جمعه، فروردین ۲۹، ۱۴۰۴

وزارت خارجه آمریکا: اظهارات رسانه‌ای بازتاب روند واقعی مذاکرات با ایران نیست

 

وزارت خارجه آمریکا: اظهارات رسانه‌ای بازتاب روند واقعی مذاکرات با ایران نیست


تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا
تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید «ماهیت» مذاکرات ایران و آمریکا با برخی اظهارات که در رسانه‌ها مطرح می‌شود، متفاوت است و مذاکرات در رسانه‌ها انجام نمی‌شود.

تامی بروس، در کنفرانس خبری روز پنجشنبه ۲۸ فروردین، در توضیح اظهارات متفاوت مقامات آمریکا پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: «این‌ها مسائلی هستند که شاید برخی بخواهند در رسانه‌ها مطرح شود، اما ماهیت مذاکرات این‌طور نیست و بازتاب روند واقعی مذاکرات نیست.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین با تأکید دوباره بر موضع دونالد ترامپ که خط قرمز ایالات متحده دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای است، افزود: «اگر قرار بود ما از طریق گفت‌وگوهای رسانه‌ای یا در تلویزیون یا جاهای دیگر مذاکره کنیم، نیازی به سفر به رم در روز شنبه نبود.»

نمایندگان ایران و آمریکا روز ۲۲ فروردین اولین دور مذاکرات خود را در مسقط، پایتخت عمان، برگزار کردند که از نگاه هر دو طرف «سازنده و مثبت» بود. دور دوم قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین در رم، پایتخت ایتالیا، برگزار شود.

در این فاصله، استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ ترامپ در امور خاورمیانه و در این مذاکرات، در روزهای اخیر مواضع متفاوتی در مورد نحوهٔ برخورد با برنامۀ هسته‌ای ایران ابراز کرده است؛ از به رسمیت شناختن غنی‌سازی ۳.۶۷ درصدی اورانیوم توسط تهران تا برچیده شدن کامل این برنامه و نابود کردن آن.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین اشاره به غنی‌سازی ۶۰درصدی در ایران که صلح‌آمیز بودن برنامۀ هسته‌ای‌اش را زیر سؤال می‌برد، افزود:‌ «آن‌چه باید بدانیم این است که رئیس‌جمهور ترامپ چه چیزی را قابل قبول می‌داند و چه چیزی را نه.»

دونالد ترامپ در تازه‌ترین اظهارنظر در این باره روز پنجشنبه، با تأکید بر تداوم مذاکرات و این‌که هیچ «عجله‌ای» برای اقدام نظامی علیه ایران ندارد افزود: «تنها چیزی که می‌گوییم این است که شما نمی‌توانید سلاح هسته‌ای داشته باشید».

منظور ترامپ از «سر کار گذاشتن»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در توضیح اظهارنظر هفتۀ گذشتۀ آقای ترامپ گفت مقامات آمریکایی در این مذاکرات «انتظار پاسخ‌های سریع دارند. قرار نیست "جلسه برای جلسه داشتن" برگزار شود. قرار نیست ماه‌ها یا سال‌ها صبر کنیم».

آقای ترامپ پس از برگزاری نشست مسقط گفته بود ««ایران می‌خواهد با آمریکا معامله کند اما نمی‌داند چگونه. آن‌ها دارند ما را سر کار می‌گذارند، زیرا به مذاکره با افراد نادان در این کشور [ایالات متحده] عادت کرده بودند».

به‌گفتۀ خانم بروس، براساس خواستۀ ترامپ، در مذکرات ایران و آمریکا «باید پاسخ روشن بله یا نه داده شود و کار تمام شود. این همان چیزی است که او به‌عنوان رئیس‌جمهور انتظار دارد. او قبلاً هم در دنیای تجارت همین انتظار را داشت و حالا هم همین انتظار را دارد».

در این میان، رهبر جمهوری اسلامی گفته است مذاکرات ایران با ایالات متحده بر سر پروندهٔ هسته‌ای تهران «در قدم‌های اول خوب اجرا شده است» و رئیس‌جمهور آمریکا گفته است برای حملۀ نظامی به ایران «عجله‌ای ندارم، زیرا فکر می‌کنم ایران این شانس را دارد که کشوری بزرگ باشد».

ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه ۱۳۹۴ به توافق هسته‌ای موسوم به «برجام» دست یافتند و آقای ترامپ که همواره منتقد این توافق بود، در اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا را از آن اعلام کرد.

ایران از آن زمان از تعهدات برجامی خود عدول کرده و میزان غنی‌سازی اورانیوم را به ویژه در یک سال گذشته شتاب داده است.

گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که میزان ذخایر اورانیوم آن به سطحی رسیده که در صورت غنی‌سازی ۹۰ درصدی، برای ساخت شش بمب اتمی کفایت می‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر