طرح اقامت ۵ ساله با سرمایهگذاری خارجی «حتی یک متقاضی» نداشت
معاون وزیر کشور ایران ۲۶ ماه بعد از تصویب طرح سرمایهگذاری ۲۵۰ هزار دلاری برای دریافت اقامت پنجساله در ایران، اعلام کرد که این طرح «حتی یک نفر متقاضی نیز نداشت و جواب نداد».
بابک دینپرست روز جمعه دوم مرداد گفت مصوبه هیات وزیران در تیرماه ۱۳۹۸ مبنی بر صدور مجوز اقامت پنجساله برای خارجیها در ازای سرمایهگذاری یا سپردهگذاری بلندمدت ۲۵۰ هزار دلاری، موفقیتآمیز نبود و مورد استقبال قرار نگرفت.
وی دلیل این شکست را «بالا بودن رقم سرمایهگذاری» اعلام کرد و گفت حتی یک مورد تقاضا در این چهارچوب صورت نگرفت. وی بر لزوم بازبینی این رقم تاکید کرد.
انتظار جذب سرمایه خارجی با توسل به اعطای اقامت پنج ساله در حالی است که کشور طی چند سال گذشته با تحریمهای سنگین مواجه بوده و ارزش ریال نیز به شدت افت کرده است، موضوعی که ریسک سرمایهگذاری در ایران را به شدت بالا میبرد.
نرخ دلار آمریکا در تیر ماه ۱۳۹۸ حدود ۱۲ هزار تومان بود، اما اکنون تا نزدیک ۲۸ هزار تومان اوج گرفته است.
از طرفی بر اساس ارزیابی بانک جهانی، ایران از لحاظ شاخص سهولت کسب و کار در رده ۱۲۷ در میان ۱۹۰ کشور جهان قرار دارد، در حالی که این رقم برای ترکیه، ۳۳ است.
ترکیه نیز از سال ۲۰۱۶، قانون اعطای شهروندی در ازای سرمایهگذاری ۲۵۰ هزار دلاری را اعمال کرده و بر اساس آخرین آمارهای رسمی، تا نیمه پارسال این طرح منجر به جذب ۹ هزار شهروند خارجی و ۳.۳ میلیارد دلار سرمایه خارجی شد.
ترکیه تاکنون جزئیات اعطای شهروندی به خارجیها را منتشر نکرده، اما پارسال ایرانیها از لحاظ خرید مسکن در ترکیه در رده اول میان شهروندان خارجی قرار داشتند و امسال نیز با اختلاف اندکی با عراقیها، در رده دوم قرار دارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر