دوشنبه، اسفند ۱۰، ۱۳۹۴

روزانه ۱۵ هزار تومان: بهای هر کودک برای گدایی

روزانه ۱۵ هزار تومان: بهای هر کودک برای گدایی

رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر از کرایه کودکان برای گدایی و حتی فروش آنان خبر داد. معاون رئيس‌جمهوری در امور زنان از وزارت دادگستری درخواست کرده گزارشی درباره‌ی ازدواج‌های زیر سن قانونی ارائه دهد.
به گزارش "پایگاه تحلیلی خبری خانواده و زنان" (۱۰ اسفند ۱۳۹۳) رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر از کرایه و فروش کودکان برای گدایی ابراز تاسف کرده است.
در این خبر که به نقل از خبرگزاری "تسنیم" آمده، فرحناز رافع گفته است که این کودکان برای گدایی روزانه ۱۵ هزار تومان اجاره داده می‌شوند و حتی به قیمت دو میلیون تومان به فروش می‌رسند.
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
رافع یکی از اقدامات سازمان داوطلبان هلال احمر برای مبارزه با این پدیده را کاهش معضل زنان کارتن‌خواب و سروسامان دادن به وضعیت آنان ذکر کرده است. او همزمان اذعان کرده که زیاد مایل به رسانه‌ای کردن اینگونه فعالیت‌ها نیست.
"صورت و اندام سوخته"
فرحناز رافع همچنین از وضعیت کودکانی ابراز تاسف کرده که به دلیل اعتیاد مادرانشان "صورت و اندام آنان نیز به شدت سوخته است". او از اقداماتی برای پیشگیری و اسکان زنان کارتن‌خواب و معتاد سخن گفته و افزوده که جای کار هنوز بسیار است.
بیشتر بخوانید: تعداد معتادان خیابانی تا ۱۰ برابر شده است
معضل زنان معتاد و کارتن‌خواب در ایران ابعاد بزرگی به خود گرفته است. طرح‌های ضربتی برای جمع‌آوری آنان تا کنون نتیجه‌ی چندانی به بار نیاورده است. کودکان یکی از قربانیان اصلی معضل زنان کارتن‌خواب در ایران هستند.
مسئولان مربوطه بارها از خرید و فروش نوزادان در اطراف بیمارستان‌های جنوب شهر تهران خبر داده‌اند. آنان گفته‌اند که زنان کارتن‌خواب و روسپیان به هنگام زایمان در برخی بیمارستان‌های جنوب شهر نوزادان را با دریافت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می‌فروشند.
مرداد سال ۱۳۹۴ یک استاد دانشگاه که چند شب را با کارتن‌خواب‌ها گذرانده بود اعلام کرد که کودکان را حتی پیش از به دنیا آمدن و در شکم مادر پیش‌خرید می‌کنند.
شهیندخت مولاوردی، معاون رئيس‌جمهوری ایران در امور زنان نیز در همان زمان گفته بود از ۱۵ هزار کارتن‌خواب کشور، ۵ هزار تن آنان زنان هستند.

این بینوایان ایرانی اثر ویکتور هوگو نیستند

دادستان: معتادان چهره تهران را مخدوش کرده‌اند

دادستان: معتادان چهره تهران را مخدوش کرده‌اند

دادستان عمومی و انقلاب تهران می‌گوید مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر کاری نیست که فقط پلیس و دستگاه قضائی از عهده انجامش برآیند. او از همه دستگاه‌ها خواست در این زمینه همکاری کنند.
عباس جعفری دولت‌آبادی، دوشنبه دهم اسفند در نشست مشترک معاونان دادستان، قضات دادسرای مواد مخدر تهران و رئیس پلیس مواد مخدر کشور گفت، در مبارزه با مواد مخدر تمرکز بر روی باندهای بزرگ قاچاق دستاورد بیشتری خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، دادستان عمومی و انقلاب تهران تمرکز بر روی پیشگیری، رفع آسیب‌ها و ضربه زدن به بنیان‌های مالی قاچاقچیان مواد مخدر را بسیار با اهمیت عنوان کرد و گفت: «قانون مبارزه با مواد مخدر و اسناد بالادستی بر پیشگیری از جرایم مواد مخدر تاکید دارد.»
بیشتر بخوانید: مواد مخدر صنعتی، مشکل بزرگ ۱۰ سال آینده ایران
ده هزار زندانی مواد مخدر در تهران
دادستان عمومی تهران در بخش دیگری از سخنانش، وجود ۱۰ هزار زندانی مواد مخدر در زندان‌های تهران را بیانگر جدی بودن وظیفه دستگاه‌های مربوط در مقابله با این نوع جرایم دانست.
او حضور "معتادین متجاهر" در تهران را یکی از مشکلات جدی این کلان‌شهر و باعث مخدوش شدن چهره پایتخت عنوان کرد.
سردار علی مویدی رئیس پلیس مواد مخدر نیروی انتظامی (ناجا) برخلاف این سخنان در نشست یاد شده گفته است: «در پایتخت با همکاری نهادها و سازمان‌های متولی وضعیت نسبتاً خوبی فراهم شده است.»
مطابق گزارش‌ها تغییر الگوی مصرف مواد مخدر و افزایش استفاده از مخدرهای صنعتی، دست‌رسی نسبتا آسان به این گونه مواد و کاهش سن شروع اعتیاد از معضلات اصلی در ایران محسوب می‌شود.
این معضلات مسائل جدیدی نیستند. روزنامه کارگزاران حدود یک دهه پیش (۲۲ شهریور ۸۵) به نقل از رئیس وقت مرکز مبارزه با مواد مخدر ناجا نوشت: «حداکثر زمان دسترسی معتادان پایتخت به موادمخدر ۲۰ دقیقه است و در فلکه صادقیه تهران فقط همین مانده تا نوع و مرغوبیت مواد را هم تعیین کنند.»
بیشتر بخوانید: ناتوانی حکومت ایران در مقابله با سونامی اعتیاد
بازگشت به چرخه اعتیاد
دادستان تهران می‌گوید برای مقابله موثر با مسئله اعتیاد لازم است که دستگاه‌های دیگر نظیر سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی با پلیس و قوه قضائیه همکاری کنند.
او در ادامه افزود: «نکته مهم‌تر از لزوم همکاری و هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط با موضوع اتخاذ سیاستی است که معتادان به چرخه قبلی بازنگردند؛ زیرا در حال حاضر چرخه اعتیاد به نحوی است که معتاد پس از درمان دوباره به چرخه قبلی باز می‌گردد.»

چهره دردناک شب‌های تهران؛ دنیای معتادان و کارتن‌خواب‌ها

محمد یزدی و مصباح یزدی به مجلس خبرگان راه نیافتند

محمد یزدی و مصباح یزدی به مجلس خبرگان راه نیافتند

mediaمجلس خبرگان
ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که ۳ میلیون و ۸۸۹ هزار و ۸۸۷ نفر در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حوزۀ انتخابیه تهران شرکت کرده اند، در حالی که به گفتۀ وزیر کشور تنها ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزۀ انتخابیه تهران شرکت داشته‌اند.
با ملاحظۀ اطلاعیه ۷۲ ستاد انتخابات کشور در حوزۀ انتخابیه تهران و در قیاس با آرای شمارش شدۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی، حدود یک میلیون نفر بیشتر در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت جسته اند. این اولین بار است که نرخ مشارکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری با فاصلۀ بسیار بیش از نرخ مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی به ویژه در تهران اعلام می شود.
بر پایۀ همین اطلاعیه اکبر هاشمی رفسنجانی نخستین منتخب انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزۀ انتخابیه تهران اعلام شده است و احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، به عنوان نفر پانزدهم توانسته به مجلس خبرگان راه یابد. با این حال، دو روحانی دیگر، محمد یزدی، رییس کنونی مجلس خبرگان، و محمدتقی مصباح یزدی، روحانی تندرو، از راه یافتن به مجلس خبرگان رهبری بازمانده‌اند.
ساعتی قبل از اعلام نتیجۀ قطعی انتخابات مجلس خبرگان در حوزۀ انتخابیه تهران، ستاد انتخابات کشور اعلام کرده بود که نتیجۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حوزۀ انتخابیه تهران هنوز نهایی نشده و بعد از شمارش کامل آرا اعلام خواهد شد.

پیروزی قاطع رفسنجانی و روحانی در انتخابات خبرگان.. مصباح یزدی رای نیاورد



پیروزی قاطع رفسنجانی و روحانی در انتخابات خبرگان.. مصباح یزدی رای نیاورد
 
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و محمد آقا امامی به ترتیب حائز اکثریت نسبی آراء در اولین شمارش آرای خبرگان تهران تا این لحظه اعلام شدند.
بنا بر این اعلام، از مجموع آرای ماخوذه، در تهران کاندیداهای زیر به ترتیب حائز اکثریت آرا شده‌اند:
۱- اکبر هاشمی رفسنجانی
۲- حسن روحانی
۳- محمد آقا امامی
۴- محسن قمی
۵ - محمد علی موحدی
۶- قربانعلی دری نجف‌آبادی
۷- سید ابوالفضل می‌رمحمدی
۸- محمد محمدی نیک
۹- ابراهیم حاج امینی نجف آبادی
۱۰- سیدمحمود علوی
۱۱- احمد جنتی
۱۲- نصرالله شاه‌آبادی
۱۳- محمدعلی تسخیری
۱۴- محسن اسماعیلی
۱۵- محمد یزدی
۱۶- محمدحسن زالی
شایان ذکر است که محمد تقی مصباح یزدی یکی از روحانیون تندروی نزدیک به رهبر ایران، در این دور از انتخابات رای نیاورد. برای نهایی شدن آرا، شورای نگهبان قانون اساسی که ریاست آن را احمد جنتی بر عهده دارد، باید آرا را تایید کند.
اصولگرایان ایران، بسیار تلاش کردند که هاشمی رفسنجانی و روحانی، در انتخابات خبرگان رای نیاورند. هاشمی رفسنجانی هم بر خلاف سابق، در فهرست انتخاباتی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار نگرفت و فهرستی مستقل ارائه داد؛ فهرستی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان هم بود.
از سویی چهره‌های شاخص اصولگرا همچون محمد یزدی رئیس فعلی مجلس خبرگان رهبری، احمد جنتی رئیس شورای نگهبان و محمدی تقی مصباح یزدی رئیس موسسه پژوهشی امام خمینی، در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفتند.
شورای نگهبان، بسیاری از نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را رد صلاحیت کرد؛ به ویژه در میان کسانی که از سوی اصلاح‌طلبان یا میانه‌روها حمایت می‌شدند. از جمله چهره‌های شاخص رد صلاحیت شده، حسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی است.

ایران: حامیان روحانی 30 کرسی نمایندگی تهران را بدست آوردند

ایران: حامیان روحانی 30 کرسی نمایندگی تهران را بدست آوردند 
 
به گزارش تلویزیون دولتی ایران حامیان حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، تمام 30 کرسی نمایندگی تهران را بدست آوردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تا بعدازظهر روز یکشنبه 90 درصد آرا حوزه تهران خوانده شده که بر اساس آن حامیان روحانی تمامی 30 کرسی نمایندگی پایتخت ایران را بدست آورده اند.

بر اساس نتایج اولیه، لیست طرفداران روحانی موسوم به "لیست امید"، با سرلیستی محمد رضا عارف، تمام 30 کرسی تهران را به خود اختصاص داده، و غلام علی حداد عادل، سرلیست رقیب به محل 31 جدول افتاده است. در لیست امید 6 کاندید زن حضور دارند.

تاکنون 2.6 میلیون رای از کل 2.9 میلیون رای شهر تهران خوانده شده است. در انتخابات روز جمعه گذشته تکلیف 290 کرسی نمایندگی مجلس ایران روشن خواهد شد.

حامیان روحانی در شهرستانها به خوبی تهران عمل نکرده اند. از 56 حوزه انتخابیه خارج از تهران، 19 کرسی نصیب محافظه کاران، 9 کرسی نصیب حامیان روحانی و 14 کرسی به کاندیدهای مستقل رسیده است.

در حوزه هایی که برنده قطعی مشخص نشود، دور دوم انتخابات در ماه آوریل آینده برگذار خواهد شد.

آخرین نتایج انتخابات مجلس خبرگان و شورا در تهران اعلام شد

آخرین نتایج انتخابات مجلس خبرگان و شورا در تهران اعلام شد
 
منابع رسمی ایران روز دوشنبه 29 فوریه 2016  نتیجه نهایی انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان این کشور در حوزه تهران را اعلام کردند.
بر اساس فهرست اعلام شده از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) علی اکبر رفسنجانی در صدر این فهرست و احمد جنتی در آخرین رده  لیست به عنوان نفر شانزدهم، قرار دارند.
بر اساس این نتایج دو تن از مخالفان سرسخت رفسنجانی یعنی محمد یزدی ، رئیس فعلی مجلس خبرگان و مصباح یزدی موفق به کسب آرای لازم برای حضور در این مجلس نشدند.
به گزارش ایرنا از مجموع چهار میلیون و 500 هزار و 894 رای، انتخاب شدگان مجلس خبرگان از حوزه تهران بدین شرح هستند:

1- اکبر هاشمی بهرمانی با دو میلیون و301 هزار و 492 رای
2- محمدآقا امامی با دو میلیون و286 هزار و 483 رای
3- حسن روحانی با دو میلیون و 238 هزار و 166رای
4 - محسن قمی با دو میلیون و 229هزار و 759 رای
5 - محمدعلی موحدی با دو میلیون و 134 هزار و 963 رای
6 - قربانعلی دری نجف‌آبادی با دو میلیون و 56 هزار و 427 رای
7 - سید ابوالفضل میرمحمدی با یک میلیون و 962 هزار و 944 رای
8 - محمد محمدی‌نیک (ری‌شهری) با یک میلیون و 952 هزار و 563 رای
9 - ابراهیم حاج‌امینی نجف‌آبادی با یک میلیون و 904 هزار و 524 رای
10 - سید محمود علوی با یک میلیون و 706 هزار و 855 رای
11 - نصرالله شاه‌آبادی با یک میلیون و 445 هزار و 142 رای
12 - محمدعلی تسخیری با یک میلیون و 442 هزار و 224 رای
13 - محسن اسماعیلی با یک میلیون و 422 هزار و 935 رای
14 - محمدحسن زالی با یک میلیون و 354 هزار و 756 رای
15 - سید هاشمی بطحایی با یک میلیون و 324هزار و 344 رای
16- احمد جنتی با یک میلیون و 321 هزار و 130 رای

انتخابات مجلس شورای اسلامی

اواخر روز گذشته نتایج 183 از 290 کرسی مجلس شورای اسلامی اعلام شد که حکایت از تقسیم نسبتا متوازن آرا میان اصولگرایان، لیست‌های مورد حمایت اصلاح طلبان و مستقل‌ها دارد.
براساس تازه‌ترین آمارهای وزارت کشور توزیع آرای مجلس در سراسر کشور چنین است: از مجموع 183کرسی قطعی و نهایی در انتخابات مجلس: 22.4 درصد ائتلاف اصولگرایان، 21.86 درصد لیست امید، 31.69 درصد خارج از دو لیست، 22.95 درصد دور دوم . 10.90 درصد هر دو لیست.
مقامات ایران از آیت الله خامنه ای تا رئیس جمهوری، رئیس قوه قضاییه، رئیس مجلس و فرمانده سپاه پاسداران برگزاری انتخابات را تبریک گفته‌اند.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در پیامی در توییتر خطاب به ایرانیان نوشت: «هنرمندانه با رای خود فضای جدیدی خلق کردید. در برابر شما ملت بزرگ که افتخار تاریخ ایران زمین هستید به احترام می‌ایستم».
روز یکشنبه براساس شمارش 90 درصد آرا در تهران لیست امید، مورد حمایت اصلاح طلبان، هر 30 کرسی پایتخت را به دست آورده است. براین اساس غلامعلی حداد عادل چهره سرشناس اصولگرایان در این رده بندی ۳۱ ام شده و از راهیابی به مجلس بازماند.
بر اساس اطلاعیه شماره 90 ستاد انتخابات وزارت کشور ایران نتایج انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در چهار هزار و 487 صندوق و از مجموع سه میلیون و 161 هزار و 291 آرای ماخوذه شمارش شده بدین ترتیب است:
1- محمدرضا عارف با یک میلیون و 543هزار و 185 رای
2- علی مطهری با یک میلیون و 381هزار و 971 رای
3- سهیلا جلودار زاده با یک میلیون و 252 هزار و 902 رای
4- علیرضا محجوب با یک میلیون و 251هزار و 696 رای
5- الیاس حضرتی با یک میلیون و230هزار و 584 رای
6- کاظم جلالی با یک میلیون و 204 هزار و 371 رای
7- محمدرضا بادامچی با یک میلیون و 196 هزار و 491 رای
8- فریده اولاد قباد با یک میلیون و 189 هزار و 744 رای
9- سیده فاطمه حسینی با یک میلیون و 159 هزار و 619 رای
10- مصطفی کواکبیان با یک میلیون و 159 هزار و 401 رای
11- پروانه سلحشوری با یک میلیون و 139 هزار و 829 رای
12- ابوالفضل سروش با یک میلیون و 138 هزار و 647 رای
13- علی نوبخت حقیقی با یک میلیون و 123هزار و 414 رای
14- غلامرضا حیدری با یک میلیون و 122 هزار و 784 رای
15- مهدی شیخ با یک میلیون و 119 هزار و 608 رای
16- فاطمه سعیدی با یک میلیون و 116 هزار و 359 رای
17- محمدعلی وکیلی با یک میلیون و 112 هزار و 121 رای
18- محمود صادقی با یک میلیون و 111 هزار و 594 رای
19- بهروز نعمتی با یک میلیون و 102 هزار و 989 رای
20- پروانه مافی با یک میلیون و 103 هزار و 563 رای
21- فاطمه ذوالقدر با یک میلیون و 102 هزار و 515 رای
22- محمدجواد فتحی با یک میلیون و 79 هزار و 264 رای
23- طیبه سیاوشی شاه عنایتی با یک میلیون و 77 هزار و 365 رای
24- سید فرید موسوی با یک میلیون و 75 هزار و 314 رای
25- محمد رضا نجفی با یک میلیون و 72 هزار و 869 رای
26- داود محمدی با یک میلیون و 71 هزار و 992 رای
27- محسن علیجانی زمانی با یک میلیون و 71 هزار و 698 رای
28- احمد مازنی با یک میلیون و 66 هزار و 640 رای
29- علیرضا رحیمی با یک میلیون و 61 هزار و 553 رای
30- عبدالرضا هاشم زائی با یک میلیون و 39 هزار و 884 رای

به آتش کشیدن اتوبوس زوار بحرینی در ایران

به آتش کشیدن اتوبوس زوار بحرینی در ایران
خبرنگار العربیه در منامه، پایتخت بحرین، به نقل از منابعی در وزارت خارجه بحرین گزارش داد که اتوبوس حامل زوار بحرینی در ایران به آتش کشیده شده است.

دولت بحرین در 4 ژانویه 2016 روابط سیاسی خود را با ایران قطع کرد و از هیات دیپلماتیک این کشور خواست تا بحرین را ترک کند.

وزارت خارجه بحرین در بیانیه خود خاطر نشان کرد که منامه در راستای تصمیم هیات وزیران این کشور اقدام به قطع روابط دیپلماتیک خود با ایران کرده، و مراتب را کتبا به سفارت ایران در منامه اطلاع داده است.

وزارت خارجه بحرین در بیانیه خود اعلام کرد که این تصمیم نتیجه ادامه مداخله های خطرناک ایران در امور داخلی کشور بحرین و دیگر کشورهای خلیجی و عربی بوده است.

همچنین حمله بزدلانه به سفارت پادشاهی سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد، که نقض آشکار توافقنامه های کنسولی و بین المللی است، نشان از سیاستهای فرقه گرایانه و خطرناک ایران دارد که به هیچ وجه قابل قبول نیست.

یکشنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۴

با پایان شمارش آرا در برخی شعب، نتایج انتخابات برای شماری از حوزه ها اعلام شد

با پایان شمارش آرا در برخی شعب، نتایج انتخابات برای شماری از حوزه ها اعلام شد

media]ایران: شمارش آرا انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان
حسینعلی امیری، قائم مقام و سخنگوی وزارت کشور ایران، اعلام کرد تا ساعت ۹ صبح شنبه ۸ اسفند/ ۲۷ فوریه، بیش از ۳۳ میلیون رای شمارش شده است. وزارت کشور ایران اعلام کرد کلیۀ شعب رای گیری، بلافاصله پس از پایان عملیات اخذ رای، شمارش آرا را آغاز کرده اند. نتایج انتخابات در اغلب شهرها در نیمروزشنبه اعلام خواهد شد. با این حال ممکن است برقراری نتایج قطعی برای تهران به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
 میزان شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بگزارش سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، سیامک ره پیک، در ساعت ۲۱ روز جمعه، سه ساعت پیش از پایان آخرین مهلت تمدید شده، اندکی بیش از ۵۱ در صد بوده است. بگفتۀ وی در این ساعت ۲۸ میلیون نفر آرا خود را به صندوق‌های رای‌گیری انداخته بودند. مهلت رای گیری برای دهمین مجلس شورای اسلامی و پنجمین مجلس خبرگان، پس از پنج بار تمدید، در ساعت ۲۴ روز جمعه ۷ اسفند/ ۲۶ فوریه، به پایان رسید
مهلت رای گیری برای دهمین مجلس شورای اسلامی و پنجمین مجلس خبرگان، پس از پنج بار تمدید، در ساعت ۲۴ روز جمعه ۷ اسفند/ ۲۶ فوریه، به پایان رسید. کلیۀ شعب رای گیری، بگفتۀ وزارت کشور، بلافاصله پس از پایان عملیات اخذ رای، شمارش آرا را آغاز کرده اند. نتایج انتخابات در اغلب شهرها در نیمروزشنبه اعلام خواهد شد. با این حال ممکن است برقراری نتایج قطعی برای تهران به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
وزارت کشور از کلیۀ شعب رای گیری خواسته است، نخست به شمارش آرا برای انتخاب اعضای مجلس خبرگان بپردازند و تنها پس از اتمام این کار، شمارش آرا برای مجلس شورای اسلامی را آغاز کنند.
شمارش آرا امسال برای نخستین بار در شعبات رای گیری صورت می گیرد و هر شعبه موظف است پس از اتمام شمارش، نتیجۀ آنرا در سیستم کامپیوتری ویژه که به این منظور تدارک دیده شده است ثبت نماید. مسئولان وزارت کشور و فرمانداری‌ها می توانند نتایج انتخابات هر شهر و منطقه را هر هنگام که بصورت قطعی مشخص شد اعلام نمایند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت کشور، برای انتخابات برگزار شده در روز جمعه ۷ اسفند، ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر واجد شرایط رای دهی بوده اند.
انتخابات دهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی و پنجمین دورۀ مجلس خبرگان در بیش از ۵۲ هزار شعبۀ رای گیری با استقرار ۱۲۰ هزار صندوق رای برگزار شد.

اولین نتایج انتخابات مجلس اعلام شد؛ تأخیر در اعلام نتایج انتخابات خبرگان

 

اولین نتایج انتخابات مجلس اعلام شد؛ تأخیر در اعلام نتایج انتخابات خبرگان

media
ستاد انتخابات کشور روز شنبه هشتم اسفند، با اعلام شمارش بیش از 33 میلیون رأی، آخرین نتایج دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی شهرهای ایران را اعلام کرد. این درحالی است که کار شمارش آرای مربوط به انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز در 44 هزار و 647 صندوق اخذ رای پایان یافته است. ستاد انتخابات پیشتر اعلام کرده بود که ابتدا آرای انتخابات مجلس خبرگان رهبری شمارش و صورتجلسه می‌شود و سپس آرای انتخابات مجلس شورای اسلامی شمرده خواهد شد.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز شنبه نوشت که با توجه به نتایج ارائه شده از سوی وزارت کشور "آرایش سیاسی مجلس دهم تغییری زیادی خواهد کرد."
به نوشته این خبرگزاری، بر اساس نتایج اولیه انتخابات، "تنها در سه حوزه از پانزده حوزه اعلام شده نمایندگان دوره قبل مجلس توانستند وارد خانه ملت شوند و هشتاد درصد نمایندگان مجلس عوض شدند".
این در حالی است که خبرگزاری فارس، نزدیک به اصولگرایان به نقل از منابع خود گزارش داده که "تاکنون نزدیک به ۶۰ درصد منتخبان مجلس دهم اصولگرا هستند و تنها 30 درصد برگزیدگان انتخابات مجلس، اصلاح طلب و حامیان دولت هستند."
همین خبرگزاری بر اساس نتایجی که تاکنون از انتخابات خبرگان به دست آمده نوشته که در تهران "هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی برای کسب مقام اول با یکدیگر رقابت می کنند."
با این حال این خبرگزاری اضافه کرده که در دیگر شهرهای ایران نامزدهای مورد حمایت اصولگرایان برنده انتخابات خبرگان شده اند.
بر أساس اعلام سخنگوی وزارت کشور، تا ساعت 9 صبح امروز، آرای 33 میلیون نفر در انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی شمرده شده و شمار شرکت کنندگان در این دو انتخابات با شمارش بقیه صندوق ها، بیشتر خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه از تهران گزارش داده که بر اساس نتایج اعلام شده، میزان شرکت در انتخابات تاکنون 60 درصد است.

پیگیری مسائل حقوق بشر، از اهداف سفر رئیس جمهوری سوئیس به ایران

پیگیری مسائل حقوق بشر، از اهداف سفر رئیس جمهوری سوئیس به ایران

mediaکنفرانس خبری مشترک رؤسای جمهوری ایران و سوئیس در تهرانAFP
یوهان اشنایدر آمان، رییس جمهوری کنفدراسیون سوئیس، جمعه شب ۲۶ فوریه وارد تهران شد و روز شنبه ۲۷ فوریه در کاخ سعدآباد مورد استقبال رسمی حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. مطبوعات سوئیس یکی از اهداف سفر دو روزه رئیس جمهوری این کشور را پیگیری مسائل حقوق بشری ذکر کرده اند. قرار است گفت‌وگو درباره مسائل حقوق بشری در قالب مذاکرات سیاسی میان رؤسای جمهوری سوئیس و ایران مطرح شود.
به گزارش روزنامه "لومتن" چاپ سوئیس، یوهان اشنایدر آمان، رییس جمهوری کنفدراسیون سوئیس، که تا روز یکشنبه در ایران خواهد بود درباره همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های اقتصادی و علمی گفت‌وگو خواهد کرد.
این روزنامه اضافه کرده که هیأت اقتصادی سوئیس در این سفر امیدوار است که با برداشته شدن تحریم ها علیه ایران، بتواند راه حلی سریع را برای فراهم کردن امکانات مالی و انتقال مستقیم پول پیدا کند.
لومتن می‌نویسد که این روند بسیار سخت خواهد بود و از آن جا که همه تحریم‌های آمریکا علیه ایران برداشته نشده، هنوز بسیاری از مؤسسات مالی برای همکاری با ایران نگرانی‌هایی دارند. به نظر این روزنامه، اقتصاد واقعی نیازمند سرویسهای مالی برای انجام فعالیتهای خود است.
رئیس جمهوری سوئیس روز شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای ایرانی خود در تهران گفت که بیمه سوئیس در زمینه خطرات صادرات به ایران اقدام خواهد کرد و روابط بانکی میان دو کشور را پوشش خواهد داد.
وی همچنین نگرانی خود را در زمینه اعطای ویزا ابراز کرد و گفت که صدور ویزا میان دو کشور باید تسهیل شود.
همچنین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک میان رؤسای جمهوری ایران و سوئیس، یوهان اشنایدر آمان پیشنهاد داد که شرکت ایران ایر خط هوایی تهران-ژنو را راه اندازی کند.
در سفر رئیس جمهوری سوئیس به تهران از تلاش‌های این کشور در زمینه بحران به وجود آمده در روابط ایران و عربستان سعودی قدردانی شد. سفارتخانه های سوئیس در تهران و ریاض، اکنون حفاظت منافع دو کشور ایران و عربستان سعودی را بر عهده دارد.
با این حال، هیچ کدام از رؤسای جمهور ایران و سوئیس به این نکته که دو سال است ایران سفیر خود را در سوئیس منصوب نکرده، اشاره نکردند.
وزیر اقتصاد سوئیس در این سفر از حسن روحانی خواست تا به این کشور سفر کند. او ریاست یک هیأت اقتصادی چهل نفر از سوئیس را در سفر به تهران بر عهده دارد.

هشدار نتانیاهو نسبت به ایجاد "جبهه تروریستی" ایران در بلندی‌های جولان

هشدار نتانیاهو نسبت به ایجاد "جبهه تروریستی" ایران در بلندی‌های جولان

mediaبنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در جلسه هیأت وزیران این کشور. یکشنبه ٩ اسفند/ ٢٨ فوریه ٢٠۱۶REUTERS/Ronen Zvulun
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه ٢٨ فوریه در جلسه هیأت وزیران این کشور از آتش‌بس صورت گرفته در سوریه استقبال کرد و با این حال خواستار پایان دادن به "تجاوز" ایران از خاک سوریه علیه اسرائیل شد. نتانیاهو گفت: «ما از تلاش‌های صورت گرفته برای دستیابی به آتش بس پایدار، بلندمدت و واقعی در سوریه استقبال می‌کنیم».
این اظهارات نخست وزیر اسرائیل در حالی است که از اولین ساعات روز شنبه 27 فوریه، برای اولین بار طی پنج سال درگیری در سوریه، میان نیروهای رژیم و مخالفان آتش‌بس برقرار شد.
نتانیاهو روز یکشنبه همچنین اضافه کرد که «اقدامات در حال انجام در سوریه، باید شامل پایان دادن به تجاوز ایران علیه اسرائیل از طریق خاک سوریه باشد».
نخست وزیر اسرائیل گفت: «ما ارسال سلاح‌های پیشرفته به حزب الله از طریق سوریه و لبنان را نمی‌پذیریم، ما ایجاد دومین جبهه تروریستی در بلندی‌های جولان را نمی‌پذیریم».
وی هشدار داد: «همه اینها خطوط قرمز دولت اسرائیل است و باقی خواهند بود».
خبرگزاری فرانسه از بیت المقدس، گزارش داده که طی پنج سال گذشته خبرهایی مبنی بر حملات هوایی اسرائیل علیه مواضع ارتش سوریه و متحدانش در منطقه جولان منتشر شده، اما این اخبار از سوی منابع رسمی تأیید نشده است.
موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه گذشته در زمینه رعایت آتش بس در سوریه ابراز تردید کرده بود.
وی دلیل این تردیدش را وجود گروه‌های تروریستی داعش و جبهه نصرت دانست که در توافق برای آتش بس در سوریه درنظر گرفته نشده‌اند.

فلسطینی‌ها حکومت ایران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کردند

فلسطینی‌ها حکومت ایران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کردند

mediaنبیل ابو ردینه، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطینDR
تشکیلات خودگردان فلسطین، حکومت جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور داخلی فلسطینی‌ها متهم کرد. سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین، نبیل ابو ردینه، با اشاره به اظهارات اخیر مقامات ایران در خصوص کمک‌های مالی این کشور به خانواده‌های فلسطینی که بستگان یا خانه‌هایشان را در نتیجۀ خشونت‌های ارتش اسرائیل از دست داده‌اند، گفت : بهتر است حکومت اسلامی ایران به جای استفاده از مسیرهای انحرافی و غیررسمی کمک های مالی خود را به فلسطینیان به "بنیاد شهدا و زندانیان" تشکیلات خودگردان فلسطین بفرستد.
مقامات جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر گفتند به خانواده‌های هر فلسطینی که توسط ارتش اسرائیل کشته شده باشد مبلغ ۷ هزار دلار کمک مالی می پردازند. حکومت تهران همچنین گفته است که هر خانوادۀ فلسطینی نیز که خانه اش توسط ارتش اسرائیل نابود شده باشد ۳۰ هزار دلار کمک مالی از سوی تهران دریافت می کند.
جمهوری اسلامی ایران از این مبالغ به عنوان پشتیبانی مالی از "انتفاضۀ فلسطینی" یاد کرده است که در ماه های گذشته به کشته شدن ۱۸۰ فلسطینی و حدود ۳۰ اسرائیلی منجر شده است. تشکیلات خودگردان فلسطین از خشونت های جاری میان اسرائیل و فلسطین‌‌ها به عنوان "انتفاضه" یاد نمی‌کند.
سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین اظهارات مقامات ایران را غیرقابل قبول و نقض حاکمیت قانونی تشکیلات خودگردان فلسطین و حقوق بین‌الملل و همچنین دخالت در امور داخلی فلسطینی‌ها و کشورهای عرب منطقه دانسته است.
در پی اظهارات اخیر مقامات تهران مبنی بر پشتیبانی مالی از خانواده‌های فلسطینی، دولت اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران را متهم به حمایت از تروریسم از جمله حمایت از گروه‌های فلسطینی کرد.

پیروزی قاطع رفسنجانی و روحانی در انتخابات خبرگان.. مصباح یزدی رای نیاورد



پیروزی قاطع رفسنجانی و روحانی در انتخابات خبرگان.. مصباح یزدی رای نیاورد
 
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و محمد آقا امامی به ترتیب حائز اکثریت نسبی آراء در اولین شمارش آرای خبرگان تهران تا این لحظه اعلام شدند.
بنا بر این اعلام، از مجموع آرای ماخوذه، در تهران کاندیداهای زیر به ترتیب حائز اکثریت آرا شده‌اند:
۱- اکبر هاشمی رفسنجانی
۲- حسن روحانی
۳- محمد آقا امامی
۴- محسن قمی
۵ - محمد علی موحدی
۶- قربانعلی دری نجف‌آبادی
۷- سید ابوالفضل می‌رمحمدی
۸- محمد محمدی نیک
۹- ابراهیم حاج امینی نجف آبادی
۱۰- سیدمحمود علوی
۱۱- احمد جنتی
۱۲- نصرالله شاه‌آبادی
۱۳- محمدعلی تسخیری
۱۴- محسن اسماعیلی
۱۵- محمد یزدی
۱۶- محمدحسن زالی
شایان ذکر است که محمد تقی مصباح یزدی یکی از روحانیون تندروی نزدیک به رهبر ایران، در این دور از انتخابات رای نیاورد. برای نهایی شدن آرا، شورای نگهبان قانون اساسی که ریاست آن را احمد جنتی بر عهده دارد، باید آرا را تایید کند.
اصولگرایان ایران، بسیار تلاش کردند که هاشمی رفسنجانی و روحانی، در انتخابات خبرگان رای نیاورند. هاشمی رفسنجانی هم بر خلاف سابق، در فهرست انتخاباتی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار نگرفت و فهرستی مستقل ارائه داد؛ فهرستی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان هم بود.
از سویی چهره‌های شاخص اصولگرا همچون محمد یزدی رئیس فعلی مجلس خبرگان رهبری، احمد جنتی رئیس شورای نگهبان و محمدی تقی مصباح یزدی رئیس موسسه پژوهشی امام خمینی، در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفتند.
شورای نگهبان، بسیاری از نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را رد صلاحیت کرد؛ به ویژه در میان کسانی که از سوی اصلاح‌طلبان یا میانه‌روها حمایت می‌شدند. از جمله چهره‌های شاخص رد صلاحیت شده، حسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی است.

ایران: حامیان روحانی 30 کرسی نمایندگی تهران را بدست آوردند



ایران: حامیان روحانی 30 کرسی نمایندگی تهران را بدست آوردند 
 
به گزارش تلویزیون دولتی ایران حامیان حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، تمام 30 کرسی نمایندگی تهران را بدست آوردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تا بعدازظهر روز یکشنبه 90 درصد آرا حوزه تهران خوانده شده که بر اساس آن حامیان روحانی تمامی 30 کرسی نمایندگی پایتخت ایران را بدست آورده اند.

بر اساس نتایج اولیه، لیست طرفداران روحانی موسوم به "لیست امید"، با سرلیستی محمد رضا عارف، تمام 30 کرسی تهران را به خود اختصاص داده، و غلام علی حداد عادل، سرلیست رقیب به محل 31 جدول افتاده است. در لیست امید 6 کاندید زن حضور دارند.

تاکنون 2.6 میلیون رای از کل 2.9 میلیون رای شهر تهران خوانده شده است. در انتخابات روز جمعه گذشته تکلیف 290 کرسی نمایندگی مجلس ایران روشن خواهد شد.

حامیان روحانی در شهرستانها به خوبی تهران عمل نکرده اند. از 56 حوزه انتخابیه خارج از تهران، 19 کرسی نصیب محافظه کاران، 9 کرسی نصیب حامیان روحانی و 14 کرسی به کاندیدهای مستقل رسیده است.

در حوزه هایی که برنده قطعی مشخص نشود، دور دوم انتخابات در ماه آوریل آینده برگذار خواهد شد.

شنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۹۴

با پایان شمارش آرا در برخی شعب، نتایج انتخابات برای شماری از حوزه ها اعلام شد

با پایان شمارش آرا در برخی شعب، نتایج انتخابات برای شماری از حوزه ها اعلام شد

media]ایران: شمارش آرا انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان
حسینعلی امیری، قائم مقام و سخنگوی وزارت کشور ایران، اعلام کرد تا ساعت ۹ صبح شنبه ۸ اسفند/ ۲۷ فوریه، بیش از ۳۳ میلیون رای شمارش شده است. وزارت کشور ایران اعلام کرد کلیۀ شعب رای گیری، بلافاصله پس از پایان عملیات اخذ رای، شمارش آرا را آغاز کرده اند. نتایج انتخابات در اغلب شهرها در نیمروزشنبه اعلام خواهد شد. با این حال ممکن است برقراری نتایج قطعی برای تهران به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
 میزان شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بگزارش سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، سیامک ره پیک، در ساعت ۲۱ روز جمعه، سه ساعت پیش از پایان آخرین مهلت تمدید شده، اندکی بیش از ۵۱ در صد بوده است. بگفتۀ وی در این ساعت ۲۸ میلیون نفر آرا خود را به صندوق‌های رای‌گیری انداخته بودند. مهلت رای گیری برای دهمین مجلس شورای اسلامی و پنجمین مجلس خبرگان، پس از پنج بار تمدید، در ساعت ۲۴ روز جمعه ۷ اسفند/ ۲۶ فوریه، به پایان رسید
مهلت رای گیری برای دهمین مجلس شورای اسلامی و پنجمین مجلس خبرگان، پس از پنج بار تمدید، در ساعت ۲۴ روز جمعه ۷ اسفند/ ۲۶ فوریه، به پایان رسید. کلیۀ شعب رای گیری، بگفتۀ وزارت کشور، بلافاصله پس از پایان عملیات اخذ رای، شمارش آرا را آغاز کرده اند. نتایج انتخابات در اغلب شهرها در نیمروزشنبه اعلام خواهد شد. با این حال ممکن است برقراری نتایج قطعی برای تهران به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
وزارت کشور از کلیۀ شعب رای گیری خواسته است، نخست به شمارش آرا برای انتخاب اعضای مجلس خبرگان بپردازند و تنها پس از اتمام این کار، شمارش آرا برای مجلس شورای اسلامی را آغاز کنند.
شمارش آرا امسال برای نخستین بار در شعبات رای گیری صورت می گیرد و هر شعبه موظف است پس از اتمام شمارش، نتیجۀ آنرا در سیستم کامپیوتری ویژه که به این منظور تدارک دیده شده است ثبت نماید. مسئولان وزارت کشور و فرمانداری‌ها می توانند نتایج انتخابات هر شهر و منطقه را هر هنگام که بصورت قطعی مشخص شد اعلام نمایند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت کشور، برای انتخابات برگزار شده در روز جمعه ۷ اسفند، ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر واجد شرایط رای دهی بوده اند.
انتخابات دهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی و پنجمین دورۀ مجلس خبرگان در بیش از ۵۲ هزار شعبۀ رای گیری با استقرار ۱۲۰ هزار صندوق رای برگزار شد.
.

ایران...نهایی شدن آمار61 حوزه انتخاباتی



ایران...نهایی شدن آمار61 حوزه انتخاباتی
13 حوزه به مرحله دوم کشیده شد
حسینعلی امیری قائم مقام وزیر کشور ایران با اعلام اینکه در بیش از 70 درصد حوزه‌ها شمارش آراء به پایان رسیده گفته است که شمارش آرا برای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از شب گذشته شروع شده و در حوزه‌های بزرگ، کلان شهرها و تهران شمارش آرا همچنان ادامه دارد.
امیری گفت:« آخرین آماری که می‌توانیم اعلام کنیم این است که در 61 حوزه اصلی کار نهایی شد و در 13 حوزه دیگر انتخابات به مرحله دوم کشیده می شود».
وی افزود:« در شهرستان‌های شبستر، مرند، جلفا، سلماس، پارس آباد، دهلران، خدابنده، مریوان، سنقر، خرم آباد، ساوه، رزن و ملایر، انتخابات به مرحله دوم رفت و در 48 حوزه هم منتخب مردم مشخص شدند که به تدریج ستاد انتخابات کشور باید اعلام کند».
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای ایران، امیری در خصوص اعلام آمار مجلس خبرگان رهبری نیر افزود:« شمارش آرای مجلس خبرگان رهبری هم شروع شده است. در این دوره اعضای هیات اجرایی خبرگان رهبری را با مجلس شورای اسلامی یکی کردیم و باعث شده که یک گروه همزمان دو کار و شمارش هر دو را انجام دهند و باید مشغول شمارش آرا یکی از این دو باشند».
رای گیری برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری روز گذشته آغاز شد.

به گفته مقامات مسئول در ستاد انتخاباتی تمدید انتخابات به خاطر ازدحام جمعیت پشت صندوق‌های رای صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری‌های ایران، ستاد انتخابات در آخرین اطلاعیه خود، زمان اخذ رای در تهران تا ساعت 23 و 45 دقیقه تمدید شده است. برخی دیگر از شهرها تا ساعت 24 زمان رای گیری تمدید شد.

این در حالی است که زمان اخذ رای ساعت 18 اعلام شده بود ولی بعد در سراسر کشور این زمان چهار بار تمدید شد. تمدید زمان رای گیری برای انتخابات پارلمانی تا این اندازه، در ایران بی سابقه است.
خبرگزاری فارس،با شمارش آرای بیش از 40 هزار صندوق اخذ رای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، آمار غیررسمی و ابتدایی راه یافتگان به خانه ملت در حال انتشار است.
منابع غیر رسمی: 60 درصد راه‌‎یافتگان اصولگرا هستند
بر اساس آخرین آمار دریافتی از نتایج شمارش آراء دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه‌های انتخابی سراسر کشور، تا کنون قریب 60 درصد راه‌یافتگان قطعی به پارلمان اصولگرا هستند.
همچنین حدود 30 درصد منتخبان اصلاح‌طلب و اعتدالی و بقیه نیز مستقل هستند که گرایش اکثر آنها به سمت اصولگرایان است.
در ادامه با مشخص شدن نتایج آمار حوزه های انتخابیه دیگر، آمار ارائه شده تا کنون قابل تغییر خواهد بود.

ایران...نتایج انتخابات خبرگان تا پایان امروز شنبه اعلام می‌شود

ایران...نتایج انتخابات خبرگان تا پایان امروز شنبه اعلام می‌شود 
 
منابع رسانه‌ای ایران روز شنبه 27 فوریه 2016 خبر دادند که نتایج انتخابات مجلس خبرگان تا پایان امروز اعلام می‌شود.
رئیس ستاد انتخابات ایران ظهر امروز شنبه گفت که تا این لحظه نتایج انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 28 حوزه مشخص شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد حسین مقیمی در ستاد انتخابات در تهران گفت:« تاکنون نماینده 21 حوزه مشخص شده و هفت حوزه هم به دور دوم کشیده شده است».
وی افزود: «شمارش آرا از شب گذشته پس از پایان ساعت رای گیری آغاز شد اما چون دو انتخابات برگزار شد شمارش آرا کمی بیشتر طول کشیده است».
مقیمی در باره اینکه چرا تاکنون نتایج انتخابات خبرگان اعلام نشده است، اظهار داشت:«در شهرهای کوچک نتایج انتخابات خبرگان مشخص شده است اما این نتایج باید در استان سرجمع شود زیرا آرای خبرگان به صورت استانی اعلام خواهد شد».
رئیس ستاد انتخابات در ایران ابراز امیدواری کرد که تا پایان امروز نتایج خبرگان را اعلام خواهد شد.
مقیمی درباره زمان اعلام نتایج انتخابات در تهران هم گفت:‌ »در تهران سی نامزد انتخابات مجلس، 16 نامزد انتخابات خبرگان و 4 نامزد اقلیت دینی باید انتخاب شوند که شمارش این‌ها زمانبر است. ما امیدواریم ظرف سه روز بتوانیم نتایج تهران را اعلام کنیم.»
وی هم‌چنین درباره اینکه آیا انتخابات در کلان شهرها هم به دور دوم کشیده شده است یا خیر اظهار کرد:« ما در حال کنترل نهایی نتایج هستیم تا خدای نکرده رایی جابه جا نشود و مشکلی پیش نیاید. حتما باید نتایج انتخابات به تائید هیأت اجرایی ، نظارت و در نهایت شورای نگهبان برسد».
رئیس ستاد انتخابات همچنین افزود:«کنترل دقیق اجرای انتخابات ممکن است زمان اعلام نتایج را طولانی تر کند اما کیفیت آن را افزایش می‌دهد».
مقیمی درباره زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات یادآور شد:« از زمان برگزاری مرحله اول انتخابات سی روز وزارت کشور مهلت دارد تا با پیشنهاد زمان به شورای نگهبان در مورد زمان برگزاری انتخابات با شورای نگهبان به توافق برسد که به احتمال زیاد هفته اول اردیبهشت خواهد بود».

ایران...نهایی شدن آمار61 حوزه انتخاباتی



ایران...نهایی شدن آمار61 حوزه انتخاباتی
13 حوزه به مرحله دوم کشیده شد
حسینعلی امیری قائم مقام وزیر کشور ایران با اعلام اینکه در بیش از 70 درصد حوزه‌ها شمارش آراء به پایان رسیده گفته است که شمارش آرا برای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از شب گذشته شروع شده و در حوزه‌های بزرگ، کلان شهرها و تهران شمارش آرا همچنان ادامه دارد.
امیری گفت:« آخرین آماری که می‌توانیم اعلام کنیم این است که در 61 حوزه اصلی کار نهایی شد و در 13 حوزه دیگر انتخابات به مرحله دوم کشیده می شود».
وی افزود:« در شهرستان‌های شبستر، مرند، جلفا، سلماس، پارس آباد، دهلران، خدابنده، مریوان، سنقر، خرم آباد، ساوه، رزن و ملایر، انتخابات به مرحله دوم رفت و در 48 حوزه هم منتخب مردم مشخص شدند که به تدریج ستاد انتخابات کشور باید اعلام کند».
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای ایران، امیری در خصوص اعلام آمار مجلس خبرگان رهبری نیر افزود:« شمارش آرای مجلس خبرگان رهبری هم شروع شده است. در این دوره اعضای هیات اجرایی خبرگان رهبری را با مجلس شورای اسلامی یکی کردیم و باعث شده که یک گروه همزمان دو کار و شمارش هر دو را انجام دهند و باید مشغول شمارش آرا یکی از این دو باشند».
رای گیری برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری روز گذشته آغاز شد.

به گفته مقامات مسئول در ستاد انتخاباتی تمدید انتخابات به خاطر ازدحام جمعیت پشت صندوق‌های رای صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری‌های ایران، ستاد انتخابات در آخرین اطلاعیه خود، زمان اخذ رای در تهران تا ساعت 23 و 45 دقیقه تمدید شده است. برخی دیگر از شهرها تا ساعت 24 زمان رای گیری تمدید شد.

این در حالی است که زمان اخذ رای ساعت 18 اعلام شده بود ولی بعد در سراسر کشور این زمان چهار بار تمدید شد. تمدید زمان رای گیری برای انتخابات پارلمانی تا این اندازه، در ایران بی سابقه است.
خبرگزاری فارس،با شمارش آرای بیش از 40 هزار صندوق اخذ رای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، آمار غیررسمی و ابتدایی راه یافتگان به خانه ملت در حال انتشار است.
منابع غیر رسمی: 60 درصد راه‌‎یافتگان اصولگرا هستند
بر اساس آخرین آمار دریافتی از نتایج شمارش آراء دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه‌های انتخابی سراسر کشور، تا کنون قریب 60 درصد راه‌یافتگان قطعی به پارلمان اصولگرا هستند.
همچنین حدود 30 درصد منتخبان اصلاح‌طلب و اعتدالی و بقیه نیز مستقل هستند که گرایش اکثر آنها به سمت اصولگرایان است.
در ادامه با مشخص شدن نتایج آمار حوزه های انتخابیه دیگر، آمار ارائه شده تا کنون قابل تغییر خواهد بود.

مهدی کروبی پی از پایان زمان رای‌گیری رای داد

مهدی کروبی پی از پایان زمان رای‌گیری رای داد
 
در حالی که وزیر کشور شنبه ۲۷ فوریه در جمع خبرنگار درباره علت نگرفتن رای کروبی اظهار کرده است که بعد از ساعت ۱۲ (پس از پایان ساعت رای گیری) امکان ارسال صندوق فراهم شده، فاطمه کروبی در بیانیه‌ای جزئیات بیشتری از رای دادن همسرش منتشر کرده است.
به گزارش سایت کلمه، خانم کروبی، در این بیانیه تصریح کرده که این حصر از ابتدا غیرقانونی و سلیقه‌ای اعمال شده و تاکنون احدی حاضر به پاسخگویی در قبال آن نبوده است.
مهدی کروبی چند روز قبل گفته بود که برای حفظ جمهوریت نظام در انتخابات شرکت خواهد کرد. خانواده وی نیز با صدور بیانیه‌ای از مردم خواستند تا پای صندوق‌های رای حاضر شوند.
به گزارش کلمه، «کارشکنی‌های هیات نظارت شورای نگهبان و دادستانی در این باره محرز است و هرچند وزیر کشور ترجیح داده که صراحتا به آن اشاره نکند اما واقعیت این است که حتی سنگ‌اندازی‌ها نیز از ستاد انتخابات رفع مسئولیت نمی‌کند و وزارت کشور در احقاق حق شهروندی این سیاستمدار در حصر کوتاهی کرده است».
این در حالی است که میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد در آخرین دقایق مهلت اخذ رای برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، شرکت کرده‌اند.
میرحسین و رهنورد از چند روز قبل به مسوولان اعلام کرده بودند که قصد دارند در انتخابات شرکت کنند. بنا بر این گزارش، مسئولان برگزاری انتخابات در دقایق آخر رای‌گیری صندوق سیار را به محل حصر بردند و موسوی و رهنورد رای خود را به صندوق انداختند.
صبح جمعه ۲۶ فوریه برخی رسانه‌های اصولگرا مدعی شده بودند که صندوق سیار رای به حصر خانگی منتقل شده اما میرحسین و رهنورد رای نداده‌اند. پس از آن برخی دیگر از رسانه‌ها مدعی حضور صندوق سیار رای در حصر خانگی و رای محصورین شدند. اما سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد تا ساعت ۸ شب جمعه این رای گیری انجام نشده است. طبق اخبار رسیده به کلمه برخی کارشکنی‌ها از سوی هیات نظارت باعث این تاخیر شده است.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۰۹ ایران هستند. آن‌ها و همچنین زهرا رهنورد همسری میرحسین موسوی از حدود ۵ سال پیش در حصر خانگی به سر می‌برند.

نتایج اولیه انتخابات مجلس ایران نشان از تقویت حضور اصلاح‌طلبان دارد



نتایج اولیه انتخابات مجلس ایران نشان از تقویت حضور اصلاح‌طلبان دارد
 
پس از حدود ۱۵ ساعت که از پایان رای‌گیری در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری ایران می‌گذرد، رسانه‌ها آمار ضد و نقیضی از نتایج شمارش آرا ارائه می‌دهند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، با اشاره به اینکه در بیش از ۷۰ درصد حوزه‌ها شمارش آراء به پایان رسیده است اظهار کرده‌است که «ما در حال هماهنگی‌های نهایی و تأیید هیئت‌های اجرایی، نظارت و شورای نگهبان هستیم تا آراء را اعلام کنیم.»
وب‌سایت خبر آنلاین در آخرین گزارش خود اعلام کرد که از ۶۸ کرسی مجلس دهم که نتایج آن به صورت رسمی مشخص شده، «۱۷» فرد راه یافته به مجلس مورد حمایت فهرست اصلاح‌طلبان بوده‌اند و «۱۴» فرد، مورد حمایت اصولگرایان.
براساس این گزارش ۱۹ نفر از افراد راه یافته به مجلس به صورت مستقل در انتخابات شرکت کرده بودند و در فهرست گروه‌های سیاسی قرار گرفتند.
با این حال خبرگزاری فارس نزدیک سه سپاه پاسداران با اشاره به شمارش آرای بیش از ۴۰ هزار صندوق انتخابات اعلام کرد که «تا کنون نزدیک به ۶۰ درصد راه‌یافتگان قطعی به پارلمان اصولگرا هستند».
در همین حال، از بررسی نتایج اولیه اعلام شده توسط خبرگزاری‌ها این‌گونه نتیجه‌گیری می‌شود که وضعیت اصلاح‌طلبان و طرفداران دولت در انتخابات مجلس دهم نسبت به وضعیتی که در دهه اخیر داشته‌اند تقویت شده‌است.

هاشمی و روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تهران پیشتازند

هاشمی و روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تهران پیشتازند
 
بنا بر آمار رسمی اعلام شده از نتایج انتخابات مجلس خبرگان رهبری ایران در حوزه تهران، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، پیشتاز هستند.
این در حالی است که اصولگرایان ایران، بسیار تلاش کردند که هاشمی رفسنجانی و روحانی، در انتخابات خبرگان رای نیاورند. هاشمی رفسنجانی هم بر خلاف سابق، در فهرست انتخاباتی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار نگرفت و فهرستی مستقل ارائه داد؛ فهرستی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان هم بود.
از سویی چهره‌های شاخص اصولگرا همچون محمد یزدی رئیس فعلی مجلس خبرگان رهبری، احمد جنتی رئیس شورای نگهبان و محمدی تقی مصباح یزدی رئیس موسسه پژوهشی امام خمینی، در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفتند.
شورای نگهبان، بسیاری از نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را رد صلاحیت کرد؛ به ویژه در میان کسانی که از سوی اصلاح‌طلبان یا میانه‌روها حمایت می‌شدند. از جمله چهره‌های شاخص رد صلاحیت شده، حسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی است.
نتایج رسمی اعلام شده پس از شمارش حدود نیمی از صندوق‌های انتخاباتی تهران، از این قرار است:
۱. اکبر هاشمی با کسب۶۹۲۲۴۸ رای
۲. حسن روحانی ۶۵۲۷۹۲
۳. محسن قمی ۶۲۳۳۶۹
۴. محمد آقا امامی ۶۰۹۰۱۱
۵. محمد علی موحدی ۵۶۰۵۲۹
۶. قربانعلی دری ۵۳۰۹۷۷
۷. محمد محمدی نیک ۵۱۰۹۸۰
۸. سید ابوالفضل می‌رمحمدی ۵۰۳۷۹۷
۹. ابراهیم حاجی امینی ۴۸۱۶۵۷
۱۰. احمد جنتی ۴۷۶۱۱۷
۱۱. سید محمود علوی ۴۶۳۹۶۶
۱۲. محمد یزدی ۴۴۰۱۸۵
۱۳. نصرالله شاه آبادی ۳۶۱۲۱۷
۱۴. محمد علی تسخیری ۳۵۲۲۰۸
۱۵. محسن اسماعیلی ۳۵۱۷۲۱
۱۶. تقی مصباح یزدی ۳۳۶۸۴۳
۱۷. محمد حسن زالی ۳۲۲۶۷۶
۱۸. محمدباقر باقری ۳۱۹۲۲۲
۱۹. علی‌پور مومنی ۳۱۳۳۷۳
۲۰. سید هاشم بطحایی ۳۱۲۰۲۶
۲۱. غلامرضا مصباحی مقدم ۳۰۱۹۰۴
۲۲- علیرضا اعرافی با کسب ۲۹۸ هزار و ۶۱۶ رای
۲۳ - عباسعلی اختری با کسب ۲۹۲ هزار و ۹۳۸ رای
۲۴ - سیدمحمدرضا مدرسی مصلا ۲۷۵ هزار و ۴۹۸ رای
۲۵ - سیدمحمدسجاد عطاآبادی با کسب ۲۶۹ هزار و ۷۷۸ رای
۲۶ - سیدمحمدعلی امین با کسب ۱۱۶ هزار و ۷۶۵ رای
۲۷ - سیدهاشم حمیدی با کسب ۸۶۸ هزار و ۹۲ رای
۲۸ - سیدحامد طاهری با کسب ۵۵۸ هزار و ۶۴ رای
شایان ذکر است که ۱۶ نفر اول، به مجلس خبرگان رهبری راه پیدا می‌کنند.

جمعه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۴

آیت‌ شیطان یزیدعلی خامنه‌ای: مردم تا سالم هستند در رأی‌دادن شتاب کنند

آیت‌ شیطان یزیدعلی خامنه‌ای: مردم تا سالم هستند در رأی‌دادن شتاب کنند

رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته است که هر کس جمهوری اسلامی را دوست دارد رأی بدهد. او از مردم خواست که در رأی‌دادن شتاب کنند، چون ممکن است حادثه‌ای برایشان پیش بیاید.
آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (جمعه ۷ اسفند/ ۲۶ فوریه) در اولین دقایق آغاز اخذ رأی، رأی خود را به صندوق انداخت.
خامنه‌ای در سخنانی از مردم خواست که اگر جمهوری اسلامی را دوست دارند رأی بدهند. او گفت: «همه شرکت کنند هر کسی که ایران را دوست دارد هر کسی که جمهوری اسلامی را دوست دارد، هر کسی که شکوه و عزت و عظمت ملی را دوست دارد در انتخابات شرکت کند.»
رهبر جمهوری ا سلامی با ابراز نگرانی از این که مردم رای ‌دادن را به ساعات آخر روز موکول کنند، خواهان شتاب آنها شد و افزود: «مردم نگذارند برای ساعات آخر؛ ممکن است خدای نکرده حادثه‌ای برای انسان پیش بیاید چون انسان از یک ساعت بعد که خبر ندارد، حالا که سالم هستیم، همین حالا بیاییم وارد شده و کارمان را انجام دهیم.»
بازداشت عده‌ای به اتهام تخلفات انتخاباتی
همزمان با شروع انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در ایران خبرها از "کشف تخلفات انتخاباتی" و بازداشت عده‌ای به اتهام شرکت در این تخلفات حکایت دارند.
به گفته رئیس سازمان اطلاعات سپاه قدس گیلان، این نیرو «در حال حاضر در شهرستان‌های مختلف استان در حال برخورد جدی با عوامل اختلال در روند طبیعی انتخابات مجلس شورای اسلامی» است و «‌تا کنون در تعدادی از شهرستانها این افراد طی یک اقدام اطلاعاتی و عملیاتی دستگیرشده‌اند».
همزمان، "یک منبع آگاه" به سایت خبری "رضوان‌شهر" گفته است که عوامل اصلی خرید و فروش آرا در این شهر دستگیر شده‌اند.
او با بیان این که "صیانت از آراء مردم و نامزدهای انتخاباتی طی هماهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با قوه قضاییه صورت می گیرد" افزوده است: «طی یک اقدام اطلاعاتی و عملیاتی تاکنون ۴ نفر از عوامل اصلی خرید و فروش آرا در رضوانشهر دستگیر شده‌اند.»
بنا بر یک خبر دیگر، سازمان اطلاعات سپاه قدس گیلان «عوامل اصلی خرید و فروش آرا خمام، خشکبیجار، لشت نشاء را دستگیر کرده است».
• اژه‌ای: تخلفات این دوره کمتر از قبل هستند
محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه گفت تخلفات انتخاباتی در این دوره به نسبت سنوات گذشته کمتر بوده و در مجموع بیش از ۵۰ تا ۶۰ مورد نیست. او در مورد وضعیت رسیدگی به پرونده تخریب بنرهای انتخاباتی در ۲۲ بهمن گفت: «قرار بود این موضوع بررسی شود اما اطلاعی ندارم که نیروی انتظامی یا مسئولان مربوطه در این زمینه چه تشخیصی داده‌اند.»
• رای‌گیری در پادگان‌ها هم با شناسنامه خواهد بود
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه‌ای یادآور شد که نحوه اخذ رای و بررسی مدارک در شعب سیار هیچ تفاوتی با شعب اخذ رای ثابت ندارد و حتی در بیمارستان‌ها و پادگان‌ها هم صرفا با ارائه شناسنامه باید رای داد.
• مسئولان شعب اجازه نوشتن رای برای بیسوادان را ندارند
ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۲۵ خود اعلام کرد کسانی که سواد ندارند و یا به دلیل نقص عضو قادر به نوشتن نیستند، باید با همراهی یک نفر دیگر به شعب اخذ رای مراجعه کنند و مسئولان شعبه‌ها مجاز نیستند برای کسی برگه رای را پر کنند.
• روحانی پای صندوق رأی
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز رأی خود را به صندوق انداخته است. او در سخنانی در حاشیه این اقدام گفت: «می‌توان در پای صندوق‌های رای بود و ۴ سال و هشت سال از ثمره آن استفاده کرد. کدام تجارت پرسودی است که با یک ساعت تلاش ،۴ یا هشت سال از آثارش بهره برد.»
روحانی قول داد که برای حراست از رأی مردم "توان خود را به کار گیرد". او اطمینان داد که «دولت، وزارت کشور، هیأت های اجرایی و هیأت های نظارت شورای نگهبان و همه نظام تلاش می‌کنند تا یک انتخابات کاملا قانونی و سالم برگزار شود.»
• رفسنجانی: امروز شبیه روز قدر است
اکبر هاشمی رفسنجانی در حسینیه جماران رای داد و گفت: «امروز چیزی شبیه روز قدر است هر رای در یک بخش هشت سال و در بخش دیگر چهار سال روی سرنوشت کشور تاثیر دارد.»
مکارم شیرازی در قم در زمان رای دادن گفت امیدوارم این انتخابات با آبرو برگزار شود تا باعث شادی دوستان و ناامیدی دشمنان شود.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران نیز در هنگام رای دادن گفت: «این مجلس باید به فکر معیشت و اقتصاد مردم باشد که مهم‌ترین چالش امروز ماست.»
• آغاز انتخابات مجلس دهم و خبرگان رهبری
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۷ اسفند، راس ساعت ۸ آغاز شد، تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد داشت. مقامات جمهوری اسلامی از جمله آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در اولین دقایق رأی گیری رای خود را به صندوق انداختند.
مقامات گفتند که در صورت نیاز مهلت اعلام شده تمدید خواهد شد. در اطلاعیه‌ای که از سوی وزارت کشور منتشر شد، آمده که شرکت در انتخابات تنها با همراه داشتن شناسنامه یا کارت ملی میسر است.
انتخابات به روایت آمار
در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر ثبت نام کرده بودند که از این تعداد ۵ هزار و ۵۰۰ نفر به عنوان "نامزدهای نهایی" انتخاب شدند.
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
رای دهندگان در هزار و ۶۰ حوزه انتخاباتی اصلی و فرعی آرا خود را به صندوق‌های رای خواهند ریخت. خبرگزاری ایرنا تعداد رای دهندگان را ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر اعلام کرده است. به گفته مسئولین ستاد انتخابات بیش از ۳ میلیون جوان ایرانی برای نخستین بار رای می‌دهند.
سردار اسکندر مومنی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی روز پنجشنبه ۶ اسفند گفت ۲۵۰ هزار مأمور نیروی انتظامی در آماده‌باش هستند.
برای تامین امنیت انتخابات تهران، ۲۰هزار مأمور شرکت دارند. مومنی افزود: «برای پوشش امنیت انتخابات ۱۸ فروند بالگرد و هشت فروند هواپیمای فوق سبک نیز بسیج شده‌اند.»
بیشتر بخوانید: موافقان و مخالفان تحریم انتخابات ایران در سال ۹۴
خبرگزاری ایلنا از قول حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور خبر داده است که "دو برابر واجدین شرایط، تعرفه رایگیری چاپ شده‌است".
سخنگوی وزرات کشور به رای دهندگان توصیه می‌کند: «تا قبل از حضور در حوزه‌های اخذ رای، انتخاب خود را در منزل انجام دهند تا وقت آن‌ها در حوزه‌های رای‌گیری، فقط صرف پر کردن تعرفه‌ها شود.»
شبکه‌ اجتماعی تلگرام و شعارها
خبرگزاری ایسنا در گزارشی روش‌های تبلیغاتی کاندیدها" را بررسی کرده است. ایسنا در تفاوت با دوره‌های پیشین به نقش شبکه‌های اجتماعی از جمله "تلگرام" اشاره میکند و می‌نویسد که "راه اندازی کانال در شبکه اجتماعی تلگرام حتی دست مایه طنز در بین مردم شد".
بیشتر بخوانید: «۲۰هزار پلیس امنیت انتخابات تهران را بر عهده دارند»
ایسنا نوشته است که تلگرام شبکه‌ای اجتماعی مطلوب برای بیشتر کاندیداها بوده است. در رابطه با شعارهای منحصر به فرد، این خبرگزاری مثال می‌آورد: "ادعا نمی‌کنم، قول الکی نمی‌دهم، خالی نمی‌بندم، نباید به دروغ مردم را سرکار گذاشت"، "بین مردم باشیم فراتر از جناح‌های سیاسی" و" دیگر نباید خفت".
محمد حسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور، اعلام کرده است که نرم افزار برگزاری انتخابات الکترونیک به دلیل برخی نواقص، به تایید شورای نگهبان نرسیده و شمارش آرا به صورت دستی انجام خواهد گرفت.
شمارش آرا پس از پایان مهلت رأی گیری با حضور هیئت نظارت آغاز میشود. در برخی از حوزه‌ها نتیجه انتخابات بلافاصله بعد از پایان یافتن شمارش آرا اعلام می‌شود. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور گفته است "نتیجه رأی گیری در انتخابات جمعه تا ظهر شنبه ٨ اسفند" مشخص خواهد شد.

شعار رفع حصر پای صندوق‌های رأی در حسینیه‌ ارشاد و جماران


شعار رفع حصر پای صندوق‌های رأی در حسینیه‌ ارشاد و جماران

مهدی کروبی رای خود را به صندوق سیار ریخت. بر سر تشابه نام "مصباح" در لیست نامزدهای خبرگان مناقشه‌ در گرفته است. سردار نقدی هفتم اسفند را روز عزای عمومی انگلیس خواند. محمد یزدی گفت خوشگذران‌ها را تایید نکردیم.
محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور می‌گوید در برخی استان‌ها تعدادی تخلف گزارش شده که به مراجع قضایی ارجاع داده شده‌اند. مقیمی توضیحی در باره نوع و کمیت این تخلف‌ها نداده است. در حسینیه ارشاد تهران که کانون اصلاح‌طلبان محسوب می‌شود و هم‌چنین در حسینیه جماران برای موسوی، رهنورد و کروبی شعار داده شد.
مهدی کروبی رای داد
مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی رای خود را در حصر در صندوق سیار انداخته است. وبسایت سحام نیوز نوشت کروبی ظهر جمعه، به لیست امید داد. کروبی که از ۲۵ بهمن ۱۳۸۸ در حصر خانگی به سر می‌برد، چهارشنبه اعلام کرده بود: «علی‌رغم اشکالاتی که از ۸۸ تا کنون داشته و دارم، برای مصلحت مهم‌تر رای می‌دهم.»
• "موسوی و رهنورد تقاضای صندوق سیار کرده‌اند"
وبسایت "کلمه" می‌نویسد موسوی و رهنورد در روزهای گذشته از طریق زندانبان خود درخواست صندوق سیار احذ رای کرده‌اند. کمله می‌نویسد: «اما هنوز معلوم نیست در روز هفتم اسفند صندوقی به زندان اختر برده شده باشد.»
سایت "مشرق نیوز" نوشته که موسوی و رهنورد از رای دادن خودداری کرده‌اند. وبسایت کلمه نوشت این خبر جعلی است. سه دختر موسوی و رهنورد در روزهای گذشته گفته‌اند که در انتخابات شرکت می‌کنند.
• شعار رفع حصر در حسینیه ارشاد
حوزه رای‌گیری حسینیه ارشاد تهران به خاطر شعارهایی که مردم برای آزادی موسوی، رهنورد و کروبی دادند، برای مدتی بسته شد. در حسینیه جماران هم در باره رفع حصر شعار داده‌اند. محمد خاتمی و برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب در حسینیه جماران رای دادند.
• واکنش مردم به حضور کوچک‌زاده
وبسایت برنا نوشت مردم در زمان حضور مهدی کوچک‌زاده، نماینده جنجالی مجلس در حسینیه ارشاد از او پرسیده‌اند: «با چه اعتماد به نفسی آمدید؟ چرا مثل رسایی رد صلاحیت نشدید؟ شکست خورده برجام اینجا چه می‌کند؟»
در شبکه‌های اجتماعی نوشته شده که مردم با شعار «درود بر خاتمی» و شعار "ته صف" از کوچک‌زاده استقبال کرده‌اند.
کوچک‌زاده که در دور نخست، رد صلاحیت شده بود، در روزهای آخر توانست از سد تایید صلاحیت شورای نگهبان عبور کند. سایت برنا نوشت کوچک‌زاده پس از مشاهده برخورد مردم، رای نداد و حسینیه ارشاد را ترک کرد.
• نقدی: امروز روز عزای انگلیس است
محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج در هنگام انداختن رای خود به صندوق عنوان کرد که روز هفتم اسفند روز عزای عمومی انگلستان و روز پیروزی بزرگ ملت ایران است.
او در جواب یک خبرنگار یک دوبیتی خواند: رای ایرانیان پاک سرشت/ در طریق ولایت و شهداست
داعش و انگلیس و آمریکا/ ۷ اسفند ماه عزای شماست
• محمد یزدی: خوشگذران‌ها تایید نشدند
رئیس مجلس خبرگان در زمان رای دادن در قم اشاره کرد که به خاطر صرفه‌جویی در هزینه، تصمیم گرفته شد که دو انتخابات توامان برگزار شوند. او گفت مجلس خبرگان در "طول قدرت" رهبری است: «امیدواریم مردم بر این نکته توجه داشته باشند کسانی را انتخاب کنند که آن‌ها نسبت به انتخاب رهبر و نظارت بر بقای اوصاف رهبری تسلط داشته باشند.»
او افزود برخی تنها به فکر خوشگذرانی خود هستند و ما در دوره تأیید صلاحیت‌ها این افراد را تأیید نکردیم.»
• وزیر بهداشت با لباس اتاق عمل رای داد
حسن هاشمی، وزیر بهداشت رای خود را در بیمارستان نور تهران و با روپوش پزشکی به صندوق سیار انداخت. او گفت نماینده‌ای که اولویت‌اش سلامت مردم نباشد، نمی‌تواند در سایر حوزه‌ها نیز از حقوق مردم، پاسداری کند چرا که موضوع سلامت و امنیت، بسیار مهم هستند که متاسفانه در گذشته، مغفول مانده است.
• شایعه ورود اتوبوسی رای دهندگان رد شد
معاون سیاسی-امنیتی فرماندار تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، در مورد شایعه‌های آمدن افراد با اتوبوس به تهران برای دادن رای توضیح داد.
علی‌اصغر ناصربخت گفت بازرسان ویژه وزارت کشور و نمایندگان فرماندار در تمامی حوزه‌های رای‌گیری در صورت مشاهده چنین تخلفی آن را سریعا به ما اطلاع داده و ما بلافاصله با آن برخورد خواهیم کرد. او ظهر جمعه عنوان کرد که تا کنون هیچ تخلفی گزارش نشده است.
• "شیطنت علیه آیت‌الله مصباح"
سایت "دانا" می‌نویسد در لیست‌هایی که در حوزه‌های انتخابیه تهران نصب شده، در قسمت شهرت کاندیداها، شهرت غلامرضا مصباحی مقدم، مصباح درج شده در حالی که کسی او را با این شهرت نمی‌شناسد: «به نظر می‌رسد این اعمال، شیطنت‌هایی برای کاهش آرای آیت‌الله مصباح یزدی باشد که از سوی فرمانداری تهران صورت گرفته است.»
خبرگزاری تسنیم می‌نویسد دفتر مصباح یزدی در این زمینه نامه‌ای اعتراضی به ستاد انتخابات وزارت کشور و شورای نگهبان نوشته و خواستار اصلاح بنر نصب شده در شعب اخذ رای شده است.
محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات در پاسخ به اعتراض‌ دفتر مصباح یزدی گفته است که هر دو نامزد با شهرت مصباح ثبت نام شده‌اند و برای پیشگیری از هر گونه خطا در زمان شمارش آرا، باید به کد هر یک از دو کاندیدا توجه شود.
• محمود علوی : به بحث نفوذ حساس باشیم
محمود علوی، وزیر اطلاعات در حسینه ارشاد و هنگام رای دادن گفت: مردم سنگ تمام خواهند گذاشت. او از دستگاه‌های اطلاعاتی خواست نسبت به بحث نفوذ حساسیت لازم را داشته باشند. علوی افزود روز شنبه هشتم اسفند در باره دستگیری و شناسایی گروه‌های تروریستی در قبل یا حین برگزاری انتخابات اطلاع‌رسانی می‌کند.

اعتراض به حکم سنگین زندان برای دبیرکل کانون معلمان

اعتراض به حکم سنگین زندان برای دبیرکل کانون معلمان

کانون صنفی معلمان با انتشار بیانیه‌ای حکم شش سال حبس برای اسماعیل عبدی، دبیرکل این تشکل را "غیرقانونی و ناعادلانه" خواند و به شدت به آن اعتراض کرد. عبدی از تیرماه امسال در بازداشت موقت به سر می‌برد.
اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان اسماعیل عبدی، دبیرکل کانون صنفی معلمان
دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران تیرماه امسال هنگامی که قصد سفر به ارمنستان را داشت، پس از ضبط گذرنامه‌اش به تهران بازگردانده شد تا خود را به دادستانی معرفی کند.
اسماعیل عبدی ششم تیرماه خود را به دادستانی تهران معرفی کرد و در همان روز دستگیر و به بازداشت‌گاه منتقل شد. دادگاه انقلاب چهار روز پیش (۳ اسفند/ ۲۲ فوریه) این فعال سندیکایی را به ۶ سال حبس تعزیری محکوم کرد.
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
به گزارش پایگاه اطلاح‌رسانی "حقوق معلم و کارگر"، کانون صنفی معلمان پنج‌شنبه شب، ششم اسفند با انتشار بیانیه‌ای خواستار "پایان دادن به برخوردهای فراقانونی" با عبدی و دیگر معلمان زندانی شد.
بیشتر بخوانید: شروع سال تحصیلی جدید و هفت معلم زندانی
اتهام "تبلیغ علیه نظام"
معلمان ایران در یک سال گذشته بارها برای اعتراض "به وضعیت معیشتی‌شان و شرایط آموزشی حاکم بر مدارس ایران" در تهران و برخی شهرهای دیگر تجمع‌های اعتراضی برگزار کرده‌اند.
در این بیانیه آمده است: «کانون‌های صنفی سراسر کشور بنا بر وظایف ذاتی، ضمن درک شرایط معلمان و همراهی با آنان، با تدوین و جمع‌بندی مطالبات و خواسته‌ها، تلاش داشته‌اند اعتراضات در مسیری قانونی و مسالمت‌آمیز پیگیری و انجام شود.»
کانون صنفی معلمان تاکید کرده که هزاران معلم در یک سال گذشته در سه تظاهرات سراسری به بیان مسالمت‌آمیز مطالبات خود پرداخته‌اند که با بی‌اعتنایی دولت و مجلس و برخورد قضائی با برخی از آنها همراه بوده است.
اعضای کانون در ادامه نوشته‌اند: «حال در چنین شرایطی شاهد صدور حکم ناعادلانه دیگری در چند روز گذشته برای اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان بوده‌ایم.»
معلمان معترض می‌گویند چنین حکم سنگینی بیش از هر چیز، به تلاش‌های صورت گرفته در طی این یک ‌سال برای ایجاد ارتباطی سازنده میان کانون‌های صنفی و دستگاه‌های مسئول لطمه می‌زند.
دبیرکل کانون صنفی معلمان به "تجمع و تبانی به قصد بر هم زدن نظم عمومی" و " تبلیغ علیه نظام" متهم شده است.
بیشتر بخوانید: سومین تجمع اعتراضی معلمان در سراسر ایران
کمپین بین‌المللی برای آزادی عبدی
عبدی از فعالان شناخته شده سندیکایی ایران در سطح بین‌المللی است. او قصد داشت در سفر به ارمنستان برای شرکت در کنگره "آموزش و پرورش بین‌الملل" (EI) ویزای کانادا بگیرد.
این نهاد بین‌المللی برای آزادی عبدی یک کمپین جهانی راه انداخته، طوماری با بیش از ۱۲ هزار امضاء تهیه کرده و از دولت ایران خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او شده است.
دبیر کل آموزش بین‌الملل، فرد وان‌لیوون در نامه‌ای به رئیس جمهور، حسن روحانی خاطر نشان کرده که بازداشت عبدی "بیانگر نقض بسیاری از میثاق‌های بین‌المللی در مورد حقوق بشر از جمله میثاق‌هایی است که از آزادی بیان و تشکل حمایت می کند".
در بخش پایانی بیانیه کانون صنفی معلمان تصریح شده است: «ما معتقدیم چنانچه همین قوانین موجود رعایت شوند، نه تنها اسماعیل عبدی بلکه هیچ فعال صنفی دیگری نیز به دلیل پیگیری مطالبات صنفی مورد تعقیب قرار نخواهد گرفت. بر همین مبنا خواسته‌ی مشخص ما در حال حاضر تجدید نظر در احکام تمامی معلمان دربند، آزادی آنان و پایان دادن به برخوردهای فراقانونی نسبت به تمدید پروانه کانون است.»

در همین زمینه:

اهمیت اقتصادی انتخابات هفتم اسفند و چالش های بر سر راه مجلس آینده

اهمیت اقتصادی انتخابات هفتم اسفند و چالش های بر سر راه مجلس آینده

mediaآفیش های کارزار انتخاباتی در تهرانBEHROUZ MEHRI / AFP
انتخابات هفتم اسفندماه از نظر تعیین رویکرد سیاسی و اقتصادی آینده ایران اهمیت ویژه ای دارد. شکل و ترکیب دو نهاد تاثیرگذار در عرصه قانونگذاری و تصمیم سازی در کشور، افق تحولات سیاسی و اقتصادی آینده در ایران را ترسیم می کنند. گرچه، انتخابات مجلس خبرگان رهبری بیش از هر چیز در چهارچوب کلان سیاسی نظام اسلامی در میان و بلند مدت تبیین میشود، ابعاد اقتصادی انتخابات مجلس شورای اسلامی از اهمیت ویژه ای برخورداراست. مجلس شورای اسلامی، به عنوان مهم ترین نهاد قانون گذاری کشور سهم غیر قابل اجتنابی در هماهنگی با دولت در جهت گیری توسعه اقتصادی و شفافیت درعملکرد اقتصاد ملی دارد.
در اینجا تلاش میشود تا ضمن شناخت اهمیت اقتصادی این نهاد قانون گذاری کشور، فرصت ها و چالش های بر سر راه دولت و مجلس آینده در جهت توسعه اقتصادی کشور را مرور کنیم.
مجلس شورای اسلامی، رکن اصلی قانون گذاری
مجلس شورای اسلامی رکن اصلی نهاد قانون‌گذاری در کشور ایران است که نمایندگان آن به رغم قوه قضائیه و شورای نگهبان با رأی مستقیم مردم در چهارچوب قانون اساسی و البته تحت شرایط نظارت استصوابی شورای نگهبان انتخاب میشوند.
مصوبات مجلس شورای اسلامی در صورت تأیید شورای نگهبان برای اجرا به قوه مجریه ایران و قوه قضائیه ابلاغ می‌شوند. در برخی مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه‌پرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد که در خواست این مراجعه به آراء عمومی نیز باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد. بر اساس قانون اساسی، مجلس ایران از سایر قوا مستقل است و به‌طور قانونی نباید هیچ اثرگذاری از بیرون بر تصمیمات مجلس وجود داشته باشد. شورای نگهبان وظیفه نظارت و تطبییق قوانین مصوب مجلس با قانون اساسی و قوانین شرعی دارد. این نظارت توسط 6 عضو حقوقدان و 6 عضو فقیه شورای نگهبان انجام میشود.
اهمیت مجلس در چهارچوب نظام اسلامی
با ذکر این مقدمه، میتوان به جایگاه مهم مجلس شورای اسلامی، در چهارچوب ظرفیت قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی پی برد. اهمیت مجلس در آنست که تنها نهادی است که میتواند درایران قانون وضع کند. همانطور که میدانیم، قوانین به صورت لایحه قانونی از سوی دولت و یا طرح قانونی به مجلس ارائه میشوند و پس از تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان قابلیت اجرایی پیدا می کند.
برنامه و بودجه و کنترل مالی یکی از وظایف عمده مجلس شورای اسلامی
یکی از وظایف مهم مجلس شورای اسلامی تصویب بودجه و برنامه های 5 ساله توسعه اقتصادی کشور است. قانون بودجه و قانون برنامه 5 ساله توسعه، جهت گیری های اقتصادی کشور در کوتاه و میان مدت را ترسیم می کند.
هماهنگی بین دولت و مجلس در جهت توسعه اقتصادی
وجود هماهنگی و رویکرد یکسان در جهت گیری های توسعه بین دولت و مجلس میتواند زمینه های توسعه را هموار کرده و آن را تضمین کند. اختلاف نگرش بین این دو نهاد، میتواند مسیر توسعه را کند کرده و مشکلات بزرگی در راه تحقق برنامه های اقتصادی دولت ایجاد کند.
وجود یک دولت و یک مجلس برآمده از انتخاب مردم، حتی در چهارچوب محدودیت ها و ظرفیت های قانون اساسی نظام اسلامی میتواند بازتاب دهنده بخش مهمی از انتظارات مردم کشور، خصوصاً در زمینه های معیشتی و اقتصادی باشد. همراهی مجلس و دولت با مردم در زمینه های اقتصادی میتواند اقتصاد ملی را از رکود خارج کرده و به تدریج رشد و توسعه اقتصادی را تقویت کرده و آن را شکوفا کند.
در همین حال، وجود یک دولت و یا یک مجلس که نتیجه واقعی ابراز رأی مردم نباشند، و انتخاب آنها در شرایطی غیر شفاف صورت گرفته باشد، و یا اینکه بخش مهمی از بدنه اجتماعی کشور بدلیل مأیوس شدن از رویکرد کلی نظام سیاسی حاکم بر کشور، در انتخابات شرکت نکرده باشند، زمینه های قانون گریزی و عدم شفافیت در فعالیت های اقتصادی در کشور را توسعه داده و در چنین شرایطی، قوانین اقتصادی صرفاً تأمین کننده منافع گروه های خاص میشوند. به دیگر بیان، منافع ملی، نه تنها در جهت منافع اکثریت شهروندان، بل، در جهت منافع بخش خاصی از جامعه که به درجات مختلف به کانون های قدرت سیاسی و غیر انتخابی حاکم بر جامعه متصل هستند، تعریف میشود.
بر همین سیاق، وجود همزمان یک دولت و یک مجلس که نماینده واقعی اکثریت شهروندان کشور نباشند، کشور را به سوئی میبرد که خسارت های بزرگ و جبران ناپذیر بر پیکر اقتصاد ملی وارد می کند.
بررسی عملکرد واقعی دولت های نهم و دهم و مجالس هشتم و نهم، اطلاعاتی را در اختیار مردم ایران قرار میدهد که همگان را به فکر و تعمق وامیدارد.
مدیریت اقتصادی مخرب دولت محمود احمدی نژاد
نگاهی اجمالی به مدیریت اقتصادی کشور در ده سال گذشته، به ویژه در زمان 8 ساله ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، ما را با این حقیقت تلخ آشنا میکند.
با وجود منابع سرشار مالی ناشی از فروش نفت گران در بازارهای جهانی، اقتصاد ملی در سالهای 91 و 92 به زانو در افتاد و بزرگترین رکود پنجاه ساله اخیر خود را تجربه کرد. رشد اقتصادی منفی، بدهی عظیم دولتی، تورم لجام گسیخته، سقوط ارزش پول ملی، بیکاری گسترده، تعطیلی بسیاری از کارگاها و کارخانه های کشور، گسترش رانت خواری و ویژه خواری، فساد گسترده مالی واقتصادی در کشور، تسلط نهاد های نظامی و امنیتی بر بسیاری از منابع و صنایع کلیدی کشور. خلاصه کلام اینکه طی این 8 سال، جیب اکثریت بزرگ مردم ایران خالی شد و درهمان حال، حساب های اقلیت وابسته به کانونهای قدرت پر و لبریز شد. نوعی از اشرافیت منزجر کننده از شکم انقلاب اسلامی حامی پابرهنه ها و مستضعفین متولد شد. این اشرافیت تازه در مدارحلقه هایی بودند که به کانونهای قدرت سیاسی در کشور وابسته بودند. اقتصاد ملی به زانو درافتاد و خطرات دیگری، از جمله سایه جنگ بر کشور سنگینی کرد. در چنین شرایطی بود که انتخابات ریاست جمهوری خرداد سال 1392 برگزار شد.
حل پرونده هسته، اولویت دولت حسن روحانی
حس روحانی، با برنامه حل و فصل پرونده هسته ای ایران و ایجاد زمینه های لازم برای رشد و توسعه اقتصادی، تأمین و جبران تخریب های اقتصادی که بر بدنه اقتصاد ملی وارد آمده بود، به کارزار انتخاباتی آمد. همانطو که میدایم پیروزی او در انتخابات، با حمایت نیروهای اصلاح طلب و قشر بزرگی از مردم ایران که به او امید بسته بودند، میسر شد. شکست سعید جلیلی نامزد جناح افراطی اصولگرایان و جبهه پایداری، راه را برای مذاکرات و حل و فصل پرونده هسته ای هموار کرد.
مذاکرات سخت و فشرده ای که بیش از یک سال و نیم به درازا کشید و بالاخره در 14 ژوئیه سال 2015 در وین به با توافق نهایی بین ایران و قدرت های بزرگ به نتیجه رسید.
اختلاف نگرش بین مجلس نهم و دولت یازدهم
حسن روحانی در سخنان خود در ماه های نخستین ریاست جمهوری اش بارها اعلام کرد که دولتی ورشکسته را تحویل گرفته است. در همین حال، او همواره از سنگ اندازی ها و کارشکنی های نمایندگان جناح افراطی اصولگرایان گله کرده است. مشکلاتی که از سوی آنها در جهت اجرای بهینه برجام ایجاد شده و عدم تأیید صلاحیت برخی از وزرای پیشنهادی دولت روحانی و تهدید های مکرر آنان مبنی بر استیضاح وزرای دولت حسن روحانی بر هیچکسی پوشیده نیست.
با این وجود، شکاف در بدنه اصولگرایان که از سال های آخرین ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد آغاز شده بود، به حسن روحانی اجاز داد تا اجرای برجام را با کمک برخی از چهره های شاخص اصولگرایی مانند علی لاریجانی و طیف های که به جناح او وابسته بودند، به مقصد برساند.
مشکلات دولت حسن روحانی برای بازیافت رشد و توسعه اقتصادی
به رغم توفیق در زمینه پرونده هسته ای، در اولین نگاه، بیلان اقتصادی بیش از دو سال و نیم دولت آقای روحانی، آنطور که او ترسیم کرده بود، نیست. هرچند او توانست، پیکر بیمار اقتصاد ملی ایران را از زمین بلند کند. ولی اقتصاد ایران، به رغم امیدها، هنوز بسیار ضعیف بوده و توان آنرا ندارد که به سهولت به جلو برود. ادامه بحران اشتغال، تداوم رکود در بخش مسکن و بسیاری از بخش های اقتصادی، به رغم موفقیت در تثبیت نرخ تورم در محدوده 12 درصد و تثبیت نسبی ارزش پول ملی و رشد اقتصادی 2 تا 3 درصدی، بیلان شکوفایی از مدیریت اقتصادی دولت حسن روحانی ترسیم نمی کند.
آگر به پای سخنان وزرای اقتصادی کابینه آقای حسن روحانی بنشینیم، چهار مشکل، ضعف کنونی اقتصاد ایران را تبیین می کنند.
سقوط درآمدهای نفتی دولت
نخست، سقوط قیمت جهانی نفت خام: قیمت نفت خام بیش از 75 در صد نسبت به ژوئن سال 2014 سقوط کرده است. با وجودیکه صادرات نفت خام ایران در حدود 250 هزار بشکه در روز افزایش یافته، ولی درآمد حاصل از فروش یکسال نفت خام ایران در شرایط کنونی کمتر از درآمد دو ماه صادرات نفت خام در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد است.
وجود انحصارات ویژه نهادهای شبه دولتی و سیطره آنها بر اقتصاد ملی
دوم، وجود انحصارات ویژه و نهادهای شبه دولتی که در هنگام ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به شکل بسیار گسترده ای در کشور رشد کرده اند. این نهادها که بسیاری از شرکت های سودآور ایرانی را درتسلط خود دارند، نه تنها برای فعالیت های خود هیچ مالیاتی نمی پردازند، بلکه با توجه به قوانینی که در مجلس هشتم و نهم به تصویب رسیده است، از بودجه های عمومی نیز به نحو گسترده ای بهره مند میشوند.
شکست این انحصارات و وادار کردن این نهادها به پرداخت مالیات و ممانعت از دست درازی آنها به بودجه و دارایی های عمومی کشور، با انتخاب یک مجلس برآمده از آرای مردم و هماهنگ با برنامه های دولت در این زمینه امکان پذیر است.
بدهی 540 هزار میلیارد تومانی به ارث رسیده از دولت دهم
سوم، بدهی گسترده دولت به بانک ها و بخش خصوص که از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد برای دولت حسسن روحانی به ارث رسیده است. میزان این بدهی ها 380 هزار میلیارد تومان است. اگر بدهی 160 هزار میلیاردی دولت گذشته به شرکت می نفت را به آن اضافه کنیم، به رقم نجومی 540 هزار میلیارد تومان بدهی دولت میرسیم.
وجود این بدهی هنگفت یکی دیگر از عوامل مهم بر سر راه بازگشت فعالیتهای اقتصادی به کشور و رونق گرفتن اقتصاد است. در واقع، کمبود منابع مال بانک ها، یزا وا و تسهیلات را هم گران می کند و هم کاهش می دهد. شرکت های پیمانکاری طلبکار از دولت، که بسیاری از آنها ورشکست شده اند، اگر طلبهایشان را وصول کنند، برای فعالیت های جدید سرمایه گذاری خواهند کرد.
دولت، تدابیری از جمله انتشار اوراق قرضه برای تأدیه بدهی های خود اتخاذ کرده است. این تدابیر میتوانند بسیاری از بخش های اقتصادی در حال رکود را فعال کنند. وجود یک مجلس همراه با دولت امکان اجرای این تدابیر را تسهیل میکند.
هماهنگی مجلس و دولت برای ورود زمینه های قانونی سرمایه گذاری خارجی
چهارم، تداوم موانع که برای ورود سرمایه گذاری های خارجی به عرصه اقتصاد ملی وجود دارد. مخالفت بسیاری از نمایندگان مجلس نهم با ورود سرمایه گذاری خارجی و ایجاد قوانین ملازم برای تأمین امنیت سرمایه گذاری خارجی برای توسعه اقتصاد کشور، عملاً مشکلات بسیار زیادی را بر سر راه سرمایه گذاری خارجی در ایران ایجاد کرده است.
همکاری مجلس و دولت در شکستن انحصارات نهادهای شبه دولتی
در چنین شرایطی است که دولت حسن روحانی تصویب لایحه بودجه سال 1395 و برنامه 5 ساله ششم توسعه را بر عهده مجلس آینده، مجلس دهم گذاشته است. او امید دارد تنها مجلسی که از سوی اکثریت مردم ایران انتخاب شده باشد و اهداف توسعه ملی را در سر داشته باشد، میتواند انحصارات کنونی را شکسته و شفافیت قابل قبولی را در اقتصاد ملی ایجاد کند.
سخنان دوروز پیش محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در باره رونمایی از اعداد و ارقام و شاخص‌های برنامه شش توسعه بسیار قابل توجه است. باید اذعان داشت که برای تصویب چنین برنامه ای به مجلسی جدید نیاز است که ضمن برخاستن با رای اکثریت مردم، با همکاری دولت قادر باشد تا انحصارهای شبه دولتی و نهاد های اقتصادی غیر قانونی را که بر اقتصاد مریض ایران مسلط شده اند شکسته و ازآنان مالیات بگیرد. به مجلسی نیازاست که قادر باشد در بودجه هنگفتی که بدون کنترل به بسیج داده میشود تجدید نظر کند. مجلسی که بتواند از آستان قدس رضوی مالیات بگیرد و به اوضاع آشفته مالی صدا و سیمای جمهوری اسلامی سر وسامان بدهد.
اما نوبخت دقیقاً چه گفت؟ او ضمن توضیح و اعلام اهداف اقتصادی برنامه در زمینه رشد اقتصادی، اشتغال، سرمایه گذاری، کاهش وابستگی به درآمد های نفتی و گسترش بخش های مختلف اقتصادی در یک افق 5 ساله، گفت که در برنامه توسعه ششم دولت قصد دارد به جای تمرکز به مودیان موجود، به نهادها، قرارگاه‌ها و ارکانهایی که تاکنون مالیات نمی‌دادند بپردازد و افرادی را که کم مالیات می دادند شناسایی کند.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

انتخابات در سراسر ایران توسط وطن فروشان برای بار دوم، تا ساعت نه شب تمدید شد

انتخابات در سراسر ایران توسط وطن فروشان برای بار دوم، تا ساعت نه شب تمدید شد

mediaرای گیری در ایران تا ساعت هشت شب تمدید شدReuters
انتخابات دهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی و پنجمین دورۀ مجلس خبرگان در ایران از ساعت ۸ صبح در ۵۳ هزار شعبۀ رای گیری آغاز شد. رای گیری تا ساعت ۱۸ ادامه دارد و بگفتۀ مسئولان وزارت کشور ایران در صورت نیاز زمان آن تمدید خواهد شد. بر اساس پیش بینی های صورت گرفته، نتایج انتخابات تا ظهر روز شنبه اعلام خواهد شد. با این حال ممکن است تعیین نتیجۀ قطعی رای گیری در تهران به زمان بیشتری احتیاج داشته باشد. دراین انتخابات از بیش از ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار نفر واجد شرایط لازم برای رأی دادن خواسته شده تا به حوزه های اتخاذ آرا مراجعه کنند.
- ساعت ١٩ و ٣٠ به وقت تهران: وزارت کشور اعلام کرد که مهلت رای گیری را برای بار دوم و تا ساعت ٢١ تمدید کرده است.
- ساعت ١٧ و ٣٠ به وقت تهران: وزارت کشور اعلام کرد که انتخابات در سراسر کشور تا ساعت ۲۰ تمدید می‌شود
- ساعت ١٤ به وقت تهران: معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: وضعیت انتخابات در سراسر کشور به ویژه در استان‌های مرزی از امنیت و آرامش خوبی برخوردار است.
- آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در نخستین ساعات رای گیری، رای خود را در یک شعبۀ سیّار به صندوق انداخت. او به این مناسبت گفت: ممکن است خدای ناکرده حادثه‌ای برای انسان پیش بیاید و از یک ساعت دیگرمان خبر نداریم، حال که سالم هستیم بیاییم رأی دهیم. بعضی‌ها می‌گذارند آخر کار، یک زمانی مانع پیش می‌آید. او افزود: ما دشمنانی داریم که چشم طمع دوخته‌اند، بایستی این انتخابات به گونه‌ای باشد که دشمن را مأیوس و ناامید کند.
- آیت‌الله جنتی که رای خود را در محل شورای نگهبان، به صندوق سیار انداخت در مورد انتخابات گفت: این رای‌گیری، تیراندازی است، و تیر آن سه شعبه ای است که شعب آن انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی را هدف گرفته است.
- به گزارش ایرنا هیات رسانه‌ای و مسئولان تبلیغات انتخابات دولت سوریه از ستاد انتخابات فرمانداری تهران دیدن کرد.
- به نوشتۀ سایت دیگربان، نام علی فلاحیان و محمود هاشمی شاهرودی از سایت‌های «گام دوم»٬ «لیست امید» و «خبرگان مردم» -سایت‌های اصلاح‌طلبان و طرفداران روحانی و رفسنجانی- حذف شده است. فلاحیان وزیر پیشین اطلاعات و هاشمی شاهرودی رئیس سابق قوه قضائیه٬ از خوزستان و خراسان رضوی نامزد شده‌اند. گفته می‌شود که بخشی از اصلاح‌طلبان مخالف حمایت از این دو نفر بوده‌اند. معلوم نیست که حذف اسامی این دو از سایت‌ها، به معنای حذف قطعی آنان از فهرست‌های انتخاباتی باشد.
- آیت‌الله محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان هنگام رای دادن گفت: برخی تنها به فکر خوشگذرانی خود هستند و ما در دوره تأیید صلاحیت‌ها این افراد را تأیید نکردیم.
جمعاً 4844 نفر نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند. 500 تن از نامزدان مجلس را زنان تشکیل میدهند. مجلس شورای اسلامی 290 کرسی وجود دارد. اصولگرایان در دو مجلس گذشته، یعنی دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی حضور بسیار پررنگی داشته اند.
درهمین حال 159 نفر نامزد ورود به مجلس خبرگان رهبری هستند. این پنجمین دوره مجلس خبرگان است. مهم ترین وظیفه این مجلس که اعضای آن 88 نفر هستند، انتخاب رهبر جمهوری اسلامی است. انتخاب رهبر با اکثریت دو سوم آرای 88 نفر عضو خبرگان میسر میشود.

بر اساس آخرین گزارش ها، استقبال مردم در شهرهای بزرگ، از جمله تهران بسیار چشم گیر است. این موضوع را بسیاری تأیید کرده اند.علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس در جمع خبرنگاران در حسینیه ارشاد، گفت: "حضور مردم در انتخابات غیرقابل تصور بوده و به نظر می‌رسد مشارکت بیش از حد موردنظر باشد."
بر اساس سایت کلمه وابسته به جنبش میر حسین موسوی و زهرا رهنورد برای شرکت در انتخابات درخواست صندوق سیار رای کرده اند اما هنوز خبری مبنی بر انتقال صندوق سیار به محل حصر موسوی و رهنورد دریافت نشده است.
 
در همین حال، سحام نیوز به نقل از فرزند ارشد مهدی کروبی نوشته به رغم اعلام سخنگوی وزارت کشور که گفته است مهدی کروبی، دبیرکل محصور حزب اعتماد ملی همراه با دیگر مردم در سراسر کشور رای خود را در صندوق سیار انداخته است، تا ساعت ۵ و نیم عصر امروز هنوز برای رای دادن او صندوق سیار آورده نشده است.
 

آغاز رای‌گیری برای انتخابات مجلس خبرگان و شورای اسلامی در ایران



آغاز رای‌گیری برای انتخابات مجلس خبرگان و شورای اسلامی در ایران 
 
منابع خبری ایران روز جمعه 26 فوریه از آغاز رای گیری برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان ایران خبر دادند.
نامزدهای این انتخابات برای کسب 290 کرسی مجلس شورای اسلامی و 88 کرسی مجلس خبرگان رقابت می‌کنند.
این انتخابات در حالی برگزار می شود که شورای نگهبان اکثریت نامزدهای اصلاح طلب و اعتدالگرا را رد صلاحیت کرده است.
از جناح اصلاح طلبان تنها 30 نفر از 3 هزار نامزد اصلاح طلبی که برای مجلس ثبت نام کرده بودند تایید صلاحیت شدند.
جناح اصلاح طلب که اکثریت را در دوره ششم مجلس در دست داشت و پس از رد صلاحیت های گسترده از حضوری قابل توجه در مجالس هفتم، هشتم و نهم بازماندند، گفته اند که امسال در ابتدا فقط ۳۰ نفر از سه هزار اصلاح طلبی که برای مجلس ثبت نام کرده بودند تایید صلاحیت شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیت الله خامنه ای رهبر ایران، در نخستین دقایق آغاز رای گیری انتخابات دهمین دوره‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری آرای خود را به‌ صندوق‌ انداخت.
رهبر ایران گفته است:«هرکسی که عزت، عظمت و شکوه ایران را دوست دارد در انتخابات شرکت نماید».
آیت الله خامنه بار دیگر با تاکید بر ضرورت شرکت در انتخابات گفته است :«انتخاب طوری باشد که دشمن را مأیوس کند».
رهبر ایران افزود:«: همانطور که قبلا گفته‌ایم همه مردم ایران، هر کس که ایران را و جمهوری اسلامی را و شکوه، عزت و عظمت ملی را دوست دارد، در انتخابات شرکت کند».
ولی فقیه ایران مانند سخنرانی های پیشین خود نسبت به توطئه چینی «دشمنان» هشدار داد و گفت:« نتیجه حضور در انتخابات، عزت و استقلال ملی است و ما دشمنانی داریم که چشم طمع دوخته‌اند و انتخابات باید به‌گونه‌ای باشد که دشمن را مأیوس و ناامید کند.»

پنجشنبه، اسفند ۰۶، ۱۳۹۴

ایران ۷هزار دلار به خانواده ‌کشته‌شدگان فلسطینی ‌می‌دهد

ایران ۷هزار دلار به خانواده ‌کشته‌شدگان فلسطینی ‌می‌دهد

ایران هزاران دلار در اختیار خانواده فلسطینیانی می‌گذارد که در اعتراضات ضد اسرائيلی کشته شده‌اند. ایران همچنین اعلام کرد، از فلسطینیانی که پس از اعتراضات اخیر خانه‌هایشان توسط اسرائيل تخریب شده حمایت مالی می‌کند.
محمد فتحعلی، سفیر ایران در لبنان روز چهارشنبه ( ۵ اسفند/ ۲۴فوریه) از کمک مالی ایران به فلسطینیان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، او در نشستی مطبوعاتی در بیروت گفت: «تصمیم گرفتیم به هر خانواده شهدای انتفاضه در قدس مبلغ هفت هزار دلار تقدیم کنیم
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
او همچنین از ارائه ۳۰هزار دلار به هر خانواده‌ فلسطینی که اسرائيل "در جریان انتفاضه قدس" منزل آنها را تخریب کرده است خبر داد.
واکنش اسرائيل
پس از اعلام این خبر اسرائیل این اقدام را محکوم کرد. وزارت خارجه اسرائيل در بیانیه‌ای آورد: «این مسئله بار دیگر نقش ایران در تشویق به ترور را نشان می‌دهد
بیشتر بخوانید: "دستگیری ۵ پیکارجوی هوادار ایران در کرانه باختری"
در این بیانیه افزوده شده است: «ایران پس از توافق اتمی همچنان به این که بازیگر بزرگی در تروریسم بین‌المللی باشد ادامه می‌دهد
سه‌شنبه (۲۴فوریه) ارتش اسرائيل خانه‌ دو فلسطینی را ویران کرد. این دو فلسطینی سال گذشته طی حملاتی در اسرائيل و کرانه باختری رود اردن پنج نفر را کشتند.
مقام‌های اسرائيلی می‌گویند، اقدام به تخریب خانه‌ها می‌تواند فلسطینی‌ها را از شرکت در حملات تازه علیه اسرائیلی‌ها بازدارد. حملاتی که از ماه اکتبر تا کنون جریان دارد منجر به کشتن شدن ۲۸ اسرائيلی و یک شهروند آمریکایی شده است.
موج جدید حملات که از اختلاف‌هایی بر سر مسجدالاقصی آغاز شد با چاقوکشی و تیراندازی فلسطینی‌ها علیه شهروندان اسرائيلی همراه بوده است.
بیشتر بخوانید: حمله با چاقو به یک زن باردار اسرائیلی
در پنج ماه گذشته نیروهای امنیتی اسرائيل دست کم ۱۶۸ فلسطینی را کشتند. اسرائيل می‌گوید، ۱۱۱ نفر از آن‌ها از مهاجمان بودند اما بقیه در جریان درگیری‌ها حین اعتراضات ضد اسرائيلی کشته شدند.

در همین زمینه:

موافقان و مخالفان تحریم انتخابات ایران در سال ۹۴

موافقان و مخالفان تحریم انتخابات ایران در سال ۹۴

برخی تشکل‌ها و شخصیت‌های سیاسی ایران خواستار تحریم دو انتخابات هفتم اسفند ۹۴ شده‌اند. با این همه حتی گروه‌هایی که شخصیت‌های شاخص‌شان تائید صلاحیت نشدند بر مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید دارند.
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای از همه شهروندان حتی کسانی که او و نظام حاکم بر ایران را قبول ندارند خواسته که در انتخابات شرکت کنند.
او در عین حال تاکید کرده که این دعوت به معنای مجاز بودن مخالفان برای نامزدی در انتخابات نیست. برخی از کسانی که موافق عدم شرکت در رأی‌گیری هستند معتقدند که این سخنان مهر تائیدی بر نمایشی بودن انتخابات در جمهوری اسلامی است.
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
در برابر موافقان تحریم، گروه‌های متشکل در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، تشکل‌های حامی دولت و اصول‌گرایان میانه‌رو، به رغم عدم تائید صلاحیت چهره‌های مشهور و شاخص‌شان اصرار دارند که همه هفتم اسفند پای صندوق‌های رأی بروند.
عده‌ای نیز اعتقاد دارند، از آنجا که مشارکت بالا در انتخابات شانس اصلاح‌طلبان و میانه‌روها را افزایش می‌دهد، اقتدارگرایان به رغم تبلیغات ظاهری، از هجوم مردم به صندوق‌های رأی چندان راضی نیستند.
بیشتر بخوانید: صفحه ویژه انتخابات ۹۴
ترمیم رابطه با نظام
بسیاری از اصلاح‌طلبانی که چهار سال پیش انتخابات مجلس نهم را تحریم کردند و برخی از آنها که نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ را تائید نکردند، اکنون معتقدند که این تصمیم درست نبوده و زمینه‌ساز حذف آنها از قدرت شده است.
محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان چندی پیش گفته بود که "به دنبال حوادث نامیمون ۸۸" بین بخشی از اصلاح‌طلبان و حاکمیت فاصله ایجاد شد و انتخابات فرصتی برای ترمیم این فاصله است.
بر همین اساس، حسین مرعشی عضو این شورا می‌گوید، گرچه اصلاح‌طلبان در اغلب حوزه‌ها نامزد شاخصی برای معرفی ندارند، اما این جناح مصمم است "حتی در محدودترین زمینی که نظام تعیین کند" وارد رقابت انتخاباتی شود.
اصلاح‌طلبان و محافظه‌کاران میانه‌رو به رغم گلایه از غیررقابتی شدن بسیاری از حوزه‌ها با عدم تائید صلاحیت‌ها، می‌گویند به هیچ‌وجه "قهر نمی‌کنند" و خواهان مشارکت حداکثری مردم در انتخابات هستند.
شرط‌های فراموش شده
محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران که محور ائتلاف اصلاح‌طلبان محسوب می‌شود پیش از انتخابات دوره نهم مجلس در سال ۹۰ گفته بود که تشکل‌های این جناح "نمی‌توانند و نباید در انتخابات نامزد و فهرستی داشته باشند".
خاتمی و شمار دیگری از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب، آن زمان آزادی زندانیان سیاسی و تضمین سلامت و رقابتی بودن انتخابات را از شرط‌های حضور در رقابت‌ها عنوان می‌کردند.
ظاهرا اصلاح‌طلبان در سال ۹۴ به این نتیجه رسیده‌اند که برای ادامه حیات به عنوان بخشی از نظام جمهوری اسلامی، باید به ساز و کار آنچه در این حکومت انتخابات خوانده می‌شود گردن نهند.
این وضعیت برای محافظه‌کاران میانه‌رو و حامیان دولت حسن روحانی نیز تقریبا همین است. رئیس جمهور در حالی که نسبت به "خانه یک حزب و یک جناح" شدن مجلس هشدار می‌دهد و از "شائبه مهندسی شدن انتخابات" به خاطر رد صلاحیت‌ها گلایه دارد، از مردم می‌خواهد از رأی دادن در روز جمعه خودداری نکنند.
شماری از تحریم‌کنندگان انتخابات دوره پیش بر این باورند که با روی کار آمدن دولت یازدهم وضعیت تغییر کرده و شکل گرفتن مجلسی همسو با دولت راه تحقق شعارهای روحانی را هموار می‌کند.
مجلس شورای اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی ایران

"عدم تحریم مشکوک"
با این حساب دست‌کم در میان بازیگران مجاز صحنه سیاست در جمهوری اسلامی بحث تحریم انتخابات به صورت جدی مطرح نشده است.
تاکید مکرر گروه‌های اصلاح‌طلب بر شرکت در انتخابات به حدی است که سایت "مشرق"، یکی از پایگاه‌های خبری اقتدارگرایان آن را "اصرار مشکوک بر عدم تحریم انتخابات" می‌خواند.
"مشرق" هفتم بهمن ماه نوشت: «اصلاح‌طلبان اما با وجود تمامی انتقاداتی که به ردصلاحیت‌ها دارند به طور دسته‌جمعی بیان می‌کنند که "با انتخابات قهر نمی‌کنند"؛ اینکه با تمامی مظلوم‌نمایی‌ها و ادعاهایی که نسبت به بی‌عدالتی دارند دست از انتخابات نمی‌کشند و بر آن اصرار می‌ورزند نکته جالب توجه این ماجراست.»
این سایت خبری مدعی است که اصلاح‌طلبان برای بازگشت به صحنه سیاسی "بسیار به انتخابات نیاز دارند". برخی از اصول‌گرایان نیز می‌گویند اصلاح‌طلبان برای این منظور از سوی کشورهای غربی حمایت می‌شوند.
رسول سنایی‌راد، معاون سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه، ۲۹ بهمن به خبرگزاری فارس گفت: «دشمن تحریم انتخابات را دنبال نمی‌کند، بلکه می‌خواهد پشت فردی بایستد که حضور آن در مراکز تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز برای نظام چالش ایجاد کند.»
بیشتر بخوانید: انتخابات برای مجلسی که "شعبه‌ای از دفتر رهبری" است
تحریم‌کنندگان، تشویق‌کنندگان
در این میان برخی تشکل‌های سیاسی، از جمله جبهه ملی ایران و حزب ملت انتخابات را تحریم کرده‌اند. جبهه ملی می‌گوید اعضای این تشکل در اعتراض به نظارت استصوابی شورای نگهبان از ثبت‌نام برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده‌اند.
مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی شورای نگهبان نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد. این شورا که تنها مرجع تفسیر قانون اساسی تعیین شده نظارت خود را استصوابی می‌داند.
به عبارت دیگر تشکل‌هایی مانند جبهه ملی تا زمانی که قانون اساسی تغییر نکند در انتخابات شرکت نمی‌کنند. یکی از شرط‌های نامزدی در انتخابات ابراز وفاداری به قانون اساسی است.
بر خلاف این دو تشکل، ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی دوم اسفند در بیانیه‌ای از مردم خواست "با وجود رد صلاحیت‌های گسترده خلاف قانون" به طور فعال در انتخابات شرکت کنند و به نامزدان اصلاح‌طلبان رأی دهند.
محمد بسته‌نگار، سخنگوی شورای فعالان ملی مذهبی نیز چهارم اسفند در بیانیه‌ای نوشت که با همه انتقادها به روند رسیدگی به صلاحیت‌ها، و به رغم این که بسیاری از دوستان و همفکرانش در زندان هستند، به مردم توصیه می‌کند در انتخابات شرکت کنند.
بیشتر بخوانید: اقلیت‌های دینی و مذهبی درباره انتخابات چه می‌گویند؟
انتخابات در ایران انتخابات در ایران

"تسلیم شدن به قدرت"

برخی از شخصیت‌های سیاسی، از جمله ابوالحسن بنی‌صدر، نخستین رئیس جمهور ایران نیز انتخابات را تحریم کرده‌اند. او در مطلبی در این باره نوشته، "در کشوری چون ایران که، برابر قانون اساسی، حق حاکمیت شهروندان از آن‌ها سلب شده‌ و به رهبر داده شده" شرکت در انتخابات "کاری جز تسلیم شدن به قدرت" نیست.
در میان گروه‌هایی که پایگاه اجتماعی قابل اعتنایی دارند و خواهان تحریم انتخابات شده‌اند می‌توان به احزاب متشکل در "کنگره ملیت‌های ایران فدرال"، از جمله حزب کومه‌له و حزب دموکرات کردستان ایران اشاره کرد.
این تشکل‌ها در اطلاعیه‌ای که ۲۴ بهمن منتشر شد انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را نمایشی خوانده و از مردم خواسته‌اند در رأی‌گیری شرکت نکنند.
از سوی دیگر اعضای خانواده دو نامزد معترض انتخابات سال ۸۸، مهدی کروبی و میرحسین موسوی، که از بیش از پنج سال پیش همراه با زهرا رهنورد، همسر موسوی در بازداشت خانگی به سر می‌برند از شرکت در انتخابات حمایت کرده‌اند.
این در حالی است که در فهرست ۳۰ نفره اصلاح‌طلبان برای کرسی‌های مجلس دهم از تهران، دو اصول‌گرای نزدیک به رئیس مجلس علی لاریجانی حضور دارند که بارها رهبران جنبش اعتراضی سال ۸۸ را "فتنه‌گر" خوانده‌اند.
یکی از این دو نفر، کاظم جلالی، رئیس کنونی مرکز پژوهش‌های مجلس است. او ۲۶ بهمن ۸۹ همزمان با آغاز بازداشت خانگی کروبی و موسوی گفته بود که مجلس خواهان اشد مجازات آنهاست.