رضا معممی مقدم مقدم مدیرکل تشکل‌های دینی و مراکز فرهگی سازمان تبلیغات اسلامی ایران، از ایجاد دوره کاردانی حرفه‌ای مداحی و مرثیه سرایی با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، معممی گفته است: «تأیید وزارت علوم دوره کاردانی حرفه‌ای مدیحه و مرثیه سرایی در مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی طراحی و ایجاد شده است.»
او «استانداردسازی مرثیه سرایی و مدیحه سرایی بر اساس واقعیت‌های تاریخی، یکسان‌سازی مطالب مطروحه در مراسم مذهبی، و ارائه فرهنگ اصیل اسلامی در مراسم» را از ضرورت‌های مهم راه‌اندازی این دوره‌ها عنوان کرد.
معممی مقدم همچنین «برنامه‌ریزی هدفمند برای برگزاری مراسم مذهبی جذاب برای جوانان» را یکی دیگر از ضرورت‌های ایجاد دوره کاردانی مداحی دانست.
پیش از این علی آهی، نایب‌رئیس خانه مداحان ایران به آن‌چه «کاستی‌ها و مشکلات کار مداحان» نامیده بود اشاره کرده و گفته بود که «این قشر نمی‌دانند که متولی رسیدگی به امور آنها کدام دستگاه اجرایی است».
آهی در همایش بسیج مداحان کاشان همچنین گفته بود: «مداحان و شاعران باید شعر را کالبد شکافی کنند، چون برخی شعرها از نظر موضوعی و برخی نیز به‌لحاظ ادبی، معانی و عقیدتی اشکال دارند.»
نایب‌رئیس خانه مداحان سه سال و نیم پیش از ایجاد رشته مداحی در دانشگاه علمی کاربردی خبر داده و ابراز امیدواری کرده بود که مداحان پس از دریافت مدرک بتوانند در کنار کار خود «به تدریس دروس عقیدتی و قرآنی در آموزش و پرورش نیز بپردازند».
مداحان در ایران از جمله محرکان اصلی گروه‌های حامی علی خامنه‌ای رهبر این کشور به شمار می‌آیند. بسیاری از مداحان سرشناس که در دفتر رهبری ایران اقدام به نوحه سرایی می‌کنند، در برنامه‌های خود، انتقادهای شدیدی را متوجه برخی مسئولان دگر اندیش یا شخصیت‌های سیاسی منتقد و اصلاح طلب می‌کنند.
برخی از مداحان نیز دیده شده‌اند که در سرکوب اعتراض‌های خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ ایران حضور دارند.