سه‌شنبه، بهمن ۲۷، ۱۳۹۴

فرمانده کل سپاه: روزنامه قانون باید توبه کند

فرمانده کل سپاه: روزنامه قانون باید توبه کند

روزنامه قانون در یادداشتی با انتقاد از "دو نمایش کارناوالی" در ۲۲ بهمن، تحقیر سربازان دستگیر شده آمریکایی را کمک به "نفرت‌آفرینی و تبلیغات ایران‌هراسانه" خواند. فرمانده کل سپاه پاسداران به این انتقاد واکنش نشان داده است.
محمدعلی جعفری‌، فرمانده کل سپاه پاسداران محمدعلی جعفری‌، فرمانده کل سپاه پاسداران
حدود یک ماه پیش (۱۲ ژانویه/ ۲۲ دی) دو شناور آمریکایی که به دلیل نقص فنی وارد آب‌های ایران شده بودند توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران متوقف و ده سرنشین آن بازداشت و پس از ۱۶ ساعت آزاد شدند.
انتشار تصویرهایی که ملوانان بازداشت شده آمریکایی را در حال زانوزدن روی عرشه قایق با دست‌های بالا برده نشان می‌داد با واکنش‌های منفی فراوانی در آمریکا و کشورهای غربی روبرو شد.
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
در راهپیمایی‌های روز ۲۲ بهمن نیز در برخی از شهرهای ایران نمایشی از ملوانان بازداشت شده آمریکایی در خیابان اجرا شد و صدا و سیمای جمهوری اسلامی فیلمی از یکی از آنها در حال گریستن را پخش کرد.
بیشتر بخوانید: خشم جمهوری‌خواهان از تصاویر زانو زدن ملوانان آمریکایی
«اقدامی تنفربرانگیز»
نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و وزارت خارجه این کشور نمایش این فیلم را اقدامی "تنفربرانگیز" خوانده و ایران را به خاطر سوء استفاده تبلیغاتی از ملوانان بازداشت شده به شدت محکوم کرده‌اند.
این اقدام در برخی رسانه‌های داخلی نیز با انتقاد روبرو شد که محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران روز سه‌شنبه، ۲۷ بهمن به نمونه‌ای از آن واکنش نشان داد.
روزنامه "قانون" روز یک‌شنبه در یادداشتی زیر عنوان "چرا اسیر آمریکایی می‌گریست؟" نوشت: «در راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن دو نمایش کارناوالی برای تحقیر آمریکا، یا شاید برای تحریک زیانبخش مردم آن کشور، انجام شد. یکی به زنجیر کشیدن نمادین و تعزیه مانند اسیران آمریکایی و گرداندن آنان در تهران و قم و شاید در جاهای دیگر بود و دیگری نشان دادن فیلمی در صدا و سیما از اسیران زانو زده که یکی از آنان می‌گریست.»
بیشتر بخوانید: آمریکایی‌های بازداشت‌شده در خلیج فارس آزاد شدند
شباهت با صحنه‌های داعشی
در ادامه این یادداشت آمده که گریستن سرباز جوان آمریکایی می‌تواند به خاطر موقعیت او در حال زانوزدن و "شباهت صحنه با صحنه‌های اسیران آمریکایی و اروپایی با لباس نارنجی و دست نهاده بر پشت گردن در صحنه اعدام داعش [گروه تروریستی دولت اسلامی] باشد که لحظاتی بعد گردن‌شان بریده می‌شد یا تیر خلاص دریافت می‌کردند".
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران روز سه‌شنبه نوشت: «روزنامه قانون روز یکشنبه در یکی از یادداشت‌های خود با زیر سوال بردن اقدام شجاعانه اخیر نیروی دریایی در خصوص دستگیری سربازان آمریکایی اقدام به مقایسه این نهاد با داعش کرد.»
این خبرگزاری با اشاره به آنچه "نحوه انتقاد تأمل‌برانگیز این روزنامه از سپاه پاسداران در مواجهه با تفنگداران دریایی آمریکا" خوانده شده نظر فرمانده کل سپاه درباره این انتقاد را منعکس کرد.
بنا بر این گزارش جعفری درباره مطلب منتشر شده در "قانون" گفته است: «این روزنامه کار بسیار اشتباهی انجام داده و باید به خاطر این کارش توبه کند و امید است که ان‌شاءالله دیگر شاهد چنین مواردی نباشیم.»
بیشتر بخوانید: دیدار خامنه‌ای با عوامل بازداشت سربازان آمریکایی در خلیج فارس
«کار خدا بود»
کوین استفانز، سخنگوی نیروی دریایی ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا نحوه برخورد با ملوانان بازداشت شده را غیر حرفه‌ای توصیف کرد و نمایش فیلم ملوان گریان آمریکایی را "غیر قابل قبول" خواند.
او می‌گوید نیروی دریایی آمریکا از سال ۲۰۱۲ تا کنون دست‌کم در هفت موقعیت اضطراری به کمک تفنگداران دریایی ایران شتافته بدون اینکه از آن استفاده تبلیغاتی کرده باشد.
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای چهارم بهمن ماه با پاسدارانی که در بازداشت ملوانان آمریکایی نقش داشتند دیدار کرد و خطاب به آنها گفت: «کار شما بسیار عالی، جالب و بهنگام بود و در واقع باید این حادثه را کار خدا دانست که آمریکایی‌ها را به آبهای ما کشاند تا با اقدام بهنگام شما، آنگونه با دست‌هایی که بر سر گذاشته بودند، بازداشت شوند.»
رهبر جمهوری اسلامی یک هفته بعد به خاطر این عملیات به سردار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران و چهار نفر از فرماندهان این نیرو "نشان فتح" اعطا کرد.
نویسنده مطلب روزنامه "قانون" احتمال می‌دهد که علت گریه ملوان آمریکایی این باشد که او "با توجه به تبلیغات ایران‌هراسانه پیشین و نمایش‌های داعشی خود را در آستانه فنا می‌بیند".
در انتهای این یادداشت از این که عده‌ای "به رایگان به نفرت‌آفرینی و تبلیغات ایران‌هراسانه" کمک می‌کنند انتقاد شده است.

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر