یکشنبه، اسفند ۰۲، ۱۳۹۴

خبرهای انتخابات؛ رفسنجانی: نفوذی واقعی تخریب‌کننده‌ها هستند

خبرهای انتخابات؛ رفسنجانی: نفوذی واقعی تخریب‌کننده‌ها هستند

هاشمی رفسنجانی می‌گوید جماعتی که از مردم شکست خورده‌اند این روز‌ها می‌خواهند انتقام بگیرند. رسانه‌های تندرو فهرست انتخاباتی مورد حمایت رفسنجانی، حامیان دولت روحانی و اصلاح‌طلبان را "لیست انگلیس" می‌نامند.
هاشمی رفسنجانی روز یکشنبه (دوم اسفند/ ۲۱ فوریه) در دیدار با گروهی از دانشگاهیان در واکنش به تبلیغات انتخاباتی رقبایش علیه او گفت: «عوامل نفوذی واقعی کسانی هستند که با امکانات بیت‌المال سعی در تخریب چهره‌های انقلابی دارند.»

رفسنجانی افزود: «زشت‌ترین نفوذ برای انسان‌ها، نفوذ شیطان در دل کسانی است که هر گونه کار غیراخلاقی از جمله انگ زدن به رقبای انتخاباتی را با توجه به مطامع دو روزه دنیا، برای اهداف خویش توجیه می‌کنند.»

در روزهای اخیر بخش عمده تبلیغات رسانه‌های زیر کنترل اصول‌گرایان متوجه اکبر هاشمی رفسنجانی و فهرست مورد حمایت او برای انتخابات خبرگان است. رسانه‌های تندرو در تبلیغات خود این فهرست را "لیست انگلیس" می‌نامند.

هاشمی رفسنجانی هدف چنین تبلیغاتی را "بیرون کردن مخالفان سیاسی از صحنه، از جمله مبارزات انتخاباتی" دانست و گفت: «محافل و کسانی که دستشان از بهانه‌های تخریبی و اهانت خالی است، این روز‌ها از روی درماندگی و ضعف استدلال و منطق، بدور از ادب سیاسی و اخلاق اجتماعی و آداب اسلامی و انسانی، جاهلانه شخصیت‌های مبارز، سابقه‌دار و حتی مورد تأیید شورای نگهبان را با انتساب تعابیری همچون انگلیسی و نفوذی یاد می‌کنند و البته مردم خوب می‌دانند این تعابیر برای کسانی صدق می‌کند که می‌خواهند دانسته یا ندانسته بین مردم و انقلاب جدایی بیندازند.»

به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، "آن جماعتی که با همهٔ هزینه‌های تبلیغاتی از رسانه‌ها و روزنامه‌های ملی و بیت‌المال، از مردم شکست خوردند، این روز‌ها می‌خواهند انتقام شکست خود از مردم را با توهین به دولت و شخص رئیس‌جمهور بگیرند".

• دعوت تعدادی از زندانیان سیاسی به شرکت در انتخابات

به گزارش ایلنا جمعی از زندانیان سیاسی اوین بیانیه‌ای در دفاع از حضور در انتخابات منتشر کردند. در بخشی از این نوشته آمده است: «اینک که در آستانه دو انتخاب سرنوشت ساز مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری قرار گرفته‌ایم حضور آگاهانه و گسترده شما در پای صندوق‌های رأی ضامن استمرار خردورزی، تدبیر و اعتدال و پاسدار اندیشه اصلاح طلبانه خواهد بود. چنانچه تجربه گرانسنگ انقلاب اسلامی ایران تا امروز نشان داده؛ گذار از مسیر صندوق رأی از موثر‌ترین راه‌های رسیدن به مردم سالاری و آینده بهتر است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: بر این اساس ما جمعی از زندانیان سیاسی اصلاح طلب بند ۸ زندان اوین از عموم مردم آگاه ایران دعوت می‌کنیم علی رغم موانع برای تقویت بیش از پیش پایه‌های جمهوریت و اسلامیت نظام، روز جمعه ۷ اسفند ماه ۱۳۹۴ با حضور در پای صندوق‌های رای و انتخاب لیست ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان، فصل تازه‌ای از حرکت اصلاحی ملت ایران را رقم بزنید.»

هادی حیدری (کارتونیست و روزنامه نگار اصلاح طلب) - دکتر حسین رفیعی (فعال ملی مذهبی)، علی شریعتی (فعال مدنی اصلاح طلب)، سراج الدین میردامادی (روزنامه نگار اصلاح طلب)، حسین نورانی‌نژاد (عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان و روزنامه‌نگار اصلاح طلب) و علیرضا هاشمی (دبیرکل سازمان معلمان ایران) از امضاکنندگان این بیانیه هستند.

• مطهری: "صدای ملت" جریان جدیدی است
علی مطهری، لیدر فهرست انتخاباتی "صدای ملت" روز یکشنبه (دوم اسفند / ۲۱ فوریه) در نشست خبری در تهران گفت، انگیزه ما برای انتشار لیست جداگانه و شان نزول فهرست صدای ملت، نقاط ضعف جریان اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی بود. به گفته او "اصولگرایان به حقوق شهروندی و آزادی بیان بی‌توجه هستند و اصلاح‌طلبان در حوزه فرهنگی دچار تساهل و تسامح هستند".

مطهری افزود، نیاز جامعه اقتضا می‌کند که جریان سومی در کشور وجود داشته باشد که نقاط ضعف اصلاح‌طلبی و اصول‌گرایی را نداشته باشد.

علی مطهری درباره علت قرار گرفتن نام وی در لیست اصلاح‌طلبان و نبود نام محمدرضا عارف در فهرست "صدای ملت" گفت: «اینکه اصلاح‌طلبان و حامیان دولت نام من را در لیست‌شان قرار دادند خواست خودشان بود نه درخواست من. اسم آقای عارف را در لیست صدای ملت قرار ندادیم چون با هم بده‌بستان سیاسی نداریم. ما جریان جدیدی هستیم و نمی‌خواهیم تابلوی اصلاح‌طلبی یا اصولگرایی مصطلح باشیم.»

او افزود: «عارف تابلوی جریان اصلاح‌طلبی است همانطور که حدادعادل برای اصول‌گرایی است. ما می‌خواهیم استقلال خود را حفظ کنیم.»

• احتمال فیلتر شدن تلگرام در روز انتخابات

برخی منابع خبری از احتمال قطع شدن شبکه اجتماعی تلگرام در ایران در دو روز آخر هفته خبر می‌دهند. سایت خبری "پایش" ضمن انتشار این خبر نوشت: «آنچه انتخابات این دوره را متفاوت کرده، فراگیرتر شدن شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل است که اکنون به یکی از کارآمدترین ابزارهای تبلیغاتی انتخابات در سراسر کشور تبدیل شده است».

گفته می‌شود، در ماه‌های اخیر برخی نگرانی‌ها از تأثیرگذاری بیش از حد تلگرام بر انتخابات مطرح شده، اما مقامات دولتی حاضر در کارگروه فیلترینگ حاضر نشده‌اند نظر مخالفان مبنی بر فیلتر کردن این شبکه اجتماعی را بپذیرند.

اکنون اما در آستانه انتخابات، موافقان فیلترینگ تلگرام با این استدلال که "تبلیغات انتخاباتی ۲۴ ساعت قبل از زمان آغاز اخذ رأی و در روز انتخابات ممنوع است، اما هیچ کنترل و نظارتی بر روی تبلیغات نامزدها در شبکه‌های اجتماعی تا لحظه آخر انتخابات وجود ندارد"، خواستار قطع تلگرام هستند.

وبسایت "پایش" در ادامه خبر خود نوشته است، در آستانه برگزاری انتخابات هفتم اسفند، ممکن است برای چند روز اختلال گسترده‌ای در این شبکه ایجاد شده یا در صورت لزوم فیلتر شود.

• غفوری‌فرد: زورمان به تندروها نرسید

حسن غفوری‌فرد، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه و از چهره‌های سنتی و محافظه‌کار اصول‌گرا می‌گوید: «موتلفه زورش به تندرو‌ها نرسید و تنها دو چهره در لیست داشت، در حالی که جبهه پایدای که سابقه‌اش حدود ۵۰ سال کمتر از موتلفه است، ۸ نفر در لیست داشت».

غفوری فرد که نامزد انتخابات مجلس است حاضر نشده به میثاق اصول‌گرایان عمل کرده و به سود فهرست ائتلاف اصول‌گرایان کناره‌گیری کند. او به خبرگزاری "ایلنا" گفت، اعتقاد دارم موتلفه با ۵۲ سال سابقه در کشور، کمترین سهم‌خواهی را در لیست ائتلاف اصول‌گرایان داشت.

او درباره سن بالای اعضای موتلفه و اینکه همین موضوع موجب شده که سهم زیادی به آن‌ها داده نشود، گفت: «ابتدا ما لیستی ۲۱ نفره در موتلفه در نظر گرفته شده بود که نصف آن زیر ۳۵ سال بودند. اگر آنها از ابتدا می‌گفتند ملاک سن است، ما اصلا ثبت‌نام نمی‌کردیم. با این همه اعتقاد دارم مجلس جای با تجربه‌تر‌ها و بزرگترهاست.»

غفوری فرد در پاسخ به اینکه آیا موتلفه نمی‌خواست شما در لیست باشید یا زورش نرسید، اظهار داشت: «واقعا زورش به تندرو‌ها نرسید؛ در لیست سی نفره اسم چهره‌هایی مانند آقای جولایی در لیست بود که خط خورد، آقای حبیبی هم یکبار از لیست خط خورد و دوباره به لیست برگشت، اما در ‌‌نهایت زور موتلفه نرسید و تنها دو چهره در لیست داشت، در حالی که جبهه پایدای که سابقه‌اش ۵۰ سال کمتر از موتلفه است، ۸ نفر در لیست گنجاند.»

• رضا خاتمی: امید اصولگرایان به دوپینگ‌های فراقانونی است

رضا خاتمی، دبیرکل سابق جبهه مشارکت می‌گوید: «متاسفانه انتخابات در شرایطی نابرابر در حال برگزاری است. دست اصلاح‌طلبان برای ورود به این میدان آن چنان پر نیست ولی به خاطر علاقه به جمهوری اسلامی ایران و پایبندی به اصول دموکراسی علیرغم همه مشکلات و محدودیت‌ها وارد میدان انتخابات شده‌اند.»

رضا خاتمی به "ایلنا" گفـت: «اصلاح‌طلبان می‌خواهند مجلسی را تشکیل بدهند که حامی قانون‌شکنی، فساد، جنگ و تحریم نباشد. این مجلس باید در عین انجام وظایف خود و نظارت بر دولت و سایر نهادهای حاکمیتی همراه خوبی برای دولت یازدهم برای از بین برداشتن محدودیت‌ها و مشکلات باشد تا حاصل آن گشایش در معیشت مردم فضای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و همچنین گشایش‌های بیشتر در سیاست‌های خارجی باشد.»

او درباره وضعیت بلوک رقیب در انتخابات گفت: «اصول‌گرایان بار سنگینی از حمایت از یک جماعت قانون‌شکن و قانون‌گریز افراطی را بر دوش دارند و تا وقتی که تکلیف خود را با این جماعت و آن سابقه حمایتشان از دولت قبل روشن نکنند، نباید امیدوار به حمایت مردم باشند.»

خاتمی اظهار داشت: «متاسفانه اصول‌گرایان در شرایط کنونی امید‌شان به دوپینگ‌هایی است که به آنها می‌رسد، اما اثرات این دوپینگ‌ها کوتاه‌مدت است نه بلندمدت.»

• "دیگ پلوی سفارت انگلیس"

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت: «حمایت دولت انگلیس از یک لیست انتخاباتی فقط تأسف‌آور نیست بلکه هشداردهنده نیز هست و یادآور دیگ پلوی سفارت انگلیس در دوران مشروطیت است.»

مدیرمسئول کیهان که در اهواز سخنرانی می‌کرد توضیح نداد "دولت انگلیس" چه زمانی و چگونه از "یک لیست انتخاباتی" حمایت کرده است. او تنها اشاره کرد: «هرگاه مشاهده کردید که یک جریان سیاسی، لیست انتخاباتی خود را با شعارهای ساختارشکن تبلیغ می‌کند، تردید نداشته باشید که نگاهش به آن سوی آب‌هاست و از انتخابات به عنوان بهانه برای اهداف غیرانتخاباتی بهره می‌گیرد.»

در دوران شکل‌گیری جنبش مشروطه، آزادیخواهان برای در امان ماندن از تعدی عوامل استبداد و قزاقان روس در محوطه سفارت بریتانیا در تهران تحص کرده بودند و در همانجا نیز برای خود پخت و پز می‌کردند.
• حدادعادل: صدای پای مجلس ششم را می‌شنوم
غلامعلی حداد عادل، سرلیست و سخنگوی "ائتلاف فراگیر اصول‌گرایان" در انتخابات مجلس در سخنانی در شیراز گفت، برخی به جای پرداختن به مشکلات اقتصادی شعار رفع حصر سران "فتنه" را سر می‌دهند.

به گزارش "تسنیم" حداد عادل با تأکید بر اینکه "مشکل اصلی مردم، اقتصادی است" گفت: «مجلس آینده باید مجلسی باشد که بیشتر از هر چیز دنبال رفع مشکلات اقتصادی باشد اما دوباره صدای پای مجلس ششم از همین تبلیغات انتخاباتی به گوش می‌رسد و هنوز رأی‌گیری شروع نشده صدای طبل جنجال‌های مجلس ششم بلند شده است.»

حداد عادل در ادامه افزود: «آنها رفع حصر را دنبال می‌کنند تا آقایانی که اکنون در منزل خود هستند بیرون آیند و هر دو سه هفته‌ای یکبار بیانیه داده و به از بالا تا پایین نظام اهانت کنند و عده‌ای را به خیابان‌ها بکشانند و دوباره همان مسائل پیش آید.»
• به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید!
حداد عادل خطاب به اصلاح‌طلبان و حامیان دولت گفت: «شما که شعار آرامش در کشور می‌دهید آیا این آقایان طرفدار آرامش در کشور بودند؟ دوباره می‌خواهید که اینها را بیرون آورید و آرامش در کشور تأمین کنید؟ و دوباره فضا را به جای تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی به سمت همان فضای جنجالی سیاسی مجلس ششم هدایت کنند؟»

در نخستین گردهمایی انتخاباتی ائتلاف اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در استادیوم ورزشی حجاب در تهران جمعیت حاضر یکپارچه شعار "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "پیام ما روشنه، حصر باید بشکنه" می‌دادند.

علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس در پاسخ به آنها گفت اگر می‌خواهید این شعارها عملی شود در انتخابات هفتم اسفند شرکت کنید. محمدرضا عارف، سرلیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان نیز گفت، اگر مجلس قوی تشکیل شود، رفع حصر در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

• اصول‌گرایی که شکار اصلاح‌طلبان شد

کاظم جلالی، نماینده اصول‌گرای مجلس نهم و نامزد انتخابات دوره جدید مجلس درباره انتقاداتی که به حضور وی در فهرست انتخاباتی ائتلاف اعتدال و توسعه، حامیان دولت و اصلاح طلبان شده است، گفت: «دوستانی که می‌گویند از حضور بنده در لیست حامیان دولت و اعتدال‌گرایان تعحب کرده و گفته‌اند که ما شکار اصلاح‌طلبان شده‌ایم، چرا نمی‌گویند که خودشان شکار جبهه پایداری و تندروها شده‌اند.»

کاظم جلالی، نماینده شاهرود، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و رئیس بزرگترین فراکسیون اصول‌گرای مجلس نهم موسوم به "فراکسیون رهروان ولایت" است. اما او اکنون نه تنها در فهرست "ائتلاف اصول‌گرایان" قرار ندارد، بلکه در مورد حمایت اصلاح‌طلبان و حامیان دولت است. گفته می‌شود او در مجلس لابی‌گری گسترده‌ای برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و کمک به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کرده است. "عصر ایران" در این باره نوشت: «او بسیاری از آمارهای اقتصادی و واقعیت‌های کشور که شاید نتوان اعلام عمومی کرد را در جلسات محرمانه برای نمایندگان بازگو کرد تا آنان را متقاعد کند که صلاح کشور و راه رهایی آن از فاجعه‌ای که در کمین آینده فرزندان کشور است، گشایش درهای جهان به روی ایران است.»

با این حال کاظم جلالی از سوی حامیان اصلاح‌طلبان و دولت نیز در معرض انتقاد است زیرا گفته می‌شود جلالی در حوادث پس از انتخابات ۱۳۸۸ خواستار اشد مجازات برای میرحسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان "سران فتنه" شده است. او دراین باره به خبر آنلاین گفت: «بنده و امثال آقای مطهری همان زمان هم اعتقاد داشتیم که باید دادگاه صالحه تشکیل شود و هر کسی در هر سطحی تخلفی انجام داده پاسخ‌گوی تخلفاتش باشد. بنده هم در آن زمان به کرات عرض کردم که دستگاه قضایی به اتهامات تمامی عوامل رسیدگی کند.»

• شجونی: رای به لیست هاشمی شرعا جایز نیست

جعفر شجونی، عضو شورای مرکزی "جامعه روحانیت مبارز" به خبرگزاری "تسنیم" گفت: «من به عنوان عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز به برخی افراد که در لیست جامعه روحانیت هستند رای نخواهم داد؛ من قطعا به آقای هاشمی رای نخواهم داد و حضور ایشان در لیست جامعه روحانیت دلیل رای به ایشان نیست.»

جامعه روحانیت مبارز پس از مدت‌ها بحث و بررسی در نهایت اکبر هاشمی رفسنجانی را در فهرست نامزدهای مورد حمایت خود برای انتخابات دوره پنجم مجلس خبرگان قرار داد. هاشمی رفسنجانی از اعضای قدیمی و بنیانگذار این تشکل محافظه‌کار روحانیان است.
صفحه ویژه: انتخابات ۹۴
شجونی با اشاره به سخنان اخیر هاشمی‌ رفسنجانی مبنی بر اینکه "به بخشی‌هایی از جمهوریت و اسلامیت نظام آسیب وارد شده"، گفت: «حمایت هاشمی از جنبش سبز اقدام علیه جمهوریت و اسلامیت نظام بود. رییس مجمع تشخیص مجمع نظام بارها با اقدامات غیرقانونی عدم التزام به قانون را نشان داده است.»

این عضو جامع روحانیت مبارز در ادامه افزود مجلس خبرگان جای "دانشمندانی چون علامه مصباح یزدی، حضرت آیت‌‌الله یزدی و حضرت آیت‌الله جنتی" است و رای دادن به لیست رفسنجانی شرعا جایز نیست‬.

• تبلیغات انتخاباتی با طعم خودرو

روزنامه "دنیای اقتصاد" روز یکشنبه (دوم اسفند/ ۲۱ فوریه) در گزارشی نوشت، انتقاد از صنعت خودرو و همچنین قرارداد پژو طی سه روز گذشته پای ثابت بسیاری از نطق‌های انتخاباتی نامزدها بوده است.

به نوشته این روزنامه، صرف‌نظر از درستی یا نادرستی اظهارنظرهایی که طی این چند روز از صنعت خودرو یا قراردادهای خارجی شده، این سوال بار دیگر مطرح است که چرا خودروسازی‌ کشور با هر واقعه مهمی همچون انتخابات در کشور، این‌ همه مورد هجوم منتقدان قرار می‌گیرد؟ و چگونه است که از میان این همه صنایع فعال در ایران تنها صنعت خودرو کشور مورد هجمه افرادی قرار می‌گیرد که تنها به تکرار چالش‌های چند ساله صنعت خودرو می‌پردازند و راه حلی برای این چالش‌ها ارائه نمی‌کنند.

دنیای اقتصاد در پاسخ به این پرسش نوشت، به اعتقاد برخی از دست‌اندرکاران تولید خودرو در کشور، به‌دلیل فراگیر بودن این کالای مصرفی بسیاری از مردم پیگیر اخبار تولید و عرضه محصولات خودروسازان هستند. از طرف دیگر خودرو از جمله نیازهای ثانویه بسیاری از مردم شناخته می‌شود به همین دلیل انتقاد از روند تولید و کیفیت محصول خودروسازان می‌تواند عامل شهرت برخی شود.

• حدود ۵۵ میلیون نفر واجد شرایط رأی‌دادن

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور شامگاه شنبه (اول اسفند/ ۲۰ فوریه) در یک برنامه خبری تلویزیونی گفت، بر اساس آمار ثبت احوال و مرکز آمار، حدود ۵۵ میلیون نفر می‌توانند در انتخابات شرکت کنند که سه میلیون نفر هم رأی‌اولی هستند. به گفته او به‌طور متوسط برای هر کرسی مجلس ۲۵ نفر رقابت می‌کنند.

وزیر کشور درباره زمان اعلام نتیجه نهایی انتخابات گفت، با توجه به اینکه در این دوره از انتخابات، دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان به طور همزمان برگزار می‌شوند، قطعاً با توجه به تعداد زیاد کاندیداها در تهران، حداقل سه روز زمان لازم است تا نتیجه نهایی اعلام شود.

وی افزود: «البته حوزه‌های یک‌نفره هم هستند که همان شب نتایج آراء آن‌ها اعلام می‌شود و در برخی از حوزه‌ها نیز که بیش از یک نفر یعنی حدود ۲ تا ۶ نفر نماینده باید انتخاب شوند، اعلام نتیجه ممکن است تا صبح روز بعد طول بکشد».

• رقابت پدران اصول‌گرا در برابر پسران اصول‌گرا

وبسایت "عصر ایران" که به اصول‌گرایان میانه‌رو نزدیک است، روز یکشنبه (دوم اسفند/ ۲۱ فوریه) نوشت، امروز پدران اصول‌گرا در برابر پسران خود قرار گرفته‌اند و تبدیل به رقبایی جدی شده‌اند.

به نوشته این وبسایت، «درحالی که جریان‌های اصول‌گرا فکر می‌کردند به واسطه داشتن رقیب مشترک [اصلاح‌طلبان] به راحتی می‌توانند به یک فهرست ائتلافی دست پیدا کنند، ورق بازی به گونه‌ای دیگر رقم خورد و نواصول‌گرایان (اعضای جبهه پایداری، ایثارگران و رهپویان) زیر نظر غلامعلی حداد عادل فهرستی تشکیل دادند که بسیاری از استخوان خردکرد‌ه‌ها از لیست حداد عادل بیرون ماندند. اتفاقی که صدای بسیاری از این افراد را درآورد.»

"عصر ایران" سپس به چهره‌های مشهوری از "پدران اصول‌گرا" اشاره کرده که در فهرست انتخاباتی "پسران اصول‌گرا" قرار ندارند و خود به‌طور مستقل یا در فهرست اصلاح‌طلبان و حامیان دولت وارد کارزار انتخاباتی شده‌اند. علی مطهری، حسن سبحانی، کاظم جلالی، حسن غفوری‌فرد، محمد خوش‌چهره، محمد صالحی‌منش، حسین شیخ‌الاسلام، حسن بیادی و شهاب‌الدین صدر از جمله این افراد هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر