پنجشنبه، تیر ۰۴، ۱۳۹۴

مرگ 3 تن در ایران در اثر بیماری تب کریمه کنگو

مرگ 3 تن در ایران در اثر بیماری تب کریمه کنگو
 
محمد رضا شیرزادی رییس اداره کنترل بیماری‌ های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت ایران از ابتلای 9 نفر به تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری شمسی خبر داد که سه تن از آن ها در سه استان مختلف جان خود را از دست داده اند.
این سخنان شیرزادی پس از آن ایراد می شود که چهارشنبه 14 ژوئن حدیث گردکلی رئیس مرکز بهداشت شهرستان چالوس در گفت و گو با خبرگزاری مهر، مرگ یکی از اهالی شهرستان را براثر ابتلا به ویروس تب کریمه کنگو خبر داده بود.
تب خونریزی‌ دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین شرح داده شد.
محمدرضا شیرزادی رییس اداره کنترل بیماری‌ های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت ایران در گفت ‌و گو با خبرگزاری ایسنا، با بیان این که 9 مورد ابتلا به این بیماری از ابتدای سال تا کنون مربوط به استان‌های زاهدان، کرمانشاه، مازندران، خراسان رضوی، یزد و کرمان بوده است، گفت: «همچنین سه مورد فوتی ناشی از این بیماری نیز مربوط به استان ‌های کرمانشاه، خراسان رضوی و مازندران بوده است.»
او شایع‌ت رین راه انتقال این بیماری در ایران را ذبح غیربهداشتی وغیرقانونی دام به ویژه در مناطق روستایی خواند و گفت: «روستاییان هنگام تماس با دام از کندن کنه ‌های روی بدن دام، خودداری کنند. همچنین لباس‌های خود را نیز پس ازخروج از اصطبل و محل نگهداری دام‌ها تعویض کنند و دست و صورت خود را با آب وصابون بشویند؛ چراکه دام بیمار خطر انتقال بیماری‌های بسیاری را دارد.»
وی با اشاره به راهکارهایی برای جلوگیری از انتقال بیماری به پرسنل پزشکی در بیمارستان ‌ها، ادامه داد: «ذبح دام باید در کشتارگاه صورت گیرد و ذبح کنندگان نیز از وسایل حفاظتی استفاده کنند؛ چراکه اغلب موارد مبتلا در کشور،‌ کسانی هستند که به دلایل مختلف دام را در جایی غیر از کشتارگاه ذبح می‌کنند.»
شیرزادی درباره نحوه انتقال بیماری تب کریمه کنگو نیز گفت: «ویروس این بیماری داخل بدن کنه است. نیم ساعت پس از گزش کنه و خونخواری آن،‌ ویروس داخل بدن دام می‌شود و یک هفته دربدن دام ماندگاری دارد و در صورتی که دام طی این یک هفته ذبح شود، خطرناک است.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر