دوشنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۸

علی ربیعی: آماده مذاکره بودیم آمریکا مانع شد

علی ربیعی: آماده مذاکره بودیم آمریکا مانع شد

سخنگوی دولت ایران می‌گوید روحانی آمادگی داشت که در همان نیویورک با رهبران ۱+۵ گفت‌وگو کند اما ترامپ مانع این کار شد. ربیعی بیانیه سه کشور اروپایی درباره مسئولیت ایران در حمله به تاسیسات آرامکو را نیز تحریک‌آمیز خواند.
در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، رهبران سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا، به‌ویژه امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، کوشش زیادی به خرج دادند تا حسن روحانی، رئیس جمهور ایران را به دیدار و مذاکره با رئیس جمهور آمریکا تشویق و ترغیب کنند. اما حسن روحانی با سرسختی تمام همه این تلاش‌ها را ناکام گذاشت و به درخواست‌های آنها پاسخ منفی داد. حال علی ربیعی سخنگوی دولت مدعی است که مسئولیت عدم گفت‌وگو در نیویورک با آمریکاست.
سخنگوی دولت در کنفرانس خبری روز دوشنبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر) خود در تهران  گفت: «ما به دیپلماسی و راه‌ حل نهایی نزدیک بودیم، اما دولت آمریکا مانع انجام آن شد مسئولیت عدم شکل‌گیری گفت‌وگو در نیویورک مستقیما بر عهده دولت آمریکا است.»
حسن روحانی در نیویورک با اصرار بر موضع "لغو تحریم‌ها پیش از هر گونه دیدار و گفت‌وگو" با ترامپ، فرصت دیدار با رئیس جمهور آمریکا و تغییر احتمالی هر چند کوچک در سیاست "فشار حداکثری" آمریکا را از بین برد.
نتیجه سرسختی و پاسخ منفی حسن روحانی به تلاش‌های رهبران سه کشور مهم اروپا، نزدیکی مواضع این کشورها به آمریکا بود. رفتار و مواضع هیئت ایرانی در نیویورک امید اروپایی‌ها به میانجی‌گری میان ایران و آمریکا و حفظ برجام را تا حدود زیادی از بین برد.
اغلب رسانه‌های ایران، به ویژه رسانه‌های نزدیک به هسته اصلی قدرت، رفتار و مواضع حسن روحانی در نیویورک را "نمایش اقتدار نظام" خواندند در حالی که بسیاری از ناظران می‌گویند خاطره‌ای که از حضور حسن روحانی در این دور از مجمع عمومی در سازمان ملل در ذهن‌ها باقی ماند "نمایش خنده‌های هیستریک" او بود.
بیانیه ترویکا "تحریک‌آمیز" بود
علی ربیعی در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود به بیانیه ترویکای اروپا درباره حمله به تاسیسات نفتی عربستان نیز اشاره کرد و آن را اقدامی "تحریک‌آمیز" خواند. سه کشور اروپایی در بیانیه خود جمهوری اسلامی ایران را مسئول این حمله معرفی کرده و آن را محکوم کردند. این بیانیه یک روز پیش از آغاز سفر حسن روحانی به نیویورک صادر شد.
ربیعی درباره این بیانیه اروپایی گفت: «آنان احتمالا با هدف تحت فشار روانی قرار دادن ایران در بدو مذاکرات دیپلماتیک این کار را صورت دادند و آمریکایی‌ها هم همه تلاش خود را برای ایران‌هراسی و منزوی کردن رئیس جمهوری به عمل آوردند حال آنکه روحانی برخلاف خواست و اراده آمریکا به محور این دوره مجمع عمومی تبدیل شد و محل اقامت وی پرترددترین محل در سازمان ملل بود.»
به گفته ربیعی هیئت ایرانی در دیدار با مقام‌های اروپایی از آنها خواست پاسخ دهند که "با اتکا به کدام شواهد و مدارک متقن به خود اجازه دادند علیه کشور دیگر عضو سازمان ملل متحد بیانیه تحریک آمیز صادر کنند".
ربیعی اضافه کرد: «با اصرار و پیگیری رئیس‌جمهوری روشن شد نه تنها هیچ مدرکی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد بلکه حتی هیچ یک از این سه کشور حاضر به پذیرش مسئولیت این بیانیه نیستند.»
سخنگوی دولت گفت: «از آن‌ها [ترویکای اروپا] خواسته شد هر گونه مدرک ادعایی را با ما در میان بگذارند و در صورتی که چنین مدرکی را ندارند. از آن‌ها خواسته شد که بیانیه غیرقابل قبول خود را تصحیح و جبران کنند، چرا که قضاوت شتاب‌زده سه کشور اروپایی در مقصر دانستن ایران همان‌طور که رئیس‌جمهوری به صراحت به‌آنان گوشزد کرد نشان‌دهنده اطلاعات ناقص و شناخت ناکافی آنها در مورد پیشرفت‌های نظامی ارتش یمن بود.»
در این بیانیه آمده بود: «مسئولیت ایران در این حمله آشکار است و دلیل منطقی دیگری وجود ندارد. از تحقیقات برای رسیدن به جزئیات بیشتر در این باره حمایت می‌کنیم. حملات مذکور باعث خطر درگیری بزرگی می‌شود... زمان آن رسیده است که ایران یک چارچوب مذاکرۀ بلند مدت را برای برنامه هسته‌ای خود و همچنین موضوعات امنیتی منطقه‌ای که شامل برنامه‌های موشکی این کشور است، بپذیرد.»
"طرح ائتلاف امید"
علی ربیعی در ادامه کنفرانس خبری خود به طرح پیشنهادی ایران در مورد امنیت کشتی‌رانی در تنگه هرمز و خلیج فارس اشاره کرد. دولت ایران این طرح را به عنوان آلترناتیو برای ائتلاف بین‌المللی تحت رهبری آمریکا برای حفظ امنیت کشتیرانی در خلیج فارس پیشنهاد کرده است.
حسن روحانی در آستانه سفر خود به نیویورک اعلام کرد که با "طرح ائتلاف امید" به مجمع عمومی سازمان ملل می‌رود. روحانی گفت: «طرحی را در سازمان ملل پیش‌روی جهانیان قرار می‌دهیم که ایران با همکاری کشورهای منطقه امنیت منطقه، خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز را تامین می‌کند و اعلام می‌کنیم حضور نیروهای خارجی برای آبراه‌های جهانی، منطقه، امنیت کشتیرانی و نفت مشکل‌زا و خطرآفرین است.»
علی ربیعی نیز در کنفرانس خبری خود گفت: «طرح ائتلاف امید جایگزین طرح ائتلاف ضدایرانی و تحریک‌آمیز و خصمانه آمریکا در خلیج فارس بود و سه تفاوت بنیادین با طرح‌های آمریکایی دارد؛ این طرح برخلاف طرح آمریکا، امنیت در خلیج فارس را درون‌زا می‌بیند و تامین امنیت را مشروط به قدرت‌های بیرون از منطقه نمی‌بیند. همچنین طرح ایران هیچ کشوری را برای شرکت به این ائتلاف بیرون نمی‌گذارد و یک ساختار و نظم امنیتی نیست که یک یا چند کشور را حذف و در نهایت هم نتواند امنیت همگانی را فراهم کند.»
با این‌حال مقام‌های ایرانی نه در جریان حضور در نیویورک و نه در روزهای پس از بازگشت به ایران، توضیحی درباره جزئيات این طرح نداده‌اند و روشن نیست ایران با همکاری کدامیک از کشورهای منطقه در صدد تامین امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس است.
جمهوری اسلامی ایران به جز قطر و کویت، با دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس که مهمترین آنها عربستان سعودی است، روابط تنش‌آلود و خصمانه دارد و طبعا هیچیک از این کشورها حاضر به شرکت در ائتلاف پیشنهادی ایران نخواهند شد.

توصیه رئیسی ادم کش به حل مشکلات کارگران همزمان با احضار گسترده آنان


توصیه رئیسی ادم کش به حل مشکلات کارگران همزمان با احضار گسترده آنان

رئیس قوه قضائیه هم‌زمان با احضار کارگران نیشکر هفت‌تپه، خواستار حل و فصل اعتراضات کارگری توسط دولت و مجلس شد. ۴۰ کارگر هفت‌تپه به پلیس امنیت احضار شده‌اند. به گفته سندیکای این واحد، ۱۵۰ کارگر دیگر نیز در شرف اخراج‌اند.
عکس تزیینی است
سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه امروز دوشنبه هشتم مهر (۳۰ سپتامبر) با اشاره به اخراج ۱۵۰ تن دیگر از کارگران این شرکت، از احضار حدود ۴۰ تن از آنان به پلیس امنیت شوش خبر داد.
این سندیکا در کانال تلگرام خود با اشاره به احضار این ۴۰ کارگر نوشت: «در گزارش قبلی اعلام کردیم که ۲۰ نفر از کارگران نیشکر هفت‌تپه احضار شده‌اند که روز دوشنبه خود را به پلیس اطلاعات امنیت شوش معرفی کنند. تمام کارگران احضارشده باید روز دوشنبه ساعت ۱۱ خود را به پلیس اطلاعات امنیت شوش معرفی کنند.»
سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه همچنین نوشت که "نزدیک به ۱۵۰ کارگر دیگر" نیز در شرف اخراج از کار "یا به قول کارفرما، عدم نیاز و تمدید نکردن قرارداد مجدد" هستند.
"اخراج در مجموع ۱۷۰ کارگر"
این سندیکا ضمن انتشار نام شماری از کارگران اخراجی، تأکید کرده است که «این ۱۵۰ نفر جدا از ۲۰ نفر اخراجی هستند که قبلا اعلام شده است».
دوشنبه گذشته صدها کارگر مجتمع نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به اخراج دست‌کم ۲۰ تن از همکارانشان از سوی کارفرمای خصوصی این شرکت اعتصاب خود را آغاز کردند. شماری از این کارگران پیش‌تر در دادگاه انقلاب اسلامی شوش، به مجازت‌های سنگینی مانند زندان و شلاق محکوم شده‌اند.
خواست‌های کارگران، از جمله شامل لغو خصوصی‌سازی نیشکر هفت‌تپه، آزادی کارگران زندانی، لغو احکام سنگین اسماعیل بخشی و محمد خنیفر، "عدم تعقیب کارگران از سوی عوامل امنیتی" و نیز اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه‌شان می‌شود.
خبر احضار گسترده کارگران نیشکر هفت‌تپه به پلیس امنیت شوش در حالی منتشر شده که رئیس قوه قضائیه ایران شامگاه گذشته خواستار شنیده شدن مشکلات کارگران توسط دولت و مجلس شده بود. به گزارش خبرگزاری فارس، ابراهیم رئیسی با اشاره به "برخی انتقادات از برخورد با اعتراضات کارگری" تصریح کرد: «من معتقدم اعتراضات کارگری به دلیل مشکلاتی است که کارگران دارند و این مشکلات و اعتراضات باید پیش از آنکه جنبه قضایی یابد، توسط دولت و مجلس شنیده و حل و فصل شود.»
رئیسی: نباید اجازه داد کار به اینجا بکشد
رئیسی که در دیدار با اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی سخن می‌گفت، یادآور شد: «قطعا باید اعتراض کارگر شنیده شود. وقتی کارخانه‌ای به یک فرد واگذار شده که اهلیت لازم را ندارد و بعد تولید این کارخانه رو به افول می‌رود و نهایتا تعطیل می‌شود، طبعا کارگران بیکار می‌شوند و وقتی حقوقی نگرفتند، اعتراض می‌کنند.»
رئیس قوه قضائیه ایران افزود: «این اعتراض‌ها باید در وقت خود شنیده شود و اساسا نباید اجازه داد کار به اینجا بکشد. باید در هنگام واگذاری، اهلیت فرد بررسی شود و بعد از واگذاری نیز دولت با پرداخت تسهیلات و سایر مشوق‌ها اقدام به توانمندسازی کند. مجلس نیز به عنوان نهاد ناظر باید بر این روند نظارت داشته باشد و اصلا اجازه ندهیم که این موضوعات جنبه قضایی پیدا کند.»
با وجود تأکید رئیسی بر لزوم شنیده شدن اعتراضات کارگری، اسماعیل بخشی از نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه از سوی دادگاه انقلاب تهران به ۱۴ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق و محمد خنیفر، کارگر دیگر این شرکت، توسط دادگاه انقلاب شوش به شش سال حبس محکوم شده است. چندین کارگر دیگر نیشکر هفت‌تپه نیز احکام حبس و شلاق دریافت کرده‌اند.
همچنین سپیده قلیان، خبرنگار و فعال مدنی و نیز امیرحسین محمدی‌فرد، ساناز الهیاری، امیر امیرقلی و عسل محمدی، از اعضای نشریه اینترنتی "گام"، در پی اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه هر یک به ۱۸ سال زندان محکوم شده‌اند.

"مقامات ایرانی آماده تغییرات جزئی در برجام هستند"

"مقامات ایرانی آماده تغییرات جزئی در برجام هستند"

سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری خود در تهران به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ گفت. بیشترین پرسش‌ها در رابطه با بحران برجام، تنش با آمریکا و تلاش‌های بین‌المللی برای رفع این تنش بود.
عباس موسوی
روز دوشنبه، هشتم مهر (۳۰ سپتامبر) عباس موسوی، در جمع خبرنگاران به موضوعات گوناگونی پرداخت که مهم‌ترین آنها پیرامون توافق هسته‌ای و تنش با ایالات متحده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به پرسشی در باره اظهارات رئیس جمهور روحانی در نیویورک مبنی بر آمادگی ایران برای "تغییرات جزئی در برجام" گفت، این پیشنهاد از پشتوانه داخلی برخوردار است و روحانی پیش از مطرح کردن آن با "مقامات داخل کشور" رایزنی داشته است.
روحانی گفته بود: «اگر تحریم‌ها برداشته شود من آماده‌ام درباره تغییرات، الحاقات یا اصلاحات کوچکی در توافق هسته‌ای گفت‌وگو کنم.»
"الجزیره" نیز به نقل از "یک منبع ایرانی" که نامش فاش نشده گزارش داد که ایران می‌تواند به صورت مشروط با تغییراتی جزئی در برجام موافقت کند. به گفته این منبع، پیشنهاد ایران تغییرات در بخش‌های فنی و نظارت بین المللی است، از جمله آغاز سریع‌تر اقدام‌هایی که قرار بود تا سال ۲۰۲۵ اجرا شود.
محمدعلی پورمختار، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز گفته است: «شنیده‌ها از این امر حکایت دارد که دولت در جریان مذاکرات خود با طرف‌های غربی به دنبال ایجاد تغییراتی در متن برجام است.»
سفری "موفقیت‌آمیز"
سخنگوی وزارت خارجه ایران شرکت روحانی و ظریف در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل را "مفید و پربار" خواند و تاکید کرد که هیات ایرانی به اهدافی که برای این سفر پیش بینی کرده بود رسیده است.
او گفت: «آقای رئیس جمهور علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل با تعدادی از مقامات ارشد شرکت‌کننده در این نشست دیدار و رایزنی کرد، آقای ظریف نیز در این سفر روزهای فشرده کاری داشت و با حدود ۲۲ همتای خود دیدار کرد و با هفت نفر از مقامات سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین المللی رایزنی داشتند. هشت مصاحبه با رسانه‌های معتبر بین‌المللی انجام دادند و ۱۰ دیدار نیز با نخبگان سیاست خارجی و کانون‌های اندیشه‌ورزی در آمریکا داشتند.»
اعضای هیات ایرانی تا آخرین ساعات پیش از سفرشان نمی‌دانستند که آیا موفق به شرکت در این مجمع خواهند شد یا خیر، زیرا واشنگتن از اعطای روادید به آنها خودداری می‌کرد.
علاوه بر این، رفت‌وآمد آنها در نیویورک محدود بود و وزیر امور خارجه ایران حتی اجازه نیافت، با عباس تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل که درحال حاضر در بیمارستان بستری است، ملاقات کند.
به گفته او، واشنگتن دیدار ظریف و عباس تخت روانچی را را منوط به آزادی یکی از زندانیان آمریکایی در ایران کرده است. موسوی تصریح کرد: «آمریکایی‌ها انجام یک مسئله انسانی را به یک مسئله حقوقی، قضایی و امنیتی منوط کرده بودند و این نشان دهنده سقوط اخلاقی آمریکایی‌هاست.»
حسن روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد
تلاش‌ها و طرح‌ها
سخنگوی وزارت خارجه ایران در رابطه با تلاش‌ها و طرح‌ها برای رفع تنش بین ایران وایالات متحده اظهار داشت: «همیشه ابتکار و پیشنهاد هست، برخی از این ابتکارات را ایران داده و برخی از ابتکارات توسط دیگران مطرح شده است.»
او در این راستا به دیدارها و رایزنی‌های شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، در تهران اشاره کرد و گفت: «ایشان در قالب حسن نیتی که داشتند طرحی را از طرف خود ارائه دادند که این طرح مشابه طرح آقای مکرون بود البته در قالب روابط دو جانبه ایران و ژاپن به نحوی که آنها بتوانند نفت ما را بخرند و در مقابل اعتباراتی را به ما تخفیف دهند. این طرح به منظور انجام برخی بن بست شکنی‌ها مطرح شده است.»
به گفته موسوی، طرح آبه قابلیت اجرا و پیگیری دارد، در صورتی که اجرای آن "منوط به موافقت این و آن نشود".
او در رابطه با راه حل اروپایی‌ها و اختصاص خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری گفت، اروپایی‌ها اجرای پیشنهادات و تعهدات خود را «به آمریکا و مناسبات ایران و آمریکا گره کرده‌اند».
سخنگوی وزارت خارجه ایران در رابطه با هشدار آلمان، بریتانیا و فرانسه برای خروج از برجام گفت، از جزئیات اقدامات احتمالی آنها اطلاعی ندارد، «اما اگر آنها بخواهند در پاسخ به اقدامات جبرانی ما اقدامات جبرانی انجام دهند اقدام آنها اشتباه است و ما به آنها توصیه می‌کنیم که این اقدام را انجام ندهند».
روزنامه "گاردین" چندی پیش گزارش داد که اروپایی‌ها مصمم هستند، در صورت ادامه کاهش تعهدات ایران به برجام، روند خروج از توافق هسته‌ای را آغاز کنند.
موسوی همچنین به تماس تلفنی ظریف با نمایندگان کنگره آمریکا پرداخت. او گفت: «ارتباط با نمایندگان کنگره آمریکا چون دولتی نیستند از قبل وجود داشته است. قبل از تحریم آقای ظریف، در سفرهای پیشین ایشان به نیویورک برخی از نمایندگان کنگره به صورت حضوری با آقای ظریف دیدار می کردند و ولی بعد از تحریم ایشان، آنها ملاحظاتی داشتند و تلاش کردند که این رایزنی‌ها را از طریق تلفن نه حضوری انجام دهند آنها در این رایزنی‌ها مسائل دو جانبه و مسائل منطقه‌ای را مطرح کردند و سعی کردند که نقطه نظرات ایران را نیز بشنوند.»
عباس موسوی در پاسخ به این پرسش که طرح بعدی ایران چیست، گفت: «ما مقاومت دیپلماتیک خود در راستای دیپلماسی فعال خود در منطقه و عرصه بین‌الملل ادامه می دهیم. ما راه را به آمریکایی‌ها نشان دادیم واین گونه نیست که ابتکار عملی نداشته باشیم.»
گرامی‌داشت مولانا
به گزارش خبرگزاری ایسنا سخنگوی امور خارجه جمهوری اسلامی نشست خبری خود در روز دوشنبه را با سخنانی برای گرامی‌داشت شاعر بزرگ ایران، جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولوی و مولانا و رومی آغاز کرده است.
در تقویم رسمی ایران، هشتم مهرماه به عنوان "روز بزرگداشت مولوی" ثبت شده است.
چند روز پیش ناصر مکارم شیرازی و حسین نوری همدانی، دو مرجع تقلید ایرانی علیه ساخت فیلمی درباره زندگی مولانا و شمس تبریزی فتوا صادر کردند.
به اعتقاد آنها تولید این فیلم سبب ترویج صوفی‌گری در ایران می‌شود.
اشعار مولانا سرشار از عشق او به شمس‌ تبریزی است و هر گونه داستان یا فیلمی در باره زندگی آن دو نمی‌تواند به این عشق بی‌اعتنا باشد.

حکم زندان مادر مصطفی کریم‌بیگی از خان باختگان سال 88 تأیید شداین هم مملکت که داریم

حکم زندان مادر مصطفی کریم‌بیگی از خان باختگان سال 88 تأیید شداین هم مملکت که داریم

شهناز اکملی، مادر مصطفی کریم‌بیگی
دادگاه تجدید نظر، حکم محکومیت شهناز اکملی، مادر مصطفی کریم‌بیگی، از جان‌باختگان اعتراض‌های سال ۸۸ را تأیید کرد.
مریم کریم بیگی، دختر خانم اکملی با انتشار این خبر در صفحه توئیترش، همزمان از نامشخص بودن پرونده قتل برادرش در دادسرای اوین انتقاد کرد.
شهناز اکملی به تحمل یک سال حبس تعزیری، ممنوعیت خروج از کشور، محرومیت از فعالیت سیاسی و محرومیت از عضویت در فضای مجازی محکوم شده بود.
مصطفی کریم بیگی در جریان اعتراض‌های سال ۸۸ مورد اصابت گلوله از ناحیه سر قرار گرفت و با وجود سکونت در تهران، مأموران امنیتی اجازه دفن او را در شهر تهران ندادند.

ترامپ: حق من است با فردی که به من اتهام زده دیدار کنم

ترامپ: حق من است با فردی که به من اتهام زده دیدار کنم


در حالی که قرار است نشست‌های استماع اولیه پیش از استیضاح رئیس جمهوری آمریکا در مجلس نمایندگان این کشور آغاز شود، دونالد ترامپ حق خود دانست با فردی که از او با لقب «افشاگر» نام برده می‌شود، دیدار کند.
آقای ترامپ یک‌شنبه هفتم مهر در مجموعه توئیت‌هایی، فرد «افشاگر» را «متهم‌کننده من» نامید و تأکید کرد که این فرد در انتقال اطلاعات مربوط به مکالمات رئیس جمهوری آمریکا به کنگره، «غیرقانونی» عمل کرده‌است.
به نوشته رئیس جمهوری آمریکا، این فرد یک مکالمه درست با یک رهبر خارجی را به شیوه‌ای «فریبکارانه و غلط» منتقل کرده‌است.
آقای ترامپ پرسید: «آیا این فرد علیه رئیس جمهوری جاسوسی می‌کرد؟ که اگر چنین باشد، عقوبت بسیاری دارد.»
هم‌زمان با توئیت‌های آقای ترامپ، شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس در برنامه سیاسی هفتگی «۶۰ دقیقه» گزارش داد که فرد «افشاگر» پس از آنکه «تهدیدهایی دریافت کرده»، تحت حمایت فدرال قرار گرفته‌است.

Like every American, I deserve to meet my accuser, especially when this accuser, the so-called “Whistleblower,” represented a perfect conversation with a foreign leader in a totally inaccurate and fraudulent way. Then Schiff made up what I actually said by lying to Congress......
شکایتی که «افشاگر» به کنگره ارائه کرده در خصوص مکالمه تلفنی رئیس جمهوری آمریکا با همتای اوکراینی‌اش در روز سوم مرداد امسال است.
بر اساس این شکایت، آقای ترامپ از ولودیمیر زلنسکی، که ۱۷ خرداد پست ریاست جمهوری اوکراین را به‌دست گرفت، خواست تحقیقات در خصوص تحرکات جو بایدن و پسرش، هانتر بایدن را در ماجرای شرکت حفاری گاز اوکراینی از سر بگیرد.
این خواسته آقای ترامپ که با حساسیت فوری و گسترده دموکرات‌ها روبه‌رو شد، در شرایطی پای رئیس جمهوری آمریکا را تا آستانه استیضاح کشانده که جو بایدن معاون پیشین رئیس جمهوری آمریکا خود اکنون یکی از نامزدهای پیشتاز دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده است.
هانتر بایدن در زمانی که پدرش معاون باراک اوباما بود، عضو هیئت مدیره شرکت گاز بوریسما شد.
به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، بر اساس برخی تحقیقات پیشین در اوکراین، مدرکی در خصوص تخلف جو بایدن و پسرش در ارتباط با آن شرکت به‌دست نیامد اما بر اساس برخی گزارش‌ها، جو بایدن آن زمان ضمن تهدید به توقف اعطای وام یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین تلاش فعالانه کرد تا دادستان اوکراین مسئول پرونده تحقیقاتی این جریان را کنار بگذارد.
این در حالی است که تاریخ تماس تلفنی ترامپ- زلنسکی در سوم مرداد امسال، اندکی پس از موعدی است که آمریکا اعطای ۴۰۰ میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین را معلق کرد.
تعلیق کمک به اوکراین دموکرات‌ها را مشکوک کرده که آقای ترامپ از این امر برای منافع شخصی خود گروکشی کرده باشد.
با حمایت نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان، در روزهای گذشته تحقیقات در این بخش کنگره برای کلید زدن استیضاح آقای ترامپ، به سرعت به جریان افتاده‌است.
آدام شیف رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان گفت کمیسیون تحت ریاست او به سرعت کار استماع و ارسال احضاریه‌ها را انجام می‌دهد و به موازات آن، دو کمیته دیگر نیز زیر یک چتر واحد این هدف را پیش می‌برند.
مجلس نمایندگان از مقاماتی در وزارت خارجه آمریکا که مرتبط با ماجرای آقای ترامپ در قبال اوکراین هستند، برای پاسخگویی به پرسش‌های اعضای کمیته اطلاعاتی، در جریان نشست‌های همین هفته در این کمیته دعوت کرده‌است.
به گزارش آسوشیتدپرس، دموکرات‌ها امیدوارند تحقیقات در چند هفته آینده، حتی تا هفته سوم آبان، تکمیل شود تا گزارش لازم را به کمیته قضایی مجلس که ناظر بر روند استیضاح است، ارسال کنند.
آدام شیف، عضو دموکرات از ایالت کالیفرنیا، خواهان دسترسی به گفت‌وگوهای تلفنی آقای ترامپ با شمار دیگری از رهبران خارجی، از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز شد.
آقای شیف یک‌شنبه به شبکه ان‌بی‌سی گفت، مهم است «ببینیم آیا رئیس جمهوری در سایر مکالمه‌ها با سران جهانی، به‌ویژه آقای پوتین، امنیت آمریکا را در راستای منافع شخصی در کارزار انتخاب مجددش ضعیف کرده یا نه».
فرد «افشاگر» ادعا کرده که کاخ سفید سوابق گفت‌وگوهای تلفنی ترامپ- زلنسکی و سایر مکالماتی را که ممکن است باعث دردسر شود، در سرور یک رایانه محرمانهٔ مختص به امور امنیت ملی پنهان کرد.
رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی تأکید کرد که اگر هدف کاخ سفید، لاپوشانی باشد، کنگره باید به این سرور و مکالمات دسترسی یابد.
آدام شیف همچنین در مصاحبه دیگری در روز یکشنبه با شبکه ای‌بی‌سی گفت کمیته اطلاعاتی اتفاق نظر دارد که فرد «افشاگر» در مقابل این کمیته در پشت درهای بسته شهادت دهد تا هویتش مخفی بماند. به نوشته نیویورک تایمز، «افشاگر» عضو سی‌آی‌ای است.
آقای ترامپ در توئیت‌های یک‌شنبه از آدام شیف انتقاد کرد و او را به دروغ‌گویی به کنگره از روی «نسخه کاملاً ساختگی» از گفته‌هایش، متهم کرد و نیز نوشت، او «با وقاحت و شرارت اکاذیب» را در کنگره عنوان کرده است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، جمعه گذشته خواهان خودداری آمریکا از انتشار متن مکالمات رهبر روسیه با آقای ترامپ شد.
به گفته آقای لاوروف، دو رهبر منتخب ملت‌های خود باید از حق محرمانه ماندن گفت‌وگوهای خود که یک عرف دیپلماتیک است برخوردار باشند.
از سوی دیگر، شمار زیادی از اعضای جمهوری‌خواه کنگره با حضور در برنامه‌های متعدد سیاسی آخرهفته در رسانه‌ها، حزب دموکرات و سران آن را به‌شدت محکوم کردند.
دوین نونس، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان از کالیفرنیا، گفت دموکرات‌ها خواهان پاسخ نیستند؛ می‌خواهند یک نمایش عمومی راه بیندازند.
کوین مک‌کارتی، جمهوری‌خواه دیگر از کالیفرنیا که رهبر اقلیت این حزب در مجلس نمایندگان است، دموکرات‌ها را به تلاش برای وارونه کردن نتیجه انتخابات سه سال پیش متهم کرد.
کاخ سفید هفته گذشته بلافاصله با آغاز اتهامات، متن مکالمه آقای ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین را منتشر کرد اما نه تنها آبی بر آتش نریخت بلکه بر آن دمید.
اگر مجلس نمایندگان با اکثریت دموکرات خود تصمیم به استیضاح ترامپ بگیرد، نظر به این‌که سنا در کنترل اکثریت هم‌حزبی‌های آقای ترامپ است، فعلاً بعید است که او را از کار برکنار کند مگر آن‌که در ادامه این روند با غافلگیری‌هایی روبرو شود.
تلاش برای استیضاح آقای ترامپ، یک دردسر عظیم است اما او و حامیانش اطمینان دارند که این امر ممکن است به سود جمهوری‌خواهان و زیان دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشد.

ارائه طرح "اشتغال و آموزش برابر برای همه" به هیأت رئیسه طویله ولایت وقیح مجلس قدیم

ارائه طرح "اشتغال و آموزش برابر برای همه" به هیأت رئیسه طویله ولایت وقیح مجلس قدیم

محمود صادقی از ارائه طرح "قانون الزام به رعایت حق بر اشتغال و آموزش برابر برای همه ایرانیان" با امضای ۵۳ نماینده به هیأت رئیسه مجلس خبر داد. وزیر آموزش و پرورش اخیرا تحصیل پیروان "ادیان غیررسمی" را ممنوع اعلام کرده بود.
محمود صادقی، نماینده طویله ولایت وقیح مجلس شورای ننگین اسلامی
محمود صادقی، نماینده طویله ولایت وقیح مجلس شورای ننگین اسلامی، از ارائه طرحی قانونی به هیأت رئیسه پارلمان ایران خبر داده که جمهوری اسلامی را ملزم به رعایت حق اشتغال و آموزش برای "همه ایرانیان" می‌کند. به گفته آقای صادقی، این طرح به امضای ۵۳ تن از نمایندگان مجلس ایران رسیده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی امروز هشتم مهرماه (۳۰ سپتامبر) در پیامی توییتری نوشت: «طرح "قانون الزام به رعایت حق بر اشتغال و آموزش برابر برای همه‌ی ایرانیان" با امضای ۵۳ نفر از نمایندگان تقدیم هیات رییسه مجلس شورای اسلامی شد.»

طرح «قانون الزام به رعایت حق بر اشتغال و آموزش برابر برای همه‌ی ایرانیان» با امضای ۵۳ نفر از نمایندگان تقدیم هیات رییسه مجلس شورای اسلامی شد.
View image on Twitter View image on Twitterمحمود صادقی در توییت خود همچنین عکس‌هایی از "دلایل توجیهی" این طرح و بخشی از متن آن را منتشر کرده است. در مقدمه (دلایل توجیهی) طرح مزبور با استناد به اصول مختلف قانون اساسی از جمله آمده است که «جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان موظفند نسبت به افراد غیرمسلمان با اخلاق حسنه و با قسط و عدل اسلامی عمل نمایند و حقوق انسانی آنها را رعایت کنند».
طرحی برای رفع "تبعیض‌های ناروا"
این مقدمه همچنین "شماری از قوانین و مقررات جاری و عملکرد برخی از دستگاه‌ها" را مغایر با قانون اساسی جمهوری اسلامی دانسته و با اشاره به اعمال "تبعیض‌های ناروایی" در زمینه "حق بر اشتغال و آموزش"، نوشته است که «اقدام مجلس شورای اسلامی برای رفع این کاستی و هماهنگ نمودن قوانین و مقررات موجود با نصوص متعدد قانون اساسی یک ضرورت فوری است».
ارائه‌دهندگان این طرح قانونی همچنین در بخشی از متن آن نوشته‌اند: «نظر به اصل ۱۴ قانون اساسی و در اجرای اصول ۲۲، ۲۸، ۴۳ (بندهای ۱ و۲) در مورد اشتغال و بندهای ۳، ۹، ۱۴ اصل ۳ و اصل ۳۰ قانون اساسی؛ همه دستگاههای دولتی مکلفند حق برخورداری برابر همه‌ی ایرانیان از شغل و حرفه و کار و همچنین آموزش در همه‌ی مقاطع تحصیلی اعم از ابتدایی، متوسطه و دانشگاه را بدون تبعیض مستقیم و غیرمستقیم از حیث نژاد، قومیت، رنگ، زبان، دین، مذهب و مانند آن رعایت کنند. هرگونه تصمیم مغایر با این قانون، بی‌اعتبار و مرتکب علاوه بر اینکه ملزم به جبران خسارت مادی وارده بر آسیب‌دیده است، به مجازات مقرر در ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.»
این طرح قانونی در حالی به هیأت رئیسه مجلس ارائه می‌شود که تبعیض فراگیر آموزشی و شغلی در ایران به‌خصوص علیه بهاییان همواره مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری بوده است. در روزهای گذشته و به‌خصوص در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید نیز سخنان محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش ایران، به عنوان نمودی از این تبعیض خبرساز شد.
ممنوعیت تحصیل پیروان "ادیان غیررسمی"
حاجی‌میرزایی روز ۲۰ شهریورماه گذشته درباره تحصیل دانش‌آموزان پیرو "ادیان غیررسمی" گفت: «اگر دانش‌آموزان اظهار کنند که پیرو ادیان دیگری به‌جز ادیان رسمی کشور هستند و این اقدام آنها به‌نوعی تبلیغ محسوب شود، تحصیل آنها در مدارس ممنوع است.»
سخنان وزیر آموزش و پرورش ایران پس از آن بیان شد که برخی منابع حقوق بشری خبری را در مورد ممانعت از تحصیل یک دانش‌آموز بهایی در یکی از دبیرستان‌های سمنان منتشر کردند.
جامعه جهانی بهایی در واکنش به این اظهارات طی اطلاعیه‌ای نوشت: «سبب نهایت تأسف است که وزیر آموزش و پرورش یک کشور، صریحا و عملا از دانش‌آموزان می‌خواهد در باره هویت و باور خویش دروغ بگویند.»
این اطلاعیه افزود: «محروم نمودن افراد از تحصیل به دلیل باورشان، یک بی‌عدالتی محض است که متأسفانه بهائیان ایران به‌طور مدام و سیستماتیک مورد هدف آن بوده‌اند.»
جامعه جهانی بهایی همچنین سخنان وزیر آموزش و پرورش ایران را تأکید مجددی بر نیت مقامات ایران برای "مسدود کردن راه ترقی و توسعه" بهاییان "درست به همان نحوی كه در یادداشت محرمانه سال ۱۹۹۱ به امضاء رهبر ایران رسیده" ارزیابی کرده بود.
شهروندان بهایی در ایران از چهل سال پیش و با پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ و تأسیس جمهوری اسلامی تاکنون با فشارهای شدیدی از جمله اعدام، حبس و بازداشت، پلمب اماکن کسب و کار، محرومیت از تحصیل و تخریب قبرها و قبرستان‌های خود مواجه‌ بوده‌اند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، اوایل شهریورماه گذشته در گزارش خود تأکید کرده بود که بهاییان ایران از "ناعادلانه‌ترین نوع سرکوب" رنج می‌برند.
این گزارش که فهرستی طولانی از موارد سرکوب بهاییان را نیز شامل می‌شود، ضمن اشاره به "محرومیت" آنان از تحصیلات عالی، از بیش از ۸۰۰ مورد "نقض حقوق اقتصادی" پیروان دیانت بهایی از سال ۲۰۱۳ تاکنون، "پلمب خودسرانه مغازه‌ها، اخراج ناعادلانه از شغل و حرفه و لغو یا تهدید لغو مجوز تجاری" آنان خبر داده بود

مقابله با خشونت علیه زنان با حذف واژه‌ی "زن"

مقابله با خشونت علیه زنان با حذف واژه‌ی "زن"

لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت پس از بررسی دو ساله در قوه قضاییه با تغییر نام و با عنوان "لایحه صیانت، کرامت و امنیت بانوان در برابر خشونت" برای تصویب به هیئت دولت رسید. نکات منفی و مثبت این لایحه کجاست؟
۱۳۹۶،دومین کنگره ملی مبارزه با خشونت علیه زنان، قزوین
لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت پس از سال‌ها کش و قوس و بررسی در قوه قضاییه، با نام "لایحه صیانت، کرامت و امنیت بانوان در برابر خشونت" بالاخره از طرف قوه قضاییه تأیید شده و حالا در مسیر قانون نویسی قرار گرفته است.
این لایحه اما به نظر منتقدان، در رفت و برگشت‌های متعدد گاه به بهانه "سیاه‌نمایی" و گاه به جرم "تضاد با رویکرد تحکیم خانواده"، دستخوش تغییراتی "ناخوشایند" شده است.
لایحه‌ای که "زن" را "بانو" کرده است
یکی از نخستین تغییرات این لایحه که برخی فعالان و دست‌اندرکاران حوزه زنان به آن اشاره می‌کنند، جایگزین کردن واژه "بانو" به جای "زن" در لایحه منتشرشده از سوی قوه قضاییه است.
شیما قوشه وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان در گفت‌وگو با "اعتماد"، معتقد است، با این جایگزینی "انگار از جنسیت زن فرار کرده‌اند". قوشه در مصاحبه دیگری می‌گوید: «بانو، صفتی محترمانه برای زنان است، یعنی آیا باقی زنانی که دارای احترام نیستند، جزو این گروه نیستند؟ یعنی ترسیدن از کلمه زن باعث شده است هم عنوان عوض شود و هم در جای‌جای این متن، کلمه زنان حذف شود.»
 شهیندخت مولاوردی معاون سابق زنان و خانواده ریاست جمهوری هم در مصاحبه مفصلی که با "اعتماد" کرده است، درباره این جایگزینی می‌گوید: «تکلیف بقیه چه خواهد شد؟ زنان کف خیابان، زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب چه جایی در این لایحه با تعریفی که از بانو سراغ داریم خواهند داشت؟ معلوم نیست تکلیف دختران زیر ۱۸سال چه می شود؟»
بازی با کلمات؟ مبارزه با خشونت با حذف واژه‌ و مصادیق خشونت
در ۷۷ ماده لحاظ شده در لایحه‌ای که روز ۲۵ شهریور به دولت ارسال شده، ۵ مبحث ویژه (عنوان مجرمانه) و مهم در نظر گرفته شده است؛ جرایم علیه تمامیت جسمانی، جرایم علیه حیثیت روانی و معنوی، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی، جرایم علیه حقوق و تکالیف خانواده و جرایم علیه حقوق و آزادی های مشروع زن.
مولاوردی این لایحه را قدم بزرگی در پیشبرد مطالبات زنان می‌داند اما معتقد است این لایحه برای زنان معجزه نمی‌کند.
یکی از مواردی که مولاوردی روی آن دست می‌گذارد، تعریف خشونت است که به گفته او "با تعریف ارائه شده در لایحه ارسالی دولت تفاوت‌هایی دارد". مولاوردی می‌گوید: «افراد تحت حمایت و کسانی که مشمول این قانون می‌شوند هم از قلم‌افتاده‌اند. چندین مورد از اشکال و مصادیق خشونت هم پیش‌تر بوده، اما آن را حذف کرده‌ و به جای آن، اشکال دیگری الحاق شده است. لذا جامعیت قانون تامین نشده است».
شیما قوشه هم معتقد است، تمامی موضوعات مرتبط به آزار جنسی و تجاوز از  این لایحه حذف شده‌اند. این حقوقدان همچنین با اشاره به حذف کامل عبارت "خشونت خانگی" می‌گوید: «به‌جای "زن خشونت‌دیده" می‌گوید "زن بزه‌دیده" که معنی بزه بسیار متفاوت است و تعریفی کلی دارد.»
مولاوردی در مورد حذف مساله تجاوز و آزار جنسی و پرداختن به آن تنها در بخش حدود می‌گوید: «آزار خیابانی و هم مزاحمت‌هایی که از طریق ارسال پیامک‌های نامتعارف وجود دارد مواردی است که اضافه شده، اما آزار جنسی و تجاوز و جرم‌انگاری بهره‌کشی جنسی از زنان را به آن شکلی که در لایحه دولت بود مد نظر قرار نداده‌اند.»
از دیگر مواردی که قوشه روی آن دست گذاشته است، مسئله‌ای است مرتبط با "تمکین همسر". در نسخه قوه قضاییه، الزام همسر به تمکین جرم دانسته شده اما به جای واژه‌ی "نامتعارف" از واژه "نامشروع" استفاده شده است. قوشه می‌گوید: «نامتعارف معنی مشخص حقوقی داشت، اما با جایگزین شدن شرع اوضاع تغییر می‌کند؛ چون شرع می‌‌گوید زن باید تحت هر شرایطی، هر مدلی، هر طوری، از همسر خود تمکین کند و به نوعی تناقض ایجاد کرده است.»
جرم‌انگاری "کشف حجاب"
کمپین حقوق بشر ایران هم در نوشته‌ای به" کاستی‌های حقوقی و نگاه تبعیض‌آمیز در مقابله با خشونت علیه زنان" اشاره کرده و می‌نویسد: «این لایحه حاوی تضمین موثر و کافی برای حمایت از زنان در برابر خشونت نیست و در بسیاری موارد نگاه‌های کلیشه‌ای و جنسیت‌زده به زنان را ترویج می‌دهد.»
از جمله مواردی که کمپین حقوق بشر به آن اشاره کرده است، جرم‌انگاری تشویق یا تحریک زنان به" کشف حجاب" است. این کمپین می‌نویسد، ماده ۴۸ را "به روشنی با هدف برخورد با مخالفان حجاب اجباری" تدوین کرده‌اند.
در این ماده آمده است: «هرکس مرتکب رفتاری گردد که برخلاف مقررات منجر به کشف اجباری حجاب زن شود، به حبس یا جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود.» این کمپین این ماده را حاوی ابهامات زیادی می‌داند و به توییت سمانه سوادی، حقوقدانی اشاره کرده که می‌گوید، بر پایه این ماده "تشویق زنان به انتخاب پوشش خشونت به حساب می‌آید."

توهمات فرمانده کل سپاه: ظرفیت انهدام اسرائیل فراهم است

توهمات فرمانده کل سپاه: ظرفیت انهدام اسرائیل فراهم است

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران
فرمانده کل سپاه پاسداران می‌گوید جمهوری اسلامی «ظرفیت نابودی» اسرائیل را فراهم کرد و باید این «رژیم» از «جغرافیای عالم حذف شود».
حسین سلامی که در مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه سخن می‌گفت تاکید کرد که این موضوع «هدفی دست‌یافتنی است».
آقای سلامی همچنین گفت: «ما در گام دوم به بسیج جهانی اسلام می‌اندیشیم. گام دوم انقلاب گام بر هم زدن صورت فلکی قدرت به نفع انقلاب است و انقلاب اسلامی ایران بر فراز آن خواهد بود».
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز پیش از این از «ویران کردن تل‌آویو و حیفا» و اینکه اسرائیل سال ۱۴۱۹ خورشیدی را نخواهد دید، سخن گفته است.
با این حال محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، سال گذشته تهدید به «محو» اسرائیل از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی را تکذیب کرده بود.
آقای ظریف گفته بود: «ما چه موقع گفتیم که اسرائیل را نابود می‌کنیم؟ فقط یک نفر را پیدا کنید و به ما نشان دهید که این حرف را زده باشد. هیچ کس چنین حرفی نزده است».

مقام پزشکی: قطع انگشت نوزاد در بیمارستان شهریار «قصور پزشکی» بوده است

مقام پزشکی: قطع انگشت نوزاد در بیمارستان شهریار «قصور پزشکی» بوده است

یکی از بیمارستان‌ها در ایران
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در رابطه با ماجرای قطع انگشت کوچک دست نوزادی در یکی از بیمارستان‌های خصوصی شهریار در استان تهران، آن را «قصور پزشکی» خواند.
دکتر نادر توکلی به خبرگزاری ایسنا گفته‌است از آنجایی که دست نوزادان کوچک است، زمانی که عمل رگ‌گیری برای نوزاد انجام می‌شود، آتل زیر دست نوزاد نصب می‌کنند و پس از طی شدن فرایند خون‌گیری از نوزاد این آتل از دست او جدا می‌شود.
وی با اشاره به اینکه آتل مذکور با چسب به دست نوزاد وصل می‌شود، گفت پس از اتمام عمل رگ‌گیری این آتل توسط قیچی از دست نوزاد جدا می‌شود که متأسفانه به دلیل سهل‌انگاری پرستار بخش، به انتهای آخرین بند انگشت کوچک دست نوزاد آسیب وارد می‌شود (قطع می‌شود).
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تأکید بر اینکه حادثه «قصور پزشکی» بوده‌است، گفت این حادثه به صورت ناخواسته اتفاق افتاده‌است و «اتفاقات این چنینی به دو صورت وقایع ناخواسته و تخلف یا قصور پزشکی رسیدگی می‌شود که اگر باعث ایجاد عارضه شده باشد به عنوان قصور پزشکی شناخته می‌شود».

دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده؛ از ترک تحصیل تا تردد با قایق


دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده؛ از ترک تحصیل تا تردد با قایق

محل تحصیل برخی دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده کمپ‌های اضطراری است. بسیاری از آنان ترک تحصیل کرده‌اند. مهاجرت فرهنگیان و کمبود نیرو به یکی از چالش‌ها تبدیل شده است. برخی معلمان و دانش‌آموزان برای تردد از قایق استفاده می‌کنند.
اظهارات مقام‌های محلی و گزارش‌های منتشرشده نشانگر وضعیت وخیم تحصیلی در مناطق سیل‌زده ایران به‌خصوص خوزستان و لرستان است.
طبق آمار رسمی، در جریان سیل فروردین‌ماه گذشته ۱۱۴ مدرسه در خوزستان آسیب دیده‌اند که از این تعداد ۳۵ مدرسه "کاملا تخریبی" بوده‌اند.
کمبود نیرو و مهاجرت معلمان از مناطق سیل‌زده
مهدی رفیعی دهکردی، سرپرست آموزش و پرورش خوزستان، با اشاره به "کمبود نیروی ۱۶ هزار نفری" در این استان تأیید کرد که با وجود "ساماندهی مدارس تخریبی و آسیب‌دیده" و دایر شدن کلاس‌های درس هنوز شماری از دانش‌آموزان در کانکس‌ها درس می‌خوانند.
این مقام محلی روز دوشنبه هشتم مهر (۳۰ سپتامبر) در گفت‌وگو با ایلنا تصریح کرد: «در حال حاضر در صدد اجرای طرح جمع‌آوری کانکس‌ها هستیم، اما در برخی مناطق عشایری این امکان وجود ندارد. از طرفی جهت اطمینان چند کانکس به مسجدسلیمان اعزام کردیم، زیرا برخی از مدارس این شهرستان بر اثر زلزله آسیب دیده بودند.»
رفیعی دهکردی با بیان اینکه "در صدد اجرای طرح جمع‌آوری کانکس‌ها هستیم"، از نیاز مسجد سلیمان و برخی از مناطق خوزستان به "اعتبار کشوری" گفت: «بیش از ۵۰ درصد مدارس مسجدسلیمان فرسودگی بیش از حد دارند و حتی استانداردهای ما را هم ندارند. این مدارس حتما باید در آینده تخریب یا بهسازی شوند.»
سرپرست آموزش و پرورش خوزستان همچنین از کمبود نیرو به عنوان "مشکل عمده" این استان نام برد و با اشاره به خروج شدید نیرو از خوزستان گفت، ورود نیرو به این استان همواره با "تراز منفی" روبه‌روست.
تحصیل در کانکس
در همین حال رضا زینی‌وند، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، از اختصاص کانکس به مدارس تخریبی خبر داده و گفته است که "دانش‌آموزان نیز در حال حاضر در این کانکس‌ها هستند."
این مقام محلی تعداد مدارس تخریبی معمولان و پل‌دختر را ۱۱۳ مدرسه عنوان کرده، اما گفته است که تعداد ۳۱۰ مدرسه آسیب‌دیده تعمیر شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.
دانش‌آموزان برخی مناطق سیل‌زده در کانکس تحصیل می‌کنند
اما به گفته مدیرکل آموزش و پرورش لرستان "آن دسته از مدارسی که در شهر دچار آسیب یا تخریب شدند کانکسی ندارند بلکه از مدارس پیش‌ساخته استفاده کردند".
زینی‌وند درباره تفاوت مدارس پیش‌ساخته با کانکس گفت: «کلاس‌های پیش‌ساخته مانند کمپ‌های اضطراری است. علاوه بر استفاده مدارس پیش‌ساخته در داخل شهر، سعی شده از شیفت‌های دوم مدارس دیگر نیز استفاده شود. علاوه بر اینها دو پروژه نیمه تمام (یک مدرسه ۱۲ کلاسه و یک مدرسه ۶ کلاسه) در پل‌دختر و معمولان داریم که این دو مدرسه تا ۱۵ مهر آماده می‌شوند. در روستاهای محروم نیز از کلاس‌هایی که به شکل کانکس هستند، استفاده می‌شود و بعد از سیل هم یک سری کانکس به آنها اضافه شد.»
تردد خطرناک دانش‌آموزان ۳۷ روستای خوزستان با قایق
به دلیل تعمیر نشدن پل شناور دهستان عنافچه در شهرستان باوی خوزستان پس از سیل فروردین‌ماه امسال، اهالی ۳۷ روستای این شهرستان و از جمله دانش‌آموزان هنوز با مشکل تردد مواجه هستند و دانش‌آموزان و معلمان این منطقه مجبورند هر روز با قایق خود را به مدرسه برسانند.
مدیر یکی از مدارس روستای شری‌مری در شهرستان باوی، دیروز یکشنبه ضمن اشاره به مشکل تردد دانش‌آموزان این روستا، به خبرگزاری ایلنا گفت که این منطقه با ترک تحصیل ۲۰ درصدی دانش‌آموزان مواجه بوده است. این مدیر مدرسه افزود: «در حال حاضر نیز بعضی از کلاس‌های ما دایر نشده و بسیاری از معلمان به دلیل همین مشکل از منطقه مهاجرت کرده‌اند.»
به گفته مدیر یک آموزشگاه، بسیاری از دانش‌آموزان از جمله دختران به خاطر ترس از تردد با قایق ترک تحصیل می‌کنند
مدیران مدارس و اهالی این روستاها هم از بی‌نتیجه بودن مراجعات خود به مسئولان استانی و شهرستانی جهت نصب پل جدیدی در این محل خبر داده‌اند.
در این میان منوچهر ورناصری، فرماندار باوی، با بیان اینکه "کاری از ما ساخته نیست، باید منتظر اقدام ارتش باشیم" گفت، ارتش که پل شناور دهستان عنافچه را در سال ۹۲ ساخته بوده، اینک "قول مساعد" بازسازی آن را داده است.
مدیر یکی دیگر از آموزشگاه‌های این منطقه اما با اشاره به مشکل تردد مردم "بیش از ۳۰ روستا با جمعیت ۱۲ هزار نفری" به ایلنا گفته است: «مسئولان فقط به مردم برای احداث پل وعده و وعید می‌دهند. حتی قول یک پل ثابت را به ما دادند که تاکنون کلنگ‌زنی هم نشده است. بسیاری از دانش‌آموزان ما از جمله دختران به دلیل همین مشکل ترک تحصیل می‌کنند چرا که از تردد با قایق از روی رودخانه می‌ترسند.»
مشکل مدارس و دیگر معضلات آموزشی تنها به استان‌های سیل‌زده محدود نمی‌شود. با آغاز سال تحصیلی جدید آمار دانش‌آموزان ثبت‌نام شده‌ در ایران، افزایش ۵۰۰ هزار نفری محصلان به نسبت سال گذشته را نشان می‌داد. در کنار چنین افزایشی، وزیر آموزش و پرورش ایران به کمبود حدود ۱۰۰ هزار معلم اذعان کرده بود. دست‌کم ۳۰ درصد فضاهای آموزشی ایران فرسوده‌اند و نیاز به نوسازی دارند. مدارس دوشیفته یا فرسوده، کلاس‌هایی با تراکم ۴۰ محصل، کمبود نیروی انسانی و معلم و تبعیض‌ میان پایتخت با شهرستان‌ها و روستاها، از دیگر چالش‌های آموزش و پرورش در ایران هستند.

خودداری نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران نماینده خوی از توضیح درباره سرقت چندصد هزار دلاری از خانه‌اش

خودداری نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران نماینده خوی از توضیح درباره سرقت چندصد هزار دلاری از خانه‌اش

تقی کبیری، نماینده خوی در مجلس
نماینده خوی در مجلس از توضیح درباره موضوع سرقت چند صدهزار دلار یا یورو در خانه خود امتناع کرد اما در صفحه اینستاگرام خود این سرقت را «هدفمند» خواند.
تقی کبیری، نماینده خوی، روز دوشنبه از پاسخ به خبرنگاران درباره سرقت از خانه‌اش امتناع کرد.
برخی خبرگزاری‌های داخلی این مبلغ را ۴۰۰ میلیون تومان و ۲۰۰ هزار دلار ذکر کرده‌اند اما «یک منبع آگاه» در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا عنوان کرد که مبلغ ربوده شده از خانه این نماینده ۲۰۰ هزار دلار نبوده، بلکه ۲۵۰ هزار یورو بوده است.
در همین حال برخی از رسانه ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی این پرسش را مطرح کرده‌اند که این نماینده این میزان پول که حدود سه میلیارد تومان بوده را چگونه در خانه خود نگهداری می‌کرده است.
در همین حال خبرنگاران در حاشیه جلسه علنی روز دوشنبه مجلس خواستار توضیح این نماینده شدند اما او در اینباره سکوت کرد.
صفحه اینستاگرامی این نماینده مجلس اما این سرقت را «هدفمند» خوانده است.

احضار «۴۰ نفر» از کارگران نیشکر هفت‌تپه

احضار «۴۰ نفر» از کارگران نیشکر هفت‌تپه

کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، امروز نوشت که تعداد کارگران احضارشده این واحد حدوداً ۴۰ نفر است.
این کانال می‌نویسد که «در گزارش قبلی اعلام کردیم که ۲۰ نفر از کارگران نیشکر هفت تپه احضار شده‌اند که روز دوشنبه خود را به پلیس اطلاعات امنیت شوش معرفی کنند. تمام کارگران احضار شده باید روز دوشنبه ساعت ۱۱ خود را به پلیس اطلاعات امنیت شوش معرفی کنند.»
در ماه‌های اخیر، تجمع‌ها و اعتصاب‌هایی در تعدادی از کارخانه‌ها و مجتمع‌های صنعتی ایران، از جمله در شرکت نیشکر هفت‌تپه و شرکت‌های هپکو و آذرآب در اراک رخ داده‌است. اعتراض‌ها در واکنش به پرداخت نشدن دستمزدها و مزایای کارگران، خصوصی‌سازی کارخانه‌ها و اخراج کارگران انجام شده‌اند.
این اعتراض‌های کارگری با واکنش مقام‌های قضایی و امنیتی مواجه شده‌است. از جمله اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۴ سال زندان و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌است.
در همین رابطه، یکشنبه‌شب، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، در دیدار با گروهی از نمایندگان مجلس خواستار توجه به اعتراضات کارگری، قبل از آنکه به گفته او تبدیل به یک مسئله اجتماعی شود، شد.

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
3 721 members
@Sandika7tapeh ⬅️ از این طریق با ما تماس بگیرید. اخبار و گزارشات و نظرات خود را برای ما ارسال کنید

✔️خبر تکمیلی در ارتباط با احضار کارگران هفت تپه

🔻احضار ۴۰ نفر از کارگران نیشکر هفت‌تپه

در گزارش قبلی اعلام کردیم که ۲۰ نفر از کارگران نیشکر هفت تپه احضار شده اند که روز دوشنبه خود را به پلیس اطلاعات امنیت شوش معرفی کنند.

بر اساس آخرین خبر دریافتی تعداد کارگران احضار شده حدودا ۴۰ نفر می باشد.
تمام کارگران احضار شده باید روز دوشنبه ساعت ۱۱ خود را به پلیس اطلاعات امنیت شوش معرفی کنند.
اخبار تکمیلی از همین طریق به اطلاع عموم خواهد رسید

۷ مهر ۹۸
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه


#اسماعیل_را_گرفتن_ما_همه_بخشی_هستیم_

#هفت_تپه_

#۱۲_مرداد_محاکمه_نان_کار_آزادی_

#بیش_از_یک_قرن_حکم_

#برای_محاکمه_نان_کار_آزادی_

#نان_کار_آزادی
#شادی_رفاه_آبادی


#کارگر_زندانی_آزاد_باید_گردد_


#زندان_شلاق_شکنجه_ملغی_باید_گردد_

#اعتراض_اعتصاب_تشکل_حق_مسلم_ماست_

آدرس ایمیل سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه🔻

syndica.hafttape@gmail.com

🔻 صفحه #تلگرام #سندیکای کارگران.نیشکر هفت تپه ⬇️

@syndica_7tape

با کلیک روی آدرس زیر 👇👇👇
@Sandika7tapeh
اخبار، نظرات و گزارشات خود را برای ما ارسال کنید .
اعتراض ، اعتصاب، تجمع، تشکل ، داشتن نان ، آزادی و زندگی شایسته حق مسلم ماست.

آدرس صفحه اینستاگرام 👇👇👇
سندیکای کارگران هفت تپه
Http://Instagram.com/syndicahafttp

موسوی در مورد خبر تهدید برجامی اروپایی‌ها: این اقدام از اکنون مرده است

موسوی در مورد خبر تهدید برجامی اروپایی‌ها: این اقدام از اکنون مرده است


عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران
سخنگوی وزارت خارجه ایران اقدام احتمالی اروپا درباره خروج از برجام و بازگردانده شدن تحریم‌ها را اقدامی «خنده‌دار و اشتباهی» خواند و گفت که استفاده از این مکانیزم «از همین الان مرده است».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، عباس موسوی روز دوشنبه، ۸ مهر، در نشست خبری خود همچنین از عملیات جدید شبه‌نظامیان حوثی یمن دفاع کرد.
آقای موسوی درباره گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین مبنی بر هشدار اروپا به ایران در مورد بازگشت تحریم‌ها علیه ایران در صورت ادامه کاهش تعهدات برجامی از سوی جمهوری اسلامی گفت که «چنین اقدامی از همین الان مرده است».
روزنامه گاردین روز جمعه، پنجم مهرماه، در گزارشی به نقل از منابع خود خبر داده بود که اتحادیه اروپا در هفته جاری تهدید کرده است که در صورت تداوم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران، طرف‌های اروپایی نیز از این توافق خارج می‌شوند.
براساس این گزارش، مقامات اروپایی در نیویورک به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند که گامی دیگر از طرف ایران برای خروج از برجام این اتحادیه را «وادار» به کناره‌گیری از توافق اتمی خواهد کرد.
به نوشته این روزنامه، اروپایی‌ها همچنین تهدید کرده‌اند که در چنین حالتی به بند مکانیزم حل اختلاف در برجام معروف به «مکانیزم ماشه» (استپ‌بک) رجوع خواهند کرد.
بر اساس بند ۳۷ برجام، سازوکار حل اختلاف که «مکانیزم ماشه» نیز خوانده می‌شود در صورت نقض پایبندی به برجام از سوی ایران، قدرت‌های جهانی به طور خودکار می‌توانند در نهایت تمام تحریم‌های بین‌المللی گذشته ایران را بار دیگر فعال کند. بر اساس متن برجام و این مکانیزم، هر یک از اعضای گروه ۱+۵ به تنهایی می‌تواند ظرف مدت ۷۵ روز همه تحریم های ایران را بازگرداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی در مورد تهدید برجامی از سوی اروپا گفت: «من از تهدید اتحادیه اروپا خبری ندارم اما اگر منظورش این است که می‌خواهند از مکانیزم کاهشی استفاده کنند، غیرقانونی است. اگر بخواهند «اسنپ بک» انجام دهند، این اقدام از اکنون مرده است چراکه ما اقدامات جبرانی برای خود و آنها در برجام پیش‌بینی کرده بودیم.»
او در این مورد توضیح داد که همان کاهش تدریجی تعهدات برجامی از سوی ایران «اقدامات جبرانی» است که ایران برای خود در نظر گرفته بود و به گفته او «خنده‌دار است» که اروپایی‌ها بخواهند در مقابل این اقدامات جبرانی ایران «اقدامات جبرانی» انجام بدهند.
وی افزود: «اگر ایران نقض برجام انجام می‌داد، آنها می‌توانستند اسنپ بک را انجام دهند اما اگر قرار بر این بود که آنها نقض برجام انجام دهند، ایران در قالب دو ماده ۲۶ و ۳۶ برجام، اقدامات جبرانی انجام دهد.»
عباس موسوی در ادامه گفت: «اگر آنها بخواهند در پاسخ به اقدامات جبرانی ما، اقدامات جبرانی انجام دهند، اقدام خنده‌دار و اشتباهی است و ما به آنها توصیه می‌کنیم که این اقدامات را انجام ندهند.»
او تأکید کرد: «همانطور که گفتم، چنین طرحی مرده است و از نظر حقوقی و قانونی امکان استفاده اروپا از مکانیزم ماشه و اسنپ‌بک وجود ندارد. »
بر اساس برجام، اگر هر یک از سه کشور اروپایی امضاءکننده توافق اتمی (بریتانیا، آلمان و فرانسه) به این نتیجه برسند که ایران این توافق را نقض کرده است می‌توانند روند بررسی اختلاف را به جریان بیندازند که ظرف مدتی کمتر از ۶۵ روز این مسئله به شورای امنیت ارجاع داده خواهد شد و این نهاد ممکن است از سرگیری سریع تحریم‌ها علیه ایران را تصویب کند.
دفاع از حملات شبه‌نظامیان حوثی یمن
سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخشی دیگر از سخنانش، عملیات شبه‌نظامیان حوثی یمن در مرز منطقه نجران در جنوب عربستان سعودی را اقدامی دفاعی در برابر به گفته او، «تجاوز» عربستان سعودی خواند.
شبه‌نظامیان حوثی یمن روز یک‌شنبه، هفتم مهر، با انتشار ویدئوهایی مدعی شدند که «عملیاتی بزرگ» در مرز منطقه نجران در جنوب عربستان سعودی انجام داده و «دست‌کم دو هزار نفر» را اسیر گرفته‌اند.
دعوت از هشت کشور برای شرکت در طرح «ائتلاف صلح هرمز»
سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین بدون ذکر نام گفت که از هشت کشور دعوت شده تا در طرح «ائتلاف صلح هرمز» شرکت داشته باشند.
آقای موسوی اعلام کرد که جزئیات این طرح به صورت مکتوب اعلام خواهد شد.
حسن روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل از این طرح سخن گفت.
این طرح در حالی مطرح شده که رقیب اصلی منطقه‌ای ایران، یعنی عربستان سعودی، پیش از این اعلام کرده که به ائتلاف دریایی به رهبری ایالات متحده در آب‌های جنوب ایران می‌پیوندد.
به دنبال حمله به شش نفتکش و کشتی تجاری در آبهای خلیج فارس و دریای عمان در اردیبهشت و خرداد سال جاری، آمریکا ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی را برای حفاظت از تنگه هرمز و باب‌المندب را به کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو پیشنهاد کرد.

ترامپ: جاسوسی علیه رئیس جمهوری پیامدهای سنگینی دارد


ترامپ: جاسوسی علیه رئیس جمهوری پیامدهای سنگینی دارد

دونالد ترامپ خواستار دیدار با ماموری شده که پرده از مکالمه تلفنی او با رئیس جمهور اوکراین برداشته است. رسانه‌های آمریکا او را مامور سازمان سیا اعلام کرده‌اند. ترامپ این فرد را جاسوس خوانده و او را تهدید کرده است.
ماجرای تماس تلفنی روز ۲۵ ژوئیه دونالد ترامپ با همتای اوکراینی خود، ولودیمیر زلنسکی ابعاد گسترده‌تری یافته است. ترامپ روز یکشنبه هفتم مهر (۲۹ سپتامبر) با انتشار چند پست توییتری نسبت به اظهارات مامور سازمان اطلاعات پیرامون مضمون تماس تلفنی او با زلنسکی واکنش نشان داده است.
ترامپ در یکی از این پست‌های توییتری خواستار ملاقات با این مامور سازمان اطلاعات آمریکا شده است. روزنامه نیویورک تایمز با انتشار گزارشی در همین رابطه اعلام کرده است که این فرد یکی از ماموران سازمان سیا بوده است.
هویت این مامور سازمان اطلاعاتی اعلام نشده است. آدام شیف، مسئول کارگروه سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در کنگره این کشور به خبرنگاران گفته است که به‌زودی این فرد به پرسش‌های نمایندگان کنگره پاسخ خواهد داد.
ترامپ و درخواست دیدار با مامور سیا
دونالد ترامپ در پست‌های توییتری خود تاکید کرده است که اظهارات این مامور سازمان سیا "کاملا غلط" و "فریبکارانه" است.
رئیس جمهوری آمریکا گفته است که او نیز همچون هر آمریکایی دیگر حق دارد با "شاکی" خود دیدار کند. این در حالی است که وکلای این مامور نسبت به امنیت جانی او ابراز نگرانی کرده‌اند. آن‌ها با ارسال نامه‌ای خطاب به جوزف مگوایر، مدیر سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا اعلام کرده‌اند که وضعیت برای موکل آن‌ها "وخیم‌تر و خطرناک‌تر می‌شود". آن‌ها از مسئولان نهادهای اطلاعاتی آمریکا خواسته‌اند تا اقدامات لازم برای تامین امنیت این مامور را انجام دهند.
آدام شیف، رئيس کارگروه سازمان‌های اطلاعاتی در کنگره گفته است که حضور این مامور در برابر مجلس نمایندگان با رعایت پنهان کردن هویت او صورت خواهد گرفت.
دونالد ترامپ در واکنش به اظهارات این مامور سیا، از او به عنوان یک "جاسوس" یاد کرده و تاکید کرده است که اقدام به جاسوسی علیه رئيس جمهوری آمریکا پیامدهای سنگینی به همراه دارد.
استفن میلر، مشاور دونالد ترامپ نیز روز یکشنبه ۲۹ سپتامبر در مصاحبه با فرستنده خبری "فاکس‌نیوز" این فرد را "خرابکار" خوانده و گفته است: «او با اظهارات خود بر آن است تا به حیثیت رئیس جمهوری که به گونه‌ای دموکراتیک انتخاب شده است، آسیب برساند.»
دموکرات‌ها و طرح موضوع استیضاح
بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از سوی فرستنده "سی‌بی‌اس" آمریکا، حدود ۵۵ درصد مردم این کشور خواستار ادامه تحقیقات پیرامون مضمون تماس تلفنی ترامپ و زلنسکی هستند. این در حالی است که ۹۰ درصد از طرفداران حزب دموکرات در آمریکا از پیشبرد این تحقیقات جانبداری کرده‌اند.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات از دونالد ترامپ خواسته است تا به سوگند خود وفادار مانده و پیش از آنکه وضع بدتر از آنچه که هست، نشده، حقایق را بگوید.
از سوی دیگر، جو بایدن و تیم انتخاباتی او از فرستنده‌های تلویزیونی خواسته‌اند تا در ارتباط با گزارش‌دهی پیرامون ماجرای اوکراین از گفت‌وگو با رودی جولیانی، پرهیز کنند.
رودی جولیانی، وکیل شخصی دونالد ترامپ و شهردار سابق نیویورک ظرف روزهای گذشته بارها در گفت‌وگوهای تلویزیونی شرکت کرده و از سیاست‌های ترامپ در ارتباط با پرونده تماس با ولودیمیر زلنسکی دفاع کرده است.
این در حالی است که گفته می‌شود رودی جولیانی از جمله کسانی است که در پرونده و ماجرای اوکراین نقشی کلیدی ایفا کرده است.
از سوی دیگر، آدام شیف، رئیس کارگروه سازمان‌های اطلاعاتی کنگره و همچنین دیگر نمایندگان حزب دموکرات خواستار انتشار متن گفت‌وگوهای ترامپ با دیگر رهبران جهان و به‌ویژه تماس‌های تلفنی ترامپ با پوتین شده‌اند. این در حالی است که به نوشته رسانه‌های آمریکایی کاخ سفید دسترسی به محتوای مکالمات دونالد ترامپ با برخی سران کشورها از جمله ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه و محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان را به شدت محدود کرده است.

فک‌ها دیگر به ایران بازنمی‌گردند

فک‌ها دیگر به ایران بازنمی‌گردند

اجرای طرح گردشگری آشوراده، فک‌ها و پرنده‌های مهاجر را از سواحل دریای خزر فراری می‌دهد. آشوراده تنها جزیره ایرانی خزر و زیستگاه فک خزر است و کارشناسان هشدار دادند که این جزیره عاری از فک و پرنده‌های مهاجر خواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط‌ ‌زیست استان گلستان به خبرگزاری ایلنا گفته است که ابلاغیه رسمی از سوی وزارت دادگستری به سازمان محیط زیست در خصوص توقف و رد طرح گردشگری آشوراده هنوز صادر نشده است.
فعالان محیط زیست ضمن مخالفت با طرح گردشگری آشوراده، هشدار داده‌اند که اجرای این طرح به زیستگاه فک خزر آسیب خواهد رساند.
در آشوراده، تنها جزیره ایرانی دریای خزر، قرار است در مساحتی حدود ۲۲ هکتار یک طرح گردشگری اجرا شود. آشوراده در مرکز شبه جزیره میان‌کاله در شهرستان بندرترکمن، استان گلستان قرار دارد.
دکتر امیر صیاد شیرازی، رئیس مرکز درمانی و تحقیقاتی حفاظت از فک دریای خزر در گفت‌وگو با دویچه وله درباره طرح گردشگری آشوراده و دلایل مخالفت فعالان زیست محیطی گفت: «تنها مناطقی که در کشورمان برای فک‌ها مانده جزیره آشوراده، میانکاله و یک جای کوچکی به نام بوجاق، منطقه حفاظت شده در استان گیلان است. اگر قرار باشد طرح گردشگری آشوراده اجرایی شود دیگر فک‌ها به سواحل ایران نخواهند آمد. به خاطر اینکه این جانوران گوشه‌گیر هستند و سعی می‌کنند دور از انسان باشند. اکثر گزارشاتی که ما درباره حضور فک داشته‌ایم مربوط می‌شود به بخش شرقی سواحل خزر یعنی میانکاله و آشوراده. اگر قرار است که آنجا را هم از دست بدهیم باید با فک خزر خداحافظی کرد.»
رئیس مرکز درمانی و تحقیقاتی حفاظت از فک دریای خزر در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد، مدیریت‌ اشتباه باعث شده که ایران ساحل امنی برای حیات وحش نداشته باشد.
شیرازی در ادامه گفت اگر قرار است "خودخواهانه" فکر بکنیم، دیگر جایی برای گونه‌های وحشی نمی‌ماند. او تاکید کرد: «وقتی سواحل ما این گونه از بین می‌روند دیگر فک‌ها با ما خداحاظی می‌کنند و پایشان را دیگربه سواحل‌مان نمی‌گذارند. ما مخالف طرح گردشگری هستیم چون برخلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی استز چون تمامی گونه‌های خزر و پناه‌گاه‌های حیات وحش مثل میانکاله و آشوراده در کنوانسیون‌های مختلف آمده است که باید حفاظت بشود و طرح گردشگری آشوراده برخلاف این قوانین کنوانسیون‌هاست.»
دادگاه حکم صادر نکرده ولی مخالف طرح است
از یک طرف فعالان محیط زیست و از طرف دیگر هم بانیان طرح گردشگری آشوراده مدتهاست که نتوانسته‌اند اختلافات خود را حل کنند.  پرونده طرح گردشگری آشوراده اکنون به قوه قضائیه کشیده شده است.
امیر صیاد شیرازی در ادامه صحبت‌های خود در این باره هم گفت که اگرچه کارشناس قوه قضائیه طرح گردشگری را برای محیط زیست زیان‌آور تشخیص داده‌اند، ولی فعالان زیست‌محیطی منتظر حکم قطعی دادگاه هستند. او افزود: «در دو سه ماه گذشته دادگستری کارشناسی را فرستاد که بررسی بکند. کارشناس آمد و نظرات ما و دوستانمان را هم گرفت و از منطقه بازدید کرد و طبق گفته وکیل این پرونده که این قضیه را پیگیری می‌کند کارشناس دادگستری به دادگاه نامه‌ای فرستاده و به دلایل مخنلف این طرح را مخرب تشخیص داده است.»
شیرازی در ادامه تاکید کرد که دادگاه و قوه قضائیه هنوز رسما اعمال نظر نکرده اما کارشناسان قوه قضائیه طی نامه‌ای که نوشته‌اند، طرح گردشگری آشوراده را مخالف قانون اعلام کرده و مخرب تشخص داده‌اند.
دکتر امير صیاد شیرازی، مسئول پروژه فک خزری در ایران (سمت چپ) و مهندس رضا خالقی، مسئول امداد و نجات پروژه فک خزری دکتر امير صیاد شیرازی، مسئول پروژه فک خزری در ایران (سمت چپ) و مهندس رضا خالقی، مسئول امداد و نجات پروژه فک خزری
شیرازی همچنین گفت:«مردم محل فکر می‌کنند که شاید طرح آشوراده نجاتی باشد برای اشتغال‌زایی. اما بحث این است که این طرح اصلا کارشناسی شده نبوده. بافت آشوراده ویژگی و اکوسیستم خاصی دارد که مقبول توریست و گردشگر معمولی نیست. آشوراده بیشتر به درد کسانی می‌خورد که طبیعت‌گرد هستند و پرنده‌نگری می‌کنند و اگر طرح گردشگری آشوراده  اجرا شود دیگر پرنده‌ای هم نمی‌ماند، چون این پرنده‌ها به خاطر بکر بودن این جزیره و اینکه ساکت است به آنجا آمده‌اند.»
به گفته امیر صیاد شیرازی خلیج گرگان اکنون به خاطر کاهش ارتفاع عمق آب در بحران به سر می‌برد. اما فرار فک‌ها از شرق خزر نیز می‌تواند مشکلات زیست محیطی را در این منطقه بیشتر کند.

 پژوهشگران می‌گویند، فک‌ها جانورانی ارزشمند هستند که حتی با مدفوع خود یک منبع غذایی در دریای خزر به وجود می‌آورند و نابودی آن‌ها اکوسیستم خزر را به خطر می‌اندازد.
نام علمی فک دریای خزر "فوکا کاسپیکا" (phoca caspica) است که ساحل‌نشینان شمال آن را سگ ‌آبی می‌نامند. فک‌ها در میان هزار نوع جاندار خزر تنها پستاندار این دریا محسوب می‌شوند.
در سال‌های گذشته اجساد هزاران فک خزر در نزدیکی منطقه‌ی نفتی «کالاما کاس» در قزاقستان یافت شد. در سال ۲۰۰۰ میلادی بیش از ۱۰ هزار فک خزری در همین منطقه به دلیل مسمومیت با آلاینده‌های نفتی نابود شد.
پیش از فروپاشی اتحاد شوروی سابق، شمار فک خزری نزدیک به یک میلیون رأس می‌رسید اما در سرشماری سال ۲۰۰۸ معلوم شده است که این تعداد به یک صد هزار رأس کاهش یافته است.

واشینگتن‌پست: روند سیار شدن مرکز عملیاتی آمریکا در قطر سرعت گرفته‌است

واشینگتن‌پست: روند سیار شدن مرکز عملیاتی آمریکا در قطر سرعت گرفته‌است


این تصویر از ماه مه سال جاری یک فروند بمب‌افکن راهبردی بی-۵۲ ارتش آمریکا را در پایگاه العدید قطر نشان می‌دهد
روزنامه واشینگتن‌پست در گزارشی اختصاصی به نقل از فرماندهان ارتش آمریکا از روند انتقال بخشی از فعالیت مرکز عملیات هوایی ایالات متحده در قطر، به خاک آمریکا خبر می‌دهد. گفته شده افزایش تنش‌ها با ایران به این برنامه سرعت بخشیده‌است.
خبرنگاران واشینگتن‌پست روز شنبه شـشم مهر ماه، برای بازدید از فرایند کنترل عملیات هوایی ارتش آمریکا و متحدانش در خاورمیانه، به پایگاه «شاو» در کارولینای جنوبی دعوت شدند.
هرچند کنترل و فرماندهی عملیات هوایی در پایگاه العدید صورت می‌گیرد و عملیات روز شنبه موقتی بوده، اما گفته می‌‌شود این یک آزمایش بسیار مهم از نظر تاکتیکی به‌شمار می‌رود. به‌ویژه که برای نخستین بار از سال ۱۹۹۱ به این سو است که چنین چیزی رخ می‌دهد.
فرماندهان نیروی هوایی آمریکا گفته‌اند روند انتقال مرکز عملیاتی، به‌دلیل پیشرفت‌ فناوری، از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما رخدادهای تازه آغاز دور تازه‌ای از تنش‌ها و افزایش آن‌ها در پیوند با ایران، همزمان شده‌است.
سرهنگ فردریک کلمن، فرمانده مرکز هوافضای ۶۰۹ ارتش، به «واشینگتن‌پست» گفته‌است «ایران، نیت خود در مورد حمله احتمالی به نیروهای آمریکایی را به‌شکل‌های مختلف و در بازه‌های زمانی مختلف نشان داده‌است».
به گفته سرهنگ کلمن، در مجموع تنش‌های غرب آسیا نیز، به‌جز در مورد ایران، رو به کاهش گذاشته است.
واشینگتن‌پست به‌نقل از تحلیلگران می‌گوید در صورت وقوع درگیری نظامی احتمالی با ایران، احتمال این‌که پایگاه کنترل و عملیات مشترک هوافضا در العدید، هدف قرار گیرد، افزایش می‌یابد.
پایگاه العدید هرچند از سامانه‌های پدافندی پیشرفته‌ای برخوردار است، اما این سامانه‌ها برای جلوگیری از حملات موشک‌های بالیستیک در محل برپاشده‌اند و نه لزوما حملات کم‌ارتفاع توسط موشک‌های کروز و یا هواپیماهای بدون‌سرنشین.
به‌نظر می‌رسد حملات به تاسیسات نفتی عربستان، کشوری که از سامانه‌های پیشرفته پدافندی برخوردار است، بر روند وقایع تاثیراتی گذاشته‌است.
ژنرال چانس سالتزمن گفته بهتر است به یک سیستم ایمن اندیشید: «آلودگی هر آن ممکن است وارد بدن شود، مسئله این است که با چه سرعت و چه میزان از مقاومت می‌توان با آن مقابله کرد».
بنا بر این گزارش، ایجاد یک مرکز کنترل و عملیات سیار، به ارتش آمریکا این امکان را می‌دهد تا خیلی سریع‌تر به حملات احتمالی واکنش نشان دهد. انعطاف بیشتر، ممکن است از امکان هدف قرار گرفتن سازه‌های موجود در پایگاه العدید نیز بکاهد.
در هر صورت آن‌چه نظامیان ایالات متحده، هم‌چون دولت آن کشور، بر آن تاکید کرده، «جلوگیری» از وقوع یک درگیری نظامی‌ست.
ژنرال سالتزمن به واشینگتن‌پست گفته «هدف بازدارندگی‌ست»؛ با این حال نبود یک سیستم ارتباطی بین تهران و واشینگتن، ارسال چنین پیامی را با موانع و مشکلات مختلف روبه‌رو کرده‌است.
به گفته روزنامه واشینگتن‌پست در حال حاضر هدف این است که عملیات هوایی در خاورمیانه، ماهی یک بار از راه دور کنترل شود و باقی زمان در العدید ادامه یابد.
فرماندهان می‌خواهند به راه‌حلی برسند که کنترل عملیات هشت ساعت در ۲۴ ساعت در پایگاهی مانند شاو در کارولینای جنوبی، یا جای دیگر، انجام شود. مقام‌های رسمی در العدید البته تاکید کرده‌اند برنامه‌ای برای توقف کامل کار پایگاه وجود ندارد.
پایگاه هوایی العدید در جنوب‌غربی دوحه، پایتخت قطر، قرار دارد. این پایگاه در عین حال دربرگیرنده نیروی هوایی قطر، بریتانیا و برخی دیگر پرسنل است.
آمریکا اخیرا شماری از هواپیماهای بمب‌افکن استراتژیک «بی ۵۲» خود را به پایگاه العدید فرستاده و چند فروند از هواپیمای «اف-۳۵ آ»، که از پیشرفته‌ترین هواپیماهای رادارگریز هستند، را نیز در پایگاه الظفره امارات مستقر کرده است.
اواخر شهریور ماه فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفته بود پس از جریان حمله به پهپاد آمریکایی در آب‌های جنوب ایران، «به‌طور مشخص پایگاه العدید، پایگاه الظفره و یک ناو آمریکایی در دریای عمان نیز توسط موشک‌های سپاه هدف‌گیری شده بود».
این اظهارات در حالی‌ست که مقام‌های آمریکایی بارها در مورد حمله به نیروهای آن کشور هشدار داده‌اند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تهدید کرده پاسخ کشورش به حمله احتمالی، «کوبنده» خواهد بود.
تنش‌ها بین ایران و آمریکا در ماه‌های گذشته به‌طور فزاینده افزایش یافته‌است. با این حال مقام‌های سیاسی ارشد هر دو کشور گفته‌اند قصد ندارد آغازگر یک درگیری نظامی علیه دیگری باشند.

ولیعهد سعودی در مورد ایران: راه‌حل سیاسی به‌مراتب بهتر از گزینه نظامی است

ولیعهد سعودی در مورد ایران: راه‌حل سیاسی به‌مراتب بهتر از گزینه نظامی است


محمد بن‌سلمان با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سی‌بی‌اس، روز سه‌شنبه گذشته در عربستان مصاحبه کرده‌است
ولیعهد عربستان ضمن آن‌که در مورد افزایش تنش‌ها در پیوند با تهران و وقوع یک درگیری نظامی احتمالی هشدار داده، اما می‌گوید حل‌وفصل سیاسی و صلح‌آمیز مسائل به‌مراتب بهتر است.
محمد بن‌سلمان در مصاحبه‌ای با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سی‌بی‌اس، که روز سه‌شنبه در عربستان ضبط شده، اما به‌تازگی پخش شده، می‌گوید به‌مانند مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، او نیز حمله به تاسیسات نفتی عربستان را «اقدام جنگی» می‌داند.
بن‌سلمان در عین حال می‌گوید حمله به پنج درصد تولید نفت در جهان «تنها ناشی از بلاهت است و نمی‌توان دلیل دیگری برای آن پیدا کرد».
عربستان، ایالات متحده و کشورهای اروپایی، ایران را مسئول حملات به تاسیسات آرامکو و یک میدان بزرگ نفتی در عربستان می‌دانند.
حوثی‌های یمن مسئولیت این حملات را برعهده گرفته‌اند. تهران به‌تاکید دست داشتن در آن را رد کرده‌ و می‌گوید این اتهام‌ها به‌منظور «برنامه‌ریزی برای اقداماتی» در آینده، به جمهوری اسلامی وارد شده‌است.
ولیعهد سعودی به سی‌بی‌اس گفته «اگر جهان برای مقابله با ایران یک اقدام جدی و استوار در پی نگیرد، ما شاهد افزایش تنش‌هایی خواهیم بود که منافع جهان را به خطر می‌اندازد».
بن‌سلمان هشدار داده که نتیجه این تنش‌ها می‌تواند به افزایش قابل‌توجه بهای نفت بیانجامد: «به‌طوری که در زندگی ما بی‌سابقه خواهد بود».
حمله به تاسیسات نفتی عربستان در مدتی کوتاه به کاهش پنج درصدی کل تولید نفت جهان انجامید و همچنان نیز بازگشت فوری این تاسیسات به چرخه تولید، پالایش و صادرات با تردیدهایی روبه‌رو است.
رخدادهای اواخر شهریور ماه به طور مشخصی بر تنش‌ها در غرب آسیا، افزوده‌است؛ تنش‌هایی که البته طی ماه‌های گذشته، بین جمهوری اسلامی از یک سو، آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن از سوی دیگر، روندی فزاینده به خود گرفته‌است.
محمد بن‌سلمان اما در مصاحبه با سی‌بی‌اس تاکید کرده راه‌حلی سیاسی را برتری می‌دهد، چراکه وقوع یک جنگ بین دو طرف، می‌تواند به تخریب اقتصاد جهانی بیانجامد.
ولیعهد عربستان می‌گوید «راه‌حل سیاسی و صلح‌آمیز برای مسئله به‌مراتب بهتر از یک راه‌حل نظامی است».
محمد بن‌سلمان در عین حال در این مصاحبه که هفته پیش انجام شده، خواستار دیدار رئیس‌جمهوری ایالات متحده با رئیس‌جمهوری ایران شده، بلکه توافق تازه‌ای شکل گیرد که هم شامل برنامه اتمی و هم گستره نفوذ تهران در منطقه شود.
تلاش‌های گسترده برای آن‌که حسن روحانی و دونالد ترامپ در جریان گردهمایی ملل متحد در نیویورک دور یک میز بنشینند، فرجامی نیافت. پیشتر رهبر جمهوری اسلامی، تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد سیاست‌های کلان حکومتی، از جمله دیدار با مقام‌های آمریکایی، گفت‌وگوی رو در رو را رد کرده بود.
رهبران جهان خواستار دیدار آقایان ترامپ و روحانی بودند، اما تهران گفته بود شرط اول «برداشتن تحریم‌ها» است و سپس طرف‌ها می‌توانند در جریان نشست سران ۵+۱ رو در رو شوند.
محمد بن‌سلمان در بخش‌های دیگری از مصاحبه با سی‌بی‌اس به مسائل دیگر، مانند قتل جمال خاشقجی، یادداشت‌نویس و روزنامه‌نگار در کنسولگری عربستان در ترکیه نیز اشاره کرده‌است.
ولیعهد عربستان گفته او دستور قتل آقای خاشقجی را نداده، اما به‌عنوان ولیعهد کشورش خود را «کاملا مسئول» می‌داند.
قتل آقای خاشقجی، که از منتقدان ریاض محسوب می‌شد، انتقادهای گسترده و شدیدی را متوجه حکومت عربستان و شخص محمد بن‌سلمان کرده‌است.

یکشنبه، مهر ۰۷، ۱۳۹۸

شیف: دمکرات‌ها خواهان دسترسی به تماس‌های تلفنی ترامپ با پوتین و سایر رهبران هستند

شیف: دمکرات‌ها خواهان دسترسی به تماس‌های تلفنی ترامپ با پوتین و سایر رهبران هستند


آدام شیف می‌گوید که کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان با افشاگر پرونده برای حضور در یک نشست پرسش‌وپاسخ به توافق رسیده است.
رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه هفتم مهرماه گفت که کنگره بدنبال دسترسی به تماس‌های تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، با ولادیمیر پوتین همتای روس وی و سایر رهبران جهان است.
آدام شیف دلیل این درخواست را نگرانی‌ از احتمال به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا عنوان کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی در گفت‌وگو با برنامه «دیدار با مطبوعات» شبکه ان‌بی‌سی اظهار داشت: «به نظرم، محافظت از امنیت ملی ایالات متحده ضروری‌ترین کار است و باید ببینیم آیا رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با سایر رهبران جهان بویژه پوتین، امنیت‌مان را در راستای بهره‌برداری شخصی‌ در کمپین خودش زیر سوال برده است».
رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان تصریح کرد که «اگر هدف پنهان‌کاری و لاپوشانی است، باید به آن پی ببریم».
رسانه‌های آمریکایی روز ششم مهر اعلام کردند که کاخ سفید دسترسی به متن مکالمات تلفنی آقای ترامپ با رهبران خارجی از جمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، را به شدت محدود کرده است.
بدنبال طرح شکایت یک افشاگر که گفته می‌شود در سی‌آی‌ای کار می‌کند، دمکرات‌ها می‌گویند کاخ سفید تلاش کرده که مکالمه ماه ژوئیه دونالد ترامپ با وولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری جدید اوکراین، را که در آن خواستار کمک وی برای تحقیق درباره پسر جو بایدن شده است، لاپوشانی کند.
جو بایدن از نامزدهای اصلی دمکرات‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده آمریکاست و نمایندگان این حزب، رئیس‌جمهوری را متهم کرده‌اند که در تماس با یک رهبر خارجی بدنبال نفع شخصی بوده و لذا امنیت ملی را به خطر انداخته است.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، روز سوم مهرماه دستور انجام تحقیقات رسمی در رابطه با آغاز فرایند استیضاح دونالد ترامپ را صادر کرد.
آدام شیف روز شنبه همچنین به شبکه «ای‌بی‌سی» گفت کمیته اطلاعاتی با افشاگر این پرونده برای حضور در یک نشست پرسش‌وپاسخ به توافق رسیده است.
در همین حال، رودی جولیانی وکیل شخصی دونالد ترامپ، گفته که اگر موکلش اجازه دهد حاضر به همکاری با تحقیقات نمایندگان برای استیضاح است.
وی به شبکه ای‌بی‌سی گفت من با شیف «همکاری نمی‌کنم» مگر اینکه «تصمیم» ترامپ «این باشد که شهادت بدهم، آن زمان شهادت می‌دهم».
آقای شیف گفته که هنوز تصمیم نگرفته است آیا جولیانی باید شهادت بدهد یا نه.