یکشنبه، تیر ۱۱، ۱۴۰۲

مصوبه‌ واردات خودروهای دست‌دوم «برای کنترل قیمت» تصویب شد

 

مصوبه‌ واردات خودروهای دست‌دوم «برای کنترل قیمت» تصویب شد


خودروهای ساخت ایران. آرشیو

در شرایطی که قیمت خودروهای داخلی و خارجی در ایران طی سال‌های اخیر سر به فلک کشیده است و در محدوده توان مالی بسیاری از خانواده‌ها نیست، با مصوبه مجلس شورای اسلامی و تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام، قرار است برای شکستن انحصار و عرضه بیشتر، خودروهای دست دوم خارجی وارد ایران شوند.

در این میان، فساد در حوزه تولید خودرو و واردات آن به ایران چنان عیان و گسترده شده که صدای نماینده‌های مجلس را هم درآورده است.

جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در مصاحبه‌ با وب‌سایت خبرآنلاین از تفاوت ۱۰ برابری قیمت خودروهای خارجی در ایران نسبت به قیمت‌های جهانی خبر داده و گفته است مافیای خودرو در ایران خیلی خوب کار می‌کند.

او اعمال محدودیت سلیقه‌ای در واردات را از عوامل افزایش قیمت‌ها دانست و شکستن انحصار، ایجاد رقابت و واردات خودرو و فروش آنها با قیمت واقعی را از جمله راه‌کارهایی برای حل مشکلات بازار خودرو نامید.

این نماینده مجلس از کیفیت و قیمت خودروهای ساخت داخل هم انتقاد کرده و گفته است خودروسازان «هفت‌خط‌ روزگار» هستند و در کم‌فروشی در کیفیت خودروها «لنگه ندارند.»

در شرایطی که خودروهای ساخت داخل فاقد کیفیت و استاندارد مناسب هستند و به عامل مرگ افراد در تصادفات رانندگی تبدیل شده‌اند و از طرف دیگر، با دلار ۵۰ هزار تومانی، اکثریت مردم از پس خرید خودروهای ساخت کره جنوبی، ژاپن و اروپا برنمی‌آیند، بسیاری به سراغ خودروهای چینی می‌روند اما نه با قیمت واقعی آنها.

پیشتر لطف‌الله سیاهکلی، نماینده مجلس، از فروش خودروهای ساخت چین در ایران به ۱۰ برابر قیمت واقعی‌اش خبر داد.

در این حال، روز یکشنبه اعلام شد که با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، شمارش معکوس برای واردات خودروهای دست دوم به ایران آغاز شده است.

رسانه‌های ایران جزئیات این مصوبه را ننوشته‌اند و نگفته‌اند که خودروهای دست دوم قرار است از چه کشورهایی و به چه صورتی وارد شود.

سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی، در توییتی، مصوبه‌ واردات خودروهای دست دوم را همانند مثل مصوبه واردات خودروهای نو، «خبردرمانی» برای کنترل قیمت خودرو خواند.

 من فکر می‌کنم این مصوبه‌ واردات خودروهای دست دوم مثل مصوبه واردات خودروهای نو، «خبردرمانی» برای کنترل قیمت خودرو است. فشار و تقاضای ارزی برای واردات خودرو، چه نو و چه دست دوم به حدی است که تخصیص ارز داده نمی‌شود و یا قطره چکانی داده خواهد شد. باید صبر کرد و دید!

 به گفته او، «فشار و تقاضای ارزی برای واردات خودرو، چه نو و چه دست دوم، به حدی است که ارز تخصیص داده نمی‌شود و یا قطره چکانی داده خواهد شد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر