یکشنبه، فروردین ۱۲، ۱۴۰۳

رهبر یک قبیله سنی ترکمن عراق در حمله پهپادی کشته شد

 

رهبر یک قبیله سنی ترکمن عراق در حمله پهپادی کشته شد


منطقه مرزی ایران و عراق در استان دیاله - آرشیو
منطقه مرزی ایران و عراق در استان دیاله - آرشیو

پلیس و مقامات امنیتی عراق گفتند یکی از رهبران قبیله‌ای سنی در شهر کفری در استان دیاله در شرق عراق روز یکشنبه ۱۲ فروردین در حمله پهپادی کشته شد.

این منابع به رویترز گفتند که این فرد رهبر یک قبیله سنی اقلیت ترکمن بود و پس از آنکه یک پهپاد، مواد منفجره‌ای در نزدیکی مهمانخانه او در مرکز شهر کفری انداخت، کشته شد. آنها نخواستند نامشان منتشر شود چرا که مجوز صحبت با رسانه‌ها را نداشتند.

شهر کفری یک منطقه مورد مناقشه با جمعیتی مختلط از کردها، سنی‌های عرب و ترکمن است. ترکمن ها سومین گروه قومی بزرگ عراق پس از اعراب و کردها هستند که هم سنی و هم شیعه‌‌اند.

هیچ گروهی مسئولیت حمله پهپادی روز یکشنبه را بر عهده نگرفته است.

بیانیه‌ای از جبهه ترکمن، بزرگترین حزب سیاسی ترکمن در عراق، این حمله را محکوم کرد و از دولت عراق خواست که این حمله را بررسی کند و عاملان آن را مجازات کند.

پلیس راه: ۸۳ درصد «تصادف‌های منجر به مرگ» در نوروز با خودروهای ساخت داخل بوده است

 

پلیس راه: ۸۳ درصد «تصادف‌های منجر به مرگ» در نوروز با خودروهای ساخت داخل بوده است


رئیس پلیس راه کشور اعلام کرد که ۸۳ درصد تصادف‌های منجر به مرگ در سفرهای نوروزی امسال مربوط به خودروهای داخلی بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن مؤمنی روز یک‌شنبه ۱۲ فروردین اعلام کرد که ۱۷ درصد خودروهای تصادف‌کرده منجر به مرگ، خارجی و ۸۳ درصد، داخلی بوده‌اند.

به گفته آقای مؤمنی ۶۲ درصد از خودروهای داخلی نیز که تصادف آن‌ها تلفات جانی در پی داشته است،« پژو و پراید» بوده‌اند.

این آمار بیشتر از آمار اعلام‌شده در تصادف‌های نوروزی پارسال بوده است. تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور، ۱۶ فروردین پارسال اعلام کرده بود که ۲۷ درصد خودروها در تصادفات فوتی پژو و ۲۴ درصد پراید بوده‌اند.

در سال‌های گذشته شماری از مقامات پلیس درباره ادامه ساخت خودروهای بی‌کیفیت داخلی هشدار داده‌اند، از جمله کمال هادیانفر، رئیس وقت پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی ۱۹ تیر ۱۳۹۸ با انتقاد شدید از وضعیت ایمنی برخی خودروهای داخلی گفته بود که «برخی خودروسازان ارابه مرگ تولید می‌کنند.»

بر اساس آمارها، حدود ۹۰ درصد خودروهای تولید‌شده در صنعت خودرو ایران بر پایه سه پلت‌فرم قدیمی پراید، پژو ۴۰۵ و پژو ۲۰۶ ساخته می‌شوند. این در حالی است که هر سه این پلت‌فرم‌ حداقل دو دهه است که از رده خارج شده‌اند.

محسن پیرهادی، نماینده مجلس شورای اسلامی، اواسط آبان ۱۴۰۲ خودروهای غیراستاندارد را «سومین عامل مرگ‌و میر» در ایران اعلام کرده و گفته بود که «بیش از ۹۰ درصد قطعات خودرو» در ایران مطابق با استاندارد ساخته نمی‌شود چون «هیچ دستورالعملی برای تولید بخش اعظم قطعات وجود ندارد» و «نظارتی هم بر تولید و توزیع این قطعات» نیست.

دو سال بعد از تعلل دولت برای عملی کردن وعده آزاد کردن واردات خودرو، و پس از انتقادهای گسترده از کیفیت و بهای خودروهای داخلی رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارم فروردین امسال اعلام کرد که تخصیص ارز در کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست.

داود منظور گفته بود که «به صلاح کشور نیست» منابع ارزی به واردات خودرو اختصاص یابد، در حالی که داخل کشور ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون خودرو وجود دارد.

او البته چهار روز بعد در یک عقب‌نشینی آشکار اعلام کرد ثبت سفارش خودرو و تأمین ارز خودرو برای واردات «بر اساس مصوبه دولت» در حال انجام است، اما توضیح بیشتری نداد.

هادی هاشمی، رئیس سابق پلیس راهور تهران بزرگ بهمن ۱۴۰۰ وجود «مافیا» و «بی‌ارادگی دولت‌ها» را از عوامل اصلی کیفیت پایین خودروهای داخلی و حوادث ناشی از آن اعلام کرده بود.

بنا بر اعلام رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور از روز ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا نهم فروردین ۱۴۰۳، ۵۸۵ نفر در تصادفات جاده‌ای کشته و بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر مجروح شده‌اند.

این آمار در حالی اعلام شده است که به گفته رئیس پلیس راه کشور بیشترین آمار تصادف‌های منجر به مرگ در نوروز پارسال در ۱۳ فروردین رخ داده بود و هنوز مشخص نیست امسال چند نفر قربانی تصادف‌های رانندگی این روز خواهند شد.

زنده بلاگ| ارتش اسرائیل می‌گوید در «بالش‌ها و تخت‌های زایشگاه بیمارستان شفا» اسلحه پیدا کرده است

 

زنده بلاگ| ارتش اسرائیل می‌گوید در «بالش‌ها و تخت‌های زایشگاه بیمارستان شفا» اسلحه پیدا کرده است

ارتش اسرائیل
ارتش اسرائیل

زنده بلاگ| ارتش اسرائیل می‌گوید در «بالش‌ها و تخت‌های زایشگاه بیمارستان شفا» اسلحه پیدا کرده است 

 

اسرائیل می‌گوید به «مرکز فرماندهی جهاد اسلامی» در حیاط بیمارستان الاقصی حمله کرده است

رومانی و بلغارستان مقررات گذرنامه برای کشورهای منطقه «شنگن» را لغو کردند

 

رومانی و بلغارستان مقررات گذرنامه برای کشورهای منطقه «شنگن» را لغو کردند


فرودگاهی در بلغارستان.
فرودگاهی در بلغارستان.

فرودگاه‌های رومانی و بلغارستان روز یکشنبه، ۱۲ فروردین، پس از آن که این دو کشور به صورت محدود به منطقه «شنگن» پیوستند، قانون کنترل گذرنامه را برای مسافران اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا لغو کردند.

اتریش با عضویت کامل این دو کشور در منطقه شنگن مخالفت کرده بود و خواستار آن شده بود که رومانی و بلغارستان اقدامات بیشتری برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی انجام دهند.

رومانی و بلغارستان پس از ۱۳ سال انتظار در دی ماه سال گذشته توافق کردند در چارچوب عضویت محدود مقرارت کنترل گذرنامه را تنها برای مسافران هوایی و دریایی حذف کنند.

با آغاز زمان عضویت محدود این دو کشور در منطقه شنگن، از نیمه‌شب یکشنبه تردد مسافران از مسیرهای هوایی و دریایی از مرزهای رومانی و بلغارستان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر منطقه شنگن، بدون کنترل گذرنامه آزاد شد.

کالین استویانوف، وزیر کشور پیشین بلغارستان روز یکشنبه به خبرنگاران گفت این کشور باید تا پایان سال جاری میلادی به عضویت کامل منطقه شنگن درآید، به این معنی که نقاط بازرسی مرزی برای افراد و کالاهایی که از طریق جاده و راه‌آهن تردد می کنند حذف شود.

نخست وزیر رومانی نیز گفت کشورش انتظار دارد مذاکرات در مورد مرزهای زمینی را در سال جاری به پایان برساند.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای گفت: «من از لغو بازرسی‌های مرزهای هوایی و دریایی استقبال می‌کنم. این موفقیت بزرگی برای هر دو کشور است.»

او گفت: «ما با هم در حال ساختن اروپای قوی‌تر و متحدتر برای همه شهروندانمان هستیم.»

بلغارستان و رومانی به ابتکار پلیس منطقه‌ای با اتریش، یونان و اسلواکی برای مقابله با جریان مهاجران پیوسته‌اند.

منطقه شنگن، نام دهکده‌ای در لوکزامبورگ که ۳۹ سال پیش توافق شنگن در آن امضاء شد، منطقه ای به وسعت ۴ میلیون کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از ۴۰۰ میلیون نفر از ۲۹ کشور اروپایی را در بر می‌گیرد.

۲۵ کشور از ۲۹ کشور اعضای اتحادیه اروپا و ایسلند، لیختن‌اشتاین، نروژ و سوئیس چهار کشور دیگر هستند.

اسرائیل می‌گوید به «مرکز فرماندهی جهاد اسلامی» در حیاط بیمارستان الاقصی حمله کرده است

 

اسرائیل می‌گوید به «مرکز فرماندهی جهاد اسلامی» در حیاط بیمارستان الاقصی حمله کرده است


نمای بیرونی بیمارستان الاقصی واقع در دیرالبلح، مرکز نوار غزه
نمای بیرونی بیمارستان الاقصی واقع در دیرالبلح، مرکز نوار غزه

ارتش اسرائیل می‌گوید با همکاری سازمان اطلاعات و امنیت داخلی، شین‌بت، روز یکشنبه ١٢ فروردین یک «مرکز فرماندهی گروه جهاد اسلامی» در حیاط بیمارستان الاقصی واقع در دیرالبلح را هدف حمله قرار داد.

طبق بیانیه ارتش اسرائیل، عوامل جهاد اسلامی هنگام این حمله هوایی داخل اتاق عملیات بودند.

عملیات پس از یک «روند طولانی» و «به شیوه‌ای دقیق به منظور کاهش آسیب به غیرنظامیان در محوطه بیمارستان» انجام شد و آسیبی به بیمارستان وارد نکرد و فعالیت‌های این بیمارستان بدون وقفه در جریان است.

یک خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس بدون اشاره به هویت قربانیان این حمله گفته که دو نفر کشته و حدود ۱۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.

ارتش اسرائیل در بیانیه خود یادآور شده که «حضور مرکز فرماندهی و تروریست‌هایی که در حیاط بیمارستان فعالیت می‌کردند، مدرک دیگری دال بر استفاده نظام‌مند سازمان‌های تروریستی نوار غزه از زیرساخت‌های بشردوستانه و پزشکی به عنوان پوششی برای فعالیت‌های تروریستی است.»

حمله اسرائیل به این مرکز فرماندهی جهاد اسلامی پس از سفر زیاد نخاله، دبیرکل این گروه، به ایران و دیدار او با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی انجام می‌شود.

همزمان، ارتش اسرائیل از کشف مقادیر قابل‌توجهی اسلحه از جمله خمپاره، مواد منفجره، تفنگ‌های تک‌تیرانداز، تفنگ‌های تهاجمی، سلاح‌های دستی و دیگر تجهیزات نظامی را در داخل بالش‌ها و تخت‌های بیماران و در سقف‌ها و دیوارهای زایشگاه بیمارستان شفا خبر داد.

اسرائیل بارها نسبت به استفاده گروه‌های ستیزه‌جوی فلسطینی از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی ابراز تاسف کرده است.

اسرائیل همچنین تصاویر زیادی منتشر کرده که نشان می‌دهد گروه‌های ستیزه‌جوی فلسطینی بر خلاف قوانین بین‌المللی، از زیرساخت‌های غیرنظامی همانند بیمارستان‌ها و مساجد برای مقاصد نظامی استفاده می‌کند.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.

این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.

به رغم تبعات ویران‌کننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید نزدیک به ٣٣ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧۵ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

حملات موشکی و پهپادی روسیه به لویو؛ اوکرین ۱۱ پهپاد «شاهد» را سرنگون کرد

 

حملات موشکی و پهپادی روسیه به لویو؛ اوکرین ۱۱ پهپاد «شاهد» را سرنگون کرد


آرشیو
آرشیو

نیروی هوایی اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد ۹ فروند از ۱۱ فروند پهپاد ایرانی «شاهد» را که روسیه پرتاب کرد، و همچنین ۹ فروند از ۱۴ موشک کروز را سرنگون کرده است.

به گزارش رویترز مقامات اوکراینی روز یکشنبه گفتند در حمله موشکی روسیه به زیرساخت‌ها در منطقه لویو در غرب کشور یک مرد کشته شد و یک مرد دیگر در حمله در شمال شرق اوکراین کشته شد.

استاندار لویو در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت: «حمله در لویو یک ساختمان را ویران کرد و باعث آتش سوزی شد.» او گفت: «عملیات امداد و نجات در حال انجام است.»

در همین حال یک مقام منطقه اودسا در اوکراین گفتند صدها هزار نفر روز یکشنبه پس از اینکه بقایای یک پهپاد سرنگون شده روسیه باعث آتش سوزی در تاسیسات انرژی شد، بدون برق ماندند.

بزرگترین اپراتور خصوصی برق اوکراین، دی‌تی‌ئی‌کی، گفت که برق حدود ۱۷۰هزار خانه در نتیجه این حمله قطع شد.

روسیه در روزهای اخیر حملات خود را به زیرساخت‌های انرژی اوکراین افزایش داد و خسارت‌های قابل توجهی در چندین منطقه به بار آورد.

در همین حال، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ۱۰ راکت «ومپایر» ساخت چک روز یکشنبه در منطقه مرزی بلگورود فرود آمد. یک مقام منطقه‌ای گفت یک زن در آتش سوزی ناشی از این حمله زخمی شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، با امضای دستوراتی، جذب سالانه ۱۵۰ هزار سرباز در فصل بهار را آغاز کرد.

پارلمان روسیه در ژوئیه ۲۰۲۳ محدودیت سنی برای سربازان وظیفه را از ۲۷ سال به ۳۰ سال افزایش داد، اقدامی که به نظر می‌رسد بخشی از تلاش‌ها برای گسترش ارتش این کشور در طول جنگ در اوکراین باشد.

چهار کولبر بر اثر «شلیک مستقیم» ماموران جمهوری اسلامی در هورامان زخمی شدند

 

چهار کولبر بر اثر «شلیک مستقیم» ماموران جمهوری اسلامی در هورامان زخمی شدند


تصویری از چند کولبر
تصویری از چند کولبر

سازمان‌های حقوق بشری از زخمی‌شدن چهار کولبر بر اثر «شلیک مستقیم» ماموران مسلح جمهوری اسلامی طی روزهای جمعه و شنبه خبر دادند.

به گزارش کولبرنیوز، ماموران هنگ مرزی در ارتفاعات مرزی ته‌ته هورامان به سوی گروهی از کولبران آتش گشودند وچهار کولبر زخمی شدند.

کولبرنیوز تصاویری از این چهار کولبر زخمی منتشر کرد و افزود هر چهار نفر آنها توسط نیروهای هلال احمر برای مداوا به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

این در حالی است که وب سایت «شبکه حقوق بشر کردستان» از کشته شدن دو کولبر و زخمی شدن چهار تن دیگر از کولبران در پی سقوط از ارتفاعات مرزی مناطق کردنشین غرب کشور در روز پنجشنبه نهم فروردین خبر داد.

شبکه حقوق بشر کردستان روز چهارشنبه نیز گزارش داده بود که در روزهای سه شنبه و دوشنبه بر اثر شلیک «نیروهای مرزبانی در مناطق مرزی نوسود استان کرمانشاه، دست‌کم هشت کولبر زخمی شدند.»

پیشتر نیز سازمان‌های حقوق بشری از جان باختن سه کولبر از جمله یک نوجوان ۱۵ ساله و زخمی شدن سه کولبر دیگر در مرزهای دو استان کردستان و کرمانشاه با کشور عراق در روز یک‌شنبه خبر داده بودند.

بنابر اعلام گروه‌ها و وب سایت‌های حقوق بشری در روز چهارم فروردین نیز نیروهای مرزی بخش «نوسود» در شهرستان پاوه استان کرمانشاه «از فاصله نزدیک و بدون اخطار قبلی» به سمت «گروهی از کولبران» شلیک کردند که در جریان آن یک کولبر کشته شد.

کولبران در ماه‌های اخیر روزهای سختی را سپری کرده اند به طوری که سازمان حقوق بشری هه‌نگاو روز پنجشنبه دهم اسفند ۱۴۰۲، با استناد به گزارش مرکز آمار و اسناد این سازمان، اعلام کرد که در ماه فوریه ۲۰۲۴ میلادی، دست‌کم ۶۷ کولبر در مرزهای مناطق کردنشین ایران کشته و یا زخمی شدەاند.

بر اساس آمار منتشر شده در وب سایت «کولبر نیوز»، در سال ۲۰۲۳ میلادی، در مجموع ۲۹۹ کولبر در مناطق مرزی و مسیرهای جاده ای استان های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بر اثر عواملی همچون تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی، ریزش بهمن، سرمازدگی، رفتن روی مین و پرت شدن از ارتفاعات کشته و یا زخمی شدند.

نخست‌وزیر اسرائیل در راه بیمارستان؛ وزیر دادگستری وظایف نتانیاهو را بر عهده می‌گیرد

 

نخست‌وزیر اسرائیل در راه بیمارستان؛ وزیر دادگستری وظایف نتانیاهو را بر عهده می‌گیرد


بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید او روز یکشنبه، ۱۲ فروردین، تحت عمل جراحی فتق قرار خواهد گرفت.

«تایمز اسرائیل» به نقل از دفتر نخست وزیری گفت این جراحی برای ساعت ۹ شب به وقت محلی برنامه‌ریزی شده است.

این دفتر همچنین گفت مشکل جسمی او در یک معاینه معمولی مشاهده شد و نخست وزیر در بیهوشی کامل جراحی خواهد شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، یاریو لوین، وزیر دادگستری، یکی از افراد مورد اعتماد نتانیاهو که سمت معاون نخست وزیر را نیز به عهده دارد به عنوان سرپرست نخست وزیری خدمت خواهد کرد.

نتانیاهو، ۷۴ ساله، در طول جنگ نزدیک به شش ماهه علیه حماس تمام وقت کار کرده است و پزشکان گفته‌اند که از سلامت کامل برخوردار است.

پزشکان سال گذشته به علت مشکل قلبی یک دستگاه ضربان‌ساز مصنوعی قلب برای او کار گذاشتند.

در این حال، بنا به گزارش روز شنبه شبکه تلویزیونی کان اسرائیل ژنرال چارلز براون، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در دیدار اخیر خود با هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، طرح پیشنهادی واشنگتن را برای اجتناب از عملیات زمینی اسرائیل در رفح با هدف جلوگیری از تلفات سنگین در این شهر مطرح کرد.

بر اساس این پیشنهاد جایگزین، تمرکز بر روی ایجاد امنیت در مرز غزه با مصر از طریق فناوری‌های پیشرفته و جلوگیری از قاچاق سلاح از مسیر موسوم به «کریدور فیلادلفیا»، محاصره رفح، حملات هدفمند و ایجاد یک مرکز مشترک برای هماهنگی در اجرای عملیات است.

اسرائیل قصد دارد با عملیات نظامی زمینی در رفح، آخرین پایگاه حماس در غزه، ضربه نهایی را به این گروه تروریستی مورد حمایت حکومت ایران وارد کند، این طرح اما با مخالفت شدید واشنگتن و دیگر کشورهای غربی مواجه شده است. آنها نگران سرنوشت بیش از یک میلیون ساکن غزه هستند که به دلیل جنگ به این شهر پناه برده‌اند.

ترخیص پوریا زراعتی از بیمارستان؛ کاردار جمهوری اسلامی ارتباط با حمله به خبرنگار ایران‌اینترنشنال را رد کرد

 

ترخیص پوریا زراعتی از بیمارستان؛ کاردار جمهوری اسلامی ارتباط با حمله به خبرنگار ایران‌اینترنشنال را رد کرد


پوریا زراعتی، از کارکنان شبکه خبری ایران اینترنشنال
پوریا زراعتی، از کارکنان شبکه خبری ایران اینترنشنال

پوریا زراعتی، مجری تلویزیون ایران اینترنشنال، که در پی حمله دو روز پیش افراد ناشناس با چاقو زخمی و بستری شده بود، روز یکشنبه ۱۲ فروردین از بیمارستان ترخیص شد. همزمان، کاردار جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا دخالت تهران در این حمله را رد کرد.

به گزارش روزنامه استاندارد، یک شاهد عینی دو مرد جوان را دیده بود که پس از زدن ضربات چاقو به آقای زراعتی، خنده‌کنان سوار خودرو شدند و محل حادثه را به سرعت ترک کردند.

پلیس بریتانیا می‌گوید در حال تحقیق در مورد این موضوع است که آیا این روزنامه‌نگار به دلیل شغلش مورد حمله قرار گرفت یا خیر.

تلویزیون ایران اینترنشنال گزارش داد که سخنگویش در مصاحبه‌ای با هفته‌نامه «آبزرور» گفته که به نظر می‌رسد حمله به آقای زراعتی «از پیش برنامه‌ریزی شده» باشد.

سخنگو در این مصاحبه با اشاره به «انگیزه کافی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای عملی کردن تهدیدات خود گفته است سپاه عملیاتی اینچنین را از طریق شخص ثالث مانند گروه‌های جنایتکار به انجام می‌رساند تا «اثر انگشت» از خود بر جا نگذارد.

این در حالی است که مهدی حسینی متین، کاردار سفارت جمهوری اسلامی در بریتانیا، متهم کردن جمهوری اسلامی به دست داشتن در این حمله را «عجیب و پرسش‌برانگیز» خواند و از آقای زراعتی به عنوان «به اصطلاح روزنامه‌نگار» نام برد.

به گفته او جمهوری اسلامی «هیچ ارتباطی» با حمله به آقای زراعتی ندارد.

روز جمعه ۱۰ فروردین، پوریا زراعتی، مجری تلویزیون ایران ‌اینترنشنال، هنگام خروج از خانه‌اش در لندن هدف حمله چند مرد ناشناس قرار گرفت که با ضربات چاقو او را مجروح کردند.

این اولین‌بار نیست که خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایرانی در خارج از کشور هدف حمله فیزیکی قرار می‌گیرند.

در موارد متعددی نیز گزارش‌هایی از دست داشتن جمهوری اسلامی در توطئه برای آزار، ربودن یا حمله به خبرنگاران ایرانی خارج از کشور منتشر شده است.

مادر نوجوان کشته شده در اعتراضات سراسری ایران با «رد پیشنهاد دیه»: قاضی باید قاتل را معرفی و مجازات کند

 

مادر نوجوان کشته شده در اعتراضات سراسری ایران با «رد پیشنهاد دیه»: قاضی باید قاتل را معرفی و مجازات کند


ابوالفضل امیرعطایی از فاصله نزدیک در شهر ری هدف گلوله ماموران قرار گرفت و بعد از مدتها کما و بیماری، سرانجام جان باخت.
ابوالفضل امیرعطایی از فاصله نزدیک در شهر ری هدف گلوله ماموران قرار گرفت و بعد از مدتها کما و بیماری، سرانجام جان باخت.

مادر ابوالفضل امیرعطایی که پسرش در اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ کشته شد می‌گوید این نوجوان معترض اگرچه به گفته او «به دست نیروهای حکومتی» کشته شد اما قاضی پرونده دستور شناسایی قاتل فرزندش را نمی‌دهد.

مادر ابوالفضل امیرعطایی در ویدیویی که در اینستاگرام منتشر کرد گفت حاضر به قبول دیه نیست و «دادخواه» خون پسرش است.

مادر ابوالفضل امیرعطایی گفت از قاضی «شعبه ۱۰۵» پرونده می‌خواهد قاتل پسرش را پیدا و او را مجازات کند. او گفت قاضی شعبه به دلایلی که «صد در صد ناشی از فساد و بی‌عدالتی» است پاسخگوی قتل ابوالفضل امیرعطایی نیست و دستور پیدا کردن قاتل را نمی‌دهد.

او همچنین با بیان اینکه فرزندش به دست نیروهای حکومتی از فاصله نزدیک هدف قرار گرفت و به قتل رسید، «ارگانهای قضایی جمهوری اسلامی» را «بی‌صاحب» توصیف کرد.

دادستان شهر‌ ری در پی جان باختن ابوالفضل امیرعطایی، نوجوان ۱۶ ساله‌ای که به گفته مادرش ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراضات «میدان نماز» شهر ری از نزدیک مورد اصابت کپسول گاز اشک آور قرار گرفت و کشته شد، گفته بود که او با موتورسیکلت برای خرید به منطقه دیلمان رفته بود که از پشت، «جسم سختی» به سرش برخورد کرد.

نیروهای حکومتی برای سرکوب اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی در «گشت ارشاد» نیروی انتظامی از کپسول‌های گاز اشک‌آور نیز استفاده کردند.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران پیشتر نیز پس از خبر درگذشت این نوجوان ادعا کرد که مصدومیت او در جریان اعتراضات نبوده است و خانواده‌اش ادعایی در این خصوص نداشته‌اند.

این در حالی است که مادر ابوالفضل خود شلیک به پسرش را تأیید کرده است.

ابوالفضل امیرعطایی پس از اینکه از فاصله نزدیک در شهر ری هدف گلوله ماموران قرار گرفت بعد از مدتها کما و بیماری، خرداد ۱۴۰۲ جان باخت.

از زمان کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، مقامات حکومتی برای تغییر واقعیت‌ها و تحت فشار قرار دادن خانواده جان‌باختگان تلاش زیادی کردند اما در بیشتر موارد، از جمله در همراه کردن خانواده مهسا امینی با این روایت که او «بیماری زمینه‌ای داشته» موفق نشده‌اند.

تشکیل پرونده برای ضاربان «آمران به معروف» در همدان و اصفهان

 

تشکیل پرونده برای ضاربان «آمران به معروف» در همدان و اصفهان

عکس آرشیوی از زنان بدون حجاب اجباری
عکس آرشیوی از زنان بدون حجاب اجباری

در پی ضرب‌وشتم دو «آمر به معروف» در شهرهای همدان و اصفهان، دادستان‌های انقلاب در این دو استان دستور تشکیل پرونده قضایی دادند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، دادستان همدان اعلام کرده که یک «مأمور امر به معروف» شامگاه جمعه دهم فروردین در منطقه گردشگری جاده‌ حیدره مورد ضر‌ب‌وشتم قرار گرفته است.

عباس نجفی درباره دلایل این ضرب‌وشتم و شمار ضاربان توضیح نداده و تنها گفته است که «آمر به معروف» به دلیل «شدت جراحات» در بیمارستان است.

آقای نجفی از دستور شناسایی ضاربان و تشکیل پرونده قضایی در این باره خبر داده است.

خبرگزاری میزان نیز روز شنبه ۱۱ فروردین به نقل از رئیس کل دادگستری اصفهان اعلام کرده که یک «آمر به معروف» در میدان نقش جهان اصفهان توسط چهار نفر ضرب و‌شتم شده است.

به گفته اسدالله جعفری در این باره پرونده قضایی تشکیل شده و تاکنون سه نفر بازداشت شده‌اند و تحقیقات در خصوص جلب یک نفر دیگر «که متواری است» در جریان است.

در سال‌های گذشته به‌ویژه پس از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ گزارش‌های متعددی از درگیری لفظی و فیزیکی افراد موسوم به «آمر به معروف» و شهروندان منتشر شده که در مواردی منجر به صدور احکام سنگین برای شهروندان معترض به تذکرهای پوشش اجباری شده است.

حمایت حکومت از «آمران به معروف» در حالی است که امیرحسین بانکی‌پور، نماینده مجلس شورای اسلامی، پنجم فروردین گفته بود که در موضوع حجاب اجباری «ارکان نظام» مخالف «گشت ارشاد» و «برخورد مستقیم با افراد» بوده و درباره «جریمه به جمع‌بندی رسیده‌اند.»

کاردار ایران در دست داشتن جمهوری اسلامی در حمله به پوریا زراعتی را رد کرد

 

کاردار ایران در دست داشتن جمهوری اسلامی در حمله به پوریا زراعتی را رد کرد


پوریا زراعتی، مجری شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال در لندن
پوریا زراعتی، مجری شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال در لندن

کاردار جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا دخالت دولت ایران در حمله با چاقو به پوریا زراعتی، مجری شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال در لندن را «رد کرده است».

مهدی حسینی متین که در نبود سفیر ایران در لندن بلندپایه‌ترین دیپلمات جمهوری اسلامی در بریتانیا محسوب می‌شود، در پستی در شبکه ایکس نوشت ایران «هیچ ارتباطی» با اتفاق رخ داده برای پوریا زراعتی ندارد.

این دیپلمات حکومت ایران گزارش‌های رسانه‌های بریتانیا در خصوص نقش جمهوری اسلامی ایران در پشت پرده حمله با سلاح سرد به این روزنامه‌نگار بریتانیایی-ایرانی را «ادعاهای بدون مدرک» و «عجیب و سؤال‌برانگیز» توصیف کرد.

کاردار جمهوری اسلامی ایران در عین حال پوریا زراعتی را «به اصطلاح روزنامه‌نگار» نامید.

آقای زراعتی، که آخرین برنامه او در شبکه ایران اینترنشنال با عنوان «حرف آخر» با محتوای افشاگرانه علیه رویکرد و عملیات جمهوری اسلامی در داخل، منطقه و جهان تهیه و پخش می‌شود، روز جمعه گذشته هنگام خروج از خانه خود در لندن هدف ضربات چاقوی چند مرد قرار گرفت.

پلیس لندن حدود ساعت ۳ بعدازظهر آن روز تماسی در مورد مضروب شدن یک مرد با چاقو در منطقه ویمبلدون دریافت کرده بود.

آقای زراعتی، ۳۶ ساله، شنبه شب با انتشار عکسی از خود در شبکه ایکس، سلامتی خود را به هوادارانش نشان داد.

او از ناحیه پا هدف ضربه‌های چاقو قرار گرفته و مسئولان بیمارستان حالش را «پایدار» توصیف کرده‌اند.

پوریا زراعتی پیش از پیوستن به شبکه ایران اینترنشنال، یازده سال با کار در شبکه «من و تو» به یکی از چهره‌های رسانه‌ای برای مخاطبان تبدیل شده و سرپرست بخش خبر «من و تو» بود.

پلیس لندن نظر به تهدیدهای پیشین جمهوری اسلامی ایران علیه گروه روزنامه‌نگاران فارسی‌زبان در بریتانیا، به‌ویژه در مورد روزنامه‌نگاران شاغل در شبکه ایران اینترنشنال، اعلام کرده که تحقیقات در خصوص حمله به آقای زراعتی را به بخش امور ضد تروریسم محول کرده است.

سخنگوی پلیس متروپولیتن لندن به گاردین گفت تحقیقاتی که از روز جمعه در خصوص حمله به پوریا زراعتی انجام شده، هنوز «در مراحل بسیار مقدماتی است» و واحد ضد تروریسم پلیس لندن در تلاش است تا انگیزه آن را مشخص کند.

حمله به یک روزنامه‌نگار در لندن بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بریتانیا و جهان داشته و در بسیاری از گزارش‌ها گمانه‌زنی‌ها متوجه جمهوری اسلامی ایران شده است.

مدیر دفتر گزارشگران بدون مرز در بریتانیا سوء قصد به پوریا زراعتی را «عمیقاً تکان‌دهنده» توصیف کرد و انجمن مطبوعات خارجی در بریتانیا نیز با نوشتن «تو تنها نیستی» از آقای زراعتی حمایت کرد.

به نوشته گاردین، انکار ایران در خصوص «عدم ارتباط» با حمله به پوریا زراعتی در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده در مورد امنیت مخالفان ایرانی در بریتانیا بیان شده است.

آدام بیلی، سخنگوی ایران اینترنشنال در گفت‌وگو با نشریه بریتانیایی آبزرور در خصوص جزئیات حمله به آقای زراعتی اظهار داشت دو مرد او را با خروج از خانه‌اش مضروب کرده و سپس سوار خودرو شده و گریختند.

آقای بیلی افزود نظر به تهدیدهای پیشین علیه کارکنان ایران اینترنشنال، حمله به آقای زراعتی نیز حاکی از یک اقدام با برنامه‌ریزی قبلی است.

سخنگوی این شبکه گفت: «سپاه پاسداران عملیات خود را از طریق اشخاص ثالث و باندهای جنایتکاری انجام می‌دهد و برای سفارش این حملات سندی به جای نمی‌ماند.»

این سخنگوی ایران اینترنشنال تأکید کرد که تهدیدهای موثقی علیه کارکنان شبکه وجود دارد و از آن‌ها خواسته شده در دایره ضد تروریسم پلیس لندن حضور یافته و گام‌های احتیاطی را بردارند.

آدام بیلی وضعیت را «بسیار هشداردهنده» نامید.

سیما ثابت، مجری پیشین شبکه که واحد ضد تروریسم پلیس لندن پیشتر وجود تهدید علیه او و فرداد فرحزاد، یکی دیگر از مجریان این شبکه را تأیید کرده بود، به آبزرور گفت در پی حمله به پوریا زراعتی، پلیس لندن از او خواسته محل زندگی خود را فعلاً تغییر دهد.

 

پلیس متروپولیتن بریتانیا (بخش ضد تروریسم)، شب گذشته، پس از حمله به پوریا زراعتی با سلاح‌ سرد، از من خواست بلافاصله محل سکونتم را ترک کنم و تا اطلاع بعدی آنان، در مکان دیگری اقامت داشته باشم. سپاه پاسداران، سال گذشته تلاش کرد من و همکار سابقم فرداد فرحزاد را ترور کند. آنها… نمایش موارد بیش

 

پلیس متروپولیتن بریتانیا (بخش ضد تروریسم)، شب گذشته، پس از حمله به پوریا زراعتی با سلاح‌ سرد، از من خواست بلافاصله محل سکونتم را ترک کنم و تا اطلاع بعدی آنان، در مکان دیگری اقامت داشته باشم. سپاه پاسداران، سال گذشته تلاش کرد من و همکار سابقم فرداد فرحزاد را ترور کند. آنها… نمایش موارد بیشتر
 
The Metropolitan Police's Counter-Terrorism Unit @metpoliceuk last night urged me to immediately leave my residence following a knife attack on @pouriazeraati , and stay elsewhere until further notice. Last year, the Revolutionary Guards attempted to assassinate me and my…
 

خانم ثابت یادآوری کرد که طبق گزارش پلیس ضد تروریسم بریتانیا، حمله برای کشتن او نیز با ضربه‌های چاقو برنامه‌ریزی شده بود زیرا به گفته او، فرماندهان سپاه که حمله را سفارش دادند، طرح اولیه خود را از طریق بمب‌گذاری در خودرویش «در آخرین لحظه» تغییر داده و حذف فیزیکی به ضرب چاقو را انتخاب کردند.

در پی کشف تلاش برای هدف قرار دادن فرداد فرحزاد و سیما ثابت، بریتانیا و آمریکا با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران در پی «صدور سرکوب، آزار و اذیت و تعقیب روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر» در خارج از ایران نیز هست، تحریم‌هایی را علیه تهران برقرار کردند.

یگان ۸۴۰ سپاه پاسداران، وابسته به نیروی قدس سپاه در مظان اتهام هماهنگی برای تهدید و هدف قرار دادن علیه کارکنان ایران اینترنشنال بود.

سودابه، یک دانشجوی ایرانی ساکن در بریتانیا، به آبزور گفت روبه‌رو بودن با آزار و اذیت، ارعاب، تهدید، حملات فیزیکی و ترور شخصیت، چه در دنیای مجازی و چه در زندگی حقیقی، برای او و سایر فعالان علیه جمهوری اسلامی ایران «یک واقعیت» است.

خانم سودابه که در تجمع‌های اعتراضی در منچستر در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» شرکت کرده بود، افزود در خصوص آزارها و تهدیدهایی که شده، به پلیس بریتانیا شکایت کرده اما «هیچ‌گاه اقدام مؤثری» در خصوص رسیدگی به شکایات او انجام نشده است.

 
 

 

طرح ساماندهی کارکنان دولت همچنان اجرا نمی‌شود؛ تداوم بلاتکلیفی نیروهای پیمانکاری

 

طرح ساماندهی کارکنان دولت همچنان اجرا نمی‌شود؛ تداوم بلاتکلیفی نیروهای پیمانکاری


تجمع کارگران پیمانکاری مخابرات
تجمع کارگران پیمانکاری مخابرات

انتظار کارگران برای عملیاتی شدن طرح ساماندهی کارکنان دولت همچنان ادامه دارد و این انتظار و بلاتکلیفی برای نیروهای پیمانکاری مشکلات زیادی را به دنبال داشته است.

خبرگزاری ایلنا وابسته به تشکل حکومتی «خانه کارگر» در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است که از قرارِ معلوم طرح دوباره به مجلس برای رفع ایرادات برگشته و این موضوعِ سبب نگرانیِ بسیاری از کارگران پیمانکاریِ ارگان‌های مختلف شده است.

این خبرگزاری به نقل از نیروهای پیمانکاری مخابرات ایران نوشته است که دریافتیِ نیروهای پیمانکاری پایین است و معمولا پیمانکار تا جایی که می‌تواند اضافه کارِ نیروها را حذف می‌کند و مبلغ آن را پرداخت نمی‌کند.

این نیروها همچنین اعلام کرده‌اند که نیروهای رسمی، دریافتیِ بسیار بیشتری نسبت به نیروهای پیمانکاری دارند. این در حالی است که نیروهای پیمانکاری معمولا کارِ بیشتری نسبت به نیروهای رسمی انجام می‌دهند.

به باور بسیاری از کارشناسان و فعالان کارگری کار با حقوق ناچیزی که حتی خرجِ اساسی‌ترین نیازهای زندگی هم نمی‌شود، در نهایت روی عملکردِ نیروها تأثیر می‌گذارد.

ایلنا به نقل از نیروهای پیمانی مخابرات، بزرگ‌ترین معضل را دولت و نهادهای زیر نظر علی خامنه‌ای دانسته و اعلام کرده‌اند که «ستاد اجرایی فرمان امام» سهامدار اصلی مخابرات است و خصوصی نیست و سهام عدالت نیز ۲۰ درصد از سهام مخابرات به آن تعلق دارد، دولتی است و در نهایت ۱۹ درصد سهام مخابرات هم متعلق به دولت است.

در طرح موسوم به ساماندهی کارکنان دولت و بر اساس مفادی از آن، کارکنانی که از طریق «مقاطعه‌کاران یا پیمانکاران» به استخدام درآمده‌اند، کلا از حالت پیمانکاری خارج می‌شوند و این افراد با خود سازمان یا نهاد و معاونت پشتیبانی آن مجموعه، قرارداد می‌بندند.

این طرح با وجود تصویب در مجلس شورای اسلامی، با مخالفت شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی روبه‌رو شده است.

در همین رابطه پایگاه خبری «اختبار» که در زمینه «حقوق» فعالیت می‌کند پنجم فروردین ماه اعلام کرد که همان‌گونه که در آخرین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۳ عنوان شد، ایرادات قبلی شورای نگهبان در آخرین اصلاحیه طرح ساماندهی کارکنان دولت مرتفع شده و تنها ایرادات هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام پابرجاست.

نظر شورای نگهبان در این مورد پس از آن تامین شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی یکشنبه، ۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به طرح ساماندهی کارکنان دستگاه های دولتی، برای تامین نظر این شورا با اصلاح برخی از مواد آن موافقت کردند.

محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفته است که ساماندهی کارکنان دستگاه‌های دولتی رفت و برگشت‌هایی بین مجلس با دولت و شورای نگهبان داشت و در نهایت به جهت تامین نظر شورای نگهبان و خروج از اخطار اصل ۷۵ قانون اساسی، یعنی ایجاد هزینه مالی برای دولت، ایرادات اصلاح و تصویب شد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده بود که بر اساس این مصوبه، مقرر شد تمامی نیروهای دولتی که تا قبل از سال ۱۴۰۲ با دولت، یعنی با همه دستگاه‌های مشمول ماده ۲۹ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه همکاری داشته‌اند و در طول سال ۱۴۰۲ هم همکاری خود را ادامه داده‌اند، بعد از اتمام قرارداد، این کارکنان با شرکت‌هایی که اکنون به صورت شرکتی و صرفاً در فعالیت‌های حجمی با آن‌ها قرارداد دارند، قرارداد مستقیم و به صورت یک ساله با خود دستگاه‌ها منعقد شود.

برهمین اساس باید این مصوبه از ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرایی شود. در همین رابطه نیز زنگنه گفته است این طرح باید از ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرایی شود و واسطه‌هایی مانند شرکت‌های تامین نیرو حذف شوند.

پیش از این، طرح ساماندهی در جلسه علنی روز دوشنبه یکم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ در مجلس در دستور کار قرار گرفت و با ۱۷۳ رای موافق به تصویب رسید.

از آنجا که با اجرای این طرح انعقاد هر نوع قرارداد توسط دستگاه‌های موضوع این قانون به منظور تامین نیروی انسانی با شرکت‌ها و اشخاص حقوقی غیر دولتی ممنوع می‌شود، کارشناسان معتقدند برهمین اساس و با توجه به نفوذ و قدرت شرکت‌های پیمانکار احتمال سنگ‌اندازی در دستگاه‌های مختلف دولتی برای ممانعت از اجرای این طرح وجود دارد.

دستگاه قضایی در همدان و اصفهان به دنبال ضاربان «آمران به معروف»؛ افزایش مقابله مردم با آتش‌به‌اختیارها

 

دستگاه قضایی در همدان و اصفهان به دنبال ضاربان «آمران به معروف»؛ افزایش مقابله مردم با آتش‌به‌اختیارها


درگیری با یک «آمربه معروف» در میدان «امام» اصفهان
درگیری با یک «آمربه معروف» در میدان «امام» اصفهان

با گسترش دخالت نیروهای وابسته به حکومت در زندگی عادی مردم و ایجاد مزاحمت به بهانه نداشتن حجاب اجباری، مقابله مردم با این افراد نیز شدت گرفته و در روزهای اخیر با درگیری‌هایی که بین «آمران به معروف» با مردم روی‌داده، دستگاه‌ قضایی در استان‌های همدان و اصفهان با تشکیل پرونده به دنبال شناسایی افرادی هستند که در مقابل این مزاحمت‌ها از خود دفاع کرده‌اند.

به گزارش میزان، خبرگزاری قوه قضاییه، اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری اصفهان اعلام کرده که «در پی ایراد ضرب و شتم چهار نفر به یک نفر آمر به معروف در میدان امام اصفهان و انتشار فیلم آن در فضای مجازی ضمن تشکیل پرونده قضایی در شعبه ویژه دادسرای مرکز استان دستورات لازم صادر شد.»

به گفته جعفری با انجام اقدامات اولیه سه نفر از عاملان این درگیری شناسایی و دستگیر شدند و تحقیقات در خصوص جلب یک نفر دیگر که به گفته او «متواری است» در جریان است.

درگیری با یک «آمربه معروف» در میدان «امام» اصفهان
درگیری با یک «آمربه معروف» در میدان «امام» اصفهان

دادستان عمومی و انقلاب همدان نیز روز گذشته از تشکیل پرونده قضایی برای پیگیری ماجرای ضاربان «آمر به معروف» در این شهر خبر داد.

عباس نجفی درباره «ضرب و شتم» یکی جوان همدانی که برای یک زوج جوان ایجاد مزاحمت کرده بود، گفته است هم اکنون «این جوان به سبب شدت جراحات وارده و آسیب در ناحیه شکم، کتف و بازو تحت مراقبت ویژه درمانی در بیمارستان است.»

محمد کاظم موحدی آزاد، دادستان کل کشور نیز در روز ششم فروردین ماه تاکید کرده بود که دادستان‌ها باید از اقدامات ضابطان و «آمران به معروف و ناهیان از منکر» حمایت کنند چرا که بنابر ادعای او «برای مردم هنجارشکنی معدود کسانی که بینش و آگاهی دینی لازم را ندارند و یا تحت تاثیر القائات معاندین قرار گرفته‌اند، قابل تحمل نیست.»

این تاکید دادستان کل در حالی است که به گفته کارشناسان، طرفداران حجاب اجباری و نیروهای وابسته به حکومت که تحت نام «آمران به معروف» فعالیت می‌کنند اساسا هیچ حق قانونی برای دخالت در امور شخصی مردم و ایجاد مزاحمت برای آنها ندارند.

شماری از تحلیلگران این حمایت‌های همه جانبه از سوی دستگاه‌های امنیتی، نظامی و قضایی را عامل بی‌پروا شدن نیروهایی دانسته‌اند که به توصیه علی خامنه‌ای «آتش به اختیار» عمل می‌کنند.

در همین رابطه رسانه‌های ایران ۲۳ اسفند ماه با انتشار ویدیویی از درگیری مدافعان حجاب اجباری با پلیس خبر دادند.

وب‌سایت «انتخاب» در این رابطه نوشته بود که با وجود آنکه سه قوه اقدامات خاصی برای حمایت از حامیان «امر به معروف و نهی از منکر» انجام داده‌اند، باز هم گروهی از طرفداران «امر به معروف و نهی از منکر» در محدوده پاستور و محوطه نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند و وقتی پلیس قصد پراکنده کردن این گروه را داشت، درگیری بین دو طرف شکل گرفت که در نهایت به زد و خورد انجامید.

پلیس اصفهان از بازداشت «عوامل ضرب و شتم آمر به معروف» و پلمب یک واحد صنفی خبر داد

 

پلیس اصفهان از بازداشت «عوامل ضرب و شتم  آمر به معروف» و پلمب یک واحد صنفی خبر داد


درگیری با یک «آمربه معروف» در میدان نقش جهان اصفهان
درگیری با یک «آمربه معروف» در میدان نقش جهان اصفهان

در ادامه اقدامات قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی به منظور تحمیل حجاب اجباری، یک سازمان امنیتی انتظامی در اصفهان از دستگیری «تمامی عوامل دخیل در ضرب و شتم یک آمر به معروف» در میدان نقش جهان و پلمب تعدادی واحد صنفی در این رابطه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی استان اصفهان اعلام کرد، افرادی که در دفاع از خود به مقابله با «آمر به معروف» پرداخته بودند را بازداشت و برخی از متصدیان یک واحد صنفی نیز به واسطه حمایت از مردم بازداشت و واحد‌های صنفی مربوطه نیز پلمب شده است.

پیش‌تر خبرگزاری قوه قضاییه به نقل از اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری اصفهان اعلام کرده بود که «در پی ایراد ضرب و شتم چهار نفر به یک نفر آمر به معروف در میدان امام اصفهان و انتشار فیلم آن در فضای مجازی ضمن تشکیل پرونده قضایی در شعبه ویژه دادسرای مرکز استان دستورات لازم صادر شد.»

در روزهای گذشته رسانه‌های ایران اقدام به انتشار ویدیویی کردند که نشان دهنده زد و خورد با یک شخص «ناهی منکر» در میدان نقش جهان اصفهان بود.

وب‌سایت «تابناک» در این رابطه نوشته است: «آن گونه که از صوت‌های درون ویدئو مشخص است، بحث فیلم گرفتن از زنان بی‌حجاب برای گزارش مطرح بوده که به درگیری کشیده است.»

ایجاد مزاحمت برای زنان و دختران در ایران پس از آن شدت گرفته است که حامیان جمهوری اسلامی به توصیه علی خامنه‌ای بیش از پیش «آتش به اختیار» عمل می‌کنند.

شماری از تحلیلگران حمایت‌های همه جانبه دستگاه‌های امنیتی، نظامی و قضایی را عامل بی‌پروا شدن نیروهایی «آتش به اختیار» دانسته‌اند.

دامنه این بی پروایی به برخورد و مقابله با پلیس انتظامی که یکی از مدافعان سرسخت همین نیروها است نیز کشیده شده است.

در همین رابطه رسانه‌های ایران ۲۳ اسفند ماه با انتشار ویدیویی از درگیری مدافعان حجاب اجباری با پلیس خبر داده بودند.

وب‌سایت «انتخاب» در این رابطه نوشته بود که با وجود آنکه سه قوه اقدامات خاصی برای حمایت از حامیان «امر به معروف و نهی از منکر» انجام داده‌اند، باز هم گروهی از طرفداران «امر به معروف و نهی از منکر» در محدوده پاستور و محوطه نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند و وقتی پلیس قصد پراکنده کردن این گروه را داشت، درگیری بین دو طرف شکل گرفت که در نهایت به زد و خورد انجامید.

زیاد نخاله از «نقش زیاد» ایران در نبرد حماس و جهاد اسلامی با اسرائیل تقدیر کرد

 

زیاد نخاله از «نقش زیاد» ایران در نبرد حماس و جهاد اسلامی با اسرائیل تقدیر کرد

نشست خبری مشترک دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین با وزیر امور خارجه ایران
نشست خبری مشترک دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین با وزیر امور خارجه ایران

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین از «نقش زیاد» جمهوری اسلامی در جنگ گروه افراطی حماس و متحدانش با اسرائیل در نوار غزه طی ماه‌های اخیر خبر داد و از آن «تشکر» کرد.

به نوشته خبرگزاری دولتی ایرنا، زیاد نخاله روز شنبه ۱۱ فروردین بعد از دیدار با وزیر امور خارجه ایران در یک نشست خبری مشترک این دیدار را «مهم» خواند و با اشاره به حمایت‌های جمهوری اسلامی از حماس و جهاد اسلامی افزود که مقام‌های ایران «نقش زیادی را در ماه‌های گذشته در نبرد طوفان الاقصی داشتند و در کنار فلسطین و مقاومت ایستادند.»

خبرگزاری ایسنا هم به نقل از او نوشته است که همین حمایت‌ها باعث شد «مردم فلسطین» بتوانند در برابر اسرائیل «مقاومت» کنند و افزود: «ما از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از فلسطین و مقاومت فلسطین تشکر می‌کنیم.»

حماس و جهاد اسلامی که روز ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در حمله ناگهانی به خاک اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن را از پا درآوردند و بیش از ۳۴۰ تن را به گروگان گرفتند، از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شوند.

اسرائیل بعد از این اتفاق، حمله نظامی گسترده‌ای را به نوار غزه آغاز کرد که همچنان ادامه دارد و به گفته حماس تا به حال باعث کشته شدن بیش از ۳۲ هزار تن شده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پیش از این در چند نوبت مشارکت جمهوری اسلامی در حمله روز ۱۵ مهر حماس به اسرائیل را انکار کرده و در عین حال بر حمایت از این گروه تأکید کرده است.

دبیرکل جهاد اسلامی روز شنبه همچنین با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از آن چه «مقاومت قلسطین» خواند، اشاره کرد که حکومت ایران «بهای آن را هم پرداخته است و تحریم‌های زیادی نیز علیه ایران برای دفاع از حقوق فلسطین وضع شده است.»

او به شکل دقیق به این تحریم‌ها اشاره نکرد، اما ایالات متحده و بریتانیا در آذرماه گذشته تأمین‌کنندگان مالی حماس و نیروی قدس سپاه پاسداران را به دلیل حمایت از آن و جهاد اسلامی تحریم کردند.

دولت بریتانیا روز ۲۳ آذر اعلام کرد برای اولین بار به شکل مستقیم حمایت جمهوری اسلامی از حماس و جهاد اسلامی را هدف می‌گیرد و اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، را تحریم می‌کند.

همچنین فرمانده شاخه فلسطین نیروی قدس و فرمانده واحد عملیاتی برون‌مرزی ابوجهاد، اعضای شاخه فلسطین نیروی قدس، نماینده حماس در ایران و نماینده جهاد اسلامی در ایران نیز از سوی بریتانیا تحریم شدند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در همان روز اعلام کرد که مجید زارعی، یکی از مقام‌های ارشد شاخه فلسطین نیروی قدس، در هماهنگی با بریتانیا به فهرست تحریم‌های آمریکا افزوده شد.

دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین روز نهم فروردین با رهبر جمهوری اسلامی و تعدادی از مقامات ایران دیدار کرده بود.

زنان ایران به قهرمانی مسابقات هاکی روی یخ آسیا و اقیانوسیه رسیدند

 

زنان ایران به قهرمانی مسابقات هاکی روی یخ آسیا و اقیانوسیه رسیدند

تیم ملی ایران
تیم ملی ایران

تیم ملی هاکی روی یخ زنان ایران با برد مقابل فیلیپین توانست به مقام قهرمانی مسابقات آسیا و اقیانوسیه که در قرقیزستان برگزار می‌شد، دست یابد.

ایران در این دیدار که روز شنبه، ۱۱ فروردین، برگزار شد، در ادامه روند پیروزی‌های یک‌سویه خود، در بازی فینال ۴-۰ فیلیپین را شکست داد و بدون گل خورده روی سکوی شماره یک ایستاد.

ادیانا فرزام‌نیا، یگانه بهرامی، حدیثه پورهاشمی و عسل حیدری گلزنان ایران در دیدار نهایی بودند.

در این مسابقات، هاکی‌بازان ایران در ورزشگاه گورودسکوی کاتوک در شهر بیشکک، پایتخت، ابتدا ۱۶-۰ امارات را بردند. سپس مقابل ۶۰۰ تماشاگر با برتری ۶-۰ از سد قرقیزستان گذشتند.

زنان ایرانی در ادامه، با ده گل بر هندوستان غلبه کردند.

این بازی‌ها با حضور پنج کشور برگزار شد و ایران توانست نایب‌قهرمانی سال گذشته را به مدال طلا و جام قهرمانی تبدیل کند.

تایوان، تایلند، چین، نیوزیلند و ژاپن که سابقه قهرمانی در دوره‌های قبلی را دارند، در بازی‌های امسال شرکت نداشتند.

در پی حمله مرگبار در حومه مسکو، کارگران تاجیکستانی در حال «ترک کردن» روسیه هستند

 

در پی حمله مرگبار در حومه مسکو، کارگران تاجیکستانی در حال «ترک کردن» روسیه هستند

وزارت کار و مهاجرت تاجیکستان اعلام کرد به دنبال حمله مرگبار هفته گذشته به سالن کنسرتی در نزدیکی مسکو که باعث کشته شدن ۱۴۴ شهروند شد، بسیاری از کارگران تاجیک در حال ترک روسیه هستند.

چهار تن از مظنونان حمله هفته گذشته به سالن «کروکوس» در حومه مسکو شهروندان تاجیکستان بودند که باعث موجی از اقدامات بیگانه‌هراسانه نسبت به شهروندان آسیای مرکزی در روسیه شده است.

شاهنوزا نادری، معاون وزیر کار و مهاجرت تاجیکستان، روز شنبه ۱۱ فروردین به خبرگزاری دولتی تاس روسیه گفت که ما تماس‌های زیادی از شهروندان این کشور دریافت کرده‌ایم که می‌خواهند روسیه را «ترک کنند.»

او تأیید کرد شمار کسانی که به تاجیکستان بازمی‌گردند، بیشتر از افرادی است که این کشور را ترک می‌کنند.

پس از حمله روز جمعه سوم فروردین به کنسرت حومه مسکو، اعلام شد که یک کافهٔ متعلق به مهاجران در شهر بلاگووشچنسک، در شرق روسیه، به آتش کشیده شد و همچنین سه شهروند تاجیکستان توسط گروهی در خیابان شهر کالوگا مورد ضرب‌وشتم قرار گرفتند و یکی از آنها در بیمارستان بستری شد.

این در حالی است که روز جمعه رسانه‌های تاجیکستان به نقل از یک منبع امنیتی گزارش دادند که نیروهای این کشور ۹ نفر را در روزهای اخیر در ارتباط با حمله مرگبار به حومه مسکو بازداشت کرده‌اند.

بازداشت‌شدگان مظنون به داشتن ارتباط با گروه حکومت اسلامی، داعش، هستند که مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

روسیه برای ساخت و ساز و سایر مشاغل سخت به کارگران کشورهای آسیای مرکزی وابسته است و خروج آنها می‌تواند وضعیت راکد اقتصادی و مشکلات بازار کار در این کشور را وخیم‌تر کند.

رئیس اتحادیه ملی ساخت و ساز روسیه گفته است که امسال ساختمان‌سازی در روسیه در مقایسه با سال ۲۰۲۲ با افت ۳۶ درصدی مواجه شده است.

وزارت کشور خبر تعطیلی پارک‌ها و تفرجگاه‌های کشور در ۱۳ فروردین را تکذیب کرد

 

وزارت کشور خبر تعطیلی پارک‌ها و تفرجگاه‌های کشور در ۱۳ فروردین را تکذیب کرد

«سیزده بدر» (عکس از آرشیو)
«سیزده بدر» (عکس از آرشیو)

معاون امنیتی وزیر کشور شنبه ۱۱ فروردین ماه اعلام کرد که اطلاعیه مبنی بر تعطیلی پارک‌ها و بوستان‌ها را در ۱۳ فروردین روز طبیعت صادر نشده است.

معاون امنیتی وزارت کشور در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت، پاد، صدور اطلاعیه مبنی بر تعطیلی پارک‌ها و بوستان‌ها در ۱۳ فروردین، روز طبیعت، را تکذیب و اعلام کرد: «اطلاعیه‌ها از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور منتشر و به اطلاع عموم رسانده می‌شود و در این زمینه اطلاعیه‌ای وجود نداشته است.»

پیشتر برخی رسانه‌های داخل ایران از جمله خبرگزاری صدا و سیما نوشته بودند که وزارت کشور به دلیل تقارن «سیزده بدر» با سالروز کشته‌شدن امام اول شیعیان اعلام کرده است: «همه پارک‌ها، بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها در روز ۱۳ فروردین بسته خواهند بود و یک ساعت قبل از اذان مغرب بازگشایی خواهد شد.»

روز سیزدهم فروردین یا «سیزده بدر» به نام روز طبیعت شناخته می‌شود و بر اساس سنت‌های نوروزی اعتقاد بر این است که برای اجتناب از نحسی عدد ۱۳ بهتر است در سیزدهمین روز اولین ماه سال از خانه ماندن دوری شود و به گردش و طبیعت‌گردی پرداخته شود.

انفجار در شهر تحت کنترل مخالفان حکومت سوریه ۷ کشته برجای گذاشت

 

انفجار در شهر تحت کنترل مخالفان حکومت سوریه ۷ کشته برجای گذاشت

انفجار در اعزاز در سال ۲۰۲۲
انفجار در اعزاز در سال ۲۰۲۲

گزارش‌ها حاکی است درانفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در یک بازار شلوغ شهر «اعزاز» واقع در شمال غربی سوریه در نزدیکی مرز ترکیه، دست‌کم هفت نفر کشته و ۳۰ نفر زخمی شدند.

به گزارش رویترز، این انفجار غروب شنبه ۱۱ فروردین در حالی که مردم برای خرید در این بازار حضور داشتند روی داد.

شهر عرب‌نشین اعزاز، واقع در شمال استان حلب، تحت کنترل شبه‌نظامیان مخالف حکومت بشار اسد و وابسته به ترکیه است. این شهر در دو سال گذشته نسبتا آرام بوده است.

نیروهای دفاع مدنی در شهر «اعزاز» گفته‌اند که دستکم سی نفر زخمی این انفجار به بیمارستان‌های منتقل شدند ولی وضعیت تعدادی از مجروحان وخیم است.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این بمب‌گذاری را به عهده نگرفته است.

شبه نظامیان و عرب‌های ساکن شهر اعزاز پیش از این انفجارهای منطقه را به «نیروهای سوریه دموکراتیک»، که بخشی از «یگان‌های مدافع خلق» یا «ی‌پ‌گ» محسوب می‌شود، نسبت داده بودند.

«نیروهای سوریه دموکراتیک» همواره این اتهامات را رد کرده‌اند.

اعزاز در شمال غربی سوریه، در نزدیکی حلب و شهر مرزی کیلیس در ترکیه قرار دارد. جرابلس در نزدیکی رود فرات در نزدیکی شهر مرزی قرقمیش است.

ارتش ترکیه به همراه نیروهای مورد حمایت این کشور در سوریه در سال‌های ٢٠١۶ و ۲۰۱۷ در عملیات‌هایی با نام های سپر فرات و شاخه زیتون بخش‌هایی از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کردند.

امید قدیمی، از خانواده‌های دادخواه، به ۴۰ ماه زندان محکوم شد

 

امید قدیمی، از خانواده‌های دادخواه، به ۴۰ ماه زندان محکوم شد

امید قدیمی بر مزار برادرش فواد؛ عکس از اینستاگرام آقای قدیمی
امید قدیمی بر مزار برادرش فواد؛ عکس از اینستاگرام آقای قدیمی

امید قدیمی، برادر فواد قدیمی که در اعتراضات دیواندره کشته شد، از محکومیت خود به ۴۰ ماه زندان که ده ماه آن قابلیت اجرا دارد خبر داد.

بر اساس حکمی که تصویر آن در اینستاگرام امید قدیمی منتشر شده، او به اتهام‌های فعالیت تبلیغی علیه نظام، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، و عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام به سه سال و چهار ماه حبس و همچنین جریمه نقدی محکوم شده است.

آقای قدیمی در پیامی اینستاگرامی نوشت: نه به جایی وصلم و نه از کسی خط می‌گیرم. فقط و فقط دادخواه خون برادرم هستم.

فواد قدیمی ۲۸ شهریور ۱۴۰۱، سه روز پس از جان باختن مهسا امینی، در اعتراضات دیواندره هدف گلوله ماموران حکومتی قرار گرفت و سپس در بیمارستان کشته شد.

پس از اعتراضات زن، زندگی آزادی شمار زیادی از بستگان کشته‌شدگان بازداشت و زندانی شده‌اند.

امید قدیمی شهریور سال گذشته در آستانه سالگرد کشته شدن برادرش بازداشت و مهرماه همان سال با وثیقه از بازداشتگاه سنندج آزاد شد.

درز اطلاعات ۷۳ میلیون‌ نفر از مشتریان یک شرکت مخابراتی آمریکا

 

درز اطلاعات ۷۳ میلیون‌ نفر از مشتریان یک شرکت مخابراتی آمریکا

شرکت مخابراتی «ای‌تی‌اند‌تی» روز شنبه ۱۱ فروردین اعلام کرد که اطلاعات شخصی ۷۳ میلیون نفر از مشتریان فعلی و سابق این شرکت روی «دارک وب» و در اینترنت منتشر شده است.

این شرکت مخابراتی که دفتر اصلی آن در دالاس در ایالت تگزاس قرار دارد می‌گوید احتمالا دو هفته پیش بخش‌هایی از اطلاعات این مشتریان روی دارک وب منتشر شده است.

شرکت «ای‌تی‌اند‌تی» تاکید کرد شواهد حاکی از آن است که داده‌های منتشر شده ظاهرا مربوط به سال ۲۰۱۹ یا پیش از آن است و شامل ۷.۶ میلیون مشتری فعلی و ۶۵.۴ مشتری سابق این شرکت می‌شود.

طبق این گزارش، داده‌های این درز اطلاعاتی شامل اطلاعات شخصی از جمله شماره کارت ملی و رمزهای ورود این مشتریان است.

این شرکت مخابراتی اعلام کرده است که با کمک متخصصان امنیتی سایبری تحقیقات گسترده‌ای را در این زمینه آغاز کرده است.

شرکت «ای‌تی‌اند‌تی» با این حال تاکید کرده است که رمز ورود مشتریانی که اطلاعات آنها درز کرده به طور خودکار تنظیم مجدد شده است.

در این بیانیه تصریح شده است به نظر می‌رسد که اطلاعات مالی مشتریان فعلی و سابق شرکت «ای‌تی‌اند‌تی» فاش نشده است.

شبکه «فایوجی» شرکت «ای‌تی‌اند‌تی» دسترسی حدود ۲۹۰ میلیون نفر را در سراسر ایالات متحده پوشش می‌دهد. این شرکت یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه و اینترنت در آمریکا است.

آغاز انتخابات شهرداری‌ها در ترکیه؛ تلاش اردوغان برای پیروزی در استانبول و آنکارا

 

آغاز انتخابات شهرداری‌ها در ترکیه؛ تلاش اردوغان برای پیروزی در استانبول و آنکارا


رای‌گیری برای انتخابات شهرداری‌های ترکیه از صبح یکشنبه ۱۲ فروردین در ۸۱ استان این کشور آغاز شده و حزب حاکم «عدالت و توسعه» به ویژه به دنبال جبران شکست غافلگیرانه انتخابات قبلی در دو شهر استانبول و آنکارا است.

شعبه‌های اخذ رای در استان‌های مختلف از ساعت هفت یا هشت صبح باز شده و تا ساعت ۱۶ یا ۱۷ به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

انتظار می‌رود که نتایج اولیه انتخابات تا ساعت ۲۲ یکشنبه اعلام شود.

بنابر اعلام شورای عالی انتخابات ترکیه، در انتخابات روز یکشنبه حدود ۱۱ میلیون نفر واجد حق رای هستند.

نرخ مشارکت در انتخابات سراسری و محلی در ترکیه معمولا بالا است.

تحلیلگران این انتخابات را محکی برای سنجش میزان حمایت از رجب طیب اردوغان و تداوم حضور اپوزیسیون می‌دانند.

رقابت شدید در استانبول، آنکارا و سه شهر دیگر

در انتخابات غافلگیرکننده ۲۰۱۹ نامزدهای «حزب جمهوریخواه خلق» (CHP) حزب اصلی اپوزیسیون، توانستند در چندین شهر از جمله استانبول و آنکارا به بیش از دو دهه زمامداری «حزب عدالت و توسعه» و اسلافش پایان دهند.

در استانبول اکرم امام‌اوغلو به پیروزی رسید. او اکنون پس از پنج سال باید در انتخابات روز یکشنبه با مراد کوروم از حزب «عدالت و توسعه»، و البته چند نامزد دیگر رقابت کند.

رجب طیب اردوغان در سال‌های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ شهردار استانبول بود و فعالیت سیاسی او عملا از این مقام آغاز شد.

به نوشته رویترز، اکرم امام‌اوغلو در صورت پیروزی دوباره در انتخابات استانبول به احتمال زیاد نامزد انتخابات ریاست جمهوری بعدی خواهد شد.

بنابر این گزارش، شکست او نیز می‌تواند اپوزیسیون ترکیه را با آشفتگی بیشتری همراه کند.

کلانشهر استانبول جمعیتی بیش از ۱۶ میلیون نفر را در خود جای داده و بیش از یک‌چهارم تولید ناخالص داخلی ترکیه را تامین می‌کند.

بودجه شهرداری استانبول بالغ بر ۵۱۸ میلیارد لیر است که فاصله‌ای نجومی با بودجه سایر شهرها و استان‌ها دارد؛ دومین بودجه از آن آنکارا، پایتخت ترکیه، به مبلغ ۹۲ میلیارد لیر است.

به گزارش رویترز، رجب طیب اردوغان که بیش از دو دهه است قدرت را در ترکیه در دست دارد در هفته‌های اخیر مبارزات انتخاباتی گسترده‌ای برای حزب خود انجام داده است.

به نوشته رویترز، پیروزی حزب رجب طیب اردوغان در استانبول و آنکارا باعث خواهد شد که او تغییر قانون اساسی را که به تداوم زمامداری او کمک کند جدی‌تر پی خواهد رفت.

بر اساس قانون اساسی فعلی ترکیه، ریاست جمهوری محدود به دو دوره است و زمامداری رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۲۸ به پایان می‌رسد.

در آنکارا نیز رقابت شدیدی بین منصور یافاش از حزب جمهوریخواه خلق و تورگوت آلتینوک از حزب عدالت و توسعه دیده می‌شود.

بر اساس نظرسنجی‌ها، منصور یافاش که شهردار فعلی آنکارا است مقام خود را حفظ خواهد کرد.

علاوه بر استانبول و آنکارا، انتخابات در سه شهر آنتالیا، بورسا و آدانا که در حال حاضر در دست اپوزیسیون است نیز رقابتی است.

تلویزیون مصر: مذاکرات آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در قاهره از سر گرفته می‌شود

 

تلویزیون مصر: مذاکرات آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در قاهره از سر گرفته می‌شود


شبکه تلویزیونی «القاهره نیوز» مصر روز شنبه گزارش داد که مذاکرات آتش‌بس بین اسرائیل و حماس روز یکشنبه در قاهره از سر گرفته می‌شود؛ مذاکراتی که به نقل از یک منبع امنیتی، آخرین تلاش برای ایجاد وقفه پس از نزدیک به شش ماه جنگ و درگیری در نوار غزه به شمار می‌آید.

در حالی که یک مقام اسرائیلی به خبرگزاری رویترز گفت که این کشور روز یکشنبه هیئتی را به قاهره می‌فرستد، یک مقام حماس به رویترز گفت که این گروه ابتدا منتظر خواهد ماند تا از میانجی‌گران قاهره درباره نتیجه مذاکراتشان با اسرائیل بشنود.

با این حال به نظر می‌رسد طرف‌های درگیر، مذاکرات را برای توقف شش‌هفته‌ای حملات اسرائیل در ازای آزادی گروگان‌ها، افزایش داده‌اند.

در حالی که حماس تلاش می‌کند تا هرگونه توافقی را به شرط پایان‌دادن به جنگ و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی انجام دهد، اسرائیل این موضوع را رد کرده و می‌گوید که در نهایت، تلاش‌ها برای از بین‌بردن حکومت و توانایی‌های نظامی حماس را از سر خواهد گرفت.

حماس همچنین می‌خواهد به صدها هزار فلسطینی که در مرحله اول جنگ از غزه و مناطق اطراف آن به سمت جنوب گریخته‌اند اجازه داده شود که به شمال غزه بازگردند؛ موضوعی که اسرائیل آن را در مورد «برخی از آوارگان» قابل بحث می‌داند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با حضور روسای شین‌بت (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل) و موساد (سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل) در مذاکرات آزادی گروگان‌ها در مصر و قطر موافقت کرد.

این تصمیم نتانیاهو پس از عدم موافقت حماس با سازش‌های پیشنهادی توسط اسرائیل، قطر، مصر، و ایالات متحده آمریکا در مذاکرات دوحه گرفته شده است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام‌گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.

تاکنون ١١٢ گروگان ربوده‌شده توسط ستیزه‌جویان فلسطینی به اسرائیل بازگشته‌اند و دولت اسرائیل بر این باور است که هنوز بیش از ۱۰۰ گروگان دیگر از آنها زنده هستند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

گوهر عشقی از مراسم «اوباش حکومتی» در روز دوازدهم فروردین انتقاد کرد

 

گوهر عشقی از مراسم «اوباش حکومتی» در روز دوازدهم فروردین انتقاد کرد


گوهر عشقی، مادر دادخواه ستار بهشتی
گوهر عشقی، مادر دادخواه ستار بهشتی

گوهر عشقی از مراسم «اوباش حکومتی» در روز دوازدهم فروردین به مناسبت «روز جمهوری اسلامی ایران» انتقاد کرده و گفت: «شرم نمی‌کنید؟ مردم حکومت شما را نمی‌خواهند. از شکل شما بیزارند»

گوهر عشقی در پیامی ویدیویی «روز جمهوری اسلامی‌» را متعلق به زمان گذشته دانست و گفت: «اون زمان گذشت که روز جمهوری اسلامیتون بود.»

مادر ستار بهشتی، بلاگر جان‌باخته در بازداشت پلیس فتا در سال ۱۳۹۱، در صفحه ایکس وعده داد که «به زودی جوان‌های شجاع مملکت، این روز و همه ۳۶۵ روز سال را از شما غاصبان پس می‌گیرند.»

 

باز روز دوازدهم فروردین شد و شما اوباشِ حکومتی بوق و کرنا دست گرفتید! خودتان می‌زنید و خودتان می رقصید؟ شرم نمی کنید؟ مردم حکومت شما را نمی خواهند. از شکل شما بیزارند.به زودی جوان های شجاع مملکت، این روز و همه ۳۶۵ روزِ سال را از شما غاصبان پس می گیرند. #حکومت_منحوس_اسلامی
 

گوهر عشقی به رغم فشارهای جمهوری اسلامی برای وادار کردن او به سکوت، همچنان به دادخواهی فرزندش و انتقاد از حکومت ایران ادامه داده است.