سه‌شنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۴

نامه روحانی به خامنه‌ای در مورد قانون «امر به معروف»

نامه روحانی به خامنه‌ای در مورد قانون «امر به معروف»

خبرگزاری صدا و سیما خبر داد که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی خواستار «توقف» اجرای قانون «امر به معروف و نهی از منکر» برای بررسی «ایرادهای مد نظر دولت» شده‌است.
در همین حال محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، نیز روز سه‌شنبه ۹ تیر، در یک برنامه رادیویی گفت که آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نامه آقای روحانی دربارهٔ «مشکلات» این قانون را به هیئت حل اختلاف قوا ارجاع داده تا «بررسی شود.»
«هیئت عالی حل اختلافات و تنظیم روابط قوای سه‌گانه» که ریاست آن بر عهده محمود هاشمی شاهرودی است از سال ۹۰ با دستور رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شده‌است.
حسن روحانی پیش از این نیز قانون «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» را ابلاغ نکرده بود و این قانون در نهایت نهم اردیبهشت توسط علی لاریجانی، رئیس مجلس، ابلاغ شد.
نمایندگان مجلس در ۱۶ مهر ۹۳، با وجود مخالفت دولت، کلیات طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» را تصویب کرده بودند.
براساس این قانون ستادی با عنوان «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» به ریاست یکی از امامان جمعه موقت شهر تهران به انتخاب شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه تشکیل می‌شود.
در این قانون به این ستاد این اختیار داده شده که درخواست‌ها برای تجمع و راهپیمایی در موضوعات مرتبط با «امر به معروف و نهی از منکر» را بررسی و «نظر مشورتی خود» را برای صدور مجوز به استانداری، فرمانداری یا بخشداری ارسال کنند.
در همین رابطه، مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری، در یک جلسه علنی مجلس ضمن مخالفت با این طرح گفته بود: «چه طور مصوبات ستادی که ریاست آن را امام جمعه تهران بر عهده دارد، باید برای سه قوه لازم‌الاجرا باشد؟»
به گفته آقای انصاری، مواردی از طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» به هرج و مرج در کشور منجر خواهد شد.
براساس این قانون همچنین ایجاد هر «نوع مانع و مزاحمت برای امر به معروف و نهی از منکر» مجازات حبس تعزیری یا جزای نقدی را به دنبال خواهد داشت.
مباحث مربوط به «امر به معروف و نهی از منکر» در سال گذشته پس از آن شدت گرفت که یک بسیجی به نام علی خلیلی روز چهارم فروردین ۹۳ در این ارتباط درگذشت.
آقای خلیلی ۲۵ تیرماه سال ۹۰ در یک درگیری خیابانی با احسان شاه‌قاسمی که به گفته خود او برای «امر به معروف و نهی از منکر» بوده، زخمی شد. وی پس از مدتی بهبود یافت و حتی با پای پیاده به کربلا رفت.
با این وجود پس از مرگ آقای خلیلی، احسان شاه‌قاسمی دوباره محاکمه شد و دیوان عالی کشور حکم اعدام او را تأئید کرد. عفو بین‌الملل از جمهوری اسلامی خواسته‌است که آقای شاه‌قاسمی، را اعدام نکند.

سخنگوی دولت: از ارسال نامه اوباما به مقام‌های ایرانی بی‌اطلاعم

سخنگوی دولت: از ارسال نامه اوباما به مقام‌های ایرانی بی‌اطلاعم

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایرانمحمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران
به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی دولت ایران، روز سه‌شنبه ۹ تیر، گفت که «ارسال نامه از سوی اوباما در رابطه با مذاکرات به مقامات ایران را تأیید نمی‌کنم و بی‌اطلاع هستم.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدباقر نوبخت، درعین حال اضافه کرد: «اگر بیان مواردی لازم باشد حتماً اطلاع‌رسانی خواهد شد ضمن این که اجازه دهید در عالم سیاست اتفاقات در همان چارچوب‌ها و پروتکل‌هایی که وجود دارد تعقیب شود.»
خبرگزاری صدا و سیما، روز دوشنبه به نقل از مهرداد بذرپاش، عضو هیئت رئیسه مجلس ایران، از ارسال «پیام هسته‌ای» باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، به مقامات جمهوری اسلامی در سفر اخیر حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، به ایران خبر داده بود.
در همان روز خبرگزاری رویترز، به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا در وین که اشاره‌ای به نام او نشده اعلام کرد که گزارش‌ها در خصوص ارسال نامه رئیس جمهوری آمریکا «دقیق نیست.»
باراک اوباما در سفر اخیر نخست‌وزیر عراق به ایالات متحده و همچنین در حاشیه اجلاس سران گروه هفت در آلمان که خردادماه برگزار شد با حیدر العبادی دیدارهای دوجانبه‌ای داشته‌است.
در سال‌های گذشته نیز گزارش‌هایی دربارهٔ نامه‌های رئیس جمهوری آمریکا به رهبر جمهوری اسلامی و پاسخ آیت الله خامنه‌ای به برخی از این نامه‌ها منتشر شده‌است.
بحث تمدید مذاکرات
سخنگوی دولت ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت که سیاست جمهوری اسلامی تمدید مذاکرات با گروه ۱+۵ به صورت «بلندمدت» نیست.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای نوبخت درعین حال اضافه کرد: «ما به دنبال توافق خوب هستیم، اگر فردا حاصل نشد پس فردا یا چهار روز دیگر توافق انجام شود.»
سخنگوی دولت ایران پیش‌بینی کرد که مذاکرات اتمی ایران با گروه ۱+۵ به نتیجه برسد و درعین حال گفت که دولت خود را آماده کرده که در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات و یا تشدید تحریم‌ها، کشور را اداره کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای نوبخت گفت که روز دوشنبه جلسه‌ای در دفتر وی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تشکیل شده و «سناریوهای مختلف» مورد بررسی قرار گرفته‌است.
وی اضافه کرد: «اگر مذاکرات به نتیجه برسد لازم است تعداد بالای نیروی فارغ‌التحصیل کشور را سازماندهی کنیم تا بتوانیم با مهارت‌آموزی به آنان، آنها را برای ارتباط با شرکت‌های خارجی وارد شده به کشور آماده کنیم.»
مذاکرات دربارهٔ برنامه اتمی ایران در وین ادامه دارد و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که به صورت موقت به تهران بازگشته بود، صبح سه‌شنبه وارد وین شد و قرار است تا ساعتی دیگر با جان کری همتای آمریکایی خود مذاکره کند.
گزارش‌های فعلی نشان می‌دهد که با پایان مهلت، که عملاً تا فردا، دهم تیر ماه، تعیین شده بود، مذاکرات همچنان برای چند روز ادامه خواهد داشت.

جان کری: هنوز نمی‌دانیم با ایران به توافق خواهیم رسید

جان کری: هنوز نمی‌دانیم با ایران به توافق خواهیم رسید

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد "بسیار زود"است که بگویند توافق جامع اتمی با ایران ممکن است یا خیر. به گفته وزیرخارجه فرانسه طرفین توافق کرده‌اند که مهلت مذاکرات را تمدید نکنند. مرضیه افخم نیز به تیم ایران در وین پیوسته است.
جان کری، وزیر خارجه‌ی ایالات متحده آمریکا شامگاه دوشنبه(۲۹ ژوئن) اعلام کرد هنوز "بسیار زود"است که اعلام کنیم آیا با ایران به توافق جامع بر سر برنامه‌ی اتمی خواهیم رسید یا خیر. این درحالی است که کمتر از ۲۴ ساعت به مهلت تعیین‌شده برای پایات مذاکرات باقی مانده است.
وزیر خارجه‌ی آمریکا به خبرنگاران حاضر در وین گفت:«کار همچنان ادامه دارد و هنوز زود است که قضاوت کنیم و به نتیجه‌ی نهایی رسیم.»
این اظهارات کری بعد از نشست مشترک وی با یوکیو آمانو، رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی صورت گرفت.
کارشناسان می‌گویند دیدار آمانو و مذاکره با او برای تصمیم‌گیری نهایی "بسیار ضروری" است. کشورهای موسوم به گروه ۵+۱ خواهان آن‌اند که ایران به بازرسان سازمان بین المللی انرژی اتمی اجازه‌ی "دستری کامل و بدون محدودیت" به همه‌ی تاسیسات و سایت‌های هسته‌ای خود را دهد.
جان کری همچنین درباره‌ی این سوال که آیا مذاکرات بار دیگر تمدید خواهد شد، به این پاسخ بسنده کرد که کار بر روی متن توافق "با جدیت" ادامه دارد.
پیش از این دیپلمات‌های غربی گفته بودند که همه‌ی طرفین تلاش دارند تا به مهلت تعیین‌شده پایبند باشند، با این‌حال احتمال تمدید مذاکرات پررنگ است.
یک دیپلمات ارشد آمریکایی نیز که نامش فاش نشد به خبرگزاری رویترز گفت که آن‌ها هنوز نمی‌دانند که آیا به توافق جامعی دست خواهند یافت یا نه.
این مقام ارشد آمریکایی انتقادها علیه سیاست دولت باراک اوباما در مذاکره با ایران را "ناروا" دانست و گفت که بهترین راه مذاکره‌ی جدی بر سر حل این بحران دیپلماتیک بود.
این دیپلمات ارشد آمریکایی به رویترز گفت:«نمی‌دانیم به توافقی خواهیم رسید یا نه. امیدواریم برسیم. آرزو داریم که برسیم. اما واقعا نتیجه مشخص نیست.» این مقام نیز گفت که احتمال تمدید مذاکرات وجود دارد.
فابیوس: توافق کردیم مذاکرات را تمدید نکنیم
با این‌حال لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که شامگاه یک‌شنبه(۲۸ ژوئن) محل مذاکرات را به مقصد نیویورک ترک کرد، دوشنبه در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت که توافق کرده‌اند مهلت تازه‌ای برای مذاکرات تعیین نکنند.
فابیوس همچنین تاکید کرد که هر دو طرف مذاکره "سوال‌های جزئی و دقیقی" از یکدیگر دارند و این امر روند مذاکرات را سخت‌تر کرده است.
بیشتر بخوانید: مذاکرات اتمی ایران؛ "اختلافات عمده و مهمی همچنان باقی‌ است"
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه‌ی ایران در اولین ساعات روز دوشنبه وین را ترک و به تهران بازگشت.
او به خبرنگاران حاضر در فرودگاه گفت که بازگشت او از وین با "برنامه‌ریزی قبلی" بود و روز سه‌شنبه مجددا راهی وین خواهد شد.
ظریف بلافاصله بعد از بازگشت به وین با سرگئی لاوروف، همتای روس خود دیدار خواهد داشت و بعد از آن با جان کری، همتای آمریکایی خود مذاکره خواهد کرد.
افخم به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای پیوست
خبرگزاری دانشجویان ایران در شامگاه دوشنبه(۸ تیرماه) اعلام کرد که مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی ایران نیز در آخرین ساعات شامگاه دوشنبه، تهران را به مقصد وین ترک کرد تا به اعضای هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بپیوندد.
وزارت امور خارجه تنها به اعلام خبر پیوستن افخم به مذاکرات بسنده کرد. این اولین‌بار است که سخنگوی وزارت امور خارجه نیز به اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای می‌پیوندد.
در عین‌حال برخی رسانه‌ها نیز از احتمال پیوستن علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی به مذاکرات خبر دادند. این درحالی است که پیش از این بهروز کمال‌وندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران احتمال پیوستن صالحی به مذاکرات در وین را رد کرده بود.

معاون امنیتی سیستان و بلوچستان: امنیت استان در بهترین شرایط است

معاون امنیتی سیستان و بلوچستان: امنیت استان در بهترین شرایط است

معاون امنیتی انتظامی سیستان و بلوچستان وضعیت امنیتی این استان را "در بهترین شرایط" توصیف کرد. یک روز پیشتر در پی درگیری نیروهای امنیتی با یک کاروان بزرگ قاچاق مواد مخدر در این استان یک مرزبان کشته شد.
علی‌اصغر میرشکاری، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان می‌گوید در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۴ امنیت این استان در بهترین شرایط قرار داشته است.
میرشکاری سه‌شنبه (۹ تیر/ ۳۰ ژوئن) در گفتگو خبرگزای فارس با اشاره به دستگیری هشام عزیزی با اسم مستعار ابوحفص البلوشی، ‌رهبر گروه انصارالفرقان "توسط سربازان گمنام امام زمان" تأکید کرد: «امسال توفیقات بسیار خوبی در مباحث امنیتی در سیستان و بلوچستان کسب شده است.»
معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیتان و بلوچستان گروه انصارالفرقان را مسئول ترور‌، راه‌بندی و ایجاد رعب و وحشت در سیستان و بلوچستان و افزود که با انهدام این گروه مقادیر زیادی سلاح، مهمات و مواد منفجره کشف و ضبط شده است.
او تصریح کرد: «سال گذشته امنیت استان در بهترین شرایط قرار داشته و امسال نیز وضعیت امنیتی منطقه مطلوب و مثبت ارزیابی می‌شود.» این مقام امنیتی از تلاش‌های "سربازان گمنام امام زمان"، نیروی انتظامی استان، سپاه و مرزبانی تقدیر کرد.
این مصاحبه یک روز پس از آن منتشر شد که فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان از کشته شدن یک مرزبان هنگ مرزی سراوان در درگیری با قاچاقچیان مسلح خبر داد.
کشته شدن یک مرزبان ایرانی در درگیری با قاچاقچیان مسلح
سرتیپ رهام‌بخش حبیبی اعلام کرد که این هنگ مرزی از قصد یک باند قاچاق مواد مخدر برای انتقال محموله به داخل کشور آگاه شده و آنها را محاصره کرده بود که آنها "بدون توجه به هشدارهای پلیس به سمت مأموران تیراندازی کردند".
به گفته فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان در این حادثه "ستوان دوم اسحاق سیاسرمقدم" کشته شده است. به گفته این مقام ارشد مرزبانی سیستان و بلوچستان در این عملیات، قاچاقچیان مسلح یک تن و ۶۷۰ کیلو مواد مخدر، تعدادی چهارپا، چهار دستگاه تویوتا و سه دستگاه موتور بر جای گذاشته و متواری شدند.
بیشتر بخوانید: بازگشت ترور و خشونت به سیستان و بلوچستان
فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان تأکید کرد که ایران اعتراض شدید خود را به پاکستان به‌دلیل عدم نظارت و کنترل مرزها و همچنین کمرنگ بودن مقابله با فعالیت گروهک‌ها و قاچاقچیان مسلح به این کشور اعلام کرده است.
تأکید معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیتان و بلوچستان بر وضعیت مطلوب امنیتی این بخش از ایران در سال جاری نیز در حالی است که از اول فرودین ۱۳۹۴ تا کنون درگیری‌های مسلحانه مختلفی در این استان رخ داده است.
از فروردین تا کنون هشت مرزبان ایرانی در منطقه "پیشین" و "باهوکلات" سیستان و بلوچستان در جریان حمله افراد مسلح کشته شدند.
دو مامور مخابراتی سپاه پاسداران در کوه بیرک شهرستان مهرستان ترور شدند و تعقیب یک خودروی حامل سوخت قاچاق در ایرانشهر توسط ماموران امنیتی، واژگون شدن این خودرو و مرگ راننده آن نیز موجب ناآرامی‌هایی در این شهر شد.

ظریف به هیئت مذاکره‌کننده ایران در وین پیوست

ظریف به هیئت مذاکره‌کننده ایران در وین پیوست

سه تن از مقامات ارشد ایران از جمله محمد جواد ظریف، وزیر خارجه راهی وین شده‌اند تا به مراحل پایانی مذاکرات هسته‌ای بپیوندند. برخی اخبار حاکی از احتمال تمدید چند روزه مذاکرات است.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران پس از سفری کوتاه به تهران، روز سه‌شنبه (۳۰ ژوئن/ ۹ تیر) بار دیگر عازم وین شد تا در مذاکرات هسته‌ای در راستای نگارش پیش‌نویس برنامه جامع هسته‌ای شرکت کند.
رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که آقای ظریف قرار است در این روز با جان کری و سرگئی لاوروف، همتایان آمریکایی و روس خود در وین دیدار کند. از ابتدای هفته جاری جان کری و محمد جواد ظریف پنج‌بار با یکدیگر ملاقات و گفتگو کرده‌اند.
بیشتر بخوانید: ظریف: بازگشتم به ایران از قبل برنامه‌ریزی شده بود
علی‌اکبر صالحی، معاون حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی‌ و همچنین حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه حسن روحانی همراه با آقای ظریف به وین سفر کرده‌اند.
علی اکبر صالحی کارشناس مسائل فنی در هیئت مذاکره‌کننده ایران است اما تا کنون به دلیل بیماری نتوانسته بود در آخرین دور از مذاکرات هسته‌ای در وین حاضر شود.
مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه‌، بریتانیا، چین و آلمان موسوم به کشورهای ۵+۱ به حساس‌ترین مرحله خود رسیده است، زیرا طرفین در توافق‌های قبلی خود، روز ۳۰ ژوئن (۹ تیر) را به عنوان مهلت نهایی برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای تعیین کرده بودند.
دست‌اندازهای پیش رو تا حصول توافق نهایی
محتوای مذاکرات و آنچه که پشت درهای بسته میان نمایندگان ایران و شش قدرت جهانی رد و بدل می‌شود، در اختیار خبرگزاری‌ها و خبرنگاران حاضر در محل مذاکرات قرار نمی‌گیرد، اما تا بدین‌جا برخی گزارش‌ها حاکی از فضای مثبت مذاکرات بوده است.
ناظران سفر سرگئی لاوروف به وین را به عنوان نشانه‌ای مثبت در راستای حصول توافق نهایی تعبیر کرده‌اند. با این حال هنوز مشخص نیست که وزرای خارجه بریتانیا، آلمان و چین چه موقع وارد وین خواهند شد.
رهبر جمهوری اسلامی همزمان با دور جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۵ فهرستی را از خطوط قرمز نظام معرفی کرد رهبر جمهوری اسلامی همزمان با دور جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۵ فهرستی را از "خطوط قرمز نظام" معرفی کرد
فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش‌تر شامگاه یکشنبه (۲۸ ژوئن/ ۷ تیر) در جمع خبرنگاران اظهار داشته بود: «به نظرم اراده سیاسی (برای رسیدن به توافق) از سوی طرفین وجود دارد و من آن را مشاهده کرده‌ام.»
وی تصریح کرده بود که پیشبرد مذاکرات در سطح وزرای خارجه مفید است اما با این همه هنوز کارهای زیادی وجود دارند که برای رسیدن به توافق بایست انجام شوند.
ایران و کشورهای غربی در ماه آوریل در شهر لوزان سوئیس به توافقی اولیه در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی دست یافتند، اما برگردان این توافق ۵۵۰ کلمه‌ای به سندی جامع و تخصصی که تمامی موضوعات مورد مناقشه را در برگیرد، به گفته وزیر خارجه آلمان "به نظر آسان می‌آید، اما کار دشواری است."
پیش‌تر عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران نیز کار نوشتن متن نهایی توافق‌نامه را "سخت و پیچیده" خوانده و گفته بود این توافق دارای یک متن اصلی و پنج ضمیمه خواهد بود.
بیشتر بخوانید: عراقچی: مبنای مذاکرات اتمی بر بی‌اعتمادی است
کلسی دیون‌پورت، مدیر بخش "سیاست منع گسترش سلاح" در سازمان "ArmsControl Association" مستقر در آمریکا در گفت‌و‌گو با دویچه‌وله اظهار کرده است که به اعتقاد وی غرب و ایران در نهایت به توافق خواهند رسید. به گفته وی بسیاری از تصمیمات دشوار تا بدین‌جا گرفته شده‌اند و هر دو طرف از اراده سیاسی برای نهایی کردن جزئیات باقی‌مانده و حصول توافق در نخستین‌روزهای ماه‌ژوئیه برخوردارند.
حسین موسویان مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای پیشین ایران و سفیر سابق این کشور در آلمان به دویچه‌وله گفته است که این بار شانس برای رسیدن به توافق نهایی بالاست. به اعتقاد وی دیپلماسی تنها گزینه انتخاب برای دو طرف است.
آقای موسویان اضافه کرده است: «با وجود این شاید نیاز باشد تا آنها مذاکرات را برای چند روز تمدید کنند، هر چند مهلت نهایی واقعی همانطور که جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشته، ۹ ژوئیه (۱۸ تیر) است.»
نظرات مختلف کارشناسان در مورد احتمال رسیدن به توافق در چارچوب زمانی تعیین شده یا احتمال تمدید مذاکرات، در حالی است که کاخ سفید روز دوشنبه (۲۹ ژوئن) رسما اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی به بعد از روز سه‌شنبه کشیده خواهد شد.

در هفتمین روز مذاکرات لوزان چه گذشت؟

نشانه‌های مثبت در مذاکرات هسته‌ای؛ پنجشنبه نشست وزیران خارجه

نشانه‌های مثبت در مذاکرات هسته‌ای؛ پنجشنبه نشست وزیران خارجه

مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ آخرین روز و آخرین ساعات خود را طی می‌کند. خبرگزاری آلمان به نقل از رسانه‌های ایران نوشته است روز پنجشنبه (۲ ژوئیه/ ۱۱ تیر) نشستی در سطح وزیران خارجه برگزار خواهد شد.
(زمان‌ها به وقت اروپای مرکزی است(

پنجشنبه نشست وزیران خارجه
(17:00): خبرگزاری آلمان از وین گزارش داده که نشانه‌های مثبت ناشی از پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای افزایش یافته است. این خبرگزاری به نقل از رسانه‌های ایران نوشته است روز پنجشنبه (۲ژوئیه/ ۱۱تیر) نشستی در سطح وزیران امور خارجه ایران و گروه ۵+۱در وین برگزار خواهد شد.
جواد ظرف پس از دیدار با جان کری گفت: «ما همه اینجا جمع شده‌ایم تا به توافق برسیم و من بر این نظرم که به این هدف خواهیم رسید.» جواد ظریف هم‌چنین روز سه‌شنبه با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز دیدار می‌کند.

ادامه مذاکرات پس از پایان ضرب‌الاجل
(16:30): خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌های حاضر در هتل "کوبورگ" وین، محل مذاکرات هسته‌ای خبر داده هر دو طرف در نظر دارند مذاکرات را پس از پایان مهلت مقرر (ساعت ۲۴سه‌شنبه ۳۰ژوئن) ادامه دهند. این دیپلمات‌ها گفته‌اند مذاکرات تا هر زمان که لازم باشد ادامه خواهد یافت تا توافق حاصل شود. جواد ظریف که پیش‌از ظهر سه‌شنبه از تهران به وین رسیده بود، گفته است: «من برای دستیابی به یک توافق نهایی اینجا هستم و فکر می‌کنم که می‌توانیم این کار را انجام دهیم.» ظریف پس از رسیدن به وین، با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد. کری از گفت‌وگوهای خود با ظریف راضی بود و به خبرنگاران گفت "رایزنی‌های خوبی" با ظریف داشته است.

مشخص شدن جدول زمانی لغو تحریم‌ها
(16:10): خبرگزاری "ایسنا" به نقل از یک دیپلمات نزدیک به تیم مذاکراتی ایران از "مشخص شدن جدول زمانی لغو تحریم‌ها" خبر داد. این دیپلمات گفته دو طرف در حال مذاکره درباره جزییات این جدول زمانی هستند. این دیپلمات ایرانی در عین حال تاکید کرد که تا همه اجزای توافق روشن نباشد نمی‌توانیم بگوییم روی موضوعی توافق صورت گرفته است.
دیدار تیم‌های ایران و آمریکا
(15:20): با بازگشت جواد ظریف، وزیر خارجه ایران از تهران، مذاکرات او با جای کری، وزیر امور خارجه آمریکا در هتل " كوبورگ" وین آغاز شد. به گزارش رسانه‌های ایرانی، ظریف و کری برای حدود یک ساعت و نیم به طور دوجانبه دیدار کردند و پس از آن دیگر اعضای تیم مذاکراتی و نیز هلگا اشمید معاون فدریکا موگرینی به مذاکرات پیوستند.
از سوی ایران علاوه ظریف، عباس عراقچی، مجید تخت‌روانچی، حسین فریدون و علی‌اکبر صالحی در مذاکرات شرکت دارند. در تیم آمریکا نیز علاوه بر معاون وزیر خارجه و برخی مدیران سیاسی، ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا حضور دارد.
هتل کوبورگ وین، محل مذاکرات هسته‌ای هتل کوبورگ وین، محل مذاکرات هسته‌ای

بیشتر بخوایند: ظریف به هیئت مذاکره‌کننده ایران در وین پیوست

نگرانی از تمدید بیش از ده روزه‌ مذاکرات
(15:20): مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵آخرین روز و آخرین ساعات خود را طی می‌کند. ضرب‌الاجل تعیین‌شده برای دستیابی به توافق جامع ساعت ۲۴روز سه‌شنبه (۳۰ژوئن/ ۹تیر) به پایان می‌رسد. به‌رغم خوش‌بینی‌ها در مورد دستیابی به توافق، احتمال تمدید مذاکرات افزایش یافته است. رسانه‌های آمریکایی حتی از احتمال تمدید ۱۰روزه مذاکرات خبر داده‌اند.
تمدید ده روز احتمالا مشکلی در توافق و حل‌وفصل این بحران سیزده ساله ایجاد نخواهد کرد، اما اگر مدت زمان تمدید فراتر از ده روز باشد، فرصت کنگره آمریکا برای بررسی و احتمالا بازبینی توافق نهایی به دو ماه افزایش خواهد یافت. هر دو طرف مذاکرات نگرانند که این فرصت دو ماهه به مخالفان امکان دهد فضای مذاکرات و قول‌وقرارهای انجام شده را تخریب کنند.
بیشتر بخوانید: جان کری: هنوز نمی‌دانیم با ایران به توافق خواهیم رسید

اسناد ۷۰صفحه‌ای "برجام"
(15:10): گزارشگرانی که مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵را در هتل" كوبورگ" وین دنبال می‌کنند می‌گویند متن نهایی توافق‌نامه که "برنامه جامع اقدام مشترک" (برجام) نام دارد حدود ۲۰صفحه متن اصلی و نزدیک به ۵۰صفحه ضمیمه دارد که در ۴تا ۵بخش تنظیم شده است. خبرگزاری فرانسه متن برجام را ۴۰تا ۵۰صفحه تخمین زده که چندین ضمیمه نیز دارد.
پیش‌نویس این اسناد را تیم‌های متشکل از کارشناسان و مدیران سیاسی دو طرف در طول هفته‌های اخیر تنظیم کرده‌اند. اما این اسناد "پرانتزهای مهم" زیادی داشت که برخی از آنها هنوز حل ‌نشده باقی مانده‌ است. گفته می‌شود پرانترهای باقی‌مانده در واقع موارد اختلاف "مهم و اساسی" دو طرف است و حل آنها از عهده تیم‌های کارشناسی دو طرف خارج بوده و به وزیران خارجه احاله شده است. حضور روزهای اخیر وزیران خارجه ۷کشور در وین و نشست‌های پی در پی آنها برای فصل و فصل و پاک کردن این پرانتزها بوده است.

سه مرحله در "برجام"
(15:10): توافق بر سر "برنامه جامع اقدام مشترک"(برجام) شامل سه مرحله می‌شود. به گزارش ایسنا، مرحله اول "اعلام توافق" است که هم‌زمان با آن یک قطعنامه شورای امنیت که در آن برنامه اقدام و لغو کامل تحریم‌های شورای امنیت مرتبط با موضوع هسته‌ای تایید شده است، صادر می‌شود.
مرحله دوم بازه زمانی میان اعلام توافق تا اجرای آن است. این مرحله ممکن است بین ۳۰تا ۶۰روز به درازا بکشد که در این مدت توافق باید در کنگره آمریکا بررسی و رای‌گیری شود. چنانچه توافق از سوی کنگره رد شود، رییس‌جمهور آمریکا این اختیار را دارد که رای منفی کنگره را وتو کند و در صورت وتوی اوباما توافق برای عملیاتی شدن آماده می‌شود.
مرحله سوم از هنگام اعلام موافقت و پذیرش دولت آمریکا با برجام آغاز می‌شود. در این مرحله دو طرف زمانی را برای آغاز اجرای توافق تعیین خواهند کرد. تا رسیدن به روز اجرای توافق، دو طرف باید اقدامات و شرایط اجرای آن را فراهم کنند که این مستلزم انجام کارهایی از سوی ایران و ۱+۵است. این مرحله احتمالا بین ۳تا ۵ماه احتمالا به طول می‌انجامد. در این مدت ایران باید اقدامات و تعهدات هسته‌ای خود را انجام دهد و در پایان این دوره، روز اجرای توافق فرا می‌رسد، روزی که در آن تحریم‌های اروپا "لغو" و تحریم‌های آمریکا "متوقف" می‌شود.

بیشتر بخوانید: "پرانتزهای مهم" در متن توافق نهایی اتمی

ظریف برای چه به تهران رفت؟
(15:00): برخی تحلیل‌گران در ایران بازگشت یک روزه ظریف به تهران را نشانی مثبت و حاکی نزدیک بودن توافق می‌دانند. صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در روزنامه شرق نوشته است، با توجه به این واقعیت که به‌جز جان کری، سایر وزرای خارجه کشورهای مذاکره‌کننده هم به پایتخت‌ها بازگشته‌اند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که برنامه جامع اقدام مشترک و ضمائم آن تقریبا آماده شده و وزرای خارجه هفت کشور برای گرفتن آخرین تأیید‌ها از دولت‌های متبوع، به کشورهایشان رفته‌اند.
زیباکلام معتقد است که بازگشت یک روز ظریف به تهران یک دلیل دیگر نیز دارد: از فردای توافق این احتمال وجود دارد که تیم مذاکره‌کننده با دور تازه‌ای از شماتت و تندخویی از سوی تندروها مواجه شود. آمدن و رفتن ظریف به تهران مبین این خواهد بود که مقامات ارشد نظام در جریان آخرین تحولات مذاکرات و مواضع طرف‌ها قرار گرفته‌اند. این امر سبب می‌شود فشار تندروها تا حدی کاهش یابد.
به گفته این تحلیل‌گر، گرچه این آمدن و رفتن دکتر ظریف در دقیقه ۹۰، سبب نمی‌شود تندروها از فردای اعلام رسمی توافق حمله و انتقاد به دولت یازدهم را مجددا از سر نگیرند، اما باعث خواهد شد تا حدودی حاشیه امن و دفاعی برای سیاست‌های هسته‌ای دولت یازدهم به وجود بیاید و دستکم از آتش سنگین مخالفان تا حدودی کاسته شود.


ایران: مذاکرات اتمی تا 7 ژوئیه ادامه می یابد

ایران: مذاکرات اتمی تا 7 ژوئیه ادامه می یابد
 
سایت خبری انتخاب، نزدیک به دولت حسن روحانی، روز سه شنبه 30 ژوئن اعلام کرد مذاکرات اتمی ایران با قدرتهای جهانی به مدت 7 روز تمدید شده است.

انتخاب به نقل از یک "منبع آگاه" نوشت: "عبور از ضرب الاجل سی ام ژوئن قطعی است و مذاکرات مسلما تمدید خواهد شد."

این منبع افزود: "مذاکرات احتمالا تا هفتم جولای تمدید خواهد شد."

مذاکرات اتمی ایران با گروه کشورهای 5+1 هم اکنون در شهر وین، پایتخت کشور اتریش در جریان است. قرار بود این مذاکرات تا 30 ژوئن به یک توافق نهایی منجر شود، اما به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، دیپلماتها در وین تایید کردند که غیرممکن است در این زمان این توافق بدست آید.

بر اساس یک توافق نهایی، ایران قرار است برنامه اتمی خود را محدود کند، و در عوض تحریمهای اقتصادی این کشور کاهش یابد. ایران بخاطر تحریمهای اقتصادی در ظرف سه سال گذشته از میلیاردها دلار درآمد نفتی و حضور در نظام مالی و پولی بین المللی محروم بوده است.

نظر بدهید

دوشنبه، تیر ۰۸، ۱۳۹۴

مذاکرات اتمی ایران با غرب تا ماه دیگر تمدید شد

مذاکرات اتمی ایران با غرب تا ماه دیگر تمدید شد
ایران روز یکشنبه 28 ژوئن اعلام کرد که مذاکرات اتمی این کشور با قدرتهای جهانی تا ماه دیگر یعنی ماه ژوئیه تمدید شده است. دو طرف قرار بود تا پایان ماه جاری میلادی به یک توافق جامع اتمی برسند.

خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، اعلام کرد که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه وین، پایتخت اتریش را به قصد تهران ترک کرد.

یک مقام در تیم مذاکره کننده اتمی ایران گفت که ظریف و جان کری، همتای آمریکایی او، در مورد "متن توافقنامه و جزئیات" به تبادل نظر پرداختند و "مذاکرات می تواند بعد از موعد مقرر 30 ژوئن ادامه یابد."

یک مقام آمریکایی هم گفت که تمام طرفهای حاضر در مذاکرات اتمی موافقت خود را با تمدید مدت مذاکرات تا بعد از موعد 30 ژوئن  اعلام کردند.

این مقام آمریکایی در مورد بازگشت ظریف به تهران گفت که "این امری عادی" است و تاکید کرد که "وزیران می توانند برای تبادل نظر به پایتخت کشورهای خود سفر کنند."

روز شنبه لوران فابیوس در هنگام ورودش به وین گفت که ایران باید سه شرط را برای رسیدن به یک توافق اتمی بپذیرد.

فابیوس گفت: «سه شرط برای تحقق این هدف وجود دارد که نمی توان از هیچکدام از آن ها چشم پوشی کرد، یکی این که توان ایران در تحقیقات و توسعه اتمی به طور دائم محدود شود، دوم نظام بازرسی مستحکم و قاطعی وضع شود که در صورت ضرورت پایگاه های نظامی را شامل شود و سوم در صورتی که ایران تعهدات خود را نقض کند، تحریم ها به صورت اتوماتیک بار دیگر اعمال شود.»

مسئولان نزدیک به مذاکرات می گویند که تا کنون توافقی بر سر روند لغو تحریم ها و سرعت آن و چگونگی کاهش ذخیره ایران از اورانیوم غنی سازی شده به غلظت پایین حاصل نشده است.
مساله تحقیقات هسته ای، تعداد سانترفیوژهایی که در آینده از آن ها برای غنی سازی اورانیوم استفاده خواهد شد، مساله ورود بازرسان سازمان ملل متحد به پایگاه های نظامی ایران و دیگر پایگاه ها و تماس با دانشمندان هسته ای ایرانی، از دیگر مسائل مورد اختلاف باقی مانده است.

نظرات

افزایش نمک در هوا، «تبریزی‌ها را دچار فشار خون بالا کرده‌است»

افزایش نمک در هوا، «تبریزی‌ها را دچار فشار خون بالا کرده‌است»

بخشی از مناطق خشک‌شده دریاچه ارومیه
بخشی از مناطق خشک‌شده دریاچه ارومیه
دبیر کمیته اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه خبر داد که «شهروندان روستاهای اطراف دریاچه و حتی خود تبریز، به علت استنشاق هوای آغشته به نمک دچار فشار خون بالا شده‌اند.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آرمین نوربخش روز دوشنبه ۸ تیر با ذکر این مطلب و با اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه تأکید کرد که «ریزگردها سلامت مردم را به شدت تهدید خواهد کرد و مشکلاتی مثل سوزش چشم، سرطان ریه، مشکلات پوستی، بیماری‌های تنفسی، فشار خون و... را به دنبال دارد.»
وی با بیان این‌که «هنوز مطالعات دقیقی در مورد بیماری‌های ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه صورت نگرفته و وزارت بهداشت و درمان آماری در این زمینه ارائه نکرده‌است»، گفت: «اگرچه مطالعات دقیقی در این باره وجود ندارد، اطلاعاتی به بیرون درز کرده که از بالا رفتن میزان این بیماری‌ها حکایت دارد؛ به طوری که اخیراً گزارشی در مورد اینکه تعداد زیادی از افراد در تبریز دچار سوزش چشم شده‌اند، وجود داشت.»
آرمین نوربخش با اشاره به اینکه «خشک شدن دریاچه تبعات امنیتی نیز به دنبال دارد»، تصریح کرد: «آذربایجان غربی یک استان مرزی بوده و با مسائل مختلف در این استان‌ها با حساسیت بیشتری نسبت به استان‌های مرکزی روبه‌روست همچنین حضور نیروهای خارجی و بیکار شدن و مهاجرت شهروندان در این نقاط مرزی همیشه مسائل امنیتی، به دنبال دارد.»
وی تأکید کرد که مهاجرت ۷ میلیون نفر در نتیجه طوفان‌های نمکی و بیابان‌زایی و توسعه تل‌ماسه‌ها و تحت الشعاع قرار گرفتن سلامتی مردم، از جمله پیامدهای خشکی دریاچه است.
دبیر کمیته اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه، حفر چاه‌های غیرمجاز و ایجاد نهرهای جدید را از عوامل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه دانست.
به گفته او «حفر چاه‌های غیرمجاز عاملی است که باعث کاهش آب سفره‌های زیرزمینی شده و در نتیجه با توجه به خشکی زمین، رودخانه‌هایی که قرار بوده وارد دریاچه و در آن جاری شود، جذب زمین شده و در آن فرو رفته‌است.»
آرمین نوربخش افزود که «تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها، عاملی است که تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد در خشکی دریاچه مؤثر بوده‌است.»
پیش از این، عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه، خردادماه سال جاری درخصوص سوءمدیریت منابع آب ایران و هم‌چنین افزایش حفر چاه‌های غیرمجاز در زمان دولت محمود احمدی‌نژاد سخن گفت.
وی توضیح داد: «احمدی‌نژاد زمانی که به فیروزکوه سفر کرد، گفت مناطق ممنوعه یعنی چی؟ این دکان وزارت نیرو است، هرکس هرجا توانست چاه حفر کند. در آن زمان ظرف سه روز اجازه صدور حفر چاه سه‌برابر شد و روزی هزاران متر چاه زده شد.»
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه تأکید کرد که «در حال حاضر کشاورزی حاشیه شرقی و شمال غربی دریاچه ارومیه محو شده و ریزگردهای نمک، زندگی مردم را از لحاظ بهداشتی و سلامتی در معرض خطر قرار داده است و سرطان پوست در حیوان و انسان بیش از ۳۰ برابر شده است.»

ظریف: بازگشتم به ایران از قبل برنامه‌ریزی شده بود

ظریف: بازگشتم به ایران از قبل برنامه‌ریزی شده بود

محمد جواد ظریف روز دوشنبه پس از ورود به تهران به خبرنگاران گفت که بر اساس برنامه قبلی مذاکرات وین را ترک کرده است. او گفت سه‌شنبه دوباره به وین بازمی‌گردد و تا آن روز مذاکرات در سطح کارشناسان ادامه دارد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یک‌شنبه (۲۸ ژوئن/ ۷ تیر) محل مذاکرات اتمی در وین را ترک کرد و به ایران بازگشت. وی پس از ورود به ایران تاکید کرد که بازگشتش بر اساس برنامه قبلی بوده و اکثر وزرای خارجه شرکت‌کننده در مذاکرات نیز به کشورهایشان باز گشته‌اند. او افزود که تنها جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به علت شکستگی پا در وین مانده است.
وزیر امور خارجه ایران پس از بازگشت به تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) اظهار داشت که مذاکرات اتمی در وین در سطح کارشناسان همچنان ادامه دارد و وی روز سه‌شنبه دوباره به وین باز خواهد گشت.
بیشتر بخوانید: اشتاین مایر: مذاکرات اتمی با ایران تا ۳۰ ژوئن پایان نمی‌یابد
هفته گذشته نیز محمد جواد ظریف با وزرای امور خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا در لوکزامبورگ دیدار کرد و روزهای شنبه و یک‌شنبه این هفته نیز با وزرای امور خارجه آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد. وزرای خارجه چین و روسیه در این دور از مذاکرات شرکت ندارند و معاونان آنان به جای آنها حاضرند.
بیشتر بخوانید: مذاکرات اتمی ایران؛ "اختلافات عمده و مهمی همچنان باقی‌ است"
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در پایان دیدارهای وین به خبرنگاران گفت: «تمام طرف‌ها اراده سیاسی لازم برای رسیدن به توافق نهایی را نشان داده‌اند.»
ایران و کشورهای پنج به علاوه یک تا پایان روز سه‌شنبه (۳۰ ژوئن/ ۹ تیرماه) فرصت دارند تا توافق نهایی را امضا کنند. طرفین اما گفته‌اند که مذاکرات ممکن است تمدید شود.


۶۵۰ فعال مدنی خواهان آزادی نرگس محمدی شدند

۶۵۰ فعال مدنی خواهان آزادی نرگس محمدی شدند

۶۵۰ تن از فعالان مدنی و شخصیت‌های فرهنگی و اجتماعی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسئولان قوه قضائیه خواهان آزادی نرگس محمدی شدند. نرگس محمدی محکوم به شش سال حبس است اما به دلیل بیماری توانایی ماندن در زندان را ندارد.
نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و از موسسان کمپین "لگام" (لغو گام به گام اعدام) در حالی که به علت بیماری و با قید وثیقه ۶۰۰ میلیونی آزاد بود، دو ماه پیش مجددا بازداشت و به زندان برگردانده شد.
در این مدت درخواست‌های زیادی برای آزادی او مطرح شده است. جدیدترین این درخواست‌ها از سوی ۶۰۰ تن از فعالان مدنی و چهره‌های فرهنگی و اجتماعی است که در نامه سرگشاد‌ه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواهان آزادی نرگس محمدی شده‌اند.
بیشتر بخوانید: گردهمایی گروهی از فعالان زن در خانه نرگس محمدی
نویسندگان این نامه با استناد به بیماری خانم محمدی و تشخیص پزشکان مبنی بر این که وی توانایی گذراندن حبس را ندارد، اساسا اجرای حکم این فعال مدنی را فاقد وجهه قانونی دانسته‌اند.
این افراد از سوی دیگر با توجه به اینکه نرگس محمدی بیش از یک سوم از حکمش را گذرانده، خواسته‌اند که با استناد به قانون جدید مجازات اسلامی، او مشمول آزادی مشروط شود.
دراین نامه همچنین به پرونده جدیدی اشاره شده که برای نرگس محمدی گشوده شده و وی باید برای رسیدگی به این پرونده جدید روز ۱۵ تیرماه به دادگاه انقلاب مراجعه کند.
بر همین اساس نویسندگان نامه خواسته‌اند تا خانم محمدی پیش از این تاریخ آزاد شود تا بتواند خود را برای حضور در دادگاه آماده و وکیل مدافع برای خود تعیین کند.
بیشتر بخوانید: نرگس محمدی بازداشت شد
نرگس محمدی یک سال پس از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ در منزل شخصی‌اش بازداشت و پس از محاکمه به ۱۱ سال حبس محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به شش سال تقلیل پیدا کرد.
او چند ماه بعد به دلیل بیماری حاد از زندان به مرخصی آمد اما دوباره در سال ۱۳۹۱ بازداشت شد و این بار به زندان زنجان منتقل شد و مدتی بعد به دلیل بیماری مجددا به مرخصی آمد.
نرگس محمدی در اردیبهشت سال گذشته پس از ملاقات با کاترین اشتون، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تهران، حکم ممنوع‌الخروجی دریافت کرد. پس از آن، او چند بار برای بازجویی به دادسرا احضار و اتهامات جدیدی علیه او مطرح شد.

واکنش مسئولان دستگاه قضایی به "فشار صاحبان قدرت و ثروت"

واکنش مسئولان دستگاه قضایی به "فشار صاحبان قدرت و ثروت"

آملی لاریجانی می‌گوید صاحبان قدرت و ثروت به قوه قضائیه فشار می‌آورند و وکلایی که در"جریان فتنه" فعال بودند، هنوز هم فعالیت می‌کنند. خامنه‌ای خواستار استقلال دستگاه قضا است و محسنی اژه‌ای از سلب صلاحیت ۱۳ قاضی خبر می‌دهد.
صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه درباره محدودیت تعیین وکیل از سوی متهم امنیتی می‌گوید این قانون تصویب شده و برگشت‌پذیر نیست. او معتقد است برخی وکلا که در "جریان فتنه" فعال بوده‌اند هنوز هم بر ضد نظام فعالیت می‌کنند و از همین رو معتقد است نباید اطلاعات پرونده‌های متهمان امنیتی و امنیت خارجی در اختیار وکلایی قرار بگیرد که مورد تائید وی نیستند.
گفتنی است که مسئولان جمهوری اسلامی از اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ در ایران به عنوان "فتنه" یاد می‌کنند.
همزمان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه، "استقلال و تأثیر ناپذیری" قوه قضائیه را مهم خواند و از مسئولان قوه قضائیه خواست که در برابر "عوامل مخدوش کننده استقلال قضا" از جمله "تهدید، تطمیع، رودربایستی و فشارِ جو عمومی" ایستادگی کنند.
چندی پیش قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد، طبق تبصره ماده ۴۸ آیین جدید دادرسی کیفری در مواردی که پای اتهام "امنیتی" در میان باشد، متهم مجاز است تنها وکیل مدافعی ‌بگیرد که "از بین وکلای رسمی دادگستری" و مورد تایید رئیس قوه قضائیه باشد.
آملی لاریجانی می‌گوید: «جریان فتنه جریانی بود که با جرم همراه شد و یک "شبه کودتا" بود، اما برخورد قوه قضائیه معقول بوده است. هر که بخواهد فتنه کند اجازه نمی‌دهیم؛ برخی تحلیل می‌کنند فتنه تمام شد و موضوع تاریخی است، اما هنوز این جهت‌گیری‌ها وجود دارد.»
از سوی دیگر خامنه‌ای نیز "اقتدار" را از عوامل استقلال دستگاه قضایی دانسته و یادآور شده: «اقتدارطلبی قوه قضائیه، قدرت‌طلبی متعارف سیاسی و جناحی نیست بلکه به معنای قاطعیت و ایستادگی بر سر حرف حق است.»
فشار بر دستگاه قضایی از زبان سخنگوی قضائیه
غلامحسين محسنی اژه‌ای، سخنگو و معاون اول قوه قضائيه ايران هم در گفت‌وگو با صدا وسیمای جمهوری اسلامی، از فشارهای "صاحبان قدرت و ثروت" بر دستگاه قضایی سخن گفت.
او چندی پیش هم در خطبه‌های نماز جمعه تهران بدون نام بردن از مهدی هاشمی رفسنجانی گفته بود، در جریان انتخاب قاضی برای این پرونده تحت فشار و تهدید بوده است.
سخنگوی قوه قضائیه کنار رفتن قاضی سراج از پرونده فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی را با این فشارها بی‌ارتباط خوانده و گفته که به دلیل تغییر سمت قاضی سراج پرونده مهدی هاشمی به قاضی دیگری سپرده شده است.
در جریان بررسی پرونده مهدی هاشمی، پس از گذشت یک سال قاضی سراج، قاضی رسیدگی کننده به پرونده، به سمت رئيس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و پرونده به قاضی دیگری واگذار شد.
مهدی هاشمی پس از تغيير قاضی پرونده‌اش، این تغییر را "مغاير با اصول دادرسی منصفانه" عنوان کرد. قاضی جدید هم حکم ۱۰ سال حبس را برای فرزند هاشمی رفسنجانی صادر کرد.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین یادآور شد: «من اعتقاد دارم اگر به جایی برسیم که دادگاه‌ها را طبق قانون اساسی علنی کنیم و پخش هم بشود، مردم آگاهی‌اشان بالا می‌رود و اشکالات را هم متوجه می‌شوند.»
وی همچنین خاطر نشان کرده است که دستگاه قوه قضایی تاکنون تسلیم فشارها نشده و مصمم به اجرای قوانین بوده و در دوسال گذشته "فشار بیشتری به دستگاه‌های نظارتی وارد شده تا فعال‌تر شوند."
محسنی اژه‌ای در این برنامه تلویزیونی همچنین گفت که برای دستگاه قضایی ثابت شده که "تخلف تعدادی وکیل به نام قوه قضائیه تمام شده است".
وی همچنین از بازداشت تعدادی از کارمندان ثبت اسناد و قوه قضائیه و محکومیت آنان و سلب صلاحیت ۱۳ قاضی در سال جاری خبر داد.
اژه ای در این برنامه به سال‌های ۹۲ و ۹۳ اشاره کرد و گفت که در این بازه زمانی با "افراد دانه درشت" و کسانی که دارای "اسم، رسم، موقعیت و بعضا نیز صاحب منصب، ثروت و قدرت زیادی بودند" برخورد بیشتری شده است. وی فشارهای وارده به دستگاه قضایی را بر اثر همین برخوردها ارزیابی کرده است.
در سال‌های مورد اشاره سخنگوی قوه قضائیه، علاوه بر مهدی هاشمی، افرادی چون بابک زنجانی، مه‌آفرید امیر خسروی، محمدرضا رحیمی، حمید بقایی و تنی چند از مدیران و مسئولان دولت محمود احمدی نژاد، احضار و بازداشت و محاکمه شدند.
محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدی‌نژاد برای گذراندن ۵ سال حبس به اوین رفت، مه‌آفرید امیر خسروی اعدام شد و برخی از نزدیکان دولت هم در انتظار محاکمه به سر می‌برند.

"روزانه ۲۵ مورد کودک‌آزاری در ایران گزارش می‌شود"

"روزانه ۲۵ مورد کودک‌آزاری در ایران گزارش می‌شود"

رئيس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گفته روزانه ۲۵ مورد تماس با اورژانس اجتماعی برای اطلاع کودک‌آزاری انجام می‌شود. به گفته وی در سال ۱۳۹۳ حدود هشت هزار و ۶۶۴ مورد کودک‌آزاری گزارش شده است.
رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی ایران، اعلام کرده که در سال ۱۳۹۳ حدود هشت هزار و ۶۶۴ مورد تماس تلفنی با مرکز اورژانس اجتماعی در خصوص کودک‌آزاری صورت گرفته است.
حسین اسدبیگی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، تاکید کرده که رقم واقعی کودک‌آزاری بیشتر از این است چرا که بسیاری از موارد اصلا گزارش نمی‌شود.
بیشتر بخوانید: تجاوز گروهی به یک دختربچه؛ چرا جامعه سکوت کرده است؟
تحقیقات میدانی نشان می‌دهند که میزان واقعی کودک آزاری‌ها ۲۰ برابر تعدادی است که اعلام می‌شود. طبق بررسی‌های انجام‌شده در خصوص روابط خانواده و فرزندان، روشن شده که در مقابل هر کودک آزاری فاش شده، دست‌کم ۲۰ مورد دیگر پنهان می‌ماند.
این مقام مسئول در سازمان بهزیستی نیز این مسئله را تایید کرده و گفته است: «با توجه به اینکه کودک آزاری معمولا از سوی والدین کودکان در منازل اتفاق می‌افتد معمولا چنین اتفاقاتی را به اورژانس اجتماعی گزارش نمی‌دهند و برای حفظ آبروی خانوادگی سعی دارند بروز این حوادث و اتفاقات را در خانه مکتوم نگهدارند، حتی افراد دیگری غیر از خانواده نیز از روی خجالت و ترس از آبرو تا جایی که امکان دارد بروز حوادث کودک‌آزاری را پنهان نگه‌می‌دارند، مگر اینکه اتفاق خیلی شدید و آسیب جدی به کودک وارد شده باشد و به شکایت و دادگاه برسد.»
بیشتر بخوانید: کودکانی که فروخته‌ می‌شوند؛ از ۴۰۰ هزار تومان تا هشت میلیون‌
به گفته آقای اسدبیگی روزانه ۲۵ مورد تماس تلفنی با اورژانس اجتماعی صورت می‌گیرد که بیشتر این موارد کودک‌آزاری در خانواده روی می‌دهد. این رقم در سال ۱۳۹۰ یعنی چهار سال پیش، ۲۰ مورد در روز بود.
رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی از کمبود نیروی انسانی و بودجه این سازمان برای مقابله با کودک‌آزاری سخن گفته و افزوده است: «ما مجوز برای گرفتن جذب و استخدام بیشتر نیروی انسانی نداریم، هم اکنون حدود دو هزار مددکار و کارشناس اجتماعی در کل کشور به مردم خدمات اجتماعی را ارائه می‌کنند.»
فرشید یزدانی عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان پیشتر درباره آمار رسمی کودک‌آزاری به دویچه‌وله گفته بود: «مواردی که اعلام می‌شود، کسانی هستند که اولاً به مرحله‌ی حاد می‌رسد که به ۱۲۳ اعلام می‌شود، دوماً مناطق محدودی از کشور یعنی تنها چند شهر بزرگ هستند که به ۱۲۳ دسترسی دارند و اطلاع می‌دهند و از خدماتش برخوردار می‌شوند. سوم این که بسیاری از این موارد اصلاً پنهان می‌ماند.»
کودک‌آزاری فقط در خانواده نیست
هرچند مقام مسئول سازمان بهزیستی می‌گوید بیشتر کودک‌آزاری‌ها در محیط خانواده صورت می‌گیرد اما در سال‌های اخیر موارد زیادی از کودک‌آزاری توسط معلمان نیز گزارش شده است.
یکی از جدیدترین این موارد مربوط به دانش‌آموزی در منطقه میرجاوه در مرز پاکستان است که بر اثر تنبیه معلم کارش به بیمارستان کشید. این دانش‌آموز ۹ ساله که از قبل مشکلی در انگشتانش داشته با تنبیه بدنی معلم دچار عفونت دست و در بیمارستان بستری شده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها مدیر و معلم این مدرسه اخراج شده‌اند.
بیشتر بخوانید: ۲۵ سالگی کنوانسیون کودک؛ آیا دنیا جای بهتری برای کودکان شده؟
براساس قانون حمایت از کودکان مصوب سال ۱۳۸۱، کودک‌آزاری از جرائم عمومی محسوب می‌شود و نیاز به شاکی خصوصی ندارد٬ یعنی هرکس می‌تواند به محض دیدن مورد کودک‌آزاری آن را گزارش دهد و دادستان هم به‌عنوان مدعی‌العموم باید موضوع را پی‌گیری کند.
پیش از تصویب این قانون٬ فقط پدر می‌توانست علیه کودک‌آزاری اعلام جرم کند. در این قانون اما پدر هم‌چنان به‌عنوان ولی کودک از قصاص معاف است. یعنی اگر پدری مرتکب قتل کودک شود، قانون نمی‌تواند او را قصاص کند.
همچنین براساس این قانون، اگر پدر و مادری فرزند خود را "در حد متعارف تنبیه کنند" کود‌ک‌آزاری محسوب نمی‌شود.

ایران شرط تایید آژانس برای برداشتن تحریم ها را پذیرفت

ایران شرط تایید آژانس برای برداشتن تحریم ها را پذیرفت
پایگاه خبری بلومبرگ  شامگاه یکشنبه 28 ژوئن به نقل از دو دیپلمات‌ غربی شرکت کننده در مذاکرات هسته ای گزارش داد، ایران موافقت کرده که تحریم‌ها پس از تائید اجرای تعهدات تهران از سوی آژانس، برداشته شود.
به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از پایگاه خبری آمریکایی «بلومبرگ»، یکشنبه شب در پایان دومین روز از مذاکرات وزرای خارجه ایران و 1+5 در شهر وین اتریش، ایران با مشروط شدن برداشتن تحریم‌ها به تائید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موافقت کرد.
در این گزارش با اشاره به اظهارات «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز گذشته گفته بود مذاکرات پیشرفت داشته، آمده است: «دو دیپلمات از 6 کشور مذاکره‌کننده با ایران با تأکید بر این پیشرفت، گفتند که این کشور موافقت کرده است تا زمانی که بازرسان سازمان ملل اعمال محدودیت‌ها (بر برنامه هسته‌ای ایران) را تائید کنند، برای کاهش تحریم‌ها منتظر بماند.»

بلومبرگ افزود: «قرار است جزئیات نهایی در ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ابعاد احتمالی نظامی فعالیت‌های هسته‌ای گذشته ایران، مشخص شود».
این پایگاه بر اساس همین ادعای مطرح‌ شده از سوی دیپلمات‌هایی که از افشای نام خود داری کرده اند، نوشته است که با این حساب یکی از موانع که همان خواسته تهران برای لغو فوری تحریم‌ها همزمان با امضای توافق بود، از میان برداشته شده است.

در بخش دیگری هم از این گزارش در مورد تحریم‌ها آمده است: «به گفته چند دیپلمات از دو هیئت، تحریم‌ها علیه ایران، از جمله محدودیت‌ها بر بخش نفت و بانکداری، متناسب با اجرای توافق از سوی ایران، فازبندی می‌شوند. به گفته آن‌ها، مذاکرات بر سر ترتیب دقیق کاهش تحریم‌ها و همچنین زمان صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که توافق را تائید کرده و راه را برای کاهش تحریم‌ها باز می‌کند، در حال مذاکره است».
بر اساس گزارش بلومبرگ  موافقت ایران  در حالی مطرح می‌شود که پیش از این تهران به صراحت مخالفت خود را با منوط کردن تعهدات طرف مقابل به تائید اقدامات ایران از سوی آژانس، ابراز کرده است.
آیت الله خامنه ای رهبر ایران، هفته گذشته در این رابطه گفت: «یک نکته‌ اساسى دیگر اینکه لغو تحریم‌ها منوط به اجراى تعهّدات ایران نیست؛ نمیشود بگویند: شما رآکتور آب سنگین اراک را خراب بکنید، سانتریفیوژها را به این تعداد کاهش بدهید، این کارها را بکنید، آن کارها بکنید، بعد که کردید، بعد آن ‌وقت آژانس بیاید شهادت بدهد، گواهى کند که شما راست می‌گویید و این کارها را انجام داده‌اید، بعد ما تحریم ها را برداریم! نه، این را ما مطلقاً قبول نداریم، لغو تحریم ها منوط به اجراى تعهّداتى که ایران می کند نیست».
وی افزوده بود: «یک نکته‌ى اساسى دیگر این است که ما با موکول کردن هر اقدامى به گزارش آژانس مخالفیم. ما به آژانس بدبینیم، آژانس نشان داده که هم مستقل نیست، هم عادل نیست؛ مستقل نیست زیرا تحت تأثیر قدرتها است؛ عادل نیست ، بارها و بارها برخلاف عدالت حکم کرده و نظر داده».
آیت الله خامنه ای در آن اظهارات تاکید کرده بود: « ما به هیچ عنوان اجازه بازرسی از مراکز نظامی را نمی دهیم و تحریم ها باید یکجا برداشته شود».
در مقابل لورلن فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که ایران باید سه شرط را برای دستیابی به توافق اتمی بپذیرد. این سه شرط به تحقیقات هسته ای، مساله بازرسی ها و از سر گیری تحریم ها به صورت اتوماتیک در صورت نقض توافق از سوی ایران مرتبط است.
او تاکید کرد: «سه شرط برای تحقق این هدف وجود دارد که نمی توان از هیچکدام از آن ها چشم پوشی کرد، یکی این که توان ایران در تحقیقات و توسعه اتمی به طور دائم محدود شود، دوم نظام بازرسی مستحکم و قاطعی وضع شود که در صورت ضرورت پایگاه های نظامی را شامل شود و سوم در صورتی که ایران تعهدات خود را نقض کند، تحریم ها به صورت اتوماتیک بار دیگر اعمال شود.»

یکشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۴

کازینو‌های "زیرزمینی" در بالاترین طبقات آسمان‌خراش‌های تهران

کازینو‌های "زیرزمینی" در بالاترین طبقات آسمان‌خراش‌های تهران

آن‌چه می‌خوانید گزارشی است از کازینوهای زیرزمینی تهران٬ از داخل برج‌های فرشته و نیاوران تا درون ‌خانه‌های دوستان٬ به روایت افرادی از داخل آن‌ها. گزارشی درباره شیفته‌های پوکر در ایران که گاه میلیونی بازی می‌کنند.
بازی پوکر (عکس از آرشیو) بازی پوکر (عکس از آرشیو)
در برخی از برج‌های خیابان‌های شمال تهران چندین میلیون نفری٬ درهایی وجود دارند که وقتی به رویتان گشوده شوند٬ به دنیای پوکربازهای حرفه‌ای وارد می‌شوید. البته این درها به روی هر کسی گشوده نیست. محمد اما یکی از آن‌هاست که درها با اسمش باز می‌شوند. او کل تعداد کسانی را که به این کازینو‌ها راه دارند "نهایتاً ۱۰۰ نفر" می‌داند: «متعلق به حلقه محدودی است که جامعه از آن بی‌اطلاع است.»
کازینوهای مجلل زیرزمینی تهران در حالی به فعالیت مشغول‌اند٬ که بر اساس قوانین جزایی ایران همه‌ی افرادی که در خرید و نگهداری "آلات قمار"٬ ایجاد فضای آن و "مبادرت به آن" دخیل هستند مجرم شناخته می‌شوند و جرایم نقدی٬ شلاق و زندان در انتظار آن‌هاست.
محمد (نام مستعار) در گفت‌وگو با دویچه وله فارسی می‌گوید که "به دلیل ممنوعیت قانونی٬ این پدیده که مورد نیاز همه جوامع است٬ به صورت زیرزمینی در ایران رشد کرده است." او تعداد این کازینوها را که صرف‌نظر از جمع‌های دوستانه و خانوادگی به صورت حرفه‌ای مشغول فعالیت هستند٬ حدود ۱۰ کازینو در تهران می‌داند. محمد می‌گوید: «از بچه‌های ۲۳- ۲۴ ساله می‌آیند تا آدم‌های ۷۰ ساله که دوران بازنشستگی‌شان را می‌گذرانند و تعداد آن‌ها از بقیه بیش‌تر است٬ آدم‌هایی که زن و بچه‌شان را فرستاده‌اند "آن طرف" و تفریح‌شان همین است.»
او تاکید می‌کند "تفریح دیگری این‌جا وجود ندارد."
رقم‌های میلیونی جا به جا شده روی میزها
تفریحی که محمد می‌گوید افراد راه‌یافته به کازینوهای تهران به دنبال آن هستند کم‌خرج نیست. به گفته او افراد " به محض ورود ۱۰ میلیون تومان ژتون می‌خرند٬ و در سه چهار ساعت بازی روی میزی که ۱۰ نفر دور آن هستند دست کم ۲۰۰ میلیون تومان جا به جا می‌شود." او می‌گوید: «خب همین برای یکسری از بچه‌ها هم که به امید پولدار شدن می‌آیند وسوسه‌انگیز است چون حجم زیادی از پول جا‌به‌جا می‌شود.»
اما جدا از آن دسته از افراد که "برای پولدار شدن" سر میز پوکر می‌آیند٬ یک دسته دیگر هم هستند که به صورت برنامه‌ریزی شده "به دنبال کسب و کارند." محمد می‌گوید: «آن‌هایی که جا را گرفته‌اند٬ و نوشیدنی می‌دهند و مدیریت می‌کنند کارشان این است.»
به گفته محمد آن‌چه مرسوم است این است که "صاحب کازینو" از هر میز در طی چهار پنج ساعت بازی پنج میلیون تومان می‌گیرد که "حداقل اگر دو بار در روز آن‌جا بازی شود٬ روزی ۱۰ میلیون تومان درآمد برای جایی که روزانه شاید تنها یک میلیون تومان هزینه داشته باشد حاصل می‌شود."
او می‌گوید در این کازینوها "آن برداشت عمومی که قمار خانمان‌سوز است" درباره همه صدق نمی‌کند ٬"توی این محافل یکسری می‌بازند٬ یکسری بیچاره می‌شوند٬ اما یکسری می‌برند."
مردان و زنانی که پوکر حرف اول را برایشان می‌زند
بنا بر مشاهدات محمد حدود پنج درصد کسانی که برای بازی به کازینوهای تهران می‌آیند زن هستند. او می‌گوید در این کازینوها که در خیابان‌های فرشته٬ نیاوران و برخی دیگر از خیابان‌های پرقیمت تهران هستند٬ نه مصرف الکل بالاست نه از این کازینوها برای سکس استفاده می‌شود. او می‌گوید: «کسانی که می‌آیند پوکربازند.»
البته او از ساختمان‌های دیگری حرف می‌زند که یا محل پارتی‌های شبانه به سبک "نایت کلاب‌های اروپا" است و یا در آن‌ها استخر مختلط که زن و مرد می‌توانند با هم شنا کنند برقرار است. اما در کازینو٬ پوکر است که حرف اول را می‌زند.
بیشتر بخوانید: قمار، خودرو و خانه لوکس؛ سرگرمی نوکیسه‌های ایران
کازینوها اگرچه در برخی شهرهای دیگر ایران هم دایرند اما به گفته محمد تعداد آن‌ها محدود است٬ "پول روی میزها هم نهایتاً ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان می‌شود و در کل ۱۰ تا ۱۵ نفر بیش‌تر دخیل نیستند."
او می‌گوید "سطح کلان" قضیه در پایتخت جریان دارد.
از جمع‌های دوستانه تا جبران بیکاری
آن‌چه محمد به عنوان پوکر می‌شناسد و برای آن به قلب گران‌قیمت‌ترین پاتوق‌های قمار سر می‌کشد٬ بخش حرفه‌ای ماجرا است. مریم (اسم مستعار) اما یکی از زنان جوانی است که پوکر حتی گاهی به تفریح هر شبش تبدیل می‌شود. بازی پوکر او را نه به کازینوهای برج‌های تهران٬ که البته به آن‌ها راهی ندارد٬ بلکه به مجالس دوستانه می‌کشاند.
او اگرچه از کازینوهای شمال شهر باخبر است اما می‌گوید که بیش‌تر از پوکر دور هم جمع شدن‌های دوستانه است که برایش اهمیت دارد. با این‌همه به "اعتیادآور" بودن بازی اشاره می‌کند و می‌گوید: «همیشه اول از شب‌های آخر هفته شروع می‌شود اما بعد گاهی به پنج شب در هفته هم می‌کشد.»
رقمی که به گفته او در این جمع‌های دوستانه روی میز گذاشته می‌شود اندک است: «هر کسی ۵۰ هزار تومان یا حتی کم‌تر ژتون می‌خرد٬ و بازی می‌کند و معمولاً برنده‌ها هم پول را برای خرج غذا و مشروب به صاحب‌خانه می‌دهند یا پول بقیه را برمی‌گردانند.»
او تاکید می‌کند همین جاست که تفاوت‌ها مشخص می‌شود: «پوکربازهای حرفه‌ای روی این رقم‌ها اصلاً بازی نمی‌کنند.» مریم هم اگرچه روی دوستانه بودن جمع‌هایی که خود می‌شناسد تاکید دارد٬ اما می‌گوید که بعضی از دوستانش که شغلی ندارند با رقم‌های به نسبت پایین "مثلا ۲۵۰ هزار تومان برای ورودی"٬ در خانه خود بساط بازی را برقرار می‌کنند تا خرج زندگی را در‌آورند.
بازی پوکر، یکی از محبوب‌ترین بازی‌های با ورق‌ در جهان است بازی پوکر، یکی از محبوب‌ترین بازی‌های با ورق‌ در جهان است
همه جور اطلاعات و امکانات در اینترنت
دسترسی به بساطی که به گفته مریم یک میز گرد است و تعدادی ژتون٬ می‌تواند دردساز شود چرا که خرید و فروش آن‌چه به عنوان آلات قمار شناخته می‌شود بر اساس قوانین ایران ممنوع است.
مریم که خود در تهران زندگی می‌کند می‌گوید ژتون‌ها را معمولاً افراد از خارج از ایران تهیه می‌کنند و به گونه‌های مختلف به داخل کشور می‌آورند. با این‌همه یک جستجوی ساده اینترنتی اطلاعات متفاوتی از نحوه دسترسی به ژتون در کشور و قیمت‌های آن‌ها به دست می‌دهد.
سایت "انجمن پوکربازها"ی ایران نیز انواع اطلاعات از آموزش گام به گام سطوح مختلف بازی پوکر تا امکان خرید و فروش پول‌های اینترنتی برای بازی آن‌لاین را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.
«اینجا همه چیز قیمت دارد»
در حالی که انتظار می‌رود فعالیت‌های اینترنتی با اطلاعات لازم در شبکه از امنیت کافی برخوردار باشد٬ در کازینوهای زیرزمینی تهران "شناخت" اصل اول برای امنیت است. محمد می‌گوید: «این افراد یا همگی همدیگر را می‌شناسند یا با کسی که بقیه را می‌شناسد به داخل می‌آیند.» او نتیجه می‌گیرد: «بنابراین همه آدم‌ها معرفی‌شده و شناخته‌شده‌اند.»
او که می‌گوید این فضاها "معمولا امن است٬" ادامه می‌دهد: «اتفاق‌هایی هم که به ندرت می‌افتد یکسری از بین خود آدم‌ها لابد به دلایلی می‌روند و مکان را لو می‌‌دهند.»
محمد البته به رعایت یکسری نکات برای کم‌خطر کردن وضعیت اشاره می‌کند: «این‌که اجازه نمی‌دهند خانم بیاید الکی بچرخد برای این است که ریسک بالا می‌رود. برای این کارها جاهای دیگری وجود دارند.»
یکی دیگر از اقداماتی که از نظر محمد برای افزایش امنیت در این کازینوهاست٬ استفاده از کارگران بنگلادشی در آن‌هاست.
محمد می‌گوید: «یکسری کارگر بنگلادشی در این کازینوها کار می‌کنند که غیرقانونی در ایران‌اند.» او می‌گوید: «آن‌ها هم با فرهنگ کازینو آشنایی دارند و هم چون خودشان جواز کار ندارند٬ نمی توانند بروند لو بدهند. در صورتی که یک کارگر ایرانی ممکن است اگر روزی ۵۰ هزار تومان دستمزد بگیرد اما ببیند در این خانه‌ها میلیاردی پول جا به جا می‌شود برود لو بدهد.»
مریم اما می‌گوید که "امکان ندارد" دستگاه‌های امنیتی در جریان برج‌ها نباشند. او می‌گوید فقط "اینجا همه چیز قیمت دارد٬" و اضافه می‌کند که "لابد تا وقتی قیمت‌ها به خوبی پرداخته شوند میزها سرجایشان هستند."

روحانی: لایحه جرم سیاسی باید تدوین شود

روحانی: لایحه جرم سیاسی باید تدوین شود

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در همایش گرامیداشت هفته قوه قضائیه تاکید کرد که لایحه جرائم سیاسی و امنیتی باید تدوین شود. وی همچنین اظهار داشت که در قضاوت ایران تفاوتی بین شیعه، سنی، مسلمان و مسیحی نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در سخنرانی‌اش به مناسبت هفته گرامیداشت قوه قضائیه، تاکید کرده است که لایحه جرائم سیاسی و امنیتی باید تدوین شود.
وی در این مراسم که روز یک‌شنبه ۷ تیر (۲۸ ژوئن) در تهران برگزار شد، گفته است: «امیدواریم با همکاری دستگاه قضا، لایحه جرایم سیاسی و امنیتی را تدوین کنیم، چرا که باید مشخص شود جرم سیاسی چیست و جرم امنیتی کدام است و مشخص شدن این موضوع به نشاط سیاسی جامعه ما می‌افزاید.»
روحانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشته که سیستم قضایی ایران همه انسان‌ها را با چشم برابر نگاه می‌کند و تفاوتی بین شیعه و سنی، مسلمان و مسیحی و اقوام مختلف و همینطور احزاب و گرایش‌های سیاسی گوناگون قائل نمی‌شود.
بیشتر بخوانید: "حصر خانگی" در جمهوری اسلامی قانونی می‌شود
این در حالی است که قوه قضائیه ایران همواره از سوی فعالان حقوقی، مدنی و سیاسی به داشتن رویکرد سیاسی و صدور احکام سیاسی برای پرونده‌های قضایی متهم می‌شود.
رئیس جمهوری ایران همچنین گفته است مردم باید در مراجعه به "خانه قضا عدل و انصاف و برابری را لمس کنند."
روحانی ادامه داده است: «امروز شرایط ما با دیروز متفاوت است و با پشتوانه دستگاه قضاست که باید مردم حقوق مالکیت، آبرو، حیثیت و حتی آزادی بیان و اندیشه را برای خود ببینند و این دستگاه قضاست که باید این اطمینان را در جامعه به وجود بیاورد.»
جنجال بر سر تعریف جرم سیاسی
بحث تدوین لایحه جرم سیاسی از ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی تا کنون وجود داشته است ولی همچنان تعریف مشخصی از جرم سیاسی در قوانین جزایی و مدنی ایران وجود ندارد. به همین علت هم کسانی که به دلیل فعالیت‌های سیاسی و نیز داشتن عقاید دیگرگونه مجازات می‌شوند، با نام زندانیان امنیتی خوانده می‌شوند.
در روزهای آخر ریاست آیت‌الله شاهرودی بر قوه قضائیه در سال ۱۳۸۷ و در ادامه بررسی لایحه قانون مجازات اسلامی، ماده چهار این لایحه با موضوع "جرم سیاسی" در جلسه مسئولان عالی قضایی به سرانجام رسید و تصویب شد.
بیشتر بخوانید: انتقاد نمایندگان ادوار مجلس از دو طرح احزاب و جرم سیاسی
اما با تغییر ریاست قوه قضائیه، صادق آملی لاریجانی رئیس جدید این قوه بدون توجه به تصویب لایحه جرم سیاسی در زمان شاهرودی اقدام به تهیه لایحه جدید کرد. در سال ۱۳۸۹ قوه قضائیه اعلام کرد معاونت حقوقی این سازمان در حال بررسی لایحه جرم سیاسی است و این لایحه به زودی به مجلس تقدیم می شود.
بالاخره در پاییز ۱۳۹۲ كميسيون قضایی مجلس اعلام كرد كه كميسيون مشتركی متشکل از اعضای كميسيون قضايی و کمیسیون امنيت ملی و سياست خارجی قرار است طرح تعریف جرم سیاسی را بررسی كنند.
بر اساس طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس "هرگاه رفتاری با انگیزه نقد عملکرد حاکمیت یا کسب یا حفظ قدرت واقع شود، بدون آن‌که مرتکب، قصد ضربه‌زدن به اصول و چهارچوب‌های بنیادین نظام جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، جرم سیاسی محسوب می‌شود."
این تعریف از جرم سیاسی مورد اعتراض منتقدان و حتی بخشی از حاکمیت نیز قرار گرفت. از جمله رئیس دیوان عدالت اداری همان ‌زمان در یک مصاحبه گفت: «این طرح به این معنی است که باید به طور کلی جلوی هر نقدی را بگیریم. به این ترتیب می‌توان به‌هر نقادی جرم سیاسی گفت، هر انتقادی جرم سیاسی است و منتقد باید برود دادگاه که او را سین جیم کنند که چرا نقد کرده‌اید.»
طرح مورد نظر همچنان در مجلس در حال بررسی است.

دکل "دین"، گمشده در ایران یا فعال در مکزیک و قطر؟

دکل "دین"، گمشده در ایران یا فعال در مکزیک و قطر؟

تنی چند از اعضای كميسيون انرژی مجلس ایران قصد پیگیری موضوع دکل نفتی گمشده در ایران با نام "دین" را دارند. دکل گمشده به ادعای برخی در قطر و به ادعای برخی دیگر در مکزیک مشغول به‌کار است. دکل دین ۷۸ میلیون دلار ارزش دارد.
تنی چند از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی قصد دارند بعد از تعطیلات مجلس، موضوع دکل نفتی گمشده در ایران را پیگیری کنند.
پایگاه اینترنتی فرارو در گزارشی به ماجرای گم شدن این دکل نفتی پرداخته و ارزش این دکل را حدود ۷۸ میلیون دلار اعلام کرده است. به گزارش این پایگاه اینترنتی این دکل با نام "دین" در سال ۱۳۹۰ از یک شرکت خارجی خریداری شده است.
نادر قاضی پور، نماینده مجلس برای نخستین بار مدعی شده بود که دكل نفتی دين از تركيه خريداری شده اما وجود خارجی ندارد. بیژن زنگنه وزیر نفت هم مفقود شدن دکل نفتی متعلق به ایران را تائید کرد و گفت که با شکایت وزارت نفت پرونده‌ای در قوه قضائیه تشکیل شده و موضوع در دست بررسی است.
زنگنه همچنین در گفت‌وگو با رسانه‌های ایرانی تاکید کرده بود که مفقود شدن دکل نفتی مربوط به دولت گذشته (محمود احمدی نژاد) بوده است.
محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه روز یکشنبه (۷ تیر/ ۲۸ ژوئن) گفت: «تاکنون هیچ گزارش رسمی در مورد گم شدن دکل نفتی که این روزها بحث آن مطرح می شود، به قوه قضائیه نرسیده است.»
حسين اميری خامكانی، سخنگوی كميسيون انرژی مجلس تاكيد كرده كه قرار است پس از اتمام تعطيلات مجلس، موضوع دكل دين در دستور كار مجلس قرار گيرد تا ابعاد ماجرا معلوم شود.
به گفته وی هنوز گزارشی در خصوص این دكل نفتی خريداری شده، به کمیسیون انرژی مجلس ارائه نشده و از همين رو كل داستان در پرده‌ای از ابهام قرار دارد.
خامکانی افزوده: «دكل خريداری شده با نام دین هيچ‌وقت به ايران نيامده؛ البته اين مساله در دولت سابق رخ داده و حالا دولت يازدهم بايد پيگيری كند و موضوع را به سرانجام برساند.»
دکل دین در قطر یا مکزیک!
سيد حميد حسينی، از فعالان بازار فرآورده‌های نفتی می‌گوید هر چند که برخی می‌گويند دكل دین در قطر رويت شده اما من گزارشی را ديده‌ام كه در آن اشاره شده دكل حفاری كه قرار بود امروز در خليج فارس باشد، در آب‌های مكزيك مشغول به كار است.
به گفته وی این دکل در زمان تحریم‌ها توسط ایران خریداری شده است و احتمالا دلالان که در این میان حضور داشته‌اند، تلاش کرده بودند معامله دکل نفتی دین را جوش بدهند.
به گفته حسینی احتمالاتی در روند خرید این دکل وجود داشته و دکل درواقع خریداری شده اما فقط "قسط اول آن پرداخت شده و بعد از آن ديگر پولی از سوی ايران واريز نشده" و در نتيجه مالك دكل آن را به شركتی ديگر فروخته است.
احتمال دیگر از منظر وی اینگونه است که "واسطه‌ها قسط‌های بعدی را دريافت كرده‌اند اما پولی به فروشنده دكل نداده‌اند" و احتمال دیگر به گفته وی این است که "شركت تاسيسات دريايی با اطلاع از اينكه واسطه‌ها پول را به شركت فروشنده نمی‌دهند، آن را پرداخت كرده باشد."
حسینی می‌گوید: «يك موضوع برای من مسلم است، و آن اين است که پول به شركت فروشنده نرسيده است، درست است كه اين پول از سوی ايران پرداخت شد اما در جيب دلالان و واسطه‌هايی است كه در اين قرارداد حضور دارند.»
به اعتقاد این فعال بازار فرآورده‌های نفتی، اگر اين دكل متعلق به ايران بوده، يعنی شركت فروشنده پول آن را گرفته بود، نمی‌توانست آن را به شركتی ديگر و به نقطه‌ای ديگر منتقل كند چون مالك آن ایران بوده است.
حسینی افزود: «حقيقت اين است كه ما پولی داديم و دكلی نداريم.»

پرونده‌ی هسته‌ای ایران اشتاین مایر: مذاکرات اتمی با ایران تا ۳۰ ژوئن پایان نمی‌یابد

پرونده‌ی هسته‌ای ایران اشتاین مایر: مذاکرات اتمی با ایران تا ۳۰ ژوئن پایان نمی‌یابد

وزیر خارجه آلمان از احتمال ادامه مذاکرات پس از مهلت تعیین شده خبر داد. او گفت اگر توافقی صورت نگیرد، همه می‌بازند و ایران در انزوا باقی می‌ماند. وزیر خارجه ایران نیز برای مشورت با رهبری به تهران بازمی‌گردد.
مذاکرات درباره برنامه اتمی ایران روز یکشنبه (۲۸ ژوئن / ۷ تیر) در وین ادامه یافت. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک دیپلمات غربی می‌نویسد: «مذاکرات وارد مرحله‌ای خطرناک شده و تنش‌ها در روزهای باقی مانده به مهلت توافق افزایش یافته است.»
روز شنبه یک دیپلمات ارشد غربی به خبرگزاری رویترز گفته بود که مشکل‌ترین بخش‌های توافق اتمی که مربوط به دسترسی به تاسیسات نظامی و هسته‌ای ایران است، باید در چند روز آینده حل شود. آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرده است که "ایران اجازه بازرسی از سایت‌های نظامی خود را به بیگانگان نخواهد داد".
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا پیش از ظهر یکشنبه با هم دیدارکردند. ظریف و کری هر دو روز شنبه به خبرنگاران گفته بودند که هنوز "کار دشوار" پیش روست.
با این حال فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی، روز یکشنبه که در وین برای گفتگو به جان کری و محمد جواد ظریف پیوست، گفت که هنوز هم ممکن است که ایران و قدرت‌ها‌ی جهان در آخرین لحظه به توافق برسند. موگرینی در توییتی درباره مذاکرات وین نوشت: «اگر همه طرف‌های مذاکره اراده سیاسی قوی در این لحظه‌های آخر داشته باشند، می‌توانیم به توافق برسیم.»
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان نیز یکشنبه وارد وین می‌شود. اشتاین مایر پیش از ورود به وین ابراز خوش‌بینی کرد که مناقشه اتمی ایران قابل حل است، اگرچه به گفته او نه تا مهلت تعیین شده ۳۰ ژوئن.
اشتاین مایر در مصاحبه با روزنامه آلمانی "ولت ام زونتاگ" گفت: «هدف ما این است که تا پایان ژوئن به نتیجه برسیم، اما ممکن است که ۳۰ ژوئن بیش از ۲۴ ساعت داشته باشد.»
اشتاین مایر در پاسخ به این پرسش که آیا امکان شکست مذاکرات و "آبروریزی" وجود دارد گفت: «ما نباید هیچگاه از ترس آبروریزی از تلاش برای انجام آنچه ممکن است باز بایستیم یا دست به انجام توافق‌های غیرمسئولانه بزنیم. اگر توافقی صورت نگیرد، همه می‌بازند. ایران در انزوا باقی می‌ماند. مسابقه تسلیحاتی جدید در منطقه‌ای بحران‌زده می‌تواند پیامدهای دشواری داشته باشد. همسایگان ایران به خاطر بیشتر شدن بلندپروازی این کشور برای دستیابی به سلاح اتمی رنج خواهند کشید. جامعه بین‌الملل نیز در پایان دادن به یک کشمکش از راه سیاسی ناموفق خواهد بود.»
مذاکرات یکشنبه ۲۸ ژوئن (۷ تیر)میان محمد جواد ظریف و جان کری، وزیران امور خارجه ایران و آمریکا، در وین
هموند: توافق نکردن بهتر از توافق بد است
فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا، نیز روز یکشنبه (۲۸ ژوئن / ۷ تیر) وارد محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای در وین شد. او به خبرنگاران گفت که هنوز اختلاف نظر‌های اساسی درباره توافق اتمی مطرح شده بین قدرت‌های جهان و ایران وجود دارد.
هموند گفت: «چند عرصه ‌مختلف هست که ما در آن هنوز برای توضیح توافقی که در لوزان به آن رسیده‌ایم، اختلاف نظر اساسی داریم.» اشاره هموند به توافق اتمی اولیه‌ای است که میان ایران و گروه ۱+۵ در تاریخ ۲ آوریل در لوزان صورت گرفت.
وزیر امور خارجه بریتانیا همچنین گفت: «اگر بخواهیم در روزهای‌آینده به توافق برسیم، باید بده و بستان صورت گیرد.» او افزود که خط قرمزهایی وجود دارد که نمی‌توان از آن گذشت. هموند گفت به جای توافقی بد با ایران بهتر است توافقی با این کشور صورت نگیرد.
موضوع مورد مناقشه: بازدید از سایت‌های نظامی
وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه با "ولت ام زونتاگ" گفته است که اگر در مورد بازرسی از سایت‌های نظامی ایران روشنی حاصل نشود، توافق اتمی با این کشور صورت نخواهد گرفت.
لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، نیز روز شنبه (۲۷ ژوئن) پس از ورود به وین سه شرط "غیرقابل گذشت" را برشمرد که ایران برای رسیدن به توافق جامع اتمی باید برآورده کند. به گفته وی، ایران باید در صورت لزوم سایت‌های نظامی خود را برای بازدید به روی بازرسان باز کند و فن‌آوری اتمی خود را محدود کند. فابیوس همچنین گفت چنانچه ایران به تعهداتی که در توافق اتمی کرده، عمل نکند، به طور خودکار مورد تحریم قرار خواهد گرفت.
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، نیز به "العالم"، شبکه تلویزیونی عربی زبان متعلق به جمهوری اسلامی ایران، گفته است که بعضی پیشنهادات مطرح شده در توافق اولیه در لوزان را دیگر نمی‌توان به کار بست، چون برخیکشورهای گروه ۱+۵ موضع خود را تغییر داده‌اند.
ظریف برای مشورت به تهران می‌رود
به نوشته خبرگزاری‌ها، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درصدد است یکشنبه به تهران بازگردد تا با رهبر جمهوری اسلامی درباره مذاکرات اتمی مشورت کند.
خبرگزاری تسنیم با استناد به منبعی که نامش ذکر نشده نوشته که ظریف امشب به تهران می‌رود و فردا به وین بازمی‌گردد. یک منبع رسمی ایرانی که نخواسته نامش فاش شود به رویترز گفته که ظریف می‌خواهد با رهبر جمهوری اسلامی درباره برخی نکات مطرح در مذاکرات اتمی در وین مشورت کند.
در این میان یک مقام رسمی آمریکایی که خواسته ناشناس بماند، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته است که دولت آمریکا مشکلی با تصمیم وزیر امور خارجه ایران برای بازگشت به تهران ندارد. این مقام رسمی افزوده که انتظار می‌رفت وزیران حین مذاکرات اتمی میان وین و کشورهای‌شان رفت و آمد کنند.


فرانسه سه شرط برای توافق اتمی با ایران وضع کرد

فرانسه سه شرط برای توافق اتمی با ایران وضع کرد 
 
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد که ایران باید سه شرط را برای دستیابی به توافق اتمی بپذیرد. این سه شرط به تحقیقات هسته ای، مساله بازرسی ها و از سر گیری تحریم ها به صورت اتوماتیک در صورت نقض توافق از سوی ایران مرتبط است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، لوران فابیوس که شنبه 27 ژوئن در وین سخن گفته، تاکید کرد دست یابی به توافقی بر سر برنامه اتمی ایران، همچنان دشوار است چرا که اختلاف ها بر سر مسائل اساسی، پابرجا است.
این سخنان فابیوس در پایتخت اتریش پس از آن مطرح می شود که وزرای امور خارجه آمریکا و ایران گفتند همچنان فعالیت جدی به منظور دست یابی به توافق اتمی نهایی نیاز است.
وزیر امور خارجه فرانسه گفت: «آنچه می خواهیم توافقی قوی است که حق ایران را در دستیابی به انرژی هسته ای صلح آمیز به رسمیت بشناسد و در عین حال توقف تلاش ایران را برای دست یابی به جنگ افزار اتمی به صورت نهایی تضمین کند.»
او تاکید کرد: «سه شرط برای تحقق این هدف وجود دارد که نمی توان از هیچکدام از آن ها چشم پوشی کرد، یکی این که توان ایران در تحقیقات و توسعه اتمی به طور دائم محدود شود، دوم نظام بازرسی مستحکم و قاطعی وضع شود که در صورت ضرورت پایگاه های نظامی را شامل شود و سوم در صورتی که ایران تعهدات خود را نقض کند، تحریم ها به صورت اتوماتیک بار دیگر اعمال شود.»
فابیوس گفت: «این سه شرط به حاکمیت ملی ایران احترام می گذارد. این شرط ها هنوز از سوی همگان مورد پذیرش واقع نشده اما پایه های اصلی مثلثی است که توافقی قوی را تضمین می کند.»
از پاییز 2013 و پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران، گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، دور تازه ای از مذاکرات را با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور آغاز کرد؛ برنامه ای که از سال 2003 رابطه ایران و جامعه جهانی را پر تنش کرده است.
ایالات متحده و برخی از همپیمانانش این شک را دارند که ایران از برنامه اتمی خود برای دست یابی به اسلحه اتمی استفاده می کند. تهران اما اصرار دارد که برنامه اتمی اش صلح آمیز است.
پس از توافق موقت نوامبر 2013 و توافق اولیه آوریل 2015، اکنون دو طرف تا 30 ژوئن جاری فرصت دارند به توافق جامع و نهایی دست یابند.
وزارت امور خارجه آمریکا به نقل از جان کری وزیر امور خارجه این کشور گزارش داده که گفته است: «فعالیت جدی وجود دارد که باید آن را انجام دهیم. برخی مسائل بسیار دشوار پیش روی ما است.»
برپایه صورتجلسه ای که وزارت امور خارجه آمریکا از گفت و گوهای کری و وزیر امور خارجه ایران منتشر کرده، محمد جواد ظریف نیز گفته است: «من نیز موافقم، اما شاید نه درباره مسائل پیش رو، بلکه بر سر ضرورت فعالیت جدی تا بتوان در دستیابی به توافق رو به جلو حرکت کرد.»
کری که شنبه 90 دقیقه با ظریف گفت و گو کرده بود، اظهار داشته است که نسبت به دست یابی به توافق، «خوشبین» است.
مسئولان نزدیک به مذاکرات می گویند که تا کنون توافقی بر سر روند لغو تحریم ها و سرعت آن و چگونگی کاهش ذخیره ایران از اورانیوم غنی سازی شده به غلظت پایین حاصل نشده است.
مساله تحقیقات هسته ای، تعداد سانترفیوژهایی که در آینده از آن ها برای غنی سازی اورانیوم استفاده خواهد شد، مساله ورود بازرسان سازمان ملل متحد به پایگاه های نظامی ایران و دیگر پایگاه ها و تماس با دانشمندان هسته ای ایرانی، از دیگر مسائل مورد اختلاف باقی مانده است.

تهدید خانواده زندانیان بلوچ توسط وزارت اطلاعات ایران

تهدید خانواده زندانیان بلوچ توسط وزارت اطلاعات ایران 
 
تصویر زندانیان هم پرونده مولوی نقشبندی
منابع حقوق بشری ایران روز یکشنبه 28 ژوئن 2015 طی گزارشی از تهدید خانواده زندانیان عقیدتی بلوچ توسط وزارت اطلاعات ایران خبر دادند.
به گزارش هرانا خبرگزاری فعالان حقوق بشر ایران، ماموران وزارت اطلاعات ایران در تهدید ضمنی به خانواده "ملک محمد آبادیان" یکی از زندانیان بلوچ در زندان زاهدان، گفتند: "اگر بخواهیم زندانیان شما را آزاد کنیم باید برای هر نفر یک سند 5 میلیارد تومانی وثیقه  بگذارید".
دراین تماس عناصر وزارت اطلاعات به خانواده زندانیان تاکید کردند: "ما مطلعیم که شما کسی را ندارید تا حمایتتان کند و این وثیقه ها را تهیه کند".
 نسرین آبادیان دختر ملک محمد آبادیان در تماس با فعالین حقوق بشری، از وضعیت بد خانواده خود پس از بازداشت پدر و برادرانش و تعلل کردن در رسیدگی به وضعیت این زندانیان از سوی مسئولان خبر داده است.
نسرین آبادیان گفت: "بخاطر نبود پدر و برادران و نداشتن سرپرست مرد در خانواده ما با مشکلات خیلی زیادی رو به رو شدیم، همه زندگی ما بهم ریخته، بیماری خودم یه طرف بیماری خواهرم یه طرف."
وی افزود: "با وجود نقض حکم پدرم در دیوان عالی کشور و وعده های همیشگی آزادی پدرم که توسط مسئولان داده می شود و هیچ خبری از آزادی نیست و ما در چنین شرایط بدی هستیم باید چکار کنیم، تکلیف ما بعد از گذشت سه سال چیه، چقدر دیگه باید زجر بکشیم".
خانم آبادیان در ادامه گفت: "قبل از ماه رمضان برادر کوچیکم برای پیگیری وضعیت پدر و برادرانم رفتند، هم دادستان محمد مرزیه و هم نماینده رهبری سلیمانی گفتند که ما هر چه زودتر برای آزادی آنها اقدام می کنیم اما این حرف هم دروغ از آب در آمد و وقتی برادرم رفته به وزارت اطلاعات آنها به وی گفتند که ما در این سه چهار سال به نتایج دیگری رسیدیم و دلایل دیگری پیدا کردیم که جرمشان را اثبات می کند".
وی گفته است که وزارت اطلاعات هیچگونه دلایلی برای گفته هایش ارائه نداده است و تنها بر سند 5 میلیارد تومانی برای وثیقه تاکید دارند"
ماموران به خانواده آبادیان گفته بودند که مولوی نقشبندی (یکی از چهره های مذهبی بلوچستان) به خاطر جایگاه اجتماعی اش توانست وثیقه را تهیه کن اما ما مطمئنیم که شما کسی ندارید که سند 5 میلیاردی برایتان وثیقه بگذارد".
 ملک محمد آبادیان و سه فرزندش به نام های هادی آبادیان، جواد آبادیان و عبدالله آبادیان در فوریه 2011 به اتهام ترور مولوی جنگی زهی یکی از علمای سنی و فرمانده بسیج روستای حاجی آباد از توابع دهستان کیشکور شهرستان سرباز، به همراه مولوی فتحی محمد نقشبندی و فرزندش عبدالغفار نقشبندی بازداشت شدند و پس از مدتی حکم اعدام برای وی و یکی از فرزندانش صادر شد اما دیوان عالی کشور رای به نقض حکم صادره داد و پس از مدتی مولوی نقشبندی که از سوی وزارت اطلاعات به عنوان متهم اصلی معرفی می شد با وجود تبرئه با سند 5 میلیارد تومانی آزاد شد اما دیگر مظنونان این پرونده همچنان در بازداشت به سر می برند.

تمدید مذاکرات اتمی ایران برای یکماه دیگر

تمدید مذاکرات اتمی ایران برای یکماه دیگر
 
ایران روز یکشنبه 28 ژوئن اعلام کرد که مذاکرات اتمی این کشور با قدرتهای جهانی برای یکماه دیگر تمدید شده است. دو طرف قرار بود تا پایان ماه جاری میلادی به یک توافق جامع اتمی برسند.

خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، اعلام کرد که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه وین، پایتخت اتریش را به قصد تهران ترک کرد.

یک مقام در تیم مذاکره کننده اتمی ایران گفت که ظریف و جان کری، همتای آمریکایی او، در مورد "متن توافقنامه و جزئیات" به تبادل نظر پرداختند و "مذاکرات می تواند بعد از موعد مقرر 30 ژوئن ادامه یابد."

یک مقام آمریکایی هم گفت که تمام طرفهای حاضر در مذاکرات اتمی موافقت خود را با تمدید مدت مذاکرات تا بعد از موعد 30 ژوئن  اعلام کردند.

این مقام آمریکایی در مورد بازگشت ظریف به تهران گفت که "این امری عادی" است و تاکید کرد که "وزیران می توانند برای تبادل نظر به پایتخت کشورهای خود سفر کنند."

روز شنبه لوران فابیوس در هنگام ورودش به وین گفت که ایران باید سه شرط را برای رسیدن به یک توافق اتمی بپذیرد.

فابیوس گفت: «سه شرط برای تحقق این هدف وجود دارد که نمی توان از هیچکدام از آن ها چشم پوشی کرد، یکی این که توان ایران در تحقیقات و توسعه اتمی به طور دائم محدود شود، دوم نظام بازرسی مستحکم و قاطعی وضع شود که در صورت ضرورت پایگاه های نظامی را شامل شود و سوم در صورتی که ایران تعهدات خود را نقض کند، تحریم ها به صورت اتوماتیک بار دیگر اعمال شود.»

مسئولان نزدیک به مذاکرات می گویند که تا کنون توافقی بر سر روند لغو تحریم ها و سرعت آن و چگونگی کاهش ذخیره ایران از اورانیوم غنی سازی شده به غلظت پایین حاصل نشده است.
مساله تحقیقات هسته ای، تعداد سانترفیوژهایی که در آینده از آن ها برای غنی سازی اورانیوم استفاده خواهد شد، مساله ورود بازرسان سازمان ملل متحد به پایگاه های نظامی ایران و دیگر پایگاه ها و تماس با دانشمندان هسته ای ایرانی، از دیگر مسائل مورد اختلاف باقی مانده است.

شنبه، تیر ۰۶، ۱۳۹۴

کاهش حکم محرومیت از وکالت نسرین ستوده فعال مدنی

کاهش حکم محرومیت از وکالت نسرین ستوده فعال مدنی 
تصویر آرشیوی از نسرین ستوده
در آغاز نهمین ماه تحصن نسرین ستوده در مقابل کانون وکلا، دادگاه انتظامی وکلا طی حکمی، تعلیق پروانه وکالت این وکیل سرشناس دادگستری را از 3 سال به 9 ماه کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسرین ستوده با اعلام این مطلب در صفحه فیسبوک خود نوشته است: "بر اساس حکم جدیدی که از شعبه دوم دادگاه انتظامی وکلا صادر و دیروز 4 تیر 94 ابلاغ شد, حکم تعلیق پروانه‌ی وکالتم از 3 سال به 9 ماه کاهش پیدا کرده است. بدین ترتیب امیدوارم با توجه به پایان 9 ماه از زمان صدور حکم قبلی, طی روزهای آینده نسبت به تمدید پروانه و پایان تحصن اقدام نمایم".
براساس گزارش هرانا، سپتامبر سال گذشته شعبه دوم دادگاه انتظامی وکلا به ریاست ماجد وثوقی، وکیل پایه یک دادگستری و دوتن از دادیاران این شعبه، حکم محرومیت نسرین ستوده از وکالت را صادر کرد، این دادگاه که به منظور رسیدگی به درخواست دادسرای اوین تشکیل شده بود، پروانه وکالت خانم ستوده را به مدت سه سال تعلیق کرد، این در حالی بود که این وکیل دادگستری که وکالت بسیاری از پرونده های فعالین مدنی و سیاسی را بر عهده داشت، به تازگی از زندان آزاد شده بود.
متعاقب آن نسرین ستوده از نه ماه قبل و در اعتراض به حکم تعلیق پروانه وکالت از سوی دادگاه انتظامی وکلا اقدام به تحصن آرام و مدنی در مقابل کانون وکلای دادگستری با عنوان “حق کار، حق دگراندیشان” کرد.
در فروردین ماه سال جاری خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دادیار اجراى احکام دادسراى ناحیه 33، درنامه اى به کانون وکلاى دادگسترى مرکز، اعلام کرده است که شعبه54 دادگاه تجدید نظر استان تهران طى دادنامه اى ده سال محرومیت از حرفه وکالت نسرین ستوده را به دو سال تبدیل نموده است.
خانم ستوده پیشتر در سال 2010، به دلیل فعالیت های مسالمت امیز و حقوق بشری، به شش سال حبس و 10 سال محرومیت از وکالت محکوم شده بود، وی از اوت 2010 تا سپتامیر 2013  به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی"، در زندان اوین به سر برد و پس از آزادی، بنابر دستور دادگاه انتظامی وکلا، مجوز وکالت وی از سپتامبر 2014، به مدت 3 سال، باطل شد.
نسرین ستوده لنگرودی (زاده 1963) حقوقدان،وکیل دادگستری و فعال اجتماعی است. او عضو کانون مدافعان حقوق بشر،کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان و انجمن حمایت از کودکان بوده و وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانیِ کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را برعهده داشته‌است. خانم ستوده در سال 2009 برنده جایزه حقوق بشر "سازمان حقوق بشر بین‌الملل" شد.

فیفا پرسپولیس را به پرداخت ۳۷هزار دلار محکوم کرد

فیفا پرسپولیس را به پرداخت ۳۷هزار دلار محکوم کرد

تیم پرسپولیس تهران که فصل خوبی را پشت سر نگذاشته با مشکلات تازه‌ای برای فصل آینده روبرو شده است. شکایت بازیکنان و مربیان خارجی سابق این تیم ممکن است به کسر امتیاز از رقابت‌های لیگ آینده منجر شود.
فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) تیم پرسپولیس تهران را به پرداخت ۳۷هزار دلار به سکو برت، بازیکن خارجی این تیم محکوم کرده است. این مدافع اهل مالی در آبان ۱۳۸۹ به سرخپوشان پایتخت پیوست.
وب‌سایت باشگاه پرسپولیس ضمن اعلام خبر حکم صادر شده توسط فیفا، به نقل از آرش نجفی، نماینده حقوقی باشگاه نوشت: «بر اساس این حکم، نامه‌ای را برای فیفا ارسال می‌کنیم تا مستندات را ارائه کنند تا ببینیم روال پرونده چگونه بوده است. آیا دفاعی صورت گرفته و اگر گرفته چگونه بوده است.»
این تنها پرونده شکایتی نیست که تیم پرسپولیس تهران با آن روبرو است. به نوشته رسانه‌های ایران این تیم ممکن است فصل جدید را با کسر امتیاز آغاز کند.
به نوشته وب‌سایت "ورزش سه"، شکایت مانوئل ژوزه و دستیارانش، آرفی، ولاتکو و ممدوتال در جریان است و این احتمال وجود دارد که اومانیا و گابریل هم از پرسپولیس شکایت کنند.
آرش نجفی در مورد شکایت‌های صورت گرفته از پرسپولیس به خبرگزاری مهر گفت: «با توجه به تعدد پرونده‌های حقوقی باشگاه پرسپولیس و پراکندگی اسناد و نامه‌نگاری‌های صورت گرفته، ضروری است که برای جلوگیری از تضییع حقوق باشگاه در این بخش ساماندهی لازم صورت بگیرد.»
او افزود: «قصد داریم در وهله اول بانک اطلاعاتی کاملی را درباره هر پرونده ایجاد و اسناد را متمرکز کنیم.»
با این حال گزارش "ورزش سه" تصریح می‌کند که شکایت اشپیتیم آرفی، ولاتکو گروزدانوفسکی و ممدوتال به فیفا به مرحله صدور رای نهایی رسیده که در صورت عدم پرداخت مطالبات بازیکنان خطر کسر امتیاز پرسپولیس را تهدید خواهد کرد.
اشپیتیم آرفی حدود ۷۰۰ میلیون تومان از پرسپولیس طلبکار است. طلب ولاتکو گروزدانوفسکی ۵۵هزار دلار و ممدوتال ۱۰۵ هزار دلار از این باشگاه مطالبه کرده است.
با توجه به شرایط نامناسب مالی باشگاه پرسپولیس این تیم برای رهایی از این شکایت‌ها باید در حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به طلبکاران خارجی خود پرداخت کند.
در غیر این صورت این احتمال وجود دارد که پرسپولیس فصل را با امتیاز منفی آغاز کند. پیش‌تر نیز این تیم به علت شکایت بازیکنان خارجی خود با کسر امتیاز روبرو شده است.


موانع بزرگ در مسیر توافق اتمی میان ایران و گروه 1+5

موانع بزرگ در مسیر توافق اتمی میان ایران و گروه 1+5

اعلام دستیابی به تفاهم نامه لوزان در آوریل 2015
با نزدیک شدن 30 ژوئن، پایان ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق اتمی میان ایران و گروه 1+5، یک دیپلمات غربی روز جمعه گفت که اختلاف ها همچنان میان دو طرف بر سر مسائلی مهم از جمله چگونگی کاهش تحریم ها و ورود بازرسان به نیروگاه های اتمی ایران، پابرجا است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این دیپلمات که خواسته نامش فاش نشود، در وین پایتخت اتریش به خبرنگاران گفت که مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 وارد مرحله نهایی شده «و در روزهای آینده تلاش ها باید برای حل و فصل دشوارترین مسائل باقی مانده متمرکز شود.»
این دیپلمات افزود که «همچنان مسائل ورود بازرسان به برخی پایگاه ها، شفافیت، ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی ایران و تحریمی ها، معضل های دشواری تشکیل می دهند... می توانیم در برخی مسائل به توافق برسیم اما مسائلی اصلی وجود دارد که همچنان بر سر آن ها اختلاف زیاد است.»
از پاییز 2013 و پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران، گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، دور تازه ای از مذاکرات را با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور آغاز کرد؛ برنامه ای که از سال 2003 رابطه ایران و جامعه جهانی را پر تنش کرده است.
ایالات متحده و برخی از همپیمانانش این شک را دارند که ایران از برنامه اتمی خود برای دست یابی به اسلحه اتمی استفاده می کند. تهران اما اصرار دارد که برنامه اتمی اش صلح آمیز است.
پس از توافق موقت نوامبر 2013 و توافق اولیه آوریل 2015، اکنون دو طرف تا 30 ژوئن جاری فرصت دارند به توافق جامع و نهایی دست یابند.
روز جمعه عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایرانی به خبرنگاران گفته بود که روند مذاکرات جاری، بسیار با کندی و دشواری پیش می رود.
اما با وجود موانع بزرگ، یک مسئول آمریکایی بلندپایه روز پنجشنبه به خبرنگاران گفته بود که دستیابی به توافق، ممکن است.
این مقام مسئول که خواسته نامش فاش نشود افزود: «با وجود مسائل دشوار باقی مانده... اما می توانیم راهی را بیابیم که ما را به توافقی خوب برساند. می دانیم بندهای این توافق چه باید باشد.»
مسئولان غربی و ایرانی می گویند که شانس موفقیت در وین بیشتر از احتمال شکست است اما با این وجود هیچ چیزی دست یابی به توافق را تضمین نمی کند.
یک دیپلمات بلندپایه غربی گفته است: «روزهای اندک آینده بسیار دشوار خواهد بود، مذاکراتی در ساعت های شب خواهیم داشت و نیاز به آرامش و حفظ مقدار زیادی از انرژی داریم.» او افزود: «مشخص نیست در این مرحله آیا ایران حاضر به گرفتن تصمیم های دشوار باشد.»
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه به وین رفت تا در مذاکرات اتمی با ایران حضور یابد. قرار است محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز شنبه به وین برسد و با کری درباره پیشرفت های حاصل شده و موانع باقی مانده در مسیر توافق احتمالی، گفت و گو کند. لوران فابیوس وزیر امرو خارجه فرانسه نیز شنبه به وین خواهد رسید.
انتظار می رود در روزهای آینده وزرای امور خارجه بریتانیا، آلمان، روسیه و چین هم به فهرست حاضران در مذاکرات وین اضافه شوند.

اختلاف بر سر مسائل بزرگ

مسئولان نزدیک به مذاکرات می گویند که تا کنون توافقی بر سر روند لغو تحریم ها و سرعت آن و چگونگی کاهش ذخیره ایران از اورانیوم غنی سازی شده به غلظت پایین گرفته نشده است.
مساله تحقیقات هسته ای، تعداد سانترفیوژهایی که در آینده از آن ها برای غنی سازی اورانیوم استفاده خواهد شد، مساله ورود بازرسان سازمان ملل متحد به پایگاه های نظامی ایران و دیگر پایگاه ها و تماس با دانشمندان هسته ای ایرانی، از دیگر مسائل مورد اختلاف باقی مانده است.