دوشنبه، اسفند ۳۰، ۱۳۹۵

ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراها درجمهوری ننگین اسلامی ایران آغاز شد

ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراها درجمهوری ننگین اسلامی  ایران آغاز شد

از بامداد سی‌ام اسفند ثبت‌نام داوطلبان شرکت در رقابت‌های انتخاباتی پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا آغاز شد. انتخابات این دوره همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ۲۹ اردیبهشت برگزار می‌شود.
Stadtrat Teheran Iran (Mehr) یکی از نشست‌های شورای شهر تهران
ثبت نام داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای شهر و روستا از ساعت ۸ صبح بامداد امروز (دوشنبه، ۳۰ اسفند/ ۲۰ مارس) آغاز شد و تا ششم فروردین ماه ادامه خواهد داشت.
مطابق گزارش‌ها حضور داوطلبان در فرمانداری‌ها و بخشداری‌های سراسر ایران که محل اصلی ثبت‌نام محسوب می‌شوند از نخستین دقایق گشایش این مراکز آغاز شد و در دو ساعت نخست بیش از ۱۰۰ نفر برای رقابت بر سر کرسی‌های شورای شهر پایتخت نام‌نویسی کردند.
در میان کسانی که پیش از ظهر دوشنبه برای ثبت‌نام در محل فرمانداری تهران حاضر شده‌اند نام برخی از اعضای کنونی شورای شهر مانند هادی ساعی و عبدالحسین مختاباد و چند شخصیت ‌نام‌آشنای اصلاح‌طلب از جمله ابراهیم اصغرزاده، شهربانو امانی و غلامرضا انصاری نیز به چشم می‌خورد.
شرایط نامزدی برای داوطلبان شرکت در رقابت‌های انتخاباتی شوراها، داشتن ۲۵ سال سن، نداشتن سوءپیشینه، دارا بودن مدرک فوق دیپلم یا معادل آن برای شهرهای و روستاها تا ۲۰ هزار جمعیت و داشتن مدرک لیسانس یا معادل آن برای شهرها و روستاها با جمعیت بیش از ۲۰ هزار نفر است.
یکی دیگر از پیش‌شرط‌های نامزدی در انتخابات شوراها سکونت داوطلبان در حوزه انتخابی و شرط مهم‌تر "اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه" است که تشخیص آن بر عهده‌ی هیئت نظارت خواهد بود.
انتخابات شوراها و ناخشنودی جنتی
برخی اصول‌گرایان از این که شورای نگهبان تشخیص صلاحیت این داوطلبان را بر عهده ندارد بسیار ناخشنود هستند. دبیر شورای نگهبان، احمد جنتی ۱۷ اسفند در آغاز دومین اجلاس دوره پنجم مجلس خبرگان ابراز تاسف کرد که نظارت در انتخابات شورای شهر "حساب و کتاب ندارد"، و به صلاحیت‌ها، سوابق و شرایط داوطلبان به خوبی رسیدگی نمی‌شود.
بیشتر بخوانید: «نظر جنتی درباره انتخابات شوراها نظر شورای نگهبان نیست»
جنتی این موضوع را "مصیبت بزرگ" خواند و گفت: «متاسفانه در برخی از موارد برخی از اینها [در شوراهای شهر] به دادگاه کشیده شدند و تخلفاتی را هم انجام دادند که اینها نشان‌دهنده عدم نظارت است.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان چند روز بعد اعلام کرد که اظهارات جنتی در مقام دبیری این شورا بیان نشده زیرا اصل ۹۹ قانون اساسی چنین اختیاری به این شورا نمی‌دهد.
در شهرها و روستاهای ایران بیش از ۳۹ هزار و ۵۰۰ شورای محلی با تعداد اعضای اصلی بین سه تا ۲۱ نفر تشکیل می‌شود. کلان‌شهر تهران در دوره چهارم ۳۱ عضو اصلی داشت که با مصوبه‌ی مجلس دهم شورای اسلامی به ۲۱ نفر تقلیل یافته است. پس از تهران، شورای شهر مشهد با ۱۵ نفر بیشترین عضو را دارد و شوراهای دیگر کلان شهرها مانند اصفهان و تبریز با ۱۳ عضو اصلی تشکیل خواهند شد.
نیم میلیون نامزد، ۱۲۰ هزار کرسی
هر دوره شوراهای شهر و روستا ۴ سال تعیین شده است. پس از تصویب قانونی در مجلس که مطابق آن انتخابات شوراها باید همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود عمر سومین دوره شوراهای شهر و روستا ۷ سال شد و سال ۸۵ تا ۹۲ به درازا کشید.
بیشتر بخوانید: انتقاد به طرح مجلس برای کاهش اختیارات شوراهای شهر
محمد محمودی، رئیس هیات نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا دو روز پیش از آغاز ثبت‌نام از داوطلبان با اشاره به این که شوراهای سراسر کشور در مجموع نزدیک به ۱۲۰ هزار عضو خواهند داشت پیش‌بینی کرد که تعداد نامزدهای این دوره فراتر از نیم میلیون نفر باشد.
نتیجه رسیدگی به صلاحیت داوطلبان نامزدی در انتخابات شوراهای شهر و روستا دوم اردیبهشت به آنها اعلام می‌شود و کسانی که صلاحیت‌شان تائید نشده سه فرصت دارند اعتراض کنند.
default

شکار صحنه‌های جالب در روز انتخابات

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر