سه‌شنبه، بهمن ۱۳، ۱۳۹۴

اعتراض قاضی فدرال آمریکا به قرار منع تعقیب یک ایرانی

اعتراض قاضی فدرال آمریکا به قرار منع تعقیب یک ایرانی

دستور منع تعقیب یک ایرانی متهم به نقض تحریم‌ها علیه ایران توسط یک قاضی فدرال در ایالات متحده آمریکا به چالش کشیده شده است. این قاضی می‌گوید دلایل دولت آمریکا برای صدور این حکم قانع‌کننده به نظر نمی‌رسد.
یک قاضی فدرال در ایالات متحده آمریکا تصمیم دولت این کشور مبنی بر توقف تعقیب قضایی یک ایرانی متهم به نقض تحریم‌ها علیه ایران را مورد سؤال قرار داده است. عدم تعقیب قضایی این ایرانی در چارچوب توافق مبادله زندانی میان دولت‌های ایران و آمریکا صورت گرفته است.
دادستانی فدرال آمریکا روز ۱۶ ژانویه اعلام کرد که دستور تعقیب قضایی علیرضا معظمی گودرزی متوقف شده است. او در سال ۲۰۱۲ تلاش کرده بود که برای ایران قطعات یدکی هواپیما خریداری کند. این تجهیزات، شامل قطعاتی برای موتور هواپیماهای جنگی نیز بود.
این تصمیم آمریکا بخشی از یک توافق بزرگ برای مبادله زندانی میان ایران و آمریکا بود که بر اساس آن هفت شهروند ایرانی متهم به نقض تحریم‌ها از زندان آزاد شدند و تعقیب قضایی ۱۴ نفر دیگر متوقف شد. ایران نیز پنج شهروند آمریکا که چهار نفر آن‌ها تابعیت ایران را هم داشتند، آزاد کرد.
این مبادله زندانی در روز لغو تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران صورت گرفت.
بیشتر بخوانید: جابری انصاری: در تبادل زندانیان با آمریکا ۲۸ زندانی ایرانی آزاد شدند
به گزارش رویترز، هفته گذشته قاضی کوین کاستل در نیویورک خواهان لغو دستور منع تعقیب گودرزی شد مگر آنکه دادستانی بتواند آنچه را به عنوان دلیل این اقدام ذکر شده، ثابت کند. دادستانی، ''منافع سیاست خارجی قابل توجه'' را علت صدور حکم منع تعقیب ذکر کرده بود.
قاضی کاستل در دستور خود نوشته است که دادگاه باید با چنین درخواستی مخالفت کند اگر ''به وضوح علیه منافع عمومی'' باشد.
مبادله زندانی میان ایران و آمریکا، انتقاد جمهوری‌خواهان را در پی داشت که معتقد بودند دولت اوباما برای آزادی شهروندان این کشور بیش از حد به ایران امتیاز داده است.
توافق ''منحصر به فرد''
جان کرونان، معاون دادستان کل ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه (۱ فوریه/ ۱۲ بهمن) در پاسخ به قاضی کاستل گفت که مبادله زندانی ''تنها یک بار در یک توافق منحصر به فرد و بر اساس شرایط فوق العاده'' صورت گرفته است تا امکان آزادی آمریکایی‌های زندانی در ایران فراهم شود.
او اضافه کرد که دولت ایالات متحده برای ایران روشن ساخته که امکان تکرار چنین توافقی وجود ندارد.
به گفته کرونان برای مقامات روشن شده بود که پس از آزادی گودرزی از زندان مالزی در سال ۲۰۱۲ هیچ ''چشم‌انداز روشنی'' از دستگیری و استرداد او در آینده نزدیک وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: اوباما برجام را نشانگر عدم نیاز به جنگ برای حل مسائل دانست
علیرضا معظمی گودرزی در سال ۲۰۱۲ در مالزی بازداشت شد، اما دولت این کشور با استرداد او به ایالات متحده آمریکا خودداری کرد. پس از آزادی گودرزی از زندان، آمریکا برای این ایرانی درخواست تعقیب بین‌المللی صادر کرد. این درخواست بر اساس توافق مبادله زندانی ماه گذشته میلادی میان دولت‌های ایران و آمریکا، لغو شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر