تدوین قانون برای "بررسی صلاحیت" روزنامهنگاران ایران
جلال فیاضی، مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس از تدوین طرح قانون جامع رسانهها از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس خبر داده است. به گفته وی، پس از تصویب این قانون، هیات صدور پروانه روزنامهنگاری تشکیل میشود تا صلاحیت افراد متقاضی را بررسی کند و پروانه رسانهنگاری را به افراد تایید شده بدهد.
جلال فیاضی گفته که «سازمان نظام رسانهای» بناست سازمانی شبیه نظام پزشکی یا نظام مهندسی باشد که فعالیتهای مربوط به صدور مجوز، نظارت و رسیدگی به تخلفات صنفی رسانهها را زیر پوشش خواهد گرفت.
مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شده که امروزه هر فردی با هر رشته تحصیلی و تخصص و تجربه میتواند به عرصه فعالیت رسانهای وارد شود و افزوده که با قانون جدید، ورود به عرصه روزنامهنگاری، ضابطهمند و بسامان خواهد شد.
«آزادی بیان نیاز به صدور پروانه ندارد.» جلال فیاضی همچنین از منشور اخلاقی رسانهها در "قانون جامع رسانهها" نیز خبر داده و گفته که طبق قانون جدید، تخلف رسانهای از جرم رسانهای متفاوت و جدا خواهد شد. او تاکید کرده که پس از این، هر متخلف رسانهای که از قوانین عادی جاری کشور تخلف کند، مجرم رسانهای شناخته شده و برای جرم او پرونده قضایی تشکیل خواهد شد. فیاضی افزوده که تخلفات رسانهای تنها در قالب هیئت رسیدگی به تخلفات بررسی و پیگیری خواهند شد.
بنا بر خبرها، جمعی از نمایندگان قوای سهگانه، نهادهای موثر در عرصه مطبوعات کشور و همچنین نمایندگان منتخب رسانهها از مدیران و روزنامهنگاران در این هیئت شرکت خواهند داشت.
«قانون جامع رسانهها، کاملتر از قانون پیشین مطبوعات»
جلال فیاضی گفته که قانون جامع رسانهها به گونهای است که رسانههای جدید الکترونیکی و مجازی را نیز تحت پوشش قرار میدهد و امکان ثبت و دریافت مجوز برای رسانههای جدید را نیز به منظور قانونی بودن و ضابطهمند بودن آنها فراهم میکند.
مشاور کمیسیون فرهنگی مجلس افزوده که دولت تا پایان سال اول برنامه پنجم توسعه فرصت دارد تا لایحه نظام جامع رسانهها را تدوین کند و در صورتی که دولت این لایحه را به مجلس هشتم ارائه ندهد، کمیسیون فرهنگی این موضوع را به صورت طرح در مجلس مطرح خواهد کرد.
جای خالی آزادی بیان
کامبیز نوروزی وکیل دادگستری در باره این طرح گفته که موضوع «بهطور کلی با آزادی بیان مغایرت دارد.»
وی در یادداشتی در روزنامه "روزگار" نوشته که «ما نمیتوانیم اجرای حق آزادی بیان توسط شهروندان را موکول به اخذ پروانه یا چیزی شبیه آن کنیم.» او روزنامهنگاری را شغلی دانسته که «از حق آزادی بیان شاخه میگیرد و حق آزادی بیان نیز با هیچ بند، تبصره و صدور پروانهای خدشهپذیر نیست.»
کامبیز نوروزی اشاره کرده که مشروط کردن حرفه روزنامهنگاری به صدور پروانه از سوی دولت، «بدون شک نمایشی از اعمال قدرت دولت بر روزنامهنگار خواهد بود و استقلال حرفهای روزنامهنگار را بهطور جدی به مخاطره خواهد انداخت.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر