شوراى حقوق بشر سازمان بین الملل در جلسه پايانى اجلاس 34 خود روز جمعه، با صدور قطعنامه‌اى برای تمديد ماموريت خانم عاصمه جهانگير، گزارشگر ويژه حقوق بشر درباره ايران، به مدت يک سال ديگر راى مثبت داد.
در اين جلسه که در مقر سازمان ملل در ژنو، برگزار شد، 22 کشور عضو از جمله کشورهاى سعودی، امارات متحده عربی، قطر، ایالات متحده، بريطانيا و اغلب کشورهای اروپايى به اين قطعنامه راى مثبت داده و از آن حمایت کردند.
اين در حالی است که 12 کشور از جمله مصر به همراه کشورهای دیگرى مانند روسیه، ونزوئلا و چین، کوبا و غيره به اين قطعنامه رأی منفى داده و 13 رای ممتنع داشتند.
نماینده سوئد، که کشورش پيشنويس اين قطعنامه را تهيه کرده بود در سخنانش خواستار حمايت کشورهاى عضو شورای حقوق بشر از اين قطعنامه شد و گفت که ايران به نقض حقوق بشر ادامه داده و هیچ بهبودى از سال گذشته در این کشور ملاحظه نشده است لذا ماموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل بايد تمديد شود.
نماینده آلمان نیز با قرائت يک بیانیه مشترک از سوى اتحادیه اروپا، گفت که کشورهاى اروپايى در ماه نوامبر گذشته مذاکراتى با تهران در زمینه حقوق بشر داشته‌اند اما در ايران بهبودى در اين زمينه حاصل نشده است. وى از مسئولین ایران خواست تا با همکاری با سازمان ملل متحد اجازه ورود گزارشگر ويژه به اين کشور فراهم شود.
این قطعنامه در حالى عليه ايران صادر شده که مقامات اين کشور درخواست همکاری با سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر را رد کرده و نماينده ايران از شوارى حقوق بشر خواسته بود که به ماموریت خانم عاصمه جهانگير، گزارشگر ويژه حقوق بشر درباره ايران پايان دهد.
خانم جهانگیر در گزارش کلى خود درباره ايران از گسترش روند نقض حقوق بشر در اين کشور به شدت انتقاد کرده بود. وى تاکيد کرده که وضعیت حقوق بشر در دوران حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، هيچگونه بهبودى نداشته و اعدام‌ها و سرکوب علیه فعالان جامعه مدنى و منتقدان و اقلیت‌هاى اتنيکى و مذهبى و زنان همچنان ادامه دارد.