کرونا در ایران - افسردگی و افکار خودکشی در ۳۸ درصد پرستاران؛ اعتراض به طرح تشکیل «سازمانهای طب اسلامی-ایرانی»
وزارت بهداشت ایران از ۱۸ شهریور تا ۱۹ شهریور، ۲۱ هزار و ۱۱۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.
همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۴۵ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۳ هزار و ۳۸۰ نفر رسید.
بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.
- برای پایان واکسیناسیون تهرانیها تا آخر مهر، میزان تزریق باید ۲.۵ برابر شود
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران میگوید برای پوشش کامل واکسیناسیون شهروندان تهرانی تا پایان مهر باید آمار روزانه تزریق واکسن به ۳۲۰ هزار دز برسد.
عیلرضا زالی، از تزریق پنج میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن در تهران تاکنون خبر داد و گفت حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از آنها هر دو دز را دریافت کردهاند.
جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران میزان روزانه تزریق واکسن کرونا در تهران را ۱۳۰ هزار دز عنوان کرده است.
- سازمان غذا و دارو: مجوز واردات فایزر اروپایی صادر شده است
رئیس سازمان غذا و دارو ایران میگوید هر واکسنی که به عنوان فایزر در بازار آزاد و ناصرخسرو فروخته میشود تقلبی است.
محمدرضا شانهساز ضمن اشاره به این موضوع که تاکنون هیچ واردات رسمی واکسن فایزر به کشور انجام نشده است گفت: «ما به همه منابع معتبر واکسن از جمله فایزر اروپا که برای شرکت بایونتک است، معرفینامه و مجوز برای واردات دادهایم.»
- وزیر بهداشت، آمار قربانیان کرونا را با تلفات جنگ ایران و عراق مقایسه کرد و آن را «فاجعهای بزرگ» خواند
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران، آمار قربانیان کرونا را با کشتهشدههای جنگ ایران و عراق مقایسه کرد و گفت جنگ هشت ساله، «حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار شهید» به جای گذاشت، در حالی که در ۱۸ ماه گذشته «حدود ۱۱۳ هزار نفر» جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
آقای عیناللهی آمار روزانه قربانیان را «فاجعهای بزرگ» توصیف کرد و گفت «نباید خواب راحت به چشممان بیاید.»
وزیر بهداشت با اشاره به افزایش واردات واکسن در ماه گذشته گفت: «به جای باران، سیل بارید.»
بهرام عین اللهی گفت: «شنیده بودیم که میگویند به ایران واکسن نمیدهند وقتی دولت را تحویل گرفتیم اصلا واکسن نداشتیم و ذخیره ما صفر بود.»
او افزود که با پیگیری رئیس جمهوری و وزیران «سیلی از واکسن» به کشور سرازیر شد.
وزیر بهداشت جدید ایران، خود از امضاء کنندگان نامه حمایت از تصمیم آیت
الله خامنهای مبنی بر ممنوعیت ورود واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی بود.
- رؤسای انجمنهای علمی به تشکیل «سازمانهای طب اسلامی-ایرانی» اعتراض کردند
رؤسای تعدادی از انجمنهای علمی ایران در نامهای به محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، طرح نمایندگان مجلس برای تشکیل «سازمانهای طب اسلامی-ایرانی» را «هتک حیثیت نظام سلامت» توصیف کردند.
به گزارش ایلنا، این ۵۷ نفر در نامه خود با «تبلیغ و ترویج نظریهها یا شیوههای درمانی بدون در نظر داشتن شواهد علمی» مخالفت کردهاند و گفتهاند این طرح، در صورت تصویب، سلامت مردم را به خطر خواهد انداخت.
این در حالی است که بهرام عیناللهی، پیش از آغاز به کار، برنامه «بازاندیشی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران» را به عنوان یکی از سیاستهای خود در عرصه سلامت و بهداشت ارائه داد.
وزیر بهداشت روز جمعه ۱۹ شهریور، در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان قزوین نیز به طب سنتی اشاره کرد و گفت: «ما به طب سنتی علمی اعتقاد داریم و تأسیس دانشکده طب سنتی و جذب متخصصین این حوزه در دستور کار قرار دارد.»
- حدود ۳۸ درصد از پرستاران به خودکشی فکر کرده یا برای آن آماده بودهاند
یک عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی ایران میگوید ۳۸ درصد پرستاران به افسردگی متوسط تا شدید دچار هستند و ۳۷.۵ درصد به خودکشی فکر کرده و یا برای خودکشی «آماده» بودهاند.
فریبرز در تاج در گفتگو با خبرگزاری ایسنا به پژوهشی اشاره کرده است که میزان شیوع افسردگی، اضطراب، و افکار خودکشی در پرستاران بیمارستانهای ملایر را بررسی کرده است.
به گفته آقای درتاج، پرستاران دارای مدرک کارشناسی در مقایسه با پرستاران دارای مدرک ارشد و بالاتر افسردگی و افکار خودکشی بیشتری داشتهاند.
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران همچنین میگوید اضطراب و افکار خودکشی پرستاران مجرد بیشتر از پرستاران متأهل بوده است.
چندی پیش، محمد شریفیمقدم، مدیرکل خانه پرستار ایران از افزایش تقاضای مهاجرت پرستاران خبر داد و گفت با آنکه در گذشته ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر گواهی مهاجرت از نظام پرستاری میگرفتند اما اکنون بیش از ۱۵۰۰ نفر در سال اقدام به مهاجرت کنند.
دبیر شورای عالی نظام پرستاری نیز گفته است با آغاز همه گیری کرونا و وضعیت بد معیشتی پرستاران، بسیاری از پرستاران دست به مهاجرت زدهاند که تعداد آنها، ۵۰۰ نفر در ماه هم برآورد میشود.
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری گفته است که در موج پنجم کرونا شرایط به گونهای است که ۲۵ بیمار را یک پرستار مدیریت میکند.
به گفته حمیدرضا عزیزی، بیش از ۱۳۰ پرستار در اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند و حدود ۱۲۰ هزار نفر مبتلا شدهاند.
- کرونا، زندگی ۶۷ درصد از شهروندان تهرانی را بدتر کرده است
به گزارش «تجارت نیوز»، یک پژوهش نشان داده که ۶۷ درصد از شهروندان تهرانی معتقدند شرایط زندگیشان به دلیل شیوع کرونا بدتر شده است.
این مطالعه سازمانهای بینالمللی و مراکز تحقیقاتی از خرداد تا مرداد ماه سال ۱۳۹۹، در قالب نظرسنجی از ۲۰۰ هزار نفر شهروند تهرانی صورت گرفته است.
در این مطالعه، نگرانیهای اجتماعی و اقتصادی مانند درآمد ثابت خانواده، مواجهه یا ابتلا به کووید-۱۹، تأخیرهای تحصیلی و بیکاری از عوامل ایجاد مشکلات روانی در افراد عنوان شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر