آتشسوزیهای گسترده در جنگلهای هیرکانی، میراث تاریخی و طبیعی ایران
بیش از یکصد و پنجاه هکتار از جنگلهای هیرکانی در منطقۀ کردکوی استان گلستان دچار آتش سوزیهای گسترده شدهاند و مسئولان کمبود امکانات سخت افزاری و شرایط آب و هوایی را علت تداوم این آتش سوزیها اعلام کردهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان، در این رابطه گفته است که به دلیل وزش باد شدید امکان استفاده از هلیکوپترهای آب پاش وجود ندارد و برای خاموش کردن آتش جنگل کردکوی به بیل، کلنگ، کولۀ آب پاش، و سایر تجهیزات اطفای زمینی بیشتر احتیاج داریم.
جنگلهای هیرکانی میلیونها سال قدمت دارند و جزو میراث تاریخی و طبیعی ایران هستند. مسعود منصور، رئیس سازمان جنگلها، مراتع، و آبخیزداری روز شنبه گفت، در چند نقطه حفاظت شده جهاننما و درازنو، سرعت باد به ۷۰ تا ۹۰ کیلومتر رسیده و وزش شدید باد، اطفای کامل آتش را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزوده است که عامل ۹۵ درصد آتشسوزی در مناطق جنگلی و عرصههای منابع طبیعی، عوامل انسانی است و تاکنون ۳۰ نفر به عنوان عوامل «آتشسوزی عمدی» در مناطق مختلف کشور شناسایی و تحویل مقامات قضایی شدهاند.
طی سالهای گذشته پوشش جنگلی ایران به دلیل آسیبهای طبیعی و انسانی، از جمله آتش سوزی، خشکسالی، قطع درختان، و تغییر کاربری، به شدت آسیب دیده و نیازمند حفاظت شدید است. نابودی پوشش گیاهی در مناطق طبیعی ایران موجب بحرانهای زیست محیطی مختلفی از جمله افزایش وقوع سیل و ریزگرد شده است.
بحران زیستمحیطی در ایران مدتها است که توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. مقامات ایالات متحده نیز بارها نسبت به سوء مدیریت منابع طبیعی ایران، جنگلخواریهای گسترده، و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر