نگرانی از دخالت سپاه پاسداران در انتخابات ریاست جمهوری
یکی از نمایندگان تهران در مجلس در نامهای به فرمانده کل
سپاه پاسداران، خواستار عدم ورود سپاه به دستبندیهای سیاسی شد. اطلاعات
سپاه در روزهای گذشته چندین روزنامهنگار و مدیر کانالهای تلگرامی را
بازداشت کرده است.
محمود صادقی، یکی از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی روز شنبه (۲۸
اسفند/ ۱۸ مارس) در نامهای به محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، از
دخالت این نهاد نظامی در انتخابات ریاست جمهوری دراردیبهشت ۹۶ ابراز نگرانی
کرده است. نامه محمد صادقی در کانال تلگرامی او و برخی دیگر رسانههای
ایران منتشر شده است.نماینده تهران در نامه خود به دیدگاه آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر "عدم ورود سپاهیان به دستهبندیهای سیاسی" اشاره کرده و نوشته است "ممنوعیت ورود نیروهای مسلح، قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها و دستگاههای تابعه آنها و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در دستهبندیهای سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان" یکی از محورهای هجدهگانه سیاستهای کلی انتخابات است که مورد تاکید آیتالله خامنهای، رهبر کنونی نیز قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: انتقاد از دستگیری مدیران کانالهای تلگرامی اصلاحطلبان
محمود صادقی همچنین سخنان اخیر خود محمدعلی جعفری در جمع فرماندهان و مسئولان سپاه را یادآور شده که گفته بود: «احدی در سپاه چه از پاسداران و چه از فرماندهان حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات و تخریب کاندیداها را ندارند».
این نماینده مجلس در ادامه نامه خود نوشته است: «باوجود این پارهای حوادث در روزهای اخیر، از جمله بازداشت همزمان گروهی از مدیران کانالهای تلگرامی با گرایشهای نزدیک به اصلاحطلبان و حامیان دولت، که ظاهراً از سوی اطلاعات سپاه انجام گرفته، موجی از نگرانی در جامعه نسبت به التزام عملی این نهاد به این سیاستها را برانگیخته است.»
به گفته محمود صادقی، این درحالی است که "بیشتر مجاری رسانهای کشور، اعم از صداوسیما، خبرگزاریها و نیز کانالهای تلگرامی و دیگر شبکههای اجتماعی، بعضاً منتسب به سپاه پاسداران در حال فعالیت علیه اصلاحطلبان و حامیان دولت هستند".
در روزهای گذشته چند روزنامهنگار و دستکم ۱۲ مدیر کانالهای خبری تلگرامی بازداشت شدهاند. احسان مازندرانی، هنگامه شهیدی و مراد ثقفی، سه روزنامهنگار بازداشتشده هستند.
بیشتر بخوانید: سرکوب رسانهها و روزنامهنگاران در ایران در آستانه سال نو
روز گذشته نیز چهار تن از نمایندگان عضو فراکسیون امید مجلس در نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهور ایران خواستار آزادی این روزنامهنگاران و مدیران کانالهای تلگرامی شدند.
به گفته این نمایندگان مجلس، "تمامی افراد دستگیرشده بهنحوی روزنامهنگاران، فعالان سیاسی-مدنی نزدیک به دولت یا مسئولان اداره کانالهای تلگرامی اصلاحطلب و اعتدالگرا و حامیان دولت هستند و این در حالی است که مدیران کانالهای تلگرامی مخالف دولت کاملاً آزاد بوده و با انواع روشها و با توسل به تهمت، دروغ و جعل و تبلیغات منفی، در حال تخریب وجهه دولت هستند".
بیشتر این بازداشتها توسط اطلاعات سپاه پاسداران انجام شده است. برخی از مدیران کانالهای تلگرامی آزاد شدهاند اما برخی دیگر هنوز در بازداشت به سر میبرند.
گزارشگران بدون مرز اخیرا اعلام کرد که شماری دیگر از فعالان رسانهای نیز تهدید به بازداشت شدهاند. گفته میشود این بازداشتها یا تهدید به بازداشت، با انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت سال ۹۶ در ایران مرتبط است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر