چهارشنبه، خرداد ۱۳، ۱۳۹۴

پارلمان اروپا: ايران "قلب بحران" خاورميانه است

پارلمان اروپا: ايران "قلب بحران" خاورميانه است
 
بیش از ٢٢٠ نماینده پارلمان اروپا با انتشار بیانیه‌ای نسبت به وخيم تر شدن وضعیت حقوق‌بشر در ایران و نقش حکومت ايران در بحران هاى خاورمیانه هشدار داده و حكومت ايران را "قلب بحران" در منطقه خاورميانه دانسته اند.

بنا به گزارش " دویچه وله" ، در بیانیه نمایندگان پارلمان اروپا ایران به عنوان "قلب بحران" در منطقه خاورمیانه و "نه بخشی از راه حل" توصیف شده و آمده است که برای ریشه‌کن کردن هر گونه بنیادگرایی و افراط گرایی در منطقه باید به "نفوذ و دخالت" ایران پایان داد.

نمايندگان اروپا ، نقض حقوق بشر در ایران را به شدت محکوم کرده و از جمهوری اسلامی خواستند تا به "اجرای مجازات اعدام پایان دهد، زندانیان سیاسی را آزاد کند‌، به سرکوب زنان خاتمه دهد و حقوق و آزادی‌های فردی تمام شهروندان ایران را محترم شمارد."

بیانیه این گروه از نمایندگان اتحادیه اروپا برای فدریکا موگرینی، نماینده ارشد اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی، ارسال شده است.

اين بيانيه با اشاره به به گزارش هاى سازمان ملل و سازمانهای حقوق‌بشری، تأكيد كرده است كه ايران تحت ریاست‌جمهوری حسن روحانی، به نسبت جمعیت بالاترین تعداد اعدام در جهان را داشته و وضعیت حقوق‌بشر وخیم‌تر شده است.

به گزارش خبرنگاران بدون مرز، ایران بالاترین تعداد روزنامه‌نگاران زن زندانی را دارد و موسسه «فریدوم هاوس» ایران را به‌عنوان بدترین کشور از لحاظ دسترسی به اینترنت در سال۲۰۱۴ نامیده است. تعدادی از زندانیان اقلیتهای قومی و مذهبی اعدام شده‌اند.

زنان و دختران قربانیان اصلی این رژیم محسوب می‌شوند و بسیاری از آنها به بهانه بدحجابی هدف اسیدپاشی قرار گرفته‌اند.

دخالتهاى رژیم ايران در منطقه

اين بيانيه به تاثیر مخرب دخالتهای رژیم ایران در منطقه اشاره كرده كه باعث نگرانی روزافزون شده است. عفو بین‌الملل گزارشهای متعددی در رابطه با جنایات جنگی شبه‌نظامیان شیعی در عراق که با رژیم ایران در ارتباط هستند منتشر کرده است.

نمايندگان اروپا در اين بيانيه با تاكيد بر اينكه " رژیم ایران در قلب بحران در خاورمیانه قرار دارد و به‌هیچ‌وجه جزیی از راه‌حل آن نیست" اعلام كرده اند كه " برای از بین بردن بنیادگرایی و افراطگرایی در منطقه، باید به نقش مخرب رژیم ایران و دخالتهای آن در منطقه خاتمه داده شود".

جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد در سوریه و شورشیان شیعه حوثی در یمن حمایت مالی و نظامی می‌کند. این امر با انتقادات شدید کشورهای منطقه از جمله ترکیه و پادشاهى عربى سعودی روبروست.

مقامات سعودی اخیرا در جریان اجلاس شورای همکاری كشورهاى عربى خلیج نسبت به اقدامات ایران در منطقه هشدار دادند و از آن‌ها به عنوان تهدیدی برای خاورمیانه یاد کردند.

مذاكرات هسته اى

امضاکنندگان بيانيه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای میان کشورهای ۱+۵ و ایران ، تأکید کرده‌اند که ایران باید "به تمامی پرسش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخ دهد و امکان دسترسی کامل بازرسان این سازمان به تمامی سایت‌های نظامی و غیرنظامی، اعلام شده یا نشده، را فراهم آورد."

موضوع بازدید از سایت‌های نظامی ایران در حال حاضر یکی از موارد مهم مورد اختلاف میان جمهوری اسلامی از یک سو و آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین، فرانسه و آلمان، از دیگر سو به شمار می‌رود. اين در حالى است كه مقامات ایران می‌گویند اجازه بازدید از تاسیسات نظامی را تحت هیچ ‌شرایطی به بازرسان آژانس نخواهند داد.

وضعيت اعضاى مجاهدين خلق در عراق

در اين بيانيه به وضعیت اعضای "سازمان مجاهدین خلق" نیز که اکنون در کمپ لیبرتی در عراق ساکن هستند، اشاره شده ونمایندگان خواستار حفاظت این افراد از سوی عراق، آمریکا و سازمان ملل متحد شده‌‌ و نوشته‌اند، این کمپ "باید به عنوان یک کمپ پناهجویی به رسمیت شناخته و محاصره آن به ویژه عدم دسترسی ساکنان به امکانات پزشکی از میان برداشته شود."

این گروه از نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه خود همچنین از یک طرح جایگزین که توسط مریم رجوی، یکی از سران سازمان مجاهدین خلق، برای "تغییر دمکراتیک در ایران" پیشنهاد شده حمایت کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر