یکشنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۴

سفر اشتاین‌مایر به تهران به قصد میانجیگری میان ایران و عربستان

سفر اشتاین‌مایر به تهران به قصد میانجیگری میان ایران و عربستان

وزیر امورخارجه آلمان قصد دارد با هدف میانجیگری میان ایران و عربستان، هفته آینده به این دو کشور سفر کند. از نظر او، به‌رغم نقض شدید حقوق بشر در این دوکشور، تنش‌زدایی در روابط آنها برای ثبات و امنیت منطقه اهمیت بسیار دارد.
فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر امور خارجه آلمان، هفته آینده رهسپار ایران و عربستان سعودی خواهد شد. هدف او از این سفر تنش‌زدایی در مناسبات این دو کشور است.
اشتاین‌مایر در این رابطه به روزنامه آلمانی "ولت ام زونتاگ" گفته است: «حتا برای منافع خودمان هم که شده باید تمام تلاش خود را به کار ببندیم تا این بحران دامنه‌ای افسارگسیخته پیدا نکند و از امکانات خود استفاده کنیم تا مسیرهای گفت‌وگو حفظ شوند و زمینه برای برقراری اعتماد [میان ایران و عربستان] فراهم آید.»
از نظر وزیر امور خارجه آلمان، با هر نوع تشدید مجدد بحران میان تهران و ریاض، آتش طرفین تندتر و یافتن راه حل دشوارتر می‌شود.
اشتاین‌مایر می‌گوید، بحران‌ها و مناقشه‌های خونین در خاورمیانه "در ارتباط مستقیم با شکاف عمیق میان شیعیان و سنی‌‌‌ها، و نیز رقابت میان عربستان سنی‌مذهب و ایران شیعه‌مذهب بر سر تسلط بر منطقه است".
او می‌افزاید، یافتن راه حلی سیاسی برای بحران سوریه نیز "بدون فشار مشترک از بیرون و همکاری قدرت‌های منطقه" امکان‌پذیر نیست. در یمن نیز "از آغاز سال میلادی به این سو تلاش‌های میانجیگرانه‌ی سازمان ملل بی‌نتیجه مانده و درگیری‌ها بار دیگر با شدت تمام از سر گرفته شده‌اند".
در پی حمله تظاهرکنندگان خشمگین به سفارت عربستان سعودی در تهران و به آتش کشیدن آن، مقامات ریاض به روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران پایان دادند. این اعتراضات در پی اعدام روحانی شیعه‌مذهب و مورد حمایت جمهوری اسلامی، نمر النمر، رخ دادند. این روحانی در دوم ژانویه ۲۰۱۶ در عربستان سعودی اعدام شد.
به دنبال اقدام عربستان در قطع رابطه با ایران، شماری از کشورهای مسلمان و هم‌پیمان عربستان سعودی نیز به روابط دیپلماتیک خود با ایران خاتمه دادند.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین اعلام کرد که در سفر خود به ایران و عربستان سعودی، "مسائل را با صراحت تمام" مطرح خواهد کرد. او افزود، طبیعی است که "راحت‌تر است بگوییم: با کشورهایی که تصوری دیگری از حقوق بشر، آزادی بیان و نقش زن دارند، با این کشورها نمی‌خواهیم سر و کار داشته باشیم، و نمی‌خواهیم دستان خود را آلوده کنیم". ولی از نظر او، با چنین رویکردهایی نه تنها "سیاست خارجی هرگز نتیجه نداده، بلکه در جهانی به شدت آشفته و مملو از مناقشه‌های خطرناک، که دیگر اصلا نتیجه نخواهد داد".
پیش از این وزیر امور خارجه آلمان به خاطر سفر به ایران و عربستان سعودی، در شرایط نقض فاحش حقوق بشر در این دو کشور، مورد انتقاد قرار گرفته بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر