جمعه، خرداد ۱۵، ۱۳۹۴

حدود ۱۱میلیون کارگر ایرانی از سبد کالا محروم هستند

حدود ۱۱میلیون کارگر ایرانی از سبد کالا محروم هستند

برخی واحدهای تولیدی در ایران به‌مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان قصد دارند به کارگران خود سبد کالا عرضه کنند. به گفته مسئولان کارگری، این اقدام تنها شامل شمار اندکی از کل ۱۳ میلیون کارگر شناخته‌شده و بیمه‌ای در ایران می‌شود.
۱۱ میلیون کارگر در ماه رمضان سبد کالا دریافت نمی‌کنند ۱۱ میلیون کارگر در ماه رمضان سبد کالا دریافت نمی‌کنند
با فرارسیدن ماه رمضان برخی از کارفرمایان قصد دارند که به حدود یک و نیم تا دو میلیون کارگر ایرانی سبد کالا عرضه کنند. بنا به گزارش خبرگزاری مهر، برخی واحدهای تولیدی و صنعتی که تابع قانون کار هستند، بسته‌های غذایی ویژه‌ای را به همین منظور برای کارکنان خود تدارک می‌بینند.
هادی ابوی، ‌عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در واکنش به این اقدام گفت که در حال حاضر حدود ۱۳ میلیون کارگر شناخته شده و دارای لیست‌های بیمه‌ای در کشور وجود دارد و عرضه سبد کالا به حدود ۲ میلیون ‌نفر بدین معناست که ۱۱ میلیون کارگر از چنین کمک معیشتی محروم می‌شوند.
عرضه سبد کالا به کارگران گرچه "وظیفه‌ی قانونی" کارفرمایان نیست، اما شرکت‌های تولیدی به‌خوبی از شرایط نامساعد زندگی کارگران آگاهی دارند و عرضه سبد کالا را در قالب "سیاست‌های تشویقی و حمایتی" خود تعریف می‌کنند.
کیفیت سبدهای کالایی
در سال‌های گذشته این سبد کالا شامل مواد غذایی هم‌چون برنج، گوشت و مرغ، حبوبات، روغن، خرما، پنیر و دیگر مواد غذایی مهم بوده است. مواد غذایی که در گذشته به "اقشار آسیب‌پذیر جامعه" عرضه شده، دارای کیفیت‌های چندانی نبوده‌اند.
در بهمن‌ماه سال گذشته تبلیغات گسترده‌ی دولت پیرامون توزیع سبد کالا، مردم محروم و منتظر در صف‌های طولانی را مایوس کرد. به گفته برخی دریافت‌کنندگان، سبدهای کالایی ‌معمولاً شامل برندها و کیفیت‌هایی می‌شود که "اغلب ناشناخته‌اند و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به فروش نمی‌رسند."
ابوی تاکید کرد که شاید برخی از دیگر کارفرمایان با انگیزه متفاوت (جنبه‌های انسانی یا نگاه حمایتی از نیروی کار) مایل به عرضه چنین بسته‌هایی باشند، اما به دلیل "مشکلات مالی و کمبود نقدینگی" قادر نیستند از چنین برنامه‌هایی پشتیبانی کنند.
این عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: «بهتر است این گونه برنامه‌های حمایتی از طریق اتحادیه‌ها و تعاونی‌های مصرف کارگری کشور باشد که بتوان سبدی از کالاهای مورد نیاز را تهیه و به کارگران ارائه کرد.»
به نظر می‌رسد تاکید وی بر توزیع سبد کالا توسط اتحادیه‌ها و تعاونی‌های مصرف به دلیل نارضایتی مردم از کیفیت سبدهای کالایی است که توسط "فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند، سپه و اتکا" در سال گذشته در اختیار متقاضیان قرار گرفت.
توزیع سبد کالا توسط دولت در سال ۱۳۹۳ به علت کیفیت نازل مواد غذایی با نارضایتی دریافت‌کنندگان 
مواجه شد توزیع سبد کالا توسط دولت در سال ۱۳۹۳ به علت کیفیت نازل مواد غذایی با نارضایتی دریافت‌کنندگان مواجه شد
درخواست از دولت
هادی ابوی از دولت خواست که به تمامی ۱۳ میلیون کارگر بیمه‌ای سبد کالا عرضه کند یا دست‌کم با تعیین فروشگاه‌هایی به کارگران برای تهیه مواد غذایی "تخفیف" دهد. به گفته وی، ارائه سبد کالا را نباید تنها برعهده کارفرمایان گذاشت و از وزیر کار خواست تا با طرح چنین برنامه‌ای در هیئت دولت تلاش کند "برای اولین بار کمکی از دولت برای تقویت معیشت کارگران" منظور کند.
با توجه به "تجربه منفی" دولت در عرضه سبد کالا در سال گذشته و مشکلات مالی که دولت حسن روحانی برای پرداخت یارانه‌ها با آن مواجه است، به نظر نمی‌رسد که دولت خود راساً برای ماه رمضان چنین برنامه‌ای داشته باشد. در سال گذشته دولت با "منظور کردن اولویت‌ها" تنها به دو میلیون و ۸۴۰ هزار خانوار که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی بودند، سبد کالا عرضه کرد.
برخی نمایندگان مجلس در سال گذشته از "شمار کم" مشمولان سبد کالا به شدت انتقاد کردند. به گفته دولت، در نبود آمار صحیح نمی‌توان مستحقان واقعی را بطور دقیق شناسایی کرد. اما به گفته مسئولان انجمن‌های کارگری‌، در مورد کارگران بیمه‌ای که شناخته‌شده هستند، دولت با چنین مشکلی مواجه نیست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر