دوشنبه، مرداد ۰۹، ۱۴۰۲

وزیر ارشاد چهره‌های برجسته هنری را «پرچم‌دار مبارزه با جمهوری اسلامی» در اعتراضات دانست

 

وزیر ارشاد چهره‌های برجسته هنری را «پرچم‌دار مبارزه با جمهوری اسلامی» در اعتراضات دانست


نافرمانی مدنی هنرمندان علیه حجاب اجباری در همراهی با اعتراضات مسالمت‌آمیز سراسری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اذعان به همراهی «چهره‌های برجسته» فرهنگی و هنری با مردم معترض و «نقش‌آفرینی» آنها در اعتراضات سراسری، این هنرمندان را «پرچم‌دار مبارزه با جمهوری اسلامی» نامید که توسط وزارتخانه از فعالیت فرهنگی و هنری منع شده‌اند.

محمدمهدی اسماعیلی در سخنرانی شامگاه چهارشنبه چهار مرداد در مشهد، که شنبه هفتم مرداد در خبرگزاری کار ایران، ایلنا، انتشار یافته، اعتراضات مسالمت‌آمیز پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد را «فتنه ۱۴۰۱» نامید و مدعی شد که با تلاش برای به‌کارگیری «بهترین‌ها»، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «در دست بچه‌های انقلاب است.»

این اظهارات وزیر ارشاد در حالی است که در روزهای گذشته رسوایی جنسی رضا ثقتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان و موسس کارگاه «عفاف و حجاب» و ارتباط جنسی او با چندین مرد خبرساز شده است.

اسماعیلی با اشاره به هشدارهای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی» درباره «رهاشدگی فضای مجازی»، بی‌توجهی به آن را موجب «انحرافات جدی در مسیر فرهنگی جمهوری اسلامی» دانست و اذعان کرد که «یک تأثیر شگرف» در سبک زندگی مردم به وجود آمده است.

او با بیان این که اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ «در حوزه فرهنگ بود»، اعلام کرد که «سازمان‌دهی در حوزه تولید محتوا» را به دست نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی سپرده و بودجه «چند برابری» در این وزارت‌خانه» با هدف «تحول جدی» در فرهنگ و هنر اختصاص یافته است.

وزیر ارشاد با ادعای «توهین به مقدسات» گفت که با همراهی هنرمندان با اعتراضات مردمی «فعالیت آنها در سینما منع شده است.»

او درباره شبکه نمایش خانگی نیز گفت که «همه اعضای شورای نمایش را تغییر دادم و ۹ فرد حزب‌اللهی در شورای صدور نمایش حضور دارند.»

مجید بهشتی، بازیگر، کارگردان، و تهیه‌کننده پیشین صدا و سیما پیش از این در گفت‌وگو با صدای آمریکا واگذاری نظارت بر شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما را «بازگشت به دهه ۶۰» دانسته است.


 

اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی است که در ماه‌های گذشته شمار قابل توجهی از چهره‌های سرشناس هنری اعلام کرده‌اند به کار خود پایان می‌دهند یا از همکاری با صدا و سیما خودداری خواهند کرد.

در این حال، یک مقام ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هشدار داده است که همکاری با بازیگرانی که از پوشیدن حجاب اجباری خودداری می‌کنند، «عواقب دارد.»

وزیر ارشاد با بیان این که «فحش و ناسزای زیادی به ما نثار کردند تا ما را منفعل کنند»، اذعان کرد که «یک سال را درگیر یک جنگ تمام عیار شدیم» و «در نمایشگاه کتاب بعضی از ناشران به صحنه نیامدند.

سیاستگذاری‌های جدید در حوزه فرهنگ و هنر در حالی است که فعالان فرهنگی در ماه‌های گذشته با تحریم گسترده جشنواره فجر و نمایشگاه سالانه بین‌المللی کتاب، دو رویداد مهم فرهنگی جمهوری اسلامی، از حضور در آن خودداری کردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر