جمعه، فروردین ۱۰، ۱۴۰۳

مقامات بهداشتی آمریکا در مورد یک بیماری‌ منجر به مننژیت و مرگ احتمالی هشدار دادند

 

مقامات بهداشتی آمریکا در مورد یک بیماری‌ منجر به مننژیت و مرگ احتمالی هشدار دادند


این عکس میکروسکوپی کلنی‌های باکتری نایسریا مننژیتیدیس گروه ب را نشان می دهد.
این عکس میکروسکوپی کلنی‌های باکتری نایسریا مننژیتیدیس گروه ب را نشان می دهد.

مقامات بهداشتی آمریکا نسبت به افزایش موارد ابتلا به نوعی بیماری‌ نادر باکتریایی هشدار داده‌اند که می‌تواند منجر به مننژیت و مرگ احتمالی شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا به پزشکان آمریکایی درباره افزایش موارد نوع تهاجمی بیماری مننگوکوک هشدار داده است که دلیل عمده آن، عفونت با گونه خاصی از باکتری است.

سال گذشته، ۴۲۲ مورد از ابتلا به این بیماری در آمریکا گزارش شد که از سال ۲۰۱۴، بیشترین میزان در یک سال محسوب می‌شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا می‌گوید از آغاز سال ۲۰۲۴، ۱۴۳ مورد ابتلا گزارش شده است و به نظر می‌رسد میزان عفونت‌ها از سال گذشته فراتر رود.

بیشتر موارد ابتلا در سال گذشته به مننژیت منتهی نشدند ولی دست‌کم ۱۷ نفر جان خود را از دست دادند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا می‌گوید موارد ابتلا به طور نامتناسبی در بزرگسالان ۳۰ تا ۶۰ ساله، سیاه‌پوستان و افرادی که مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی هستند شایع‌تر بود.

عفونت با این نوع باکتری می‌تواند باعث التهاب مننژهای مغز و نخاع شود و علائم آن ممکن است شامل تب، سردرد، سفت شدن گردن، حالت تهوع و استفراغ باشد.

این باکتری همچنین می‌تواند وارد جریان خون شود و با علائمی مانند لرز، خستگی، سردی دست‌ها و پاها، تنفس سریع، اسهال یا در مراحل بعدی بروز کهیر ارغوانی همراه باشد.

این عفونت را می‌توان با آنتی بیوتیک درمان کرد ولی رسیدگی ‌سریع به آن ضروری است.

تخمین زده می‌شود که ۱۰ تا ۱۵ درصد از افراد مبتلا جان خود را از دست بدهند و کسانی که جان سالم به‌در می‌برند نیز گاه دچار ناشنوایی و یا قطع عضو می‌شوند.


واکسن‌هایی نیز برای مقابله با بیماری مننگوکوک طراحی شده است.

مقامات توصیه می‌کنند که همه کودکان باید واکسن مزدوج مننگوکوک را زمانی که وارد مقطع راهنمایی می‌شوند دریافت کنند.

از آنجایی که میزان محافظت با واکسن به مرور زمان کاهش می‌یابد، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا تزریق دز اضافی را در ۱۶ سالگی توصیه می‌کند.

تزریق واکسن‌ برای افراد در معرض خطر بالاتر مانند کسانی که در معرض شیوع بیماری قرار دارند و یا مبتلایان به اچ‌آی‌وی و دیگر بیماری‌های خاص نیز توصیه می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر