چهارشنبه، خرداد ۰۴، ۱۳۹۰

تحریم شرکت‌های اسراییلی و ونزوئلایی به دلیل معامله با ایران

تحریم شرکت‌های اسراییلی و ونزوئلایی به دلیل معامله با ایران

 

آمریکا بدلیل نقض تحریم‌های اقتصادی علیه ایران هفت شرکت تجاری را از انجام معامله با دولت این کشور محروم کرد. یک شرکت اسراییلی نیز متهم به فروش نفت‌کش به ایران است. تحریم شرکت دولتی نفت ونزوئلا سبب خشم مقامات این کشور شد.

 

در پی تشدید مجازات‌های جدید آمریکا علیه ایران هفت شرکت از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، ونزوئلا، امارت متحده عربی، سنگاپور، اسراییل و موناکو در فهرست شرکت‌های تحریمی قرار گرفتند. به گفته وزارت امورخارجه آمریکا این شرکت‌ها متهم به معامله با جمهوری اسلامی بوده و تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را نقض کرده‌اند.

در میان شرکت‌ها تحریمی، اهمیت شرکت دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA) از همه بیشتر است. دولت ونزوئلا تحریم آمریکا علیه شرکت دولتی نفت این کشور را به عنوان «اقدامی خصمانه» محکوم کرد.

نیکولاس مادورو، وزیر امورخارجه ونزوئلا در روز سه‌شنبه (۲۴ مه/۳ خرداد) اعلام کرد که دولت متبوع وی «پاسخی مناسب به این تهاجم امپریالیستی» خواهد داد. آمریکا روزانه حدود ۲، ۱ میلیون بشکه نفت از ونزوئلا وارد می‌کند.

به گفته مقامات آمریکایی شش شرکت دیگر در زمینه لجستیکی (کشتی‌رانی و نفت‌کش) و تهیه بنزین به ایران یاری رسانده‌اند. این شرکت‌ها در آینده از معاملات دولتی آمریکا محروم خواهند شد. شرکت دولتی نفت ونزوئلا همچنان اجازه فروش نفت به آمریکا و دیگر کشورهای جهان را خواهد داشت، اما اجازه معامله با دولت آمریکا را نخواهد داشت.

وزارت امورخارجه آمریکا در اقدامی دیگر ۱۶ فرد و شرکت خارجی را به علت نقض فروش تسلیحات به ایران، کره ‌شمالی و سوریه تحریم کرد. برخی از این شرکت‌ها از کشورهای چین و بلاروس هستند. اتحادیه اروپا نیز در روزهای گذشته ۱۰۰ شرکت تجاری و پنج مقام ایرانی را مشمول تحریم‌های جدید خود کرد. هدف این تحریم‌ها تشدید فشارهای اقتصادی بر دولت ایران است تا از برنامه‌ی اتمی خود که غرب در صلح‌آمیز بودن آن تردید داردؤ دست بردارد.

در گزارش جدید سازمان ملل متحد تصریح شده است که تحریم‌های بین‌المللی پیشرفت برنامه اتمی جمهوری اسلامی را کند ساخته است. اما این تحریم‌ها تاکنون تغییری در سیاست اتمی ایران بوجود نیاورده‌اند. به گفته آمریکا و متحدانش، جمهوری اسلامی از طریق معاملات نفت و گاز می‌کوشد، هزینه‌های لازم برای پیشبرد برنامه اتمی خود را تامین کند.

معامله ایران با یک شرکت اسراییلی


در میان شرکت‌های تحریمی که با ایران معامله داشته‌اند، نام یک شرکت کشتی‌رانی و حمل و نقل اسراییلی نیز دیده می‌شود. شرکت اسراییلی Ofer Brothers Group متهم به فروش یک نفت‌کش به مبلغ ۸ میلیون ۶۵۰ هزار دلار به شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی است. این شرکت اسراییلی یکی از ۱۰ شرکت بزرگ کشتی‌رانی در جهان محسوب می‌شود.

مسئولان این شرکت با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کردند که «هیچ‌گونه کشتیی به ایران نفروخته‌اند.» پیشتر هیلاری کلینتون صریحاَ درباره شرکت‌هایی که مشمول تحریم‌های آمریکا خواهند شد، گفته بود که این «شرکت‌ها می‌دانند و یا باید بدانند» که معاملات غیرقانونی با ایران مجازات‌هایی را در پی خواهد داشت.

روزنامه اسراییلی هاآرتص می‌نویسد که شرکت‌های "اوفر برادرز گروپ" و "تانکر پاسیفیک" در سنگاپور متعلق به "سامی و یولی اوفر" یکی از ثروتمندترین خانواده‌های یهودی در اسراییل هستند. این شرکت در بخش‌های دیگر اقتصاد اسراییل همچون صنایع شیمیایی، پالایش نفت و غیره نیز سهمی عمده دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر