جمعه، اسفند ۱۱، ۱۴۰۲

شلیک به مردم نیازمند کمک در غزه؛ فرانسه و سازمان ملل خواستار «تحقیقات مستقل» شدند

 

شلیک به مردم نیازمند کمک در غزه؛ فرانسه و سازمان ملل خواستار «تحقیقات مستقل» شدند

جسد یکی از فلسطینی‌هایی که در شلیک سربازان اسرائیلی در روز پنج‌شنبه کشته شد
جسد یکی از فلسطینی‌هایی که در شلیک سربازان اسرائیلی در روز پنج‌شنبه کشته شد

در ادامه واکنش از سراسر جهان به تیراندازی نیروهای اسرائیلی به سوی مردمِ نیازمند کمک در غزه، فرانسه و سازمان ملل خواستار انجام «تحقیقات مستقل» درباره این حادثه مرگبار شدند.

به گفته شاهدان عینی، ساعت چهار بامداد پنج‌شنبه، دهم اسفند، آتش گشودن نیروهای اسرائیلی به سوی مردمی که برای گرفتن غذا و سایر مایحتاج به سمت کامیون‌های حامل کمک هجوم برده بودند تلفات زیادی بر جا گذاشته است.

اسرائیل می‌گوید یکی از کامیون‌ها بیش از حد به تانک‌های اسرائیلی نزدیک شده و تیراندازی نیروهای این کشور که احساس «تهدید» کردند، باعث شد عده‌ای بر اثر ازدحام و زیر دست و پا ماندن کشته شوند.

در مقابل سی‌ان‌ان و خبرگزاری فرانسه به نقل از شاهدان نوشتند که نیروهای اسرائیلی به سمت کامیون‌ها تیراندازی کردند و سپس حرکت کامیون‌ها برای فرار از هدف قرار گرفتن باعث شد افراد زیادی را زیر بگیرند.

وزارت بهداشت غزه زیر نظر گروه افراطی حماس این رخداد را «کشتار» خوانده و اعلام کرده که ۱۱۲ نفر در تیراندازی کشته شده و ۷۵۰ نفر نیز زخمی شده‌اند.

حمله گروه حماس که در آمریکا و اروپا تروریستی شناخته می‌شود به خاک اسرائیل آغازگر جنگی در غزه شد که تاکنون جان بیش از ۳۰ هزار نفر را گرفته است.

با این حال رخداد روز پنج‌شنبه که اسرائیل خود ویدئویی هوایی از آن منتشر کرده و شاهدان عینی درباره آن با رسانه‌ها گفت‌‌وگو کرده‌اند واکنش شدیداللحن چندین کشور از جمله فرانسه و چین و همین طور سازمان ملل را به دنبال داشته است.

 

Deep indignation at the images coming from Gaza where civilians have been targeted by Israeli soldiers. I express my strongest condemnation of these shootings and call for truth, justice, and respect for international law.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، در همین روز در پیامی در شبکه ایکس ضمن ابراز انزجار از تیراندازی به سوی مردم در غزه خواستار «آتش‌بس فوری» در این باریکه شد.

این پیام یک روز پیش از آن منتشر شد که وزارت خارجه این کشور هم رسماً خواستار انجام تحقیقات مستقل درباره این رخداد شد. پیشتر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، هم تأکید کرده بود که این رخداد تحقیقی مستقل را می‌طلبد.

به گفته جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تیراندازی مرگبار منتسب به نیروهای اسرائیلی به سوی فلسطینی‌های منتظر کمک‌های بشردوستانه در شهر غزه مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در جنگ را «پیچیده» می‌کند.

ایالات متحده به عنوان بزرگ‌ترین حامی اسرائیل در جنگ با حماس تاکنون چند بار با استفاده از حق وتوی خود در سازمان ملل مانع برقراری آتش‌بس کامل شده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز جمعه، ۱۱ اسفند، با اشاره به همین مسئله ضمن تأکید بر لزوم «آتش‌بس بشردوستانه» حق وتوی چند عضو شورای امنیت را «ابزار فلج کردن این شورا» توصیف کرده است.

جو بایدن روز پنج‌شنبه گفت رسیدن به توافق برای اجرای آتش‌بس موقت در جنگ میان اسرائیل و حماس در روز دوشنبه ۱۴ اسفند که قبلاً خبرش را داده بود احتمالاً در این روز رخ نخواهد داد.

پس از آن که ارتش اسرائیل اعلام کرد درباره رخداد تیراندازی به سوی غیرنظامیان تحقیق خواهد کرد، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم خبر داد که آمریکا چشم‌به‌راه این تحقیق است و «به دنبال پاسخگویی» اسرائیل خواهد بود.

اما واکنش کشورهای دیگر به این رخداد شدیدتر بوده است. چین این رخداد را شدیداً محکوم کرده و ترکیه اسرائیل را به ارتکاب «یک جنایت دیگر علیه بشریت» متهم کرده است. همزمان کلمبیا در اعتراض به این اقدام ارتش اسرائیل اعلام کرد که خرید اسلحه از این کشور را به حال تعلیق درمی‌آورد.

اسپانیا،‌ ایتالیا، اتحادیه اروپا و قطر هم از جمله کشورها و نهادهایی هستند که «کشتار» روز پنج‌شنبه را محکوم کرده و خواستار برقراری هر چه سریع‌تر آتش‌بس شده‌اند.

چندین هفته است که سازمان‌های کمک‌رسانی به طور فزاینده هشدار داده‌اند که شمال باریکه غزه گرفتار قطحی خواهد شد. ویدئوهای صحنه هجوم مردم تشنه و گرسنه به سوی کاروان کمک‌رسانی پیش از این هم منتشر شده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر