پنجشنبه، اردیبهشت ۲۹، ۱۳۹۰

احتمال خرابکاری روسیه در برنامه اتمی ایران

احتمال خرابکاری روسیه در برنامه اتمی ایران

 

یک روزنامه اسرائیلی به نقل از برخی از اسناد ویکی‌لیکس مدعی شد که ولادیمیر پوتین‌رییس‌جمهور وقت روسیه در سال ۲۰۰۶ دستور خرابکاری در برنامه اتمی ایران را داده است.

 

خبرگزاری فرانسه در گزارشی که روز پنجشنبه (۲۹ اردیبهشت / ۱۹ مه) منتشر کرده است می‌نویسد که این اسناد را نمی‌توان در وب‌سایت ویکی‌لیکس یا سایت روزنامه اسرائیلی یدیوت آهارونوت (Yediot Aharonot)  یافت اما ظاهرا این اطلاعات مربوط به گفت‌و‌گوی گیدئون فرانک رییس سازمان انرژی اتمی اسراییل و ریچارد جونز سفیر آمریکا در اسراییل است.

در جریان دیدار سال ۲۰۰۶ این دو، آقای فرانک این موضوع را با سفیر آمریکا در میان گذاشته است. وی به ریچارد جونز گفته است که این اطلاعات را از دیدار با مقامات امنیتی و اطلاعاتی عالی‌رتبه روسی، کسب کرده است.

به نوشته این روزنامه اسرائیلی در این جلسه سرگئی ایوانف وزیر دفاع، سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه و سرگئی کر‌ینکو رییس سازمان انرژی اتمی روسیه حضور داشته‌اند.

پیش از این نیز گزارش‌هایی در مورد همکاری روسیه و اسرائیل برای تأخیر در راه‌اندازی نیروگاه بوشهر منتشر شده بودپیش از این نیز گزارش‌هایی در مورد همکاری روسیه و اسرائیل برای تأخیر در راه‌اندازی نیروگاه بوشهر منتشر شده بودآقای فرانک مدعی شده است که ولادمیر پوتین شخصا دستور ایجاد اختلال و تاخیر در راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر را داده است.
روسیه بر اساس قراردادی که سال ۱۹۹۵ با ایران منعقد کرده، نسبت به راه‌اندازی و تکمیل نیروگاه بوشهر به شرط بازگردانده شدن سوخت مصرفی این نیروگاه به روسیه متعهد شده است.

گیدئون فرانک می‌گوید که آقای کر‌ینکو به وی گفته بود که روسیه برای ایجاد تاخیر در راه‌اندازی نیروگاه بوشهر از ارسال میله‌های سوختی برای مدت زمانی طولانی خودداری خواهد کرد.

بر اساس گزارش روزنامه یدیوت و با استناد به اسناد ویکی‌لیکس، سرگئی کرینکو به اسرائیلی‌ها گفته بود که روسیه "مشکلات تکنیکی" را علت این تاخیر اعلام خواهد کرد. وی همچنین گفته است که آقای پوتین شخصا دستورتاخیر در تحویل سوخت نیروگاه بوشهر را داده است.

آقای فرانک همچنین گفت که مقامات روسی به وی اطلاع داده‌اند که آنها در نظر دارند  با ایجاد برخی تغییرات در سخت افزارها ارسالی برای نیروگاه بوشهر، سرعت تکمیل آن‌را کاهش دهند.

روسیه که همیشه به عنوان یک شریک اصلی در برنامه اتمی ایران محسوب شده است، ماه ژوئن سال گذشته به قطعنامه تحریم‌های سازمان ملل علیه برنامه‌ی هسته‌ای ایران رای مثبت داد.

جامعه جهانی نسبت به اهداف برنامه‌ی اتمی ایران مشکوک است و اسرائیل ان‌را پوششی برای تولید تسلیحات نظامی اتمی می‌داند. حکومت ایران همیشه این ادعا را رد کرده است و می‌گوید که این برنامه ماهیتی صلح آمیز دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر