پنجشنبه، بهمن ۲۹، ۱۳۹۴

خبرهای انتخابات؛ میثاق‌نامه متزلزل اصول‌گرایان

خبرهای انتخابات؛ میثاق‌نامه متزلزل اصول‌گرایان

میثاق‌نامه ۱۸۰ نامزد اصول‌گرا برای کناره‌گیری به سود لیست ۳۰ نفره ائتلاف اصول‌گرایان متزلزل شده وتعداد زیادی از نامزدهای شاخص این طیف مایل به انصراف نیستند. نخستین گردهمایی نامزدهای ائتلاف اصلاح‌طلبان در تهران برگزار شد.
میان ۱۸۰ نفر از نامزدهای اصول‌گرای مجلس در حوزه انتخابیه تهران میثاق‌نامه‌ای امضا شده که اگر نام‌شان در فهرست ۳۰ نفره تعیین‌شده از سوی "شورای ائتلاف اصول‌گرایان" نباشد، از رقابت‌ها کنار بروند.
اما اکنون عده زیادی از نامزدهای شاخص جامانده از فهرست ۳۰ نفره "ائتلاف اصولگرایان"، از روند انتخاب این فهرست انتقاد می‌کنند و مایل به انصراف نیستند. آنچه بیش از هر چیز مسئله‌ساز شده سهم جبهه پایداری است که بیش از نیمی از فهرست اصول‌گرایان را به خود اختصاص داده است.
ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل "حزب ایران زمین" گفته احتمال اینکه اصولگرایان لیست دومی ارائه کنند، وجود دارد تا سلایق بیشتری در عرصه رقابت وارد شوند و موجب جذب حداکثری شوند.
رفعت بیات نماینده پیشین مجلس نیز اعلام کرده قصد دارد به همراه چهره‌هایی همچون غفوری‌فرد و سبحانی لیستی بدهد تحت عنوان نیروهای مستقل انقلاب اسلامی. حسن غفوری‌فرد از اعضای حزب موتلفه تاکید کرده که حاضر نیست از گردونه رقابت‌ها انصراف دهد.

• نخستین گردهمایی انتخاباتی اصلاح‌طلبان در تهران
نخستین گردهمایی انتخاباتی نامزدهای مورد حمایت اصلاح‌طلبان بعداز ظهر روز پنجشنبه (۲۹ بهمن/ ۱۸ فوریه) در سالن ورزشی "حجاب" واقع در بلوار کشاورز تهران برگزار شد. محمدرضا عارف، علی مطهری، علی شکوری‌راد و فاطمه کولایی از جمله سخنرانان این گردهمایی بودند.
مطهری در سخنان خود گفت، ان‌شاءالله مشارکت بالای مردم مجلسی قوی‌تر تشکیل خواهد داد، مجلسی که به فصل سوم قانون اساسی در خصوص حقوق ملت توجه داشته باشد. او ابراز امیدواری کرد با تشکیل مجلس جدید به اجرای کامل قانون اساسی نزدیک شده و آرمان‌های انقلاب چنان که باید، تحقق یابد.
شکوری‌راد، دبیرکل "حزب اتحاد ملت ایران" در بخشی از سخنان خود گفت: «آیندگان که تاریخ این روز را خواهند نوشت در آن از مردی یاد می‌کنند که نام او را نمی‌توان برد و تصویرش را نشان داد. او اصلاحات را پایه گذاشت و ما امروز در مسیر اصلاحات گام برداشتیم.» شکوری‌ارد گفت: «اصلاحات، قانون‌مداری و حفظ کرامت انسانی است.»
در کلیپ‌های کوتاهی که از این گردهمایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، جمعیت حاضر در سالن به پاخاسته، فریاد "یاحسین میرحسین" سر می‌دهند.
• برخی شعارهای حاضران در گردهمایی اصلاح‌طلبان
سایت "کلمه" نوشته است، در گردهمایی ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان حاضران یک سره شعارهای "اصلاحات زنده‌باد خانمی پاینده‌باد"، "پیام ما روشنه حصر باید بشکنه" و "یا حسین میرحسین" سر می‌دهند.
بنابر این گزارش، با ورود علی مطهری به سالن گردهمایی اصلاح‌طلبان، حاضران با شعار "حصر باید بشکنه" و "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" از او استقبال کردند. مطهری در پاسخ به این شعار گفت: اگر می‌خواهید این شعار تحقق پیدا کند در پای صندوق‌های رای حاضر شوید.
مسئولان سالن هنگام شعارهای مردم درباره ضرورت "رفع حصر" صدای موسیقی را به قدری بلند می‌کنند تا صدا را بپوشاند، اما جمعیت همچنان به شعاردهی ادامه می‌دهد.

• به ازای هر کرسی ۳۹ نفر نامزد در تهران
محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور، از تأمین همه نیازهای تدارکاتی انتخابات هفتم اسفند خبر داد. او گفت، تعرفه‌ها و صندوق‌های رأی به استان‌ها و شهرستان‌ها تحویل داده شده است. به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور در مقایسه با دوره‌های قبلی انتخابات تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی ۴۰ درصد افزایش یافته است.
مقیمی درباره تعداد واجدین شرایط رای‌دادن گفت: ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر واجد شرکت در انتخابات ۷ اسفند هستند و متولدین ۷ اسفند ۱۳۷۶ به قبل می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند.
به گفته وی به طور میانگین در کشور برای هر کرسی مجلس ۲۱ نفر و در تهران به ازای هر کرسی ۳۹ نفر نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند.

• لیست نامزدهای "ائتلاف نخبگان" در انتخابات مجلس
گروهی با عنوان "ائتلاف نخبگان" با شعار "برابری، پاسخگویی، کارآفرینی" فهرست مورد حمایت خود در انتخابات مجلس را منتشر کرد. تعداد زیادی از این فهرست ۳۰ نفره، با فهرست انتخاباتی "ائتلاف بزرگ اصلاح‌طلبان و حامیان دولت" و نیز "صدای ملت" مشترک است.
اسامی این افراد از این قرار است: محمدرضا عارف، علی مطهری، فضل‌الله نصیری، بهنام ملکی، محمدرضا رنجبر فلاح، مصطفی کواکبیان، سهیلا جلودار زاده، سید مرتضی موسوی، علیرضا محجوب، الیاس حضرتی، فاطمه‌السادات حسینی، کاظم جلالی، حمیدرضا اخوت، فرشاد فرهادی، مرتضی یاراحمدی، پروانه مافی، شهاب‌الدین صدر، بهروز نعمتی، محمود دهگان، حبیب‌الله کاسه‌ساز ، احمد مازنی، عشرت شایق، محمد علی وکیلی، عادل مزاری، محمدحسین پاشنه‌طلا، محمود عزیزی، رجب پناهی، سیاوش مرادی، نسرین بنانی، محسن یوسفی قصاب سرایی.

• خاتمی "ممنوع التصویر و ممنوع‌البیان" است
حجت‌الاسلام پورمحمدی، رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان، در جمع اصحاب رسانه، مسئولین چاپخانه‌ها و کانون‌های تبلیغاتی و مجریان انتخابات این شهرستان اعلام کرد محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق، "ممنوع التصویر، ممنوع‌البیان و ممنوع‌الخروج" است و و "کسی حق ندارد مطلب یا عکسی از وی چاپ و توزیع" کند.
رئیس دادگستری رفسنجان ممنوعیت‌ها در باره خاتمی را "مصوبه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و دستور دادستان کل کشور" نامید و گفت: «هرکس از این قانون تخطی نماید برابر مقرات با او برخورد می‌شود و کسی حق ندارد مطلب یا عکسی از وی چاپ و توزیع نماید.»
برخی گروه‌ها و وبسایت‌های طرفدار اصلاح‌طلبان، در بروشورهایی اسامی نامزدهای انتخاباتی "ائتلاف بزرگ اصلاح‌طلبان و حامیان دولت" را با تصاویری از محمد خاتمی و حسن روحانی در بالای آن چاپ و منتشر کرده‌اند.

• اعلام برائت یک اصول‌گرا از جبهه پایداری
محمدرضا آشتیانی از چهره‌‌های اصول‌گرای قم در نامه‌ای به فرمانداری این شهر خواستار آن شد که نام و تصویر او در کنار دو نامزد اصول‌گرای دیگر این شهر قرار نگیرد.
اصول‌گرایان در تبلیغات انتخاباتی خود در شهر قم، محمدرضا آشتیانی، رضا امیرآبادی و مجتبی ذوالنور را یکجا به عنوان نامزدهای مورد حمایت خود مطرح می‌کنند. رضا امیرآبادی و مجتبی ذوالنور نزدیک به جبهه پایداری، گروه حامی دولت محمود احمدی‌نژاد هستند.

• تغییر موضع یک عضو جبهه پایداری
مهدی هاشمی نماینده فعلی مجلس و از اعضای جبهه پایداری، با رد درخواست‌های مکرر "شورای ائتلاف اصولگرایان" برای انصراف به خبرگزاری ایرنا گفت: «نه تعهدی برای این کار دارم و نه قصد دارم از صحنه انتخابات خارج شوم.»
غلامعلی حدادعادل، سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان، از نامزدهای اصولگرایی که در فهرست این ائتلاف نیستند، خواسته است برای حفظ وحدت به نفع فهرست واحد اصولگرایان در تهران انصراف دهند. اما مهدی هاشمی گفته «من دلیلی برای انصراف نمی‌بینم. از گذشته مستقل بوده‌ام و در انتخابات دهم هم مستقل می‌آیم و در هیچ لیست سیاسی نیستم و نخواهم بود.»

• سه اصولگرا در فهرست اصلاح‌طلبان
علی مطهری، کاظم جلالی و بهروز نعمتی سه نماینده اصول‌گرای مجلس کنونی هستند که در فهرست انتخاباتی "ائتلاف بزرگ اصلاح‌طلبان و حامیان دولت" قرار گرفته‌اند. این سه نفر با وجود اصولگرا بودن از سیاست‌های دولت حسن روحانی، به ویژه مذاکرات اتمی پشتیبانی کردند. علاوه‌بر این آنها هم‌چنین حاضر نشدند در انتخابات دوره دهم مجلس در فهرست اصول‌گرایان و در کنار تندروها و حامیان محمود احمدی‌نژاد قرار گیرند.
وبسایت "عصر ایران" نوشته است بی‌گمان اگر تلاش‌های جلالی و افرادی مانند بهروز نعمتی در مجلس نبود، نمی‌شد با حضور اندک نمایندگان اصلاح‌طلب، اکثریت اصولگرای مجلس کنونی را به همراهی با برجام متقاعد کرد.
بهروز نعمتی نایب رئیس فراکسیون "رهروان ولایت" است؛ فراکسیونی با ۱۷۰ نماینده عضو، بزرگترین فراکسیون دوره نهم مجلس بود. کاظم جلالی، نماینده شاهرود و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس نیز عضو فراکسیون همین فراکسیون است.
"عصر ایران" هم‌چنین نوشته است کاظم جلالی، به عنوان رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس لابی‌های گسترده‌ای در مجلس برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و کمک به محمدجواد ظریف داشت. «او بسیاری از آمارهای اقتصادی و واقعیت‌های کشور که شاید نتوان اعلام عمومی کرد را در جلسات محرمانه برای نمایندگان بازگو کرد تا آنان را متقاعد کند که صلاح کشور و راه رهایی آن از فاجعه‌ای که در کمین آینده فرزندان کشور است، گشایش درهای جهان به روی ایران است.»
• اسامی نامزدهای تاییدشده تهران منتشر شد
وزارت کشور صبح روز پنجشنبه (۲۹ بهمن/ ۱۸ فوریه) اسامی نامزدهای تایید صلاحیت‌شده حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و نیز دماوند و فیروزکوه، پاکدشت، بهارستان و رباط کریم را منتشر کرد. در این فهرست هم‌چنین نامزدهای تاییدشده اقلیت‌های دینی شامل زرتشتیان، کلیمیان، آشوریان، کلدانیان و مسیحیان ارمنی شمال ایران نیز منتشر شده است.
تعداد نامزدهای تاییدشده در تهران ۱۱۲۱ نفر است. نامزدهای تاییدشده اقلیت‌های دینی ۱۵ نفر هستند. از حوزه انتخابیه تهران بزرگ ۳۰ نماینده به مجلس راه خواهند یافت. برای هر کرسی مجلس تقریبا ۳۷ نفر رقابت خواهند کرد. هم‌چنین تهران بزرگ ۵ نماینده اقلیت دینی انتخاب خواهد کرد.
صفحه ویژه: انتخابات ۹۴

• جلوگیری از سخنرانی اصلاح‌طلبان در شیراز
با وجود آغاز رسمی تبلیغات انتخاباتی در سراسر کشور و وعده‌ی وزیر کشور برای تامین امنیت سخنرانی‌ها و گردهمایی‌ها، از سخنرانی علی شکوری‌راد و فائزه هاشمی در دانشگاه شیراز جلوگیری شد. این دو نفر نامزد انتخابات نیستند، اما شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت و فائزه هاشمی، عضو حزب کارگزاران، از گروه‌های اصلاح‌طلب هستند که از فهرست انتخاباتی "ائتلاف بزرگ اصلاح‌طلبان" حمایت می‌کنند.
علی شکوری‌راد در نامه‌ای به دانشجویان شیراز گفته از اینکه مجوز صادر شده برای این همایش و سخنرانی پس از اعمال تهدید گروه‌های فشار توسط هیات نظارت لغو شده بسیار متاسف است.

حذف لاریجانی به نفع ذوالنور
ائتلاف اصول‌گرایان در قم از "مجتبی ذوالنور"، یکی از چهره‌های تندروی اصول‌گرا حمایت می‌کند. از قم علی لاریجانی، رییس مجلس کنونی و یکی از چهره‌های برجسته‌ی اصول‌گرایان نیز نامزد شده اما تنها "روحانیت مبارز" از او حمایت کرده ‌است.
فهرست "ائتلاف اصول‌گرایان" در انتخابات دوره دهم مجلس که رهبری آن را حداد عادل بر عهده دارد، بیشتر تندروها و حامیان محمود احمدی‌نژاد را در لیست خود گنجانده است. از ۳۰ نفر این فهرست در تهران ۱۲ نفر متعلق به جبهه پایداری و حامیان احمدی‌نژاد و ۸ نفر دیگر از نزدیکان حداد عادل هستند.
روز گذشته شماری از نامزدهای جمعیت موتلفه که از اصول‌گرایان سنتی به‌شمار می‌روند به سود فهرست تحت رهبری حداد عادل کنار رفتند. یکی از این افراد اسدالله بادامچیان از اعضای قدیمی موتلفه بود که گفته می‌شود به سود مهرداد بذرپاش، نماینده و عضو هیئت رئیسه دوره فعلی مجلس کنار کشیده است. بذرپاش هم‌چنین مدیرمسئول روزنامه "وطن امروز" است که از حامیان دولت احمدی‌نژاد و از مخالفان سرسخت مذاکرات و توافق هسته‌ای بود.

وعده‌ی مهم سرلیست اصلاح‌طلبان
محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و سرلیست نامزدهای ائتلاف بزرگ اصلاح‌طلبان و حامیان دولت روحانی شامگاه چهارشنبه در سخنانی در دانشگاه علامه‌‌طباطبایی وعده داد، موضوع حصر رهبران جنبش سبز را در مجلس آینده پیگیری کند. او گفت: «قطعا اگر مجلس هم‌سو باشد می‌توانیم مسئله را جدی‌تر پیگیری کنیم و با تعامل این مسئله را به شورای عالی امنیت ملی بکشانیم. معتقدیم این فضا باید اصلاح شود.»
عارف هم‌چنین گفت: «بسیاری از مسائل امروز کشور نیاز به اصلاح و تغییر دارد. این مجلس، مجلسی بود که اجازه نداد توفیقی وزیر شود. مجلسی بود که آقای فرجی‌دانا را در مسیر خدمت برکنار کرد لذا ما این مجلس را نمی‌خواهیم و باید زمینه مجلسی با شرایط و ترکیب نو فراهم شود.»
عارف افزود: «ما نسبت به طرف مقابل با تاخیر وارد فعالیت انتخاباتی شدیم. آنها زودتر کار را شروع کردند اما ما به دلایلی عقب هستیم که باید از امکانات خود بهره گیریم.» شعار انتخاباتی ائتلاف اصلاح‌طلبان و حامیان دولت "امید، آرامش و رونق اقتصادی" است.

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر