سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۲، ۱۴۰۴

قیمت جهانی طلا رکوردی تاریخی زد

 

قیمت جهانی طلا رکوردی تاریخی زد


در ادامه تلاطم در بازارهای مالی دنیا و نگرانی از وقوع رکود اقتصادی، قیمت جهانی طلا در صبح روز سه‌شنبه با رسیدن به مرز ۳۵۰۰ دلار رکورد تازه‌ای در تاریخ ثبت کرد.

بهای طلا روز سه‌شنبه دوم اردیبهشت برای نخستین‌بار به ۳۵۰۰ دلار در هر اونس رسید، چرا که تعرفه‌های اعلام‌شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و حملهٔ لفظی او به بانک مرکزی این کشور، سرمایه‌گذاران را به خرید این دارایی امن‌تر سوق داد.

این فلز گران‌بها به بالاترین رکورد خود یعنی ۳۵۰۰٫۱۰ دلار در هر اونس رسید، اما سپس تا ۳۴۶۷٫۸۷ دلار عقب‌نشینی کرد.

روند افزایش قیمت جهانی هر اونس طلا در سه هفته اخیر به دنبال شدت گرفتن نگرانی‌ها از آغاز جنگ تعرفه‌ای در دنیا شدت گرفته و بیش از ۱۵ درصد افزایش یافته است.

افزایش قیمت طلا همزمان با کاهش ارزش بازارهای بورس در نقاط مختلف دنیا و کاهش ارزش دلار آمریکا در برابر رقبای دیگرش ازجمله یوروی اروپا و ین ژاپن رخ می‌دهد.

در پی حملات تازهٔ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به جروم پاول، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا)، بازارهای جهانی در روز سه‌شنبه با نوسان روبه‌رو شدند، دلار تضعیف شد و بهای طلا رکورد زد.

ترامپ در روزهای اخیر بار دیگر به پاول تاخته و او را «بازندهٔ تمام‌عیار» و «آقای همیشه دیر» خوانده است. وی در شبکهٔ اجتماعی‌اش، تروث سوشیال، گفته است که در ایالات متحده «عملاً» تورمی وجود ندارد و هزینه‌های انرژی و مواد غذایی کاهش یافته‌اند و خواستار کاهش پیش‌گیرانهٔ نرخ بهره شده است.

ترامپ پیشتر هم به پاول تاخته و گفته بود «اخراجش نباید زیاد طول بکشد». مشاور ارشد اقتصادی او، کوین هَسِت، نیز روز جمعه اعلام کرد که ترامپ در حال بررسی امکان قانونی برای برکناری پاول است.

این تنش‌ها باعث نگرانی شدید دربارهٔ «استقلال» فدرال رزرو و افزایش ریسک‌های سیاسی برای سرمایه‌گذاران شده است. به‌دنبال این تحولات، وال‌استریت روز دوشنبه سقوطی نزدیک به ۲٫۵ درصدی را تجربه کرد.

وضعیت دلار

در پی انتقادهای دونالد ترامپ از بانک مرکزی ایالات متحده و افزایش نگرانی‌ها دربارهٔ استقلال این نهاد، دلار آمریکا روز سه‌شنبه در برابر ین به پایین‌ترین سطح جدیدی رسید و در برابر یورو و فرانک سوئیس نیز در نزدیکی کف‌های چندساله نوسان کرد.

تحلیل‌گران، تعرفه‌های تجاری آمریکا و احتمال وقوع جنگ تجاری جهانی را عامل شکنندگی بیشتر دلار دانسته‌اند. همچنین، اعلام تعویق مذاکرات تجاری میان تایلند و واشینگتن به افت بیشتر ارزش دلار انجامید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر