شنبه، اسفند ۲۶، ۱۴۰۲

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه اقدامات برای مبارزه با اسلام‌هراسی را تصویب کرد

 

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه اقدامات برای مبارزه با اسلام‌هراسی را تصویب کرد

مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه ۲۵ اسفند قطعنامه مقابله با «اسلام‌هراسی» را با ۱۱۳ رای موافق و بدون مخالفی تصویب کرد.

این قطعنامه که توسط پاکستان ارائه شده است، خواستار اقدام هماهنگ برای مبارزه با خشونت مداوم علیه مسلمانان است و از دبیرکل سازمان ملل درخواست می کند تا یک نماینده ویژه برای مبارزه با اسلام هراسی تعیین کند.

این قطعنامه با ۱۱۳ رای موافق، ۴۴ رای ممتنع و بدون هیچ رای مخالفی به تصویب رسید .

دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه گفت: «لفاظی های تفرقه‌افکنانه و ارائه‌های نادرست باعث انگ زدن به جوامع می‌شود و همه باید برای مبارزه با نابردباری، کلیشه‌ها و تعصب متحد شوند.»

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه پلتفرم‌های دیجیتال باید محتوای نفرت‌انگیز را تعدیل کنند و از کاربران در برابر آزار و اذیت محافظت کنند، گفت: «سخنان نفرت‌انگیز آنلاین به خشونت واقعی دامن می‌زند.»

وی گفت: «ما باید با تعصب در همه اشکال آن مقابله کرده و آن را ریشه کن کنیم. رهبران باید گفتمان التهابی را محکوم کنند و از آزادی مذهبی محافظت کنند.»

در همین زمینه، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز روز جمعه خواستار مقابله با اشکال مختلف اسلام‌هراسی پس از‌آغاز جنگ غزه شد .

بایدن در بیانیه‌ای که کاخ سفید آن را منتشر کرد، گفت: «ما خشونت و نفرتی را که مسلمانان در سراسر جهان اغلب به دلیل اعتقادات مذهبی‌شان با آن روبه‌رو می‌شوند - و ظهور زشت اسلام‌هراسی در پی جنگ ویرانگر غزه را محکوم می‌کنیم.»

امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد نیز در حاشیه تصویب این قطعنامه گفت :«اقدام برای مبارزه با اسلام هراسی شاهد روشن دیگری است بر تعهد مشترک برای پایان دادن به اسلام هراسی .»

سازمان ملل ۱۵ مارس، ۲۵ اسفند را به عنوان روزجهانی مقابله با اسلام‌هراسی برگزیده‌است . ۱۵ ماه مارس ۲۰۱۹ در حمله به دو مسجد در «کرایست‌چرچ نیوزلند» ۵۱ نفر کشته‌شدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر