پرواز با لپتاپ و تبلت از کشورهای خاورمیانه به آمریکا ممنوع میشود
دلیل وضع مقررات جدید آمریکا مبنی بر عدم حمل وسایل
الکترونیکی در ۱۰خط هوایی از مبدا خاورمیانه، تهدید تازه سازمان تروریستی
القاعده در عربستان سعودی عنوان شده است. تاریخ اجرای مفاد مقررات، هنوز
اعلام نشده است.
بنا به گزارش توئیتری شرکتهای هوایی "سعودی ایرلاین" و "رویال جوردن"،
قرار بود از سهشنبه (۲۱ مارس/اول فروردین) حمل وسایل الکترونیکی که ابعادی
بزرگتر از یک گوشی معمولی دارند، در کیف دستی مسافران پروازهای کشورهای
خاورمیانه به آمریکا ممنوع اعلام شود. روزنامه اتریشی استاندارد مینویسد
که این "هشدار توییتری" چند ساعت پس از انتشار از روی صفحات اینترنتی
شرکتهای یادشده پاک شد. گفته میشود که احتمالا اعلام مقررات جدید، زودتر
از موعد مقرر صورت گرفته است.بیشتر بخوانید: طرح جدید دونالد ترامپ برای مبارزه با "دولت اسلامی"
بر اساس "هشدار توییتری" حذف شده، آمریکا در نظر دارد تنها حمل وسایل الکترونیکیای را بلامانع بداند که برای مراقبتهای پزشکی مسافران در هواپیما ضروری هستند. به جز گوشیهای معمولی، وسایل دیگر مانند لپتاپ یا تبلت باید پیش از پرواز مطابق مقررات اعلام شده از سوی ادارات مسئول ایالات متحده مورد کنترل و بازبینی قرار گیرند.
عملیات انفجاری
بر پایه گزارش CNN به نقل از مسئولان آمریکایی، ممنوعیت حمل وسایل الکترونیکی با ظرفیت بالا احتمالا در رابطه با تهدید تازه سازمان تروریستی القاعده قرار دارد که چندی پیش در عربستان سعودی اعلام شد. بنا بر گزارش BBC این سازمان قصد دارد در حملات انفجاری خود، بمبهای دستساز را با استفاده از ظرفیتهای الکترونیکی لپتاپ، تبلت، دوربین و دستگاههای نمایش DVD در هواپیما منفجر کند. عملیات انفجاری تروریستها در موگادیشو در سومالی بر این اساس برنامهریزی شده بود.
بیشتر بخوانید: بازداشت دهها عضو داعش در چندین شهر ترکیه
سال گذشته، یک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی دالو دقایقی پس از پرواز از باند فرودگاه موگادیشو، ناچار به فرود اضطراری شد. دلیل این امر، انفجار بمب بود که به سرعت حفرهای بزرگ در بدنه هواپیما ایجاد کرد. بنا به گزارش خبرگزاریها یکی از مسافران در اثر فشار هوا از حفره به بیرون پرتاب شد و جان باخت. دو تن دیگر زخمی شدند.
اسامی شرکتهای هوایی
"فایننشنال تایمز" به نقل از مقامات آمریکایی اسامی شرکتهای هوایی ملزم به رعایت مقررات یاد شده را منتشر کرده است. "ملکه عالیا اینترنشنال، عمان (اردن)، "کایرو اینترنشنال" قاهره (مصر)، پروازهای "فرودگاه آتاتورک" استانبول، (ترکیه)، "ملک عبدالعزیز اینترنشنال" جده (عربستان سعودی)، "ملک حلید اینترنشنال" ریاض (عربستان سعودی)، کویت اینترنشنال، "محمد ام اینترنشنال" کازابلانکا (مراکش)، "حامد اینترنشنال" دوحه (قطر)، "دوبی اینترنشنال" دوبی (امارات متحده عربی) و "ابوظبی اینترنشنال" ابوظبی (امارات متحده عربی).
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر