فساد اقتصادی بعد از ارتباط با اجنه، دلیلی تازه برای انتقاد از "جریان انحرافی"
روزنامه کیهان در واکنش به دفاع محمود احمدینژاد از حمید بقایی مدیر برکنار شده سازمان میراث فرهنگی ایران نوشته است: «با پيگيریها و اعمال نظرهاي آقايان مشايی و بقايی، پروژه ۴۵۰ ميليارد تومانی به شركتی به نام فياک واگذار شده كه مديران، آن شركت را دو سه روز قبلتر و با سرمايه يک ميليون تومانی به ثبت رسانده و دو روز بعد هم چک ۵ ميليارد تومانی را دريافت كردهاند.»
روزنامه کیهان خطاب به محمود احمدینژاد، واگذاری "پروژه هنگفت مجتمعهای تجاری کیش" بدون انجام مناقصه به شرکتی که تنها دو روز از زمان ثبت آن گذشته را امری غیرقانونی خوانده که کسی از مسئولان حاضر به پاسخگویی درباره آن نیست. نویسنده این روزنامه بقایی و مشایی را متهمان این پرونده اعلام کرده و میپرسد، «نام اين كار واگذاري رانت و جرم نيست، پس چيست؟»
پیشتر سایتهای داخل ایران همچون فارس، تابناک، الف و ... با انتشار اسناد قرارداد واگذاری پروژه تالارهای بین المللی ایران از «تخلفات اقتصادی بزرگ از سوی عوامل جریان انحرافی» و دست داشتن حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی در این ماجرا خبر داده بودند.
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی ایران از آماده بودن موارد تخلف قرارداد تالارهای کیش برای ارسال به دادگاه و برخورد قضايی سخن گفته بود. پنجشنبه، ۵ خرداد ۱۳۹۰، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران نیز از رسیدگی به مفاسد اقتصادی جریان انحرافی خبر داد.
بشنوید: گفتوگو با مجتبی واحدی
«انتقاد به احمدینژاد از همان نقطهای که پیشتر به دیگران انتقاد میکرد»
بالا گرفتن انتقادات اقتصادی و افشای پروندههای فساد اقتصادی نزدیکان محمود احمدینژاد پس از آن صورت میگیرد که در هفتههای اخیر محور این انتقادات ارتباط "جریان انحرافی با اجنه" عنوان شده و حتی تعدادی از جنگیران مرتبط با حلقه نزدیک محمود احمدینژاد دستگیر شدند.
مجتبی واحدی تحلیلگر مسائل سیاسی یکباره افشا شدن پروندههای فساد اقتصادی نزدیکان محمود احمدینژاد پس از انتقاد از جریان ارتباط با اجنه را به دو دلیل میداند. او هدف اصولگرایان حامی آیتالله خامنهای را «زدن محمود احمدینژاد» عنوان کرده و میگوید: «مدتهاست که در جامعه بحث خرافات، جنگیری و رمالی مطرح شده و ذهن جامعه معطوف به این موضوع است. روی این موضوع علما، دانشگاهیها، مهندس موسوی صحبت کردهاند اما به یک مشکل برخوردند. همین موضوع را دو سال پیش مهندس موسوی مطرح کرده بود اما آقای خامنهای آمد در نمازجمعه ایستاد و گفت، "عدهای خجالت نمیکشند رئیس جمهور محترم ما را به رمالی و جنگیری متهم میکنند." وقتی الان رئیس قوه قضاییه همین حرف را میزند بلافاصله عدهای سئوال کردند، آقای خامنهای که دوسال پیش از متهم کردن دولت به رمالی انتقاد کرده بود، چرا الان عذرخواهی نمیکند؟ بنابراین چون آقای خامنهای شجاعت عذرخواهی ندارند ناچارند موضوع رمالی و جنگیری را در حاشیه بگذارند.»
مجتبی واحدیآقای واحدی درباره دلیل دوم افشای یکباره پروندههای اقتصادی جریان انحرافی میگوید: «آقای احمدینژاد اتفاقا از همین موضع "فساد اقتصادی دولتمردان سابق" دیگران را تخریب کرده و بخشی از جامعه را به طرف خودش متوجه کرد. میخواهند از هماننقطهای که احمدینژاد کار تبلیغاتی میکرد، از همان نقطه او را بزنند. اتکای احمدینژاد برای تبلیغات در چند سال گذشته موضوع فساد اقتصادی بوده است. برای همین روی این موضوع متمرکز شدهاند.»
سایت تابناک چهارشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۰به پرونده فساد اقتصادی دیگری از جریان انحرافی پرداخته تا به قول این نویسنده گزارش زوایای پنهانی از فعالیتهای تشکیلاتی جریان انحرافی روشن شود. در این گزارش با عنوان «در جلسات محفلی موسوم به پارسه چه می گذرد؟» با نام بردن از نزدیکان محمود احمدینژاد به مواردی از فساد اقتصادی آنان اشاره شده است.
«بعد از زدن نزدیکان نوبت خود احمدینژاد رسیده است»
انعقاد قرارداد کانون اتومبیلرانی و جهانگردی که از آن با نام "حیاط خلوت جریان انحرافی" اسم برده شده با مناطق آزاد ایران از جمله این موارد است. در این گزارش درباره قرارداد مذکور آمده است: « این قرارداد برای مدت شش ماه منعقد شده و کانون اتومبیلرانی و جهانگردی در ازای دریافت یک میلیارد و دویست میلیون تومان، از هر منطقه ۲۰۰میلیون تومان خدمات اقامتی، دقت کنید، تنها خدمات اقامتی برای کارکنان این شش منطقه، جهت سفر به مشهد فراهم میکند. این فعالیتها اساسا به کانون اتومبیلرانی چه ارتباطی دارد؟ سوال اساسیتر اینجاست که کانون اتومبیلرانی چه ربطی به نهاد ریاست جمهوری دارد که به آنجا منتقل شود؟»
توزیع غیرقانونی پول توسط دولت محمود احمدینژاد قبل از انتخابات ۸۸ میان ۹ میلیون نفر، از دیگر مواردی است که نمایندگان مجلس ایران این روزها خواستار تحقیق درباره آن شدهاند. علیاکبر اولیایی فرد از پیشنهاد کنندگان طرح تحقیق و تفحص درباره سود سهام عدالت در سال ۸۸، گفته بود: «در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در دو سال گذشته بدون این که اصلا سودی وجود داشته باشد دولت به پرداخت مبلغ ۸۰ هزار تومان به ۹ میلیون نفر اقدام کرده است.»
اواخر اردیبهشت ۱۳۹۰، حميد بقایی رئیس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری و از نزدیکان محمود احمدینژاد با حکم دیوان عدالت اداری ایران به دلیل «تخلفات متعدد اداری» به چهار سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شد.
مجتبی واحدی حکم دیوان عدالت اداری درباره رئیس سازمان میراث فرهنگی را برخورد با محمود احمدینژاد میداند و میگوید: «تمام این اتفاقات نشان میدهد میخواهند با خود احمدینژاد برخورد کنند. آقای احمدینژاد به خاطر یک کار تبلیغاتی پالایشگاه افتتاح میکند و چند نفر کشته میشوند. ممکن است در این رابطه حساسیت نداشته باشد ولی بقایی و مشایی برای او خیلی اهمیت دارند. کسانی که مثلا با بقایی برخورد میکنند میدانند که دارند با خود احمدینژاد برخورد میکنند.»
«همه متهمان پرونده تالارهای کیش از ایران خارج شدهاند»
به نظر مجتبی واحدی بحث فساد اقتصادی جریان انحرافی موضوعی اقتصادی نیست بلکه با اهدف سیاسی از سوی اصولگرایان مطرح شده است. او در اینباره میگوید: «دیوان محاسبات کشور، روزنامه کیهان، قوه قضائیه و سایر نهادهای نظارتی چون وزارت اطلاعات و دیگرانی که مرتبا همه را شنود میکنند تا الان کجا بودند که یکدفعه سردرآوردهاند و بحث ۸۰۰ میلیارد تومان بقایی و ۴۰۰ میلیارد تومان مشایی و دیگران را مطرح میکنند؟ چون الان نوبت زدن احمدینژاد شده است، دارند همه این پروندهها را رو میکنند.»
به نوشته خبرگزاریهای داخل ایران تمام متهمان پرونده تالارهای کیش پس از اخذ ۵ میلیارد تومان از ایران خارج شدهاند. مجتبی واحدی میگوید: « پولی از آنها پس نمیگیرند و این پول به جیب ملت برنخواهد گشت. در گذشته و در موضوع مزایده مخابرات همین مسائل مطرح شد. در موضوع مزایده شرکتهای ماشینسازی اتفاقا نمایندگان اصولگرای مجلس مثل آقای نادران و آقای کاتوزیان و دیگران گفتند که دارند با شرکتهای کاغذی در مزایده شرکت میکنند. چرا آن موقع حرفی نزدند؟
به عقیده برخی تحلیلگران در حالی که اصولگرایان و آیتاللههای حامی آیتالله خامنهای از لزوم برخورد با "جریان انحرافی" سخن گفته و از ارتباط نزدیکان محمود احمدینژاد با اجنه و دستگیری چند جنگیر در این رابطه خبر داده بودند، افشای پروندههای مفاسد اقتصادی نزدیکان محمود احمدینژاد در دولت ایران تغییری عامدانه برای برخورد با خود محمود احمدینژاد است.
حسین کرمانی
تحریریه: عباس کوشک جلالی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر