پنجشنبه، بهمن ۲۹، ۱۳۹۴

معاون حسن روحانی: ۶۰ درصد اقتصاد ایران، مالیات نمی‌دهند

معاون حسن روحانی: ۶۰ درصد اقتصاد ایران، مالیات نمی‌دهند

الهام امین‌زاده، گردش مالی سالانه قاچاقچیان کالا و گردانندگان اقتصاد زیرزمینی در ایران را پنج میلیارد دلار اعلام کرد
الهام امین‌زاده، گردش مالی سالانه قاچاقچیان کالا و گردانندگان اقتصاد زیرزمینی در ایران را پنج میلیارد دلار اعلام کرد
الهام امین زاده، معاون رئیس‌جمهوری ایران، روز پنج‌شنبه در مشهد، با اشاره به فرار مالیاتی ۶۰ درصدی در ایران گفت: «فقط ۳۲ درصد از کسانی که باید مالیات بدهند، بار مالیاتی را بر دوش می‌کشند.»
به گزارش ایرنا، معاون حقوقی حسن روحانی که در دیدار با استاندار خراسان رضوی سخن می‌گفت، ادامه داد: «مالیات را در ایران تنها تولیدکنندگان شناسنامه‌دار و حقوق‌بگیران دولتی پرداخت می‌کنند.»
به گفته خانم امین زاده، گردش مالی «قاچاقچیان کالا و گردانندگان اقتصاد زیرزمینی» در ایران به سالانه پنج میلیارد دلار می‌رسد که هیچ‌گونه مالیاتی پرداخت نمی‌کنند.
علی عسگری، رئیس‌کل پیشین سازمان امور مالیاتی نیز پیش‌تر در آذرماه سال ۹۴،  در گفت‌وگویی با هفته‌نامه «تجارت فردا» گفته بود که ۶۰ درصد از اقتصاد ایران مالیات پرداخت نمی‌کنند.
گردش مالی «قاچاقچیان کالا و گردانندگان اقتصاد زیرزمینی» در ایران به سالانه پنج میلیارد دلار می‌رسد که هیچ‌گونه مالیاتی پرداخت نمی‌کنند.
به گفته معاون پیشین وزیر امور اقتصادی و دارایی، «۴۰ درصد از کل اقتصاد ایران از مالیات معاف هستند و ۲۰ درصد اقتصاد نیز مربوط به فعالیت‌های زیرزمینی است که مالیات پرداخت نمی‌کنند.»
عمده بخش‌های معاف از پرداخت مالیات در اقتصاد ایران شامل نهادهای مذهبی، مجموعه‌های اقتصادی زیرمجموعه و وابسته به نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی و دستگاه‌های زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی ایران می‌شود.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ایران، ابتدای هفته جاری در سخنانی تصریح کرد که دولت از سال آینده از «آستان‌های مقدس» و «قرارگاه‌ها» مالیات دریافت می‌کند.
به گزارش ایلنا، معاون رئیس‌جمهوری ایران، مبنای اخذ مالیات از این دستگاه‌ها و نهادها را مصوبه قانونی مجلس اعلام کرده و گفته بود: «خوشبختانه قانون امروز این اجازه را ب ما داده و ما این کار را در سال آینده انجام خواهیم داد.»
سخنگوی دولت یازدهم همچنین از برنامه‌های دولت برای شناسایی بنگاه‌های فراری از پرداخت مالیات خبر داد.
سال گذشته مجلس ایران در مصوبه‌ای نهادهای زیر نظر رهبری و نیروهای مسلح را ملزم به پرداخت مالیات مستقیم کرد اما برای تأمین نظر شورای نگهبان، اخذ مالیات از نهادهایی مانند «آستان قدس رضوی» و بنگاه‌های اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح و ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان «مشروط به اذن ولی‌فقیه» شد.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران دو سال پیش‌ازاین «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کرد و در این دو سال بارها بر مبانی و تحقق این الگوی اقتصادی تأکید داشته است.
«اقتصاد مقاومتی» اصطلاحی است که آقای خامنه‌ای و نزدیکان او برای توصیف اقتصادی بدون وابستگی به کشورهای خارجی استفاده می‌کنند.
در بندهایی از ابلاغیه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، بر «قطع وابستگی بودجه به نفت»، «مقابله با ضربه‌پذیری از درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز»، «شفاف‌سازی اقتصاد» و «اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی» تأکید شده است.
به گفته مسئولان اقتصادی دولت یازدهم، وابستگی بودجه سال ۹۴ به درآمدهای نفتی ۳۳ درصد است که در لایحه بودجه سال آینده به ۲۵ درصد کاهش می‌یابد.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، روز سه‌شنبه ۲۷ بهمن ۹۴، در پاسخ به پرسش خبرگزاری مهر، پیش‌بینی دولت از میزان تحقق درآمدهای مالیاتی در سال جاری را «حداقل ۹۲ درصد» اعلام کرد.
معاون رئیس‌جمهوری ایران، همچنین از تحقق حدود ۹۶ درصد درآمدهای مالیاتی در سال گذشته، خبر داد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر