سه‌شنبه، دی ۱۶، ۱۳۹۹

وزیر اطلاعات: در پرونده ترور فخری‌زاده شناسایی‌های زیادی کرده‌ایم

 

وزیر اطلاعات: در پرونده ترور فخری‌زاده شناسایی‌های زیادی کرده‌ایم

محمود ‌علوی، وزیر اطلاعات ایران، می‌گوید در پرونده ترور محسن فخری‌زاده، چهره ارشد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، «شناسایی‌های زیادی» انجام شده است.

به گزارش روز سه‌شنبه، ۱۶ دی، در خبرگزاری تسنیم، آقای علوی این موضوع را در کنار محل تدفین قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس جمهوری اسلامی که در عراق به دست ارتش آمریکا کشته شد، بیان کرده است.

وی بدون اشاره به جزئیات و در اظهار نظری مبهم تنها گفت که در زمینه یافتن عوامل کشتن فخری‌زاده، «مطالعات کامل و شناسایی‌های زیادی انجام شده و کار در حال انجام است.»

محسن فخری‌زاده مهابادی، از مقامات ارشد برنامه هسته‌ای ایران، روز هفتم آذر در آبسرد دماوند ترور و کشته شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون اظهارات متناقضی درباره نحوه کشته ‌شدن وی داشته‌اند و کماکان ابهامات قابل توجهی درباره نحوه کشته شدن وی وجود دارد.

۲۵ آذر نیز مرتضی محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به خبرگزاری فارس گفته بود که «همه عاملان و سرپل‌های پشتیبانی و لجستیک» ترور محسن فخری‌زاده «شناسایی و عده‌ای از این افراد نیز دستگیر شدند».

۱۸ آذر هم حسین امیرعبداللهیان، دستیار رئیس مجلس ایران در امور بین‌الملل، خبر داد که برخی از «عاملان» ترور محسن فخری‌زاده «شناسایی و دستگیر شده‌اند».

با این حال هنوز خبری درباره هویت این افراد و نحوه بازداشت آنها منتشر نشده است.

اظهارات این مقامات در حالی بیان شده که عده‌ای دیگر از مقام‌های حکومت ایران پیش از این اعلام کردند در ترور فخری‌زاده هیچ عامل انسانی حضور نداشته است.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو که اخبار حقوق ‌بشر در مناطق کردنشین ایران را منتشر می‌کند نیز ۲۳ آذرماه گزارش داده بود که نیروهای امنیتی که پیگیر پرونده ترور فخری‌زاده هستند، در شهر بانه «طی تجسس خانه به خانه عکس‌هایی از پنج نفر را نشان داده‌اند و خواهان شناسایی آنها شده‌اند».

در سال‌های گذشته عملکرد جمهوری اسلامی در برخورد با چنین پرونده‌هایی تنها به جنجال‌آفرینی ختم شده است. از جمله در پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای افرادی توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی بازداشت شده و حتی «اعترافات» آنها هم در صدا و سیما پخش شد. اما پس از مدتی مشخص شد که این افراد هیچ ارتباطی با ترورها نداشته‌ و زیر شکنجه مجبور به اعتراف دروغین شده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر