سرکوب رسانهها و روزنامهنگاران در ایران در آستانه سال نو
گزارشگران بدون مرز در تازهترین اطلاعیه خود بازداشت
مراد ثقفی و علی احمدینیا را محکوم کردند. رضا معینی رئیس بخش ایران این
سازمان در گفتوگو با دویچه وله درباره آخرین وضعیت روزنامهنگاران زندانی
توضیحاتی داد.
گزارشگران بدون مرز در اطلاعیهای که در روز جمعه ۲۷ اسفند (۱۷ مارس)
صادر کردند "سرکوب رسانهها و روزنامهنگاران در ایران" را به شدت محکوم
کردند. این نهاد بینالمللی که مقر آن در پاریس است، اعلام کرد که فقط در
ظرف هفته گذشته دستکم سه روزنامهنگار در ایران بازداشت شدهاند.بیشتر بخوانید: مراد ثقفی، مدیر مسئول فصلنامه گفتگو، بازداشت شد
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «به تاریخ ۲۶ اسفند مراد ثقفی مدیر مجله "گفتگو" در منزلش از سوی ماموران امنیتی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده است. بنا به گفته حامد زرگر وکیل این روزنامهنگار اتهام و دلیل بازداشت وی اعلام نشده است.»
مراد ثقفی، روزنامهنگار، پژوهشگر مسایل سیاسی، مدیر نشر شیرازه و مدیر مسئول فصلنامه "گفتگو" است؛ نشریهای که به موضوعات جامعه مدنی و تاریخ معاصر ایران میپردازد. ثقفی برادرزادهی همسر آیتالله خمینی است.
وکیل این روزنامه نگار زندانی در روز دستگیری او (۲۶ اسفند) به خبرگزاری ایلنا گفت که علت دستگیری موکلش مشخص نیست و به آزادی او پیش از تعطیلات نوروز امیدی نیست.
رضا معینی، رئیس بخش ایران گزارشگران بدون مرز
اعتصاب روزنامهنگاران زندانیرضا معینی رئیس بخش ایران در سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آخرین وضعیت روزنامهنگاران زندانی به دویچه وله میگوید که سازمان گزارشگران بدون مرز بویژه نگران روزنامهنگارانی است که بیمارند و یا دست به اعتصاب غذا زدهاند. این سازمان نسبت به سلامت هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی هم که به اعتصاب غذا دست زدند اظهار نگرانی کرده است.
بیشتر بخوانید: "برنامه سنگین" وزارت اطلاعات ایران برای فضای مجازی
رضا معینی میافزاید: «عیسی سحر خیز در تاریخ ۲۱ اسفند مورد ضرب و شتم قرار گرفت. خانم طاهر ه ریاحی در سلولهای انفرادی ۲۰۹ در وضعیت نامساعدی بسر میبرد و مراد ثقفی، مدیر مجله گفتگو هم مشخص نیست توسط کدام نهاد بازداشت شده و در کدام زندان بسر میبرد. علی احمدینیا مدیر کانال اطلاعرسانی "اصلاحات نیوز" از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده است.»
انتظار آزادی ۳۰ روزنامهنگار و وبنگار در آستانه سال نو
معینی در ادامه توضیحات خود یادآور میشود: «دستگیری روزنامهنگاران نه تنها غیرقانونیست بلکه ناموجه هم هست. هیچ توجیهی وجود ندارد که روزنامهنگاران را در آستانه سال نو بازداشت و زندانی کنند. ضمن آنکه ما انتظار داشتیم که بسیاری از روزنامهنگاران زندانی یعنی نزدیک به ۳۰ روزنامهنگار و وبنگار زندانی در آستانه سال نو از زندانها آزاد شوند.»
به گفته معینی اتهاماتی مانند "نشر اکاذیب"، "اقدام علیه امنیت ملی" و یا "تبلیغ علیه نظام" به روزنامهنگاران اتهاماتی واهی هستند. او تاکید میکند: «کار روزنامهنگار نوشتن خبر، اطلاعرسانی است و به این عنوان نمیتواند مجرم برای اطلاع رسانی باشد. سالهاست که این در بر این پاشنه میگردد و جمهوری اسلامی راحتترین راهی را که پیدا کرده بازداشت روزنامهنگاران است. به این عنوان دادگاههایی هم که برگزار شده مغایر با قوانین بینالمللی وموازین و قوانین داخلی بودند.»
رئیس بخش ایران گزارشگران بدون مرز در پایان صحبتهای خود تاکید میکند که این سازمان خواستار آن است که روزنامهنگاران محبوس هر چه زودتر آزاد شوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر