردهایی نه تنها "سیاست خارجی هرگز نتیجه نداده، بلکه در جهانی به شدت آشفته و مملو از مناقشه‌های خطرناک، که دیگر اصلا نتیجه نخواهد داد".
پیش از این وزیر امور خارجه آلمان به خاطر سفر به ایران و عربستان سعودی، در شرایط نقض فاحش حقوق بشر در این دو کشور، مورد انتقاد قرار گرفته بود.

نامه سرگشاده به بان کی مون برای پیگیری وضعیت سعید زینالی


نامه سرگشاده به بان کی مون برای پیگیری وضعیت سعید زینالی

با گذشت ۱۷ سال از ناپدید شدن سعید زینالی فعال دانشجویی، بیش از ۳۰۰ نفر از فعالان سیاسی و مدنی نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته‌اند. این افراد خواهان پیگیری وضعیت سعید زینالی از سوی بان کی مون هستند.
مادر سعید زینالی در کنار تصویر فرزندش مادر سعید زینالی در کنار تصویر فرزندش
بیش از ۳۰۰ نفر از فعالان سیاسی و مدنی در نامه‌ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، از او خواسته‌اند تا پیگیر وضعیت سعید زینالی شود. سعید زینالی، فعال دانشجویی، در جریان اعتراضات دانشجویی سال ۱۳۷۸ در روز ۲۳ تیرماه توسط ماموران امنیتی لباس‌شخصی در منزل خود و مقابل چشمان خانواد‌ه‌اش دستگیر شد، اما از آن زمان تا کنون هیچ اطلاعی از او در دسترس نیست.
مادر سعید زینالی ۱۶ سال است که برای پیگیری وضعیت فرزندش به تمامی مراجع قانونی مراجعه کرده، اما هیچ پاسخی نگرفته است. آخرین بار که سعید با خانواده‌اش تماس گرفته، شهریور ۱۳۷۸ یعنی دو ماه پس از بازداشتش بوده است.
آخرين پاسخ رسمی كه به خانواده زینالی داده شده، اظهار نظر سخنگوى قوه قضایيه بوده که در یک کنفرانس خبری گفته است، چون خانواده زينالى دليل قابل اثبات براى بازداشت فرزندشان توسط نيروهاى امنيتى نداشته‌اند، ادعاى آنها به كلى رد شده است.
در نامه‌ای که به امضای بیش از ۳۰۰ نفر از فعالان مدنی و سیاسی رسیده، از بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواسته شده که وضعیت سعید زینالی و پاسخگویی مسئولان جمهوری اسلامی ایران در رابطه با آن را پیگیری کند.
در این نامه نوشته شده که خانواده سعید زینالی در طول این ۱۶ سال بارها با تهدید و بازداشت روبه‌رو شده و حتی چند بار زندانی شده‌اند. در آخرین مورد این برخوردها در جریان تجمع خانواده‌های زندانیان سیاسی مقابل زندان اوین، ماموران این زندان با پدر سالخورده سعید زینالی برخوردی خشونت‌آمیز داشتند.
در بخشی از این نامه آمده است: «مسئولان برخى از نهادها در شرايط و زمان‌هاى مختلف به طور شفاهى اعلام كرده‌اند كه سعيد زينالى توسط نيروهاى امنيتى اطلاعاتى سپاه پاسداران دستگير شده است. اما همان افراد و نهادها نيز هرگز حاضر نشده‌اند مراتب را كتبا گواهى كنند.»
در این نامه همچنین به مورد دیگری از ناپدیدشدگان در ایران به نام فرشته علیزاده اشاره شده که مادر او پس از سال‌ها جست‌وجو برای پیدا کردن فرزندش، سرانجام بدون یافتن نشانی از او درگذشت.
در ادامه نامه آمده است: «ربوده‌شدگانى كه توسط نيروهاى اطلاعاتى و امنيتى جمهورى اسلامى بدون هيچ رد و نشانى ناپديد مى‌شوند محدود به سعيد و فرشته نيستند. اما امروز مادر سعيد زينالى و همه ما كه به حمايت از او برخاسته‌ايم از شما مى‌خواهيم كه در برابر اين ستم آشكار بی‌تفاوت نباشيد.»
نویسندگان نامه مزبور در پایان خطاب به دبیرکل سازمان ملل نوشته‌اند: «نظارت و پيگيرى شما مى‌تواند مقدمه‌اى براى پاسخگويى حاكمان جمهورى اسلامى باشد كه به جاى پذيرفتن مسئوليت در قبال جان شهروندان ايرانى، راه انكار و تمسخر را پيش گرفته‌اند. اميدواريم توجه و پيگيرى اين دادخواهى، مقدمه‌اى براى پايان دادن به بی‌مسئوليتى نهادهاى مسئول و مديران قضايى و سياسى و امنيتى در ايران باشد.»
رونوشتی از نامه فوق به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل، و نیز کارگروه ناپدیدشدگان شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شده است.
شیرین عبادی، الهه امانی، نیره توحیدی، فاطمه حقیقت‌جو، حسین قاضیان، پرتو نوری‌علا، پروین بختیارنژاد، علی افشاری، پروین اردلان، نوشابه امیری، آسیه امینی، احمد پورمندی، علی صمد و پرویز دستمالچی، از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

روحانی: شورای نگهبان مردم را دلسرد نکند


روحانی: شورای نگهبان مردم را دلسرد نکند

رئیس‌جمهوری ایران در سخنانش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت از شورای نگهبان انتظار دارد که مردم را دلسرد نکند و مردم به صندوق‌های رای پشت نکنند. او همچنین سالگرد پیروزی انقلاب را به حسن خمینی تبریک گفت.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مراسم آغاز "دهه فجر" سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران با حضور در مقبره آیت‌الله خمینی با اشاره به راه بنیانگذار جمهوری اسلامی، مسئله انتخابات و رد صلاحیت‌های نامزدها را مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روحانی با تاکید بر اینکه نظر آیت‌الله خمینی همیشه بر رای مردم بوده، گفت که تصمیم‌گیری‌های آیت‌الله خامنه‌ای هم همواره در همین مسیر بوده است.
روحانی با اشاره به فتوای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی "در حق‌الناس بودن رای مردم" افزود که "فتوای سیاسی ایشان در نرمش قهرمانانه تا چه میزان راهگشا و تأثیرگذار در شرایط کشور بوده است".
رئیس جمهوری ایران با اشاره به سخنان آیت‌الله خمینی درباره اهمیت رای مردم در تعیین ریاست جمهوری و نیز انتخاب نمایندگان مجلس گفت: «این جمله امام برای ما روشن می‌سازد که باید این نظام در چارچوب احکام و مقررات اسلامی و رأی و نظر مردم باشد.»
بیشتر بخوانید: هشدار معاون دادستان کل کشور به ردصلاحیت‌شده‌ها
وی از این سخنان نتیجه گرفت که مردم باید در هر شرایطی پای صندوق‌های رأی حاضر شوند و نباید به انتخابات پشت کنند.
پس از رد صلاحیت‌های گسترده‌ی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، زمزمه‌هایی در داخل کشور مبنی بر عدم شرکت در انتخابات شنیده می‌شود. شورای نگهبان بیش از ۹۰ درصد نامزدهای اصلاح‌طلبان برای مجلس شورا را رد صلاحیت کرده است.
حسن روحانی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ که منجر به انتخاب خودش شد، گفت: «اگر حضور مردم پای صندوق ‌خرداد ۹۲ نبود امروز پیروزی در مذاکرات هسته‌ای و پایان تحریم‌ها تحقق پیدا نمی‌کرد؛ همان راه باید ادامه یابد و مردم در هر شرایطی باید پای صندوق‌های رأی بیایند و بهترین‌ها را برای دو مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی انتخاب کنند.»
"شورای نگهبان امید را به مردم بازگرداند"
سخنان روحانی هرچند بیشتر متوجه مردم و حضور آنان در انتخابات بود اما اشاره‌ای کوتاه نیز به شورای نگهبان داشت. او گفت: «این روزها انتظار این است که از طرف شورای نگهبان امید بیشتری به مردم بازگردد و مردم با فضای بازتر و توان انتخاب بیشتر و رقابت گسترده‌تری در انتخابات ۷ اسفند مواجه باشند.»
برخی از نامزدهای رد صلاحیت‌شده به شورای نگهبان اعتراض کرده‌اند. این شورا بر اساس قانون تا ۲۵ بهمن (۱۴ فوریه) فرصت دارد تا لیست نهایی نامزدها را اعلام کند.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به ویژه به حسن خمینی نوه آیت‌الله خمینی که به گفته او "یادگار عزیز و عالم، دانشمند و فرهیخته" است، تبریک گفت.
بیشتر بخوانید: نامزدان خبرگان در شش استان رقیب ندارند
حسن خمینی خود را برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری نامزد کرده بود اما صلاحیتش از سوی شورای نگهبان رد شد . گفته شد که او در امتحان اجتهاد شرکت نکرده است اما بستگان او گفتند که اصولا دعوتنامه‌ای برای شرکت در امتحان برای حسن خمینی ارسال نشده بود.
از این گذشته بر اساس قانون، روحانیونی که اجتهادشان از سوی مراجع تایید شود نیازی به شرکت در امتحان اجتهاد خبرگان ندارند. درجه اجتهاد حسن خمینی از سوی وحید خراسانی تایید شده و او سال‌هاست که در حوزه علمیه دروس فقهی تدریس می‌کند.
حسن روحانی که به تازگی از سفر اروپایی خود برگشته است، در آخرین روز اقامتش در فرانسه با شبکه فرانسوی فرانس ۲۴ مصاحبه کرد. در این گفت‌وگو که بیشتر پیرامون توافق اتمی و روابط ایران با اروپا بود، پرسشی نیز درباره انتخابات مجلس ایران مطرح شد.
بیشتر بخوانید: ''مهندسی انتخابات'' با ابزار رد صلاحیت
خبرنگار فرانسوی از روحانی پرسید: «بسیاری از نامزدهای اصلاح‌طلب و میانه‌رو رد صلاحیت شده اند. آیا شما فکر نمی‌کنید که گروهی در ایران تلاش می‌کند تا راه‌های اصلاحات در ایران را مسدود کند؟»
و روحانی پاسخ داد: «شورای نگهبان در ایران بر اساس قانون اساسی در باره صلاحیت‌ها حرف آخر را می‌زند. ما در انتظار هستیم که این شورا در این زمینه به نحوی تصمیم نهایی را بگیرد که مردم از انتخابات دلسرد نشده و شرکت گسترده مردمی در این انتخابات میسر شود.»
انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به طور هم‌زمان روز جمعه ۷ اسفند (۲۶ فوریه) برگزار می‌شود.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه ایران: اجازه نمی‌دهیم با آمریکا ارتباطی برقرار شود



فرمانده نیروی هوافضای سپاه ایران: اجازه نمی‌دهیم با آمریکا ارتباطی برقرار شود
 
سردار امیر علی حاجی زاده
امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوا-فضای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که سپاه، اجازه برقراری روابط با ایالات متحده آمریکا را نمی‌دهد.
به گزارش سایت «بسیج پرس» حاجی زاده شنبه ۳۰ ژانویه در سخنانی با تاکید بر ضرورت کوتاه نیامدن در برابر کسانی که دشمن توصیف کرد، افزود: «امروز موضوع تحریم موشکی را مطرح می کنند و انتظار عقب نشینی ما را دارند اما برخورد سپاه پاسداران با این خواسته آمریکا تهاجمی خواهد بود و فعالیت های خود را مضاعف کردیم و خواسته آمریکایی ها در کشور نتیجه عکس داشته است».
در چارچوب توافق هسته‌ای، تحریم موشکی ایران همچنان ادامه دارد. با این وجود این کشور از برنامه خود برای توسعه برنامه موشکی پرده برداشته است. آمریکا هم از احتمال تحریم ایران به خاطر این اقدام سخن گفته است.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه ایران گفت: «ما هیچ وقت اعتماد به آمریکا نداریم و نخواهیم گذاشت با آمریکا ارتباط برقرار شود و همان طور که امام راحل (خمینی) فرمودند که رابطه بین ایران و آمریکا رابطه گرگ و میش است ما هم هیچ گاه اجازه این ارتباط را نخواهیم داد و این ارتباط برقرار نخواهد شد».
از سال ۱۹۷۹ هنگامی که سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان انقلابی به اشغال در آمد، آمریکا روابطش را با ایران قطع کرد. از آن هنگام روابط میان دو طرف خصمانه بود. اما در چارچوب مذاکرات هسته‌ای، این وضعیت دچار تغییراتی شد و وزرای امور خارجه دو کشور با یکدیگر به طور مستقیم مذاکره کردند؛ مذاکراتی که در نهایت به توافق هسته‌ای منجر به لغو تحریم‌های ایران انجامید.
چهارشنبه گذشته حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت که برقراری رابطه‌ای غیر خصمانه و بدون تنش میان ایران و آمریکا امکان پذیر است.
روحانی که در یک کنفرانس خبری در رم پایتخت ایتانیا سخن می‌گفت، با اشاره به این مطلب افزود:‌« اگر این کلید در تهران بود من حتما از آن استفاده می کردم، اما متأسفانه در واشنگتن است و آنها باید از این کلید استفاده کنند».

شنبه، بهمن ۱۰، ۱۳۹۴

آمریکا: عکس‌برداری پهپاد ایرانی "غیرحرفه‌ای و غیرعادی" است


آمریکا: عکس‌برداری پهپاد ایرانی "غیرحرفه‌ای و غیرعادی" است

سخنگوی ارتش آمریکا با تایید عکس‌برداری پهپاد ایرانی از ناو هواپیمابر آمریکایی، این اقدام ایران را "عجیب" دانست. ارتش آمریکا می‌گوید ناو هری ترومن در آب‌های بین‌المللی مستقر بود.
ارتش آمریکا ساعاتی بعد از اعلام عکس‌برداری ارتش جمهوری اسلامی ایران از ناو هواپیمابر آمریکا در آب‌های خلیج‌فارس، به این واقعه واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز سخنگوی ارتش آمریکا ساعاتی بعد از آن‌که تلویزیون جمهوری اسلامی ایران روز جمعه(۲۹ ژانویه) با پخش گزارشی از مانور نیروی دریایی ارتش از پرواز پهپاد ایرانی بر فراز ناو هواپیمابر "هری ترومن" آمریکا خبر داد، این واقعه را "غیرحرفه‌ای و غیرعادی" دانست.
سخنگوی ارتش آمریکا اما می‌گوید عکس‌برداری از ناو هواپیمابر آمریکایی در تاریخ ۱۲ ژانویه رخ داده است. این درحالی است که گزارش تلویزیون ایران حاکی از آن است که این عکس‌برداری به‌تازگی و در روزهای اخیر انجام شده است.
بیشتر بخوانید: ایران: با پهپاد از ناو هواپیمابر آمریکایی عکس‌برداری کردیم
روز ۱۲ ژانویه همان تاریخی است که ایران ۱۰ ملوان ارتش آمریکا را که به اشتباه وارد آب‌های ایران شدند، برای ساعاتی بازداشت کرد.
سخنگوی ارتش آمریکا به خبرنگاران گفت که پهپاد ایران ابتدا به سمت ناو فرانسوی "شارل دوگل" پرواز کرد و سپس به‌سرعت تغییر مسیر داد و به سمت ناو هواپیمابر هری ترومن آمد.
به گفته‌ی نیکول شوگمان، فرمانده‌ی این ناو هواپیمابر، پهپاد ایرانی در زمانی بر فراز ناو پرواز کرد که ناو فعالیتی نداشت. این فرمانده‌ی ارتش آمریکا تاکید کرد که هم ناو آمریکایی و هم ناو فرانسوی در آب‌های بین‌المللی مستقر بودند.
بیشتر بخوانید: ایران ۱۰ ملوان آمریکایی را بازداشت کرد
سخنگوی ارتش آمریکا با تاکید بر این‌که پرواز پهپاد ایرانی "خطری" برای ناو هواپیمابر آمریکا به‌همراه نداشت، این اقدام ایران را "عجیب" دانست.
حبیب‌الله سیاری، فرمانده‌ی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، عکس‌برداری پهپاد ایران از ناو آمریکایی را نشانه‌ی "شجاعت و اقتدار" ارتش ایران دانسته است.
ایران روز چهارشنبه (۷ بهمن/ ۲۷ ژانویه) نیز مدعی شده بود که به یک کشتی جنگی آمریکایی هشدار داده است محدوده رزمایش نیروی دریایی ایران را ترک کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه نیروی دریایی آمریکا ادعای دریافت این هشدار را رد کرده است.
مانور نیروی دریایی ایران که تا دوشنبه (اول فوریه/ ۱۲ بهمن) ادامه دارد، در منطقه‌ای به وسعت ۳ میلیون کیلومتر مربع آغاز شده است که علاوه بر خلیج فارس شامل بخشی از تنگه هرمز، خلیج عمان و اقیانوس هند می‌شود.

محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به ۱۹۳ سال زندان


محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به ۱۹۳ سال زندان

۲۴ شهروند بهایی ساکن استان گلستان در ایران به اتهاماتی نظیر "تبلیغ به نفع بهاییت و علیه نظام جمهوری اسلامی" به مجموع ۱۹۳ سال حبس محکوم شدند. جامعه جهانی بهایی اعلام کرده است هیچ‌کدام از این افراد سابقه کیفری نداشتند.
سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهایی در مقر سازمان ملل متحد در ژنو اعلام کرد ۲۴ شهروند بهایی ساکن استان گلستان به دلیل بهایی بودن به سال‌ها حبس‌محکوم شده‌اند. او تاریخ تنظیم حکم این افراد را تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۹۴ اعلام کرده است.
سخنگوی جامعه جهانی بهایی به کمپین بین‌الملی حقوق بشر در ایران گفته است: «این افراد فقط به دلیل بهایی بودن و عضویت در جامعه بهایی این احکام سنگین را دریافت کرده‌اند و هیچکدام سابقه کیفری ندارند.»
بیشتر بخوانید: دستگیری بهاییان و پلمپ مغازه‌های آنها در چند شهر
طبق اظهارات او این ۲۴ شهروند بهایی در سه شهر گرگان، گنبد و مینو دشت در استان گلستان در سه تاریخ متفاوت توسط مأموران اداره اطلاعات استان بازداشت شده‌اند و در دادگاه انقلاب گرگان به ریاست قاضی محسن قنبری به حبس محکوم شده‌اند.
این دادگاه برای دو نفر از این افراد هر کدام ۱۱ سال حبس، برای ۱۳ نفر آنها هر کدام ۹ سال حبس و برای ۹ نفر دیگر هر کدام ۶ سال حبس حکم صادر کرده است.
به گفته سخنگوی جامعه جهانی بهایی، اتهامات آنها "تبلیغ به نفع بهاییت و علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق عضویت در تشکیلات غیرقانونی و مشارکت در اجرای طرح روحی در سطح استان گلستان" و "همکاری با دول متخاصم از طریق کمک و فعالیت موثر در پیشبرد اهداف فرقه گرایانه و ضد اسلامی و ضدشیعی دولت های مستکبر و متخاصم" است.
سیمین فهندژ با اشاره به بخشی از حکم صادره برای این ۲۴ شهروند بهایی به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت: «در بخشی از این حکم نوشته شده است آنها به دلیل "تبلیغ به نفع بهاییت از این حیث که مخالف احکام ضروری اسلام و تشیع از جمله خاتمیت پیامبر اسلام حضرت محمد و ظهور امام زمان و تعیین محمدعلی باب به عنوان امام زمان بوده قطعا از مصادیق تبلیغ علیه نظام و جمهوری اسلامی ایران بوده است".»
خانم فهندژ ادامه داد: «این جملات نشان می‌دهد که پایه و اساس بازداشت آنها و صدور چنین حکم های طولانی، فقط اعتقاد داشتن به مذهب بهایت بوده است.»
سخنگوی جامعه جهانی بهایی تأکید کرده است که از سال ۲۰۰۸ میلادی پس از دستگیری و محکومیت هفت نفر از رهبران بهایی در ایران هیچ تشکیلات بهایی وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: وضعیت اقلیت‌های دینی و مذهبی در کارنامه دو ساله روحانی
او همزمان با انتقاد از افزایش فشار بر روی جامعه بهاییان در دولت حسن روحانی گفته است: «در حال حاضر ما بیش از ۸۰ نفر بهایی در زندان‌های ایران داریم. متاسفانه از زمان دولت آقای روحانی تاکنون یعنی طی دو سال بسیاری از بهاییان دستگیر شدند، گورستان‌های زیادی از بهاییان تخریب شد و جوانان بهایی که حتی با رتبه بالا در کنکور قبول شدند به دلیل بهایی بودنشان نتوانستند تحصیل کنند. حالا هم به ۲۴ نفر شهروند بهایی چنین حکم‌های طولانی داده‌اند.»

در همین زمینه:

نقدی: سفر روحانی به اروپا خنجری بر پیکر اقتصاد مقاومتی بود

نقدی: سفر روحانی به اروپا خنجری بر پیکر اقتصاد مقاومتی بود

رئیس سازمان بسیج از سفر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران به فرانسه و ایتالیا به عنوان خنجری بر پیکر اقتصاد مقاومتی یاد کرد. نقدی از خرید هواپیمای ایرباس به عنوان جنگی روانی یاد کرده که برای کشور اشتغالی در پی ندارد.
محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین
محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفته که سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری به فرانسه و ایتالیا و رخدادهای آن خنجری بر پیکر اقتصاد مقاومتی بوده است. او تاکید کرده در صورت استمرار این رخدادها باید دانشگاه‌های فنی ایران را تعطیل کرد. او از رخدادهای این سفر به عنوان اقداماتی بر ضد اقتصاد مقاومتی یاد کرد است.
به نظر می‌رسد منطور نقدی از "رخدادهای این سفر" عقد قراردادهای تجاری میان شرکت‌های فرانسوی و ایتالیایی با ایران در جریان سفر روحانی بوده است. به گزارش رسانه‌های ایرانی در پی سفر روحانی و هیات همراه او به ایتالیا و فرانسه، مجموعاّ ۳۷ سند همکاری و تفاهم‌نامه میان ایران و این دو کشور به امضا رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری وابسته به نهادهای امنیتی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین از طرح موضوع خرید هواپیمای ایرباس توسط برخی رسانه‌ها، به عنوان جنگ روانی یاد کرده است. او تصریح کرده که خرید هواپیما از فرانسه هزینه ۱۲۸ میلیاردی را برای کشور در پی داشته و نمی‌تواند معضل بیکاری و اشتغال در کشور را حل کند. او گفته که در جریان عقد قرارداد با فرانسه در مورد خرید هواپیماهای ایرباس، بخشی از سرمایه داخلی کشور به فرانسه فرستاده شده است. به گفته او "دشمن" فناوری‌های نامناسب را به ایران انتقال می‌دهد.
بیشتر بخوانید: امضای ۲۰ سند همکاری برای احیای روابط ایران و فرانسه
رسانه‌های ایرانی از عقد قرارداد میان وزارت راه ایران و ایرباس فرانسه برای خرید ۱۱۸ فروند هواپیما برای نوسازی ناوگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) خبر داده‌اند. مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری ایران پیش از این اعلام کرده بودند که برای بازسازی ناوگان هوایی کشور به ۵۰۰ فروند هواپیما احتیاج دارند. به گفته وزیر راه، برای خرید این تعداد هواپیما در مجموع حدود ۵۰ میلیارد دلار بودجه لازم است در حالی که "این میزان پول اصلا در ایران وجود خارجی ندارد".
در پی قرارداد منعقد شده میان ایران و فرانسه، هواپیماها به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار ناوگان هواپیمایی ایران قرار می‌گیرد و ایران متعهد می‌شود در مدت ۱۰ سال پول هواپیماها را پرداخت کند. شرکت ایرباس هم موطف است ظرف چهار سال همه هواپیماها را در اختیار ایران قرار دهد.
نقدی تاکید کرده که سازمان‌های اطلاعاتی غرب برای رسانه‌ای کردن خرید ایرباس از فرانسه توسط ایران، هزینه کرده‌اند. او معتقد است در چنین خرید عمده‌ای، ایران باید مشارکت حداقل ۲۰ درصدی در ساخت هواپیما داشته باشد. او گفته که چنین نوع خریدی به کشورهای شیخ‌نشین عربی تعلق دارد، نه برای کشوری مثل ایران که در پی پیشرفت است.
دیدار حسن روحانی، رئیس جمهور ایران با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در پاریس دیدار حسن روحانی، رئیس جمهور ایران با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در پاریس
حمله به روحانی برای جلب سرمایه‌های خارجی
نقدی تاکید کرده که فرانسه در ۳۶ سال گذشته همواره برای تضعیف نظام اسلامی ایران تلاش کرده اما دولت ایران در حال حاضر مصمم است تا پول نفت ایران را به آنها بدهد و ایران را به بازاری برای فرانسه تبدیل کند.
بر اساس گزارش‌های رسانه‌ها در جریان سفر روحانی به فرانسه، قراردادی میان این دو کشور به امضا رسیده که بر مبنای آن، شرکت توتال، روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری خواهد کرد.
او تصریح کرده که مردم ایران با عنایت خداوند و تکیه بر داشته‌های داخلی‌شان می‌توانند به رفاه برسند، چرا که عناصر موفقیت اقتصادی در ایران وجود دارد اما مدیریت مناسبی در کشور وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: روحانی: یخ روابط ایران و اروپا در حال بازشدن است
رئیس سازمان بسیج مستضعفین همچنین به هشدار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر "نفوذ دشمن" بعد از رفع تحریم‌ها اشاره کرده و گفته که برخورد دشمن در مساله نفوذ تغییر کرده است. به گفته او توطئه‌های آمریکا با اتکا به تحریم‌ها اثر نکرده و حالا با روش دوستی در تلاش برای رسیدن به اهدافشان در ایران هستند.

در همین زمینه:

بازتاب جهانى تظاهرات پاريس عليه سفر روحانى

بازتاب جهانى تظاهرات پاريس عليه سفر روحانى
 
سفر حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران ، در 28 ژانويه به پاریس وتظاهرات اعتراضى ايرانيان وعرب هاى مقيم فرانسه عليه اين سفر ، در دو روز گذشته بازتاب گسترده در رسانه هاى جهان داشته است. اگر چه هنوز درباره نتایج و دستاوردهای این سفر اخبار رسمی، به جز خبر خرید تعدادی هواپیما و چند قرارداد تجاری دیگر چیزی به بیرون درز نکرده، لیکن واکنش‌های متفاوتی در این باره صورت گرفته است.
رسانه‌های جهان به دقت سفر مردی را به سرزمین مساوات و دموکراسی دنبال می‌کردند که در دوران او، جهان شاهد نقض گسترده حقوق بشر در ایران بوده است. سازمانهاى مدافع حقوق بشر مى گويند كه آمار اعدامها در طى دو سال حكومت روحاني به 2277 شخص رسيده است.
گروه‌های مردمی، شخصيت هاى مدافع حقوق بشر و دمكراسى و نهادهای اجتماعی مختلفی به سفر رئیس جمهور ایران اعتراض نموده و در راهپیمایی 28 28 ژانويه شركت کردند.
رسانه هاى فرانسوى زبان نوشته اند كه زنی که خود را در مسیر حرکت کاروان حامل روحانی به شکلی نمادین حلق‌آویز کرد، می‌خواست به گوش جهانیان برساند که در پس لبخند این مرد، می‌توان گریه هزاران ایرانی دربند را دید.
سايت تلوزيون " دویچه وله" آلمان نيز با انتشار تصویر زن حلق‌آویز پارس در مقاله تحت عنوان "مهمان‌نوازی اشتباه" نوشت: علیرغم جذابیت فرصت‌های تجاری اغواگر ایران بعد از تحریم‌ها، غرب نباید جلوی ایران خم شود.
وبگاه خبری "صدای فرانسه" نیز به مانند سایر رسانه‌های جهان با انتشار زن حلق‌آویز پاریس نوشت: "در اعتراض به سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی به فرانسه، یک زن نیمه برهنه گروه فمینیستی"فِمِن" خود را از پلی در نزدیکی "برج ایفل" در مرکز پاریس، آویزان کرد. دختر نیمه برهنه، در حالیکه پرچم جمهوری اسلامی را به دور بدن خود پیچیده بود، با طناب خود را از پل "بیرحکیم" در پای برج ایفل به حال حلقه آویز، معلق نمود."
رسانه‌های داخل ایران بدون اشاره به اعتراضات مردمی در پاریس، این سفر را موفقیت‌آمیز توصیف کردند. در همین زمینه خبرگزاری فارس به نقل از لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی تی‌.وی 5 موند، گفت: «سفر حسن روحانی به پاریس اتفاق خوبی است.»
علیرغم سکوت رسانه‌های درجه اول ایران در این باره، لیکن برخی رسانه‌های نزدیک به گروه‌های تندرو با عناوینی چون "نمایش «ضد انقلاب» خارج نشین در اعتراض به سفر روحانی به پاریس" به خبر اعتراضات پاریس اشاره کردند.
"صدای آمریکا" گزارش داد: تجمع کنندگان که صدها نفر گزارش شدند، با برتن داشتن نمادهای زرد رنگ -که در سالهای اخیر عمدتا وابستگان به شورای ملی مقاومت، تشکیلات نزدیک به مجاهدین خلق از این نماد استفاده می‌کنند- تظاهرات کردند. آنها نیز به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض داشتند. معترضان با در دست داشتن عکس زندانیان و اعدام شدگان سیاسی در سال‌های اخیر، در این تجمع حضور داشتند.

رسانه هاى عربى

از سوی دیگر رسانه‌های جهان عرب نیز این اعتراضات را در صدر اخبار خود قرار دادند. وبگاه فارسی "الاخباریه" به نقل از خبرنگار خود در پاریس گفت: برگزارکنندگان این تظاهرات اعتراضی گفته‌اند این سفر را فرصتی می‌دانند که بتوانند افکار عمومی فرانسه و دیگر کشورها را در باره وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران که به‌گفته آن‌ها به دلیل مذاکرات هسته‌ای و برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی، نادیده گرفته می‌شود، آگاه کنند و هشدار دهند که بی‌توجهی قدرت‌های بزرگ به این مسأله نقشی مستقیم در سرکوب و پایمال کردن آزادی‌ها و حقوق بشر در ایران دارد.
روزنامه "الحيات" چاپ لندن ، تعداد تظاهرکنندگان را صدها نفر اعلام کرد که به دعوت شورای مقاومت ملی از میدان "دانفر روشرو" در جنوب تا "انفاليد" در مرکز پاریس راهپیمایی کردند. الحیاه در ادامه نوشت: مریم رجوی، رئیس شورای مقاومت در این راهپیمایی گفت: روحانی به عنوان کسی که در 37 سالی که از عمر رژیم دیکتاتوری ایران می‌گذرد، مسئولیت‌های رده‌بالایی داشته است و به همین دلیل او در همه جنایاتی که رژیم در حق ملت و جهان روا داشته است، شریک است.
روز نامه "الیوم" با اشاره به نامه‌هایی که زندانیان سیاسی درباره جنایات رژیم ایران برای رئیس جمهور فرانسه فرستاده‌اند، نوشت: از روحانی در پاریس با تظاهرات استقبال شد. نقض گسترده حقوق بشر، مداخلات و دست‌درازی‌های ایران در امور داخلی کشورهای منطقه و همچنین حمایت ایران از رژیم بشار اسد از جمله دلایلی هستند که الیوم برای این راهپیمایی‌های اعتراض‌آمیز برشمرده است.
روزنامه "عکاظ" سعودى نیز به موضوع سفر روحانی به پاریس و واکنش‌های مختلف به این سفر پرداخت و در مطلبی تحت عنوان " استقبال از روحانی در میان خشم و نفرت رسمی و مردمی" نوشت: در زمانی که رئیس جمهور ایران در اروپا در پی برقراری پیمان‌های همکاری جدید است، موجی از خشم، نفرت وتمسخر برعلیه سیاست‌های رژیم فریبکار ایران به راه افتاده است. عکاظ در ادامه افزود: رسانه‌های دیداری و نوشتاری فرانسه با عناوینی ناخوشایند به این سفر اعتراض کرده‌اند و کمپین‌های اعتراضی متعددی در شبکه‌های اجتماعی تشکیل شده است.

قراردادهاى تجارى

بخش عربی "یورونیوز" تاکید کرد: اگرچه روحانی برای عقد قراردادهای هنگفت تجاری به پاریس آمده است، لیکن صدها تن از معترضان، به خیابان‌های پاریس آمده‌اند تا برعلیه رژیم ایران شعار سر دهند. "ماریا سرسالاری" خبرنگار اعزامی یورنیوز به پاریس می‌گوید: تحقق وعده انتخاباتی روخانی برای خارج کردن ایران از انزوای بین‌المللی کار ساده‌ای نیست . روحانی در سخنرانی‌های انتخاباتی خود گفته بود، ایران به همه دانش‌آموختگانی که در خارج از کشور زندگی‌ می‌کنند نیاز دارد. آنها می‌توانند ثروت، دانش و فن‌آوری را به سوی ایران سرازیر کنند.
تعدادی از سیاستمداران و مقامات رسمی فرانسه علنا به این موضوع واکنش نشان داده‌اند. نمایندگان پارلمان فرانسه نیز روحانی را به حضور نپذیرفته‌اند. 61 تن از نمایندگان پارلمان نیز با ارسال درخواستی به فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه از او خواسته‌اند برای آزادی زندانیان سیاسی و روزنامه‌نگاران دربند و همچنین توقف دخالت‌های ایران در عراق، سوریه، لبنان، یمن و... و حمایت از تروریسم در این کشورها فشار بیاورد.
تعدادی از کنشگران نیز خواستار این شدند که رئیس جمهور فرانسه از ایران بخواهد به فعالیت‌های ناقض حقوق بشر ومداخلت منفى تهران در كشورهاى خاورمیانه پایان دهد.

شکنجه یک زندانی در اهواز تا حد شکستن دو دست وی توسط ماموران



شکنجه یک زندانی در اهواز تا حد شکستن دو دست وی توسط ماموران 
 
ماجد غبیشاوی
منابع خبری وابسته به سازمان‌های حقوق بشری در ایران، روز شنبه 30 ژانویه 2016 از شکنجه شدید یک زندانی عرب اهوازی و شکستن دو دست وی توسط ماموران امنیتی خبر دادند.
طبق گزارش این منابع ماجد آلبوغبيش فرزند مالك متولد 1969 از اهالي شادگان روستاي "حدبه"كه در سال 1980 باتهام انجام عمليات عليه مقام امنيتي، درگيري با نيروهاي اداره اطلاعات و تبليغ عليه نظام جمهورياسلامی، در خرمشهر بازداشت شد، ابتدا در شعبه بازپرسي این شهر توسط قاضى «دريس مسلم » و سپس در شهر اهواز دادگاه انقلاب شعبه اول محاكمه و به 8 سال و به پرداخت يك ميليارد ريال محكوم شد.
بستگان آلبوغبيش مى گويند که محكوميت او خیلی وقت است به پایان رسیده اما به دليل عدم توانایی پرداخت مبلغ تا كنون در زندان باقی مانده است.
به گفته كريم دحيمي فعال حقوق بشر به نقل از منابع نزدیک به بستگان آلبوغبيش، روز دوشنبه 5 بهمن 1394 شمسی به دليل گرايش ماجد به مذهب اهل سنت و تنها به خاطر خواندن نماز به شیوه اهل سنت، توسط مأموران زندان مورد ضرب و شتم و نتحث شکنجه قرار می گیرد.
بنا بر این گزارش «محمدى» مسؤل داخلى زندان، ماجد را شكنجه داده تا جایی که دو دست او به شدت صدمه دیدند.
شايان ذكر است دست راست ماجد در هنگام بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات اهواز در اثر شكنجه شديد شكسته بود.
خانواده آلبوغبيش می گویند از روز دوشنبه تاكنون موفق به ديدن فرزندشان نشدند. این خانواده اظهار داشتتند که روز پنجشنبه برای کسب هر گونه معلوماتی در باره اوضاع ماجد، از صبح تا نیمه شب در مقابل در زندان منتظر ماندند اما کسی پاسخگوی آنها نبود.
ماجد آلبوغبيش متأهل و داراى يك فرزند كه پس از دستگيرى و صدور حكم، همسرش بنا به دلائلى از او طلاق گرفت.
هم پرونده آلبوغبيش، اميد بغلانى متولد 1359 متأهل از اهالى خرمشهر و محمد مجدم متولد 1362از اهالى اهواز بعد از دستگيري ماجد از منطقه گريختند تا اینکه در سال 1390 در شهرستان مهران مرز عراق توسط ماموران اطلاعات دستگير و بعد از انتقال به خرمشهر و سپس اهواز در دادگاه انقلاب محاكمه و هر كدام به 16 سال حبس و پرداخت يك ميليارد محكوم شدند.
اين سه زندانى قبلا در زندان كارون بودند و اخيرا همراه 220 زنداني سياسي،مدني و مذهبى اهل سنت عرب از زندان كارون به زندان شيبان منتقل شدند.

آمریکا هشدار نسبت به سفر شهروندان خود به ایران را تمدید کرد



آمریکا هشدار نسبت به سفر شهروندان خود به ایران را تمدید کرد
 
وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا طی بیانیه‌ای بار دیگر درباره سفر به ایران هشدار داد و اطلاعیه قبلی خود را در این مورد تمدید کرد.
به گزاش خبرگزاری رویترز، در بیانیه وزارت امور خارجه ایالات متحده آمده است: «وزارت خارجه آمریکا به شهروندان این کشور درباره خطرات سفر به ایران هشدار می‌دهد».
وزارت امور خارجه آمریکا با تاکید بر این‌که این اطلاعیه جایگزین اطلاعیه قبلی در تاریخ ۱۵ اوت سال ۲۰۱۵ می‌شود هدف از بیانیه جدید را «تأکید بر خطرات دستیگری و زندانی شدن شهروندان آمریکایی، به ویژه افراد دارای تابعیت دو گانه ایرانی - آمریکایی» عنوان کرده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: «شخصیت‌های متعددی در ایران، کماکان در برابر ایالات متحده موضع خصمانه دارند. از زمان دست‌یابی ایالات متحده و ایران به برنامه جامع اقدام مشترک ـ برجام ـ برای رفع نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران، این کشور آزار، دستگیری و بازداشت شهروندان آمریکایی، به ویژه شهروندان دارای تابعیت دو گانه را ادامه داده است».
اشاره این بیانیه به توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهان است که ایالات متحده آمریکا یکی از طرف‌های آن بود. در چارجوب مذاکرات هسته‌ای، وزرای امور خارجه ایران و آمریکا با وجود حدود ۳۶ قطع روابط دیپلماتیک، برای نخستین بار با یکدیگر مذاکره کردند. اکنون دیدارهای وزرای امور خارجه دو کشور به مساله‌ای عادی تبدیل شده است.

دستگیری ۳۸ تن از بسیجیان تجمع کننده مقابل وزارت نفت ایران



دستگیری ۳۸ تن از بسیجیان تجمع کننده مقابل وزارت نفت ایران
 
گزارش‌ها از ایران حاکی از آن است که ۳۸ تن از بسیجیان معترض به فروش نفت این کشور به اروپا که مقابل وزارت نفت تجمع کردند، توسط نیروهای پلیس بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا در پی تجمع صبح شنبه ۳۰ ژانویه مقابل وزارت نفت، ۳۸ تن از افرادی که در این تجمع شرکت کرده و اقدام به اخلال در نظم عمومی کرده بودند، دستگیر شدند.
براساس اعلام مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ، دستگیر‌ی‌ها با هماهنگی دستگاه قضایی انجام شده و این افراد پس از تشکیل پرونده برای طی مراحل قانونی به دادسرا تحویل داده خواهند شد.
پیش از این محمدرضا یوسفی مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری تهران در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) گفته بود: «از آنجا که هیچگونه درخواستی برای تجمع به استانداری تهران ارائه نشده مجوزی نیز در این ارتباط صادر نشده است بنابراین برگزاری هرگونه تجمع مقابل وزارت نفت غیرقانونی است».
در پی فراخوان هایی صبح شنبه اجتماعی از سوی گروهی که گفته می‌شد از دانشجویان بسیجی هستند مقابل ساختمان مرکزی وزارت نفت واقع در خیابان طالقانی برگزار شد که با واکنش و هشدارهای نیروهای پلیس روبرو شد.
این گروه در اعتراض به آنچه آن را قراردادهای نفتی منعقد شده بین ایران و کشورهای اروپایی نامیدند صبح شنبه مقابل وزارت نفت در تهران اجتماع کردند.
فروش نفت ایران به اروپا پس از توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ از سر گرفته شد. برپایه این توافق در پی محدود شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌هایی که علیه این کشور به خاطر برنامه اتمی‌اش اعمال شده، لغو می‌شود
تجمع کنندگان با سردادن شعارهای اعتراض خود را نسبت به انعقاد قراردادهای نفتی جدید بین ایران و دول اروپایی و نیز قرارداد نفتی سال ها پیش موسوم به «کرسنت» ابراز داشتند. اجتماع کنندگان در پی هشدار های پلیس برای ترک محل پراکنده شدن اما مجددا حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از آنان به این اجتماع غیر قانونی خود در خیابان های اطراف ساختمان دفتر مرکزی شرکت ملی نفت ایرانواقع در خیابان حافظ ادامه دادند.

جمعه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۴

هشدار معاون دادستان کل کشور به ردصلاحیت‌شده‌ها

هشدار معاون دادستان کل کشور به ردصلاحیت‌شده‌ها

معاون امنیتی دادستان کل کشور به داوطلبان تایید نشده انتخابات هشدار داد که اگر "رفتارشان موجب تشویش اذهان عمومی" شود با پیگرد قضایی روبرو خواهند شد. حسن خمینی نیز گفت به عدم تایید صلاحیت‌اش اعتراض خواهد کرد.
مرتضی بختیاری، معاون امنیتی دادستان کل ایران با اشاره به ثبت‌نام بیش از ۱۲ هزار نفر برای نامزدی مجلس شورای اسلامی گفت، شماری از این افراد می‌دانستند که رد صلاحیت می‌شوند اما با این نیت ثبت‌نام کردند تا به عنوان اهرم علیه شورای نگهبان از آن استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاون امنیتی دادستان کل کشور افزود «اگر این اقدام آنها موجب تشویش اذهان عمومی و چنددستگی شود قطعا قابل تعقیب قضایی بوده و از دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی درخواست دارم جلوی این رفتارها را بگیرند تا برای نظام هزینه‌ای نداشته باشد.»

برای انتخابات دوره مجلس شورای اسلامی بیش از ۱۲ هزار نفر و برای دوره جدید مجلس خبرگان بیش از ۲ هزار نفر داوطلب ثبت‌نام کرده بودند. اما شورای نگهبان ۶۰ درصد داوطلبان مجلس شورا و ۸۰ درصد داوطلبان مجلس خبرگان را کنار گذاشته است.

براساس گزارش‌ رسانه‌های ایران، از "حزب اعتماد ملی" در سراسر کشور ۵۴ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که صلاحیت اکثر آنها تایید نشده است. در تهران ۶۰ نفر از "حزب مردم‌سالاری" در انتخابات ثبت‌نام کرده بودند که تنها صلاحیت ۱۰ نفر آنها تایید شده است. از "حزب کارگزاران سازندگی" ۱۰۰ نامزد ثبت‌نام کرده بودند صلاحیت هیچ یک از داوطلبان احراز نشد.

"حزب اعتدال و توسعه" که حزب نزدیک به حسن روحانی، رئیس جمهور، به‌شمار می‌رود ۳۴۰ نامزد داشت صلاحیت ۳۰۰ نفر احراز نشده است. انجمن اسلامی جامعه پزشکی ۲۶ نامزد داشت که هیچیک احراز صلاحیت نشده‌اند. از حزب تازه‌تاسیس "اتحاد ملت ایران" نیز ۱۴۶ نفر ثبت‌نام کرده بودند که همگی رد صلاحیت شده‌اند.

تعداد اعضای مجلس خبرگان رهبری ۸۸ نفر است که برای ۸ سال انتخاب می‌شوند. برای پنجمین دوره خبرگان ۸۰۰ ثبت‌نام کرده بودند که شورای نگهبان تنها ۱۶۶ نفر از آنها را تایید کرده است.

واکنش حسن خمینی به رد صلاحیت‌اش

حسن خمینی روز جمعه (۹ بهمن/ ۲۹ ژانویه) به ردصلاحیت‌اش واکنش نشان داد و گفت: «حضور اینجانب در انتخابات خبرگان بر حسب وظیفه و بنا به دغدغه‌ای بود که نسبت به آینده انقلاب و نظام اسلامی وجود دارد.»

نوه آیت‌الله خمینی افزود که اقشار مختلف و شخصیت‌های بزرگ حوزه و نظام از او دعوت کردند و او پس از مشورت‌های مختلف، تصمیم به شرکت در انتخابات گرفت.


حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی از رقابت‌ها کنار گذاشته شد حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی از رقابت‌ها کنار گذاشته شد
به گزارش وبسایت "جماران"، حسن خمینی سپس در خصوص نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان گفت: «شورای نگهبان که مرجع احراز صلاحیت داوطلبان است، ابتدا به نوعی صاحبان دروس مطرح را دارای صلاحیت دانست و سپس تنها طریقه احراز را امتحان قرار داد و پس از آن به گفته بزرگان آن شورا، پذیرفت که امتحان موضوعیت ندارد و امکان احراز از راه‌های دیگر هم ممکن است.»

او گزارش‌های مربوط به دعوت مجدد خود برای مصاحبه را تکذیب کرد و گفت: «در روزهای گذشته شایعاتی مطرح شد که از اینجانب برای مصاحبه‌های علمی - جدای از امتحان معهود - دعوت شده است که لازم است به اطلاع عموم برسانم که این مطلب کاملا خلاف واقع است و هیچ گاه هیچ کس به هیچ نوع از اینجانب جهت مذاکره یا مصاحبه یا طریقه‌ای که به کشف علمیت بیانجامد دعوت نکرده است.»

حسن خمینی همچنین در مورد امکان اعتراض به تصمیم شورای نگهبان گفت: «بنده هم فردی ناشناخته نیستم که اعضای محترم با بررسی مجدد بتوانند هویت و یا سندی را به دست آورند، لذا تلقی اینجانب آن نیست که شکایت مسیری جدید را بگشاید و لذا بر آن باورم که اگر آقایان نتوانستند از شهادت مراجع و علما و درس‌ها و نوشته‌ها به احراز برسند، بعید است بتوانند در آینده نیز به چنین مهمی دست یابند. اما تنها با توجه به درخواست عمومی مردم و برخی بزرگان حوزه و سیاست به این امر اقدام می‌کنم.»

برخی نامزدهای تاییدنشده و تاییدشده خبرگان

از میان داوطلبان مجلس خبرگان علاوه بر حسن خمینی چهره‌های مشهوری چون محمد موسوی بجنوردی از روحانیون نزدیک آیت‌الله خمینی و پدر همسر حسن خمینی، محسن غرویان، عضو سابق دفتر مصباح یزدی و مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور و عضو سابق مجلس خبرگان تایید نشده‌اند.

روز گذشته در برخی رسانه‌های غیررسمی خبرهایی مبنی بر تایید صلاحیت حسن خمینی، موسوی بجنوردی، مجید انصاری و رسول منتجب‌نیا منتشر شد اما این خبرها تایید نشدند.

رسول منتجب‌نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی روز گذشته به رسانه‌ها گفت: «دیشب پسرم تلفنی به من خبر داده نامه‌ای به در منزل آورده‌اند مبنی بر اینکه صلاحیتم تایید نشده است.» پیشتر به او خبر داده بودند که صلاحیت‌اش تایید شده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حسن روحانی رئیس جمهور، محمود علوی وزیر اطلاعات دولت روحانی از جمله داوطلبان تاییدشده‌‌ هستند.

به گزارش رسانه‌های ایران در میان اسامی تایید صلاحیت شده، اسامی روحانیانی مثل ابراهیم امینی، باقری کنی، بطحایی، تسخیری، احمد جنتی، حائری امام جمعه یزد، دری نجف‌آبادی، مصباح یزدی، محسن قمی از مسئولان دفتر آیت‌الله خامنه‌ای و مجتهد شبستری امام تبریز دیده می‌شود.

خبرگزاری ایلنا نوشته است، با توجه به فهرست تائید صلاحیت‌ها، داوطلبان پذیرفته شده‌ انتخابات خبرگان در شش استان هرمزگان، سمنان، بوشهر، خراسان شمالی، آذربایجان غربی و اردبیل رقیبی ندارند. این استان‌ها در مجموع ۹ نماینده در مجلس خبرگان دارند.

انتقال آب خزر به استان​های سمنان و مرکزی جدی می​شود

انتقال آب خزر به استان​های سمنان و مرکزی جدی می​شود

وزیر نیرو از کاهش ۴۰ میلیارد متر مکعب آب خبر داد. برخی مقامات برای برون​رفت از بحران آب، گزینه انتقال آب خزر به استان مرکزی و سمنان را تنها راه می​دانند اما به نظر منتقدان این طرح غیرعلمی و پرخرج است.
حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو در اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها (۲۸ ژانویه/ هشتم بهمن) گفت ایران با کاهش ۴۰ میلیارد متر مکعب آب تجدید شونده مواجه شده است. به گفته او در سال‌های گذشته ۱۳۰میلیارد مترمکعب منابع آب تجدید‌شونده در ایران وجود داشته که در حال حاضر این رقم به ۸۰ میلیارد مترمکعب رسیده است. چیت‌چیان تاکید کرد که مردم باید در مصرف آب و سبک زندگی خود تجدید نظر کنند و خود را با شرایط محیطی جدید تطبیق دهند.
بیشتر بخوانید: آیا مسئولین ایران از انتقال آب خزر توسط همسایگان خبر دارند؟
بحران آب در برخی از استان​های کشوراز جمله سمنان و مرکزی تشدید شده است. برای حل این بحران مقامات به فکر انتقال آب دریای خزر هستند. در استان سمنان نشستی تحت عنوان "انتقال آب دریای خزر به استان سمنان" برگزار شد. خبرگزاری فارس در گزارشی از این سمینار از قول علیرضا دائمی معاون برنامه‌ریزی و اموراقتصادی وزارت نیرو در روز پنجشنبه هشتم بهمن نوشت: «براساس مطالعات انجام شده قراراست سالانه ۲۰۰میلیون مترمکعب آب شیرین‌سازی شده از منابع دریای خزر به کویر مرکزی ایران از جمله استان سمنان منتقل شود.»
بیشتر بخوانید: ابهام در اجرای طرح "انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه"
محمدرضا خباز استاندار سمنان نیز ضمن هشدار درباره خشکسالی استان سمنان تاکید کرد: «برای تامین و انتقال آب به کویر مرکزی و از جمله استان سمنان گزینه و راهی جز انتقال آب دریای خزر نداریم.»
استان مرکزی به فکر انتقال آب دریای خزر
زمانی قمی، استاندار استان مرکزی نیز از مطالعه پروژه "انتقال آب از دریای خزر به استان مرکزی" خبر می​دهد. خبرگزاری ایسنا به نقل از زمانی قمی نوشت: «برخی تصمیمات درباره تامین منابع آبی استان که شدیدا دچار مشکل است، راه به جایی نمی‌برند و نیاز به منبع جدید آب در این استان حس می‌شود، از این رو از سال آینده مطالعه انتقال آب از دریای خزر به استان مرکزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.»
اما طرح انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی ایران در داخل کشور منتقدانی هم دارد که به دلیل غیرعلمی بودن و هزینه سرسام​آور این طرح با آن مخالفت می​کنند. به نظر آنها، شیرین کردن آب دریای خزر سبب شوری بیشتر در مناطقی می​شود که پمپاژهای آب را نصب کرده​اند و زیست‌گاه​های ماهیان خزر را مورد تهدید قرار می​دهند.
یکی از مخالفان این طرح دکتر اسماعیل عاشوری، محقق و استاد دانشگاه گرمسار است که حدود ۴۰ سال درباره مشکلات کم‌آبی تحقیق می​کند. او به دویچه وله گفته است: «حتی اگر آب تمام دریای خزر هم به داخل بیابان‌های ایران منتقل شود، نتیجه‌اش تشدید بیابان خواهد بود و مشکلات ناشی از آن گریبان‌این مردم تشنه آب را می‌گیرد، اما راه‌های سهل‌تری برای آبادانی استان به ویژه دامغان و سمنان و گرمسار و آرادان وجود دارد.»
بیشتر بخوانید: ورود فاضلاب بیمارستانی به آب‌های خزر
عاشوری تاکید کرد که در نواحی مختلف استان سمنان سفره‌های آب شیرین در حجم میلیاردها متر مکعب تحت عنوان "آب‌های فسیلی" وجود دارد که بایستی شناسایی شود و گزینه ‌خوبی به‌جای طرح انتقال آب خزر است.

در همین زمینه:

حبس در منزل و حبس الکترونیکی در ایران اجرا می‌شود

حبس در منزل و حبس الکترونیکی در ایران اجرا می‌شود
 
دستبند الکترونیکی
اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان‌های ایران اعلام کرد که حبس الکترونیکی و حبس در منزل از جمله طرح‌هایی است که اقدامات مطالعاتی و همچنین اجرای آزمایشی آنبه زودی اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر جهانگیر با اشاره به طرح کاهش جمعیت زندانیان گفت: «با توجه به تاکید رهبری و تدابیر ریاست قوه قضاییه طرح کاهش جمعیت زندانیان به طور جدی در دستور کار استي.
وی افزود: «حبس الکترونیکی و حبس در منزل از جمله این طرح‌هاست که اقدامات مطالعاتی و همچنین اجرای آزمایشی آن انجام و به زودی مورد اجرا قرار خواهد گرفت. در طرح کاهش جمعیت زندانیان برای حبس های کوتاه مدت، جرایم مالی و سبک نیز طرح های مختلفی پیش بینی شده است که به زودی اجرا خواهد شد».
رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی ایران به طرح خروج زندان‌ها از شهرها نیز اشاره کرد و گفت: «خروج زندان‌ها از شهر مستلزم تامین اعتبارات لازم است که امیدواریم در برنامه ششم توسعه اعتبار خروج زندان‌ها از حریم شهرها پیش بینی شود».
جهانگیر با اشاره به فعالیت‌های گسترده اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها گفت: «هدف این برنامه‌ها بازاجتماعی کردن زندانیان است و ما تلاش می‌کنیم با اصلاح شخصیت زندانیان با ارائه آموزش‌های شغلی زمینه را برای ورود آنان به چرخه اشتغال در جامعه فراهم کنیم».

دوره کاردانی مداحی با تایید وزارت علوم ایران راه اندازی شد

دوره کاردانی مداحی با تایید وزارت علوم ایران راه اندازی شد
 
عکس آرشیوی از یک مرثیه خوان
رضا معممی مقدم مقدم مدیرکل تشکل‌های دینی و مراکز فرهگی سازمان تبلیغات اسلامی ایران، از ایجاد دوره کاردانی حرفه‌ای مداحی و مرثیه سرایی با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، معممی گفته است: «تأیید وزارت علوم دوره کاردانی حرفه‌ای مدیحه و مرثیه سرایی در مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی طراحی و ایجاد شده است.»
او «استانداردسازی مرثیه سرایی و مدیحه سرایی بر اساس واقعیت‌های تاریخی، یکسان‌سازی مطالب مطروحه در مراسم مذهبی، و ارائه فرهنگ اصیل اسلامی در مراسم» را از ضرورت‌های مهم راه‌اندازی این دوره‌ها عنوان کرد.
معممی مقدم همچنین «برنامه‌ریزی هدفمند برای برگزاری مراسم مذهبی جذاب برای جوانان» را یکی دیگر از ضرورت‌های ایجاد دوره کاردانی مداحی دانست.
پیش از این علی آهی، نایب‌رئیس خانه مداحان ایران به آن‌چه «کاستی‌ها و مشکلات کار مداحان» نامیده بود اشاره کرده و گفته بود که «این قشر نمی‌دانند که متولی رسیدگی به امور آنها کدام دستگاه اجرایی است».
آهی در همایش بسیج مداحان کاشان همچنین گفته بود: «مداحان و شاعران باید شعر را کالبد شکافی کنند، چون برخی شعرها از نظر موضوعی و برخی نیز به‌لحاظ ادبی، معانی و عقیدتی اشکال دارند.»
نایب‌رئیس خانه مداحان سه سال و نیم پیش از ایجاد رشته مداحی در دانشگاه علمی کاربردی خبر داده و ابراز امیدواری کرده بود که مداحان پس از دریافت مدرک بتوانند در کنار کار خود «به تدریس دروس عقیدتی و قرآنی در آموزش و پرورش نیز بپردازند».
مداحان در ایران از جمله محرکان اصلی گروه‌های حامی علی خامنه‌ای رهبر این کشور به شمار می‌آیند. بسیاری از مداحان سرشناس که در دفتر رهبری ایران اقدام به نوحه سرایی می‌کنند، در برنامه‌های خود، انتقادهای شدیدی را متوجه برخی مسئولان دگر اندیش یا شخصیت‌های سیاسی منتقد و اصلاح طلب می‌کنند.
برخی از مداحان نیز دیده شده‌اند که در سرکوب اعتراض‌های خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ ایران حضور دارند.

ایران از ناو آمریکایی خواست منطقه رزمایش را ترک کند



ایران از ناو آمریکایی خواست منطقه رزمایش را ترک کند 
 
خبرگزاری‌ها گزارش داده‌اند که نیروی دریایی ایران، چهارشنبه ۲۷ ژانویه، در پیامی از یک کشتی جنگی آمریکایی خواست از منطقه‌ای در نزدیکی تنگه هزمز که ارتش ایران در حال انجام رزمایش بود، دور شود.

حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران به خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی این کشور گفت که کشتی آمریکایی، در حال جمع‌آوری اطلاعات در خلیج عمان در نزدیکی تنگه هرمز بود و پس از هشدار منطقه را ترک کرد.

واشینگتن درباره این خبر هیچ عکس العملی از خود نشان نداده است.

حبیب الله سیاری به خبرگزاری تسنیم گفته است که نزدیک شدن کشتی جنگی آمریکا به منطقه برای جمع‌آوری اطلاعات از مانور نظامی ما مساله‌ای قابل پیش‌بینی بود.

او افزود که ایران برپایه قوانین بین‌المللی عمل کرد.

خشم ایتالیا از پوشاندن مجسمه‌های برهنه بخاطر ایران


خشم ایتالیا از پوشاندن مجسمه‌های برهنه بخاطر ایران
 
ماتئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا، به دلیل پوشاندن مجسمه‌های برهنه در موزه کاپیتولینی رم هنگام حضور حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و هیئت همراهش، هدف انتقادهای تند قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رهبرانی از اپوزیسیون ایتالیا و برخی سیاستمداران، این اقدام رنتسی را گامی برای راضی کردن روحانی دانستند.

سفر روحانی به ایتالیا دو روزه بود که طی آن قراردادهای تجاری به ارزش حدود ۱۷ میلیارد یورو به امضا رسید.

سیاستمداران احزاب ایتالیا گفتند که رنتسی، نخست وزیر این کشور، در کنفرانس مشترک خبری با روحانی، نه تنها از اشاره به پرونده ایران در زمینه حقوق بش سر باز زد، بلکه هویت فرهنگی ایتالیا را با پوشاندن مجسمه‌های زنان برهنه، کنار گذاشت.

لوکا سکویری نماینده پارلمان ایتالیا از حزب راستگرای میانه فورتسا گفت: «احترام به فرهنگ‌های دیگر نباید به معنی انکار فرهنگمان باشد، این احترام نیست، این لغو اختلاف‌ها و نوعی از زانو زدن است».

همچنین به درخواست ایران، شراب در ضیافت رسمی شام دوشنبه قرار داده نشد.

باربارا سالتامارتینی نایب رئیس حزب اتحاد شمالی ایتالیا هم پوشاندن مجسمه‌های برهنه را نوعی «خودشیرنی» توصیف کرد. ماتیو سالوینی رئیس این حزب هم در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیس بود، اقدام نخست وزیر را «جنون آمیز» دانست.

از سویی جیانلوکا پیکیولا از حرب چپ، آزادی و محیط زیست، از رنتسی خواست درباره «تصمیم شرم آوری که توهین به هنر و فرهنگ، این دو ارزش والا به شمار می‌آید» توضیح دهد.

در اعتراض به روحانی، زنی در پاریس خود را حلقه‌آویز کرد



در اعتراض به روحانی، زنی در پاریس خود را حلقه‌آویز کرد
 
در اعتراض به سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی به فرانسه، یک زن نیمه برهنه گروه فمینیستی"فِمِن" خود را از پلی در نزدیکی "برج ایفل" در مرکز پاریس، آویزان کرد. دختر نیمه برهنه، در حالیکه پرچم جمهوری اسلامی را به دور بدن خود پیچیده بود، با طناب خود را از پل "بیرحکیم" در پای برج ایفل به حال حلقه آویز، معلق نمود.
به گزارش رادیو فرانسه، حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، به منظور دیدار با رئیس جمهوری و مقامات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به فرانسه سفر نموده است. در این سفر که تنها ده روز پس از کاهش تحریم‌های جهانی علیه ایران انجام می شود، گسترش روابط دوجانبه، عقد قراردادهای اقتصادی و تجاری، در محور گفتگوها قرار دارد.
در اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران، معترضان به نقض حقوق بشر در این کشور اقدام به برگزاری تجمعات و تظاهرات اعتراضی در نقاط مختلفی از شهر پاریس نمودند.

چهارشنبه، بهمن ۰۷، ۱۳۹۴

نماینده مجلس: برخی ائمه جماعت به‌دلیل عدم التزام به اسلام ردصلاحیت شده‌اند

نماینده مجلس: برخی ائمه جماعت به‌دلیل عدم التزام به اسلام ردصلاحیت شده‌اند

مسعود پزشکیان، نماینده مجلس شورای اسلامی
مسعود پزشکیان، نماینده مجلس شورای اسلامی
مسعود پزشکیان، نماینده مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه، هفتم بهمن ماه، در مورد ردصلاحیت نامزدهای انتخابات گفت: «متاسفانه برای اکثر نامزدهای ردصلاحیت شده بند یک ماده ۲۸ درج شده که به معنای عدم التزام به اسلام است و مسئله اینجاست که در میان این افراد کسانی هستند که سابقه امامت نماز جماعت را داشته، یا کسانی که هشت سال در جبهه جنگیده‌اند و کسانی که تمام وجودشان اعتقاد به اسلام و انقلاب است.»
سخنان نماینده تبریز در مجلس در حالی بیان می‌شود که روز سه شنبه خبر رد صلاحیت حسن خمینی، نوه آیت‌الله خمینی، برای نامزدی انتخابات مجلس خبرگان رهبری منتشر شد.
به گزارش ایلنا، این نماینده اصلاح‌طلب مجلس نهم و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: «سوال اینجاست که چگونه باید این اعتقاد به اسلام را به اثبات رساند؟ از طرفی آیا می‌توان ظرف ۲۰ روز هشت‌ هزار صفحه کتاب داستان خواند که بتوان هزاران برگ سند و مدرک مربوط این هشت هزار نامزد ردصلاحیت‌شده را مطالعه و بررسی کرد؟!»
حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور ایران، ششم بهمن، خبر داد که شورای نگهبان شامگاه دوشنبه نتیجه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را به وزارت کشور ارسال کرده است.
به گفته آقای امیری، ۳۷ نفر از نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان تهران تایید صلاحیت شده‌اند.
این در حالی است که بر اساس فهرست نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری که پیش از این در رسانه‌های ایران از جمله خبرگزاری فارس منتشر شده است، حداقل ۱۲۰ نفر از استان تهران در انتخابات این مجلس ثبت نام کرده بودند.
مسعود پزشکیان با بیان این‌که از میزان تاثیرگذاری رئیس‌جمهور بی‌خبر است، گفت: «با این وجود هم مجلس، هم دولت و هم خود کاندیدا‌ها درحال رایزنی با مسئولان برای حل این مشکل هستند.»
ردصلاحیت‌های گسترده در داخل و خارج ایران مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، در اعتراضی دوباره به رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس، با انتقاد از رفتار دوگانه در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، گفته است که «فیل‌تر» بررسی صلاحیت نامزد‌ها نباید «برای بعضی‌ها غیرقابل عبور و برای بعضی‌ها دیگر سهل و آسان باشد».
سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی با اشاره به رد صلاحیت ۶۰ درصد از کاندیداهای انتخابات مجلس ایران اعلام کرد که علاوه بر «مشکلات جدی ساختاری» در سیستم انتخابات ایران، رد صلاحیت‌های «خودسرانه» به گونه‌ای است که «حقیقتا هیچ نامزد متفاوتی باقی نمی‌ماند که مردم بتوانند به آن‌ها رای دهند».

کشیش ایرانی‌آمریکایی: در ایران شکنجه شدم


کشیش ایرانی‌آمریکایی: در ایران شکنجه شدم

سعید عابدینی، کشیش آمریکایی که چهار سال در ایران در بازداشت به‌سر می‌برد پس از آزادی از زندان و بازگشت به آمریکا به رسانه‌ها گفته است که در زندان شکنجه شده و در سلول انفرادی به‌سر برده است.
سعید عابدینی، کشیش مسیحی ایرانی‌آمریکایی، ۹ روز پس از آزادی از زندان اوین در ایران، به خانواده خود در آمریکا پیوست. او روز دوشنبه (۲۵ ژانویه/ ۵ بهمن)، به شبکه تلویزیونی "فاکس‌نیوز" آمریکا گفت که در ایران به هنگام بازپرسی شکنجه شده و به سلول انفرادی انداخته شده است.

او به فاکس‌نیوز گفت در زندان اوین توسط بازجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفته، با یک زندانی القاعده هم‌سلول بوده که این القاعده‌ای تلاش کرده بود او را به قتل برساند و در زندان شاهد گریه و دادوفریادهای کسانی بوده که قرار بوده اعدام شوند.

سعید عابدینی در پاسخ به این پرسش فاکس‌نیوز که آیا در طول بازداشت در ایران شکنجه شده، گفت: «بله، یک بار در جریان بازجویی آنها مرا به شدت کتک زدند، زیرا می‌خواستند چیزی را بنویسم [اعتراف کنم] که انجام نداده بودم. در واقع در دادگاه، قاضی در اتاق را بست و بازجوها شروع کردند به کتک‌زدن من. پس از آن معده من دچار خون‌ریزی شد.»


این کشیش آمریکایی هم‌چنین گفته است: «بدترین چیزی که در زندان اوین شاهد بودم، زمانی بود که تعدادی از زندانیان سنی را برای اعدام می‌بردند... اکثر آنها سنی‌مذهب بودند. بعضی از آن‌ها زندانی سیاسی بودند... می‌توانم بگویم که اکثر آن‌ها به خاطر باورهای دینی‌شان اعدام شدند.»

سعید عابدینی در سال ۲۰۰۰ از اسلام به مسیحیت گروید. او در سال ۲۰۰۲ با نغمه عابدینی که شهروند آمریکایی است ازدواج کرد و در سال ۲۰۰۸ تابعیت آمریکا را دریافت کرد. عابدینی از زمان اقامت در آمریکا به‌طور مرتب به ایران سفر می‌کرد.

او بار نخست در سال ۲۰۰۹ در ایران بازداشت شد. در جریان بازجویی به ارتداد و اعدام تهدید شد، ولی در نهایت پس از دادن تعهد به توقف همه فعالیت‌های مذهبی خود در ایران، آزاد شد. بار دیگر در سال ۲۰۱۲، در سفر به ایران توسط سپاه پاسداران بازداشت شد.

اتهام اصلی سعید عابدینی "تضعیف امنیت ملی از طریق تبلیغ مسیحیت" عنوان شده‌ بود. او ابتدا به اعدام و سپس با تخفیف مجازات به هشت سال زندان محکوم شد. عابدینی سرانجام روز ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ هم‌زمان با آغاز اجرای توافق‌نامه هسته‌ای (برجام)، به همراه سه زندانی دیگر دوتابعیتی از زندان آزاد شد. در ازای آزادی آنها دولت آمریکا نیز هفت ایرانی زندانی در این کشور را آزاد کرد.

روحانی: یخ روابط ایران و اروپا در حال بازشدن است

روحانی: یخ روابط ایران و اروپا در حال بازشدن است

روحانی در رم گفت پس از توافق هسته‌ای، روابط ایران با اروپا بهتر از گذشته خواهد شد. او هم‌چنین گفت کلید عادی شدن رابطه با آمریکا در دست واشنگتن است و دولتمردان آمریکا باید از این کلید استفاده کنند.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه (۲۷ ژانویه / ۷ بهمن) در پایان سفر خود به ایتالیا در یک کنفرانس خبری شرکت کرد و به پرسش‌های رسانه‌های ایتالیا پاسخ داد.

او که روز دوشنبه (۲۵ ژانویه / ۵ بهمن) وارد رم شده بود، روز چهارشنبه برای با دیدار مقا‌م‌های فرانسه راهی پاریس می‌شود. رئیس جمهور ایران در طول اقامت خود در رم به واتیکان رفت و با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

پوشاندن تعدادی از مجسمه‌های برهنه قصر کاپیتول در رم از حاشیه‌های جنجالی سفر روحانی به ایتالیا بود که بازتاب گسترده و انتقادآمیزی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشت.

روابط ایران و اروپا

روحانی در کنفرانس مطبوعاتی خود درباره رابطه ایران و اروپا گفت، کشورهایی که در فضای تحریم ضرر کردند، کشورهای اروپایی بودند و با تحریم، شرایطی پیش آمد که از فضای فعالیت در ایران محروم شدند.

او با ابراز خوش‌بینی به آینده‌ی روابط ایران و اروپا تصریح کرد که در دوران تحریم، شرایط باخت- باخت برای ایران و اتحادیه اروپا بود. پس از توافق هسته‌ای، شرایط برد-برد بین ایران و اروپا پررنگ‌تر خواهد شد.

روحانی افزود: «بعد از این توافق، یک فضای مثبتی برای همکاری‌ها ایجاد می‌شود، این ارتباطات بین ما و اروپا کاملا منجمد شده بود، در یک زمستان سردی این روابط منجمد شده بود، من کاملا آفتاب همکاری را بر روی این یخ‌ها مشاهده می‌کنم، این یخ‌ها در حال باز شدن است و روابط ما نه تنها به گذشته باز می‌گردد، بلکه بهتر از گذشته خواهد بود.»

او درباره ایتالیا که مقصد نخسیتن سفرش به اروپا بود گفت، «این گام و سفر پس از برجام از ایتالیا شروع شد به دلیل این که دو تمدن بزرگ از دیرباز دارای ارتباط فرهنگی و اقتصادی بودند و در دهه‌های گذشته و قبل از تحریم روابط اقتصادی خوبی وجود داشت تا جایی که در مقاطعی ایتالیا اولین شریک اقتصادی ایران بود.»
بیشتر بخوانید: روحانی در ایتالیا: دیدار با پاپ و امضای ۱۷ قرارداد

او درباره محتوای گفت‌وگوهایش در ایتالیا نیز گفت: «مذاکرات ما با مقام‌های ایتالیایی صرفا اقتصادی نبود، در زمینه همکاری‌های دو کشور در بخش علمی، دانشگاهی، فناوری‌های نو، آثار باستانی، مرمت آثار باستانی، توسعه گردشگری و همچنین راجع به مسایل مهم منطقه‌ای با هم گفت‌وگو کردیم.»

به گفته روحانی خواست ایران در روابط اقتصادی با اروپا تجارت نیست: «خواست ایران عمدتا سرمایه‌گذاری و فن‌آوری است و همکاری‌هایی که منجر به صادرات محصولات مشترک برای منطقه بین ایران و جهان شود.»

جنجال پوشاندن مجسمه‌های عریان

هنگام دیدار حسن روحانی از موزه کاپیتول رم تعدادی از مجسمه‌های برهنه این موزه به احترام حسن روحانی، "رئیس جمهور اسلامی ایران" با استوانه‌های پارچه‌ای سفیدرنگ پوشانده شده بود. ماتئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا نیز حسن روحانی را در این بازدید همراهی می‌کرد.


موزه کاپیتول یکی از مکان‌های دیدنی رم است که بنای نخستین آن به قرن پانزده میلادی برمی‌گردد. یکی از مجسمه‌هایی که پوشانده شده بود، مجسمه‌"ونوس کاپیتولینی" بود که پیکر زنی برهنه و از مرمر ساخته شده است. این مجسمه بیش از دو هزار سال قدمت دارد.

در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مقام‌های ایتالیایی به دلیل پوشاندن مجسمه‌ها مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. حتی سیاستمداران اروپا نیز از مقام‌های ایتالیا انتقاد کرده‌اند. "گیدو ولف" یکی از مقام‌های حزب دموکرات مسیحی آلمان در ایالت "بادن-ورتمبرگ" ضمن انتقاد از ایتالیایی‌ها گفته است، مهمان می‌باید قواعد و ارزش‌های میزبان را رعایت کند. سیاستمدار دیگر حزب دموکرات مسیحی آلمان نیز این کار ایتالیایی‌ها "تحقیرآمیز" خوانده است.
بیشتر بخوانید: مجسمه‌های عریان موزه رم به خاطر روحانی پوشانده شدند

چنین انتقادهایی در شبکه‌های اجتماعی نیز مطرح شده‌اند. برخی کاربران گفته‌اند اروپایی‌ها هنگام سفر به ایران ارزش و مقررات رایج در جمهوری اسلامی را رعایت می‌کنند، مقام‌های ایرانی نیز در اروپا باید چنین کنند.

برخی کاربران استتار مجسمه‌ها را "تملق" ایتالیایی‌ها از مقام‌های ایران برای کسب قراردادهای اقتصادی توصیف کرده‌اند. رسانه‌های ایتالیا دولت ماتئدو رنتسی را متهم کرده‌اند که به خاطر منافع اقتصادی دست به سانسور آثار هنری و تاریخی ایتالیا زده است.

روحانی در این سفر قراردادهایی به ارزش ۱۷ میلیارد یورو با دولت ایتالیا به امضا رساند.
کلید رابطه با آمریکا در واشنگتن

روحانی در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود در رم امکان یک رابطه بدون تنش و غیرخصمانه میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکا را امکان‌پذیر دانست و گفت: «کلید این کار در واشنگتن است و در تهران نیست. اگر این کلید در تهران بود من حتما از آن استفاده می‌کردم، اما متأسفانه در واشنگتن است و آنها باید از این کلید استفاده کنند.»

او افزود: «باید مخاصمات و فشار بر مردم ایران را کنار بگذارند. تا نکته کوچکی پیش می‌آید، بلافاصله کنگره جمع می‌شوند و تحریم جدیدی علیه ایران اتخاذ می‌کنند.»

روحانی ابرازامیدواری کرد که در آینده نماینده‌هایی در کنگره جمع شوند که راجع به آینده و روابط دو کشور بهتر بیاندیشند تا روابط میان تهران و واشنگتن بهتر شود.

با این‌حال رئیس جمهور ایران سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران در شرایط کنونی را بلامانع دانست و گفت ایران در این باره هیچ مشکلی ندارد.

روحانی اضافه کرد: «برای اینکه سرمایه‌گذاران آمریکایی بیایند در ایران سرمایه‌گذاری کنند، فن‌آوری بیاورند و محصولات مشترک تولید کنیم، از طرف ما مانعی نیست. اگر مقررات داخلی آمریکا مشکلی دارد یا ندارد، خودشان می‌دانند. به همین دلیل است که من می‌گویم کلید در واشنگتن است و آنها باید حل کنند و از طرف ما موضوع روابط اقتصادی با آمریکا حل شده است.»

وی افزود: «البته یک چیزهایی در برجام و در این توافق آزاد شده است، از قبیل صادرات برخی کالاهای سنتی ایران به آمریکا مثل فرش، پسته و همچنین در زمینه خرید هواپیما از آنها که آن ممنوعیت برداشته شده است. بنابراین قدم‌های کوچکی برداشته شده است، اما درعین حال بخواهند بیایند سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی کنند، از طرف ما بلامانع است.»

درباره انتخابات ایران

حسن روحانی درباره انتخابات ۷ اسفند در ایران گفت: «من نظراتم را در ایران راجع به انتخابات اعلام کردم و همیشه دوست دارم در مورد مسائل داخلی در داخل ایران صحبت کنم تا در بیرون ایران؛ باز هم لازم خواهد بود راجع به انتخابات در داخل ایران صحبت کنم.»

روحانی اضافه کرد: «پیش‌بینی من انتخابات بدی نیست، آن طور که در ذهن شما بوده است، ممکن است اختلاف نظرها و مسائلی جزئی وجود داشته باشد، من بسیار امیدوارم به اقداماتی که شورای نگهبان انجام می‌دهد.»

روحانی با تاکید براینکه نظر نهایی شورای نگهبان درباره نامزدها اعلام نشده گفت، «بسیار امیدوارم شورای نگهبان که یک نهاد بسیار مهم در جمهوری اسلامی ایران است، نسبت به نگرانی‌هایی که وجود دارد، رفع نگرانی کند و ان‌شاءالله انتخاباتی در هفت اسفند داشته باشیم که مردم با حضور گسترده در این انتخابات موجب تقویت نظام شوند و ما بعد از این انتخابات بتوانیم با قدرت بیشتری در داخل،منطقه و جهان راهمان را ادامه دهیم.»

شورای نگهبان ۶۰ درصد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و ۸۰ درصد داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان را با عنوان "عدم احراز صلاحیت" از گردونه رقابت خارج کرده است. حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی از جمله کسانی است که صلاحیت او برای ورود به مجلس خبرگان تایید نشده است.

اما و اگرهای فهرست اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس

اما و اگرهای فهرست اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس

با عدم تائید صلاحیت اکثر اصلاح‌طلبان شناخته‌شده، این جناح برای حضوری مؤثر در انتخابات هفتم اسفند ماه با مشکل جدی روبرو است. اصول‌گرایان نیز به دلیل تعداد زیاد داوطلبان تائید شده مشکل دارند.
پس از بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، و چنانچه در رسیدگی به اعتراض کسانی که صلاحیت‌شان تائید نشده، اتفاق قابل توجه‌ای رخ ندهد، اصلاح‌طلبان از رقابت برای تصاحب بسیاری از کرسی‌های مجلس محروم شده‌اند.
بیش از ۱۲ هزار نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس ثبت‌نام کرده بودند. در مرحله نخست هیئت‌های نظارت صلاحیت ۷۶۳ نفر را که اغلب محکومیت کیفری داشتند، رد کرد.
در مرحله بعدی هیئت‌های نظارت شورای نگهبان بیش از ۶۰ درصد ثبت‌نام کنندگان را دارای صلاحیت نامزدی در انتخابات مجلس ندانستند.
بخش بزرگی از کسانی که صلاحیت‌شان تائید نشده، چهره‌های شناخته‌شده اصلاح‌طلب و محافظه‌کاران میانه‌رو از تشکل‌های حامی دولت و نزدیکان رئیس مجلس، علی لاریجانی هستند.
بیشتر بخوانید: نگرانی از "مهندسی انتخابات" با غیررقابتی شدن اغلب حوزه‌ها
۴ اصلاح‌طلب در برابر ۱۸۰ اصول‌گرا
نحوه بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های شورای نگهبان همه جناح‌ها را برای ارائه یک فهرست انتخاباتی با دشواری روبرو کرده است؛ برخی به خاطر تعداد زیاد نامزدان و جریان‌هایی نیز به خاطر کمبود افراد شناخته‌شده.
استان تهران با ۳۰ نماینده که حدود ده درصد کل نمایندگان مجلس را تشکیل می‌دهند، در ترکیب دهمین دوره نهاد قانون‌گذاری نقش و جایگاهی خاص دارد.
خبرگزاری ایسنا، روز چهارشنبه (۷ بهمن / ۲۷ ژانویه) با استناد به خبرهای اعلام‌شده از بررسی صلاحیت داوطلبان گزارش داد که در تهران بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای شناخته‌شده تشکل‌های اصلاح‌طلب برای نامزدی در انتخابات ثبت‌نام کرده بودند که تنها صلاحیت ۴ نفر آنها تائید شده است.
در مقابل، شورای ائتلاف اصول‌گرایان در برابر فهرستی ۱۸۰ نفره از اعضای مطرح تشکل‌های این ائتلاف قرار دارد که باید از میان آنها بر سر ۳۰ نفر به توافق برسد.
بیشتر بخوانید: روحانی: مجلس خانه ملت است نه یک حزب خاص
مشکل حامیان روحانی و لاریجانی
شورای ائتلاف از تشکل‌هایی نظیر حزب موتلفه اسلامی،‌ جبهه پایداری، ایثارگران، آبادگران، رهپویان، یکتا، جبهه پیروان و جامعه اسلامی مهندسین تشکیل شده است.
این شورا طیف گسترده‌ای از اصول‌گرایان افراطی و حامیان و مدیران دولت قبل تا محافظه‌کاران سنتی را در بردارد و در انتخابات مجلس رقیب اصلاح‌طلبان، اصول‌گرایان میانه‌رو و اعتدال‌گرایان حامی دولت محسوب می‌شود.
حزب اعتدال و توسعه، تشکل نزدیک به رئیس جمهور حسن روحانی، و اعضای فراکسیون رهروان ولایت در مجلس نهم که به علی لاریجانی نزدیک‌اند، پس از بررسی صلاحیت‌ها وضعیتی تقریبا مشابه اصلاح‌طلبان دارند.
از حزب اعتدال و توسعه حدود ۳۴۰ نفر در استان‌های مختلف ثبت‌نام کرده بودند که تنها صلاحیت ۴۰ نفرشان تائید شد. صلاحیت حدود ۵۰ نماینده کنونی مجلس نیز تائید نشده که اغلب عضو فراکسیون رهروان هستند.
به گفته‌ی حسین مرعشی، عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، از میان ۳ هزار اصلاح‌طلبی که در پیوند با این شورا از سراسر کشور داوطلب نامزدی در انتخابات مجلس بودند، تنها صلاحیت ۳۰ نفر تائید شده است.
چهار فهرست احتمالی برای تهران
با این همه در میان کسانی که صلاحیت آنها تأیید شده، اصلاح‌طلبانی وجود دارند که مستقل ثبت‌نام کرده‌اند و چهره‌های کمتر شناخته شده‌ای هستند.
محسن رهامی، عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان استفاده از این نامزدان برای ارائه فهرست مستقل را منتفی ندانسته، اما تاکید می‌کند که در شرایط حاضر تلاش اصلی متوجه تائید صلاحیت چهره‌های اصلی این جناح است.
خبرگزاری ایسنا ارائه لیست مشترک از حامیان دولت و اصلاح‌طلبان را یکی از سناریوهای ممکن عنوان کرده و از قول رهامی نوشته است: «اولویت ما حضور اصلاح‌طلبان کلیدی است، اما اگر دست ما از آنها کوتاه شد، در برابر تندروها از معتدلین حمایت می‌کنیم.»
این خبرگزاری ارائه چهار لیست جداگانه از اصلاح‌طلبان، ائتلاف اصول‌گرایان، رهروان ولایت و حزب اعتدال و توسعه را بسیار محتمل ارزیابی می‌کند و می‌افزاید که ارائه فهرست مشترک از دو گروه آخر نیز منتفی نیست.
حسین سبحانی‌نیا، عضو ائتلاف اصول‌گرایان اعتراف می‌کند که تعداد زیاد تائید صلاحیت‌شدگان از تشکل‌های این ائتلاف، به ویژه در کلان‌شهرها تهیه فهرست انتخاباتی را با "قدری اختلاف" روبرو کرده است.
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای غیرمستقیم رد صلاحیت‌های گسترده را تأیید کرد
سه راهبرد احتمالی اصلاح‌طلبان
سبحانی‌نیا روز چهارشنبه (۷ بهمن) با ابراز امیدواری نسبت به این که در نهایت اختلاف نظر و سهم‌خواهی گروه‌های ائتلاف زیاد نباشد به ایسنا گفت: «اگر هر گروه بخواهند مدعی شوند و سهمی بخواهند این کار را سخت می‌کند.»
او افزود که ائتلاف اصول‌گرایان تا کنون موفق شده برای تهران بر سر یک لیست ۴۰ تا ۵۰ نفری به توافق برسد و همین "گام مثبتی است که می‌تواند به جمع‌بندی خوبی برسد".
همزمان، سایت خبری "عصر ایران" با اشاره به این که اصلاح‌طلبان در بسیاری از حوزه‌ها یک کاندید هم ندارند نوشت، این جناح باید استراتژی پیشین خود مبنی بر تصاحب اکثریت کرسی‌های مجلس دهم را تغییر دهد.
مطابق این گزارش اصلاح‌طلبان با حذف چهره‌های شناخته شده‌شان در بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی اکنون می‌توانند از "سه راهبرد جایگزین" استفاده کنند.
"عصر ایران" راهبرد نخست را تشکیل یک اتلاف بزرگ با حضور اصول‌گرایان معتدل و افراد نزدیک به رئیس مجلس عنوان می‌کند.
راهبرد دوم "ایستادن بر مواضع اصلاح‌طلبی با حضور حداقلی" ذکر شده که با ارزیابی این سایت خبری می‌تواند به تشکیل یک فراکسیون اقلیت ۵۰ نفری در مجلس دهم منجر شود.
اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس‌های پنجم، هستم و نهم به دلیل حذف گسترده نامزدان مورد نظرشان از حضور فعال در انتخابات خودداری کردند. "عصر ایران" راهبرد سوم را تکرار این تجربه و "قهر با صندوق" خوانده است.
اغلب رهبران اصلاح‌طلبان از جمله محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و نفر اول احتمالی فهرست تهران تاکید کرده‌اند که تحت هیچ شرایطی میدان انتخابات را ترک نخواهند کرد.

اقتصاد ایران در ده سال گذشته هیچ شغلی ایجاد نکرده است

اقتصاد ایران در ده سال گذشته هیچ شغلی ایجاد نکرده است

mediaمحمد شریعتمداری معاون اجرایی حسن روحانی
محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس جمهوری ایران، در گفتگو با خبرگزاری "مهر" گفته است که در ده سال گذشته اقتصاد ایران هیچ شغلی ایجاد نکرده است، به طوری که کشور امروز با کاهش شدید سطح رفاه عمومی و بودجه و درآمدهای خانوارها روبرو است.
معاون اجرایی رییس جمهوری ایران سپس افزوده است که درجۀ مقاومت اقتصاد ایران نیز در سال ۲۰۱۲ با ۳۴ رتبه تنزل از مقام ۳۸ به مقام ۷۲ سقوط کرد. وی رشد اقتصادی پایدار را شرط حل معضل بیکاری در کشور دانست و افزود که از جمله مهمترین الزامات رشد اقتصادی وجود یک بخش خصوصی نیرومند، تعامل پایدار با جهان، دانش بنیان کردن اقتصاد، مبارزه با فقر و توجه به محیط زیست... است.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، رشد پایدار ۸ درصدی اقتصاد ایران را شرط کاهش بیکاری دانسته و افزوده بود که چنین درجه ای از رشد اقتصادی نیازمند ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری سالانه است.
محمد شریعتمداری در پایان گفته است که هم اکنون ۷۰ هزار طرح نیمه تمام دولتی به ارزش ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور وجود دارد که برای تکمیل شان کل درآمدهای نفتی کشور هم کفایت نمی کند.
بیکاری جوانان به ویژه جوانان تحصیلکرده مهمترین عامل نگرانی مقامات جمهوری اسلامی است. نرخ بیکاری جوانان کمتر از ۳۰ سال به بیش از ۲۸ درصد می رسد، در حالی که نرخ بیکاری زنان دو برابر همین رقم است. بر اساس پیش بینی ها در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۱ میلیون فارغ التحصیل جوان به شمار بیکاران کشور افزوده خواهد شد.
 

ماتئو رنزی: ایران و ایتالیا دو ابرقدرت زیبایی و فرهنگ‌اند

ماتئو رنزی: ایران و ایتالیا دو ابرقدرت زیبایی و فرهنگ‌اند

mediaماتئو رنزی نخست وزیر ایتالیا و حسن روحانیReuters
حسن روحانی پیش از ترک رم به مقصد پاریس، گفت که بهبود روابط ایران و آمریکا ممکن است. طی این سفر، حجم سندهای همکاری که بین دو کشور امضا شد، به بیش از پانزده میلیارد دلار رسید. در این میان، برخی رسانه‌های ایتالیایی، پوشانده شدن مجسمه‌های برهنه هنگام بازدید حسن روحانی از موزۀ کاپیتول رم را به جنجال بزرگی تبدیل کردند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران قبل از پرواز به مقصد پاریس، در یک نشست خبری در رم گفت: «روابط دوستانه میان ایران و آمریکا ممکن است. اما کلید در دست واشنگتن است، نه تهران».
روحانی "لابی اسرائیل" را مسبب خصومت آمریکا نسبت به ایران دانست.

حسن روحانی در نخستین سفر اروپایی خود بعد از لغو تحریم‌ها گفت: «ایران فقط به دنبال تجارت نیست، بلکه خواهان سرمایه‌گذاری و تکنولوژی است».
روحانی در نشست خبری خود انتقادهای کشورهای غربی علیه "پشتیبانی مالی ایران از گروه‌های تروریست" را نادرست دانست و گفت: «ایران با تروریسم مخالف است و با آن مبارزه می‌کند».

جنجال بر سر پوشاندن مجسمه‌های برهنه
 
حسن روحانی که در هتل محل سکونتش در رم نیز با خبرنگاران گفتگو داشت، در مورد خبر پوشاندن مجسمه‌های برهنۀ موزۀ کاپیتول، هنگام بازدید وی، با خنده گفت: «این کار (جنجال) خبرنگارهاست». او سپس تأکید کرد که قبل از بازدید موزه، هیچ تماس و صحبتی در این مورد با مقامات ایتالیایی نداشته است.
روحانی در عین حال افزود: «می‌دانم که ایتالیایی‌ها مهمان‌نوازند و دلشان می‌خواهد که اقامت میهمانانشان دلپذیرتر باشد و من به این خاطر از آنان تشکر می‌کنم».

روزنامۀ ایتالیایی کوریره ‌دلاسرا به نقل از برخی اعضای هیئت ایرانی نوشته بود که در بازدید مقدماتی از موزه، برخی مقامات، وجود مجسمه‌های برهنه را تأیید نکرده‌اند. هویت این "مقامات" معلوم نیست اما به نوشتۀ روزنامه‌های ایتالیایی ظاهرا سخت‌گیری در این مورد از جانب «دفتر پروتکل پذیرایی از مهمانان خارجی» صورت گرفته است و نه از سوی هیئت ایرانی.

خبرگزاری فرانسه گوشزد می‌کند که رم نه تنها پوشاندن مجسمه‌ها را پذیرفت، که شراب را از میهمانی شام نخست‌وزیر و میهمانی ناهار رئیس جمهور ایتالیا حذف کرد، در حالی که فرانسوی‌ها حاضر به چنین کاری نشده‌اند.

رسانه‌ها و احزاب مخالف ایتالیایی پیرامون این جزییات بحث‌های فراوان به راه انداختند اما در این میان برخی رسانه‌ها یادآوری کردند که هنگام سفر پاپ فرانسیس به شهر تورین، همۀ پوسترهای یک نمایشگاه نقاشی‌ پوشانده شده بود، اما این اقدام مقامات شهر تورین، کوچک‌ترین واکنش یا اعتراضی به دنبال نداشت. این پوسترها به نمایشگاه آثار هنرمند لهستانی تامارا لمپیکا* تعلق داشت.
اگرچه انسان برهنه در هنر مسیحی جای بزرگی دارد، با اینحال ظاهراً برخی نقاشی‌ها یا مجسمه‌ها از نگاه کلیسا بیش از حد "بی‌پرده" ارزیابی می‌شود.

دو کشور بزرگ تاریخ
 
ماتئو رنزی نخست‌وزیر ایتالیا که قرار است در ماه‌های آینده به ایران برود، هنگام استقبال از حسن روحانی در موزۀ کاپیتول، بر غنا و ثروت تاریخی دو کشور تأکید کرد و گفت که ایتالیا و ایران «دو ابرقدرت زیبایی و فرهنگ‌اند».
روحانی هم به خبرنگاران گفت: «بعد از برجام، سفرمان را از ایتالیا شروع کردیم چون دو تمدن بزرگ ایران و رم باستان از گذشته‌های دور ارتباط‌های زیاد داشته‌اند و در سال‌های قبل از تحریم هم روابط خوبی میان دو کشور وجود داشت»...

اشتراکات فرهنگی و قراردادهای کلان
 
حجم دقیق مبادلات و قراردادهای در حال امضا میان ایران و ایتالیا اعلام نشده، اما رسانه‌های ایتالیایی از رقمی بین ده تا پانزده میلیارد دلار خبر می‌دهند. خبرگزاری ایرنا نیز می‌نویسد که ۱۴ سند همکاری با ارزش ۱۷ میلیارد دلار امضا شده است.
منابع روسی خبر می‌دهند که یک شرکت ایتالیایی تفاهم‌نامه‌ای را با تهران امضا کرده که بر اساس آن باید با ساخت یک خط لوله، گاز پارس جنوبی را از طریق ترکیه به کشورهای اتحادیۀ اروپا برساند. حجم این قرارداد ۵ میلیارد دلار ارزیابی شده است.
بزودی (طی ماه فوریه)، یک هیئت بزرگ اقتصادی و بازرگانی ایتالیایی به تهران خواهد رفت. قبلاً نیز نمایندگان ۳۰۰ شرکت ایتالیایی به ایران سفر کرده بودند.

سازمان دیدبان حقوق بشر: سرکوب در ایران، همچنان‌ در نیروهای اطلاعاتی، امنیتی و قوۀ قضاییه ریشه دارد

سازمان دیدبان حقوق بشر: سرکوب در ایران، همچنان‌ در نیروهای اطلاعاتی، امنیتی و قوۀ قضاییه ریشه دارد

media
گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر که روز چهارشنبه ۲۷ ژانویه/۷ بهمن منتشر شد، طبق معمول وضعیت حقوق بشر را طی سال گذشتۀ میلادی (۲۰۱۵) بررسی می‌کند. موج عظیم پناهجویان و پیامدهای آن یکی از موضوعات تازه و مهم گزارش امسال است. وضعیت حقوق بشر در ایران نیز چندان تفاوتی نسبت به سال‌های قبل نشان نمی‌دهد.
گزارش‌های سالانۀ سازمان دیدبان حقوق بشر معمولاً با شرح وضعیت در مناطق جنگی آغاز می‌شد اما گزارش امسال با تکیه بر بحران پناهجویان شروع می‌شود.

در این گزارش ۶۵۰ صفحه‌ای از رویدادهای سال ۲۰۱۵، آمده است که «وحشت از حملات تروریستی و افزایش پناهجویان منجر به عقب‌نشینی حقوق بشر در اروپا و برخی دیگر از مناطق جهان شد».
فرانسه به عنوان قربانی اصلی سوءقصدهای تروریستی و همچنین به عنوان کشوری که وضعیت اضطراری برقرار کرده، در این گزارش مورد توجه خاص است.
برخی روش‌های پلیس فرانسه که گاه فقط بر اساس «ظاهر آدم‌ها» دست به تفتیش یا بازجویی می‌زند، بدبینی نسبت به جوانان مسلمان و همچنین شدت گرفتن «اسلام‌هراسی» در اروپا و آمریکا موجب نگرانی سازمان دیدبان شده است.

سازمان دیدبان حقوق بشر از کشورهای اروپایی انتقاد می‌کند که موج پناهجویان را بهانه قرار داده تا حرکت‌های افراطی جوامع خود را نادیده بگیرد. گزارش گوشزد می‌کند که «ترویست‌های پاریس اکثراً شهروندان بلژیکی و فرانسوی بودند».

گذشته از اروپا، گزارش امسال سازمان دیدبان حقوق بشر سایر مناطق را یک به یک بررسی می‌کند و به عنوان مثال می‌نویسد که «در چین و روسیه اختناق و سرکوب به حدی رسیده که در دهه‌های اخیر سابقه نداشته است».

ایران: عناصر سرکوب‌گر قدرت خود را حفظ کرده‌ند

سازمان دیدبان حقوق بشردر مقدمۀ بخش مربوط به ایران می‌نویسد که طی سال ۲۰۱۵ «عناصر سرکوب‌گر در داخل نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و قوۀ قضائیه، قدرت خود را کماکان حفظ کرده و مرتکبین اصلی نقض حقوق بشر بودند»

این گزارش در آغاز می‌نویسد که «مسئولان کشور حد اقل ۸۳۰ زندانی را تا اول نوامبر ۲۰۱۵ به دار آویختند».‏ اکثر اعدام‌شدگان «متخلفین مواد مخدر» بوده‌اند.

گزار ش به تفصیل از شرایط آزادی بیان، وضعیت زندانیان سیاسی، حقوق زنان، اقلیت‌های قومی، پناهندگان و دگرباشان جنسی در ایران سخن می‌گوید و در پایان گوشزد می‌کند که بعد از توافق اتمی، محمدجواد ظریف اعلام کرد که «ایران و اتحادیه اروپا در مورد گفتگو "بر سر موضوعات گوناگون از جمله حقوق بشر" با یکدیگر توافق نموده‌اند»‏.
با اینحال به نوشتۀ این گزارش «حکومت ایران هنوز هم به احمد شهید، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل و نیز دیگر متخصصان حقوق بشر این سازمان اجازه نداده است به ایران سفر کنند».