جمعه، بهمن ۳۰، ۱۳۹۴

پیشنهاد ایران برای همکاری با مجارستان در ساخت رآکتورهای کوچک


پیشنهاد ایران برای همکاری با مجارستان در ساخت رآکتورهای کوچک

ایران به مجارستان پیشنهاد داده است تا برای ساخت رآکتورهای کوچک اتمی با یکدیگر همکاری کنند. علی اکبر صالحی که هم‌اینک در بلغارستان است این خبر را داده است. بازار فروش این رآکتورها آسیا و آفریقا خواهد بود.
ایران به مجارستان پیشنهاد داده است تا بر سر طراحی و ساخت یک رآکتور کوچک اتمی که می‌تواند در سراسر آسیا و آفریقا به فروش رسد با یکدیگر همکاری کنند. این رآکتور اتمی قرار است در ایران ساخته شود. علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، روز پنج‌شنبه (۱۸ فوریه/ ۲۹ بهمن) با اعلام این خبر گفت انتظار دارد پروژه مشترک به صورت آزمایشی برای ساخت یک رآکتور ۲۵ مگاواتی آغاز شود. سپس دو کشور برای ساخت رآکتور ۱۰۰ مگاواتی که به گفته صالحی قابل عرضه در بازار است با یکدیگر همکاری کنند.
به گزارش رویترز، صالحی که در یک کنفرانس در بوداپست شرکت داشت گفت رآکتورهای کوچک برای کشورهای فقیرتر مقرون به صرفه‌تر هستند و به آب خنک‌کننده‌ کم‌تری نیاز دارند. موضوعی که برای کشورهای آفریقایی و آسیایی حایز اهمیت محسوب می‌شود.
او گفت: «پروژه‌ پیشنهادی من این بود که ببینیم آیا می‌توانیم با هم یک رآکتور کوچک ۲۵ مگاواتی طراحی کنیم. این پیشنهاد پذیرفته شده است و امیدواریم بتوانیم این پروژه را که روی کاغذ است اجرا کنیم.»
بیشتر بخوانید: آنگلا مرکل: توافق اتمی با ایران یک فرصت است
صالحی توضیح داد که به اقدامات بسیاری از جمله تحقیقات علمی برای طراحی چنین رآکتوری نیاز است. به گفته او این کار "قطعا چند سال" زمان می‌برد. او افزود: «می‌خواهیم ببینیم آیا می‌توانیم پروژه را انجام دهیم یا خیر.»
صالحی با اشاره به رفع تحریم‌ها علیه ایران گفت "ایران مایل است تا کاملا از ظرفیت‌های تکنیکی و تجاری از جمله استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی استفاده کند."
بوداپست هم‌اینک قراردادی با روسیه به امضا رسانده است تا ظرفیت رآکتورهای مجارستان را به دو برابر برساند. به گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، آندراش آرادسکی، معاون وزارت توسعه ملی مجارستان، شامگاه پنجشنبه در نشست خود با علی اکبر صالحی با اشاره به همراهی خودش در سفر اخیر نخست وزیر مجارستان به تهران، درباره موافقت نامه‌های امضا شده در جریان این سفر گفت: «دو کشور دارای ظرفیت‌های خوبی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در بخش‌های مختلف از جمله هسته‌ای هستند.»
ایران قرار است دو رآکتور بزرگ که از سوی روسیه طراحی خواهد شد بسازد. این پروژه به گفته صالحی یک دهه به طول خواهد انجامید. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به ساخت راکتورهای بزرگ، طراحی و ساخت رآکتورهای کوچک را استراتژی کشورش برای آینده معرفی کرد.

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر