خبرهای انتخابات؛ تکذیب استعفای سه عضو شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان استعفای سه عضو حقوقدان این شورا در اعتراض به عملکرد
احمد جنتی را تکذیب کرد. او با این وجود تصریح کرد که رسیدگی به اختلاف
نظرها در این شورا به بعد از انتخابات هفتم اسفند موکول شده است.
زمان انتشار اخبار به وقت اروپای مرکزی است
[2016.02.20|17:30] سهیلا جلودارزاده، نامزد اصلاحطلبان در تهران با اشاره به اینکه در تجارت باید پیش از هر چیز منافع ملی را در نظر گرفت افزود: «اگر هزینه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی واردات از تولید کمتر است باید معقولانه تصمیم گرفت. امروزه شرایط بهگونهای است که نمیتوان کسی را محدود کرد.»
به گفته این نماینده مجلس ششم: «مردم همه چیز را میبینند و حق انتخاب دارند. اگر ممنوعیت واردات ایجاد شود، اما چرایی درستی پشت آن نباشد مردم همکاری نمیکنند و جنس تولید داخلی را نخواهند خرید آن زمان است که چمدان چمدان کالای قاچاق وارد میشود.»
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
• انتقاد وزرای دولت احمدینژاد از عملکرد اقتصادی روحانی
[2016.02.20|17:00] چند نفر از نامزدهای ائتلاف اصولگرایان در تهران با برگزاری یک نشست خبری از عملکرد اقصادی دولت روحانی انتقاد کردند.
غلامرضا مصباحی مقدم نماینده اصولگرای مجلس و مدرس دانشگاه امام صادق، پرویز داودی (معاون اول محمود احمدینژاد)، مسعود میرکاظمی (وزیر بازرگانی و نفت احمدینژاد)، محمد سلیمانی (وزیر ارتباطات احمدینژاد) و لطف الله فروزنده (معاون پارلمانی احمدینژاد) در این نشست حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاری فارس این نامزدهای اصولگرا با کماثر دانستن تحریمهای بینالمللی در بحران اقتصادی ایران، سیاستهای دولت حسن روحانی را عامل مشکلات اقتصادی موجود خواندند.
این سخنان در حالی بیان میشود که در دو سال اخر دولت محمود احمدینژاد رشد اقتصادی ایران منفی بود و تورم به بالای ۴۰ درصد افزایش یافته بود.
• سهمیه ۳۰ درصد به زنان
[2016.02.20|16:30] الهه کولایی گفت در تهیه لیست ائتلاف اصلاحطلبان در تهران سهمیه ۳۰ درصدی به زنان از ابتدا مورد تاکید بود. به گفته او ابتدا قرار بود ۹ نفر از زنان در لیست باشند اما به ۸ نفر کاهش یافت.
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان افزود: «در میان ویژگیها و شاخصهایی که برای افراد مورد نظر در لیست اصلاحطلبان مطرح بودند، شاخص جوانگرایی و تخصیص سهم مناسب به زنان مورد تاکید ویژه بود. بر این اساس بود که سیده فاطمه حسینی با تحصیلات عالی آکادمیک که از نخبگان کشور است، در لیست اصلاحطلبان قرار گرفت.»
• هشدار پلیس در مورد خطر هکرها
[2016.02.20|16:00] سرگرد حمید کیانی، سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا گفت: «با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات این موضوع میتواند سوژه خوبی برای هکرها در فضای مجازی و به خصوص در شبکههای اجتماعی باشد تا بتوانند کاربران را فریب دهند.»
او با اشاره به احتمال ایجاد صفحات اسپم اضافه کرد: «هکرها میتوانند با این اقدام آمار بازدید صفحاتی خاص را بالا ببرند و یا با بارگذاری لینکها و کلیپهای جذاب انتخاباتی مرتبط با کاندیدها که نیاز به دانلود دارد، دستگاههای کاربران را به ویروسهای طراحی شده آلوده کنند.»
• بیانیه هاشمی رفسنجانی
[2016.02.20|15:30] اکبر هاشمی رفسنجانی با انتشار بیانیهای گفت: «خوشحالم که در شرایط کنونی، مردم فهیم و هوشیار، به ویژه بانوان و جوانان تحصیلکرده و بالندهی جامعه هم پس از زخمهای عمیق از تجاهل و تغافل افراط و تفریط، اعتدال اسلامی را گمشده خویش میدانند.»
او با بیان اینکه بیشک انتخابات هفتم اسفند، یکی از فرصتهای گرانقدر برای جلوگیری از "نهادینه شدن تندرویهای سیاسی و افراطکاریهای دینی در جامعه" است. افزود: «کاش فرصت حضور همهی صاحبان اندیشه و سلایق در هر دو انتخابات اسفند ماه، به طور کامل فراهم میشد.»
به گفته رییس مجمع تشخیص مصلحت ایران، صفبندیهای انتخابات هفتم اسفند، میتواند مصداق انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ باشد.
رفسنجانی با اشاره به نتیجه انتخابات ۱۳۹۴ گفت: «تنها یکی از دستاوردهای بزرگ آن، ایجاد باور صلحجویی، قدرت استدلال، منطق و اندیشهی مردم متمدن ایران در مراکز بینالمللی و قدرتهای جهانی بود.»
او با دعوت از شهروندان برای شرکت در انتخابات افزود: «به دنیا ثابت کنیم که تندرویها، اعمال سلیقههای شخصی، تفسیر به رأیها و افراطی گریها، مربوط به یک عدهی محدود است.»
• "به ساکتین فتنه رای ندهید"
[2016.02.20|15:00] فرمانده سپاه فجر استان فارس گفت: «ملت با بصیرت ایران اسلامی به طرفداران فتنه و ساکتین در مقابل فتنه رای نخواهند داد حتی اگر کاندیدای خبرگان رهبری باشند.»
غلامحسین غیبپرور افزود: «مردم مومن ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی به کسانی رای خواهند داد که در مقابل آمریکا، استکبار جهانی و وابستگان آنها ایستادگی داشته باشند.»
• تکذیب استعفا
[2016.02.20|14:00] نجاتالله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به انتشار خبر استعفای برخی از حقوقدانان عضو شورای نگهبان در انتقاد به نحوه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان گفت: «موضوع استعفا مطرح نبوده و استعفا به دلیل خبرگان مطرح نشده است.»
به نوشته برخی رسانهها، برخی اعضای شورای نگهبان به شیوه عملکرد احمد جنتی، دبیر این شورا در بررسی صلاحیتها انتقاد داشتهاند.
ابراهیمیان در این ارتباط به خبرگزاری "آنا" گفت: «تعیین تکلیف موضوع اعمال نظارت استصوابی همه اعضای شورای نگهبان به بعد از انتخابات موکول میشود و تا بعد از انتخابات درباره این موضوع سخن نخواهیم گفت.»
این عضو حقوقدان شورای نگهبان ماه گذشته از سمت خود به عنوان سخنگوی این شورا استعفا داد که مورد پذیرش قرار نگرفت. علت استعفا به صورت روشن اعلام نشد.
ابراهیمیان پیشتر گفته بود به عنوان عضو شورای نگهبان هیچ اطلاعی از کم و کیف مسئله بررسی صلاحیتهای خبرگان رهبری ندارد.
• عارف: بیکار نیستم ۲۴ ساعت اعلام برائت کنم
[2016.02.20|13:30] محمدرضا عارف، کاندیدای ائتلاف اصلاحطلبان در انتخابات مجلس در تهران، در پاسخ به سوال "تسنیم" درباره اعلام برائت از رسانههای بیگانه و بیبیسی گفت: «از چه چیزی اعلام برائت کنیم؛ من ۲۴ ساعته باید از بی بی سی اعلام برائت رسمی کنم؟ بیکارم.»
او همچنین در واکنش به این گفته آیتالله علی خامنهای که "اگر دشمن از کسی حمایت کرد شما به آن شک بکنید" گفت: «قطعا آقا درست میگویند. اگر دشمن بخواهد شیطنت بکند چی؟ یکی از راههای نفوذ، شیطنتکردن و تفرقه انداختن است.»
• فیروزآبادی: کاندیداهایی که از دشمن اعلام برائت نکنند مجرمند
[2016.02.20|13:00] حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت: «یک اتفاق بسیار تلخ و زننده، توسط انگلیسیها و آمریکاییها در جریان انتخابات به وجود آمد. اینکه یک بیگانه، یک دشمن خارجی بیاید از کاندیدایی حمایت کند و یا علیه کاندیدایی نظر بدهد.»
او اضافه کرد: «این دخالت، راهبردهای تجاوزگرانهای است که از سوی آمریکا و انگلیس نسبت به ملت و کشور ایران اتخاذ شده و مقامات کشور نباید این را دست کم بگیرند.»
فیروزآبادی همچنین تهدید کرد: «آنهایی که آمریکا و انگلیس از آنها حمایت کردند اگر اعلام برائت از آمریکا و انگلیس نکنند مجرمند و در آن توهینی که به ایران شده شریکند و آنها با اشخاصی که دشمنی و مخالفت میکنند، باید آن اشخاص مورد احترام بیشتر ملت ایران قرار بگیرند.»
• انتقاد از عملکرد نیروی انتظامی
[2016.02.20|12:00] حسین ساجدینیا، فرمانده انتظامی تهران گفت: «همه داوطلبان تایید صلاحیت شده برای دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری مورد حمایت پلیس هستند و امنیت آنان تامین خواهد شد.»
او افزود: «کسانی که در زمان تبلیغات قانونی کاندیداها سعی کنند با ایجاد مشکلات و جوسازیهای ناسالم، فضای سالم انتخابات را بر هم بزنند با برخورد قانونی پلیس روبرو خواهند شد.»
این سخنان در حالی بیان میشود که چندین جلسه سخنرانی چهرههای اصلاحطلب با حمله "نیروهای لباس شخصی" لغو شد. در تازهترین رخداد سخنرانی مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری در یک مسجد در تهران با پرتاب گاز اشکآور برگزار نشد.
این حزب اصلاحطلب در بیانیهای از نیروی انتظامی به علت عدم تامین امنیت این برنامه انتقاد کرد.
• هشدار نسبت به حضور تندروها در مجلس خبرگان
[2016.02.20|11:30] صادق رزاقی، نماینده رهبر ایران در دانشگاههای استان البرز به خبرگزاری ایسنا گفت: «مجلس خبرگان مهمترین نهاد تصمیمگیر کشور است و اگر پیش از این حساسیت کمتری داشته از کمکاری ما بوده است.»
او تصریح کرد: «بدون شک سهلانگاری مردم در این انتخابات حساس میتواند تبعات بسیار سنگینی برای کشور داشته باشد. ورود افراد تندرو و یا سهلانگار به این نهاد حساس میتواند آینده کشور و انقلاب را دچار بحران کند.»
• "رای نه به افراطیون"
معصومه ابتکار، معاون رییسجمهور ایران و رییس سازمان محیط زیست میگوید: «راه در پیش گرفتهشده مبنی بر رأی به اعتدالیون و رأی "نه" به افراطیون، راه خوبی است، برای همین مردم باید در انتخابات حضور داشته باشند.»
او با بیان این که رأی ندادن به مفهوم رأی به افراطیون است، افزود: «باید به اعتدالیون و کسانی که اعتقاد دارند باید شرایط کشور را در فضایی سالم، آزاد و رقابتی و با نگاه علمی و تخصصی و اعتدالی پیش ببرند، رأی دهیم. »
• اهمیت مجلس خبرگان از نظر روحانی
[2016.02.20|11:00] حسن روحانی، رییسجمهور ایران در همایش "کارگران و آینده اقتصاد ایران" گفت: «در انتخابات هفتم اسفند کسانی را انتخاب کنید که دغدغه آنها رونق اقتصادی است.»
او همچنین در معدود سخناناش در مورد انتخابات خبرگان گفت: «ما نمایندگانی را برای مجلس خبرگان رهبری انتخاب میکنیم که بتوانند در شرایط روز مبادا بهترین فرد را برای رهبری کشور و نظام برگزینند؛ رهبری که آن همه مسئولیت سنگین برای ملت ایران و ملت اسلامی بر دوش دارد.»
حسن روحانی، نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابی تهران است.
• دعوت برای "خانهتکانی" مجالس شورا و خبرگان
خانواده مهدی کروبی، از رهبران منتقدان حکومت ایران که از بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی است در نامهای خطاب به مردم ایران از آنها خواستهاند که در انتخابات هفتم اسفند شرکت کنند.
در این نامه که سایت "سحامنیوز" آن را منتشر کرده، آمده است: «بیایید طرحی نو دراندازیم و در آستانه سال نو با حضور گسترده خود در هفتم اسفند ماه گامی مهم در جهت حذف مخالفان جمهوریت نظام برداریم و دو مجلس را تا آنجا که امکان دارد خانه تکانی کنیم.»
• اتهامات "وطن امروز" به رفسنجانی و روحانی
[2016.02.20|10:30] روزنامه وطن امروز به مدیر مسئولی مهرداد بذرپاش، از اعضای جبهه پایداری در مقالهای زیر عنوان "چه کسی انگلیسی را برای دخالت خبر کرد" مینویسد: «بیبیسی فارسی اگر هم دستورالعملی برای انتخابات خبرگان رهبری در تهران منتشر کرده، نسخهای است که پیشتر از بیبیسی توسط هاشمی رفسنجانی پیچیده شده است.»
این روزنامه میافزاید: «فهرستی که توسط عالیجناب برای انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفته است، توسط بیبیسی تبلیغ میشود و این یعنی هماهنگی منحصر به فردی در جریان است.»
به نوشته وطن امروز: «هاشمی رفسنجانی در حالی به "امید غرب" تبدیل شده است که با حمایت همهجانبه از حسن روحانی، سیاستهای وی در همگرایی نسبت به غرب و ایجاد تغییرات بنیادین در نظام ارزشی در سیاست خارجه را تایید میکند.»
• انتقاد از صدا و سیما به علت انتشار اخبار نادرست
[2016.02.20|10:00] محمد حسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات ایران گفت: «در روزهای اخیر اطلاعیههایی به نام ستاد انتخابات کشور از شبکههای مختلف سراسری صدا و سیما پخش شده که ستاد انتخابات کشور هیچ نقشی در تهیه و صدور اطلاعیه با فحوای پیش گفته را نداشته و انتساب چنین اطلاعیههایی به ستاد انتخابات کشور فاقد وجاهت قانونی است.»
مقیمی به اطلاعیه مربوط به ممنوعیت استفاده از تصاویر رهبر پیشین و فعلی جمهوری اسلامی در بنرهای تبلیغاتی اشاره کرد و افزود این اطلاعیه ربطی به ستاد انتخابات کشور ندارد.
پیشتر برخی بنرهای تبلیغاتی حامیان اکبر هاشمی رفسنجانی با عنوان"خبرگان مردم" جمع آوری شده بود. این بنرها شامل تصاویر علی خامنهای، اکبرهاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و حسن خمینی بود.
"خبرگان مردم" عنوان لیست انتخاباتی مجلس خبرگان است که مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی قرار دارد و حسن روحانی رییسجمهور و محمود علوی وزیر اطلاعات دولت در آن حضور دارند.
• هشدار در مورد لیست مورد حمایت "انگلیسیها"
[2016.02.20|09:30] حسن ممدوحی، عضو مجلس خبرگان رهبری میگوید که در انتخابات مجلس و خبرگان رهبری به لیستهای مورد حمایت انگلیس رأی نخواهند داد.
او میافزاید: «دولت انگلیس خبیث و پلید است و وقتی از برخی لیستهای انتخاباتی حمایت میکند باید نگران باشیم، چراکه آنها خیر و صلاح ما را نمیخواهند.»
انتشار لیست مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان واکنش اصولگراین تندرو و حامیان رهبر جمهوری اسلامی را در پی داشته است.
این لیست که شامل احمد جنتی، محمد یزدی و محمدتقی مصباح نیست واهمهی حامیان آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از حذف این سه نفر از مجلس خبرگان را در پی داشته است.
[2016.02.20|09:00] احمد امیرآبادی فراهانی، از نمایندگان اصولگرای مجلس نهم با طرح این ادعا که انگلیسیها با حضور جنتی، یزدی و مصباح در مجلس خبرگان مخالفاند، گفت: «این سه بزرگوار همیشه محکم و قاطعانه از جمهوریت و اسلامیت نظام دفاع کردهاند و در مقابل زیادهخواهیهای غرب و بهخصوص انگلیس ایستادهاند.»
او تصریح کرد:«جنتی، یزدی و مصباح یزدی همیشه در مقابل نفوذ جریانهای داخلی که وابسته به خارج بودند، ایستادهاند و اجازه نفوذ را به آنها ندادهاند.»
[2016.02.20|17:30] سهیلا جلودارزاده، نامزد اصلاحطلبان در تهران با اشاره به اینکه در تجارت باید پیش از هر چیز منافع ملی را در نظر گرفت افزود: «اگر هزینه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی واردات از تولید کمتر است باید معقولانه تصمیم گرفت. امروزه شرایط بهگونهای است که نمیتوان کسی را محدود کرد.»
به گفته این نماینده مجلس ششم: «مردم همه چیز را میبینند و حق انتخاب دارند. اگر ممنوعیت واردات ایجاد شود، اما چرایی درستی پشت آن نباشد مردم همکاری نمیکنند و جنس تولید داخلی را نخواهند خرید آن زمان است که چمدان چمدان کالای قاچاق وارد میشود.»
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
• انتقاد وزرای دولت احمدینژاد از عملکرد اقتصادی روحانی
[2016.02.20|17:00] چند نفر از نامزدهای ائتلاف اصولگرایان در تهران با برگزاری یک نشست خبری از عملکرد اقصادی دولت روحانی انتقاد کردند.
غلامرضا مصباحی مقدم نماینده اصولگرای مجلس و مدرس دانشگاه امام صادق، پرویز داودی (معاون اول محمود احمدینژاد)، مسعود میرکاظمی (وزیر بازرگانی و نفت احمدینژاد)، محمد سلیمانی (وزیر ارتباطات احمدینژاد) و لطف الله فروزنده (معاون پارلمانی احمدینژاد) در این نشست حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاری فارس این نامزدهای اصولگرا با کماثر دانستن تحریمهای بینالمللی در بحران اقتصادی ایران، سیاستهای دولت حسن روحانی را عامل مشکلات اقتصادی موجود خواندند.
این سخنان در حالی بیان میشود که در دو سال اخر دولت محمود احمدینژاد رشد اقتصادی ایران منفی بود و تورم به بالای ۴۰ درصد افزایش یافته بود.
• سهمیه ۳۰ درصد به زنان
[2016.02.20|16:30] الهه کولایی گفت در تهیه لیست ائتلاف اصلاحطلبان در تهران سهمیه ۳۰ درصدی به زنان از ابتدا مورد تاکید بود. به گفته او ابتدا قرار بود ۹ نفر از زنان در لیست باشند اما به ۸ نفر کاهش یافت.
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان افزود: «در میان ویژگیها و شاخصهایی که برای افراد مورد نظر در لیست اصلاحطلبان مطرح بودند، شاخص جوانگرایی و تخصیص سهم مناسب به زنان مورد تاکید ویژه بود. بر این اساس بود که سیده فاطمه حسینی با تحصیلات عالی آکادمیک که از نخبگان کشور است، در لیست اصلاحطلبان قرار گرفت.»
• هشدار پلیس در مورد خطر هکرها
[2016.02.20|16:00] سرگرد حمید کیانی، سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا گفت: «با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات این موضوع میتواند سوژه خوبی برای هکرها در فضای مجازی و به خصوص در شبکههای اجتماعی باشد تا بتوانند کاربران را فریب دهند.»
او با اشاره به احتمال ایجاد صفحات اسپم اضافه کرد: «هکرها میتوانند با این اقدام آمار بازدید صفحاتی خاص را بالا ببرند و یا با بارگذاری لینکها و کلیپهای جذاب انتخاباتی مرتبط با کاندیدها که نیاز به دانلود دارد، دستگاههای کاربران را به ویروسهای طراحی شده آلوده کنند.»
• بیانیه هاشمی رفسنجانی
[2016.02.20|15:30] اکبر هاشمی رفسنجانی با انتشار بیانیهای گفت: «خوشحالم که در شرایط کنونی، مردم فهیم و هوشیار، به ویژه بانوان و جوانان تحصیلکرده و بالندهی جامعه هم پس از زخمهای عمیق از تجاهل و تغافل افراط و تفریط، اعتدال اسلامی را گمشده خویش میدانند.»
او با بیان اینکه بیشک انتخابات هفتم اسفند، یکی از فرصتهای گرانقدر برای جلوگیری از "نهادینه شدن تندرویهای سیاسی و افراطکاریهای دینی در جامعه" است. افزود: «کاش فرصت حضور همهی صاحبان اندیشه و سلایق در هر دو انتخابات اسفند ماه، به طور کامل فراهم میشد.»
به گفته رییس مجمع تشخیص مصلحت ایران، صفبندیهای انتخابات هفتم اسفند، میتواند مصداق انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ باشد.
رفسنجانی با اشاره به نتیجه انتخابات ۱۳۹۴ گفت: «تنها یکی از دستاوردهای بزرگ آن، ایجاد باور صلحجویی، قدرت استدلال، منطق و اندیشهی مردم متمدن ایران در مراکز بینالمللی و قدرتهای جهانی بود.»
او با دعوت از شهروندان برای شرکت در انتخابات افزود: «به دنیا ثابت کنیم که تندرویها، اعمال سلیقههای شخصی، تفسیر به رأیها و افراطی گریها، مربوط به یک عدهی محدود است.»
• "به ساکتین فتنه رای ندهید"
[2016.02.20|15:00] فرمانده سپاه فجر استان فارس گفت: «ملت با بصیرت ایران اسلامی به طرفداران فتنه و ساکتین در مقابل فتنه رای نخواهند داد حتی اگر کاندیدای خبرگان رهبری باشند.»
غلامحسین غیبپرور افزود: «مردم مومن ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی به کسانی رای خواهند داد که در مقابل آمریکا، استکبار جهانی و وابستگان آنها ایستادگی داشته باشند.»
• تکذیب استعفا
[2016.02.20|14:00] نجاتالله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به انتشار خبر استعفای برخی از حقوقدانان عضو شورای نگهبان در انتقاد به نحوه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان گفت: «موضوع استعفا مطرح نبوده و استعفا به دلیل خبرگان مطرح نشده است.»
به نوشته برخی رسانهها، برخی اعضای شورای نگهبان به شیوه عملکرد احمد جنتی، دبیر این شورا در بررسی صلاحیتها انتقاد داشتهاند.
ابراهیمیان در این ارتباط به خبرگزاری "آنا" گفت: «تعیین تکلیف موضوع اعمال نظارت استصوابی همه اعضای شورای نگهبان به بعد از انتخابات موکول میشود و تا بعد از انتخابات درباره این موضوع سخن نخواهیم گفت.»
این عضو حقوقدان شورای نگهبان ماه گذشته از سمت خود به عنوان سخنگوی این شورا استعفا داد که مورد پذیرش قرار نگرفت. علت استعفا به صورت روشن اعلام نشد.
ابراهیمیان پیشتر گفته بود به عنوان عضو شورای نگهبان هیچ اطلاعی از کم و کیف مسئله بررسی صلاحیتهای خبرگان رهبری ندارد.
• عارف: بیکار نیستم ۲۴ ساعت اعلام برائت کنم
[2016.02.20|13:30] محمدرضا عارف، کاندیدای ائتلاف اصلاحطلبان در انتخابات مجلس در تهران، در پاسخ به سوال "تسنیم" درباره اعلام برائت از رسانههای بیگانه و بیبیسی گفت: «از چه چیزی اعلام برائت کنیم؛ من ۲۴ ساعته باید از بی بی سی اعلام برائت رسمی کنم؟ بیکارم.»
او همچنین در واکنش به این گفته آیتالله علی خامنهای که "اگر دشمن از کسی حمایت کرد شما به آن شک بکنید" گفت: «قطعا آقا درست میگویند. اگر دشمن بخواهد شیطنت بکند چی؟ یکی از راههای نفوذ، شیطنتکردن و تفرقه انداختن است.»
• فیروزآبادی: کاندیداهایی که از دشمن اعلام برائت نکنند مجرمند
[2016.02.20|13:00] حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت: «یک اتفاق بسیار تلخ و زننده، توسط انگلیسیها و آمریکاییها در جریان انتخابات به وجود آمد. اینکه یک بیگانه، یک دشمن خارجی بیاید از کاندیدایی حمایت کند و یا علیه کاندیدایی نظر بدهد.»
او اضافه کرد: «این دخالت، راهبردهای تجاوزگرانهای است که از سوی آمریکا و انگلیس نسبت به ملت و کشور ایران اتخاذ شده و مقامات کشور نباید این را دست کم بگیرند.»
فیروزآبادی همچنین تهدید کرد: «آنهایی که آمریکا و انگلیس از آنها حمایت کردند اگر اعلام برائت از آمریکا و انگلیس نکنند مجرمند و در آن توهینی که به ایران شده شریکند و آنها با اشخاصی که دشمنی و مخالفت میکنند، باید آن اشخاص مورد احترام بیشتر ملت ایران قرار بگیرند.»
• انتقاد از عملکرد نیروی انتظامی
[2016.02.20|12:00] حسین ساجدینیا، فرمانده انتظامی تهران گفت: «همه داوطلبان تایید صلاحیت شده برای دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری مورد حمایت پلیس هستند و امنیت آنان تامین خواهد شد.»
او افزود: «کسانی که در زمان تبلیغات قانونی کاندیداها سعی کنند با ایجاد مشکلات و جوسازیهای ناسالم، فضای سالم انتخابات را بر هم بزنند با برخورد قانونی پلیس روبرو خواهند شد.»
این سخنان در حالی بیان میشود که چندین جلسه سخنرانی چهرههای اصلاحطلب با حمله "نیروهای لباس شخصی" لغو شد. در تازهترین رخداد سخنرانی مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری در یک مسجد در تهران با پرتاب گاز اشکآور برگزار نشد.
این حزب اصلاحطلب در بیانیهای از نیروی انتظامی به علت عدم تامین امنیت این برنامه انتقاد کرد.
• هشدار نسبت به حضور تندروها در مجلس خبرگان
[2016.02.20|11:30] صادق رزاقی، نماینده رهبر ایران در دانشگاههای استان البرز به خبرگزاری ایسنا گفت: «مجلس خبرگان مهمترین نهاد تصمیمگیر کشور است و اگر پیش از این حساسیت کمتری داشته از کمکاری ما بوده است.»
او تصریح کرد: «بدون شک سهلانگاری مردم در این انتخابات حساس میتواند تبعات بسیار سنگینی برای کشور داشته باشد. ورود افراد تندرو و یا سهلانگار به این نهاد حساس میتواند آینده کشور و انقلاب را دچار بحران کند.»
• "رای نه به افراطیون"
معصومه ابتکار، معاون رییسجمهور ایران و رییس سازمان محیط زیست میگوید: «راه در پیش گرفتهشده مبنی بر رأی به اعتدالیون و رأی "نه" به افراطیون، راه خوبی است، برای همین مردم باید در انتخابات حضور داشته باشند.»
او با بیان این که رأی ندادن به مفهوم رأی به افراطیون است، افزود: «باید به اعتدالیون و کسانی که اعتقاد دارند باید شرایط کشور را در فضایی سالم، آزاد و رقابتی و با نگاه علمی و تخصصی و اعتدالی پیش ببرند، رأی دهیم. »
• اهمیت مجلس خبرگان از نظر روحانی
[2016.02.20|11:00] حسن روحانی، رییسجمهور ایران در همایش "کارگران و آینده اقتصاد ایران" گفت: «در انتخابات هفتم اسفند کسانی را انتخاب کنید که دغدغه آنها رونق اقتصادی است.»
او همچنین در معدود سخناناش در مورد انتخابات خبرگان گفت: «ما نمایندگانی را برای مجلس خبرگان رهبری انتخاب میکنیم که بتوانند در شرایط روز مبادا بهترین فرد را برای رهبری کشور و نظام برگزینند؛ رهبری که آن همه مسئولیت سنگین برای ملت ایران و ملت اسلامی بر دوش دارد.»
حسن روحانی، نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابی تهران است.
• دعوت برای "خانهتکانی" مجالس شورا و خبرگان
خانواده مهدی کروبی، از رهبران منتقدان حکومت ایران که از بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی است در نامهای خطاب به مردم ایران از آنها خواستهاند که در انتخابات هفتم اسفند شرکت کنند.
در این نامه که سایت "سحامنیوز" آن را منتشر کرده، آمده است: «بیایید طرحی نو دراندازیم و در آستانه سال نو با حضور گسترده خود در هفتم اسفند ماه گامی مهم در جهت حذف مخالفان جمهوریت نظام برداریم و دو مجلس را تا آنجا که امکان دارد خانه تکانی کنیم.»
• اتهامات "وطن امروز" به رفسنجانی و روحانی
[2016.02.20|10:30] روزنامه وطن امروز به مدیر مسئولی مهرداد بذرپاش، از اعضای جبهه پایداری در مقالهای زیر عنوان "چه کسی انگلیسی را برای دخالت خبر کرد" مینویسد: «بیبیسی فارسی اگر هم دستورالعملی برای انتخابات خبرگان رهبری در تهران منتشر کرده، نسخهای است که پیشتر از بیبیسی توسط هاشمی رفسنجانی پیچیده شده است.»
این روزنامه میافزاید: «فهرستی که توسط عالیجناب برای انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفته است، توسط بیبیسی تبلیغ میشود و این یعنی هماهنگی منحصر به فردی در جریان است.»
به نوشته وطن امروز: «هاشمی رفسنجانی در حالی به "امید غرب" تبدیل شده است که با حمایت همهجانبه از حسن روحانی، سیاستهای وی در همگرایی نسبت به غرب و ایجاد تغییرات بنیادین در نظام ارزشی در سیاست خارجه را تایید میکند.»
• انتقاد از صدا و سیما به علت انتشار اخبار نادرست
[2016.02.20|10:00] محمد حسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات ایران گفت: «در روزهای اخیر اطلاعیههایی به نام ستاد انتخابات کشور از شبکههای مختلف سراسری صدا و سیما پخش شده که ستاد انتخابات کشور هیچ نقشی در تهیه و صدور اطلاعیه با فحوای پیش گفته را نداشته و انتساب چنین اطلاعیههایی به ستاد انتخابات کشور فاقد وجاهت قانونی است.»
مقیمی به اطلاعیه مربوط به ممنوعیت استفاده از تصاویر رهبر پیشین و فعلی جمهوری اسلامی در بنرهای تبلیغاتی اشاره کرد و افزود این اطلاعیه ربطی به ستاد انتخابات کشور ندارد.
پیشتر برخی بنرهای تبلیغاتی حامیان اکبر هاشمی رفسنجانی با عنوان"خبرگان مردم" جمع آوری شده بود. این بنرها شامل تصاویر علی خامنهای، اکبرهاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و حسن خمینی بود.
"خبرگان مردم" عنوان لیست انتخاباتی مجلس خبرگان است که مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی قرار دارد و حسن روحانی رییسجمهور و محمود علوی وزیر اطلاعات دولت در آن حضور دارند.
• هشدار در مورد لیست مورد حمایت "انگلیسیها"
[2016.02.20|09:30] حسن ممدوحی، عضو مجلس خبرگان رهبری میگوید که در انتخابات مجلس و خبرگان رهبری به لیستهای مورد حمایت انگلیس رأی نخواهند داد.
او میافزاید: «دولت انگلیس خبیث و پلید است و وقتی از برخی لیستهای انتخاباتی حمایت میکند باید نگران باشیم، چراکه آنها خیر و صلاح ما را نمیخواهند.»
انتشار لیست مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان واکنش اصولگراین تندرو و حامیان رهبر جمهوری اسلامی را در پی داشته است.
این لیست که شامل احمد جنتی، محمد یزدی و محمدتقی مصباح نیست واهمهی حامیان آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از حذف این سه نفر از مجلس خبرگان را در پی داشته است.
[2016.02.20|09:00] احمد امیرآبادی فراهانی، از نمایندگان اصولگرای مجلس نهم با طرح این ادعا که انگلیسیها با حضور جنتی، یزدی و مصباح در مجلس خبرگان مخالفاند، گفت: «این سه بزرگوار همیشه محکم و قاطعانه از جمهوریت و اسلامیت نظام دفاع کردهاند و در مقابل زیادهخواهیهای غرب و بهخصوص انگلیس ایستادهاند.»
او تصریح کرد:«جنتی، یزدی و مصباح یزدی همیشه در مقابل نفوذ جریانهای داخلی که وابسته به خارج بودند، ایستادهاند و اجازه نفوذ را به آنها ندادهاند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر