جمعه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۶

تراز تجارت ایران در سال گذشته مثبت اعلام شد

تراز تجارت ایران در سال گذشته مثبت اعلام شد

بر اساس داده‌های سازمان گمرک ایران تراز تجاری این کشوربرای دومین سال پیاپی مثبت بوده است. صادرات غیرنفتی ایران ۲۴۶ میلیون دلار بیش از واردات بوده است. 
بندری در جنوب ایران بندری در جنوب ایران
خبرگزاری ایرنا به نقل از سازمان گمرک ایران گزارش داد که در سال ۱۳۹۵ میزان صادرات غیرنفتی ایران ۴۳ میلیارد و ۹۳۰ میلیون دلار و واردات کشور در این سال ۴۳ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار بوده است.
بر اساس آماری که سازمان گمرک ایران برای سال ۹۴ منتشر کرده بود، تراز تجاری کشور در آن سال نیز مثبت و رقم آن ۹۲۴ میلیون دلار بود.
بنا بر داده‌های گمرک ایران، صادرات غیرنفتی این کشور در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ رشدی ۵۴/ ۳ درصدی داشته است. در مقابل، رشد وارادت نسبت به سال ۹۴ حدود ۱۶ /۵ افزایش یافته است. 
پیش‌تر مسعود کرباسیان، رئیس کل سازمان گمرک به تشریح نقش گمرک در تراز تجاری مثبت پرداخته بود. به گفته کرباسیان، پس از راه‌اندازی سامانه جامع گمرکی روند صادرات تسهیل شده، به نحوی که زمان لازم برای صادرات از هفت روز به یک روز کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: پرورش و صادرات خیار دریایی در آب‌های جنوب ایران
کرباسیان همچنین اظهار داشت: «کانال سبزی که با روس‌ها راه‌اندازی شد، صادرات شبانه روزی ما به هر گوشه‌ی عراق، اسناد و گواهی‌های معتبری که به صادرکننده‌ها می‌دهیم، اجازه ورود موقت به صادرکنندگان، همین‌طور در بحث استرداد حقوق گمرکی سود بازرگانی مواد اولیه ‌کار رفته در کالای صادراتی که صادرکننده در هنگام وارد کردن مواد اولیه حقوق گمرکی و سود بازرگانی را پرداخت کرده، ازنتایج استقرار این سامانه است.»
کالاهای چینی، پر ذرق و برق و ارزان کالاهای چینی، پر ذرق و برق و ارزان
مهم‌ترین کالاهای صادراتی و وارداتی
عمده‌ترین اقلام صادراتی ایران در سال ۹۵ به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش ۷ میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار، روغن‌های سبک و فراورده‌های نفتی بجز بنزین به ارزش ۲ میلیارد و ۴۷۹ میلیون دلار و گازهای طبیعی مایع شده به ارزش ۲ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار اعلام شد.
به گزارش سازمان گمرک، مهم‌ترین کالاهای وارداتی، ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۴۱۳ میلیون دلار و لوبیای سویا به ارزش ۹۰۹ میلیون دلار بوده است.
در رده‌های بعدی، واردات وسایل نقلیه موتوری و قطعات منفصله برای تولید خودرو سواری و برنج قرار گرفته‌اند.
مهم‌ترین شریک تجاری ایران در سال ۹۵ بازهم چین بوده که ۸ میلیارد و ۳۷۷ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده و تولیدات خود به ارزش ۱۰ میلیارد و ۷۵۳ میلیون دلار را به ایران فرستاده است.
بیشتر بخوانید: مبادلات تجاری ایران و بریتانیا در حال گسترش است
امارات، عراق و ترکیه در رده‌های بعدی فهرست واردکنندگان کالای ایرانی قرار گرفته‌اند.
امارات در فهرست کشورهای صادرکننده به ایران نیز در رده دوم قرار دارد که با رقم ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، تقریبا دو برابر کره جنوبی کالا به ایران صادر کرده است.  ترکیه و آلمان در رده‌های چهارم جا گرفته‌اند.
Iran Einkaufszentrum Kourosh Complex in Teheran (Bijan Kuchakpour)

مجتمع تجاری کوروش از دریچه دوربین شما

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر