دوشنبه، مرداد ۰۹، ۱۴۰۲

رئیس فاسد و روانی و زبان نفهم و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان شارلاتان و شیاد و کلاش و ماله کش لوطکاران قوه قضائیه جمهوری اسلامی: هر روز یک شایعه برای شخصیتی درست کرده و آن را نشر می‌دهند

 

رئیس فاسد و روانی و زبان نفهم و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان شارلاتان و شیاد و کلاش وماله کش لواطکاران قوه قضائیه جمهوری اسلامی: هر روز یک شایعه برای شخصیتی درست کرده و آن را نشر می‌دهند


غلامحسین محسنی اژه‌ای رسانه‌ها، خبرنگاران و مردم در فضای اجتماعی را تهدید کرد که «در زمین دشمن بازی نکنند»

رئیس قوه قضائیه ایران در پی جنجال افشای کلیپ رابطه جنسی دو مقام دون‌پایه جمهوری اسلامی ایران با مردان، در واکنشی تلویحی مدعی شد که «دستور کار دشمن» «تخریب اشخاص و نهادهای جمهوری
اسلامی ایران است».

غلامحسین محسنی اژه‌ای روز دوشنبه ۹ مرداد در نشست شورای عالی قوه قضائیه گفت: «شاهدیم که هر روز یک شایعه را برای شخصیتی درست کرده و آن را نشر می‌دهند و با عملیات روانی درصدد سرگردان کردن مردم هستند».

به ادعای او، «هدف دشمن از این اقدامات، ایجاد شبهه و تفرقه میان مردم و مسئولان و قواست».

هرچند رئیس قوه قضائیه به‌طور مستقیم به ماجرای کلیپ رابطه جنسی دو مقام حکومتی با مردان اشاره نکرد اما به‌نظر می‌رسد اشاره تلویحی او به گزارش‌ها در خصوص رابطه همجنس‌گرایی رضا ثقتی و حجت‌الاسلام مهدی حق‌شناس است.

کانال تلگرامی رادیو گیلان با انتشار فایل تصویری از دو مقام درگیر در این ماجرا، مدعی شده که غیر از رضا ثقتی، مدیرکل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، مهدی حق‌شناس که معاون وقت نهاد «امر به معروف و نهی از منکر» بود، نیز از جمله با باجناق خود رابطه جنسی داشت.

براساس این گزارش، که رادیو فردا نمی‌تواند صحت و سقم آن را تأیید کند، رضا ثقتی ماه گذشته در پی انتشار فیلمی از رابطه جنسی او با یک مرد جوان، از کار خود برکنار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد در دولت ابراهیم رئیسی برای برکناری او زیر فشار بود.

کانال تلگرامی رادیو گیلان در اقدامی جدید تصویری از چت میان مهدی حق‌شناس با باجناق خود با محتوای تمایلات جنسی آن‌ها و تعیین ملاقات برای انجام رابطه جنسی را به عنوان شاهد ادعای خود در خصوص این فرد معمم منتشر کرد.

این کانال افزوده است: آیت‌الله فلاحتی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان گیلان، با ورود به ماجرای «فساد اخلاق» حجت‌الاسلام مهدی حق‌شناس در پرونده‌ای که در این زمینه در دادگاه ویژه روحانیت گشوده شده بود، سبب شد که پرونده او مختومه شود...درحالی که آقای حق‌شناس در همین روزها نیز در بندرانزلی «برنامه‌های عزاداری ماه محرم» را برگزار می‌کند.

با این حال، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه گفت: «جبهه دشمن، هر روز با یک شایعه و خلط حق و باطل اذهان را مشغول می‌کند تا به زعم خود، کشور را از حرکت در مسیر پیشرفت و رفع مشکلات بازدارد».

محسنی اژه‌ای رسانه‌ها، خبرنگاران و مردم در فضای اجتماعی را تهدید کرد که «خدای ناکرده در زمین دشمن بازی نکنند».

به ادعای رئیس قوه قضائیه، «ما همه اعضای یک خانواده هستیم و اگر مشکلاتی هست، باید آن را با هم‌افزایی و تدبیر در داخل خانواده حل کنیم و اجازه ندهیم که اغیار میدان‌دار شده و کار به دست نااهلان و نفوذی‌ها بیفتد».

آقای اژه‌ای همچنین گفت که «نباید به شایعات ساخته دشمن پروبال بدهیم...و راه‌گشاترین نسخه، اطاعت از ولی امر است».

پیمان بهبودی، سردبیر رادیو گیلان، در گفت‌وگو با صدای آمریکا اظهار داشته که افشاگری کانال تلگرامی این رادیو در خصوص رابطه رضا ثقتی با «شریکان جنسی متعدد او» برای روشنگری این واقعیت است که مقامات، «جانماز آب کشیده» و در شخصی‌ترین مسائل مردم دخالت می‌کنند اما هر کاری را برای خود مجاز می‌دانند.

کانال رادیو گیلان مدعی شده است که ۱۳ فیلم در خصوص آقای ثقتی را در اختیار دارد.

این رویدادها در حالی است که جمهوری اسلامی ایران برای تحمیل دوباره حجاب اجباری، در روزهای گذشته گشت‌های ارشاد را به خیابان‌های تهران برگردانده و لایحه «حجاب و عفاف» را نیز در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصویب کرده است.

از آغاز حکومت جمهوری اسلامی در ایران همواره گزارش‌هایی در خصوص رابطه جنسی مقامات حکومتی از جمله امامان جمعه یا قضات دادگاه‌ها با زنان و مردان منتشر شده بود اما در دوره اخیر شبکه‌های اجتماعی به فرصتی برای انتشار فیلم‌های این روابط تبدیل شده است. با این حال، سران جمهوری اسلامی ایران کماکان به تکذیب این ادعاها روی آورده و «دشمن» را نکوهش می‌کنند.

انتشار فیلم رابطه جنسی مهدی حق‌شناس باجناق خود و همچنین رضا ثقتی با مردان در حالی که خود آن‌دو مدت‌ها از مسئولان تحمیل قوانین حکومتی به زندگی خصوصی مردم بودند، در روزهای گذشته به
عنوان نمونه‌ای از ریاکاری نظام حاکمیتی ایران در صدر گزارش‌های جهانی در ارتباط با ایران قرار گرفته و بازتاب بین‌المللی داشته است.

رهبر جمهوری اسلامی بارها غرب را متهم کرده بود که در صدد ترویج همجنسگرایی است.

اظهارات محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت نظام، که در سفر به آمریکا گفت «ما در ایران مانند شما همجنسگرا نداریم» تا سال‌ها در رسانه‌های جهانی مورد تمسخر بود.

احضار مجدد مجید خادمی با شکایت دادستان؛ چهاردهمین روز اعتصاب غذای علی زرگانی

 

احضار مجدد مجید خادمی با شکایت دادستان؛ چهاردهمین روز اعتصاب غذای علی زرگانی


مجید خادمی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸

یک منبع آگاه به صدای آمریکا خبر داد که مجید خادمی، فعال مدنی که به ۱۰ سال زندان محکوم شده است، برای رسیدگی به یک اتهام جدید به دادگاه کیفری بهبهان احضار شد. همچنین گزارش‌ها از وخامت حال علی زرگانی در چهاردهمین روز اعتصاب غذا در زندان شیبان اهواز حکایت دارد.

مجید خادمی، فعال مدنی اهل بهبهان که پیش از این در مجموع به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود، بار دیگر «با شکایت دادستان» به دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی بهبهان احضار شد.

این منبع آگاه دوشنبه ۹ مرداد به صدای آمریکا گفت مجید خادمی، زندانی سیاسی پیشین و فعال مدنی اهل بهبهان، که در روزهای گذشته محکومیت ۱۰ سال زندان او به اجرای احکام فرستاده شده بود، حالا با شکایت دادستان برای رسیدگی به اتهام «خرید و فروش یا نگهداری یا حمل و نقل یا مخفی کردن یا ساختن مواد محترقه و منفجره و اخلال در نظم و آسایش عمومی و تخریب و احراق با مواد منفجره» به دادسرای عمومی و انقلاب بهبهان فراخوانده شده است.

بنا بر مستنداتی که صدای آمریکا در اختیار دارد، مجید خادمی باید ساعت ۱۱ صبح ۱۶ مرداد در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو بهبهان در استان خوزستان حضور یابد.

پیش از این، مجید خادمی، معترض بازداشت‌شده در دی ۱۳۹۸ در بهبهان، توسط دادگاه انقلاب اسلامی ماهشهر علاوه بر ۱۰ سال و سه ماه حبس تعزیری که شش سال و سه ماه آن اجرایی است، به دو سال ممنوعیت خروج از کشور و همچنین محرومیت از عضویت در گروه‌های سیاسی و اجتماعی محکوم شده است.

احضار مجدد مجید خادمی در حالی است که پرونده این فعال مدنی روز دوشنبه دوم مرداد به شعبه اجرای کیفری شهرستان بهبهان ارسال شده بود.

 بنا بر مستنداتی که به صدای آمریکا رسیده است، پرونده مجید خادمی، معترض بازداشت‌شده در دی ۱۳۹۸ در روز دوشنبه دوم مرداد به شعبه اجرای کیفری شهرستان بهبهان ارسال شده است. یک منبع آگاه به صدای آمریکا گفت دادگاه ماهشهر حکم بیش از ۱۰ سال حبس تعزیری مجید خادمی را تأیید کرده است.







  • چهاردهمین روز اعتصاب غذای علی زرگانی

در گزارشی دیگر، منابع خبری گزارش داده‌اند که علی زرگانی، زندانی سیاسی در زندان شیبان اهواز در چهاردهمین روز از اعتصاب غذای خود دچار «افت شدید فشار» شده است.

آرش صادقی، مدافع حقوق بشر، دوشنبه ۹ مرداد با اعلام این خبر در توییتی حال او را «وخیم» گزارش داده است.

علی زرگانی اواخر تیر توسط دادگاه انقلاب اسلامی اهواز به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام» به پنج سال زندان محکوم شد و در این گزارش تأکید شده که اعتصاب غذای او در اعتراض به صدور این حکم بدون تفهیم اتهام و بدون برخورداری از حق داشتن وکیل و دادرسی عادلانه است.

 

 / "چهاردهمین روز اعتصاب غذای زندانی سیاسی #علی_زرگانی ، در زندان شیبان اهواز" علی زرگانی فرزند،عبدالرضا،زندانی سیاسی که در زندان شیبان به سر می‌برد، چهاردهمین روز اعتصاب غذای خود را در حالی سپری میکند که با افت شدید فشار مواجه شده و حال وی وخیم گزارش شده است.

 


 

دو شهروند سوئدی بار دیگر «قرآن» را سوزاندند

 

دو شهروند سوئدی بار دیگر «قرآن» را سوزاندند


عکس آرشیوی از حضور پلیس سوئد در صحنه قرآن‌سوزی در استکهلم

همزمان با تشدید تنش‌ها بر سر سوزاندن و لگدمال کردن قرآن در دو کشور سوئد و دانمارک، دو شهروند سوئدی روز دوشنبه ۹ مرداد بار دیگر کتاب مقدس مسلمانان را به آتش کشیدند.

سلوان مومیکا و سلوان نجم که هر دو عراقی‌الاصل هستند، با حضور در برابر ساختمان پارلمان سوئد در استکهلم، ابتدا قرآن را لگدمال کرده و سپس صفحات آن را آتش زدند.

سلوان نجم ۴۸ ساله که در قرآن‌سوزی‌های پیشین توسط سلوان مومیکا، از او فیلم می‌گرفت و آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کرد، این بار خود نیز در آتش‌زدن قرآن شرکت کرد.

سلوان نجم به روزنامه اکسپرسن در استکهلم گفت که او کارغیرقانونی انجام نداده و آن‌قدر به سوزاندن قرآن ادامه خواهد داد تا این کار «تحریم و ممنوع شود».

او گفت: «به خاطر مشتی کاغذ»، او و دوستش «تهدید شده‌اند».

در مقابل، حدود ۱۵ تن که از این رویداد خشمگین بودند، در حالی که قرآن و تصاویر رهبران اسلام را به نشانه احترام در دست داشتند، برسر این دو نفر فریاد زدند و آن‌ها را لعن و نفرین کردند.

دولت‌های سوئد و دانمارک که روابط آنها با کشورهای اسلامی پس از این دست اقدامات به تیرگی گراییده است، در روزهای اخیر اعلام کردند که احتمال ممنوعیت توهین به کتب مذهبی، از جمله سوزاندن آن، را بررسی می‌کنند.

دولت سوئد می‌گوید مخالف سوزاندن قرآن است اما نمی‌تواند مانع آزادی بیان شهروندان خود شود.

با این حال، نخست‌وزیر سوئد تأیید کرد که این رویداد منافع کشورش را در جهان با مخاطره روبه‌رو کرده است.

وزارت خارجه دانمارک نیز سوزاندن متون مقدس و نمادهای مذهبی را «شرم‌آور» و «تحریک‌کننده» خوانده است.

در حالی که بسیاری از کشورهای جهان دارای قوانینی هستند که «توهین به مقدسات» را جرم می‌دانند، سوئد و دانمارک چنین قوانینی را ندارند و سوزاندن متون مقدس به طور مشخص از سوی قانونگذاران منع نشده است.

گونار استرومر، وزیر دادگستری سوئد، روز دوشنبه با ارسال نامه‌ای برای اتحادیه سازمان‌های یهودی اروپا «متعهد شد» که استکهلم راه‌های قانونی و حقوقی برای جلوگیری از توهین به کتب مقدس مسلمانان و یهودیان را بررسی می‌کند.

با این حال، به گزارش رسانه‌های سوئد، سلوان مومیکا و سلوان نجم برای اقدام جدید خود در روز ۹ مرداد از پلیس استکهلم مجوز گرفته بودند.

همزمان با تکرار قرآن‌سوزی در سوئد، وزیران خارجه ۵۷ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی روز دوشنبه در یک نشست مجازی در مورد واکنش متحد به سوزاندن قرآن و لگدمال کردن آن در سوئد و اروپا تشکیل جلسه دادند.

در کشورهایی مانند پاکستان، یمن و ترکیه، در روزهای اخیر تظاهرات چند هزار نفری در اعتراض به «توهین به قرآن» علیه سوئد و دانمارک برگزار شده است.

ابراهیم رئیسی قاتل و فاسد و بی سواد و بی لیاقت و بی کفایت و حرامزاده و زبان نفهم و بی شعور و بی شرف و بی وجدان مصوبه «تثبیت نظارت» صدا و سیما بر «نمایش خانگی» را ابلاغ کرد

 

ابراهیم رئیسی قاتل و فاسد و بی سواد و بی لیاقت و بی کفایت و حرامزاده و زبان نفهم و بی شعور و بی شرف و بی وجدان مصوبه «تثبیت نظارت» صدا و سیما بر «نمایش خانگی» را ابلاغ کرد


شبکه نمایش خانگی

پیمان جبلی رئیس صداوسیمای جمهوری اسلامی از ابلاغ مصوبه «تثبیت نظارت» صدا و سیما بر شبکه «نمایش خانگی» توسط ابراهیم رئیسی خبر داد.

ماده واحده اختیارات و وظایف وزارت ارشاد و صدا و سیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر خرداد امسال در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده بود.

بر این اساس صدور مجوز، نظارت و بازبینی مقررات تبلیغات در حوزه صوت و تصویر فراگیر بر عهده صدا و سیما گذاشته شد.

رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی پیش‌تر از مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد سپردن نظارت بر شبکه خانگی به این سازمان دفاع کرده بود.

پیمان جبلی روز سوم تیرماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «بر اساس قانون اساسی صدا و سیما متولی صوت و تصویر در تمام بسترها است و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص شبکه نمایش خانگی برای تثبیت همین موضوع است.»

شورای انقلاب فرهنگی در ماه‌های گذشته در پی حمله تند رسانه‌های حکومتی از جمله روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده علی خامنه‌ای اداره می‌شود، به سریال‌های شبکه‌های خانگی و «ولنگار» خواندن محصولات این شبکه، در مصوبه‌ای نظارت بر محصولات نمایش خانگی را به سازمان صدا و سیما واگذار کرد.

در پی اعلام واگذاری نظارت بر شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، برخی هنرمندان با یک استوری مشترک اعتراض خود را مطرح کردند.

آنها در این استوری نوشتند: پایان نمایش خانگی. با چراغ سبز رییس دولت، نمایش خانگی هم دست صداوسیما افتاد و این یعنی سونامی ممنوع الکاری هنرمندان و پایان سرگرمی های مردم.

پیش از این «امور سینمایی و سمعی بصری»، از نهادهای زیر نظر «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، مسئولیت «رسیدگی به امور سینمایی و شبکه‌های نمایش خانگی» را بر عهده داشت.

خانه سینمای ایران نیز دوم تیرماه در بیانیه‌ای از واگذاری نظارت بر شبکه نمایش خانگی به سازمان صدا و سیما انتقاد کرد و این اقدام را «مایوس‌کننده» و «مخالف پیشرفت اقتصاد هنر صنعت سینما» خواند.

این کانون صنفی در بیانیه خود از نهادهای مسئول خواست «اصرار بر بنیان‌های دیرین و منسوخ را کنار گذاشته» و «متناسب با مقتضیات معاصر و عرف پذیرفته‌شده جامعه اقدام کنند.»

خانه سینمای ایران از جمله پیامدهای مصوبه جدید را «افزایش فشار روانی به هنرمندان» و «سانسورهای بیشتر آثار نمایش خانگی و سینمایی» ذکر کرده و آن را موجب پررنگ‌تر شدن بحران حوزه‌ فرهنگ دانسته است.

پیش‌تر مجید بهشتی، تهیه کننده سینما در مورد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صدای آمریکا گفت: «واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما بازگشت به دهه ۶۰ است.»


کاسبی چین از تحریم ایران؛ ۳۰۰ میلیون دلار تخفیف ماهانه برای فروش نفت به چین

 

کاسبی چین از تحریم ایران؛ ۳۰۰ میلیون دلار تخفیف ماهانه برای فروش نفت به چین


رئیس جمهوری چین در دیدار با ابراهیم رئیسی

پس از آنکه خبرگزاری رویترز اعلام کرد صادرات نفت ایران به چین در سه ماه اول این سال معادل ۹۳۰ هزار بشکه در روز بوده است؛ وب‌سایت «اکو ایران» میزان تخفیف جمهوری اسلامی به چین را ۱۲ تا ۱۵ دلار در هر بشکه و ۳۰۰ میلیون دلار در ماه برای میزان فروش فعلی اعلام کرد.

ماه گذشته روزنامه «وال‌استریت ژورنال» در گزارشی اعلام کرد که ایران حجم زیادی از نفت خام خود را با تخفیف به بازار انرژی اضافه می‌کند که در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد میزان تقاضای جهانی دچار مشکل شده است.

براساس داده‌های موجود، محموله‌های نفتی ایران در ماه‌های مه و ژوئن به طور میانگین حدود ۱/۶ میلیون بشکه در روز بوده که نسبت به سال قبل بیش از دو برابر شده است. این بالاترین میزان صادرات نفت ایران از سال ۲۰۱۸ است که به دلیل تحریم‌های آمریکا دچار رکود شد.

در حالی که ارائه میزان دقیق و مقصد نهایی فروش نفت ایران، با توجه به ماهیت اغلب پنهان این معاملات دشوار است، داده‌های چندین شرکت که تجارت جهانی انرژی را رصد می‌کنند، نشان می‌دهد که چین همچنان مشتری اصلی است.

بر اساس گزارش کپلر، پکن در ماه مه روزانه ۳۵۹ هزار بشکه نفت ایران را به طور مستقیم وارد کرده است که در مقایسه با ۲۶۶ هزار بشکه در ماه مه سال گذشته، افزایش یافته است.

چین بارها گفته است که از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی نمی‌کند، اما از هنگامی که واشنگتن دوباره تحریم‌ها علیه ایران را اعمال کرد، به ندرت داده‌های واردات نفت خود از جمهوری اسلامی را فاش کرده است.

سوریه و ونزوئلا از دیگر خریداران عمده نفت خام ایران هستند، هر دو کشور تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند. بازرگانان ایرانی می‌گویند که ایران همچنین شاهد علاقه فزاینده‌ای برای نفت خود از سوی سایر خریداران در آمریکای لاتین و آفریقا است.

مقامات نفتی ایران می‌گویند که این کشور در مقایسه با رقبای خود در خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، حدود ۳۰ دلار برای هر بشکه تخفیف می‌دهد و در بازار جهانی با نفت ارزان روسی رقابت می‌کند.

یکی از برندگان شرایط کنونی چین است که با خرید نفت ارزان ایران و روسیه، آن را ذخیره یا احتکار می‌کند تا در صورت افزایش بهای نفت در آینده دچار مشکل نشود. بر اساس داده‌های موجود، پکن در ماه مه حدود ۱/۷۷میلیون بشکه نفت در روز به ذخایر خود اضافه کرد که بیشترین میزان از ژوئیه ۲۰۲۰ بود.

بازگشایی سفارت عربستان سعودی در تهران باز هم به تعویق افتاد

 

بازگشایی سفارت عربستان سعودی در تهران باز هم به تعویق افتاد

گزارش‌هایی درباره استقرار دیپلمات‌های سعودی در یک طبقه از هتل اسپیناس پالاس در شمال تهران منتشر شده است

علیرضا عنایتی که به‌عنوان سفیر تهران در ریاض انتخاب شده، می‌گوید سفارت عربستان «در زمانی که خودشان مناسب ببینند» بازگشایی خواهد شد. این در حالی است که براساس توافق ازسرگیری روابط تهران و ریاض که اسفند پارسال در پکن امضا شد، دو کشور می‌بایست طی دو ماه سفارت‌خانه‌های خود را بازگشایی می‌کردند.

آقای عنایتی که هنوز استوارنامهٔ خود را تقدیم مقام‌های عربستان سعودی نکرده است، دوشنبه ۹ مرداد به خبرگزاری تسنیم گفت: «آن‌چه ما از یادداشت‌ها و اقدامات عربستان در این بخش می‌بینیم، این است که این کشور تلاش می‌کند سفارت‌‌خانهٔ خودش را در زمانی که خودشان مناسب ببینند، افتتاح کند.»

این در حالی است که پیشتر نیز در پی تعویق‌های مکرر، برخی رسانه‌های رسمی داخل کشور اعلام کرده بودند ممکن است این سفارت‌خانه پس از عید مذهبی قربان بازگشایی شود.

هنوز مقام‌های عربستان سعودی دربارهٔ زمان بازگشایی احتمالی سفارت این کشور در تهران توضیحی نداده‌اند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در عربستان نیز در نیمه خرداد و با یک ماه تأخیر و پس از هفت سال تعطیلی و قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی بازگشایی شد.

در ماه‌های اخیر و به‌ویژه همزمان با سفر وزیر خارجه عربستان سعودی به تهران، گزارش‌هایی دربارهٔ استقرار دیپلمات‌های سعودی در یک طبقه از هتل اسپیناس پالاس در شمال تهران منتشر شد.

روزنامهٔ «جهان صنعت» در شمارهٔ ۱۸ خرداد در این باره نوشته بود: «هتل اسپیناس‌پالاس، به‌واسطهٔ داشتن باند فرود بالگرد در بالای ساختمان، ضریب امنیت کارکنان و دیپلمات‌های سفارت‌خانه را در صورت حملهٔ احتمالی مجدد رادیکال‌ها و مخالفان این روابط بالا می‌برد و این امکان برای آن‌ها وجود خواهد داشت که به‌واسطهٔ بالگرد‌ها و عملیات‌های اورژانسی و فوریتی به حریم‌های کم‌خطر و امن انتقال یابند.»

آقای عنایتی دربارهٔ بازگشایی احتمالی سفارت عربستان سعودی در تهران گفت: «گام اول و اصلی معرفی سفرا بوده و این کار هم از طرف سعودی صورت گرفته و مراحل اداری آنچه که مرتبط با سفیر عربستان در تهران است، طی شده و ما موافقت خودمان را با سفیر پیشنهادی به ریاض اعلام کردیم.»

او با این حال نام سفیر پیشنهادی عربستان سعودی را فاش نکرد.

همزمان با اظهارات سفیر پیشنهادی ایران در عربستان سعودی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز دربارهٔ برقراری روابط احتمالی میان عربستان سعودی و اسرائیل هشدار داد.

به دنبال مذاکرات مشاور امنیت ملی ایالات متحده با مقامات سعودی در جده بر سر عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه گفت که احتمالا توافقی در کار باشد.

دادگاه انقلاب دو روزنامه‌نگار زن را به «چهار سال و نیم زندان» محکوم کرد

 

دادگاه انقلاب دو روزنامه‌نگار زن را به «چهار سال و نیم زندان» محکوم کرد

سعیده شفیعی بهمن ماه ۱۴۰۱ بازداشت شده بود

سعیده شفیعی، نویسنده و روزنامه‌نگار، اعلام کرد دادگاه انقلاب او و نسیم سلطان‌بیگی، یکی دیگر از روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی»، را به زندان و محرومیت‌های اجتماعی محکوم کرده است.

خانم شفیعی دوشنبه ۹ مرداد در توئیتی نوشت که شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب آن‌ها را به‌اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال و هفت ماه حبس و به‌اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به هشت ماه زندان محکوم کرده که درمجموع به معنای مجازات چهار سال و نیم زندان برای هریک از آن‌ها است.

به‌گفتهٔ خانم شفیعی که علاوه بر روزنامه‌نگاری، دو کتاب‌ «دخترپیچ» و «ایستگاه گورخوان» را نیز در کارنامه‌اش دارد، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در گروه‌ها نیز در رأی صادرشده برای آن‌ها درج شده است.

او همچنین خبر داده که مهرنوش زارعی، روزنامه‌نگار و نویسنده، در این پرونده «تبرئه» شده است.

سایت هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز ششم اردیبهشت خبر داده بود که سعیده شفیعی، مهرنوش زارعی و نسیم سلطان بیگی جهت ارائه آخرین دفاع به دادسرای مقدسی اوین احضار شده‌اند

بر اساس این گزارش، در ابلاغیه‌های جداگانه‌ای که این روزنامه‌نگاران دریافت کردند، از آنها خواسته شده بود تا ظرف پنج روز «جهت اخذ آخرین دفاع در دادسرای اوین حاضر شوند.»

نسیم سلطان‌بیگی، فعال حقوق زنان و روزنامه‌نگار، دی ماه سال گذشته هنگام سفر به خارج از کشور در «فرودگاه بین‌المللی خمینی تهران» بازداشت شد. اما روز هفدهم بهمن ماه سال گذشته با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

مهرنوش زارعی نیز که سابقه فعالیت در خبرگزاری‌های ایلنا، ایسکا، چلچراغ و آنا را در کارنامه خود دارد در دوم بهمن ماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و سپس به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد. او نیز در اواخر بهمن سال گذشته با تودیع وثیقه آزاد شد.

سعیده شفیعی هم دوم بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و سپس با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی بطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی در ۱۸ بهمن از زندان آزاد شد.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران سال گذشته اعلام کرد در جریان اعتراضات سراسری ایران، از شهریور تا دی‌ماه ۱۴۰۱ حدود ۷۰ روزنامه‌نگار در کشور بازداشت شدند.

 رای شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب درخصوص پرونده‌ی من و نسیم و مهرنوش صادر شد.من و نسیم به سه سال و هفت ماه برای اتهام اجتماع و تبانی، هشت ماه برای فعالیت تبلیغی علیه نظام، دو ماه ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در گروه‌ها و دسته‌جات محکوم شدیم. مهرنوش تبرئه شد.

واکنش‌ها به «لایحه حجاب»؛ تحمیل «حجاب اجباری» حتی با تعریف ۳۰ جرم جدید و مجازات «اعدام»، عملی نیست

 

واکنش‌ها به «لایحه حجاب»؛ تحمیل «حجاب اجباری» حتی با تعریف ۳۰ جرم جدید و مجازات «اعدام»، عملی نیست


انتشار متن «لایحه عفاف و حجاب مصوب کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی» علاوه بر موج واکنش‌ها در میان مردم و کاربران شبکه‌های اجتماعی، با واکنش حقوقدانان، مطبوعات و حتی شماری از چهره‌های سیاسی در خود جمهوری اسلامی مواجه شده است. حقوقدانان آن را «لایحه عجیب» خواندند که مقام‌های حکومتی و نمایندگان مجلس در آن «با تعریف ۳۰ جرم جدید» و مجازات‌های سنگین علیه زنان و مردان و حتی در مواردی «اعدام» درصدد تحمیل «حجاب اجباری» و نظر خود به مردم هستند، اقدامی که حتی محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق نیز آن «شکست خورده» خواند.

روزنامه شرق با اشاره به متن منتشر شده «لایحه حجاب عفاف مصوب کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس»، نوشت: متن این لایحه توسط کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در حالی منتشر شد که «تعداد مواد آن از ۹ ماده مصوب قوه قضاییه به ۷۰ ماده مصوب این کمیسیون» افزایش یافته است.

این روزنامه افزود: «لایحه عفاف و حجاب توسط قوه قضائیه در ۹ ماده تهیه شد، دولت رئیسی تعداد مواد این لایحه را به ۱۵ ماده رساند و به مجلس ارسال کرد و کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس اما تعداد مواد این لایحه را به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش داده و تعداد مواد آن را ۷۰ ماده» افزایش داد که «حاوی مجازات‌های بی‌سابقه‌ای برای زنان است.»

این روزنامه همچنین تاکید کرد که مجازات‌های تعیین شده برای زنان در «لایحه حجاب و عفاف» عملا «موجب رواج تبعیض ناروا میان افراد جامعه خواهد شد» و در صورت تصویب نهایی آن فقط افرادی در نهادهای دولتی و غیردولتی جمهوری اسلامی استخدام خواهند شد که «التزام عملی به حجاب» داشته باشند.

همزمان آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، نیز در توییتی به «متن لایحه حجاب و عفاف مصوب کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس» واکنش نشان داد و نوشت: «به جای نوشتن این همه طرح و لایحه برای پوشش اجباری که متاسفانه تبدیل به نماد اصلی جامعه اسلامی شده، از خود بپرسید که چرا این همه اصرار و اجبار و بگیر و ببند، تعطیلی کسب و کارها و تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور، شما را به سر منزل مقصود نمی رساند.»

آذر منصوری همچنین خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی نوشت: «دست از این خودبراندازی بردارید.»

«پژوهش اجتماعی؛ مساله حجاب»

در همین حال «جمعی از حقوقدانان، جامعه شناسان و حوزویان» نیز اقدام به انتشار متنی با عنوان «پژوهش اجتماعی؛ مساله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» به عنوان «ارزیابی و جمع‌بندی» خود درباره حجاب اجباری کردند.

نویسنده مقدمه این پژوهش، محمد خاتمی، رئیس جمهور سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ است و در آن بارها از عنوان «حجاب اجباری» استفاده کرده و خطاب به مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی تاکید کرده که «باید بپذیرند که بخش کثیری از جامعه، حجاب اجباری را نمی‌خواهند.»

خاتمی در ادامه نوشت: «موضوع حجاب اجباری و عدم تمکین به آن از سوی بخشی از جامعه یکی از مسائل پیش روی کشور است که به ویژه اخیرا نگرانی‌ها و التهاب‌هائی را در پی داشته است» و «این مسأله و مسائل مشابه آن نمی‌تواند در سطح نگرش‌ها و راهبرد‌ها و راهکار‌هائی که ناکارآمدی خود را نشان داده‌اند باقی بماند.»

او در ادامه با تاکید بر اینکه «واقعیت داشتن کثرت و تنوع علایق و منافع و سلیقه‌ها در جامعه ایران است، نه ایستادن در این سو یا آن سوی سیاست‌های هویتی و منازعاتی که این نوع سیاست‌ها بر می‌انگیزد»، افزود: «آنچه مناقشه برانگیز است بهره‌گیری از اجبار حکومتی در پوشاندن لباسی تنگ بر پیکر واقعیّت اجتماعی متکثر است.»

محمد خاتمی همچنین با اشاره به آنچه «شکاف‌های نسلی، طبقاتی، مذهبی، قومی، جنسیتی و سلیقه‌ای» خواند که «در هیچ گفتمان یکدست کننده‌ای نمی‌گنجد»، افزود: «اتکاء به ابزار اجبار قانونی و انواع روش‌هائی که یکدستی را در عرصه عمومی تضمین کند به گواهی آزمودن پیاپی آزموده‌ها موفقیتی نداشته است بلکه به اعتراض، حرکت‌ها و رفتارهای معطوف به مخالفت نمادین در سطح گسترده انجامیده است.»

او همچنین «اعتراض به اجباری بودن حجاب شرعی را نمودی از امری بنیادی‌تر در رابطه حکومت-دولت و جامعه در ساحت‌های متفاوت زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی» خواند.

واکنش حقوقدانان: « ۳۰ جرم جدید و حکم اعدام برای ترویج بی‌حجابی» در لایحه «مطرود»

همزمان امید سلیمی بنی، متخصص حقوق عمومی، با بیان اینکه لایحه حجاب و عفاف «گام دیگری برای استانداردسازی پوشش و رفتار مردم در فضاهای عمومی و مجازی است»، گفت: «به نظر می‌رسد این گام در راهی اشتباه برداشته شده است.»

این حقوقدان افزود: «بررسی اجمالی این لایحه نشان می دهد بیش از ۳۰ جرم جدید به نظام جرایم و مجازات‌های کشور اضافه شده که این نوع قانونگذاری باعث تورم قانونی و افزایش عناوین مجرمانه در کشور می شود» و اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس «رفتارهایی را که پیش از تصویب این لایحه جرم نبوده را هم جرم انگاری» کرده‌اند.

سلیمی بنی با تاکید بر اینکه «نظر قاطبه جامعه ایران با نظر لایحه نویسان» یکسان نیست، افزود: به طور مثال در جرم جدید «بدپوششی» که در ماده ۴۹ این لایحه پیش بینی شده است، برای مردان و زنان استانداردهایی تعیین شده که در طول تاریخ قانونگذاری در ایران بی‌سابقه است.»

او از جمله اشاره کرد که در مورد جرم «بد پوششی مردان» در این لایحه آمده که «پوشش لباسی که قسمتی از بدن پایین‌تر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه فرد دیده شود، مصداق بدپوششی است» و برای آن هم مجازات سنگین ۲۴ میلیون تومان برای بار اول ارتکاب و برای بار دوم جریمه تا ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است و این ماده به معنای این است که «اگر مردی سوار بر دوچرخه با شلواری که ساق پایش دیده می شود در خیابان تردد کند، باید ۲۴ تا ۵۰ میلیون تومان به حکومت جریمه بدهد.»

این حقوقدان همچنین «لایحه حجاب و عفاف» را «لایحه عجیب» خواند و افزود: «این لایحه نشان می دهد نظام فرهنگی و آموزشی کشور وقتی نمی تواند مردم را قانع کند که از حجاب استفاده کنند، نظام حقوقی، امنیتی، قضایی و پلیسی را به میان می آورد تا به زور و اجبار قانون، کسانی که قانع نشده‌اند را محجبه کنند.»

امید سلیمی بنی همچنین گفت که در بخشی از این لایحه «توهین به اصل حجاب» به عنوان جرم مشخص شده و برای آن مجازات سنگین تا ۱۰۰ میلیون تومان جریمه و در صورت تکرار تا ۱۵۰ میلیون تومان جریمه برایش نوشته اند و حتی برای «ترویج بی‌حجابی» مجازات افساد فی الارض یعنی «اعدام» تعیین شده است و حتی در بخشی از آن آمده اگر «مسافر تاکسی روسری نداشت، راننده باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه» پرداخت کند.

این حقوقدان با تاکید براینکه « بعید است لایحه تبدیل به قانون و قانون، اجرایی شود»، افزود: «تنظیم‌کنندگان این لایحه می‌دانند که این لایحه در صورت قانون شدن، هم اجرا شدنی نیست» چون «نمی شود مردم را علیه همدیگر بسیج کرد یا وادارشان کرد آنطور که بند ۱ ماده ۳۰ این لایحه گفته، با «دوربین هوشمند» در کوچه و خیابان رصد و جریمه کنند.»

سلیمی بنی همچنین گفت: نمی‌شود «طبق بند ۲ ماده ۳۰، به اشخاص لباس شخصی و غیر مامور، اجازه داد ماموریت‌های مربوط به حجاب یا در حقیقت، گزارشدهی و جاسوسی از مردم را انجام دهند» چون «در این صورت، تمام این لایحه تبدیل به دستاویزی برای تسویه حساب و به جان همدیگر افتادن مردم می شود.»

این حقوقدان همچنین گفت: «لایحه حجاب و عفاف، تعریف تازه‌ای از جرم و مجازات می‌دهد که ما تاکنون نداشتیم که توهین به اصل حجاب، جرم تلقی شود» چون «مسلما حجاب از اصول دین نیست. از اصول مذهب هم نیست» پس «توهین به اصل حجاب یعنی چه؟ آیا اگر کسی بگوید حجاب اجباری به آن توهین کرده» است، حتی «شاید منظور از توهین به اصل حجاب، روسری سر چوب زدن یا آتش زدن نمادهای حجاب اجباری» باشد «که در اعتراضات بسیار دیده‌ایم اما قطعا این قبیل مسائل، توهین به اصل حجاب نیست و گونه‌‎ای اعلام بیزاری از اجبار و زور در پوشش است.»

از سوی دیگر علی نجفی‌توانا، استاد حقوق و جرم‌شناسی، با بیان اینکه «نمایندگان مجلس بدون توجه به افکار عمومی با تعیین ضمانت اجرای کیفری، مدنی، محرومیت‌های اجتماعی، مصادره اموال» و مجازات‌های دیگری که مربوط به جرایم سنگین است، تلاش دارند تا آن بخش از مردم را که با آنها هم‌نظر نیستند «وادار به رعایت الگوهای مورد نظر خود» کنند.

این حقوقدان افزود که مقام‌های جمهوری اسلامی در طول چهار دهه نتوانسته‌اند طیفی از مردم را با وجود «بسترسازی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی» به رعایت الگوهای مورد نظر خود معتقد کنند و نتوانسته‌اند در دل مخالفان خودشان این باور را به وجود بیاورند، «با زور» هم نمی‌توانند آنها را وادار به رعایت «حجاب» کنند.

آقای نجفی توانا با تاکید بر اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی به جای در پیش گرفتن «سیاست کنشی»، در حال حاضر با در پیش گرفتن «سیاست واکنشی» می‌خواهند «نظم مورد نظرشان را در یک مقطع خاص و در یک موضوع خاص ایجاد و نهادینه» کنند، افزود: این در حالی است که «بسیاری از واکنش‌ها جنبه اعتراض دارد. جوانی که امکان ازدواج، مسکن، شغل مناسب و زندگی نرمال را ندارد به این وضعیت نابسامان حتما واکنش نشان می‌دهد.»

این وکیل و حقوقدان گفت که در تصویب قانون، باید از اولویت‌های زندگی مردم باشد و گرهی از مشکلات اساسی آنها باز شود و در حال حاضر جامعه با فقر، فساد و تبعیض دست به گریبان است و «رعایت قانون، قانون‌مداری و مبارزه با فساد مدیران از جمله مواردی است که باید ریشه کن شود.»

آقای نجفی توانا با اشاره به اینکه «لایحه حجاب و عفاف» ابهاماتی بسیاری دارد، از احتمال تکرار سرنوشت قانون منع استفاده از گیرنده‌های تلویزیونی ماهواره، برای این لایحه خبر داد و اضافه کرد که نمایندگان باید «بدون توجه به ذهنیت‌گرایی و آرمان‌گرایی و با واقع‌بینی» این لایحه را بررسی کنند و «در غیر این صورت نه‌تنها اجرای قانون تسریع نمی‌شود که هزینه زیادی هم به جامعه و مسئولان اجرائی وارد می‌شود و در نهایت هم قانون را بخشی از مردم نخواهند پذیرفت» و در چنین شرایطی است که «این قانون به یک قانون مطرود» تبدیل خواهد شد.

این وکیل و حقوقدان با اشاره به اینکه یکی از مواد مبهم این لایحه «رابطه آن با مردم عادی است که در معرض این اقدام قرار می‌گیرند»، افزود: چگونه می‌شود «به راننده تاکسی، فروشنده، مدیر یک رویداد و دیگران» اجازه داد که درباره حجاب افراد اظهار نظر کنند، در حالی که چنین اقدامی «باب اختلاف سلایق» را باز می‌کند.

علی نجفی توانا همچنین مجازات‌هایی تعیین شده در «لایحه حجاب و عفاف» را «خیلی عجیب» خواند و گفت: «مصادره اموال مردم، محرومیت از کار، ممنوع‌الخروج‌ کردن و دیگر موارد چیزهایی است که برای جرایم سنگین دیده شده ولی در این لایحه» و علیه دختران و زنان گنجانده شده است در حالی که در این حکومت «برای یک مدیر یا مفسد اقتصادی» چنین مجازاتی تعیین نمی‌کنند.

زنده کتابخوان «طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

 

زنده کتابخوان «طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

نافرمانی مدنی زنان و دختران ایران از حجاب اجباری ادامه دارد

زنده کتابخوان «طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

 

فرمانده انتظامی اسلامشهر امروز به خبر‌گزاری تسنیم گفته است مدیر تولید سریال «نیسان آبی ۲» را به‌دلیل روسری نداشتن برخی عوامل تولید سر صحنه احضار کرده است.

محمدرضا علیزاده‌ گفته است این احضار پیرو «دستور واصله از سوی دادستانی اسلامشهر» انجام گرفته و «پس از اقدامات فنی، مدیر تولید آن مجموعه شناسایی و برابر دستور قضایی توسط پلیس فتا احضار و دربارهٔ هنجارشکنی برخی عوامل تولید این مجموعه تذکر لازم به وی داده شد».

این در حالی است که پریروز، هفتم مرداد، خبرگزاری برنا اعلام کرده بود نیروهای پلیس اسلامشهر به محل فیلمبرداری این سریال، که تصاویر عوامل پشت صحنه آن بدون رعایت حجاب اجباری منتشر شده بود، رفته‌اند و به سازندگان اخطار داده‌اند «در صورت تکرار و مشاهدهٔ تخلف» از ادامهٔ ساخت این سریال جلوگیری خواهند کرد.

موج سرباز زدن زنان از حجاب اجباری که پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و با آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» اوج گرفت، همچنان ادامه دارد و هر روز تصاویر جدیدی از زنانی منتشر می‌شود که بدون توجه به اقدامات قهری جمهوری اسلامی، بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر می‌شوند.

کاهش چشمگیر مشارکت ورزشکاران در مراسم عزاداری ماه محرم

 

کاهش چشمگیر مشارکت ورزشکاران در مراسم عزاداری ماه محرم


جواد فروغی، از پرسنل سپاه پاسداران و دارندۀ مدال طلای المپیک توکیو، در حال پخش شربت مقابل ساختمان وزارت ورزش

حضور و مشارکت ورزشکاران سرشناس ایرانی در دهه سوگواری برای امام سوم شیعیان، امسال کاهشی چشمگیر نسبت به سالیان گذشته داشت.

بسیاری از قهرمانان ورزش که در سال‌های گذشته در شبکه اجتماعی اینستاگرام، تصاویری از حضور خود پای دیگ‌های نذری یا دسته‌های عزاداری را منتشر می‌کردند، امسال فعالیتی نداشتند یا از نشر تصاویر آن خودداری کردند.

پست‌ و استوری‌های قهرمانان و پیشکسوتان سرشناس ورزش پیرامون ماه محرم، عمدتاً ویدئوهای کنایه‌آمیز و اعتراضی از برخی نوحه‌سرایان، در مورد «ظلم» و شرایط جاری کشور بود، از جمله رسول خادم که در پست خود، واژۀ «آزادگی» را با عبارت «نوکری حاکم وقت»، در دو خط مجزا قرار داد.


به نظر می‌رسد یکی از دلایل تغییر محسوس و کم‌سابقه در نگرش قهرمانان ورزشی به این دهه، حوادث خونین اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ باشد که از تمایل همراهی افراد با مراسمی که تحت تبلیغات حکومتی قرار دارد، کاسته است.

در اقدامی متقابل، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون‌ها با حضور دوربین‌های صداوسیما، تکیه برپا کرده و حتی دسته عزاداری به راه انداختند.

در فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده همچنین جواد فروغی، عضو سپاه پاسداران و قهرمان تیراندازی المپیک توکیو، مقابل ساختمان وزارت ورزش دیده می‌شود که بین خودروهای عبوری شربت پخش می‌کند.


حسین رضازاده قهرمان وزنه‌برداری جهان و المپیک نیز با حسین شمس محمدی سرمربی اسبق تیم ملی فوتسال، منقل کباب نذری را که مقابل ساختمان وزارتخانه قرار گرفته بود باد می‌زدند.

معدود ورزشکارانی نیز به تکیه وزارت ورزش رفتند اما حمید سجادی وزیر، محمد پولادگر معاون وزیر، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال، روح‌الله حسینی رئیس فدراسیون بوکس و جمعی دیگر از سران ورزش کشور حضور داشتند.

دسته عزاداری کمیته المپیک با طبل و دهل، توسط محمود خسروی‌وفا، رئیس این کمیته که سابقه عضویت در تیم حفاظت علی خامنه‌ای را دارد، به سمت ساختمان وزارت ورزش به حرکت درآمد.

به رغم فراخوان، تأکید و پیگیری مکرر مسئولان وزارتخانه و کمیته، تعداد ورزشکاران کم‌شمار بود و فقط مسئولان حضور داشتند. به جای ورزشکاران مطرح، تعدادی نوجوان با لباس کاراته، صف‌های این دسته را تشکیل می‌دادند.

سکوت ورزشکاران برجسته در اینستاگرام چنان محسوس بود که وقتی علیرضا جهانبخش استوری گذاشت، بسیاری از کاربران حامی حکومت در توئیتی مشترک نوشتند: «ببینید سلبریتی‌ها چیکار کردن که باید برای دیدن یه استوری مذهبی ازشون ذوق‌زده بشیم.»

حسین حسینی، کاپیتان استقلال، به اتفاق مجید بنی‌فاطمه، مداح مشهور حکومتی، در هیئت ریحانه‌الحسین که ابراهیم رئیسی هم آمده بود، حاضر شد.

فدراسیون‌ها از حضور اجباری ملی‌پوشان در اردوها، برای برپایی مراسم و ضبط تلویزیونی استفاده کردند.

علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، مداحان را روی تشک‌های اردوی تیم ملی برد. او همچنین اعضای این تیم را برای سینه‌زنی، روانه امام‌زاده صالح تهران کرد.داود عزیزی، رئیس فدراسیون تنیس، در محل برگزاری دیویس کاپ به میزبانی سریلانکا، «ذکر مصیبت» را از بلندگوی بزرگی پخش کرد و فیلم آن را در وب‌سایت فدراسیون قرار داد.

علیرضا پاکدل، رئیس فدراسیون هندبال، بازیکنان تیم ملی نوجوانان که در اردوی گرجستان به سر می‌برند را به مراسم عزاداری برد که بانی‌اش سفیر جمهوری اسلامی بود.


فدراسیون فوتبال علاوه بر پخش کلیپ از سینه‌زنی تیم‌های دختران و پسران در مرکز ملی فوتبال، تیم ملی فوتسال امید را هم که عازم جام کافا شده است، به مراسم روضه سفارت جمهوری اسلامی در تاجیکستان برد.

در کاراته قهرمانی آسیا به میزبانی مالزی، شهرام هروی سرمربی تیم ملی، پرچم سیاه حاوی شعائر مذهبی را به دست گرفت.

مهدی تاج به اتفاق حسین عبدی، سرمربی تیم ملی فوتبال نوجوانان، اعضای این تیم را به حسینیه روح‌الله خمینی بردند.

فیلمی از مهدی محمدنبی، نایب رئیس فدراسیون، نیز منتشر شد که همراه با سعید صادقی و مهدی عبدی، بازیکنان پرسپولیس، پای دیگ ایستاده‌اند. محمدحسین مرادمند (استقلال) هم با قوری، استکان‌ها را پر می‌کند.

علی قرایی که به تازگی مدیرعامل مس کرمان شده، یک مداح را به سر تمرین برده و مراسم سینه‌زنی را با حضور بازیکنان برگزار کرد.

علاوه‌بر علی پروین، فیلم‌هایی توسط همراهان همیشگی امیر قلعه‌نویی از حضور سرمربی تیم ملی فوتبال در حسینیه‌ای در تهران منتشر شد.

واکنش‌ها به «لایحه حجاب»؛ تحمیل «حجاب اجباری» حتی با تعریف ۳۰ جرم جدید و مجازات «اعدام»، عملی نیست

 

واکنش‌ها به «لایحه حجاب»؛ تحمیل «حجاب اجباری» حتی با تعریف ۳۰ جرم جدید و مجازات «اعدام»، عملی نیست


انتشار متن «لایحه عفاف و حجاب مصوب کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی» علاوه بر موج واکنش‌ها در میان مردم و کاربران شبکه‌های اجتماعی، با واکنش حقوقدانان، مطبوعات و حتی شماری از چهره‌های سیاسی در خود جمهوری اسلامی مواجه شده است. حقوقدانان آن را «لایحه عجیب» خواندند که مقام‌های حکومتی و نمایندگان مجلس در آن «با تعریف ۳۰ جرم جدید» و مجازات‌های سنگین علیه زنان و مردان و حتی در مواردی «اعدام» درصدد تحمیل «حجاب اجباری» و نظر خود به مردم هستند، اقدامی که حتی محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق نیز آن «شکست خورده» خواند.

روزنامه شرق با اشاره به متن منتشر شده «لایحه حجاب عفاف مصوب کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس»، نوشت: متن این لایحه توسط کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در حالی منتشر شد که «تعداد مواد آن از ۹ ماده مصوب قوه قضاییه به ۷۰ ماده مصوب این کمیسیون» افزایش یافته است.

این روزنامه افزود: «لایحه عفاف و حجاب توسط قوه قضائیه در ۹ ماده تهیه شد، دولت رئیسی تعداد مواد این لایحه را به ۱۵ ماده رساند و به مجلس ارسال کرد و کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس اما تعداد مواد این لایحه را به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش داده و تعداد مواد آن را ۷۰ ماده» افزایش داد که «حاوی مجازات‌های بی‌سابقه‌ای برای زنان است.»

این روزنامه همچنین تاکید کرد که مجازات‌های تعیین شده برای زنان در «لایحه حجاب و عفاف» عملا «موجب رواج تبعیض ناروا میان افراد جامعه خواهد شد» و در صورت تصویب نهایی آن فقط افرادی در نهادهای دولتی و غیردولتی جمهوری اسلامی استخدام خواهند شد که «التزام عملی به حجاب» داشته باشند.

همزمان آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، نیز در توییتی به «متن لایحه حجاب و عفاف مصوب کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس» واکنش نشان داد و نوشت: «به جای نوشتن این همه طرح و لایحه برای پوشش اجباری که متاسفانه تبدیل به نماد اصلی جامعه اسلامی شده، از خود بپرسید که چرا این همه اصرار و اجبار و بگیر و ببند، تعطیلی کسب و کارها و تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور، شما را به سر منزل مقصود نمی رساند.»

آذر منصوری همچنین خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی نوشت: «دست از این خودبراندازی بردارید.»

«پژوهش اجتماعی؛ مساله حجاب»

در همین حال «جمعی از حقوقدانان، جامعه شناسان و حوزویان» نیز اقدام به انتشار متنی با عنوان «پژوهش اجتماعی؛ مساله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» به عنوان «ارزیابی و جمع‌بندی» خود درباره حجاب اجباری کردند.

نویسنده مقدمه این پژوهش، محمد خاتمی، رئیس جمهور سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ است و در آن بارها از عنوان «حجاب اجباری» استفاده کرده و خطاب به مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی تاکید کرده که «باید بپذیرند که بخش کثیری از جامعه، حجاب اجباری را نمی‌خواهند.»

خاتمی در ادامه نوشت: «موضوع حجاب اجباری و عدم تمکین به آن از سوی بخشی از جامعه یکی از مسائل پیش روی کشور است که به ویژه اخیرا نگرانی‌ها و التهاب‌هائی را در پی داشته است» و «این مسأله و مسائل مشابه آن نمی‌تواند در سطح نگرش‌ها و راهبرد‌ها و راهکار‌هائی که ناکارآمدی خود را نشان داده‌اند باقی بماند.»

او در ادامه با تاکید بر اینکه «واقعیت داشتن کثرت و تنوع علایق و منافع و سلیقه‌ها در جامعه ایران است، نه ایستادن در این سو یا آن سوی سیاست‌های هویتی و منازعاتی که این نوع سیاست‌ها بر می‌انگیزد»، افزود: «آنچه مناقشه برانگیز است بهره‌گیری از اجبار حکومتی در پوشاندن لباسی تنگ بر پیکر واقعیّت اجتماعی متکثر است.»

محمد خاتمی همچنین با اشاره به آنچه «شکاف‌های نسلی، طبقاتی، مذهبی، قومی، جنسیتی و سلیقه‌ای» خواند که «در هیچ گفتمان یکدست کننده‌ای نمی‌گنجد»، افزود: «اتکاء به ابزار اجبار قانونی و انواع روش‌هائی که یکدستی را در عرصه عمومی تضمین کند به گواهی آزمودن پیاپی آزموده‌ها موفقیتی نداشته است بلکه به اعتراض، حرکت‌ها و رفتارهای معطوف به مخالفت نمادین در سطح گسترده انجامیده است.»

او همچنین «اعتراض به اجباری بودن حجاب شرعی را نمودی از امری بنیادی‌تر در رابطه حکومت-دولت و جامعه در ساحت‌های متفاوت زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی» خواند.

واکنش حقوقدانان: « ۳۰ جرم جدید و حکم اعدام برای ترویج بی‌حجابی» در لایحه «مطرود»

همزمان امید سلیمی بنی، متخصص حقوق عمومی، با بیان اینکه لایحه حجاب و عفاف «گام دیگری برای استانداردسازی پوشش و رفتار مردم در فضاهای عمومی و مجازی است»، گفت: «به نظر می‌رسد این گام در راهی اشتباه برداشته شده است.»

این حقوقدان افزود: «بررسی اجمالی این لایحه نشان می دهد بیش از ۳۰ جرم جدید به نظام جرایم و مجازات‌های کشور اضافه شده که این نوع قانونگذاری باعث تورم قانونی و افزایش عناوین مجرمانه در کشور می شود» و اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس «رفتارهایی را که پیش از تصویب این لایحه جرم نبوده را هم جرم انگاری» کرده‌اند.

سلیمی بنی با تاکید بر اینکه «نظر قاطبه جامعه ایران با نظر لایحه نویسان» یکسان نیست، افزود: به طور مثال در جرم جدید «بدپوششی» که در ماده ۴۹ این لایحه پیش بینی شده است، برای مردان و زنان استانداردهایی تعیین شده که در طول تاریخ قانونگذاری در ایران بی‌سابقه است.»

او از جمله اشاره کرد که در مورد جرم «بد پوششی مردان» در این لایحه آمده که «پوشش لباسی که قسمتی از بدن پایین‌تر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه فرد دیده شود، مصداق بدپوششی است» و برای آن هم مجازات سنگین ۲۴ میلیون تومان برای بار اول ارتکاب و برای بار دوم جریمه تا ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است و این ماده به معنای این است که «اگر مردی سوار بر دوچرخه با شلواری که ساق پایش دیده می شود در خیابان تردد کند، باید ۲۴ تا ۵۰ میلیون تومان به حکومت جریمه بدهد.»

این حقوقدان همچنین «لایحه حجاب و عفاف» را «لایحه عجیب» خواند و افزود: «این لایحه نشان می دهد نظام فرهنگی و آموزشی کشور وقتی نمی تواند مردم را قانع کند که از حجاب استفاده کنند، نظام حقوقی، امنیتی، قضایی و پلیسی را به میان می آورد تا به زور و اجبار قانون، کسانی که قانع نشده‌اند را محجبه کنند.»

امید سلیمی بنی همچنین گفت که در بخشی از این لایحه «توهین به اصل حجاب» به عنوان جرم مشخص شده و برای آن مجازات سنگین تا ۱۰۰ میلیون تومان جریمه و در صورت تکرار تا ۱۵۰ میلیون تومان جریمه برایش نوشته اند و حتی برای «ترویج بی‌حجابی» مجازات افساد فی الارض یعنی «اعدام» تعیین شده است و حتی در بخشی از آن آمده اگر «مسافر تاکسی روسری نداشت، راننده باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه» پرداخت کند.

این حقوقدان با تاکید براینکه « بعید است لایحه تبدیل به قانون و قانون، اجرایی شود»، افزود: «تنظیم‌کنندگان این لایحه می‌دانند که این لایحه در صورت قانون شدن، هم اجرا شدنی نیست» چون «نمی شود مردم را علیه همدیگر بسیج کرد یا وادارشان کرد آنطور که بند ۱ ماده ۳۰ این لایحه گفته، با «دوربین هوشمند» در کوچه و خیابان رصد و جریمه کنند.»

سلیمی بنی همچنین گفت: نمی‌شود «طبق بند ۲ ماده ۳۰، به اشخاص لباس شخصی و غیر مامور، اجازه داد ماموریت‌های مربوط به حجاب یا در حقیقت، گزارشدهی و جاسوسی از مردم را انجام دهند» چون «در این صورت، تمام این لایحه تبدیل به دستاویزی برای تسویه حساب و به جان همدیگر افتادن مردم می شود.»

این حقوقدان همچنین گفت: «لایحه حجاب و عفاف، تعریف تازه‌ای از جرم و مجازات می‌دهد که ما تاکنون نداشتیم که توهین به اصل حجاب، جرم تلقی شود» چون «مسلما حجاب از اصول دین نیست. از اصول مذهب هم نیست» پس «توهین به اصل حجاب یعنی چه؟ آیا اگر کسی بگوید حجاب اجباری به آن توهین کرده» است، حتی «شاید منظور از توهین به اصل حجاب، روسری سر چوب زدن یا آتش زدن نمادهای حجاب اجباری» باشد «که در اعتراضات بسیار دیده‌ایم اما قطعا این قبیل مسائل، توهین به اصل حجاب نیست و گونه‌‎ای اعلام بیزاری از اجبار و زور در پوشش است.»

از سوی دیگر علی نجفی‌توانا، استاد حقوق و جرم‌شناسی، با بیان اینکه «نمایندگان مجلس بدون توجه به افکار عمومی با تعیین ضمانت اجرای کیفری، مدنی، محرومیت‌های اجتماعی، مصادره اموال» و مجازات‌های دیگری که مربوط به جرایم سنگین است، تلاش دارند تا آن بخش از مردم را که با آنها هم‌نظر نیستند «وادار به رعایت الگوهای مورد نظر خود» کنند.

این حقوقدان افزود که مقام‌های جمهوری اسلامی در طول چهار دهه نتوانسته‌اند طیفی از مردم را با وجود «بسترسازی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی» به رعایت الگوهای مورد نظر خود معتقد کنند و نتوانسته‌اند در دل مخالفان خودشان این باور را به وجود بیاورند، «با زور» هم نمی‌توانند آنها را وادار به رعایت «حجاب» کنند.

آقای نجفی توانا با تاکید بر اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی به جای در پیش گرفتن «سیاست کنشی»، در حال حاضر با در پیش گرفتن «سیاست واکنشی» می‌خواهند «نظم مورد نظرشان را در یک مقطع خاص و در یک موضوع خاص ایجاد و نهادینه» کنند، افزود: این در حالی است که «بسیاری از واکنش‌ها جنبه اعتراض دارد. جوانی که امکان ازدواج، مسکن، شغل مناسب و زندگی نرمال را ندارد به این وضعیت نابسامان حتما واکنش نشان می‌دهد.»

این وکیل و حقوقدان گفت که در تصویب قانون، باید از اولویت‌های زندگی مردم باشد و گرهی از مشکلات اساسی آنها باز شود و در حال حاضر جامعه با فقر، فساد و تبعیض دست به گریبان است و «رعایت قانون، قانون‌مداری و مبارزه با فساد مدیران از جمله مواردی است که باید ریشه کن شود.»

آقای نجفی توانا با اشاره به اینکه «لایحه حجاب و عفاف» ابهاماتی بسیاری دارد، از احتمال تکرار سرنوشت قانون منع استفاده از گیرنده‌های تلویزیونی ماهواره، برای این لایحه خبر داد و اضافه کرد که نمایندگان باید «بدون توجه به ذهنیت‌گرایی و آرمان‌گرایی و با واقع‌بینی» این لایحه را بررسی کنند و «در غیر این صورت نه‌تنها اجرای قانون تسریع نمی‌شود که هزینه زیادی هم به جامعه و مسئولان اجرائی وارد می‌شود و در نهایت هم قانون را بخشی از مردم نخواهند پذیرفت» و در چنین شرایطی است که «این قانون به یک قانون مطرود» تبدیل خواهد شد.

این وکیل و حقوقدان با اشاره به اینکه یکی از مواد مبهم این لایحه «رابطه آن با مردم عادی است که در معرض این اقدام قرار می‌گیرند»، افزود: چگونه می‌شود «به راننده تاکسی، فروشنده، مدیر یک رویداد و دیگران» اجازه داد که درباره حجاب افراد اظهار نظر کنند، در حالی که چنین اقدامی «باب اختلاف سلایق» را باز می‌کند.

علی نجفی توانا همچنین مجازات‌هایی تعیین شده در «لایحه حجاب و عفاف» را «خیلی عجیب» خواند و گفت: «مصادره اموال مردم، محرومیت از کار، ممنوع‌الخروج‌ کردن و دیگر موارد چیزهایی است که برای جرایم سنگین دیده شده ولی در این لایحه» و علیه دختران و زنان گنجانده شده است در حالی که در این حکومت «برای یک مدیر یا مفسد اقتصادی» چنین مجازاتی تعیین نمی‌کنند.

زنده کتابخوان «طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

 

زنده کتابخوان «طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

نافرمانی مدنی زنان و دختران ایران از حجاب اجباری ادامه دارد

زنده کتابخوان «طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

 

«طاقچه» به‌خاطر حجاب اجباری از دسترس خارج شد

برخی گزارش‌ها از ایران حاکی است وب‌سایت «طاقچه»، که تصاویری از زنان کارمند آن بدون روسری منتشر شده بود، ساعتی پس از انتشار اطلاعیهٔ وزارت ارشاد در مورد این سکوی کتابخوانی، از دسترس خارج شده است.

«مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی» وزارت ارشاد صبح امروز اعلام کرد که این سکوی کتابخوانی تا کنون «اقدام به دریافت مجوزهای قانونی» از این مرکز نکرده و «مکلف است نسبت به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کند».

این اطلاعیه در ادامهٔ جنجال رسانه‌ای حکومت پس از انتشار عکس‌هایی از بدون حجاب اجباری از برخی زنان این فروشگاه مجازی کتاب صادر شد. رسانه‌های داخل ایران روز پنجم مرداد نیز بدون اشاره به جزئیات اعلام کردند که در پی عدم رعایت حجاب اجباری توسط کارکنان زن در «طاقچه»، در این‌ باره پروندهٔ قضایی تشکیل شده است.

«طاقچه» در کنار فروشگاه «دیجی‌کالا» و شرکت خدمات بیمهٔ «ازکی» سه شرکت یا استارتاپی هستند که در روزهای اخیر به‌دلیل منتشرشدن تصاویری از زنانی کارمندی که حجاب اجباری بر سر ندارند، با برخورد نهادهای حکومتی و موج تبلیغاتی رسانه‌های نزدیک به حکومت علیه خودشان مواجه شده‌اند.

 

 

محمد خاتمی: حکومت باید بپذیرد که بخش کثیری از جامعه، حجاب اجباری را نمی‌خواهند

 

محمد خاتمی: حکومت باید بپذیرد که بخش کثیری از جامعه، حجاب اجباری را نمی‌خواهند

محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، در مقدمه پژوهش « اجتماعی جمعی از حقوقدانان، جامعه‌شناسان و حوزویان درباره مسئله حجاب» نوشت، «حجاب برای حکومت تبدیل به امر هویتی و نمادین شده» و «باید بپذیرد که بخش کثیری از جامعه، حجاب اجباری را نمی‌خواهند.»

در حالی این پژوهش منتشر شده که در ماه‌های اخیر برخوردهای انتظامی و قضایی با زنان و دختران بدون حجاب اجباری تشدید شده است و متن منتشر شده «لایحه حجاب و عفاف مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی» نشان می‌دهد که این لایحه بر محور «برخورد، بازداشت و مجازات» گستردهٔ زنانی تدوین شده که حاضر به تن‌دادن به حجاب اجباری نیستند.

به گزارش روز یکشنبه هشتم مرداد روزنامه اعتماد، محمد خاتمی در مقدمه این پژوهش تاکید کرد، اتکاء به ابزار اجبار قانونی براساس تجربه «موفقیتی» نداشته، بلکه به اعتراض در سطح گسترده انجامیده است.

او اضافه کرد: «با جامعه‌ای متکثر و متنوع و متفاوت با گذشته رو به رو هستیم که باید به درستی آن را بشناسیم و برای چالش‌ها و مسائل و تنگناهای برآمده از این تحول گسترده و غیر قابل انکار واقع‌بینانه و افق گشاینده در جستجوی راه‌کار باشیم.»

رئیس جمهور پیشین جمهوری ایران در ادامه نوشت: «اعتراض به اجباری بودن حجاب شرعی نمودی از امری بنیادی‌تر در رابطه حکومت/ دولت و جامعه در ساحت‌های متفاوت زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.»

او تا کید کرد که ورود به مسأله حجاب اجباری گامی «برای گشودن باب گفت‌وگو در باب بنیادهای نظم اجتماعی، و مشروعیت سیاسی» است.

موج سرباز زدن زنان از حجاب اجباری که پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و با آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» اوج گرفت، همچنان ادامه دارد و هر روز تصاویر جدیدی از زنانی منتشر می‌شود که بدون توجه به اقدامات قهری جمهوری اسلامی، بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر می‌شوند.

پیشتر ابراهیم حاجیانی، جامعه‌شناس و مدیر پیشین مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران دهم تیر در جریان نشستی گفته بود، بر اساس نظرسنجی «یک موسسه وابسته به حوزه علمیه» که امسال انجام شده، ۵۲ درصد از زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، گفته‌اند که بعد از اعتراض‌های سراسری سال گذشته از تن دادن به حجاب اجباری حکومت سر باز زده‌اند.

او اضاقه کرده بود: «همین الان ۶۲ درصد جامعه ایران موافق دخالت حاکمیت در حجاب نیستند و حتی ۶۰ درصد افراد محجبه معتقدند حاکمیت نباید دخالت کند و می‌توان نتیجه گرفت که جامعه به این قانون تمکین نمی‌کند.»

طی هفته‌های اخیر نیز گزارش‌هایی در خصوص برخورد حکومت با مؤسسات و شرکت‌های فعال در حوزه کسب‌وکار مجازی به دلیل منتشر شدن تصاویر بدون حجاب اجباری کارکنان زن آنها، منتشر شده است.

انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران احکام صادره علیه بهروز بهزادی و مرضیه محمودی را محکوم کرد

 

انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران احکام صادره علیه بهروز بهزادی و مرضیه محمودی را محکوم کرد

مرضیه محمودی و بهروز بهزادی

انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای، احکام صادره علیه بهروز بهزادی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد و مرضیه محمودی، سردبیر پایگاه خبری تجارت نیوز را محکوم کرد.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از دستگاه قضایی خواسته است که صدور احکام قضایی سنگین و غیرمتعارف علیه روزنامه‌نگاران را متوقف کند

در این بیانیه تصریح شده است: «صدور این احکام نافی هر ادعایی در مورد مبارزه با فساد، حمایت از فعالیت‌های قانونی رسانه‌ای و ایجاد امنیت برای روزنامه نگاران است.»

به گزارش روزنامه اعتماد، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی٬ بهروز بهزادی را به یک سال محرومیت از هر نوع فعالیت مطبوعاتی محروم کرده است.

این گزارش می‌گوید که بهروز بهزادی بر سر پرونده شکایت قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران در شعبه ۹ کیفری ۱ تهران محاکمه شده است.

حکم اولیه این پرونده اوایل خرداد ماه صادر شد که بر اساس آن آقای بهزادی به شش ماه حبس تعزیری و پرداخت ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

قرارگاه ثار‌الله سپاه پاسداران از مدیرمسئول روزنامه اعتماد در دو پرونده جداگانه شکایت کرده که او در یک پرونده تبرئه شده و این مجازات بابت پرونده دوم است.

به نوشته روزنامه اعتماد، یکی از احکام صادر شده به دلیل مصاحبه‌ای است که این روزنامه با «پدر علم ژنتیک ایران» در خصوص نحوه ربودن او انجام داده بود.

اشاره این روزنامه به مصاحبه مورخ ۱۲ آبان‌ماه ۱۴۰۱ با داریوش فرهود، عضو فرهنگستان علوم پزشکی است که او در آن می‌گوید توسط دو لباس‌شخصی ربوده و در مکان نامعلومی از او بازجویی شده است.

آقای فرهود که آن زمان ۸۴ سال داشت توضیح داده بود که به او گفته شده چرا به «رخدادهای پزشکی» اعتراض می‌کند و «در مقابل تصمیمات مملكتی مطیع محض» نیست.

مرضیه محمودی نیز چند روز پیش در توئیت خود نوشت:‌«به دلیل شکایت مجدد حمید رسایی (نماینده پیشین مجلس) از من، به ۲۴ میلیون جریمه نقدی و یک سال تبعید به تربت جام محکوم شدم.»

خانم محمودی اضافه کرد: «این دومین بار است که سر این پرونده محکوم می‌شوم. بار قبل شش میلیون جریمه نقدی پرداخت کردم.»

دو نفر در سقوط هواپیمای مرکز آموزشی شرکت ماهان کشته شدند

 

دو نفر در سقوط هواپیمای مرکز آموزشی شرکت ماهان کشته شدند

یکی از عکس‌هایی که رسانه‌های ایران از بقایای هواپیمای آموزشی تکنام منتشر کرده‌اند

یک مدرس خلبانی و دانشجویش در حادثه سقوط یک هواپیمای آموزشی در کرج کشته شدند.

مدیرکل دفتر بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی کشوری گفت که یک هواپیمای آموزشی تکنام متعلق به مرکز «بوتیا ماهان» ساعت پنج و ۴۵ دقیقه صبح دوشنبه نهم مرداد در فرودگاه پیام در نزدیکی کرج سقوط کرد.

هنوز علت سقوط این هواپیمای آموزشی اعلام نشده، اما حسن رضایی‌فر افزود: «تیم بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری به محل وقوع سانحه اعزام شده و گزارش بررسی‌ها متعاقباً اعلام خواهد شد.»

«بوتیا ماهان» یک مرکز آموزش خلبانی و از زیرمجموعه‌های شرکت هواپیمایی ماهان است.

آمریکا از بیش از ده سال پیش شرکت ماهان را به دلیل حمل تسلیحات برای نیروی قدس سپاه پاسداران در منطقه تحریم کرده است.

در سال‌های اخیر، به‌دلیل فرسودگی ناوگان هوایی ایران، چه نظامی و چه غیرنظامی، حوادث مشابه متعددی رخ داده است.

اواخر خرداد پارسال، ارتش ایران از سقوط یک فروند جنگنده اف ۱۴ حین ماموریت «آموزشی و تمرینی» در منطقه پایگاه هشتم شکاری اصفهان به دلیل «نقص فنی» خبر داد.

کمتر از یک ماه قبل از آن نیز یک جنگنده اف-۷ در شهرستان نائین در استان اصفهان سقوط کرد و دو خلبان آن کشته شدند.

جوانان ۲۵ تا ۲۶ ساله در تهران، به‌شرط ثابت ماندن قیمت مسکن، «باید ۱۶۶ سال برای خانه‌دار شدن منتظر بمانند»

 

جوانان ۲۵ تا ۲۶ ساله در تهران، به‌شرط ثابت ماندن قیمت مسکن، «باید ۱۶۶ سال برای خانه‌دار شدن منتظر بمانند»


روزنامهٔ «دنیای اقتصاد» چاپ تهران با انتشار نتایج یک گزارش میدانی دربارهٔ امید به خانه‌دار شدن متولدان دههٔ ۷۰ که حد فاصل ۲۵ تا ۲۶ سالگی هستند، نوشته است که بیش از «یک و نیم قرن» طول می‌کشد تا آن‌ها صاحب خانه شوند.

در این گزارش که روز دوشنبه نهم مرداد منتشر شد، آمده است این نسل، با توجه به سطح درآمد، میزان پس‌انداز و با فرض ثابت بودن درآمد و قیمت مسکن، برای خانه‌دار شدن باید ۱۶۶ سال صبر کنند.

براساس تعاریف جهانی، متولدان سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹ «نسل زد (Z)» خوانده می‌شوند و روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش میدانی خود سراغ یک جامعهٔ آماری ۱۰۰ نفره از آن‌ها رفته که بین یک تا دو سال در یک سازمان سابقه کار دارند.

بر اساس این گزارش، متوسط درآمد ماهانه شاغلان نسل زد در سازمان مورد بررسی، بین ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون تومان است و آن‌ها گفته‌اند «در بهترین حالت» می‌توانند ماهی یک میلیون تومان پس‌انداز کنند.

دنیای اقتصاد با توجه به قیمت‌های فعلی مسکن به عدد ۱۶۶ سال انتظار آن‌ها برای خانه‌دار شدن رسیده است. این در حالی است که بر اساس شاخص قیمت‌ها و سطح متوسط درآمد فعلی، زمان انتظار برای خانه‌دار شدن نسل قبل از آن‌ها در شرایط موجود ۷۰ سال است.

رقم ۷۰ سال با فرض امکان پس‌انداز «۲۰ درصد» از درآمد سالانه و بر اساس متوسط قیمت یک آپارتمان ۵۰ متری در تهران به دست آمده است.

در این گزارش آمده پاسخ نسل زد مورد پرسش به امکان خانه‌دار شدن نیز امیدوارانه نیست و یک گروه از آنها گفته‌اند: «اصلا به مسکن و خانه‌‌‌دار شدن فکر نمی‌‌‌کنیم و چون فکر نمی‌‌‌کنیم، اصلا به ازدواج و فرزند‌‌‌آوری هم فکر نمی‌‌‌کنیم.»

گروه دیگری در پاسخ به این پرسش گفته‌اند دوستان‌شان که بیش از ۳۰ سال سن دارند، امکان خانه‌دار شدن ندارند و وارد «تجرد قطعی» شده‌اند.

این روزنامه به نقل از گروهی دیگر از این جوانان نوشته که «حتی توان خرید یک دوچرخه برای رفت و آمد به محل کار و منزل نداریم» و خانه‌دار شدن را مشروط به «متحول» شدن شرایط اقتصادی ایران دانسته‌اند و گفته‌اند در غیر این صورت «مهاجرت» را بررسی می‌کنند.

این در حالی است که روز سوم مرداد، یک نماینده مجلس ایران خبر داد تعداد افراد «زیر خط فقر» به ۲۸ میلیون نفر رسیده است و درباره آسیب‌های اجتماعی ناشی از «سقوط اقتصادی برخی اقشار جامعه در یک دهه اخیر» هشدار داد.

پیش از آن، علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر جمهوری اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز ۲۸ اردیبهشت ماه خبر داده بود که دست‌کم ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ایران از امکانات اولیه زندگی مانند مسکن، اشتغال، تحصیلات تا ۱۲ سال، سلامت، خوراک و پوشاک محروم هستند.

همچنین به‌دنبال افزایش قیمت ارز از ۱۳۹۷به این سو، متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در ایران روند افزایشی داشته و در پایتخت، قیمت هر متر مربع مسکن از ۶ میلیون تومان در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۶۰ میلیون تومان در بهار ۱۴۰۲ رسیده است.

دولت سیزدهم با اعلام افزایش مبلغ «وام مسکن» کوشید ناکام ماندن طرح ساخت «سالانه یک میلیون مسکن» ابرهیم رئیسی را تعدیل کند. اما رسانه‌های ایران و کاربران شبکه‌های اجتماعی فاش کردند مبلغ قسط ماهانه این وام چنان گزاف است که افراد عادی از عهده بازپرداخت آن برنمی‌آیند.

روزنامه شرق روز اول تیرماه نوشت شرایط اعطای این وام طوری است که تنها افراد مرفه و کسانی که نیازی به وام خرید مسکن ندارند، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

در این گزارش آمده بود وام خرید مسکن و تعمیر آن دو برابر شده و به ۹۶۰ میلیون تومان رسیده است؛ اما نه تنها با این رقم تنها می‌توان یک خانه ۲۰ متری خرید، بلکه اقساط آن برای ۱۲ سالی که دولت در نظر گرفته، ماهانه ۲۰ میلیون تومان است، در حالی که حقوق پایه یک کارمند هفت میلیون تومان است.

همچنین کابران شبکه‌های اجتماعی نوشتند شهروندانی که این وام ۹۶۰ میلیون تومانی را می‌گیرند، باید حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بازگردانند و یک کارشناس اقتصاد مسکن به روزنامه شرق گفت با احتساب کارمزد، سود این وام بانکی در واقعیت به ۲۸ درصد می‌رسد.

وزیر ارشاد چهره‌های برجسته هنری را «پرچم‌دار مبارزه با جمهوری اسلامی» در اعتراضات دانست

 

وزیر ارشاد چهره‌های برجسته هنری را «پرچم‌دار مبارزه با جمهوری اسلامی» در اعتراضات دانست


نافرمانی مدنی هنرمندان علیه حجاب اجباری در همراهی با اعتراضات مسالمت‌آمیز سراسری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اذعان به همراهی «چهره‌های برجسته» فرهنگی و هنری با مردم معترض و «نقش‌آفرینی» آنها در اعتراضات سراسری، این هنرمندان را «پرچم‌دار مبارزه با جمهوری اسلامی» نامید که توسط وزارتخانه از فعالیت فرهنگی و هنری منع شده‌اند.

محمدمهدی اسماعیلی در سخنرانی شامگاه چهارشنبه چهار مرداد در مشهد، که شنبه هفتم مرداد در خبرگزاری کار ایران، ایلنا، انتشار یافته، اعتراضات مسالمت‌آمیز پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد را «فتنه ۱۴۰۱» نامید و مدعی شد که با تلاش برای به‌کارگیری «بهترین‌ها»، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «در دست بچه‌های انقلاب است.»

این اظهارات وزیر ارشاد در حالی است که در روزهای گذشته رسوایی جنسی رضا ثقتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان و موسس کارگاه «عفاف و حجاب» و ارتباط جنسی او با چندین مرد خبرساز شده است.

اسماعیلی با اشاره به هشدارهای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی» درباره «رهاشدگی فضای مجازی»، بی‌توجهی به آن را موجب «انحرافات جدی در مسیر فرهنگی جمهوری اسلامی» دانست و اذعان کرد که «یک تأثیر شگرف» در سبک زندگی مردم به وجود آمده است.

او با بیان این که اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ «در حوزه فرهنگ بود»، اعلام کرد که «سازمان‌دهی در حوزه تولید محتوا» را به دست نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی سپرده و بودجه «چند برابری» در این وزارت‌خانه» با هدف «تحول جدی» در فرهنگ و هنر اختصاص یافته است.

وزیر ارشاد با ادعای «توهین به مقدسات» گفت که با همراهی هنرمندان با اعتراضات مردمی «فعالیت آنها در سینما منع شده است.»

او درباره شبکه نمایش خانگی نیز گفت که «همه اعضای شورای نمایش را تغییر دادم و ۹ فرد حزب‌اللهی در شورای صدور نمایش حضور دارند.»

مجید بهشتی، بازیگر، کارگردان، و تهیه‌کننده پیشین صدا و سیما پیش از این در گفت‌وگو با صدای آمریکا واگذاری نظارت بر شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما را «بازگشت به دهه ۶۰» دانسته است.


 

اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی است که در ماه‌های گذشته شمار قابل توجهی از چهره‌های سرشناس هنری اعلام کرده‌اند به کار خود پایان می‌دهند یا از همکاری با صدا و سیما خودداری خواهند کرد.

در این حال، یک مقام ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هشدار داده است که همکاری با بازیگرانی که از پوشیدن حجاب اجباری خودداری می‌کنند، «عواقب دارد.»

وزیر ارشاد با بیان این که «فحش و ناسزای زیادی به ما نثار کردند تا ما را منفعل کنند»، اذعان کرد که «یک سال را درگیر یک جنگ تمام عیار شدیم» و «در نمایشگاه کتاب بعضی از ناشران به صحنه نیامدند.

سیاستگذاری‌های جدید در حوزه فرهنگ و هنر در حالی است که فعالان فرهنگی در ماه‌های گذشته با تحریم گسترده جشنواره فجر و نمایشگاه سالانه بین‌المللی کتاب، دو رویداد مهم فرهنگی جمهوری اسلامی، از حضور در آن خودداری کردند.