سه‌شنبه، خرداد ۱۰، ۱۳۹۰

شرکت کشتیرانی فرانسوی در مظان اتهام حمل اسلحه برای ایران

شرکت کشتیرانی فرانسوی در مظان اتهام حمل اسلحه برای ایران

 

از قرار معلوم شرکت بزرگ کشتیرانی فرانسوی CMA CGM برای جمهوری اسلامی ایران اسلحه حمل کرده است. این کار نقض آشکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران محسوب می‌شود آمریکا خواستار مجازات سخت این شرکت فرانسوی است.

 

به گزارش روزنامه‌ی آلمانی هندلزبلات، وزارت خزانه‌داری آمریکا مشغول بررسی اقدامات تنبیهی علیه شرکت کشتیرانی CMA CGM است. این شرکت فرانسوی که سومین شرکت بزرگ کشتیرانی در جهان است، احتمالا تحریم‌های ایالات متحده‌ی آمریکا علیه ایران را نقض کرده است.
در ماه مارس سال جاری، کشتی باری «ام.اس. ویکتوریا» توسط نیروی دریایی اسرائیل در دریای مدیترانه توقیف و به بندر اسرائیلی اشدود منتقل شد. اسرائيلی‌ها در این کشتی بیش از ۵۰ تن اسلحه‌ کشف کردند. در میان این سلاح‌ها از جمله موشک‌های ضدکشتی، سه هزار نارنجک و تقریبا ۷۰ هزار فشنگ مسلسل سنگین ارسالی از ایران به چشم می‌خورد.
مقصد سلاح‌ها: باریکه‌ی غزه
مسیری که باید کشتی «ام.اس. ویکتوریا» می‌پیمود، از سوریه و از طریق بندر مرسین در ترکیه به اسکندریه‌ی مصر بود. به گفته‌ی محافل امنیتی اسرائيل، این سلاح‌ها برای سازمان تروریستی حماس در باریکه‌ی غزه در نظر گرفته شده بودند‌ا.
این نخستین بار نیست که این کنسرن فرانسوی، به دلیل معاملات حساس با جمهوری اسلامی ایران، مورد انتقاد آمریکایی‌ها قرار می‌گیرد. در سال ۲۰۱۰ نیز یک کشتی این شرکت فرانسوی که حامل جنگ‌افزارهای ایرانی بود توقیف شد.
پیشامد اخیر برای کنسرن فرانسوی پیامد خواهد داشت و افزون بر آن، بر مناسبات میان اروپا و آمریکا نیز سنگینی خواهد کرد. مایک کاناوی، نماینده‌ی کنگره‌ی آمریکا، در نامه‌‌ای به هیلاری کلینتون، وزیر خارجه و تیموتی گایتنر، وزیر خزانه‌داری آمریکا، خواهان اقدامی سخت علیه فرانسویان شده است.
کشتی باربری شرکت فرانسوی CMA CGM که ظاهرا تحریم‌ها علیه ایران را نقض کرده استکشتی باربری شرکت فرانسوی CMA CGM که ظاهرا تحریم‌ها علیه ایران را نقض کرده است
سایه‌ای بر مناسبات آمریکا و اروپا
به گفته‌ی ناظران سیاسی، این نامه در زمانی نوشته شده که از نظر سیاسی کاملا نامناسب است. چرا که چند ماهی است موضوع تحریم‌ها علیه ایران، بر مناسبات میان آمریکا و کشورهای اروپایی سنگینی می‌کند.
چند روز پیش، اروپایی‌ها فهرست تحریم‌های خود علیه ایران را به‌روز کردند. تصمیمات اتحادیه‌ی اروپا نتیجه‌ی ماه‌ها فشار آمریکا بر این اتحادیه بود. روی هم ۱۰۰ شرکت ایرانی دیگر وارد فهرست تحریمی تازه‌ی اتحادیه‌ی اروپا شدند که از آن میان ۳۸ شرکت در اروپا و در واقع همگی در آلمان مستقر هستند. وزارت امور خارجه‌ی آلمان نمی‌خواهد درباره‌ی فعالیت‌های مشکوک شرکت‌های ایرانی در آلمان تفسیری ارائه دهد.
جامعه‌ی جهانی، جمهوری اسلامی ایران را متهم می‌کند که از سازمان‌های تروریستی چون حماس در باریکه‌ی غزه و حزب‌الله در لبنان پشتیبانی می‌کند. جامعه‌ی جهانی همچنین می‌کوشد با فشارهای اقتصادی دولت ایران را مجبور کند از فعالیت‌های اتمی خود دست بردارد. ایران متهم می‌شود که زیر پوشش برنامه‌های مسالمت‌آمیز هسته‌ای، در پی دستیابی به جنگ‌افزار اتمی است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر